|
|
#4771 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
hej dziewczyny!
Źle dziś spałam.. i waga mi poszła w górę.. chyba to nie będzie mój dzień ![]() Tosia miała wczoraj 6x czkawkę i to rekord jak do tej pory, choć 3-4 razy są ostatnio na porządku dziennym. Dziś już miała 2x. Byłam dziś na wizycie (takiej bez usg. przedłużałam zwolnienie + miałam pobrany wymaz) wspomniałam pani dr o tych częstych czkawkach, ale nie zrobiło to na niej wrażenia. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i mówiła żeby we wczesnym okresie życia dziecka nie chodzić na spacery, gdy na zewnątrz jest poniżej 10 stopni.Zapytałam dziś moją dr od kiedy można wychodzić z maleństwem. Powiedziała:"modne jest werandowanie", a później zadzwonił jej telefon i zapomniałam pociągnąć temat ![]() Teoretycznie rodzę w połowie sierpnia, więc jeśli odczekam te 2 tyg. z wychodzeniem to zastanie nas wrzesień... Afrodita, DobraDusza, Talantea, Tija, Florence, Gratuluję kolejnych tygodni u nas dziś 31+0 DobraDusza kciuki za wizytę ![]() Afrodita świetnie wyglądasz, myślę ze gabarytowo mamy podobne brzuszki ![]() ____ Melduję, że uprałam i uprasowałam już wszystkie ubranka Tosi... i część kocyków. Wczoraj kończyłam prasowanie ostatkiem sił. Idę jeść truskawki
Nasze maleństwo Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-06-16 o 14:53 |
|||
|
|
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym wolała naturalnie, co jak co , ale strasznie sie boje cesarki
![]() Wziełam sie za sprzątanie generalne, rozlozylam sobie na dzis i jutro. Dzisiaj kuchnia i lazienka juz zrobione sie zmachałam powiem wam, brak kondychy totalny. TZ znowu wroci dopiero jutro wiec musze sie czyms zając.
|
|
|
|
#4774 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przerażacie mnie z tymi tygodniami ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4775 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje
![]() Pierniku, trzymam kciuki za ciśnienie i całą resztę. Jak czytam te perypetie szpitalne to łapię się za głowę.. Skąd się tacy ludzie biorą? p.s. Pierniki to odwieczny przysmak mojej mamy
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4777 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też ostatnio się dowiedziałam, że mój ma bardzo nisko główkę w kanale rodnym, był problem z oceną tej główki na usg. Mam nadzieję, że to nie są chęci opuszczenia tego miejsca przez nasze dzieciaczki. Nie zastanawiałam się nawet nad tym, bo na wizycie było trochę innych martwiących mnie wątków. :PCytat:
![]() Cytat:
Dzięki. I gratuluję też nowego tygodnia. ![]() Oraz ogarnięcia ubranek! (Zazdroszczę. )
|
||||||
|
|
|
#4778 |
|
Raczkowanie
|
I Tobie szybko pójdzie, zobaczysz
![]() "wley do niego gorzłaki mocney sporo..." oj to chyba nie dla nas
|
#4779 |
|
Raczkowanie
|
Nadrobie Was jak zwykle w nocy, a tymczasem wracamy z usg III trym, mam 31 tc 3dn, mala wazy 1553 g, ulozona glowkowo, przytulona noskiem do prawej sciany lozyska, wiec zdjecie mamy kiepskie-nie chciala sie matce pokazac. Ma duzo wlosow i chyba bedzie pucka po mnie (niestety). Fajnie bylo ja zobaczyc, moja niunia kochana! Nie moge sie jej doczekac
Chyba bedzie tancerka po mamie-noge trzyma sobie raczka w poblizu glowy, czyli rozciagnieta, hehe. I caly czas pupka rusza <3Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4780 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Malutka KruszynkaTo, że Mała ulozona jest w kanale rodnym brzmi poważnie.. Dbaj o siebie, dużo odpoczywaj i się nie martw ![]() Cytat:
![]() Może 'czkawka' nie zrobiła wrażenia na gince, bo to normalne? i nie ma czym sie przejmować.. Zazdroszcze Ci, ze masz to za sobą.. ![]() Cytat:
Mnie też! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 'Pucka' w sensie z bujną czupryną? ![]() Zazdroszczę Ci, ze mogłaś już podejrzeć swoją Kruszynkę U mnie straszny upał na dworze.. Leżę i się topię Znowu, jak włącze wentylator to po chwili drapie mnie gardło![]() Dziewczyny, jak to jest w końcu z tym ważeniem? Którą wagą mam się sugerować? Zawsze ważyłam się rano, na czczo, po porannej toalecie.. ale, jak zjadłam śniadanie i z ciekawosci weszłam na wagę to ważyłam już o 1kg więcej Jak to możliwe, ze w tak krótkim czasie 'przytyłam' 1 kg, skoro zjadlam 2 małe kanapki+ szklanka kawy inki na śniadanie Pytam, bo do tej pory się szczyciłam, że od 3 tyg. przytyłam tylko 1kg co jest dla mnie sukcesem, bo zwykle po takim czasie mialam już prawie kolejne 2 kg na plusie ![]() Tija, a propo jeszcze lewatywy, bo rozumiem, że przy cc jest wskazana.. a co w momencie, gdy kobieta już zacznie rodzić i muszą szybko zrobić cc? nie robią jej wcale? Orientujesz się?
.. i ślubuję Ci.. ![]() czerwiec 2015Zuzanka II kreski Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-06-16 o 17:22 |
|||||
|
|
|
#4781 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Póki nie mam mojej upragnionej szafy ciężko jest mi się zebrać. ![]() W necie znalazłam trochę zachęcających mebelków zamiast tych z Ikei, które mi wczoraj nie wypaliły, ale już gorzej jest jak się chce znaleźć takie, które dałoby się gdzieś obejrzeć. Cytat:
![]() Wybrałam się właśnie do przychodni zapytać o położną środowiskową. W przychodni, do której chodzę, tamtejsza położna poradziła mi, żebym się zapisała tam gdzie potem zapiszę dziecko do pediatry, że niby położna środowiskowa ma współpracować z lekarzem - a w mojej przychodni pediatrii nie ma. Dziś więc wybrałam się do innej przychodni i rozmawiałam z tamtejszą położną. Była bardzo miła, powiedziała, że akurat po moim TP będzie miała urlop, ale jakby się trafiło że jednak by była w odpowiednim okresie, to jak najbardziej, chętnie by przyszła. Tylko pytała, czemu nie skorzystam z mojego POZ i jak opisałam zaistniałą sytuację, to powiedziała, że tamtej położnej się chodzić nie chce i nie ma żadnej zależności między instytucją położonej środowiskowej a pediatrą. I że mogę sobie tamtą panią zgłosić. :P I kto mu rację. Myślałam, że już to załatwię, a tu jeszcze raz chodzić będzie trzeba i się zastanawiać.
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
Ja od rana w wawie, byliśmy z córką u pediatry i ortopedy. Padam na pysk...do tego głowa mi pęka i od rana pobolewa coś gardło ![]() Ostatnio mam jakieś cięższe dni, a tu jeszcze 2 m-ce ![]() Idę ponadrabiać |
|
|
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Była o tym mowa u mnie na szkole rodzenia pediatra, położna i lekarz rodzinny kobiety mogą być z przeróżnych przychodni i żeby nie dać sobie wmówić że dziecko musi być zapisane tam gdzie mama
|
|
#4784 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. To TŻet z prezentem trafił w 10! Cytat:
![]() Cytat:
Ad 2. , szalejesz . Smacznego!Cytat:
![]() Cytat:
za udaną wizytę.Pucka, a dlaczego pucka? U mnie 32 tc i Kasia waży już prawie 1900! Mnie tak boli ten ząb, że chyba zaraz zacznę ściany gryźć albo włosy sobie wyrywać z głowy. Dzwoniłam do dentystki, przyjmie mnie we wtorek
|
|
#4785 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale skąd to się bieże to mało kto pomyśli .... Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jak miło,że chciało Ci się szukać mojej ulubionej receptury.. Cytat:
rozczuliłaś mnie tym opisem a co Małej dolega,że wizyta u pediatry i ortopedy? |
||
|
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie masaż szyjki również przeraża...chyba nie będę go robić.
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- W zeszłym roku, od sierpnia do grudnia miała suchy kaszel, momentami aż się dusiła,dostała go na wakacjach w Grecji. Podejrzenie było alergii, krztuśca, robaków, miliona innych rzeczy. Zjeździliśmy z Nią mnóstwo lekarzy... W grudniu przeszło. Teraz od maja to samo,, nie jest to tak uciążliwe, ale jednak coś zaczyna się dziać. Z testów alergicznych robionych w październiku lekko wyszła trawa, zboża, mąka pszenna. Po lekach wziewnych, inhalacjach poprawy w zeszłym sezonie nie było. Dziś byliśmy na konsultacji.... U ortopedy kontrola, młoda ma koślawość kolanek, uskarża się często na bóle nóg (ja niestety od 20 lat mam to samo z bólami nóg, może to być genetyczne a przyczyna nieznana Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2016-06-16 o 19:00 |
|
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super tata po prostu ![]() Oj trafił trafił, dzisiaj cały dzień siedzę na podwórku i czytam
|
|
#4789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4790 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oszczedzaj się tak jak lekarz kazał. Fajnie że wyprawka już prawie skończona. My chyba z ubrań już nic nie potrzebujemy, zostało zamówienie apteczne, rzeczy dla mnie, wózek i cała reszta ![]() Cytat:
Cytat:
Współczuję bólu zęba. Moze poszukaj innej dentystki, która szybciej Cie przyjmie? A ja mam doła. Płakałam już Moi rodzice nie mogą zaakceptować że mam 32 lata i chce żyć po swojemu. Mama od niedzieli się do mnie nie odzywa bo powiedziałam jej że nie chce aby czekali pod salą aż urodzę. Albo o coś innego się obraziła, nie wiem bo przecież z nią nie gadałam. A dziś pokłuciłam się z tatą bo ostatnio mu powiedziałam że cześć ubrań od bratowej jest poplamiona bo leżały w piwnicy. Po praniu cześć plam zeszła ale cześć nie i chce je wyrzucić (zresztą bratowa powiedział ze jak coś mi się nie podoba to mogę wyrzucić). A były tam plamy z rdzy bo metalowe napy puściły. A on mówi że to można pastą do zębów wyczyścić i już ostatnio mu mówiłam że nie będę niczego pastą czyścić a on dziś dzwoni i pyta czy tej pasty użyłam ) . Dlaczego moi rodzice nie chcą tego zrozumieć Mój tata np przez 5 lat moich studiów albo i dłużej wypominał mi że na 1roku czegoś nie zdałam i za poprawkę jednego przedmiotu musiał zapłacić 500zł. A studiowałam dziennie więc to był jedyny wydatek na moje studia jaki ponieśli przez 5 lat, nie licząc zeszytów itp. I ani mój brat, ani moi rodzice studiów nie skończyli i nie wiedzą ile to wymaga czasu i wiedzy ale komentować to zawsze można. I nigdy nie słyszałam dumy w ich głosie że ich dziecko ma studia tylko że tyle musieli zapłacić. A od kolejnych 4 lat odkąd mam auto to słyszę od mojego taty że on chciał żebyśmy byli współwłaścicielami bo wtedy miałabym zniżki, a ja chciałam na siebie tylko auto i teraz tak dużo płacić muszę za ubezpieczenie. I co roku, jak ubezpieczam to słyszę albo jak akurat temat wypłynie przy innej okazji Sorry że Wam się żalę ale moi rodzice są bardzo trudni. Rodzice TŻ to zupełnie inna bajka. Zawsze mu pomogą i nie osądzają, nie wtrącają się, nie to co moi Ja w mojej mamie nigdy nie miałam wsparcia. Ja wiem że ona nie jest zła i nie miałam jakiegoś strasznego dzieciństwa, ale nie powiem nigdy że chciałabym być dla mojego dziecka taką matką jaka moja była dla mnie i to jest smutne.Zastanawiałam się czy to pisać bo raczej takich prywatnych rzeczy w necie nie opisuję, ale już nie mam siły. |
||||
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taaaaa gorzej jak sie chce a łazienka daleko cieżko to zatrzymać miałam tak przed operacja na woreczek żółciowy. Trauma do końca życia ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
|
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zniszczone ciuchy wyrzuc, albo potnij na szmatki i uzyj do sprzatania. Zawsze mozna tez odpyskować jak zaczną cie dreczyć |
|
|
|
|
#4794 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam Cc z Oliwia. W sumie aż tak złe tego nie wspominam. Ale tym razem bardzo chciałabym SN. Wiec trochę ciecie mnie przeraża. Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
Moja pierwsza ciąża była gorsza teraz jest trochę lepiej![]() Na pewno jest inna. A w PL robią masaż szyjki? Wydawało mi sie ze nie? Zreszta nie trzeba na to wyrażać zgody. Z tego co czytałam to nie jest udowodnione by miało to przyspieszyć poród. Niestety ja sie poddam, bo innej indukcji mi nie podadzą:/ Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
O boszzzz nieeeeee. Na szkole rodzenia położna tez powiedziała ze to jest normalne. Ale nie potrafię sobie tego wyobrazic )) bleeeeeeAle mam dreszcze! ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
U mnie jest identyczna sytuacja. TZ nie jest ojcem biologicznym Oliwiki, ale biologiczny może mu buty czyścić. Kiedy byłam samodzielna mama, dużo obracałam sie w podobnym towarzystwie i jedno mogę Wam powiedzieć. Ojciec kocha swoje dzieci dopóki kocha ich matkę. Po rozstaniu mało który biologiczny staje na wysokości zadania. Znam tylko dwóch ojców którzy z własnej woli płaca alimenty i zajmują sie dziećmi. Reszta albo ma komornika plus zajmuje sie dzieckiem z obowiązku. I weź poproś by zajął sie dzieckiem w innym terminie niz co drugi weekend - przecież nie będziesz mu życia układać .... Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
|
|
|
#4795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4796 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli komuś zależy na SN z rożnych względów to nic dziwnego ze CC przeraża albo rozczarowuje. Wiadomo, ze jeżeli lekarz zdecyduje o CC ze względów medycznych to nikt nie bedzie sie kłócił. Pewnie moja reakcja bedzie podobna jeśli beda kazali mi rodzic przez CC. Choć ja mam zamiar sie targować w razie W. Gdzie u mnie to W jest w perspektywie. Każdy może mieć rożne argumenty. Co do krwi pepowinowej kilka dni temu rozmawiałam z sąsiadka ktorej syn jest bardzo chory i krew pępowinowa jego młodszego brata plus z banku krwi sprawia ze jego życie jest łatwiejsze. A nawet jeśli miałabym taki kaprys ze tylko SN to przecież nasza osobista decyzja. Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
Jeśli miałabym unikać 10 stopni to rodząc w październiku w Szkocji nigdy z domu bym nie wyszła ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
Wy sie nie targujcie bo i tak Was pobije 32 tc był na 90centylu czyli ponad 2,5kg ))Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
|
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Która z Was ogląda mecz?
![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
) i tym bardziej szanuję tych prawdziwych, niekoniecznie biologicznych przeraża mnie to co napisałaś że kochają dzieci dopóki kochają ich matki... Straszne to że są tacy ludzie ale jeśli chodzi o mnie to ja nie uwierzę że TŻ kiedykolwiek przestanie kochać naszego Aniołka i Zuźkę. Nawet jakby nam nie wyszło w małżeństwie (tfu, tfu) to znam go na tyle i widzę jak bardzo już teraz kocha maluszka w brzuchu że wiem że na pewno nie przestałby być cudownym tatą dla niej
|
|
#4798 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz mam bardzo podobnego tatę. Jak tylko sobie trochę wypije to uwielbia sobie na mnie używać. Potrafi wypominać takie rzeczy ze sie słuchać nie chce ani odzywać przez kolejne 100 lat. Moja mama tez ma jazdy czasami. Np dzis rozmawiam z nią o tym co Oliwia zamierza spakować bo przecież w sobotę wyjeżdża. I moja mama mówi, ze boi sie kiedy młoda bedzie używać kosmetyków bo to dopiero dylemat bedzie. Ze na pewno bedzie jej kosmetyków używać bo przecież ja jak byłam młoda to tez jej używałam. Wiec tłumacze ze jak przyjdzie czas to Oliwia dostanie w prezencie takie kosmetyki które beda dostosowane dla niej plus nawet kurs makijażu by potrafiła sie malować a nie szpecić jak niektóre nastolatki. Wiec mowię dalej ze ja jako nastolatka miałam jedynie tusz do rzec piere cardin czy coś takiego, 20 letnie niebieskie cienie od babci i kradłam puder mamie który był 100 tonów ciemniejszy niz moja karnacja. Wiec moja mama mi odpisuje, ze no cóż oni nie mieli pieniędzy by my kupić. A ja Oliwie rozpieszczam. Po pierwsze jak nastolatka bedzie chciała sie malować to sie pomaluje to raz i wole by potrafiła to zrobić niz wygladała jak ja kiedyś z niebieskim cieniem aż po luk brwiowy ![]() Po drugie moi rodzice mieli kasę na papierosy mama paczkę dziennie tata dwie. Do tego zawsze było piwo dla taty. No wybaczcie biednych ludzi nie stać na takie przyjemności. Wiec moja mama zawsze sie obraza jak jej wspomnę. Zreszta cieszę sie ze jestem w takiej odległości od nich bo to uzdrowiło nasze relacje. Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
Ja oglądam ![]() Niestety takich mężczyzn ze świeca szukać. także super ze masz taka pewność takich sie docenia jeszcze bardziej ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
|
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
To kibicujemy
![]() oj tak, różnie między nami bywało ale jednak zawsze byłam pewna że w razie czego będzie dla mnie oparciem i nie zawiedzie
|
#4800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.

Myślę że jak wyjdziemy ze szpitala to już dziecko ma ze 2-3 dni w potem jak będę pocięta (na górze czy na dole bez różnicy) to też nie będę biegać z wózkiem to kolejne 2-3 dni, ale mogę ją spokojnie do ogrodu postawić w wózku.
u nas dziś 31+0 

Malutka Kruszynka

czerwiec 2015
ale szok co? 
Ja w mojej mamie nigdy nie miałam wsparcia. Ja wiem że ona nie jest zła i nie miałam jakiegoś strasznego dzieciństwa, ale nie powiem nigdy że chciałabym być dla mojego dziecka taką matką jaka moja była dla mnie