Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-10-11, 11:48   #451
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 958
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
Nie ogarniam mê¿czyzn... pod prysznicem stoi aik, ¿el do mycia ten sam ca³y czas i szampon t¿ta. A on mi siê dzi¶ aikiem umy³ xD No nie mogê niczego pod prysznicem zostawiæ, jak z dzieckiem ma³ym.
Pad³am. I co, fajnie siê pieni³o?
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-11, 11:54   #452
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
Pad³am. I co, fajnie siê pieni³o?
Nie wiem bo chyba nawet w³osy tym umy³, ale ³adnie pachnie aik siê nawet nie¼le pieni to nie podpadnie
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-11, 14:27   #453
201711281320
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 979

Cytat:
Nie ogarniam mê¿czyzn... pod prysznicem stoi aik, ¿el do mycia ten sam ca³y czas i szampon t¿ta. A on mi siê dzi¶ aikiem umy³ xD No nie mogê niczego pod prysznicem zostawiæ, jak z dzieckiem ma³ym.
Mój m±¿ kiedy¶ umy³ zêby kremem do depilacji
201711281320 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-11, 16:31   #454
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Poka¿ wiadomo¶æ
O to mój chcia³ clotrimazolem ale w ostatniej chwili mu wyrwa³am. Teraz wszystko chowam i ³adnie uk³adam na pó³ki

Rzeczywi¶cie sezamek mi nawil¿y³ bo wczoraj mia³am taki pierdzielnik, ¿e nic siê z tym zrobiæ nie da³o i stercza³y mi rogi. Czyli winogronowy jest winowajc± a my¶la³am ¿e tak mi s³u¿y. Kiepski ze mnie naukowiec by by³
Stary 2014-10-12, 09:33   #455
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Poka¿ wiadomo¶æ
Dok³adnie, robi mi siê suche siano na g³owie tyle ¿e na t± chwilê mi nie lec±, a nawet mam sporo nowych ale jak tak dalej pójdzie to kryzys murowany
Edit: Mia³ sie zacytowaæ te¿ Klaudenc a propos tej strzechy siana i sucho¶ci ale taptalk chyba nieco zg³upia³.

Aaa no i widzisz rozwiala¶ mi dylematy pewne bo Mysia n±maci³a.
Jest tak:
Po umyciu tylko emolientami po raz pierwszy mia³am tak miêkkiej w³osy przez ponad tydzieñ, ¿e sama stwierdzi³am, ze trzeba przystopowaæ z proteinami bo mo¿e to nie droga.
Bo po myciu mocno proteinowym (impreza by³a, chcia³am ¿eby bylo ³adnie)4 dnia juz by³y mocno suche.
Wskoczylam na emolienty znowu i byly d³u¿ej miekkie ale sie postr±kowaly. A po 3 myciu bez protein zrobilo sie w ogole ¼le, pó³wyprost, puch, przyklap i we¼ b±d¼ tu czlowieku m±dry.
Nienawidzê nieregularnego skrêtu ;(
Jak dziewczyny maj± loki i sie naucz± je pielêgnowaæ a nie maltrerowac szczotk± i prostownica to jest cud, miód, malina, no historia na bloga, a ja sie kurna muszê mêczyæ ;(

Ale o wilgotno¶ci nie pomy¶la³am, bo moje w³osy nigdy nie reagowaly na ni± negatywnie, a mo¿e tak mi siê po prostu wydawa³o?

Co do olei kupilam w PL lniany i juz sie nie mogê doczekaæ testowania.
Ale nakupowalam te¿ kremów i to mo¿e byæ czad!!

Historie o myciu zêbów kremem do depilacji mnie zabi³y. Hihra³am siê w g³os o 7 rabo i obudzi³am eMa. XD
Mam bana na forum z rana

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-10-12 o 09:35
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-12, 10:42   #456
Nieszka__
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 017

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Poka¿ wiadomo¶æ
Jeszcze jest dzieciêcy szampon Dulgon, mo¿na kupiæ w Naturze. Kiedy¶ u¿ywa³am szukaj±c czego¶ w zastêpstwie za BD, który zacz±³ mi robiæ masakrê na g³owie i ca³kiem fajnie siê sprawdza³
A jak on dok³adnie wygl±da i jak sprawa wygl±da cenowo?

