|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
Cytat:
---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- tak samo podobno jest z kąpielą, jeśli to przepowiadające to przejdą a jeśli te właściwe to się nasilą |
|
|
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4713 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Pumcia nie nowy, w Rydygierze ma zacząć pracować
Trochę też mi o Ujastku opowiadał, też z perspektywy lekarza i z tego co zrozumiałam, miał tam propozycje współpracy, ale tam marne stawki mają dla lekarzy kontraktowych. W ogóle chyba coraz bardziej się zniechęcam do Ujastka, bo coś i lekarze i położne jakoś dziwnie nie są entuzjastycznie nastawieni do tego szpitala. Poza tym tam podobno mają przerób 400 porodów miesięcznie (tak mi gin powiedział), i każda jedna jego pacjentka chce na Ujastku rodzić. Więc ja chyba jednak podziękuję, bo przy takim nawale może tam być ciężko.Tylko jakoś nie jestem na 100% przekonana do Rydygiera, muszę opinie poczytać. Teraz mój gin tylko miał kontrakt z MSWiA, ale w praktyce w ogóle tam nie bywał
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
tez tak mam :/
|
|
|
|
#4716 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i za wizyte![]() ![]() Cytat:
i za wizyteCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też zrobiłam ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4717 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam rosołek ![]() Cytat:
Ciąża kosztuje. . . niestety. No chyba że przepowiednie się nie sprawdzą ![]() Ja się boje małych dzieci . . .a co dopiero noworodka. Jak ja sobie dam rade ![]() Zgadza się ![]() Cytat:
A pan się bardzo ładnie zachował ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny ,które robiły zakupy u r_77 czy wysyłał Wam nr listu przewozowego,albo informacje że wysłał paczkę?
|
|
#4718 |
|
Wtajemniczenie
|
hihi...jakoś nie widzę siebie w koszulce na porodówce, do tego jestem wysoka i chyba też by mi dupki nie zakryło....ale widziałam dziś jedną szarą, znośną, ale bez guzików....jutro kupię...i będzie z głowy
|
#4719 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamila (Muminek) - czujesz jakąś różnice po zdjęciu krążka?? Masz jakieś kłucia w pochwie czy coś??
Mów mi : Asia ![]() "...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli." Edytowane przez asia665 Czas edycji: 2012-06-12 o 14:53 |
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
bede sie zbierac, ide po jakies owoce i koniecznie jagody do muffinek
albo borowki ![]() mniam mniam
|
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, o Ujastku krążą już legendy - jest dużo przeciwników, ale też zwolenników. Ja jednak się nie zdecydowałam mimo, że wszyscy znajomi mnie tam pchali, doradzali, ale jednak ta masówka i zero indywidualnego podejścia do pacjentki mnie przeraził. W moim szpitalu podobno jest ok. 5 porodów dziennie. Nie wiem, ile w tym prawdy.
Wanilka, to ja nie wiem, mi zakrywają pośladki, a niska nie jestem :P |
|
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I absolutnie nie zazdroszczę! |
|
|
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Nadrobiłam Was z grubsza Zastanawiałam się czy już na nową część trafię![]() Jestem zadowolona, bo załatwiłam wszystko co chciałam Oprócz tego mam też te jednorazowe. Kupiłam sobie też taki zestaw do którego mogę przelać kosmetyki i nie targać całych opakowań do szpitala Buteleczki mają pojemność 100ml.Posiedziałam w Starbucksie, wypiłam kawkę, zjadłam sernik z jagodami , poczytałam książkę-relaksik na całego ![]() A teraz siedzę na forum, a tż smaży naleśniki na obiad ![]() Cytat:
No niestety tu nie ma dużego wyboru co do mebli Te z IKEA i tak wydają mi się solidniejsze niż te co kupowaliśmy w Polsce w Jysk ![]() Tutaj z IKEA mamy stół, krzesła i regał-wszystko super się trzyma, zadowoleni jesteśmy z tych mebli. A w komodzie tylko ubranka będziemy trzymać więc nie powinno nam przez to dno wypaść ![]() Idę właśnie przygotować rzeczy dziecięce do prania i chyba w końcu się dziś spakuję
|
|
|
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym jeśli już, to wożą od razu na kopernika, a nie na prokocim No nic, miejmy nadzieję, że wszystko będzie bezproblemowo
|
|
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
z takiego załozenia trzeba wychodzic, pozatym nie kazdy mieszka w duzych miastach z takimi specjalistycznymi szpitalami, a dzieci rodza sie w róznych, w razie tfu tfu w i tak są gdzies przewozone.
|
|
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo coś się zmieniło. Mogli też doposażyć neonatologię, w sumie to nie wgłębiałam się bardzo w najświeższe opinieNo my tutaj będziemy mocno zaciskać , żeby było wszystko ok
|
|
#4731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie mam czasu teraz czasu na czytanie reszty.
*** Mój doktorek mnie rozczarował. Cieszyłam się, że w końcu będę miała normalną wizytę i zobaczę moją kruszynkę, a on uznał, że nie ma potrzeby robienia USG. Zbadał mnie na fotelu, szyjka na razie zamknięta, pobrał wymaz, pytał, czy brzuch mi się obniżył, czy czuję ruchy, skurcze itd., czyli generalnie zrobił wszystko, co ważne. Tętna też słuchaliśmy. ![]() Spytałam, czy po odstawieniu lutki nie zacznę rodzić. "Na razie nic na to nie wskazuje, ale w położnictwie nigdy nic nie wiadomo." Zapewnił, że gdybym teraz zaczęła rodzić, to nic by się nie stało, ale lepiej za przynajmniej tydzień - półtorej. Dopytywałam o to moje ciągnięcie - jeśli leżenie na to pomaga, to jeszcze mam trochę poleżeć, a jeśli nic nie daje, to znaczy, że organizm się przygotowuje i nie ma znaczenia, co robię. Na razie przy chodzeniu jest znacznie gorzej, więc do końca 37 tc zamierzam się oszczędzać, a później wręcz przeciwnie. |
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, nie ma co się zamartwiać, w razie czego noworodek zostanie przewieziony gdzieś i uratowany, tego się trzymajmy
Phdwao masz rację, i tak mamy ten komfort, że w razie czego takie szpitale u nas w mieście są ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Maciejka, dziwia mnie tacy lekarze, ktorzy nie robią usg przy każdej wizycie, w koncu to dla nich też wiedza, czy wszystko jest OK :/ A nie kosztuje to wiele więcej czasu. Ja usg mam co wizytę, trwa ono od 5 do 10 min, ale przynajmniej obie strony mają pewność, co się dzieje, nie ma niedomówień :/ Ja od jutra mam zamiar się nie oszczędzać, muszę tylko obmyślić plan działania
|
|
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
zdrzemnełam sie
,ale jak wstałam to zrobilam pierogi 60 sztuk. Tak na obiad tylko. Ale nie gotuje jeszczeczekam an tzta by swierze se zjadł.
|
#4735 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie. Jak są skurcze, to boli w której części brzucha?? Możliwe, żeby bolało ponad pępkiem??
|
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
jednak se ide troche ugotowac
|
#4737 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No nic - byle bym nie przekroczyła 70 kg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Okropnie mi się pogorszył wzrok w ciąży ![]() Anyway - byłam właśnie w szpitalu, wypełniłam dokumenty, zadeklarowałam, że chcę mieć zzo (więc mnie jeszcze z tej okazji pogadanka czeka), dowiedziałam się, co brać. I postanowiłam oddać charytatywnie krew pępowinową - muszę tylko jeszcze jeden papier w tej sprawie podrzucić ![]() A teraz lecę na ktg i ostatnie usg
|
||||
|
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
TŻ mi kazał siedzieć na kompie
A on siedzi i śpiewa Ale jeszcze muszę poprasować, więc tylko będę podczytywać ![]() Przyjechał kurier z połową wyprawki ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4739 | |
|
Wtajemniczenie
|
---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
105 w 37 tygodniu, urosłam 3 cm w tydzień tak coś czułam bo mnie ostatnio ciągnie skóra na brzuchu, ciekawe ile urósł bąbel, jutro wizyta |
|
|
|
|
#4740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() krew pępowinową charytatywnie??to mogą ją potem dla kogoś wykorzystać?nawet nie wiedziałam.... umawiałaś się wcześniej na to spotkanie?? a ta pogadanka nt. zzo to kiedy??
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-06-12 o 15:59 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.

. Dzięki za info
(tak mi gin powiedział), i każda jedna jego pacjentka chce na Ujastku rodzić. Więc ja chyba jednak podziękuję, bo przy takim nawale może tam być ciężko.
, ale postanowiłam dołączyć troche późno bo już 30 tc ,ale lepiej późno niż wcale
i
za wizyte
. Dam znać co i jak.

zaczeło sie glownie po odstawieniu luteiny
Phdwao masz rację, i tak mamy ten komfort, że w razie czego takie szpitale u nas w mieście są
tak coś czułam bo mnie ostatnio ciągnie skóra na brzuchu, ciekawe ile urósł bąbel, jutro wizyta