Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-12, 20:12   #4741
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
No fajna zabawa ja mam maca wiec jest darmowy w zestawie

A co do miarek to moja szwagierka tak oducza młodego w nocy pic bo jadł w nocy a w dzien prawie nic. Co 2tyg jedna miarka mleka mniej az w koncu pił tylko wodę.

Lulka nie bój będzie dobrze pola najwiecej miała 3 wklocia na raz (2 razy) i nie było tak złe. Bartus duzy chłopak to będzie dzielny!

Ewacia twój roczniak jest przesłodki!

Sent from my iPhone using Tapatalk
On na wode w nocy reaguje albo histerycznie i jeszcze bardziej sie drze albo wypije troszke i dalej placze i spać nie chce.
Stary 2014-09-12, 20:28   #4742
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Ja ja oduczylam tak w cztery noce. Każdej nocy jedna miarka mleka mniej ale jak doszlam do dwóch miarek na 150 albo 120 to juz nie schodzilam do mniej bo nie chciał pić ale po dwóch nocach przestał się budzić na mleko. Ni e mniej jednak teraz przeżywał jakiś chory kryzys bo budzi się milion razy i smok lub woda non stop

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 20:35   #4743
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ja ja oduczylam tak w cztery noce. Każdej nocy jedna miarka mleka mniej ale jak doszlam do dwóch miarek na 150 albo 120 to juz nie schodzilam do mniej bo nie chciał pić ale po dwóch nocach przestał się budzić na mleko. Ni e mniej jednak teraz przeżywał jakiś chory kryzys bo budzi się milion razy i smok lub woda non stop
No u nich to samo. Tez oduczyli go jesc w nocy i zaczal jesc w dzien noralnie, ale raz na miesiac czy dwa przychodzi kryzys i nocki do bani To chory, to znów jakiś ząb, to nie wiadomo co. Także chyba nie ma złotego środka
Ja póki co w nocy tylko kp. Z własnego lenistwa, bo daje i w mig usypia a bez tego walka na całego..

Przyjechalismy przed godzina do rodzicow moich i zapomniałam, że nikogo nie ma więc i jedzenia nie ma A my z głodu przymieramy już Pizza zaraz będzie
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 20:43   #4744
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
On na wode w nocy reaguje albo histerycznie i jeszcze bardziej sie drze albo wypije troszke i dalej placze i spać nie chce.
Ja mam ten sam problem :/ jak mu dam wode to jest tak hisyeryczny placz :/

Pare miesiecy temu przesypial cala noc a od ok miesiaca budzi sie po 2 razy. I jakbym mu dala litr bo by chyba wypil litr mm. Robie mu zwykle tak po 180. Jak zje to sie kreci kreci i w koncu zasnie.
Ale nie moge narzekac ze w dzien nie je. Bo je wg mnie dosc fajnie. Ale jak probowalam mu dawac wiecej w dzien to nie da rady.
Nie mam pomyslu na niego...

Do tego mi jeszcze dochodzi problem z ssaniem kciuka. Nie oduczylam go tego. Na smoka tez nie idzie go przerzucic :/ Jak sie robi spiacy to momentalnie paluch do buzi. W nocy to samo. Jakbym mu probowala podmienic na smczek to ryk :/
Nie wiem jak gomam tego oduczyc

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 20:48   #4745
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
No u nich to samo. Tez oduczyli go jesc w nocy i zaczal jesc w dzien noralnie, ale raz na miesiac czy dwa przychodzi kryzys i nocki do bani To chory, to znów jakiś ząb, to nie wiadomo co. Także chyba nie ma złotego środka
Ja póki co w nocy tylko kp. Z własnego lenistwa, bo daje i w mig usypia a bez tego walka na całego..

Przyjechalismy przed godzina do rodzicow moich i zapomniałam, że nikogo nie ma więc i jedzenia nie ma A my z głodu przymieramy już Pizza zaraz będzie
Ja nie licze, ze nie bedzie sie budzil wcale. Jak zeby dokuczaja, to jasne, że będzie. Teraz to ja nie wiem czy on pije tyle tego mm,bo glodny, czy pije, bo go uspokaja jak go bolą dziąsła, a w konsekwencji naje sie w nicy i w dzień nie chce potem.
No i dwa,chce zeby jadl normalnie w dzien. Nie chce mu zabrac calkowicie mm, niech sobie pije swoją big porcje kaszki, do tego dorzuce 240ml mm. To i tak znacznie więcej niż niż sugerowana porcja dzienna.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

Pare miesiecy temu przesypial cala noc a od ok miesiaca budzi sie po 2 razy. I jakbym mu dala litr bo by chyba wypil litr mm. Robie mu zwykle tak po 180. Jak zje to sie kreci kreci i w koncu zasnie.
Ale nie moge narzekac ze w dzien nie je. Bo je wg mnie dosc fajnie. Ale jak probowalam mu dawac wiecej w dzien to nie da rady.

Do tego mi jeszcze dochodzi problem z ssaniem kciuka. Nie oduczylam go tego. Na smoka tez nie idzie go przerzucic :/ Jak sie robi spiacy to momentalnie paluch do buzi. W nocy to samo. Jakbym mu probowala podmienic na smczek to ryk :/
Miłosz w dzień napije sie wody, w nocy tylko ma taka reakcje.
Też ciągle palce do buzi wtyka, ale czasem troche ssie, ale najczęściej gryzie. I u niego to przez zęby. Ale on smoczkowy i widzę, że ostatnio bardziej mu zęby dokuczają,bo w dzień też częściej sięga po smoka.

A gdyby palce posmarować czymś gorzkim, niedobrym?
te preparaty na obgryzanie paznokci to chyba nie bardzo dla takich maluchów, mogłyby pewnie zaszkodzić, ale może coś innego w zamian za to.
Stary 2014-09-12, 20:59   #4746
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Hej laseczki. Witam się po pracy. Siedzę przy pifku i nadrabiam w telefonie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Sto lat!

Współczuję

Bartek spał pięknie całą noc aż do 7 ale to pewnie dlatego że spał ze mną bo jego tata poszedł w balety zresztą wkurzył mnie bardzo bo miał być koło 23 a budząc się dokładnie o 2.45 jeszcze go nie było więc wszedł do domu dopiero o 7 bo zamknęłam drzwi i spał pod drzwiami pewnie ze 3-4 godziny, ze mną się nie pogrywa
No to było ostro

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Kładź go tak, żeby nóżki miał już poza łóżkiem i wtedy już będzie musiał zejść

Nie mam mocy...U nas ząbkowanie pełną parą, wczoraj przebiła się górna jedynka, a druga i dwójka są już na wylocie, pewnie za parę dni będzie mieć 4 zęby na górze i jednego na dole No ale nocki mamy nieciekawe... wstawałam dzisiaj milion razy i nawet branie do nas do łóżka niewiele pomogło bo wierci się strasznie i nas tłucze, a w łóżeczku znowu wędrówki zaczęła Mam nadzieję, że będzie lepiej bo w poniedziałek do pracy nietomna pójdę

Wszystkiego naj dla Sebusia
kciukam mocno za poprawę nocek

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
oooo paczta jak wszystkie naskoczyły na mnie
jest 11 obiad gotowy, śniadanie zjedzone, drzwi pomyte. Mam jeszcze dwie godziny więc oficjalnie ogłaszam, że będę leżeć i pachnieć do 13

i idę zrobić zdjęcie w sukience zw
I tak trzymać. Czasem takie nic nierobienie jest potrzebne
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
no ale ja nie mam teraz Niny to łatwiej mi coś zacząć i dokończyć przede wszystkim

więc to je moja sukienka, ciężko zrobić selfie tyłem więc coś tam się pomarszczyło ale normalnie ładnie się układa. A i buty oczywiście będą na obcasie wię moje kolarskie łydki będą lepiej wyglądać. I celuję w buty nude żeby wydłużyć nogę, chyba że skuszę się na jakieś miętowe, zobaczymy. Ogólnie zadowolona jestem

Wyglądasz obłędnie. Świetny kolor sukienki
Cytat:
nie, nie da się przywyknąć.
dziś zamiast sprzątnąć czy ugotować, to spałam jak młody spac poszedl, bo bylam nieprzytomna, a od conajmniej tygodnia chodze permanentnie niewyspana
a i tak to bylo g. a nie spanie, bo ja juz tak mam, ze jak jestesmy sami to boje sie zasnac, ze zaraz sie obudzi z rykiem i z resztą czesto tak jest

nie wiem jak to jest mozliwe, ale moje dziecko w ciagu nocy (od kolacji) wypilo łacznie ponad 800ml mleka, w tym 330ml kaszki.
oczywiscie sniadaniem juz pogardzil skoro tyle wyzlopal tego mleka.
i ja sie pytam, jak tu wprowadzacstale pokarmy jak on taki oprny w tym temacie
Powiem ci że moje dziecko ostatnio też lubuje się w mleku, czasem wytrąbi ze trzy butle i dopije z cycka. I w dzień się krzywi na pokarmy stałe.
Nadrabiam dalej

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2014-09-12 o 21:02
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 21:03   #4747
mariiasia
Zadomowienie

wszystkiego najlepszego Sebuś! spełnienia marzeń mały smerfie!

i dla Marcinka

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-12, 21:05   #4748
dirtymagic85
Zadomowienie

kompletnie niekomunikatywna jestem, poczytałam, nadrobiłam, ale weny to ja na pisanie nie mam miłej nocki koleżanki i dzieciaczki!
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 21:06   #4749
Asiek84
Wtajemniczenie

hello

nadrobiłam, poczytałam, ale mi cytowanie zjadło
nie mam mocy tak ogólnie po całym tygodniu w biegu i jeszcez Hubi wstal dzisiaj z gilem do pasa... muszę Go wykurować jakoś do poniedziałku.

Najlepsze życzenia i moc buziaków dla małych jubilatów : cmok:
Stary 2014-09-12, 21:06   #4750
kaska87
Zakorzenienie

uwaga! proszę o propozycje na tytuł nowego wątku- uprzedzam, że tylko te, które dostanę na pw dopiszę bo nie mam czasu na neta i nadrabianie wątku

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 21:07   #4751
bajka1807
Zakorzenienie

ja poczytalam troche, a teraz ide ogladac zorze polarna bo jest w zachodniopomorskim
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 21:11   #4752
tassia
Zakorzenienie

A ja o 5am pociąg do wawy i aż mi słabo ze muszę tam jechać

[/RIGHT]
Stary 2014-09-12, 21:13   #4753
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Hej laseczki. Witam się po pracy. Siedzę przy pifku i nadrabiam w telefonie

No to było ostro

kciukam mocno za poprawę nocek

I tak trzymać. Czasem takie nic nierobienie jest potrzebne

Wyglądasz obłędnie. Świetny kolor sukienki

Powiem ci że moje dziecko ostatnio też lubuje się w mleku, czasem wytrąbi ze trzy butle i dopije z cycka. I w dzień się krzywi na pokarmy stałe.
Nadrabiam dalej
On zawsze kochał mm, to ja jak moge staram mu sie "ograniczać" na rzecz stałych pokarmów. Ale ostatnio właśnie wycwanił się z tym nocnym jedzeniem.
Bułę to jeszcze może zje. Mógłby jeść tylko buły i mleko. Reszta to tak na spróbowanie bardziej, a nie najedzenie się.
Stary 2014-09-12, 21:17   #4754
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby to było chociaż z godzine później to bym Ci wyleciała na peron dać kawe w M. bo jestem u rodziców. Ale o 6am to nawet Pola nie wstaje

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
On zawsze kochał mm, to ja jak moge staram mu sie "ograniczać" na rzecz stałych pokarmów. Ale ostatnio właśnie wycwanił się z tym nocnym jedzeniem.
Bułę to jeszcze może zje. Mógłby jeść tylko buły i mleko. Reszta to tak na spróbowanie bardziej, a nie najedzenie się.
To jak mój bratanek Ale przeszło mu jakoś koło 14 miesięcy tak zaczął jeść wszystko, że ciężko nadążyć z pomysłami
Stary 2014-09-12, 21:20   #4755
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie licze, ze nie bedzie sie budzil wcale. Jak zeby dokuczaja, to jasne, że będzie. Teraz to ja nie wiem czy on pije tyle tego mm,bo glodny, czy pije, bo go uspokaja jak go bolą dziąsła, a w konsekwencji naje sie w nicy i w dzień nie chce potem.
No i dwa,chce zeby jadl normalnie w dzien. Nie chce mu zabrac calkowicie mm, niech sobie pije swoją big porcje kaszki, do tego dorzuce 240ml mm. To i tak znacznie więcej niż niż sugerowana porcja dzienna.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Miłosz w dzień napije sie wody, w nocy tylko ma taka reakcje.
Też ciągle palce do buzi wtyka, ale czasem troche ssie, ale najczęściej gryzie. I u niego to przez zęby. Ale on smoczkowy i widzę, że ostatnio bardziej mu zęby dokuczają,bo w dzień też częściej sięga po smoka.

A gdyby palce posmarować czymś gorzkim, niedobrym?
te preparaty na obgryzanie paznokci to chyba nie bardzo dla takich maluchów, mogłyby pewnie zaszkodzić, ale może coś innego w zamian za to.
w dzień normalnie pije wode i pija tylko wode... czasami dostanie sok, ale w nocy jakbym mu chciała dac wodę zamiast mm to jest masakra tak się rozpłacze że później butelke z mlekiem musze mu siłą wciskać bo myśli nadal że to woda

no własnie nie wiem czym....
już miałam rady pt nasyp mu pieprzu na palec ale nie jestem tak odważna

Stary 2014-09-12, 21:22   #4756
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bede następny weekend w Wawie i pewnie kolejny :screwy:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-09-12, 21:30   #4757
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja bede następny weekend w Wawie i pewnie kolejny :screwy:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja nie wiem czemu mam taki odruch ZR nie chce. Bo z jednej strony cieszę się ze chwile pobede bez Macieja ale studia nie spełniają moich oczekiwań i dlatego nie mam ochoty tam jechać

[/RIGHT]
Stary 2014-09-12, 21:37   #4758
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
w dzień normalnie pije wode i pija tylko wode... czasami dostanie sok, ale w nocy jakbym mu chciała dac wodę zamiast mm to jest masakra tak się rozpłacze że później butelke z mlekiem musze mu siłą wciskać bo myśli nadal że to woda

no własnie nie wiem czym....
już miałam rady pt nasyp mu pieprzu na palec ale nie jestem tak odważna
heh, to mi sąsiadka radziła żebym wysmarowała sobie skórę w soli, bo mnie z kolei Miłosz gryzie
Stary 2014-09-12, 21:39   #4759
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
heh, to mi sąsiadka radziła żebym wysmarowała sobie skórę w soli, bo mnie z kolei Miłosz gryzie
wyobraziłam sobie jak się nacierasz solą
to kg soli do wanny i jazda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-12, 21:51   #4760
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Rocznica, rocznica i po rocznicy. W ramach kwiatka Bartek kupił mi wielki estragon .Ode mnie dostał kupony rocznicowe, z których cieszył się jak dziecko
Ponieważ Żuk dawał wczoraj czadu, żadne z nas nie miało siły do świętowania, chociaż i tak miło wieczór zakończyliśmy

Janek w żłobie dzisiaj dłużej, bo muszę chałupę skończyć ogarniać i wziąć się do gotowania, bo w niedzielę zaległa impreza urodzinowa Bartka, a jutro basen z Żukiem i meczyk - dostaliśmy bilety na MŚ w siatce

Oficjalnie uprasza się o kopa, bo na razie przez godzinę nadrobiłam wizaż i zjadłam pół śniadania
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Moje nocki wróciły do normy sprzed wyjazdu do rodziców, czyli kilka pobudek, max godzina w nocy niespania i może to dla kogoś nie brzmi dobrze, ale ja jestem zachwycona I przez ostatni tydzień Ola tylko raz jadła w nocy

Trzymam kciuki. A ja w przyszłym tygodniu się zapisałam na jazdę, mimo że prawko mam, ale co z tego, jak już chyba z 10 lat nie jechałam samochodem zobaczymy co z tego będzie, ale też się boję

Myślałam ostatnio o tobie Brawa dla Bartusia dla postępy i że tak się dobrze czuje w żłobku. Zdrówka dla taty. I oby już było tylko lepiej

Nena wybacz, ale czy ty aby jesteś normalna ? Kobieto, połóż się i leż, jak masz wszystko zrobione
Hej z prawkiem spokojnie dasz radę. Kilka lekcji i będzie git majonez
I brawa za nocki
Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Udało mi się zapisać na jutro do fryzjera! Wczoraj obdzwoniłam chyba całe TG i pobliskie miasta... Będzie nowy kolor i fryzura na niedzielne świętowanie

Trzymajcie kciuki, żebyśmy się w niedzielę z t. nie pozabijały
Kciukam za niedzielę. . Ja z kolei mam nadzieję że mój mąż nie pobije się ze swoim ojcem w piątek na roczku Bartusia
Cytat:
Chyba nie pisalam jeszcze, ze moje dziecko ma manię sprzątania. Taa. Ciągle szoruje meble, podłogi, szyby, najczęściej moimi ciuchami. Chciałam wytrzec wlasnie plame herbatki z podłogi i nie zdążyłam. Miłosz mnie wyręczył, szkoda, że moimi spodniami
Przyślij Twojego Miłoszka do mnie . Przyda mi się taki pomocnik bo ostatnio mam zaległości
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Byliśmy na rowerze, pogoda piękna mam zamiar piec dzis lub jutro ciasto cytrynowe na próbę przed roczkiem. Ma ktos sprawdzony przepis? Chodzi mi o takie z herbatnikami na wierzchu.
O kurcze! ja tu gadu gadu a leo wyciągnął wszystkie mokre chusteczki z opakowania
Haha dobry jest tylko sie cieszyć nie wiem czy moj Leo umiałby tak sam sie obsłużyć a nawet jeśli to byłby cały do przebrania. Panie posiłku przebierają dzieci? Jakos tego sobie nie wyobrażam
w żłobku też panie najpierw pozwalają na samodzielne jedzenie a później dokarmiają a w razie czego zawsze mam ciuszki na przebranie
Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Czesc
Mało mnie. Jak zwykle zreszta
U nas też nocki fatalne..nie wiem o co może chodzić mojemu dziecku . był czas ze przespiala w całości a tu od czerwca taka zmiana.
.

U nas chyba jakaś infekcja z układu moczowego . Zauważyłam że ma opuchnieta lechtaczke i ogólnie czerwono tam . zrobiliśmy badanie moczu na cito .posutywne leukocyty i erytrocyty.mamy przez weekend smarować maścią i powtórzyć badanie moczu w poniedziałek..oby to nic poważnego..

Diorisha miło że jesteś!widziałam foto Ewulki. jest przecudna i wgl do Natalki nie podobna!

Czarna ale z Ciebie laska !włosy jak dla mnie ekstra nic nie musisz zmieniać!
Nena!wyglądasz zarabiscie!

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Zdrówka dla Naszego roczniaka i miesieczniaczkow
Zdrówkavdla Lilki
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
miałam pocytowane ale tż wyłączył mi komp tak więc
bardzo bardzo dziękujemy cioteczkom za pamięc i wszystkie życzenia mam nadzieje że wróca do was ze zdwojoną siłą
a oto dzisiejszy solenizant
nieoficjalne urodziny
torcik
Sebuś jest przesłodki <3 . A ja ukradnę ci tą koszulkę ze smerfem. Uwielbiam smerfy
Cytat:
Jeziu to naprawdę współczuję. Nasz maluch ma kiepskie dni po pełnych mleka nockach ale nie jest tak źle.

Bardzo dziękuję za wszystkie ciepłe słowa zarówno pod adresem moim jak i taty. Z dnia na dzień jest lepiej, być może na dniach wyjdzie do domu, więc trochę będzie nam lżej. A ja po wczorajszym gorszym dniu mam dzisiaj lepszy . Ale nie powiem strasznie mi było miło że jeszcze mnie pamiętacie . I postaram się być na bieżąco.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Jak patrzę na swój avatarek to mam ochotę się rozpłakać ze wzruszenia jaki to mój Bartosz był malutki.
A dzisiaj zaliczył zderzenie z kafelkami w kuchni. Będzie miał limo jak nie wiem co. Stał w kuchni i tak go bujnęło że wylądował na podłodze. Trafiło go w łuk brwiowy. Ale na szczęście nic się nie stało

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2014-09-12, 22:01   #4761
Zakorzenienie

katarzyna no jakże byśmy mogly zapomniec Dobrze, że lepszy dzien nastal, no i że lepiej z tatą.
A limo to normalka - Pola tak samo co jedno jej zejdzie to drugie nabije a ja za każdym razem niemal zawału serca dostaje..
Stary 2014-09-12, 22:08   #4762
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
katarzyna no jakże byśmy mogly zapomniec Dobrze, że lepszy dzien nastal, no i że lepiej z tatą.
A limo to normalka - Pola tak samo co jedno jej zejdzie to drugie nabije a ja za każdym razem niemal zawału serca dostaje..

A co do lima to masz rację. To normalka ale myślałam że przy trzcim dziecku jakoś mniej będę przeżywać a okazuje się że jest wręcz odwrotnie. Jak nic starość mnie dopada

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2014-09-13, 00:33   #4763
czaszka_
Zakorzenienie

Hejka wybaczcie ze nie nadrabiam ale ostatnio miałam malutko czasu na wizaż, jutro wieczorem pewnie usiade na dluzej wlasnie jesteśmy na noc u mojego taty i dostałam ataku duszności a nie wzielam lekow małż pojechał teraz po leki bo bardzo ciężko mi się oddycha i nie mogę zasnąć :/

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 05:56   #4764
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Byliśmy na rowerze, pogoda piękna mam zamiar piec dzis lub jutro ciasto cytrynowe na próbę przed roczkiem. Ma ktos sprawdzony przepis? Chodzi mi o takie z herbatnikami na wierzchu.
O kurcze! ja tu gadu gadu a leo wyciągnął wszystkie mokre chusteczki z opakowania

Haha dobry jest tylko sie cieszyć nie wiem czy moj Leo umiałby tak sam sie obsłużyć a nawet jeśli to byłby cały do przebrania. Panie posiłku przebierają dzieci? Jakos tego sobie nie wyobrażam
Mój tylko wczoraj był przebrany bo tak lapczywie jadł i pil
Dostaje codziennie bidon z woda ale ma go w nosie i pije kompot z kubka

Cytat:

Nie chce Cie martwić z tym kciukiem ale możecie mieć problem. Rocznika juz nie tak łatwo od uczyć niestety. Znajomych mała gdzieś do 4-5 roku ssala. Nic na nią nie działało niestety.
Może jednak spróbuj czymś posmarowac ale może pieprz sobie daruj.

Cytat:
wyobraziłam sobie jak się nacierasz solą
to kg soli do wanny i jazda
Eee trzy kolka dookoła bloku - spocona i słona

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość

A co do lima to masz rację. To normalka ale myślałam że przy trzcim dziecku jakoś mniej będę przeżywać a okazuje się że jest wręcz odwrotnie. Jak nic starość mnie dopada
Miłosz był ostatnio na placu zabaw z moja mama i ciocia i nabil sobie guza i obdarl w tym miejscu skore. Na drugi dzień Zuzia bawiła się z nim bujanym konikiem i dostał w to samo miejsce. Ale krew się lala w dzień urodzin, przed samym tortem. Ale odkazilam octenisptem i super się goi i szybko.

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
Hejka wybaczcie ze nie nadrabiam ale ostatnio miałam malutko czasu na wizaż, jutro wieczorem pewnie usiade na dluzej wlasnie jesteśmy na noc u mojego taty i dostałam ataku duszności a nie wzielam lekow małż pojechał teraz po leki bo bardzo ciężko mi się oddycha i nie mogę zasnąć :/
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 05:57   #4765
ewacia85
Wtajemniczenie

ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 06:01   #4766
Zakorzenienie

Dzien dobry
Kontynuujemy passe nocy jak z horroru chyba dostrzegłam druga dwójkę. Ale jeszcze daleko jej do wylotu. No nic, ja idę spac dalej a tz imprezuje z pola w drugim pokoju jutro zmiana

Stary 2014-09-13, 06:50   #4767
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cześć

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
Zdrówka
Cytat:
Dzien dobry
Kontynuujemy passe nocy jak z horroru chyba dostrzegłam druga dwójkę. Ale jeszcze daleko jej do wylotu. No nic, ja idę spac dalej a tz imprezuje z pola w drugim pokoju jutro zmiana

Współczuję nocek

U nas tradycyjnie dwie pobudki na flaszkę, a teraz mamy śniadanko a mamusia dodatkowo kawkę . Jestem zachwycona patrząc jak moje najmłodsze dziecko z apetytem wsuwa kanapkę z sałatą . Może chociaż jeden nie będzie się krzywił na widok zieleniny. A już myślałam że po nocnym piciu będą nici ze śniadanka

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2014-09-13, 06:52   #4768
Isabell12
Zadomowienie

dzień dobry,
dzień zapowiada się ślicznie ale noc to ma-sa-kra!!!! pobudka 5.30 byłam taka oszołomiona że nie wiedziałam w która stronę do łazienki we własnym domu
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 06:54   #4769
ja-ika
Zakorzenienie

Dziś Pierwszy Roczek świętuje:

Natalcia

Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantki

Rośnij zdrowa, piękna, uśmiechnięta podróżniczko

Motyl mam nadzieję, że już wróciliście i wakacje się udały? Jak Tusia zniosła podróż?

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja poczytalam troche, a teraz ide ogladac zorze polarna bo jest w zachodniopomorskim
moje marzenie zorza polarna
Cytat:
Dzien dobry

jaaaa, ale Ci zazdroszczę, Emilka wstała o 7 ale zasnęła o 5:30
Jestem padnięta, bo spałam z Nią w łóżku, to znaczy chyba żadna z nas nie spała, bo ja patrzyłam, żeby była przykryta, żeby nie przeszła przeze mnie i nie spadła z łóżka itp, a ona co chwilę popłakiwała Zdecydowałam się na spanie razem, po tym jak wstawałam do niej 15 raz już o 23:30. Także jestem niewyspana i dodatkowo połamana

Edytowane przez ja-ika
Czas edycji: 2014-09-13 o 07:01
ja-ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 06:59   #4770
Isabell12
Zadomowienie

nana- fajna kiecka, śliczny kolor
ewcia-Seba cudny, noooo i jaki make-up miał

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Natalka z okazji roczku
to o czym marzysz żeby się spełniło,
a to czego pragniesz aby Twoje było,
sto lat
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości