Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-06, 15:54   #4711
teQiba
Moderator

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
polecam te które prowadzi zawadzki
Zawadzki?

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!

Zaraz będe Was nadrabiała, bo dzisiaj czasu nie miałam luknąć.
Jestem po mikołajkowej wizycie.
Mój synuś jest dalej synusiem i na potwierdzenie tego mam zdjęcie siusiaka. Waży ażżżżżż 1425g w 28t0d (prosze o wpisanie na pierwsza stronę)
Pani doktor powiedziała ze będzie dużym dzieckiem i to mnie zmartwiło, bo kto Go urodzi? Córka urodziła się z waga 2950g wiec była malutka i liczyłam że maluszek tez taki będzie a tu zonk.
Pozatym wszystko ok. Moja waga od poczatku to już +9 kg.
Jako mikołajkowy prezent kupiłam synusiowi 2 smoczki LOVI.
Nastepna wizyta dopiero w styczniu.
Gratuluje wspanialych wiesci
Stary 2013-12-06, 15:59   #4712
yoki73
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Co to znaczy kontrola? Będą sprawdzać czy w ciąży jestes?
Widzę,że nie tylko ja mam przyjemność z Zusem. Tyle,że moja komisja odbywała się za moimi plecami.
Kolba powodzenia!!!!
yoki73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 16:01   #4713
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Czesc dziewczyny!

Mój synuś jest dalej synusiem i na potwierdzenie tego mam zdjęcie siusiaka. Waży ażżżżżż 1425g w 28t0d (prosze o wpisanie na pierwsza stronę)
Pani doktor powiedziała ze będzie dużym dzieckiem i to mnie zmartwiło, bo kto Go urodzi? Córka urodziła się z waga 2950g wiec była malutka i liczyłam że maluszek tez taki będzie a tu zonk.
Gratulacje ale duży chłopak

Dziewczyny oglądacie Mikołajkowy blok reklamowy

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 16:02   #4714
Ela87
Zakorzenienie

A ja poproszę o jakieś fluidy, bo mi Ola od rana się ruszać w brzuchu nie chce

Cytat:
Czesc dziewczyny!

dorodny chłop

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 16:06   #4715
teQiba
Moderator

Cytat:
Kacper to samo - moze tej wichury sie boja?
Stary 2013-12-06, 16:07   #4716
monkaa321
Zakorzenienie

111kicia111 ale wielkolud...

ladylazarusIE stronka z podstawowymi wzorami i zasadami tutaj dzięki za linka

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Zawadzki?

zawitkowski oczywiście miało być
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 16:08   #4717
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
No, albo jeszcze stwierdzili, że byli niegrzeczni, a dzisiaj Mikołaj, to teraz zaczęli się grzecznie zachowywać

Ale gadali w TV, że skoki ciśnienia mają być, a to niekorzystne.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-06, 16:09   #4718
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
to ja sie podziele z wami mój się nie boi tylko się schował i urzęduje niziutko
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 16:10   #4719
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Majka przesyła fluidki dla Oli i Kacpra

Moja córa jest dzielna jak się mama w nocy obudziła przerażona grzmotem, mała zaczeła się rozpychać i jak przyłożyłam rękę to weszła pod nią niesamowite uczucie i strach jak ręką odjął

Maja

Czytam
Stary 2013-12-06, 16:11   #4720
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Wy tu gadu gadu, a Ja umyłam w ten huragan okna w salonie Nie mogłam już na nie patrzeć, a jutro narożnik przyjeżdża i chcę w ten weekend mieć już ogarnięty cały salon po remoncie
jesteś szalona Ale gratuluję, ja mam prawdziwy problem z myciem okien

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja narazie uciekam U mnie sie zaraz zaczyna komedia pod tytulem Tz-Mikolaj
u nas jak już wam pisałam jutro będzie cyrk. Mąż dziś przytaszczył strój i będzie miał pompowany brzuch

