|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#451 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 958
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
|
|
|
|
#452 |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
|
|
|
|
#453 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 979
|
|
|
|
|
#454 |
|
Moderator
|
O to mój chcia³ clotrimazolem ale w ostatniej chwili mu wyrwa³am. Teraz wszystko chowam i ³adnie uk³adam na pó³ki
![]() Rzeczywi¶cie sezamek mi nawil¿y³ bo wczoraj mia³am taki pierdzielnik, ¿e nic siê z tym zrobiæ nie da³o i stercza³y mi rogi. Czyli winogronowy jest winowajc± a my¶la³am ¿e tak mi s³u¿y. Kiepski ze mnie naukowiec by by³
|
|
|
|
#455 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
Cytat:
Aaa no i widzisz rozwiala¶ mi dylematy pewne bo Mysia n±maci³a. Jest tak: Po umyciu tylko emolientami po raz pierwszy mia³am tak miêkkiej w³osy przez ponad tydzieñ, ¿e sama stwierdzi³am, ze trzeba przystopowaæ z proteinami bo mo¿e to nie droga. Bo po myciu mocno proteinowym (impreza by³a, chcia³am ¿eby bylo ³adnie)4 dnia juz by³y mocno suche. Wskoczylam na emolienty znowu i byly d³u¿ej miekkie ale sie postr±kowaly. A po 3 myciu bez protein zrobilo sie w ogole ¼le, pó³wyprost, puch, przyklap i we¼ b±d¼ tu czlowieku m±dry. Nienawidzê nieregularnego skrêtu ;( Jak dziewczyny maj± loki i sie naucz± je pielêgnowaæ a nie maltrerowac szczotk± i prostownica to jest cud, miód, malina, no historia na bloga, a ja sie kurna muszê mêczyæ ;( Ale o wilgotno¶ci nie pomy¶la³am, bo moje w³osy nigdy nie reagowaly na ni± negatywnie, a mo¿e tak mi siê po prostu wydawa³o? Co do olei kupilam w PL lniany i juz sie nie mogê doczekaæ testowania. Ale nakupowalam te¿ kremów i to mo¿e byæ czad!! ![]() Historie o myciu zêbów kremem do depilacji mnie zabi³y. Hihra³am siê w g³os o 7 rabo i obudzi³am eMa. XD Mam bana na forum z rana
![]() 20.12.2013 ¦wiadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-10-12 o 09:35 |
|
|
|
|
#456 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 017
|
Cytat:
Cytat:
![]() Znacie jakie¶ nowo¶ci do stylizacji loków?
Edytowane przez Nieszka__ Czas edycji: 2014-10-12 o 10:43 |
||
|
|
|
#457 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Za lokami nie p³aczê bo kiedy¶ mi w³osy wróc± i te¿ co rusz to inaczej wygl±daj±, szczególnie teraz ta wilgotno¶æ ogromna i puszy. Niewa¿ne co zrobiê i tak w tym okresie mam puch. Humektanty u¿ywam ale w niewielkiej ilo¶ci i s³u¿y mi to i np. rano szopa po wyj¶ciu na zewn±trz, wracam do domu i znowu w³osy robi± siê g³adsze i ³adne. U¿ywasz humektantów Joanku? |
|
|
|
|
#458 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 124
|
Nieszka, szampon wygl±da tak: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...s-shampoo.html
Ja mam akurat inny zapach. Kosztuje ok. 5 z³ i znajdziesz go w okolicach rzeczy dzieciaczkowych w Naturze. |
|
|
|
#459 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 076
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I bardzo dobrze Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||||
|
|
|
#460 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja ju¿ nie wiem jak z tymi olejami u mnie. Teraz wykoñczy³am awokado, jojoba, migda³owy. Wypada³oby jakie¶ kupiæ ale nie umiem ¿adnych wybraæ bo ¿adne moim w³osom nie pasuj±. Jak zaczyna³am pielêgnacjê 5 lat temu to podchodzi³y wszystkie, teraz mam wra¿enie, ¿e ¿adne.. U¿ywa³am jeszcze oliwy z oliwek, oleju lnianego i rzepakowego. Po jakimkolwiek zetkniêciu z olejem moje w³osy s± spuszone co jest w sumie dziwne.
Próbowa³am krótko, d³ugo, na mokre, na suche. Na pewno nie s± przeproteinowane ani tym bardziej przenawil¿one. Jakie¶ sugestie? Która¶ kiedy¶ podawa³a mi jak±¶ stronê z rozpiskami olejów - ale nie pamiêtam ani kto ani co, komputer by³ po formacie wiêc straci³am zak³adkê. Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-10-12 o 13:41 |
|
|
|
#461 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 503
|
Cytat:
albo moze to? http://www.wiedzmabloguje.com/2012/0...nia-wedug.html nie wiem, to jedyne co mi sie kojarzy z olejami i rozpiska
|
|
|
|
|
#462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#463 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 639
|
Wiem, ¿e górna warstwa ma puchu du¿o du¿o du¿o, odgniotlam za wczesnie... ale zaczê³y siê wreszcie krêciæ koñce!
|
|
|
|
#464 |
|
Moderator
|
myszka2020- doktor mi powiedzia³, ¿e mam zespó³ jelita wra¿liwego.. by siê zgadza³o bo od kiedy mam stresy od paru lat to zawsze z jelitami mia³am problem - we wtorek mam badanie krwi to zobacze co mi powiedz±
przynajmniej brzuchol ju¿ sp³aszcza³ i nie boli. nawet gdzie¶ czyta³am ¿e stres powoduje problemy z jelitami miêdzy innymi.jeju, pochorowa³am siê. straci³am g³os i co¶ czujê ¿e kaplica bêdzie jak w czwartek egzamin mam do pisania.. x_x gard³o mi spuch³o, a jak ostatnio chcia³am by doktor mi sprawdzi³ to powiedzia³ ¿e nie ma czasu i dopiero we wtorek. dobrze ¿e gor±czki nie mam. No sezamek jednak nie by³ winowajc±, jest cacy. Minus taki ¿e ¶mierdziel okropny i muszê spaæ w turbaniku bo tak wojujê przez sen ¿e latam przez ca³e ³ó¿ko i rêcznik nie zdaje egzaminu. |
|
|
|
#465 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 288
|
Cytat:
a wystarczy³o przeczytaæ na opakowaniu
|
|
#466 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 124
|
Wikaa, gdzie ten puch? ¦wietne s±!
|
|
|
|
#467 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja najbardziej lubiê w³a¶nie te z omega 6 - krokosz, orzech w³oski, kie³ki pszenicy, s³onecznik, konopny, pestki arbuza, nasiona maku ![]() Mo¿e przydadz± Ci siê moje tabelki, podlinkujê Ci ![]() http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...rocentowa.html http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...entowa_24.html http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...zawartosc.html Cytat:
Trzymam kciuki mocno, ¿eby siê polepszy³o. I uwa¿aj bardzo na gluten, choæ pisa³a¶ ju¿, ¿e nie jesz ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
|
|
|
|
#469 |
|
Moderator
|
myszka2020 - no gluten to mi brzuch wywala okropnie, wiêc jem ale ma³o bardzo. generalnie bez glutenu wszystko lepiej u mnie chodzi, muszê uwa¿aæ na zapychaj±ce rzeczy (fasola,groch,banany,ziem niaki, chleb,makarony, sery, t³uste miêcho) i je¶æ sporo b³onnikowych rzeczy. no i wiêcej piekê i gotujê, mniej sma¿ê ¿eby jedzenie by³o mniej t³uste i jest super
nawet t¿towi smakujeWilgotno¶æ to wredota, u mnie to teraz mg³a albo pada wiêc wiêkszo¶æ ludzi ma szopê ;D |
|
|
|
#470 | |||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Cytat:
.Jak jest sucho nie s± takie elastyczne i pokrêcone..Cytat:
Mój T¯ te¿ ma zespó³ jelita wra¿liwego.Czêsto ma zaparcia i wzdêcia. Cytat:
piêkne w³osy,d³ugie i zadbane .iweg |
|||
|
|
|
#471 |
|
Moderator
|
Mi siê te¿ ³adnie krêci³y kiedy¶ przez wilgoæ bo teraz to nie, s± spuszone. Jak wróc± do normy to pewnie bêd± fajne. Teraz to nawet wolê fale mieæ bo krótkie loki s± problematyczne
![]() Dziêki dziewczyny, ¿yczeñ zdrowia nigdy za wiele
|
|
|
|
#472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziêkujê. Wiesz u mnie ty³ek blady jest z tym, ¿e kiedy¶ pasowa³ i kokos, jojoba, migda³.. A teraz to albo mam siansko, albo przyklap mimo, ¿e dok³adnie zmy³am wszystko. |
|
|
|
|
#473 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo bym nie musia³a czekaæ na przesy³kê.
|
|
|
|
|
#475 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#476 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#477 | ||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 639
|
Cytat:
d³ugo zapach tego trzymaj± :p Cytat:
U mnie mi³o¶æ do malinowego alberto balsam, zapach love love love! |
||
|
|
|
#478 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ooo te¿ kocham to, szczególnie zapach szamponu |
|
|
|
|
#479 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Bardzo suche, krêcone w³osy :((
Z góry piszê, ¿e jestem nowa na forum i ju¿ zd±¿y³am je ³adnie przeszukaæ, ale dalej nie znalaz³am odpowiedzi na mój problem.
Mam d³ugie, gêste, oraz bardzo suche w³osy. Czyta³am wiele artyku³ów, forów, porad i wszystkiego dot. pielêgnacji w³osów i nic nie dzia³a. Mam absolutny szlaban od oko³o roku na prostownice (co by³o b.ciê¿kie), lokówkê, suszarkê etc. U¿ywam dobrych szamponów/masek (g³ównie kerastase) i nic nie daje ¿adnych efektów. Keratynowe prostowanie które u innych trzyma siê 2 miesi±ce u mnie dzia³a do 4 dni. Przy ka¿dym myciu pierw zwil¿am w³osy wod± ciep³± (by ³uski siê otworzy³y) a sp³ukujê zawsze zimn± wod± (zamknê³y). Samych szamponów u¿ywam w jak najmniejszej ilo¶ci by by³o to jak najmniej szkodliwe. Nie korzystam z z lakierów/pianek etc. Próbowa³am równie¿ olejowania w³osów ale przynosi³o to baaardzo z³y efekt- w³osy dalej by³y napuszone a u nasady t³uste. Maski olejkiem rycynowym, piwem i innymi domowymi sposobami te¿ nie s± mi obce. O co pytam? O jak±kolwiek radê. Nie wiem nawet czy o odpowiedni kosmetyk (gdy¿ jak wiemy im wiêcej chemii na siebie nak³adamy tym gorzej), ale mo¿e o jakie¶ inne domowe sposoby? porady na codzieñ? Bêdê bardzo wdziêczna za ka¿d± odpowied¼, gdy¿ z tym problemem zmagam siê ju¿ baaardzo d³ugo
|
|
|
|
#480 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I zdaj nam relacjê
|
|||
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

aik siê nawet nie¼le pieni to nie podpadnie
tyle ¿e na t± chwilê mi nie lec±, a nawet mam sporo nowych 

Próbowa³am krótko, d³ugo, na mokre, na suche. Na pewno nie s± przeproteinowane ani tym bardziej przenawil¿one. Jakie¶ sugestie?