|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
No już
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Raczkowanie
|
Agnesia ja tez myslę, że to ciąża z poprzedniego cyklu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Zakorzenienie
|
Cavagirl kciuki by nie przyszła małpa wredna !
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Rozeznanie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
No chyba jutro... Ale przyjdzie podła bestia
![]() Cytat:
Dziękuję! ![]() A i jedzie w kwestii uzależnienia od tego forum chciałam napisać, ze jestem mega uzależniona ![]() Edytowane przez cavagirl Czas edycji: 2016-07-11 o 09:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jaką dawkę kwasu foliowego bierzecie. Wspominałyście, że Wasi mężowie też łykają. Przypomnicie na co on wpływa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Już dużo lepiej ![]() ![]() Jeżeli chodzi o przytulanki to powiem Wam ze od piątku sam przychodzi i to nawet dwa razy dziennie ![]() ![]() Ale podpalam dziś Bp aż do 11 ![]() A dziś z tz mamy 7 rocznice i miesięcznice ślubu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Lidka tez czas leci zdecydowanie za szybko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Konto usunięte
|
Co tu taka cisza ? Nabijają wszystkie ?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Moderator
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6288819 6]Co tu taka cisza ? Nabijają wszystkie ?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] ja wróciłam z pracy, padnięta jak koń po westernie... na nabijanie nie mam siły. do tego burza szaleje za oknem
#4754 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Biedna ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jestem w szoku. Nawet nie chce mi się wcale płakać. Popłakałam się oczywiście w pracy, gdy zobaczyłam wyniki, a teraz mam ochotę wrzeszczeć ze wściekłości i bezsilności...
Otworzyłam online wyniki, zobaczyłam od razu liczbę 1.010 i zaczęłam się, naiwna, cieszyć... Że beta niska, ale wszystko ok, będzie widać serduszko za tydzień. Za parę sekund dotarło do mnie, że patrzę na wynik TSH 1,010, a beta wynosi... <0,1, czyli wartość właściwa dla kobiet niebędących w ciąży i przed menopauzą! Prawie zwymiotowałam na biurko z wrażenia. Otwierałam plik i czytałam wyniki milion razy, to nie pomyłka! Poszłam po pracy po testy, kupiłam tym razem innej firmy i robię. Oczywiście po 3 minutach przepiękne 2 czerwone kreski. JAKIM PRAWEM DO CHOLERY?! Jak to możliwe, że test wyłapuje bHCG z moczu, a z krwi nie?! No o co chodzi? Dlaczego nie mam okresu i powiększają mi się piersi? No co jest grane?! Oczywiście googlowałam już, że pomyłki w laboratoriach się zdarzają, ale to wszystko nie na moje nerwy. Co jeszcze może może fałszować DODATNIO testy ciążowe?! Wizytę u endokrynologa jutro odwołałam, chyba wysłałaby mnie prosto do psychiatry z podejrzeniem ciąży urojonej. NIE WIERZĘ W TO WSZYSTKO!!!
#4756 |
Zadomowienie
|
Ja w moim najbardziej znienawidzonym momencie cyklu - dawno po owulacji a do @ jeszcze dalej - 22dc, termin @ w 31dc. Najgorzej, że przez te przesunięcia cyklu to muszę zapomnieć o bezstresowym czekaniu, czy @ przyjdzie, czy nie. Jak nie przyjdzie, to mogę poczekać 2-3 dni i i tak muszę testować, bo inaczej nie zdążę się do lekarza umówić przed wyjazdem.
A, właśnie, mam pytanie - miałam niedoczynność tarczycy, ale niedużą, więc tylko miałam brać jód do ciąży (obecnie w witaminach ciążowych, więc nieduża dawka). No i zbadać TSH jak tylko będę wiedziała o ciąży. Endokrynolog mówiła, że jeśli to będzie 5-6 tydzień, to nie powinno być problemu. Myślicie, że jak zbadam w 8-9 tygodniu, to będzie to duży problem? Tak pytam na wszelki wypadek, jakby mi się nie udało dostać do lekarza wcześniej (i oczywiście jeśli jestem w ciąży). |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziwna sytuacja ale obstawiam ze pomylili się w laboratorium idź jeszcze raz a najlepiej do innego jeżeli masz taka możliwość ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, że ciężko Ci teraz czekać, ale może poczekaj parę dni i dopiero idź na betę. Za kilka dni powinna być na tyle wysoka, żeby przekroczyć normy laboratorium i już dać wynik. Doradzam czekanie, bo przy niskich wartościach to może być biochemiczna, więc ja bym nie biegła od razu do ginekologa (robiłam tak, ale jak miałam blisko i za darmo ![]() Aha, jestem prawie pewna, że wszystko, co fałszuje wyniki testów ciążowych, to fałszuje i domowe testy i betę. Edytowane przez Vrenth Czas edycji: 2016-07-11 o 17:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Raczkowanie
|
Pójdę jutro, już całkiem prywatnie, do innego laboratorium...
Trafiłam na taką młodą dziewczynę, roztrzepaną... Do badań w ALAB zakreśla się na odwrocie skierowania okienka przy właściwych badaniach. Znam niemal na pamięć te okienka. Dziewczyna znalazła 2 badania tarczycowe, bHCG nie znalazła, bo jest tam tylko HCG całkowite - które miałam zawsze zaznaczone w celu wykluczenia ciąży. Dopisała na dole skierowania, w polu na uwagi czy coś "bHCG"... Może w laboratorium to za późno zauważyli i np. zrobili badanie ponownie, ze starego materiału? Ktoś się zna na tym? Oszaleję od tego analizowania. Najgorzej, że nie wiem jak to mam powiedzieć TŻ... Już tak się cieszyliśmy...
#4762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zadomowienie
|
Przede wszystkim nie szalej. Idź jutro na betę i tyle.
A TŻ - nie wiem, jakie macie relacje. Mój wie, że początkowa ciąża jest ryzykowna i nawet sam mówi, żeby czekać z testowaniem do konkretnego spóźnienia @. Dlatego nawet nie wiem, czy niedawno miałam biochemiczną, czy nie (raczej tak). Mierzyłaś temp. w tym cyklu? Bo jak jest dalej podniesiona to kolejny czynnik sugerujący ciążę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Raczkowanie
|
Okres spóźnia mi się od 3.07.2016...
Z relacjami między nami jest ok, rozmawiamy o wszystkim. Ale jest mi tak okropnie przykro, bo nie dość, że sama jednak zdążyłam się nakręcić, to jeszcze najbliższa osoba też ma wielkie nadzieje. Wyniki odczytuję na pewno dobrze, ALAB akurat bardzo przejrzyście to rozpisuje. Nie pozostaje mi nic innego jak kolejne kłucie jutro. I wizyta u gina 20.07...
#4765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | |
Rozeznanie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6288819 6]Co tu taka cisza ? Nabijają wszystkie ?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Też się zastanawiałam, nie pisały dziewczyny, że znikają na urlop a tu taka cisza! Cytat:
Co to za masakra!!! Okres spóźnia Ci się długo już i te testy, musieli się pomylić w laboratorium, nie widzę innej opcji!!!! Jeju, ale Ci współczuję tych nerwów, mogę sobie tylko wyobrazić co przechodzisz! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zakorzenienie
|
Vrenth jesli wiesz ze masz niedoczynnosc to nie czekaj na badanie do 8/9tyg w przypadku ewentualnej ciazy bo niewyregulowana i niekontrolowana tarczyca moze powodować poronienia i inne "defekty". Takze od razu badaj jak zobaczysz dwie krechy.
Heyho masakra co za sytuacja. Powtórz kochana bete i trzymamy kciuki. Szkoda ze musisz sie tyle stresowac! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 |
Mamusia Luty 2016
|
Heyho trzymam kciuki by to był błąd w laboratorium...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4769 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Moderator
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6288851 6]Biedna
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jednak aż tak strasznie nie byłam zmęczona ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.