Cytat:
polecam te które prowadzi zawadzki i to Ci w zupełności wystarczy. ja się zastanawiam, czy chodzić tylko na te "ciekawsze" zajęcia bo naprawdę wiedza jaką się tutaj wymieniamy jest taka sama jak na SR
mi by zależało tylko na tym, żeby omówić pozycje dobre do porodu chroniące krocze i chyba będę prosić położną żeby to z nami przerobiła...
UWIELBIAM tego faceta, wszystko co robi, wszystko o czym mówi, wydaje mi się najmądrzejszym człowiekiem jakiego widziałam w kwestii wszystkiego co z dziećmi związane. planuję przed porodem obejrzeć wszystkie jego filmy. Chłop chyba nawet lepiej wie jak się rodzi niż pani Dougar z programu "19 i odliczanie trwa" o tej kobicie co 19 dzieci urodziła

Cytat:
.
o mamuniu niezły gigancik No nic jakoś pociśniesz a póki co należy się cieszyć że jest taki duży i zdrowy

Cytat:
Ja dziś meżowi zrobiłam mikołajki i mój brzuszek miał piękną wstążkę na sobie gdy przyszedł. Miałam też czapę mikołaja Nie wiem tylko czy to się spodobało Piotrusiowi bo kopał jakby czuł że jest opakowany Może Olcię też owiń kokardą
Stary 2013-12-06, 16:29   #4721
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Hej!
Chyba powinnam sie czuć wyróżniona Dziś przyszło mi wezwanie z ZUS-u na komisję lekarską, na środę!!
Chyba jestem pierwsza na wątku, co? Na poprzednim z 2011r. tez zaczęłam czas kontrol Byle do środy!
na masz... to Cię znowu zaszczyt kopnął ale skoro to tylko formalność to ok

Cytat:
A taka przyjemnosc 350zl za dobe kosztuje
SKANDAL!!! To jak ja bym sobie krzyczała jakąś dodatkową kasę za to że opiekuję się dzieckiem w przedszkolu przecież ona tam jest od tego jak nie powiem co od czego

Cytat:
Czesc dziewczyny!

dla synusia, duży chłopczyk. Ile ważyła Twoja córcia w tym czasie?

Cytat:
o której?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-06, 16:29   #4722
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie szkoda mi pieniążków trochę
Ale ja nigdy nie opiekowałam się takim maleństwem - może warto, żeby ktoś pokazał jak trzymać i jak kąpać? Sama nie wiem...A czy są u nas jakieś pierworódki, które rezygnują z SR?
Ja w I ciązy zrezygnowałam, a brałam szkołe rodzenia pod uwage tylko i wyłacznie ze wzgledu na sam poród. I dobrze, ze nie chodziłam i nie zaplaciłam bo miałam cc a w dzieciach obyta byłam, przewijałam, karmiłam i w ogóle zajmowalam się od maleńkości trojgiem maluchów mojej siostry.
Prawdę mówiąc to samo przychodzi tylko z kąpaniem miałam stres bo nie robiłam tego przy noworodku, ale jak zobaczyłam sposób kapania w szpitalu pod kranem, pomyślałam, że i z tym dam radę I tak było.

A dzisiaj śniło mi się, że urodziłam maleństwo i miałam problem z jego karmieniem, bo nie chciało ssać alez sie umęczyłam w tym snie, jak tego cycka próbowałam dziecku podać

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Znalazłam też taki sklep "Textil Market" - wydaje mi się, że to sieciówka typu Pepco więc jeśli macie u siebie ten sklep to są tam koszule do karmienia za 30 zł , takie z guziczkami jak któraś z Was wstawiała kiedyś. Są tam też kaftaniki, śpioszki po kilka zł i inne dzieciowe ubrania.
Dzieki za informację. Jutro kierunke do Textila. Pewnie przy okazji znowu nabedę cudów dla Małej

Cytat:
Hej!
Chyba powinnam sie czuć wyróżniona Dziś przyszło mi wezwanie z ZUS-u na komisję lekarską, na środę!!
Chyba jestem pierwsza na wątku, co? Na poprzednim z 2011r. tez zaczęłam czas kontrol Byle do środy!

Wieje, dmucha i generalnie ciśnienie jakieś takie beznadziejne - źle sie czuję. A Wy? Jak Wasze samopoczucie? Niech ten Xavier juz sobie idzie. Chociaż dzięki niemu powietrze w Krakowie cudowne
Do nas też zawitał Ksawery ale co tam, ubralam się w kilka warstw, czapka, kaptur i jeszcze gruby komin, rękawiczki do łokcia, kurtka do kolan i wysokie buty i żaden wiatr mi nie straszny

A co do kontroli ZUS to wyobrazałam sobie, że oni chodza po domach i sprawdzają, czy cięzarna w chałupie siedzi i co robi. I miałam stresa, bo mieszkam pod innym adresem niz zameldowania. Ciekawe czy mnie skontrolują, jestem na zwolnieniu od 7 tygodnia ciązy...

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
za talię i że humorek już lepszy
Cytat:
Ale sobie humor poprawiłaś tą talią A zakupami tak dowalisz dobrego samopoczucia, że zapomnisz o problemach
Cytat:
bebe97 lupmy są dobre na wszystko ja dzisiaj z okazji złej pogody wyprałam resztę ubranek dziecięcych i będę je układać rozmiarami, żebym wiedziała jaką siatkę wyciągnąć najpierw
ja też mam talie
Dzięki dziewczyny
I faktycznie humor w lumpie poprawiłam.
Nabyłam 4 bodziaki, 4 pajacyki, 2 rampersy, półśpiochy, sukieneczkę, ogrodniczki z miękkiego dżinsu w czerwone kwiatki, ogrodniczki z bawełny, bluzę ciepłą z kapturkiem z uszami i ciepły pajac bez stóp w sam raz na chłodne majowe spacerki. No ale jak tu nie kupować, kiedy kazda sztuka waha się od 1,5 do 4,5 i niektore nowki sztuki. Naładowalam cały koszyk, ale musiałam zrezygnowac z połowy bo miałam tylko 60 zł
Ale nic to, w przyszłym tygodniu tez tam pójdę

A z ta talią... zaistniało zagrożenie, że niedługo zaniknie. Dzisiaj przywiozłam z pracy pełna reklamówkę słodyczy na Mikołaja dla Marcela, a Marcel z przedszkola takąż samą nie musze chyba mówic, że to nie Marcel zje, bo jestem dobrą mamą i w trosce o jego zdrowe zęby sama wiekszośc opierdzielę

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Tylko jak poukładać rozmiarami jak rozmiar rozmiarowi nie równy? Ja mam jeden ciuch od 3 miesięcy, a jest on mniejszy od innego ciucha 56

Do dziewczyn z tokso. Nie pamiętam teraz nicku, któraś pisała, że robi sobie przerwy w braniu rovamycyny.
Ja właśnie zauważyłam, że nie starczy mi leków do wizyty Mogę sobie brać 4 dni połowę dawki lub zrobić dwa dni przerwy
Bo jakoś nie chce mi się popylać specjalnie po receptę w taką pogodę
Ja biore tak na oko wszystkie najmiejsze nie patrzac na rozmiar bo np. rozmiar 62 zakupiony w Lidlu (Lupilu chyba) wielkościowo wyglada mi na 68, natomiast 62 w Pepco jest tak mały, że wyglada na 56

Ja mam przerwy w rovamycynie. Ale biore inaczej, bo 3 x 1 przez 3 tyg. a potem przerwa 3 tyg. i tak w kółko. Więc nie wiem, czy mozesz przerwać, bo pisałas, że bierzesz 2x1 bez przerw zadzwoń do swojego gina albo do przychodni, w ktorej przyjmuje

Cytat:
Co to znaczy kontrola? Będą sprawdzać czy w ciąży jestes?
i mierzyc obwód brzucha

No i ja sobie tu gadu gadu piszu piszu, a w opakowaniu zostały dwie delicje a jestem w domu tylko z psem, który spi w kojcu.
Tak jak mowiłam, nie wróżę tej talii dalszej przyszłości...
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 16:33   #4723
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Ja dziś meżowi zrobiłam mikołajki i mój brzuszek miał piękną wstążkę na sobie gdy przyszedł. Miałam też czapę mikołaja Nie wiem tylko czy to się spodobało Piotrusiowi bo kopał jakby czuł że jest opakowany Może Olcię też owiń kokardą
ale extra pomysł rozumiem że nie miałaś na sobie nic opróćz tej kokardy i czapki

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
No i ja sobie tu gadu gadu piszu piszu, a w opakowaniu zostały dwie delicje a jestem w domu tylko z psem, który spi w kojcu.
Stary 2013-12-06, 16:34   #4724
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez monkaa321

zawitkowski oczywiście miało być
Tak myslalam - he, he

Cytat:
No, albo jeszcze stwierdzili, że byli niegrzeczni, a dzisiaj Mikołaj, to teraz zaczęli się grzecznie zachowywać
Oooo - moze!

Cytat:
Majka przesyła fluidki dla Oli i Kacpra

Moja córa jest dzielna jak się mama w nocy obudziła przerażona grzmotem, mała zaczeła się rozpychać i jak przyłożyłam rękę to weszła pod nią niesamowite uczucie i strach jak ręką odjął
Dziekujemy za fluidki

Stary 2013-12-06, 16:42   #4725
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

dzięki idę oglądać
ladylazarusIE jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-06, 16:46   #4726
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość

o której?
o 18:45 na Polsacie ja co rok przez pracę zapominałam, a teraz jak już gnije w domu to czuje obowiązek włączyć nawet nie tyle oglądać niech leci, a Ja coś w tle będe robić

Maja

Czytam
Stary 2013-12-06, 16:58   #4727
Ela87
Zakorzenienie

No dziękujemy za fluidki, za chwilę się kłade i czekam na ruchy

Cytat:
Dzięki dziewczyny
Nabyłam 4 bodziaki, 4 pajacyki, 2 rampersy, półśpiochy, sukieneczkę, ogrodniczki z miękkiego dżinsu w czerwone kwiatki, ogrodniczki z bawełny, bluzę ciepłą z kapturkiem z uszami i ciepły pajac bez stóp w sam raz na chłodne majowe spacerki. No ale jak tu nie kupować, kiedy kazda sztuka waha się od 1,5 do 4,5 i niektore nowki sztuki. Naładowalam cały koszyk, ale musiałam zrezygnowac z połowy bo miałam tylko 60 zł

A z ta talią... zaistniało zagrożenie, że niedługo zaniknie. Dzisiaj przywiozłam z pracy pełna reklamówkę słodyczy na Mikołaja dla Marcela, a Marcel z przedszkola takąż samą nie musze chyba mówic, że to nie Marcel zje, bo jestem dobrą mamą i w trosce o jego zdrowe zęby sama wiekszośc opierdzielę

Ja biore tak na oko wszystkie najmiejsze nie patrzac na rozmiar bo np. rozmiar 62 zakupiony w Lidlu (Lupilu chyba) wielkościowo wyglada mi na 68, natomiast 62 w Pepco jest tak mały, że wyglada na 56

Ja mam przerwy w rovamycynie. Ale biore inaczej, bo 3 x 1 przez 3 tyg. a potem przerwa 3 tyg. i tak w kółko. Więc nie wiem, czy mozesz przerwać, bo pisałas, że bierzesz 2x1 bez przerw zadzwoń do swojego gina albo do przychodni, w ktorej przyjmuje

i mierzyc obwód brzucha

Aż mi narobiłaś smaka na lumpka
No i na słodycze. Pewnie psina podwędziła jak nie widziałaś

Cytat:
o 18:45 na Polsacie ja co rok przez pracę zapominałam, a teraz jak już gnije w domu to czuje obowiązek włączyć nawet nie tyle oglądać niech leci, a Ja coś w tle będe robić
Ja zawsze w pracy byłam, a dzisiaj włącze, bo po moim serialu leci

Stary 2013-12-06, 17:04   #4728
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Ja zawsze w pracy byłam, a dzisiaj włącze, bo po moim serialu leci
Pierwsza miłość od niedawna zaczęłam to znowu oglądać. Odkąd występowała tam Włodarczyk szlak mnie trafiał i ze względu na ten wątek przestałam oglądać, ale teraz jej nie ma więc oglądam

Maja

Czytam
Stary 2013-12-06, 17:31   #4729
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
ale extra pomysł rozumiem że nie miałaś na sobie nic opróćz tej kokardy i czapki[COLOR="Silver"]
pewnie że miałam

strój mikołajki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-06, 17:33   #4730
(t)asia
Zadomowienie

I ja dzięki Wam zaufałam Gemini. Mąż trochę nieufnie spojrzał na przesyłkę, ale jak mu powiedziałam jaka jest różnica w cenie to od razu zmienił zdanie
Cytat:
Gratulacje ale duży chłopak

Oczywiście- jak co roku.

Tequiba mnie właśnie ostatnio lekarz pytał czy do SR będę chciała chodzić. Nigdy w życiu nie przebierałam ani nie kąpałam małęgo dziecka, ale na szkołę chciałabym pójść żeby oddział obejrzeć. Lubię wiedzieć co gdzie i jak. Jeśli już to będę chodziła sama, ale nie jestem zdecydowana na 100%

Cytat:
A co do kontroli ZUS to wyobrazałam sobie, że oni chodza po domach i sprawdzają, czy cięzarna w chałupie siedzi i co robi. I miałam stresa, bo mieszkam pod innym adresem niz zameldowania. Ciekawe czy mnie skontrolują, jestem na zwolnieniu od 7 tygodnia ciązy...
Ja też prawie od samego początku. Jeszcze na dodatek niedawno się zorientowałam że coś mi się z kasą nie zgadza. W poniedziałek będę do swojej księgowej dzwonić. Co do kontroli- też mieszkam w innym miejscu.

Przez tą głupią wichurą (mieszkam nad samym morzem) co chwilę mryga mi prąd a przez to piec mi się wyłącza. No masakra jakaś. W nocy zerwało mi trochę papy z dachu, od rana była walka o uzupełnienie ubytków- a pogoda wcale nie pomagała. Niby zabezpieczyliśmy na działce wszystko co mogłoby "fruwać" ale i tak jest istny armagedon.

Zapomniałam Wam jeszcze wczoraj napisać. Tak schodziłam ze schodów, że zjechałam ostatnie parę schodków. Obiłam sobie nogę i tyłek. Później chodziłam i czekałam aż mały się trochę porusza, ale ten oczywiście nic. Dopiero wieczorem zaczął kopać i ewidentnie dał do zrozumienia że mu się nie podobało.

W poniedziałek jadę na usg genetyczne, w 3d =) Ależ się cieszę, że będę miała filmik z wizyty.
Tequiba możesz wpisać na pierwszą stronę 9.12 o 16 =)
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 17:43   #4731
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie szkoda mi pieniążków trochę
Ale ja nigdy nie opiekowałam się takim maleństwem - może warto, żeby ktoś pokazał jak trzymać i jak kąpać? Sama nie wiem...

A czy są u nas jakieś pierworódki, które rezygnują z SR?
Ja nie idę do SR. Za to załatwiam położną środowiskową, która przychodzi do ciężarnej przed porodem, co prawda nie chcę częstych spotkań, ale mam nadzieję, że co nieco mi powie, ale większość to instynkt

Cytat:
Znalazłam też taki sklep "Textil Market" - wydaje mi się, że to sieciówka typu Pepco więc jeśli macie u siebie ten sklep to są tam koszule do karmienia za 30 zł , takie z guziczkami jak któraś z Was wstawiała kiedyś. Są tam też kaftaniki, śpioszki po kilka zł i inne dzieciowe ubrania.
dzięki za cynk, zapomniałam o tym sklepie, musze odwiedzić przy okazji

Cytat:
Hej!
ale pech, nie wiedziałam, że sami z siebie kontrolują ciężarne, myślałam, że na wniosek pracodawcy się to robi

Cytat:
Czesc dziewczyny!

duzy chłopak

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam jeszcze wczoraj napisać. Tak schodziłam ze schodów, że zjechałam ostatnie parę schodków. Obiłam sobie nogę i tyłek. Później chodziłam i czekałam aż mały się trochę porusza, ale ten oczywiście nic. Dopiero wieczorem zaczął kopać i ewidentnie dał do zrozumienia że mu się nie podobało.

W poniedziałek jadę na usg genetyczne, w 3d =) Ależ się cieszę, że będę miała filmik z wizyty.
teraz to musimy na siebie szczególnie uważać, ruchy już nie te co kiedyś, o upadek nie trudno, szczególnie na dworze zimową porą

Ale wichura! Przeżyłam prawdziwą burzę śnieżną! Akurat wtedy gdy wychodziłam z przedszkola, na szczęście koleżanka podrzuciła mnie do domu, inaczej chyba by mnie zmiotło z przystanku.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 18:15   #4732
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Wróciłam
Mąż pojechał dzisiaj o 4.30, wraca przed świętami więc szybko zleci

U nas okropna pogoda. Do pracy jadę przez zwykłe polskie wsie, więc ledwo sie dowlokłam, bo co ja na gaz to koła się kręciły w pewnym momencie prawie wylądowałam w rowie (jechałam może 20 km/h ), ale na szczęście auto zatrzymało się przed

Zaraz poczytam co u was

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 18:16   #4733
Ela87
Zakorzenienie

W końcu zaczęło porządnie sypać.
Olka dalej milczy Poczekam do wieczora, zawsze wtedy szaleje.

Cytat:
Pierwsza miłość od niedawna zaczęłam to znowu oglądać. Odkąd występowała tam Włodarczyk szlak mnie trafiał i ze względu na ten wątek przestałam oglądać, ale teraz jej nie ma więc oglądam
No jak pracowałam to patrzałam urywkami, czasami nawet 2 tyg. nie widziałam, ale teraz regularnie codziennie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
I ja dzięki Wam zaufałam Gemini. Mąż trochę nieufnie spojrzał na przesyłkę, ale jak mu powiedziałam jaka jest różnica w cenie to od razu zmienił zdanie

Przez tą głupią wichurą (mieszkam nad samym morzem) co chwilę mryga mi prąd a przez to piec mi się wyłącza. No masakra jakaś. W nocy zerwało mi trochę papy z dachu, od rana była walka o uzupełnienie ubytków- a pogoda wcale nie pomagała. Niby zabezpieczyliśmy na działce wszystko co mogłoby "fruwać" ale i tak jest istny armagedon.

Współczuję, właśnie widziałam jak u Was wieje

Nie masz siniaka na tyłku? Ja tyle razy zjechałam z moich schodów (na szczęście nie w ciąży), ale zawsze miałam siniaka na cały tyłek i plecy

Stary 2013-12-06, 18:30   #4734
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Mój maluszek z kolei za każdym razem jak bryka i położę rękę żeby poczuć też z zewnątrz to od razu się uspokaja. Nie wiem czy to ja tak na nie działam kojąco czy tak się przede mną ukrywa spryciul jeden .

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
teraz to musimy na siebie szczególnie uważać, ruchy już nie te co kiedyś, o upadek nie trudno, szczególnie na dworze zimową porą
Dokładnie ja już się boję na zapas, zwłaszcza, że z gracją teraz u mnie nie jest najlepiej..... Muszę chyba jakieś buty antypoślizgowe kupić .

Cytat:
Hej!
Chyba powinnam sie czuć wyróżniona Dziś przyszło mi wezwanie z

Wieje, dmucha i generalnie ciśnienie jakieś takie beznadziejne - źle sie czuję. A Wy? Jak Wasze samopoczucie? Niech ten Xavier juz sobie idzie. Chociaż dzięki niemu powietrze w Krakowie cudowne
A co oni Ci będą kontrolować? Ja na temat ZUSu lepiej nie będę się wypowiadać bo same inwektywy by poleciały .
U mnie dziś fatalne samopoczucie. Oprócz ciśnienia pobolewa mnie brzuch - i nie wiem czy mam się martwić czy to ew. ten wirus grypy żołądkowej, który u mnie coraz więcej osób opanowuje. Boli mnie jeszcze miednica/plecy, nogi... A jeszcze jutro i pojutrze do roboty, w tą pogodę, jak ja w ogóle dojadę i tam wysiedzę?

Cytat:
virginia u mnie też mikołaja nie było i nie będzie a jeśli chodzi o druty to popatrz na filmiki na necie polecam stronę
Dziękuję ale u mnie się nie otwiera . Możesz sprawdzić i podesłać jeszcze raz czy to tylko mój komp płata mi psikusy?

A ja dziś popełniłam szarlotkę, z jakiegoś nowego przepisu, z kaszą manną i żurawinami, ciekawe jak wyszła?
Jutro koleżanka zaprasza mnie na frytki i lody ale nie wiem czy się skuszę bo czuję się już jak mały wielorybek choć mama mnie cały czas pociesza, że nic nie widać i że schudnę. Oby! Ostatnio założyłam jedną bluzkę i ledwie się zapięłam ale i tak ją zdjęłam bo jeszcze by mi guziki na biuście poszły .
A w ogóle to wszędzie - w radio, na blogach itd. już świąteczna atmosfera a ja jakoś się wczuć nie mogę.

Popsioczyłam sobie to lecę obejrzę coś na pocieszenie .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 18:40   #4735
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

No mnie TZ zapowiedział że nie będę wychodzić sama z domu jak będzie śnieg Mam takie szczęście, że przez dwie zimy z rzędu wywaliłam się pod samym domem, obijając sobie porządnie tyłek, biodro i rękę...

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Wróciłam
Mąż pojechał dzisiaj o 4.30, wraca przed świętami więc szybko zleci

U nas okropna pogoda. Do pracy jadę przez zwykłe polskie wsie, więc ledwo sie dowlokłam, bo co ja na gaz to koła się kręciły w pewnym momencie prawie wylądowałam w rowie (jechałam może 20 km/h ), ale na szczęście auto zatrzymało się przed

Zaraz poczytam co u was
A Ty się wybierasz w końcu na zwolnienie ? Bo to naprawdę niebezpiecznie teraz takie dojazdy
Stary 2013-12-06, 18:49   #4736
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez yoki73 Pokaż wiadomość
Zatrudniłam się w małej firmie, 2 msc przed zajściem w ciążę, wcześniej niestety rok na bezrobotnym byłam. I przyczepili się do tego ,że ta praca była nagrana, a wręcz ,że wcale nie pracowałam, tylko lewy papierek od szefa dostałam. Nikt nie brał pod uwagę faktu,że przez ponad 18 lat miałam ciągłość w pracy i nie chorowałam co chwilę , jak niektórzy, a w poprzedniej ciąży pracowałam jeszcze w 9 msc ciąży..
Zus szuka dziury w całym, żeby tylko nie płacić kasy.
Ale .... jak któraś dziewczyna mi tu napisała, cieszę się tym ,że przyznali mi ten zasiłek i już przestałam się denerwować. Stres nie służy dziecku, więc juz mam banana na twarzy

Tak czytam o tej aptece gemini i muszę ją przejrzeć. Czy ona na prawdę jest taka tania, że ją zachwalacie?
O matko! co za chamy

Cytat:
Ela - dzięki za recenzję termometru, też się nad nim zastanawiam.

Ja też nakręcam tż na ten termometr

U mnie też jest textil jutro się wybieram, bo dziś zapomniałam o lumpku

Cytat:
Umowę mam na czas nieokreślony. A na L4 przeszłam bezpośrednio z urlopu wychowawczego. Ba, nawet go sobie skrocilam za zgodą pracodawcy. Śmieszy mnie juz to, ale w pierwszej ciazy byłam lekko zeschizowana taką kontrolą. A pani w progu powiedziała ze to tylko formalność i ze komputer tak wylosowal No nic, mam nadzieje ze jak im powiem ze pierwszą ciążę poronilam, druga zakończyła sie w 32tc i ze mam skurcze od 16tc to trochę im zamknę buzię Jak myślicie?
No nic, w środę zdań relację. Mam nadzieje, że żadna z Was nie będzie na to wezwana, bo niepotrzebny stres to jest tylko.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oby to wystarczyło i niech się odczepią

Cytat:
Czesc dziewczyny!

Ale waga
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez ladylazarusIE Pokaż wiadomość
[Właśnie poszłam do kuchni wynieść talerz po obiedzie... tylko, że zapomniałam wziąć ze sobą talerza... A tż rano znalazł kubek z resztką herbaty w... lodówce... To jeszcze ciąża, czy już guz mózgu?]

Cytat:

Dzięki dziewczyny

za zakupki Zaszalałaś trochę

Co do ciuszków to ja i tak nie wiem jak je posegregować Chyba ogarnę to na oko

Co do rovamycyny to dalej nie wiem co robić? Byłam przekonana, że starczy mi do środy. Jakby zgineło mi jedno opakowanie Ale przeszukałam wszystkie możliwe miejsca i nie ma
Zmniejszę sobie dawkę dwa dni. W aptece i tak nie sprzedadzą mi bez recepty

Cytat:
Też przez nią przestałam to oglądać. Dobrze, że ją wyrzucili
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 19:13   #4737
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Nie masz siniaka na tyłku? Ja tyle razy zjechałam z moich schodów (na szczęście nie w ciąży), ale zawsze miałam siniaka na cały tyłek i plecy
Ja mam często mega siniaki na nogach i nie wiem skąd taka jestem królewna na ziarnku grochu
Cytat:

A Ty się wybierasz w końcu na zwolnienie ? Bo to naprawdę niebezpiecznie teraz takie dojazdy
Wybieram się od 01.01

Może jeszcze pójdę 02.01 ale to taki gest dla kumpeli P... w listopadzie prosiła o wolne, bo chciała do zakopca na sylwka z chłopakiem (pracuje w norwegii i widzą sie bardzo rzadko) a szefowa jej powiedziała, że absolutnie nie może mieć wolnego 2 stycznia bo bedzie dużo roboty, trzeba zamknąć rok itp.
A we wtorek córcia szefowej mówi, że 02.01 jej nie będzie i mileny też nie(jej koleżaneczka, która pracuje moze 2 m-ce) bo jadę do zakopanego na sylwestra i nie dadzą rady wrócić i jak mnie zapyta szefowa czy przyjdę 02.01 to powiem,ze tak - jak nie będzie P.

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-06, 19:20   #4738
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Współczuję, właśnie widziałam jak u Was wieje

No nie jest fajnie. Najgorsze jest to że od wczoraj nie kursują promy do skandynawii i mąż nie ma jak wrócić =/ Także czekamy aż trochę się pogoda uspokoi.
Siniaka mam na nodze. Tyłek mnie tylko bolał. Mój tata jak usłyszał jak lecę z tych schodów o mało sam nie spadł, próbując mnie ratować. A ja oczywiście zleciałam i zaczęłam się z niego śmiać. To nowe schody, zamontowali mi je na początku tygodnia i jeszcze się najwyraźniej nie przyzwyczaiłam

Dziewczyny mi się cały czas wydaje że mam jeszcze duuuużo czasu na wszystko, że przecież do porodu jeszcze masa czasu. Nie mam jakiegoś takiego kopnięcia żeby coś dzieciaczkowi kupić. Wy już tyle macie... Wiem, że jesteście w ciąży trochę wyżej niż ja no ale mimo wszystko mi zaraz stuknie 6 miesiąc.
Z drugiej strony mam takiego męża że wiem że jakbym go wysłała na zakupy to kupi same dobre rzeczy.
Mam nadzieję, że do końca tygodnia wyrobię się z kupnem mebli do nowego domku i pozbędę się kartonów. Może wtedy się coś ruszy z tym moim"wiciem gniazda"
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 19:30   #4739
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Mój maluszek z kolei za każdym razem jak bryka i położę rękę żeby poczuć też z zewnątrz to od razu się uspokaja. Nie wiem czy to ja tak na nie działam kojąco czy tak się przede mną ukrywa spryciul jeden .
...
Dziękuję ale u mnie się nie otwiera . Możesz sprawdzić i podesłać jeszcze raz czy to tylko mój komp płata mi psikusy?
1. u mnie tak samo - dlatego tż sobie nie podotyka Ja tak sobie myślę, że mu się robi błogo, że mamusia głaska i sobie usypia
2. u mnie tak samo - wygooglowałam fragment linka i wyszło to:
http://www.youtube.com/playlist?list=PLE1AD67F958894BDA - zobacz czy Ci się otworzy... mam nadzieję, że to Moni chodziło
ladylazarusIE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 19:54   #4740
virginia
Zakorzenienie

A mnie wszyscy straszą, że jutro do pracy nie dojadę i że tyle śniegu, że nawet z parkingu nie wyjadę. Czaaaaaad .

Lecę już się chyba położę bo po pierwsze samopoczucie do d., po drugie trzeba będzie wstać godzinę wcześniej, żeby samochód odśnieżyć....

Ladylazarus dziękuję!
I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2013-12-06 o 19:56
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości