Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-12, 13:40   #4711
wanilllka82
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
wiecie co?? ja chyba naprawdę pójdę z gołą d... do tego porodu....
szukałam jakiejś nie za pięknej, ale jednocześnie znośnej koszuli do porodu, ale te co są tańsze- 9euro, są jak dla starych babek, a te znośne kosztują 15euro i więcej....
czy do porodu też najlepiej mieć rozpinaną??czy może być bez guzików??
ja mam bez guzików, i tak po urodzeniu będzie mi już wszystko jedno więc podniosę ją do góry żeby mały mógł dostać cucusia

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
położna mi to wczoraj powiedziała, że ona rozluźnia , że jak to przepowiadacze to miną po niej a jak te już porodowe to może jeszcze pomóc , a jak akcja się zacznie to już żadne leki jej nie powstrzymają..
tak samo podobno jest z kąpielą, jeśli to przepowiadające to przejdą a jeśli te właściwe to się nasilą
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 13:42   #4712
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
O! To doopa. Dzięki za info. Coś kiedyś o tym słyszałam, ale już zdąrzyłam zapomnieć.
Powiem tej dziewczynie,jak następnym razem tam pójdę, co mi sprzedała. A może lepiej się nie denerwować... Lub po prostu poproszę o arbuza - świeżego, tym razem.
no tak jest niestety, taka moja profesja, mam na tym punkcie bzika

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 13:42   #4713
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Karolka, ale w czym problem? Nie możesz wziąć dużego t-shirta albo kupić jakiegoś za grosze w rozmiarze xxl, nawet damskiego? .
koszulka XXL nawet męska mojej pupy nie zakryła
Stary 2012-06-12, 13:42   #4714
agunia82
Zakorzenienie

Pumcia nie nowy, w Rydygierze ma zacząć pracować Trochę też mi o Ujastku opowiadał, też z perspektywy lekarza i z tego co zrozumiałam, miał tam propozycje współpracy, ale tam marne stawki mają dla lekarzy kontraktowych. W ogóle chyba coraz bardziej się zniechęcam do Ujastka, bo coś i lekarze i położne jakoś dziwnie nie są entuzjastycznie nastawieni do tego szpitala. Poza tym tam podobno mają przerób 400 porodów miesięcznie (tak mi gin powiedział), i każda jedna jego pacjentka chce na Ujastku rodzić. Więc ja chyba jednak podziękuję, bo przy takim nawale może tam być ciężko.
Tylko jakoś nie jestem na 100% przekonana do Rydygiera, muszę opinie poczytać. Teraz mój gin tylko miał kontrakt z MSWiA, ale w praktyce w ogóle tam nie bywał

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 13:42   #4715
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ja tak mam od kilku dni i to nie tylko jak chodze, ale i siedze, czuje ze mały sie rusza w momencie kiedy szyjka az piecze z bólu
tez tak mam :/

Amelcia
Stary 2012-06-12, 13:44   #4716
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
Witam czy można jeszcze dołączyć? Podczytuję Was od dawna ale byłam przerażona ogromem wiadomości nie nadążam nadrabiać , ale postanowiłam dołączyć troche późno bo już 30 tc ,ale lepiej późno niż wcale .

Mam na imię Iza,tp 21.08, oczekuję na synka Wojtusia
witamy

Cytat:
Cześć , witam się w 39 tygodniu

Szykuję się dzisiaj na wizytę, ale dopiero na 19:00...
i za wizyte

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
My dziś zaczynamy 29 tc

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
w takim razie ja zaczynam 37 tydzień

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
My z Gosią w ubiegły czwartek zaczęłyśmy 32 tc, czyli weszłyśmy w ósmy miesiąc .
Dzis po południu mamy wizytę u gina (ostatnia była 5 tygodni temu), juz się nie mogę doczekać. Jutro tradycyjnie wyjazd do Bydgoszczy do diabetologa - ostatnio mam skoki cukru... Może się to skończyć na insulinie . Dam znać co i jak.
i za wizyte

Cytat:
czy Wasze Maluszki też tak często mają czkawkę??bo moja dziś chyba 3 raz....Wariatuńcio z niej....
czy to aby normalny objaw??
mój ma bardzo często

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
jak świętować to świętować my zaczynamy dzisiaj 38 tc!!!
zapraszam na sałatkę torcik lodowy i koktajle

Cytat:
Kochane ile macie cm w brzuszkach w swoich tc??

ja w 33 tc mam 100,5 cm
ja tydzień temu miałam 94cm

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
a ja robie dzisiaj kurczaka z torebki
ja też zrobiłam

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hej
Wreszcie dotarłam do domu, zmęczona jak nie wiem...
Dziękuję wszystkim ślicznie za kciuki
Ostatnio porządnie tuczyłam małą, bo wg USG waży 3300g Wg gina USG tu trochę wagę zawyżyło, bo po brzuchu tego nie widać i wg niego jest to 3kg albo odrobinę więcej. Tak czy inaczej waga już słuszna
Szyjka jeszcze się trzyma, znaczy jeszcze jest zamknięta, i wg gina spokojnie dotrwam do donoszenia (czyli do soboty). W związku z tym fenka odstawiamy drastycznie, codziennie do soboty o jedną dawkę mniej, czyli od soboty fenka już nie biorę. Gdyby wcześniej brzuch zaczął mi się bardzo stawiać i czułabym duże parcie na szyjkę mam natychmiast do niego dzwonić i stawiać się na wizytę.
A poza tym byłam jeszcze na poczcie i tam mnie spotkała bardzo fajna reakcja pewnego starszego pana, który najpierw powiedział, że mam koniecznie podchodzić do okienka bez kolejki a nie czekać, a jak powiedziałam, że dam radę postać, to i tak mi niemal na siłę kazał stanąć przed sobą (były dwie kolejki, i zaczął głośno komentować, że mam stanąć tutaj przed nim i już, bo w tamtej to nikt się nie domyśli i mnie nie wpuści, a mi się należy i koniec kropka). Miłe to było

Teraz mykam coś zjeść i potem postaram się was ponadrabiać
super
Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 13:44   #4717
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Wstawiam zdjęcia naszego wózeczka- gondolka i fotelik (Recaro)
Spacerówki na razie nie rozkładamy
Fajnie się prezentuje

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

Słowem: BĘDZIE DOBRZE TYLKO TRZEBA SIĘ POZYTYWNIE NASTAWIĆ że w końcu nasze małe szczęscie będziemy tulić a nie że będzie boleć
I tego musimy się wszystkie trzymać

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

robie dzis na obiadek pierogi ruskie
Ja mam rosołek

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość

Melduję się po wizycie. Wszystko ok, szyjka zamknięta... Krew i mocz pobrane. Kolejna wizyta 3 lipca. Znowu 330 pln poszło się je... już mam dość tych wizyt i płacenia grubej kasy
Super

Ciąża kosztuje. . . niestety.

Cytat:
ale lada dzień utulisz Patryczka
No chyba że przepowiednie się nie sprawdzą

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

Patryk duzy juz
super, niedlugo bedziesz mogła tulić swojego synka
Ja się boje małych dzieci . . .a co dopiero noworodka. Jak ja sobie dam rade

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Kochana czyli kolejna jesteś w kolejce przed czasem
Zgadza się

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość

to super

Cytat:
Hej
Wreszcie dotarłam do domu, zmęczona jak nie wiem...
Dziękuję wszystkim ślicznie za kciuki
Ostatnio porządnie tuczyłam małą, bo wg USG waży 3300g Wg gina USG tu trochę wagę zawyżyło, bo po brzuchu tego nie widać i wg niego jest to 3kg albo odrobinę więcej. Tak czy inaczej waga już słuszna
Szyjka jeszcze się trzyma, znaczy jeszcze jest zamknięta, i wg gina spokojnie dotrwam do donoszenia (czyli do soboty). W związku z tym fenka odstawiamy drastycznie, codziennie do soboty o jedną dawkę mniej, czyli od soboty fenka już nie biorę. Gdyby wcześniej brzuch zaczął mi się bardzo stawiać i czułabym duże parcie na szyjkę mam natychmiast do niego dzwonić i stawiać się na wizytę.
A poza tym byłam jeszcze na poczcie i tam mnie spotkała bardzo fajna reakcja pewnego starszego pana, który najpierw powiedział, że mam koniecznie podchodzić do okienka bez kolejki a nie czekać, a jak powiedziałam, że dam radę postać, to i tak mi niemal na siłę kazał stanąć przed sobą (były dwie kolejki, i zaczął głośno komentować, że mam stanąć tutaj przed nim i już, bo w tamtej to nikt się nie domyśli i mnie nie wpuści, a mi się należy i koniec kropka). Miłe to było
Aguś to super wieści

A pan się bardzo ładnie zachował

Cytat:
Witajcie
Cały dzień poza domem, jestem strasznie zmęczona mimo, że nic nie robiłam prócz wizyty u fryzjera, u lekarza po GBS (wynik dobry) i plotek na kazimierzu. Rozjaśniłam trochę włosy, może później uda mi się cyknąć fotę. To ostatnia wizyta przed porodem.
Aga, gratuluję pomyślnej wizyty - przytuczyłaś malutką, świetnie ! Moja pewnie waży podobnie już
Byłam w tym sklepie Myszka o którym pisałaś i szczerze mówiąc wyszłam szybciej niż weszłam - taki bałagan, wszędzie kartony, pudła, masa rzeczy na kupie, nie można było do niczego się dostać ani nawet rozeznać w asortymencie. Jednak wolę wersję online tego przybytku, nie mam na tyle cierpliwości, a chciałąm kupić tylko biustonosze do karmienia, no ale nie kupiłam.

Ja nie mam biustonosza do karmienia, zapomniałam o nim

Dziewczyny ,które robiły zakupy u r_77 czy wysyłał Wam nr listu przewozowego,albo informacje że wysłał paczkę?

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-12, 13:45   #4718
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
koszulka XXL nawet męska mojej pupy nie zakryła
hihi...jakoś nie widzę siebie w koszulce na porodówce, do tego jestem wysoka i chyba też by mi dupki nie zakryło....ale widziałam dziś jedną szarą, znośną, ale bez guzików....jutro kupię...i będzie z głowy
Stary 2012-06-12, 13:47   #4719
asia665
Wtajemniczenie

Kamila (Muminek) - czujesz jakąś różnice po zdjęciu krążka?? Masz jakieś kłucia w pochwie czy coś??

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

Edytowane przez asia665
Czas edycji: 2012-06-12 o 13:53
asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 13:47   #4720
chce_byc_mama
Zakorzenienie

bede sie zbierac, ide po jakies owoce i koniecznie jagody do muffinek albo borowki
mniam mniam

Amelcia
Stary 2012-06-12, 13:51   #4721
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulaaa23 Pokaż wiadomość

super

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

aguś to super wieści

Stary 2012-06-12, 13:51   #4722
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
tez tak mam :/
witam w klubie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 13:52   #4723
pumas
Zakorzenienie

Aga, o Ujastku krążą już legendy - jest dużo przeciwników, ale też zwolenników. Ja jednak się nie zdecydowałam mimo, że wszyscy znajomi mnie tam pchali, doradzali, ale jednak ta masówka i zero indywidualnego podejścia do pacjentki mnie przeraził. W moim szpitalu podobno jest ok. 5 porodów dziennie. Nie wiem, ile w tym prawdy.

Wanilka, to ja nie wiem, mi zakrywają pośladki, a niska nie jestem :P
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 13:54   #4724
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
tez tak mam i tez sie zastanawiam czy to szyjka zaczeło sie glownie po odstawieniu luteiny
Nie strasz. Mnie czasem kłuje nawet z luteiną, a jutro powinnam wziąć ostatnią.
Cytat:
Cześć , witam się w 39 tygodniu
Gratuluję.
I absolutnie nie zazdroszczę!
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 13:58   #4725
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Aga, o Ujastku krążą już legendy - jest dużo przeciwników, ale też zwolenników. Ja jednak się nie zdecydowałam mimo, że wszyscy znajomi mnie tam pchali, doradzali, ale jednak ta masówka i zero indywidualnego podejścia do pacjentki mnie przeraził. W moim szpitalu podobno jest ok. 5 porodów dziennie. Nie wiem, ile w tym prawdy.

Wanilka, to ja nie wiem, mi zakrywają pośladki, a niska nie jestem :P
mnie od szpitala, w którym Ty chcesz rodzić odpycha jedna rzecz, mają słaby oddział neonatologiczny i właściwie to w razie komplikacji zazwyczaj wiozą dziecko na Prokocim. O wielu takich przypadkach słyszałam, w tym od znajomych. Gdzieś też czytałam posta dziewczyny, która opisywała, że były komplikacje przy porodzie, dziecko miało między innymi bezdechy i coś tam jeszcze było nie tak i lekarze dzwonili na Prokocim co chwilę konsultować się, jak w ogóle dzieciaczka przy życiu utrzymać. A dopiero po 2 dobach byli w stanie go tam przewieźć. Na szczęście wszystko skończyło się w miarę dobrze, ale ja jednak nie chcę ryzykować

Stary 2012-06-12, 14:00   #4726
hanjah
Zakorzenienie

Hejo Nadrobiłam Was z grubsza Zastanawiałam się czy już na nową część trafię

Jestem zadowolona, bo załatwiłam wszystko co chciałam W Primarku kupiłam sobie zwykłe bawełniane majtki-czarne, żeby mi nie było szkoda ich krwią zaplamić Oprócz tego mam też te jednorazowe. Kupiłam sobie też taki zestaw do którego mogę przelać kosmetyki i nie targać całych opakowań do szpitala Buteleczki mają pojemność 100ml.

Posiedziałam w Starbucksie, wypiłam kawkę, zjadłam sernik z jagodami , poczytałam książkę-relaksik na całego
A teraz siedzę na forum, a tż smaży naleśniki na obiad

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Powiem Ci tak. moj TZ w pl sam robil meble od podstaw, piekne solidne i nigdy nie był zwolennikiem ikei.
Tutaj niestety nie ma dostepu do tych wszystkich gadzetow ktore potrzebuje wiec nie mielismy wyjscia. Ale jestem zadowolona, chyba sie troche poprawili z jakością, bo meble wydaja sie byc solidne, jak na ikee no i szuflady mają pod spodem dodatkowe wzmocnienie, czego wczesniej nie było.. Wiec patrzac na cene moge powiedziec, ze komoda na razie solidna i powinna sie trzymac.
Dziękuję za odpowiedź
No niestety tu nie ma dużego wyboru co do mebli Te z IKEA i tak wydają mi się solidniejsze niż te co kupowaliśmy w Polsce w Jysk
Tutaj z IKEA mamy stół, krzesła i regał-wszystko super się trzyma, zadowoleni jesteśmy z tych mebli. A w komodzie tylko ubranka będziemy trzymać więc nie powinno nam przez to dno wypaść

Idę właśnie przygotować rzeczy dziecięce do prania i chyba w końcu się dziś spakuję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC19247.jpg (71,1 KB, 27 załadowań)
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 14:05   #4727
nadalka
Zakorzenienie

wanilka dokładnie jak z prysznicem
maciejka nie jest tak źle
Stary 2012-06-12, 14:12   #4728
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
mnie od szpitala, w którym Ty chcesz rodzić odpycha jedna rzecz, mają słaby oddział neonatologiczny i właściwie to w razie komplikacji zazwyczaj wiozą dziecko na Prokocim. O wielu takich przypadkach słyszałam, w tym od znajomych. Gdzieś też czytałam posta dziewczyny, która opisywała, że były komplikacje przy porodzie, dziecko miało między innymi bezdechy i coś tam jeszcze było nie tak i lekarze dzwonili na Prokocim co chwilę konsultować się, jak w ogóle dzieciaczka przy życiu utrzymać. A dopiero po 2 dobach byli w stanie go tam przewieźć. Na szczęście wszystko skończyło się w miarę dobrze, ale ja jednak nie chcę ryzykować
Hmm, a ja słyszałam całkowicie coś przeciwnego poza tym jeśli już, to wożą od razu na kopernika, a nie na prokocim No nic, miejmy nadzieję, że wszystko będzie bezproblemowo
Stary 2012-06-12, 14:16   #4729
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, a ja słyszałam całkowicie coś przeciwnego poza tym jeśli już, to wożą od razu na kopernika, a nie na prokocim No nic, miejmy nadzieję, że wszystko będzie bezproblemowo
z takiego załozenia trzeba wychodzic, pozatym nie kazdy mieszka w duzych miastach z takimi specjalistycznymi szpitalami, a dzieci rodza sie w róznych, w razie tfu tfu w i tak są gdzies przewozone.
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-12, 14:17   #4730
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie o tym prokocimiu słyszałam, a skąd tak sprzeczne informacje to nie mam pojęcia. Może to czy wiozą na Kopernika czy na Prokocim to zależy od przypadku albo coś się zmieniło. Mogli też doposażyć neonatologię, w sumie to nie wgłębiałam się bardzo w najświeższe opinie
No my tutaj będziemy mocno zaciskać , żeby było wszystko ok

Stary 2012-06-12, 14:20   #4731
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
z takiego załozenia trzeba wychodzic, pozatym nie kazdy mieszka w duzych miastach z takimi specjalistycznymi szpitalami, a dzieci rodza sie w róznych, w razie tfu tfu w i tak są gdzies przewozone.
no dokładnie dziewczyny, nie martwcie się, i tak macie komfort bliskości takiego szpitala
Stary 2012-06-12, 14:27   #4732
Maciejka__
Zakorzenienie

Niestety nie mam czasu teraz czasu na czytanie reszty.
Mój doktorek mnie rozczarował. Cieszyłam się, że w końcu będę miała normalną wizytę i zobaczę moją kruszynkę, a on uznał, że nie ma potrzeby robienia USG.
Zbadał mnie na fotelu, szyjka na razie zamknięta, pobrał wymaz, pytał, czy brzuch mi się obniżył, czy czuję ruchy, skurcze itd., czyli generalnie zrobił wszystko, co ważne. Tętna też słuchaliśmy. Po zakończeniu leczenia globulkami mam powtórzyć badanie moczu i przyjść w przyszłym tygodniu. Może jak nie będzie miał takiego tłumu w poczekalni, to jednak zrobi to USG.
Spytałam, czy po odstawieniu lutki nie zacznę rodzić. "Na razie nic na to nie wskazuje, ale w położnictwie nigdy nic nie wiadomo." Zapewnił, że gdybym teraz zaczęła rodzić, to nic by się nie stało, ale lepiej za przynajmniej tydzień - półtorej.
Dopytywałam o to moje ciągnięcie - jeśli leżenie na to pomaga, to jeszcze mam trochę poleżeć, a jeśli nic nie daje, to znaczy, że organizm się przygotowuje i nie ma znaczenia, co robię. Na razie przy chodzeniu jest znacznie gorzej, więc do końca 37 tc zamierzam się oszczędzać, a później wręcz przeciwnie.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 14:31   #4733
pumas
Zakorzenienie

Pewnie, nie ma co się zamartwiać, w razie czego noworodek zostanie przewieziony gdzieś i uratowany, tego się trzymajmy Phdwao masz rację, i tak mamy ten komfort, że w razie czego takie szpitale u nas w mieście są

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Maciejka, dziwia mnie tacy lekarze, ktorzy nie robią usg przy każdej wizycie, w koncu to dla nich też wiedza, czy wszystko jest OK :/ A nie kosztuje to wiele więcej czasu. Ja usg mam co wizytę, trwa ono od 5 do 10 min, ale przynajmniej obie strony mają pewność, co się dzieje, nie ma niedomówień :/
Ja od jutra mam zamiar się nie oszczędzać, muszę tylko obmyślić plan działania
Stary 2012-06-12, 14:34   #4734
prince_polo
Zakorzenienie

zdrzemnełam sie nigdy w dzien nie spie a dzis nie mogłam filmu ogladnac bo usnełam ,ale jak wstałam to zrobilam pierogi 60 sztuk. Tak na obiad tylko. Ale nie gotuje jeszczeczekam an tzta by swierze se zjadł.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 14:37   #4735
Paulaaa23
Rozeznanie

Mam pytanie. Jak są skurcze, to boli w której części brzucha?? Możliwe, żeby bolało ponad pępkiem??
Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 14:43   #4736
prince_polo
Zakorzenienie

jednak se ide troche ugotowac

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 14:43   #4737
depoison
Zadomowienie

Cytat:
ja w 33 tc mam 100,5 cm
102 cm w 38 tc

Cytat:
ja se postawilam cel 16 kilo do konca ciązy(tzn nie cel tylko tak mialam nadzieje sie zmiescic) i dupa juz we wtorek tydzien temu mialam +17
też miałam takie założenie i też już widzę, że się nie udało
No nic - byle bym nie przekroczyła 70 kg

Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
Nie znamy, bo nie chemy znać... Mój lekarz jest z tych, co nie lubią spekulować. Ja na samym początku miałam parcie, żeby się dowiedzieć (najlepiej to od razu po zapłodnieniu), ale w sumie... byliśmy na USG genetycznym, ja się dopytywałam, a lekarz na to, że zgadywać nie będzie, pewności nie ma, a w ogóle to przy tym, jak bardzo te ciąże teraz są zmedykalizowane, wszystko wiemy, wszystko widzimy, pełna kontrola, to może warto sobie zostawić choć jedną niespodziankę... Jakoś to do nas przemówiło, zwłaszcza do mojego męża, i teraz faktycznie cieszymy się na niespodziankę
rozumiem

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Dziś udało mi się umalować paznokcie u stóp. Myślałam, że już nie dam rady, ale jakoś mi się udało.
mi, o dziwo, wciąż udaje się bez problemu dosięgać i malować. Jedyny problem stanowi ostrość widzenia - nawet pochylona 50 cm nad tymi paznokciami nie widzę ich ostro
Okropnie mi się pogorszył wzrok w ciąży

Anyway - byłam właśnie w szpitalu, wypełniłam dokumenty, zadeklarowałam, że chcę mieć zzo (więc mnie jeszcze z tej okazji pogadanka czeka), dowiedziałam się, co brać.
I postanowiłam oddać charytatywnie krew pępowinową - muszę tylko jeszcze jeden papier w tej sprawie podrzucić

A teraz lecę na ktg i ostatnie usg

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 14:45   #4738
Soleilka
Zakorzenienie

TŻ mi kazał siedzieć na kompie A on siedzi i śpiewa Ale jeszcze muszę poprasować, więc tylko będę podczytywać

Przyjechał kurier z połową wyprawki

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
to ten Niecik co śpiewa disco?

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ,które robiły zakupy u r_77 czy wysyłał Wam nr listu przewozowego,albo informacje że wysłał paczkę?
Ja brałam wysyłkę u niego kurierem i dostałam wiadomość na mejla, że paczka już od nich wyszła. W piątek robiłam zamówienie, wczoraj dostałam mejla a dziś już kurier był

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 14:52   #4739
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
jednak se ide troche ugotowac

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:

ja w 33 tc mam 100,5 cm
no dobra to i ja się zmierzyłam 105 w 37 tygodniu, urosłam 3 cm w tydzień tak coś czułam bo mnie ostatnio ciągnie skóra na brzuchu, ciekawe ile urósł bąbel, jutro wizyta to się dowiem
Stary 2012-06-12, 14:57   #4740
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Anyway - byłam właśnie w szpitalu, wypełniłam dokumenty, zadeklarowałam, że chcę mieć zzo (więc mnie jeszcze z tej okazji pogadanka czeka), dowiedziałam się, co brać.
I postanowiłam oddać charytatywnie krew pępowinową - muszę tylko jeszcze jeden papier w tej sprawie podrzucić
to leć a potem napisz mi dokładnie co masz brać do tego szpitala
krew pępowinową charytatywnie??to mogą ją potem dla kogoś wykorzystać?nawet nie wiedziałam....
umawiałaś się wcześniej na to spotkanie??
a ta pogadanka nt. zzo to kiedy??

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-06-12 o 14:59
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości