Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-05, 20:43   #4711
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
czytałam ostatnio artykuł, że facet w ciąży tyje statystycznie 6 kg gdyby dodać dzidzię i wody płodowe to tyle co przyszła mama

w lidlu to trzeba faktycznie na okazje trafić, z linka odsyła mnie na kilka ofert kupiłaś te po 2,99 euro?
ja dziękuję
Hehe no mój trochę już przytył

Tak wzięłam te za 2,99 rozmiar 2-6 miesięcy dość cienkie są, ale po domku będą akurat Tych dwupaków body z długim rękawem nie było wcale, tylko pajace i te body suparbaby, ale ja już mam sporo to nie brałam na siłę

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Paula Smacznego!!!!
Dziękówa
Stary 2013-08-05, 20:45   #4712
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hehe no mój trochę już przytył

Tak wzięłam te za 2,99 rozmiar 2-6 miesięcy dość cienkie są, ale po domku będą akurat Tych dwupaków body z długim rękawem nie było wcale, tylko pajace i te body suparbaby, ale ja już mam sporo to nie brałam na siłę
już może było przebrane, ja się na razie wstrzymam z kupowaniem do czasu aż przyjdzie paczka z ciuszkami, szkoda mieć później za dużo i niektórych nie użyć ani razu.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 20:48   #4713
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Moj maz w pierwszej ciazy przytyl. Na chrzciny nie miał co ubrać, ślubny garniak byl za maly.... Teraz sie dobrze trzyma i chudnie

Moj tata też przytyl w pierwszej ciazy mojej mamy

Czekolady mi sie chce

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 20:49   #4714
Taszanta
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Dziewczyny pisałam do Biedronki ws. tych naklejek na ścianę, to znaczy w których sklepach sprzedają. Poniżej odp, prosiłam o info dot. sklepów w konkretnej dzielnicy, a ktoś się bardzo wysilił z odpowiedzią
No ale wklejam, bo może którejś się przyda:

"W imieniu Dyrekcji firmy JERONIMO MARTINS POLSKA S.A. pragniemy
podziękować za kontakt z Biurem Obsługi Klienta sieci sklepów Biedronka.
W odpowiedzi na zgłoszenie informujemy, że informacje takie można
uzyskać na stronie www.biedronka.pl w zakładce nasze sklepy wpisując
miasto, zaznaczając „Wyszukuj tylko sklepy z produktami oznaczonymi”
wyświetlone zostaną sklepy, w których będzie dostępny dany towar.
Jeszcze raz bardzo dziękujemy za kontakt z Biurem Obsługi Klienta. "

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 21:12   #4715
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Zaraz umrę z gorąca...
Ja się czuję, jak księżyc w pełni, a jeszcze 3 miesiące...
ślicznie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

w załączniku 2 moje ukochane "zdobycze" - kombinezonik z HM udało mi się zdobyc za 27 zł, a kompelciki (body, czapeczka, leginsy)dziś dostałam od Siostry

oprócz tego bodziaki, spodenki...rozpieszczają nas
superowe

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
obłożyłam się owocami i siedzę zadowolona, mimo że nam kredytu nie przyznali ale TŻ będzie w pracy kombinował więc jeszcze jakieś szanse może są
szkoda, ale dalej trzymam

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Byłam dzisiaj na wizycie. Nie było mojej ginekolog i przyjął mnie facet Pierwszy raz byłam u faceta ginekologa Wyszłam pozytywnie zaskoczona. Miły, dowcipny i dosyć delikatny. Dał mi skierowanie na glukozę, przeciwciała i USG (na 9 września) Planujemy jeszcze jedno wcześniej zrobić w 3/4D. Wyniki bardzo dobre Waga w ciągu miesiąca 1,5 kg w górę, to chyba zdrowo
za wizytę

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42116579]To jeszcze raz ja ;p

Pokażę Wam jakie piękne zdjęcie zrobił mój mąż [/QUOTE]
śliczne

Cytat:
Ciuszki po mojej chrześnicy cz. 1
Zakupy nas nie ominą bo jest bardzo mało rzeczy na noworodka, dużo 3-6 miesięcy
1. spodenki, bez metki wiec nie wiem jaki rozmiar, obstawiam jakieś 3m
2. body z długim rękawkiem 3-6 m
3. body z długim rękawkiem 3 m
5. pajac 68 cm
6. pajac (też bez metki, chyba 3m), ale ma plamę z marchewki nie wiem czy to się odpierze
7. pajac nowy 3m
8. pajac 3m ale tez z plamą po marchewce
9. 10. skarpetki byłam w szoku jakie to malutkie chyba na noworodka skarpetek już dokupować nie muszę
superaśne

no to chyba nadrobiłam wszystkie fotograficzne posty

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

aaa co do GBS http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,1...danie_GBS.html
ja miałam w pierwszej ciąży z pochwy i odbytu..
zrobiłam na ostatni moment - w 38t6d, za tydz odebrałam wyniki i w nocy pojechałam rodzić :P

Malinka

Haniusia
Stary 2013-08-05, 21:15   #4716
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

superaśne
dzięki
Stary 2013-08-05, 21:22   #4717
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
fajne zdobycze

TŻ mówi ze jeśli chodzi o Mastercook to większe problemy są z tymi nowymi sprzętami niż ze starszymi.

dzięki

Czasem się zastanawiam czy nasi TŻ nie mają czegoś wspólnego

dziękuje

Chyb dużo znas jeszcze nie kupiło, a ten wózek jest kosmiczny

to nie dobrze, oszczędzaj się

czytałam ostatnio artykuł, że facet w ciąży tyje statystycznie 6 kg gdyby dodać dzidzię i wody płodowe to tyle co przyszła mama

pięknie

dzięki
co do sukni ślubnej moim zdaniem źle wygląda na biodrach i ten dekolt niezbyt fajnie wygląda, ale zgadzam się że na zdjęciach od fotografa na pudelku wyglądała lepiej niż na tym od paparazzi. Też zauważyłam jakby miała problemy z poruszaniem się w tej sukni, ale może faktycznie to wina tych butów

w lidlu to trzeba faktycznie na okazje trafić, z linka odsyła mnie na kilka ofert kupiłaś te po 2,99 euro?

ja dziękuję
no to by tlumaczylo czemu ich się nie psuje

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisałam do Biedronki ws. tych naklejek na ścianę, to znaczy w których sklepach sprzedają. Poniżej odp, prosiłam o info dot. sklepów w konkretnej dzielnicy, a ktoś się bardzo wysilił z odpowiedzią
No ale wklejam, bo może którejś się przyda:

"W imieniu Dyrekcji firmy JERONIMO MARTINS POLSKA S.A. pragniemy
podziękować za kontakt z Biurem Obsługi Klienta sieci sklepów Biedronka.
W odpowiedzi na zgłoszenie informujemy, że informacje takie można
uzyskać na stronie www.biedronka.pl w zakładce nasze sklepy wpisując
miasto, zaznaczając „Wyszukuj tylko sklepy z produktami oznaczonymi”
wyświetlone zostaną sklepy, w których będzie dostępny dany towar.
Jeszcze raz bardzo dziękujemy za kontakt z Biurem Obsługi Klienta. "
ale odpisali

a w ogole o jakich naklejkach mówimy? bo w gazetce nie widziałam,...

tez ostatnio na allegro przeglądałam naklejki

na pewno wezme gwiazdki, te świecące w ciemności ale dodatkowo jeszcze naklejki jakieś kolorowe bym nakleila nad lozeczkiem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-05, 21:23   #4718
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
wspolczuje 3dniówki

ja jutro idę na starcie z glukozą

kolezanka opowiadala mi, ze "to super jest w smaku, wypila jednym duszkiem,a po wszystkim zjadla pączka z lukrem"

no ciekawe jak ja to przeżyję
weź ze sobą butelke wody niegazowanej...mi Pani pozwoliła napić sie kilka łyków bo jak dla mnie to ta glukoza jest taka ostra tzn paliło w gardle

Cytat:

[/COLOR]
Zdrówka dla synka [COLOR="Silver"]
dziękuje

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 21:27   #4719
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
no to by tlumaczylo czemu ich się nie psuje
moi rodzice mają mikrofalówkę i też już parę ładnych lat działa (odpukać bo teraz ją dostaję razem z mieszkaniem )
Stary 2013-08-05, 21:37   #4720
babku
Zadomowienie

Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Miałam mieć wieczór z książką i internetem, przyszła sąsiadka na kawę i dopiero wyszła, więc dopiero teraz biorę się za nadrabianie. Narazie tego co naskrobałyście od południa
Ale cieszę się, bo przyniosła mi dobre wieści. Mianowicie sąsiadka z góry w grudniu ma rodzić bliźniaki, sąsiadka z innej klatki we wrześniu synka i jeszcze jedna w styczniu. Ale będzie mój Janek miał kolegów Oprócz tego w tym roku urodziły się już trzy bobasy Ogólnie pełno tu dzieci, bardzo mnie to cieszy. Nie zazdroszczę tylko jednym sąsiadom z mojej klatki, którzy są w podeszłym wieku. Muszą ich strasznie wkurzać krzyki tych dzieci, ale cóż mogli wziąć to pod uwagę kupując mieszkanie na nowym osiedlu.

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Tzn ja jestem jakoś przyzwyczajona do tego, że garnek czy patelnie od razu po użyciu szybciutko myję i do szafki
Jeśli tak to spokojnie kupuj 45 cm. Ja nienawidzę mycia przede wszystkim garnków i patelni, a w 45 po prostu mi się nie mieściły.

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
póki mi się przypomniało , pokaże Wam nowy wózek - myślałam że mój jest dziwny ale przy tym http://www.baby-shower.pl/AKTUALNOSC...-rodzicom.html
Czy ktoś się jeszcze waha jaki wózek kupic ?
Matko ale by się ludzie na mnie patrzyli, jakbym taki zakupiła. Obawiam się, że ktoś na policje mógłby zadzwonić, bo szczerze powiedziawszy dziwnie to wygląda Pewnie za parę lat takie będą w modzie.
Cytat:
Zaraz umrę z gorąca...
Ja się czuję, jak księżyc w pełni, a jeszcze 3 miesiące...
Wyglądasz przepięknie, a brzuszek masz w sam raz moim zdaniem. Ani duży, ani mały.

Cytat:
Wesele mojego szefa. Jego teściowie znani w całej Polsce z tego że otwarli jakies dziwne stacje benzynowe ( nie zagłębiałam się w temat ) . Na weselu 200 osób , prezesi i prezesowe w sukniach balowych . 12 osobowa orkiestra i pieczone świniaki , no wesele wyższej półki. Mój Tz dostał fuche , jako jeden z wielu odwoził gości do domu . Po pracy miał odwieść mnie do domu i później tam pojechać . O 22 okazało się że żaden z nas nie ma kluczy , któreś z nas zatrzasnęło w domu inne zostały w jego pracy. Zdecydowalismy że pojade z nim , posiedzimy w aucie , a ludzie których trzeba będzie odwieść do domu będą tak schlani że i tak nie zwroca uwagi na to jak wyglądam . On odpicowany ja w dresie pojechaliśmy . Póki do odwiezienia były dwie trzy sooby było ok . Ale nagle przyszło odwieść cały komplet i ja nie mogłam pojechać. Zostałam na laweczce przed az nie zjawił się mój szef , ledwo przytomny , wciagnoł mnie w środek tej imprezy , tych kiecek balowych i tiuli . Tak obtańczyłam wszystkich teściów, wujków , szwagrów i prezesów Dobrze , że na drugi dzień mało kto co pamiętał ..
Ale miałaś weselicho Ja też tak kiedyś wylądowałam przez przypadek na weselu, co prawda nie w dresie, ale też nie na balowo i wybawiłam się świetnie
A wesele w tym roku mam jeszcze tylko jedno. Pod koniec września. Ciekawe co ja na siebie włożę
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
A co do zmywarek to rzeczywiście wychodzi ekonomiczniej(woda,prąd) niż standardowe mycie?[COLOR="Silver"]
Woda jak najbardziej tak, prąd nie Tylko mnie to właściwie nawet nie obchodzi, ja tak strasznie nie lubię myć naczyń, że nawet gdyby nie było to ekonomiczne to i tak używała bym zmywarki. Jak jesteśmy na wsi, to całą radość z gotowania, psuje mi właśnie to, że muszę zmywać, albo maltretować męża żeby to zrobił
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 21:40   #4721
nemosek
Zakorzenienie

Wiecie co?
Zjadłam bułkę i poprawiłam 2 kostkami czekolady.
Ale to dla mnie mało.
Poszłam teraz do lodówy i otworzyłam drugą Alpen Gold.
Ale mnie wzięło biję się po łapkach

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-05, 21:41   #4722
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Ona mi się nigdy nie podobała,kojarzy mi się z taką lampucerą.
Dla mnie ta sukienka, raczej ona w tej sukience wygląda niekorzystnie.
To że się chwali brzuchem, popieram ma się z czego cieszyć,ale że świeci już prawie gołą d.upa to dla mnie żałosne...

Nie pomyliły Ci się obliczenia??? 45 tysięcy już doczytałam
To że przeliczają to fakt trochę mąci,bo życie za granicą droższe.Nie ma już takich koksów jak kiedyś.Chociaż to też zależy od kraju i rodzaju wykonywanej pracy.
Ale myślę że i tak dużo łatwiej się utrzymać tam niż tu.I to nie tylko siebie, ale też rodzinę.Jeśli oczywiście złapie się porządną,dobrze płatną pracę.
W innym przypadku lekko nie jest.

A tak na marginesie,strasznie dużo płacisz tego czynszu
Co do Lisowskiej to tez mi jej sukienka nie przypadła do gustu , ale w ciąży wygląda bardzo ładnie.

Tak , pomyliło mi się , miało bc 4.5tys zł .
Za takie mieszkanie jak mamy , płacimy naprawdę mało 870f.
Tak jak wszędzie jest tak , że czym lepsza masz prace tym lepiej żyjesz.
Nie rozumiem po co ludziom nerwy psuc , pisząc że 12 tys macierzyńskiego dostała. Trzeba było pod spodem napisac że z tego 10 tys wyda na pampersy i mleko bo takie są koszta i już by nikogo nie bolało ..

Ale mam dziś dzień , cały na doopie przesiedziałam . Może coś poprasuje chociaż ?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 21:44   #4723
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Miałam mieć wieczór z książką i internetem, przyszła sąsiadka na kawę i dopiero wyszła, więc dopiero teraz biorę się za nadrabianie. Narazie tego co naskrobałyście od południa
Ale cieszę się, bo przyniosła mi dobre wieści. Mianowicie sąsiadka z góry w grudniu ma rodzić bliźniaki, sąsiadka z innej klatki we wrześniu synka i jeszcze jedna w styczniu. Ale będzie mój Janek miał kolegów Oprócz tego w tym roku urodziły się już trzy bobasy Ogólnie pełno tu dzieci, bardzo mnie to cieszy. Nie zazdroszczę tylko jednym sąsiadom z mojej klatki, którzy są w podeszłym wieku. Muszą ich strasznie wkurzać krzyki tych dzieci, ale cóż mogli wziąć to pod uwagę kupując mieszkanie na nowym osiedlu.

Ale wysyp bobasów

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-05, 21:46   #4724
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
moi rodzice mają mikrofalówkę i też już parę ładnych lat działa (odpukać bo teraz ją dostaję razem z mieszkaniem )
na pewno będzie nadal działać

Cytat:

Jeśli tak to spokojnie kupuj 45 cm. Ja nienawidzę mycia przede wszystkim garnków i patelni, a w 45 po prostu mi się nie mieściły.

Matko ale by się ludzie na mnie patrzyli, jakbym taki zakupiła. Obawiam się, że ktoś na policje mógłby zadzwonić, bo szczerze powiedziawszy dziwnie to wygląda Pewnie za parę lat takie będą w modzie.

Wyglądasz przepięknie, a brzuszek masz w sam raz moim zdaniem. Ani duży, ani mały.

Ale miałaś weselicho Ja też tak kiedyś wylądowałam przez przypadek na weselu, co prawda nie w dresie, ale też nie na balowo i wybawiłam się świetnie
A wesele w tym roku mam jeszcze tylko jedno. Pod koniec września. Ciekawe co ja na siebie włożę

Woda jak najbardziej tak, prąd nie Tylko mnie to właściwie nawet nie obchodzi, ja tak strasznie nie lubię myć naczyń, że nawet gdyby nie było to ekonomiczne to i tak używała bym zmywarki. Jak jesteśmy na wsi, to całą radość z gotowania, psuje mi właśnie to, że muszę zmywać, albo maltretować męża żeby to zrobił
o, kolejny Jasiu pewnie wcześniej imię przeoczyłam, wybacz

i fajnie,ze tyle dzieci

u nas w klatce na 20 mieszkań tylko jedno jest zajęte przez "młodych" oprócz nas
dzieci mają takie od 5 lat, więc te nasze to będzie niezla rozrywka dla reszty

Cytat:
Wiecie co?
Ale to dla mnie mało.

ja pozarlam dwie parówki,a teraz wypilam kubek mleka - tak mi się zachciało!
Stary 2013-08-05, 21:50   #4725
niunia32
Zakorzenienie

ja już umyłam zęby i jeść nie będę....a zjadło by się cosik :P

uciekam do łóżka

Malinka

Haniusia
Stary 2013-08-05, 21:50   #4726
domii29
Zakorzenienie

Staram się Was podczytywać na bieżąco ale ciężko mi ogarnąć co której odpisać bo nawet czasu na to nie ma.
Jutro wieczorem wracam do domu więc od środy znów będę się tutaj normalnie udzielać

Chciałam się Wam pochwalić że TŻ zaczął się odzywać...
Ja się cały dzień nie odzywałam żeby się nie kłócić i wyszło na to że on robił tak samo obiecał mi że mnie ładnie przeprosi
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:02   #4727
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
już może było przebrane, ja się na razie wstrzymam z kupowaniem do czasu aż przyjdzie paczka z ciuszkami, szkoda mieć później za dużo i niektórych nie użyć ani razu.
Ja nic nie dostanę, więc czasem już kupuję większe rozmiary, bo na sam począteczek wszystkiego mi styknie
W sumie znajoma, mama naszego chrześniaka mi obiecała ciuszki po córci ale mamy do siebie kawałek i nie złożyło się do tej pory spotkać chyba niedługo do nich pojedziemy i tak bo u chrześnaiaka nie byliśmy na urodzinach, miał w lipcu a oni akurat byli w Polsce. Ja tam prosić nie będę, ale jak da to fajnie

Cytat:
Ale będzie tłok w piaskownicy Fajnie tak, że synuś będzie miał dużo rówieśników na osiedlu

Peknę zaraz

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-08-05 o 22:03
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:02   #4728
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
A moje dziecię urządza sobie wedrówki była z lewej strony a teraz napewno jest z prawej.

Zastanawiam się jak będzie wygladać. Jak to powiedziałam mężowi oczy będzie mieć po mnie( zielone) i uszy żeby miała po mnie, na co mój Tż pyta dlaczego, bo mam ładniejsze i mniejsze

ale oczywiście zdolności to po tatusiu niech odziedziczy
Ja też się zastanawiam nad tym co raz cześciej . Szczerze marzy mi się taki mały grubasek z burza czarnych włosów . Biore jednak opcję taka że moje dziecko może być rude , w związku z tym że tatuś co prawda był kiedyś blondynem , ale teraz ma praktycznie rude brwi i zarost ?
Cytat:
Mój do mnie czasem mówi "Muczaku"
.
Mu co? Z kąd to się wzięło ?
Cytat:
Chodzi mi o to, że strasznie ociężale czuję się, może dlatego, że Maja duża jest.
Jaka duża ? przegapiłam ?
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ja cie rozumiem.Bo jak moja mama uslyszala, ile moj maz zarabia, to z krzesla spadla. Ale ze np koszty zycia tu wynosza ok 2000 euro (razem z podatkami, a tych czesto Polacy tu nie placa ubezieczeniami i rentami) to tego nikt nie widzi.Koszty zywnosci kolosalne. Pamietam jak dwa razy pomyslalam, zanim kupilam woreczek 2 kg ziemniakow za 3 euro Teraz juz nie przeliczam. Na poczatku wszystkiego zalowalam.
Ja tez . Potem przestawiłam się na przelicznik 1f = 1zł , a teraz już praktycznie w ogóle nie przeliczam .

Arbuz

Znowu na TVN leci ta klinika , jedna laska sobie powieksza pośladki choć faktycznie ma płaską doopke
Ale gościa który przyszedł się zrobić na Brada Pitta musicie zobaczyć

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-05, 22:07   #4729
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam dzisiaj o kolkach:
Najczęstszymi przyczynami pojawienia się kolki jest niedojrzałość i słaba praca przewodu pokarmowego oraz kłopoty z trawieniem.
Kolka często jest też związana ze zbyt szybkim,łapczywym połykaniem mleka.Maluch zaczyna sie wtdey krztusić i łykać powietrze,które potem zalega w jelitach i skutkuje bólem brzucha oraz wzdęciami.Przyczyną kolki może być również alergia lub nietolerancja laktozy
.
Tak jak Dzidzia pisała dieta ma chyba mały wpływ na kolki

Też tak wywnioskowałam .Miał jeszcze dużo miejsca żeby sobie swobodnie pozycje zmieniać (to był 22 tydzień)
http://kobieta.wp.pl/kat,26335,title...?ticaid=11112d

jestem normalnie tak przeorana dniem dzisiejszym, że chętnie poszłabym spać. ale jak znam życie to obudzę się potem o 7 zupełnie bez sensu.

kompletnie nie mam apetytu ostatnio; mogłabym nic nie jeść. dziś robiłam wielki talerz gofrów dla dzieci, mamy i siostry i mało się nie przez samo ich towarzystwo.
Maniana jakaś.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-05, 22:08   #4730
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Co tam ciągniesz ?
A nic - dziecko

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-05, 22:12   #4731
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nic nie dostanę, więc czasem już kupuję większe rozmiary, bo na sam począteczek wszystkiego mi styknie
W sumie znajoma, mama naszego chrześniaka mi obiecała ciuszki po córci ale mamy do siebie kawałek i nie złożyło się do tej pory spotkać chyba niedługo do nich pojedziemy i tak bo u chrześnaiaka nie byliśmy na urodzinach, miał w lipcu a oni akurat byli w Polsce. Ja tam prosić nie będę, ale jak da to fajnie
Większe się na pewno nie zmarnują na przyszłość będą jak znalazł
Stary 2013-08-05, 22:16   #4732
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
weź ze sobą butelke wody niegazowanej...mi Pani pozwoliła napić sie kilka łyków bo jak dla mnie to ta glukoza jest taka ostra tzn paliło w gardle
dziękuje
Powiedzcie mi dokładnie jak to jest z tą glukozą? Według mojej wiedzy kupuję się saszetkę w aptece i rozpuszcza się ją w wodzie, którą sama sobie przynoszę tak? Czyli muszę wziąć też jakiś kubeczek tak? I w jakiej ilości wody sobie to najlepiej rozpuścić? Później przez dwie godziny nie mogę nic jeść, ale pić wodę, to chyba normalnie można?

Cytat:
Wiecie co?
Ale to dla mnie mało.
A ja kanapki z nutellą

Cytat:
Co do Lisowskiej to tez mi jej sukienka nie przypadła do gustu , ale w ciąży wygląda bardzo ładnie.
Mi styl Liszowskiej nigdy się nie podobał, ale w ciąży jak na swoją wcześniejszą figurę, wygląda moim zdaniem bardzo dobrze.

Cytat:
o, kolejny Jasiu pewnie wcześniej imię przeoczyłam, wybacz
Pewnie dlatego, że jeszcze nie jestem na 100% przekonana i może ze dwa razy dopiero tu pisałam.
Jan od dawna bardzo mi się podoba, tylko przeszkadza mi popularność tego imienia. Nawet tu na forum naliczyłam już 3 Jaśków, czyli chyba jak narazie najbardziej popularne męskie imię forumowe Staram się podrzucać od czasu do czasu mężowi jakieś inne imię, ale widzę, że już się uparł i chyba tak zostanie. Sama też cały czas mówię do mojego brzucha Janek
Stary 2013-08-05, 22:20   #4733
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Tak , pomyliło mi się , miało bc 4.5tys zł .
Za takie mieszkanie jak mamy , płacimy naprawdę mało 870f.
Tak jak wszędzie jest tak , że czym lepsza masz prace tym lepiej żyjesz.
Nie rozumiem po co ludziom nerwy psuc , pisząc że 12 tys macierzyńskiego dostała. Trzeba było pod spodem napisac że z tego 10 tys wyda na pampersy i mleko bo takie są koszta i już by nikogo nie bolało ..

Ale mam dziś dzień , cały na doopie przesiedziałam . Może coś poprasuje chociaż ?
E to już lekka przesada
Tam akurat jest trochę inaczej tak mi się wydaje.Koszt paczki pamperków około 120 koron(są liczne promocje,kupony itd i można kupić taniej).
Jeśli sam mąż pracuje(przypuśćmy zarabiając około 18000) koron, a żona dostawała by rzeczywiście taką kasę(60 koron x 30 dni=1800) spokojnie można się utrzymać 3 osobową rodzinę(mówię o Szwecji).

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Staram się Was podczytywać na bieżąco ale ciężko mi ogarnąć co której odpisać bo nawet czasu na to nie ma.
Jutro wieczorem wracam do domu więc od środy znów będę się tutaj normalnie udzielać

Chciałam się Wam pochwalić że TŻ zaczął się odzywać...
Ja się cały dzień nie odzywałam żeby się nie kłócić i wyszło na to że on robił tak samo obiecał mi że mnie ładnie przeprosi
O rany to się dogadaliście

Cytat:

Peknę zaraz
O właśnie teraz tak się czuję

Cytat:
Mu co? Z kąd to się wzięło ?
No Muczak,a ja wiem skąd mu się to przyplątało

Czasem tak coś palnie i stworzy taki oto neologizm Tylko mam nadzieję że nie od krowy to pochodzi

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
http://kobieta.wp.pl/kat,26335,title...?ticaid=11112d

jestem normalnie tak przeorana dniem dzisiejszym, że chętnie poszłabym spać. ale jak znam życie to obudzę się potem o 7 zupełnie bez sensu.

kompletnie nie mam apetytu ostatnio; mogłabym nic nie jeść. dziś robiłam wielki talerz gofrów dla dzieci, mamy i siostry i mało się nie przez samo ich towarzystwo.
Maniana jakaś.
Klebsiella pierwszy raz słyszę o takiej bakterii.

Zjadłam cała czekoladę amba na słodycze do niedzieli

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-05, 22:21   #4734
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzcie mi dokładnie jak to jest z tą glukozą? Według mojej wiedzy kupuję się saszetkę w aptece i rozpuszcza się ją w wodzie, którą sama sobie przynoszę tak? Czyli muszę wziąć też jakiś kubeczek tak? I w jakiej ilości wody sobie to najlepiej rozpuścić? Później przez dwie godziny nie mogę nic jeść, ale pić wodę, to chyba normalnie można?
...
Nie jemy, nie pijemy, siedzimy z tyłkiem.
Wodę powinni Ci zapewnić. Kubeczek też. Ewentualnie glukozę musisz mieć. Choć ja nie musiałam. Kupujesz w aptece 75g

. Witaj Kochanie

Stary 2013-08-05, 22:23   #4735
babku
Zadomowienie

Cytat:
Co tam ciągniesz ?
A nic - dziecko
Stary 2013-08-05, 22:24   #4736
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Mi styl Liszowskiej nigdy się nie podobał, ale w ciąży jak na swoją wcześniejszą figurę, wygląda moim zdaniem bardzo dobrze.
U mnie jest tak że dajesz tą saszetkę babce w analityce,ona ją rozpuszcza w plastikowym kubeczku.Ty możesz sobie wziąć ze sobą cytrynę i ją wkropić.
Jeść nie możesz ani chodzić.A pić tak samą wodę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-05, 22:26   #4737
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest tak że dajesz tą saszetkę babce w analityce,ona ją rozpuszcza w plastikowym kubeczku.Ty możesz sobie wziąć ze sobą cytrynę i ją wkropić.
Jeść nie możesz ani chodzić.A pić tak samą wodę
heheh, i znowu co miejsce to zwyczaje, bo ja nie mogłam pić

. Witaj Kochanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-05, 22:27   #4738
babku
Zadomowienie

Cytat:
Nie jemy, nie pijemy, siedzimy z tyłkiem.
Wodę powinni Ci zapewnić. Kubeczek też. Ewentualnie glukozę musisz mieć. Choć ja nie musiałam. Kupujesz w aptece 75g
To ja nie wiem jak bez wody, po czymś takim słodkim wytrzymam 2 godziny. Siedzieć tam też nie bardzo mi się widzi. Blisko mam, więc chciała bym do domu skoczyć. Ciekawe jak to jest u mnie. Zadzwonię i dowiem się, bo w tym tygodniu wypadało by to zrobić.
Stary 2013-08-05, 22:39   #4739
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Znowu na TVN leci ta klinika , jedna laska sobie powieksza pośladki choć faktycznie ma płaską doopke
Ale gościa który przyszedł się zrobić na Brada Pitta musicie zobaczyć
Właśnie cisne heheh
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:44   #4740
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
heheh, i znowu co miejsce to zwyczaje, bo ja nie mogłam pić
Co kraj to obyczaj
Mi nawet zalecała pić

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości