|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapisałam go sobie
|
|
|
|
|
#4683 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=
Brak słów!! Nóż w kieszeni się otwiera.... a Ty zatrudniona w małej firmie czy działalność gosp?? [/QUOTE] Zatrudniłam się w małej firmie, 2 msc przed zajściem w ciążę, wcześniej niestety rok na bezrobotnym byłam. I przyczepili się do tego ,że ta praca była nagrana, a wręcz ,że wcale nie pracowałam, tylko lewy papierek od szefa dostałam. Nikt nie brał pod uwagę faktu,że przez ponad 18 lat miałam ciągłość w pracy i nie chorowałam co chwilę , jak niektórzy, a w poprzedniej ciąży pracowałam jeszcze w 9 msc ciąży.. Zus szuka dziury w całym, żeby tylko nie płacić kasy. Ale .... jak któraś dziewczyna mi tu napisała, cieszę się tym ,że przyznali mi ten zasiłek i już przestałam się denerwować. Stres nie służy dziecku, więc juz mam banana na twarzy ![]() Tak czytam o tej aptece gemini i muszę ją przejrzeć. Czy ona na prawdę jest taka tania, że ją zachwalacie? |
|
|
|
#4684 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ale ja nigdy nie opiekowałam się takim maleństwem - może warto, żeby ktoś pokazał jak trzymać i jak kąpać? Sama nie wiem... A czy są u nas jakieś pierworódki, które rezygnują z SR? Cytat:
Pycha O dziwo mi wyszedł Nawet TŻ powiedział, że dobry Tylko on jak zwykle jeszcze czekoladą by polał
|
||
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wariactwo. No, ale na szczęście przyznali, tylko szkoda tych nerwów przez ten czas ![]() Ja mam słaby dostęp do aptek, a witaminy które moja mama zamówiła były tańsze o jakieś 5zł, od tego w aptece czyli nawet jakby zamówiła 3 sztuki i zapłaciła 10zł za przesyłkę, to i tak by była 5zł do przodu. Ja porównywałam ceny z tymi na necie i faktycznie było taniej, nie wiem jak z tanimi aptekami stacjonarnymi, ale pewnie na tej internetowej i tak jest taniej
|
|
#4686 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak czegoś nie będę wiedziała to zawsze mogę zadzwonić do kogoś i zapytać, albo wejść na neta i poczytać. To jest szpital państwowy, czy prywatny? Bo jak chodziłam do innego lekarza, to on przyjmował w szpitalu niby prywatnym z kontraktem na NFZ i tam położna była np za 1000zł ale rodzić będę w innym szpitalu, gdzie nie ma wzmianki o płaceniu i nie zamierzam płacić. Ale jakby nawet było o płaceniu, to bym nie zapłaciła Też się boję i nie wiem czy sobie poradzę, ale potem sobie mówię, że nie ja pierwsza i nie ostatnia i dam radę
|
|
#4688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i łącze 56 i 62 jako ubranka na start, większe ubranka idą do kolejnej siatki a jak dzidzia będzie to już na oko będę widzieć czy dany rozmiar jest zaniżony/ zawyżonyCytat:
jak będzie dzidzia to będziesz wiedzieć co robić. A tak jeszcze mi sie przypomniało, że mama zapisała sobie jakiś link do filmu w którym pokazane są błędy w postępowaniu z maluszkiem. Więc jak mi go podeśle to wstawię linka. Będzie można zobaczyć jak się dziecia obsługuje (ona mi to mówiła, ja filmiku nie widziałam jeszcze)Jeśli nie będziesz sobie dawać rady to wtedy możesz poszukać jakąś położną która przyjdzie do Ciebie jednorazowo. A mama będzie gdzieś niedaleko ewentualnie? No i nas będziesz się zawsze mogła spytać
|
||
|
|
|
#4689 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie pierworodka, ale jak nia bylam, to nie chodzilam do SR dopiero pozniej zaczal z niej wychodzic diabel wcielony
|
|
|
#4690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak, poszewki na kołderkę, poduszkę i ochraniacz -ja też kupuję trzy elementową. Rożka nie kupuję wcale, mój starszy syn urodził się dużyi wogóle do rożka sie nie mieścił (rożek był na rzep i rozpinał sie)-kotu oddaliśmy do spania czyli ta 3 elementowa to poszewka na poduszke, poszewka na posciel, ochraniacz i co posciel z poduszka.? czy aby te 3 rzeczy.??? |
|
|
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zamierzam chodzić A powiem szczerze, że nigdy w życiu naprawdę ani raz nie trzymałam takiego maleństwa na rękach. Nie pierwsza nie ostatnia matką zostanę.. Wszak jest coś takiego jak instynkt No wierze że sobie poradzimy![]() W szpitalu z tego co kajarzę tłumaczą co i jak i później położna do domu przyjdzie (nie zapisana jeszcze jestem ale chyba za wcześnie) i pokaże co i jak. A jak już nie poradzę od czego doświadczone kol albo rodzina![]() ![]() No to super że wyszedł. Mnie ten przepis też nie zawiódł i często gości u nas to ciasto
|
|
|
|
|
#4692 |
|
Zadomowienie
|
Wy tu gadu gadu, a Ja umyłam w ten huragan okna w salonie
Nie mogłam już na nie patrzeć, a jutro narożnik przyjeżdża
|
|
|
|
#4693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a podobno w zabobony nie wierzę ![]() Ja myślę, że na to jak starsze dziecko się później zachowuje, to już żadne szkoły nie pomogą chyba, że psycholodzy od depresji ![]() Cytat:
![]() Będą fotki ??
|
|
#4694 |
|
Zadomowienie
|
Wyrobiłam się z tymi oknami teraz jest taka śnieżyca że świata nie widać, a fotki owszem będą jak wszystko ładnie urządzę
|
|
|
|
#4696 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, ja narazie uciekam U mnie sie zaraz zaczyna komedia pod tytulem Tz-Mikolaj
|
|
#4697 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
Z tego co przeczytalam to wszędzie tak piździ jak u mnie![]() Cytat:
już kolejną noc z rzędu się męczę![]() Cytat:
a bluzeczka świetna i ta cena![]() Cytat:
brawo za III trymestr i trzymam kciuki za wyniki glukozy![]() Cytat:
a ile taka przyjemność kosztuje? |
||||
|
|
|
#4698 |
|
Zadomowienie
|
Mara - trzymamy kciuki żebyś szybko wyszła z tego szpitala, nie zazdroszczę szpitalnej kuchni, fuuj
Ela - dzięki za recenzję termometru, też się nad nim zastanawiam. Wróciłam z "miasta" i padłam. Nabyłam Antosia Znalazłam też taki sklep "Textil Market" - wydaje mi się, że to sieciówka typu Pepco więc jeśli macie u siebie ten sklep to są tam koszule do karmienia za 30 zł , takie z guziczkami jak któraś z Was wstawiała kiedyś. Są tam też kaftaniki, śpioszki po kilka zł i inne dzieciowe ubrania. Nadrobię Was wieczorem bo muszę się wziąć za pracę.
|
#4699 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4700 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Chyba powinnam sie czuć wyróżniona Dziś przyszło mi wezwanie z ZUS-u na komisję lekarską, na środę!!Chyba jestem pierwsza na wątku, co? Na poprzednim z 2011r. tez zaczęłam czas kontrol Byle do środy!Wieje, dmucha i generalnie ciśnienie jakieś takie beznadziejne - źle sie czuję. A Wy? Jak Wasze samopoczucie? Niech ten Xavier juz sobie idzie. Chociaż dzięki niemu powietrze w Krakowie cudowne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czuje się jak codziennie ostatnio czyli jak stara baba z nadwagą ![]() No ten Xavier jest okropny
|
|
|
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to znaczy kontrola? Będą sprawdzać czy w ciąży jestes?
|
|
#4704 | ||
|
Moderator
|
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi
Cytat:
Masz racje - kiedys takich szkol w ogole nie bylo i kazdy sobie radzil... Cytat:
![]() W sumie nie pomyslalam o tym zeby filmiki ogladac - to chyba nawet lepsze niz cwiczenia na lalce... A taka przyjemnosc 350zl za dobe kosztuje
|
||
|
|
|
#4705 |
|
Raczkowanie
|
Umowę mam na czas nieokreślony. A na L4 przeszłam bezpośrednio z urlopu wychowawczego. Ba, nawet go sobie skrocilam za zgodą pracodawcy. Śmieszy mnie juz to, ale w pierwszej ciazy byłam lekko zeschizowana taką kontrolą. A pani w progu powiedziała ze to tylko formalność i ze komputer tak wylosowal
No nic, mam nadzieje ze jak im powiem ze pierwszą ciążę poronilam, druga zakończyła sie w 32tc i ze mam skurcze od 16tc to trochę im zamknę buzię Jak myślicie?![]() No nic, w środę zdań relację. Mam nadzieje, że żadna z Was nie będzie na to wezwana, bo niepotrzebny stres to jest tylko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie dostosowuje świątecznie telefon |
|
|
|
|
#4707 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mi by zależało tylko na tym, żeby omówić pozycje dobre do porodu chroniące krocze i chyba będę prosić położną żeby to z nami przerobiła...
|
|||
|
|
|
#4708 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!
Zaraz będe Was nadrabiała, bo dzisiaj czasu nie miałam luknąć. Jestem po mikołajkowej wizycie. Mój synuś jest dalej synusiem i na potwierdzenie tego mam zdjęcie siusiaka. Waży ażżżżżż 1425g w 28t0d (prosze o wpisanie na pierwsza stronę) Pani doktor powiedziała ze będzie dużym dzieckiem i to mnie zmartwiło, bo kto Go urodzi? Pozatym wszystko ok. Moja waga od poczatku to już +9 kg. Jako mikołajkowy prezent kupiłam synusiowi 2 smoczki LOVI. ![]() Nastepna wizyta dopiero w styczniu.
|
#4709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czyli ta 3 elementowa to poszewka na poduszke, poszewka na posciel, ochraniacz i co posciel z poduszka.? czy aby te 3 rzeczy.???[/QUOTE] poduszeczkę i kołderkę osobno trzeba kupic.
|
|
#4710 | |||
|
Raczkowanie
|
[Właśnie poszłam do kuchni wynieść talerz po obiedzie... tylko, że zapomniałam wziąć ze sobą talerza... A tż rano znalazł kubek z resztką herbaty w... lodówce... To jeszcze ciąża, czy już guz mózgu?]
Cytat:
Zobacz od minuty 2:20, bo wcześniej laska pierdzieli strasznie ale to jest mniej więcej o co mi chodzi.Cytat:
Lubię się bawić, część podpatruję na filmikach z YT, część sobie zmyślam, część modyfikuję po swojemu i patrzę co wyjdzie. Czasem się okazuje, że "wymyślę" coś, co już istnieje, ma swoją nazwę i generalnie jest dobrze znane wszystkim, tylko nie mnie ![]() Cytat:
![]() Ja też rezygnuję. W IE jest za darmo przy każdym szpitalu, ale ciężko się dostać, bić mi się nie chce, poza tym pracuje cały czas, a nie chce brać wolnego, jeśli nie muszę. Mam znajomą, która obiecała, że mi da szkołę haha Poza tym, znalazłam "SR online" za darmo z nieograniczonym dostępem [jeśli ktoś chętny i zna angielski, to wstawię link]. Jak nie będę czegoś wiedzieć, to będę dzwonić po znajomych mamach ![]() A jak oddychać to mi i tak powiedzą na SP, bo jakby mogli nie ![]() Dzień dobry w ogóle. Burak jestem. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

O dziwo mi wyszedł
wariactwo. No, ale na szczęście przyznali, tylko szkoda tych nerwów przez ten czas 

jak będzie dzidzia to będziesz wiedzieć co robić. A tak jeszcze mi sie przypomniało, że mama zapisała sobie jakiś link do filmu w którym pokazane są błędy w postępowaniu z maluszkiem. Więc jak mi go podeśle to wstawię linka. Będzie można zobaczyć jak się dziecia obsługuje (ona mi to mówiła, ja filmiku nie widziałam jeszcze)
ale nic to, jakiś okład zrobię, makijaż i wyjdę z domu nawet w ten ziąb, zapoluje na kilka lumpków to lepiej mi będzie
??
już kolejną noc z rzędu się męczę