|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Zawadzki?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny oglądacie Mikołajkowy blok reklamowy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | |
Zakorzenienie
|
A ja poproszę o jakieś fluidy, bo mi Ola od rana się ruszać w brzuchu nie chce
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4715 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zakorzenienie
|
No, albo jeszcze stwierdzili, że byli niegrzeczni, a dzisiaj Mikołaj, to teraz zaczęli się grzecznie zachowywać
![]() Ale gadali w TV, że skoki ciśnienia mają być, a to niekorzystne.
#4718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja córa jest dzielna jak się mama w nocy obudziła przerażona grzmotem, mała zaczeła się rozpychać i jak przyłożyłam rękę to weszła pod nią ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() o której? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Prawdę mówiąc to samo przychodzi ![]() ![]() A dzisiaj śniło mi się, że urodziłam maleństwo i miałam problem z jego karmieniem, bo nie chciało ssać ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do kontroli ZUS to wyobrazałam sobie, że oni chodza po domach i sprawdzają, czy cięzarna w chałupie siedzi i co robi. I miałam stresa, bo mieszkam pod innym adresem niz zameldowania. Ciekawe czy mnie skontrolują, jestem na zwolnieniu od 7 tygodnia ciązy... Cytat:
Cytat:
![]() I faktycznie humor w lumpie poprawiłam. Nabyłam 4 bodziaki, 4 pajacyki, 2 rampersy, półśpiochy, sukieneczkę, ogrodniczki z miękkiego dżinsu w czerwone kwiatki, ogrodniczki z bawełny, bluzę ciepłą z kapturkiem z uszami i ciepły pajac bez stóp w sam raz na chłodne majowe spacerki. No ale jak tu nie kupować, kiedy kazda sztuka waha się od 1,5 do 4,5 ![]() ![]() Ale nic to, w przyszłym tygodniu tez tam pójdę ![]() A z ta talią... zaistniało zagrożenie, że niedługo zaniknie. Dzisiaj przywiozłam z pracy pełna reklamówkę słodyczy na Mikołaja dla Marcela, a Marcel z przedszkola takąż samą ![]() ![]() Cytat:
Ja mam przerwy w rovamycynie. Ale biore inaczej, bo 3 x 1 przez 3 tyg. a potem przerwa 3 tyg. i tak w kółko. Więc nie wiem, czy mozesz przerwać, bo pisałas, że bierzesz 2x1 bez przerw ![]() ![]() ![]() No i ja sobie tu gadu gadu piszu piszu, a w opakowaniu zostały dwie delicje ![]() Tak jak mowiłam, nie wróżę tej talii dalszej przyszłości... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Raczkowanie
|
dzięki
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4726 |
Zadomowienie
|
o 18:45 na Polsacie ja co rok przez pracę zapominałam, a teraz jak już gnije w domu to czuje obowiązek włączyć nawet nie tyle oglądać niech leci, a Ja coś w tle będe robić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | ||
Zakorzenienie
|
No dziękujemy za fluidki, za chwilę się kłade i czekam na ruchy
![]() Cytat:
![]() No i na słodycze. Pewnie psina podwędziła jak nie widziałaś ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4728 |
Zadomowienie
|
Pierwsza miłość
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() strój mikołajki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4730 | ||
Zadomowienie
|
I ja dzięki Wam zaufałam Gemini. Mąż trochę nieufnie spojrzał na przesyłkę, ale jak mu powiedziałam jaka jest różnica w cenie to od razu zmienił zdanie
![]() Cytat:
Tequiba mnie właśnie ostatnio lekarz pytał czy do SR będę chciała chodzić. Nigdy w życiu nie przebierałam ani nie kąpałam małęgo dziecka, ale na szkołę chciałabym pójść żeby oddział obejrzeć. Lubię wiedzieć co gdzie i jak. Jeśli już to będę chodziła sama, ale nie jestem zdecydowana na 100% Cytat:
Przez tą głupią wichurą (mieszkam nad samym morzem) co chwilę mryga mi prąd a przez to piec mi się wyłącza. No masakra jakaś. W nocy zerwało mi trochę papy z dachu, od rana była walka o uzupełnienie ubytków- a pogoda wcale nie pomagała. Niby zabezpieczyliśmy na działce wszystko co mogłoby "fruwać" ale i tak jest istny armagedon. Zapomniałam Wam jeszcze wczoraj napisać. Tak schodziłam ze schodów, że zjechałam ostatnie parę schodków. Obiłam sobie nogę i tyłek. Później chodziłam i czekałam aż mały się trochę porusza, ale ten oczywiście nic. Dopiero wieczorem zaczął kopać i ewidentnie dał do zrozumienia że mu się nie podobało. W poniedziałek jadę na usg genetyczne, w 3d =) Ależ się cieszę, że będę miała filmik z wizyty. Tequiba możesz wpisać na pierwszą stronę 9.12 o 16 =)
![]() |
#4731 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale wichura! Przeżyłam prawdziwą burzę śnieżną! Akurat wtedy gdy wychodziłam z przedszkola, na szczęście koleżanka podrzuciła mnie do domu, inaczej chyba by mnie zmiotło z przystanku. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() Mąż pojechał dzisiaj o 4.30, wraca przed świętami więc szybko zleci ![]() U nas okropna pogoda. Do pracy jadę przez zwykłe polskie wsie, więc ledwo sie dowlokłam, bo co ja na gaz to koła się kręciły ![]() ![]() ![]() Zaraz poczytam co u was ![]()
#4733 | ||
Zakorzenienie
|
W końcu zaczęło porządnie sypać.
Olka dalej milczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie masz siniaka na tyłku? Ja tyle razy zjechałam z moich schodów (na szczęście nie w ciąży), ale zawsze miałam siniaka na cały tyłek i plecy ![]()
![]() |
#4734 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie dziś fatalne samopoczucie. Oprócz ciśnienia pobolewa mnie brzuch - i nie wiem czy mam się martwić czy to ew. ten wirus grypy żołądkowej, który u mnie coraz więcej osób opanowuje. Boli mnie jeszcze miednica/plecy, nogi... A jeszcze jutro i pojutrze do roboty, w tą pogodę, jak ja w ogóle dojadę i tam wysiedzę? ![]() Cytat:
![]() A ja dziś popełniłam szarlotkę, z jakiegoś nowego przepisu, z kaszą manną i żurawinami, ciekawe jak wyszła? Jutro koleżanka zaprasza mnie na frytki i lody ale nie wiem czy się skuszę bo czuję się już jak mały wielorybek choć mama mnie cały czas pociesza, że nic nie widać i że schudnę. Oby! Ostatnio założyłam jedną bluzkę i ledwie się zapięłam ale i tak ją zdjęłam bo jeszcze by mi guziki na biuście poszły ![]() A w ogóle to wszędzie - w radio, na blogach itd. już świąteczna atmosfera a ja jakoś się wczuć nie mogę. Popsioczyłam sobie to lecę obejrzę coś na pocieszenie ![]() ![]()
![]() |
#4735 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4736 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie też jest textil ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do ciuszków to ja i tak nie wiem jak je posegregować ![]() ![]() Co do rovamycyny to dalej nie wiem co robić? Byłam przekonana, że starczy mi do środy. Jakby zgineło mi jedno opakowanie ![]() ![]() Zmniejszę sobie dawkę dwa dni. W aptece i tak nie sprzedadzą mi bez recepty ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Może jeszcze pójdę 02.01 ale to taki gest dla kumpeli P... w listopadzie prosiła o wolne, bo chciała do zakopca na sylwka z chłopakiem (pracuje w norwegii i widzą sie bardzo rzadko) a szefowa jej powiedziała, że absolutnie nie może mieć wolnego 2 stycznia bo bedzie dużo roboty, trzeba zamknąć rok itp. A we wtorek córcia szefowej mówi, że 02.01 jej nie będzie i mileny też nie(jej koleżaneczka, która pracuje moze 2 m-ce) bo jadę do zakopanego na sylwestra i nie dadzą rady wrócić ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Siniaka mam na nodze. Tyłek mnie tylko bolał. Mój tata jak usłyszał jak lecę z tych schodów o mało sam nie spadł, próbując mnie ratować. A ja oczywiście zleciałam i zaczęłam się z niego śmiać. To nowe schody, zamontowali mi je na początku tygodnia i jeszcze się najwyraźniej nie przyzwyczaiłam ![]() Dziewczyny mi się cały czas wydaje że mam jeszcze duuuużo czasu na wszystko, że przecież do porodu jeszcze masa czasu. Nie mam jakiegoś takiego kopnięcia żeby coś dzieciaczkowi kupić. Wy już tyle macie... Wiem, że jesteście w ciąży trochę wyżej niż ja no ale mimo wszystko mi zaraz stuknie 6 miesiąc. Z drugiej strony mam takiego męża że wiem że jakbym go wysłała na zakupy to kupi same dobre rzeczy. Mam nadzieję, że do końca tygodnia wyrobię się z kupnem mebli do nowego domku i pozbędę się kartonów. Może wtedy się coś ruszy z tym moim"wiciem gniazda" ![]()
![]() |
#4739 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. u mnie tak samo - wygooglowałam fragment linka i wyszło to: http://www.youtube.com/playlist?list=PLE1AD67F958894BDA - zobacz czy Ci się otworzy... mam nadzieję, że to Moni chodziło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Zakorzenienie
|
A mnie wszyscy straszą, że jutro do pracy nie dojadę i że tyle śniegu, że nawet z parkingu nie wyjadę. Czaaaaaad
![]() Lecę już się chyba położę bo po pierwsze samopoczucie do d., po drugie trzeba będzie wstać godzinę wcześniej, żeby samochód odśnieżyć.... Ladylazarus dziękuję! ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2013-12-06 o 19:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.