Cytat:
Napisane przez antenka501 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja HIPP-a od kilku miesiêcy nie mog³am nigdzie kupiæ (bardzo odpowiada wra¿liwemu skalpowi mojej córki) a¿ do wczoraj. W Stokrotce na pó³kach wyprzeda¿owych sta³o ich kilka sztuk po 7,69z³ (normalnie chyba ok. 10z³). W zwi±zku z faktem, ¿e maj± d³ugi termin wa¿no¶ci wziê³am 4
O, dziêkujê za informacjê, przejdê siê w najbli¿szym czasie do Stokrotki w takim razie i sprawdzê

Znacie jakie¶ nowo¶ci do stylizacji loków?

Edytowane przez Nieszka__
Czas edycji: 2014-10-12 o 10:43
Nieszka__ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-12, 11:40   #457
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ
Edit: Mia³ sie zacytowaæ te¿ Klaudenc a propos tej strzechy siana i sucho¶ci ale taptalk chyba nieco zg³upia³.

Jest tak:
Po umyciu tylko emolientami po raz pierwszy mia³am tak miêkkiej w³osy przez ponad tydzieñ, ¿e sama stwierdzi³am, ze trzeba przystopowaæ z proteinami bo mo¿e to nie droga.
Bo po myciu mocno proteinowym (impreza by³a, chcia³am ¿eby bylo ³adnie)4 dnia juz by³y mocno suche.
Wskoczylam na emolienty znowu i byly d³u¿ej miekkie ale sie postr±kowaly. A po 3 myciu bez protein zrobilo sie w ogole ¼le, pó³wyprost, puch, przyklap i we¼ b±d¼ tu czlowieku m±dry.
Jak dziewczyny maj± loki i sie naucz± je pielêgnowaæ a nie maltrerowac szczotk± i prostownica to jest cud, miód, malina, no historia na bloga, a ja sie kurna muszê mêczyæ ;(

Ale o wilgotno¶ci nie pomy¶la³am, bo moje w³osy nigdy nie reagowaly na ni± negatywnie, a mo¿e tak mi siê po prostu wydawa³o?

Co do olei kupilam w PL lniany i juz sie nie mogê doczekaæ testowania.
Ale nakupowalam te¿ kremów i to mo¿e byæ czad!!

Historie o myciu zêbów kremem do depilacji mnie zabi³y. Hihra³am siê w g³os o 7 rabo i obudzi³am eMa. XD
Mam bana na forum z rana
Ja kiedy¶ ³adowa³am proteiny i skrêt by³, ale by³o te¿ siañsko. Emolienty te¿ trzeba umieæ wybraæ bo nie ka¿dy olej itd. bêdzie dobry. U mnie siê sprawdzaj± od¿ywy na bazie stearyl alcohol dobrze, lepiej ni¿ te na bazie cetearyl.

Za lokami nie p³aczê bo kiedy¶ mi w³osy wróc± i te¿ co rusz to inaczej wygl±daj±, szczególnie teraz ta wilgotno¶æ ogromna i puszy. Niewa¿ne co zrobiê i tak w tym okresie mam puch. Humektanty u¿ywam ale w niewielkiej ilo¶ci i s³u¿y mi to i np. rano szopa po wyj¶ciu na zewn±trz, wracam do domu i znowu w³osy robi± siê g³adsze i ³adne. U¿ywasz humektantów Joanku?
Stary 2014-10-12, 12:10   #458
jakisnick
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 124

Nieszka, szampon wygl±da tak: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...s-shampoo.html
Ja mam akurat inny zapach. Kosztuje ok. 5 z³ i znajdziesz go w okolicach rzeczy dzieciaczkowych w Naturze.
jakisnick jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-12, 13:07   #459
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 076

