|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
#4682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapisałam go sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=
Brak słów!! Nóż w kieszeni się otwiera.... a Ty zatrudniona w małej firmie czy działalność gosp?? [/QUOTE] Zatrudniłam się w małej firmie, 2 msc przed zajściem w ciążę, wcześniej niestety rok na bezrobotnym byłam. I przyczepili się do tego ,że ta praca była nagrana, a wręcz ,że wcale nie pracowałam, tylko lewy papierek od szefa dostałam. Nikt nie brał pod uwagę faktu,że przez ponad 18 lat miałam ciągłość w pracy i nie chorowałam co chwilę , jak niektórzy, a w poprzedniej ciąży pracowałam jeszcze w 9 msc ciąży.. Zus szuka dziury w całym, żeby tylko nie płacić kasy. ![]() Ale .... jak któraś dziewczyna mi tu napisała, cieszę się tym ,że przyznali mi ten zasiłek i już przestałam się denerwować. Stres nie służy dziecku, więc juz mam banana na twarzy ![]() Tak czytam o tej aptece gemini i muszę ją przejrzeć. Czy ona na prawdę jest taka tania, że ją zachwalacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Ale ja nigdy nie opiekowałam się takim maleństwem - może warto, żeby ktoś pokazał jak trzymać i jak kąpać? Sama nie wiem... A czy są u nas jakieś pierworódki, które rezygnują z SR? Cytat:
Pycha ![]() ![]() Nawet TŻ powiedział, że dobry ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam słaby dostęp do aptek, a witaminy które moja mama zamówiła były tańsze o jakieś 5zł, od tego w aptece czyli nawet jakby zamówiła 3 sztuki i zapłaciła 10zł za przesyłkę, to i tak by była 5zł do przodu. Ja porównywałam ceny z tymi na necie i faktycznie było taniej, nie wiem jak z tanimi aptekami stacjonarnymi, ale pewnie na tej internetowej i tak jest taniej ![]()
![]() |
#4686 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak czegoś nie będę wiedziała to zawsze mogę zadzwonić do kogoś i zapytać, albo wejść na neta i poczytać. To jest szpital państwowy, czy prywatny? Bo jak chodziłam do innego lekarza, to on przyjmował w szpitalu niby prywatnym z kontraktem na NFZ i tam położna była np za 1000zł ![]() Ale jakby nawet było o płaceniu, to bym nie zapłaciła ![]() ![]() Też się boję i nie wiem czy sobie poradzę, ale potem sobie mówię, że nie ja pierwsza i nie ostatnia i dam radę ![]()
![]() |
#4688 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli nie będziesz sobie dawać rady to wtedy możesz poszukać jakąś położną która przyjdzie do Ciebie jednorazowo. A mama będzie gdzieś niedaleko ewentualnie? No i nas będziesz się zawsze mogła spytać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja nie pierworodka, ale jak nia bylam, to nie chodzilam do SR ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak, poszewki na kołderkę, poduszkę i ochraniacz -ja też kupuję trzy elementową. Rożka nie kupuję wcale, mój starszy syn urodził się dużyi wogóle do rożka sie nie mieścił (rożek był na rzep i rozpinał sie)-kotu oddaliśmy do spania ![]() ![]() ![]() czyli ta 3 elementowa to poszewka na poduszke, poszewka na posciel, ochraniacz i co posciel z poduszka.? czy aby te 3 rzeczy.??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No to super że wyszedł. Mnie ten przepis też nie zawiódł i często gości u nas to ciasto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4692 |
Zadomowienie
|
Wy tu gadu gadu, a Ja umyłam w ten huragan okna w salonie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja myślę, że na to jak starsze dziecko się później zachowuje, to już żadne szkoły nie pomogą ![]() ![]() Cytat:
![]() Będą fotki ![]()
![]() |
#4694 |
Zadomowienie
|
Wyrobiłam się z tymi oknami teraz jest taka śnieżyca że świata nie widać, a fotki owszem będą jak wszystko ładnie urządzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4696 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, ja narazie uciekam U mnie sie zaraz zaczyna komedia pod tytulem Tz-Mikolaj
![]()
![]() |
#4697 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a ile taka przyjemność kosztuje? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Zadomowienie
|
Mara - trzymamy kciuki żebyś szybko wyszła z tego szpitala, nie zazdroszczę szpitalnej kuchni, fuuj
Ela - dzięki za recenzję termometru, też się nad nim zastanawiam. Wróciłam z "miasta" i padłam. Nabyłam Antosia ![]() Znalazłam też taki sklep "Textil Market" - wydaje mi się, że to sieciówka typu Pepco więc jeśli macie u siebie ten sklep to są tam koszule do karmienia za 30 zł , takie z guziczkami jak któraś z Was wstawiała kiedyś. Są tam też kaftaniki, śpioszki po kilka zł i inne dzieciowe ubrania. Nadrobię Was wieczorem bo muszę się wziąć za pracę.
#4699 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4700 |
Raczkowanie
|
Hej!
Chyba powinnam sie czuć wyróżniona ![]() Chyba jestem pierwsza na wątku, co? ![]() ![]() Wieje, dmucha i generalnie ciśnienie jakieś takie beznadziejne - źle sie czuję. A Wy? Jak Wasze samopoczucie? Niech ten Xavier juz sobie idzie. Chociaż dzięki niemu powietrze w Krakowie cudowne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czuje się jak codziennie ostatnio czyli jak stara baba z nadwagą ![]() No ten Xavier jest okropny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co to znaczy kontrola? Będą sprawdzać czy w ciąży jestes?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 | ||
Moderator
|
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi
![]() Cytat:
Masz racje - kiedys takich szkol w ogole nie bylo i kazdy sobie radzil... Cytat:
![]() W sumie nie pomyslalam o tym zeby filmiki ogladac - to chyba nawet lepsze niz cwiczenia na lalce... A taka przyjemnosc 350zl za dobe kosztuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Raczkowanie
|
Umowę mam na czas nieokreślony. A na L4 przeszłam bezpośrednio z urlopu wychowawczego. Ba, nawet go sobie skrocilam za zgodą pracodawcy. Śmieszy mnie juz to, ale w pierwszej ciazy byłam lekko zeschizowana taką kontrolą. A pani w progu powiedziała ze to tylko formalność i ze komputer tak wylosowal
![]() ![]() ![]() No nic, w środę zdań relację. Mam nadzieje, że żadna z Was nie będzie na to wezwana, bo niepotrzebny stres to jest tylko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie dostosowuje świątecznie telefon ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mi by zależało tylko na tym, żeby omówić pozycje dobre do porodu chroniące krocze i chyba będę prosić położną żeby to z nami przerobiła... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4708 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!
Zaraz będe Was nadrabiała, bo dzisiaj czasu nie miałam luknąć. Jestem po mikołajkowej wizycie. ![]() Mój synuś jest dalej synusiem i na potwierdzenie tego mam zdjęcie siusiaka. Waży ażżżżżż 1425g w 28t0d (prosze o wpisanie na pierwsza stronę) Pani doktor powiedziała ze będzie dużym dzieckiem i to mnie zmartwiło, bo kto Go urodzi? ![]() Pozatym wszystko ok. Moja waga od poczatku to już +9 kg. Jako mikołajkowy prezent kupiłam synusiowi 2 smoczki LOVI. ![]() Nastepna wizyta dopiero w styczniu.
#4709 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() czyli ta 3 elementowa to poszewka na poduszke, poszewka na posciel, ochraniacz i co posciel z poduszka.? czy aby te 3 rzeczy.???[/QUOTE] poduszeczkę i kołderkę osobno trzeba kupic.
![]() |
#4710 | |||
Raczkowanie
|
[Właśnie poszłam do kuchni wynieść talerz po obiedzie... tylko, że zapomniałam wziąć ze sobą talerza... A tż rano znalazł kubek z resztką herbaty w... lodówce... To jeszcze ciąża, czy już guz mózgu?]
Cytat:
Zobacz od minuty 2:20, bo wcześniej laska pierdzieli strasznie ![]() Cytat:
Lubię się bawić, część podpatruję na filmikach z YT, część sobie zmyślam, część modyfikuję po swojemu i patrzę co wyjdzie. Czasem się okazuje, że "wymyślę" coś, co już istnieje, ma swoją nazwę i generalnie jest dobrze znane wszystkim, tylko nie mnie ![]() Cytat:
![]() Ja też rezygnuję. W IE jest za darmo przy każdym szpitalu, ale ciężko się dostać, bić mi się nie chce, poza tym pracuje cały czas, a nie chce brać wolnego, jeśli nie muszę. Mam znajomą, która obiecała, że mi da szkołę haha ![]() ![]() A jak oddychać to mi i tak powiedzą na SP, bo jakby mogli nie ![]() Dzień dobry w ogóle. Burak jestem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.