Cytat:
Napisane przez syklamen Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny
Sorry, ¿e do Was ostatnio nie wpadam, ale mia³am sporo zajêæ i na dodatek mam ju¿ do¶æ swoich w³osów.
Ostatnio maj± naprawdê z³y okres, za³ama³am siê, bo w ogóle nie widaæ, ¿eby by³y jakie¶ efekty wzmo¿onej pielêgnacji. Moje w³osy faluj± jak chc±, we wszystkie strony i znowu siê niemi³osiernie pusz±. Nie mam do nich si³y i ci±gle chodzê w kucyku, albo w koczku, bo mi wstyd w rozpuszczonych do ludzi wyj¶æ.
Raz je wyprostowa³am, to wygl±da³y fajniej i naprawdê zdrowiej ni¿ kiedy¶, ale wiadomo, ¿e to rozwi±zanie od ¶wiêta. No za³amujê siê powoli, dorad¼cie co¶, bo w ogóle nie widaæ ¿adnych efektów, cokolwiek bym nie robi³a. Jeszcze przed ¶ciêciem mia³am fajne falki po koczku ¶limaczku, teraz po takim koczku w³osy okropnie mi siê odkszta³caj±, s± przypla¶niête do g³owy i dziwnie pokrêcone.
A mo¿e jeszcze nie przywyk³y do ¶ciêcia? Czy dawno by³o, bo mi umknê³o, a mo¿e pisa³a¶

Cytat:
My¶lê nad jedn± rzecz± i.. czy jest sens stosowaæ ampu³ki i olej rycynowy który i tak mi wysusza w³osy przez co lec± jeszcze bardziej, gdy mój organizm jeszcze nie wróci³ na normalne tory? Mi siê to bez sensu wydaje, niewa¿ne co z nimi robiê i tak lec± i s± suche mocno. Mo¿e lepiej poczekaæ a¿ siê wszystko unormuje i zdrowie przestanie nawalaæ i dopiero wtedy zewnêtrznie dzia³aæ?
A¿ siê ¼le czuje gdy widzê jak moje cia³o os³ab³o, mam ma³ego do³ka dzisiaj.
Kochana, nie jeste¶ przypadkiem zakwaszona? Wtedy cz³owiek ogólnie ¼le siê czujê, w³osy siadaj±, paznokcie siadaj±. Wiem, co mówiê niestety. Ale ju¿ z tego wysz³am prawie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka¿ wiadomo¶æ
Chyba siê polubimy z tym ¿elem. Efekt znacznie lepszy ni¿ ostatnio po ¿elu Joanny. Tylko co¶ nie umiem tym dyfuzorem, który mam, podnie¶æ w³osów przy skalpie. Ju¿ nawet suszê w³osy g³ow± do do³u i nic. xD Na zdjêciu jeszcze lekko wilgotne. I dzi¶ bez olejku, ale chyba i tak odrobinê bêdê dawaæ po odgnieceniu.
Cudnie jest

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Ja ostatnio olejuje oliw± z oliwek i s± zadowolone z ¿ycia
I bardzo dobrze Ja nie przepadam za oliw±

Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ

Zapêdzi³am siê z kupowaniem olei i mam zapas na najbli¿sze dwa lata,chyba zacznê siê w tym k±paæ.Zaczê³±m sprz±tac w szafce w kuchni i okaza³o siê,¿e mam jeszcze kilka butelek zapomnianych z wiosny.
He he, ja na szczê¶cie mocno uszczuplam olejowe zapasy i zabroni³am sobie kupowaæ nowych

Cytat:
Curly pisa³a o tym, ¿e znalaz³a z wiosny jakie¶ oleje - w³a¶nie ostatnio mia³am podobn± sytuacjê. Na ty³ach szafki z ¿arciem znalaz³am mas³o karite. Data wa¿no¶ci dawno minê³a (3 lata temu), mimo to mas³o nie wykazuje jakich¶ oznak popsucia. Zastanawiam siê - u¿yæ czy wywaliæ..
Pewnie, ¿e u¿ywaj, na na w³osy przeterminowane dajê, na twarz ba³abym siê tylko

Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ
Zapomnia³am napisaæ,¿e moje w³osy s± du¿e lepsze.Na noc by³ kokos,od¿ywka keratynowa kallos z dodatkiem ³y¿eczki keratyny hydrolizowanej.B/s ziaja z jojob± i po puklingu jeszcze nivea do loków.Na sam koniec serum z biovaxa jakie¶ nowe z olejem makadamia,dosta³am gratis.Jest bobma jak ja te ostatnie kiepskie tygodnie.Nie jest to jeszcze to co by³o ale siê cieszê jak g³upia bo wracaj± chyba do siebie.Jest puch ale co tam puch wa¿ne ,¿e s± loki.
No i super

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Ja sobie w³a¶nie siedzê z naolejowanym kucykiem Dawno nie dostawa³y oleju, a po ¶ciêciu s± tak cudowne, grube, b³yszcz±ce, no normalnie jakby mi kto¶ w³osy podmieni³ Wiêc teraz jest akcja pt.: zrobiæ wszystko, aby takie zosta³y. Mog± nawet byæ dalej krótkie, byle w takiej kondycji
To dopieszczaj je ³adnie

Cytat:
Je¶li u¿ywacie sezamka i nikt nie mo¿e wytrzymaæ smrodku polecam dokupiæ olejek z miêty i wmasowaæ parê kropli we w³osy podczas olejowania. Pachnie jak lody czekoladowo-miêtowe które uwielbiam ;D
Ostatni tydzieñ olejowa³am tylko winogronowym i w³osy mam bardzo suche, a tydzieñ wcze¶niej tym i sezamem na przemian i by³y ³adne. Wiêc dam sezamowi jeszcze szansê.
Spróbuj sezamkowi daæ szansê, mo¿e to co¶ innego Ci wtedy krzywdê zrobi³o

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Nie wiem bo chyba nawet w³osy tym umy³, ale ³adnie pachnie aik siê nawet nie¼le pieni to nie podpadnie
To Ci ch³op teraz ³adnie pachnie

Cytat:

Rzeczywi¶cie sezamek mi nawil¿y³ bo wczoraj mia³am taki pierdzielnik, ¿e nic siê z tym zrobiæ nie da³o i stercza³y mi rogi. Czyli winogronowy jest winowajc± a my¶la³am ¿e tak mi s³u¿y. Kiepski ze mnie naukowiec by by³
Mi winogronko te¿ nie s³u¿y

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ
Jest tak:
Noo, wiesz, ¿e u mnie do¶æ podobnie? Po emolientach miêciutko, ale potem robi siê za miêkki puch i str±czki, proteiny s± koniecznie, mimo ¿e nie jest po nich tak miêkko i g³adko jak po emolientach, ale bez protein skrêt siada
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-12, 13:40   #460
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Dziewczyny, ja ju¿ nie wiem jak z tymi olejami u mnie. Teraz wykoñczy³am awokado, jojoba, migda³owy. Wypada³oby jakie¶ kupiæ ale nie umiem ¿adnych wybraæ bo ¿adne moim w³osom nie pasuj±. Jak zaczyna³am pielêgnacjê 5 lat temu to podchodzi³y wszystkie, teraz mam wra¿enie, ¿e ¿adne.. U¿ywa³am jeszcze oliwy z oliwek, oleju lnianego i rzepakowego. Po jakimkolwiek zetkniêciu z olejem moje w³osy s± spuszone co jest w sumie dziwne. Próbowa³am krótko, d³ugo, na mokre, na suche. Na pewno nie s± przeproteinowane ani tym bardziej przenawil¿one. Jakie¶ sugestie?

Która¶ kiedy¶ podawa³a mi jak±¶ stronê z rozpiskami olejów - ale nie pamiêtam ani kto ani co, komputer by³ po formacie wiêc straci³am zak³adkê.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-10-12 o 13:41
Stary 2014-10-12, 14:38   #461
201708250935
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 503

Cytat:
Dziewczyny, ja ju¿ nie wiem jak z tymi olejami u mnie. Teraz wykoñczy³am awokado, jojoba, migda³owy. Wypada³oby jakie¶ kupiæ ale nie umiem ¿adnych wybraæ bo ¿adne moim w³osom nie pasuj±. Jak zaczyna³am pielêgnacjê 5 lat temu to podchodzi³y wszystkie, teraz mam wra¿enie, ¿e ¿adne.. U¿ywa³am jeszcze oliwy z oliwek, oleju lnianego i rzepakowego. Po jakimkolwiek zetkniêciu z olejem moje w³osy s± spuszone co jest w sumie dziwne. Próbowa³am krótko, d³ugo, na mokre, na suche. Na pewno nie s± przeproteinowane ani tym bardziej przenawil¿one. Jakie¶ sugestie?

Która¶ kiedy¶ podawa³a mi jak±¶ stronê z rozpiskami olejów - ale nie pamiêtam ani kto ani co, komputer by³ po formacie wiêc straci³am zak³adkê.
http://mademoiselleevebloguje.blogsp...-troche-o.html
albo moze to?
http://www.wiedzmabloguje.com/2012/0...nia-wedug.html
nie wiem, to jedyne co mi sie kojarzy z olejami i rozpiska
201708250935 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-12, 14:39   #462
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nagomiko Poka¿ wiadomo¶æ
http://mademoiselleevebloguje.blogsp...-troche-o.html
albo moze to?
http://www.wiedzmabloguje.com/2012/0...nia-wedug.html
nie wiem, to jedyne co mi sie kojarzy z olejami i rozpiska
To to drugie, dziêkuje! Patrzy³am na blogu wied¼my m.in ale jako¶ mi widocznie umknê³o.
Stary 2014-10-12, 15:01   #463
wikaa24
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 639

Wiem, ¿e górna warstwa ma puchu du¿o du¿o du¿o, odgniotlam za wczesnie... ale zaczê³y siê wreszcie krêciæ koñce!
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 1413118844483.jpg (68,5 KB, 39 za³adowañ)
wikaa24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-12, 15:34   #464
Klaudenc
Moderator

myszka2020- doktor mi powiedzia³, ¿e mam zespó³ jelita wra¿liwego.. by siê zgadza³o bo od kiedy mam stresy od paru lat to zawsze z jelitami mia³am problem - we wtorek mam badanie krwi to zobacze co mi powiedz± przynajmniej brzuchol ju¿ sp³aszcza³ i nie boli. nawet gdzie¶ czyta³am ¿e stres powoduje problemy z jelitami miêdzy innymi.

jeju, pochorowa³am siê. straci³am g³os i co¶ czujê ¿e kaplica bêdzie jak w czwartek egzamin mam do pisania.. x_x gard³o mi spuch³o, a jak ostatnio chcia³am by doktor mi sprawdzi³ to powiedzia³ ¿e nie ma czasu i dopiero we wtorek. dobrze ¿e gor±czki nie mam.

No sezamek jednak nie by³ winowajc±, jest cacy. Minus taki ¿e ¶mierdziel okropny i muszê spaæ w turbaniku bo tak wojujê przez sen ¿e latam przez ca³e ³ó¿ko i rêcznik nie zdaje egzaminu.
Stary 2014-10-12, 16:12   #465
Milena_ 798
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 288

Cytat:
Spa³am z tym sezamem, idê myju i pacnê t± now± z cien humektantow± bo tak to jej trochê na noc w skalp wsmarowywa³am. Ciekawe jaki bêdzie efekt
Ja wys³a³am swojego po od¿ywkê to kupi³ szampon za jaki¶ czas wys³a³am po szampon to kupi³ od¿ywkê; a wystarczy³o przeczytaæ na opakowaniu
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-12, 16:17   #466
jakisnick
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 124

Wikaa, gdzie ten puch? ¦wietne s±!
jakisnick jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-12, 20:57   #467
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

A mo¿e kochana co¶ z omega 6? Bo czasem oleje z przewag± omega 9 lubi± spuszyæ, a widzê, ¿e takich u¿ywasz w³a¶nie, albo lnianego z omega 3.
Ja najbardziej lubiê w³a¶nie te z omega 6 - krokosz, orzech w³oski, kie³ki pszenicy, s³onecznik, konopny, pestki arbuza, nasiona maku

Mo¿e przydadz± Ci siê moje tabelki, podlinkujê Ci
http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...rocentowa.html
http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...entowa_24.html
http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...zawartosc.html

Cytat:
myszka2020- doktor mi powiedzia³, ¿e mam zespó³ jelita wra¿liwego.. by siê zgadza³o bo od kiedy mam stresy od paru lat to zawsze z jelitami mia³am problem - we wtorek mam badanie krwi to zobacze co mi powiedz± przynajmniej brzuchol ju¿ sp³aszcza³ i nie boli. nawet gdzie¶ czyta³am ¿e stres powoduje problemy z jelitami miêdzy innymi.

No sezamek jednak nie by³ winowajc±, jest cacy. Minus taki ¿e ¶mierdziel okropny i muszê spaæ w turbaniku bo tak wojujê przez sen ¿e latam przez ca³e ³ó¿ko i rêcznik nie zdaje egzaminu.
A s³ysza³am o tym schorzeniu, to dietka pewnie specjalna co?
Trzymam kciuki mocno, ¿eby siê polepszy³o. I uwa¿aj bardzo na gluten, choæ pisa³a¶ ju¿, ¿e nie jesz

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Poka¿ wiadomo¶æ
Wiem, ¿e górna warstwa ma puchu du¿o du¿o du¿o, odgniotlam za wczesnie... ale zaczê³y siê wreszcie krêciæ koñce!
Gdzie masz puch? Piêkne
Stary 2014-10-13, 01:00   #468
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Poka¿ wiadomo¶æ
:O :O :O

Chyba faktycznie wilgotno¶æ tutaj ma wielki wp³yw na w³osy, bo dzi¶ nawet T¯ powiedzia³, ¿e ma jakie¶ dziwne, szorstkie w³osy. Na³o¿y³am mu ten olejek arganowy, mo¿e te¿ zmieni szampon na delikatniejszy.
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-13, 11:05   #469
Klaudenc
Moderator

myszka2020 - no gluten to mi brzuch wywala okropnie, wiêc jem ale ma³o bardzo. generalnie bez glutenu wszystko lepiej u mnie chodzi, muszê uwa¿aæ na zapychaj±ce rzeczy (fasola,groch,banany,ziem niaki, chleb,makarony, sery, t³uste miêcho) i je¶æ sporo b³onnikowych rzeczy. no i wiêcej piekê i gotujê, mniej sma¿ê ¿eby jedzenie by³o mniej t³uste i jest super nawet t¿towi smakuje

Wilgotno¶æ to wredota, u mnie to teraz mg³a albo pada wiêc wiêkszo¶æ ludzi ma szopê ;D
Stary 2014-10-13, 11:17   #470
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Cytat:
myszka2020 - no gluten to mi brzuch wywala okropnie, wiêc jem ale ma³o bardzo. generalnie bez glutenu wszystko lepiej u mnie chodzi, muszê uwa¿aæ na zapychaj±ce rzeczy (fasola,groch,banany,ziem niaki, chleb,makarony, sery, t³uste miêcho) i je¶æ sporo b³onnikowych rzeczy. no i wiêcej piekê i gotujê, mniej sma¿ê ¿eby jedzenie by³o mniej t³uste i jest super nawet t¿towi smakuje

Wilgotno¶æ to wredota, u mnie to teraz mg³a albo pada wiêc wiêkszo¶æ ludzi ma szopê ;D
moje w³osy lubi± wilgoæ,³adnie siê krêc± a dla mnie to najwa¿niejsze.Jak jest sucho nie s± takie elastyczne i pokrêcone..

Cytat:

jeju, pochorowa³am siê. straci³am g³os i co¶ czujê ¿e kaplica bêdzie jak w czwartek egzamin mam do pisania.. x_x gard³o mi spuch³o, a jak ostatnio chcia³am by doktor mi sprawdzi³ to powiedzia³ ¿e nie ma czasu i dopiero we wtorek. dobrze ¿e gor±czki nie mam.
zdrówka ¿yczê!
Mój T¯ te¿ ma zespó³ jelita wra¿liwego.Czêsto ma zaparcia i wzdêcia.

Cytat:
nie widzê puchu piêkne w³osy,d³ugie i zadbane.

iweg

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-13, 11:25   #471
Klaudenc
Moderator

Mi siê te¿ ³adnie krêci³y kiedy¶ przez wilgoæ bo teraz to nie, s± spuszone. Jak wróc± do normy to pewnie bêd± fajne. Teraz to nawet wolê fale mieæ bo krótkie loki s± problematyczne

Dziêki dziewczyny, ¿yczeñ zdrowia nigdy za wiele
Stary 2014-10-13, 13:41   #472
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Poka¿ wiadomo¶æ
A mo¿e kochana co¶ z omega 6? Bo czasem oleje z przewag± omega 9 lubi± spuszyæ, a widzê, ¿e takich u¿ywasz w³a¶nie, albo lnianego z omega 3.
Ja najbardziej lubiê w³a¶nie te z omega 6 - krokosz, orzech w³oski, kie³ki pszenicy, s³onecznik, konopny, pestki arbuza, nasiona maku

Mo¿e przydadz± Ci siê moje tabelki, podlinkujê Ci
http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...rocentowa.html
http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...entowa_24.html
http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...zawartosc.html

Dziêkujê. Ju¿ wchodzê. Przyznam, ¿e ¿adnego z tych olejów nie u¿ywa³am, na pewno parê z nich zamówiê.

Wiesz u mnie ty³ek blady jest z tym, ¿e kiedy¶ pasowa³ i kokos, jojoba, migda³.. A teraz to albo mam siansko, albo przyklap mimo, ¿e dok³adnie zmy³am wszystko.
Stary 2014-10-13, 13:48   #473
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Dziêkujê. Ju¿ wchodzê. Przyznam, ¿e ¿adnego z tych olejów nie u¿ywa³am, na pewno parê z nich zamówiê.

Wiesz u mnie ty³ek blady jest z tym, ¿e kiedy¶ pasowa³ i kokos, jojoba, migda³.. A teraz to albo mam siansko, albo przyklap mimo, ¿e dok³adnie zmy³am wszystko.
Genialne s± te tabelki. Teraz widzê, ¿e spróbujê z orzechów arachidowych, mo¿e bêdzie tak dobry jak sezamek. Dzi¶ my³am i jestem po 2 olejowaniach sezamem i z totalnego siañska takie fajne w³oski siê zrobi³y.. dodatkowo sk³ad arachidowego zachêca tym podobieñstwem do arganowego, a jest tañszy
Stary 2014-10-13, 13:51   #474
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Genialne s± te tabelki. Teraz widzê, ¿e spróbujê z orzechów arachidowych, mo¿e bêdzie tak dobry jak sezamek. Dzi¶ my³am i jestem po 2 olejowaniach sezamem i z totalnego siañska takie fajne w³oski siê zrobi³y.. dodatkowo sk³ad arachidowego zachêca tym podobieñstwem do arganowego, a jest tañszy
Klaudenc ten sezamowy to mo¿e byæ taki spo¿ywczy, nie? Bo bym nie musia³a czekaæ na przesy³kê.
Stary 2014-10-13, 14:30   #475
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Klaudenc ten sezamowy to mo¿e byæ taki spo¿ywczy, nie? Bo bym nie musia³a czekaæ na przesy³kê.
Tak, ja spo¿ywczy u¿ywam. Kiedy¶ tu komu¶ poleci³am i potem parê dziewczyn kupi³o i sprawdzi³ siê ten olej. Tyle ¿e mi on ¶mierdzi okropnie, t¿ to mi rozpacza jak mam to na g³owie
Stary 2014-10-13, 20:02   #476
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Tak, ja spo¿ywczy u¿ywam. Kiedy¶ tu komu¶ poleci³am i potem parê dziewczyn kupi³o i sprawdzi³ siê ten olej. Tyle ¿e mi on ¶mierdzi okropnie, t¿ to mi rozpacza jak mam to na g³owie
Jestem w tym stadium, ¿e chyba bym nawet krowi placek na³o¿y³a byle by by³o dobrze.
Stary 2014-10-13, 23:49   #477
wikaa24
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 639

Cytat:
¦mierdzi strasznie, i w³osy
d³ugo zapach tego trzymaj± :p

Cytat:
Jestem w tym stadium, ¿e chyba bym nawet krowi placek na³o¿y³a byle by by³o dobrze.
Hahaha, sk±d ja to znam

U mnie mi³o¶æ do malinowego alberto balsam, zapach love love love!
wikaa24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-14, 01:00   #478
Klaudenc
Moderator

Cytat:
¦mierdzi strasznie, i w³osy
d³ugo zapach tego trzymaj± :p

U mnie mi³o¶æ do malinowego alberto balsam, zapach love love love!
Mi wcale nie trzymaj± po szamponie i od¿ywce. Mia³am takie ³adne w³osie, w³a¶nie siê obudzi³am i jest strzecha.. ech
Ooo te¿ kocham to, szczególnie zapach szamponu
Stary 2014-10-14, 01:18   #479
Poolaz
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2
Bardzo suche, krêcone w³osy :((

Z góry piszê, ¿e jestem nowa na forum i ju¿ zd±¿y³am je ³adnie przeszukaæ, ale dalej nie znalaz³am odpowiedzi na mój problem.

Mam d³ugie, gêste, oraz bardzo suche w³osy.
Czyta³am wiele artyku³ów, forów, porad i wszystkiego dot. pielêgnacji w³osów i nic nie dzia³a.

Mam absolutny szlaban od oko³o roku na prostownice (co by³o b.ciê¿kie), lokówkê, suszarkê etc. U¿ywam dobrych szamponów/masek (g³ównie kerastase) i nic nie daje ¿adnych efektów. Keratynowe prostowanie które u innych trzyma siê 2 miesi±ce u mnie dzia³a do 4 dni.
Przy ka¿dym myciu pierw zwil¿am w³osy wod± ciep³± (by ³uski siê otworzy³y) a sp³ukujê zawsze zimn± wod± (zamknê³y).
Samych szamponów u¿ywam w jak najmniejszej ilo¶ci by by³o to jak najmniej szkodliwe. Nie korzystam z z lakierów/pianek etc.
Próbowa³am równie¿ olejowania w³osów ale przynosi³o to baaardzo z³y efekt- w³osy dalej by³y napuszone a u nasady t³uste.
Maski olejkiem rycynowym, piwem i innymi domowymi sposobami te¿ nie s± mi obce.

O co pytam? O jak±kolwiek radê. Nie wiem nawet czy o odpowiedni kosmetyk (gdy¿ jak wiemy im wiêcej chemii na siebie nak³adamy tym gorzej), ale mo¿e o jakie¶ inne domowe sposoby? porady na codzieñ?

Bêdê bardzo wdziêczna za ka¿d± odpowied¼, gdy¿ z tym problemem zmagam siê ju¿ baaardzo d³ugo
Poolaz jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-14, 08:43   #480
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie dom ju¿ bezglutenowy, nie jem ja, m±¿, synek, szwagier i siostra

Cytat:

A mo¿e przenawil¿y³a¶ siê co? Wtedy te¿ mo¿e byæ sianko, tylko takie miêkkie, nie sztywne, jak przy przeproteinowaniu i dlatego ¿aden olej nie pasuje? Ja ostatnio siê znowu przenawil¿y³am (ka¿dy olej wtedy sprawia³, ¿e w³osy by³y za miêkkie i za lekkie) i dorzuci³am proteinek i wróci³o wszystko do normy

Cytat:
Próbuj kochana, my¶lê, ¿e mo¿e siê spisaæ I zdaj nam relacjê
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.