Zapuszczanie włosów - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-14, 14:44   #4831
Wenila
Wtajemniczenie

Dot.: Zapuszczanie włosów

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;34097730]gimli666 - Dzięki za odpowiedź. Trochę się teraz obawiam tego oleju. Mam nadzieję, że umnie będzie ok, bo drogie to było :/ mój najdroższy olej do tej pory.
A próbowałaś nakładać sam olej rycynowy? U mnie ten właśnie jest niezmywalny, a jeśli Khadi jest jeszcze gorszy, to się chyba pochlastam [/QUOTE]
sam jest troche za gęsty, na moje długie włosy to raczej byłoby dosyc trudno i do tego nie mam pojęcia jak to zmyć
Stary 2012-05-14, 14:53   #4832
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gimli666 Pokaż wiadomość
Stwierdzam wszem i wobec, że włosy rosną szybciej od kiedy wróciłam do stosowania płukanek po każdym myciu.

Mam nadzieje, że urosną sporo przez wakacje. Mam zamiar przez 4 miesiące je rozpieszczać .

Od dłuższego czasu zażywam też CP, olej z nasion wiesiołka, magnez, cynk i piję każdego dnia kubek pokrzywy.

Olej Khadi(ten stymulujący porost włosów) bardzo wysusza mi skalp. Pogarsza stan skóry głowy w tak wielkim stopniu, że przetłuszcza się po kilkunastu godzinach. Żal mi się go pozbywać, więc spróbuję dodawać go w małych ilościach do nawilżających mieszanek. Miał ktoś podobne przykrości podczas użytkowania Khadi?
po każdym myciu stosujesz... a jak często myjesz? ostatnio pierwszy raz zrobiłam sobie płukankę i się zastanawiam czy można często czy jednak nie?
Cytat:
Napisane przez dreamer1993 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny !

wyobrażacie sobie , że pojechałam do TŻta z arsenałem odżywek i wszystkiego co z włosami związane , a wróciłam bez !zapomniałam umyłam teraz włosy i jestem zrozpaczona bo nie mam żadnej odżywki !!
współczuje

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 15:56   #4833
gimli666
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
po każdym myciu stosujesz... a jak często myjesz? ostatnio pierwszy raz zrobiłam sobie płukankę i się zastanawiam czy można często czy jednak nie?
Zależy od tego czy Twoje włosy polubią się z płukankami.

Myję co 2 dni, ostatnimi czasy musiałam każdego dnia(z powodów opisanych wcześniej) i po płukankach włosy są w lepszej kondycji

Edytowane przez gimli666
Czas edycji: 2012-05-14 o 17:13
gimli666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 12:45   #4834
marwel33
Raczkowanie

Pisałam wczoraj ale posta nie widzę ...

Od wczoraj drożdżami piwowarskimi się wspomagam. Myślałam, że piekarskie są obrzydliwe, ale tego to z niczym się porównac nie da, blehhh

Powiedzcie mi kochane czy robicie jakieś przerwy w braniu CP?

Od drożdży trzeba, pokrzywy tez , wcierki wszelakie i zastanawiam się czy przy kuracji CP tez trzeba ?

No i jak tam dziewczyny słychać jak rosną ?

marwel33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 14:16   #4835
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Hej!
ja mam dziś bad hair day... Dobija mnie wywijanie się tych kłaków we wszystkie strony:/ Jutro sobie nałożę maskę na włosy, bo dziś za późno... a mierzenie za 2 tygodnie. Liczę na większy przyrost w tym miesiącu
marwel33 od CP też chyba się robi przerwę.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579956
Śmierć jest spokojna...Łatwa. Życie jest trudniejsze...
Kamila_Blondi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 15:05   #4836
yuna6666
Raczkowanie

GG do yuna6666

Tylko troszkę podrosły. Na dzień dzisiejszy odrost 1 cm. Po długości nie mam jak mierzyć bo włosy mam wycieniowane.
yuna6666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 16:01   #4837
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Podcięłam wczoraj włosy o jakieś 2 cm, co sprawiło, że są już prawie wszystkie wyrównane. Zafarbowałam też włosy, więc łatwiej będzie mierzyć odrost.
Marzę o tym, żeby urosły chociaż o jakieś 5-6 cm.
Startuję od nowa z suplementami i pokrzywą.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-15, 20:23   #4838
albin
Rozeznanie

Ja od dłuższego czasu wszystko zaniedbuje i ograniczam się tylko do skrzypu&pokrzywy oraz jakiejś maski, odżywki i szamponu W sumie i tak są już dość długie i nawet w dobrym stanie
albin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 22:23   #4839
marwel33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kamila_Blondi Pokaż wiadomość
Hej!
ja mam dziś bad hair day... Dobija mnie wywijanie się tych kłaków we wszystkie strony:/ Jutro sobie nałożę maskę na włosy, bo dziś za późno... a mierzenie za 2 tygodnie. Liczę na większy przyrost w tym miesiącu
marwel33 od CP też chyba się robi przerwę.

Kamila_Blondi,
bo to w ogóle jest bad day dla włosków.

Zaczęłam obserwować i widzę, że fazy księżyca mają bardzo duży wpływ na moje włosy, teraz sa totanie nieznośne. Każdy w inną stronę
Przestanę je dotykać w skorpionie i rybach.

Nacięłam dziś wieczorem pokrzywki Teraz omdlewa jutro obcinanie listków i suszenie

Stary 2012-05-16, 05:47   #4840
AniKosmoSwiat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kicia131 Pokaż wiadomość
Ja brałam tabletki Humavit Z , Pilonyx i Sufrin. Sufrin najlepiej działał na moje włosy. Teraz dostałam jakieś tabletki ze skrzypem i z siarką i będę je testować
Wcierka Jantar i Seboradin z czarną rzodkwią- u mnie zwyciężył seboradin. Łatwiej się nakłada i włosy troszkę przyspieszyły. No i tyle

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Tylko pamiętaj, że na każdą z nas działa co innego zależy jakie niedobory mamy w organizmie. Mi brakowało siarki

Także podpisuje sie pod tym, że po Sufrinie włosy znacznie szybciej rosną. Brałam siarkę ale na skórę i głównie skupiłam się na tej części ciała ;-) a tu po paru miesiącach stosowania włosy tak się rozpędziły, że aż fryzjerka dopytywała, co by Sufrin swoim klientkom mogła na szybszy porost polecać )
AniKosmoSwiat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 07:28   #4841
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez AniKosmoSwiat Pokaż wiadomość
Także podpisuje sie pod tym, że po Sufrinie włosy znacznie szybciej rosną. Brałam siarkę ale na skórę i głównie skupiłam się na tej części ciała ;-) a tu po paru miesiącach stosowania włosy tak się rozpędziły, że aż fryzjerka dopytywała, co by Sufrin swoim klientkom mogła na szybszy porost polecać )
a jak długo brałaś Sufrin i ile tabletek?

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 10:34   #4842
dreamer1993
Raczkowanie

GG do dreamer1993

Cytat:
Napisane przez marwel33 Pokaż wiadomość
Pisałam wczoraj ale posta nie widzę ...

Od wczoraj drożdżami piwowarskimi się wspomagam. Myślałam, że piekarskie są obrzydliwe, ale tego to z niczym się porównac nie da, blehhh

Powiedzcie mi kochane czy robicie jakieś przerwy w braniu CP?

Od drożdży trzeba, pokrzywy tez , wcierki wszelakie i zastanawiam się czy przy kuracji CP tez trzeba ?

No i jak tam dziewczyny słychać jak rosną ?

ja biorę CP i będę brała przez 3 miesiące bez przerwy Od pokrzywy przerwy ?

02.05.12 -23.05.12 Wcierka Jantar
05.05.12 pokrzywa
11.05.2012-11.08.2012 CP

34(02.05.12)-35-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52-53-54-55

U kobiet krew płynie w sercu, dlatego zawsze marzną im palce..
dreamer1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 18:14   #4843
Nolley
Wtajemniczenie

Dziewczyny, zabijcie mnie
przestałam dbać o włosy - chyba uznałam, że jak to zrobię to łatwiej będzie sobie wytłumaczyć dlaczego są brzydkie
Przestałam pić drożdże, brać suplementy, maski mi się pokończyły i w zasadzie używam samego szamponu Dove i wiecie co - mam takie same włosy jak za pielęgnacji naturalnej
ale może wezmę się za siebie za jakiś czas

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Nolley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 18:21   #4844
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nolley Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zabijcie mnie
przestałam dbać o włosy - chyba uznałam, że jak to zrobię to łatwiej będzie sobie wytłumaczyć dlaczego są brzydkie
Przestałam pić drożdże, brać suplementy, maski mi się pokończyły i w zasadzie używam samego szamponu Dove i wiecie co - mam takie same włosy jak za pielęgnacji naturalnej
ale może wezmę się za siebie za jakiś czas
Oj, teraz Ci się tak wydaje, że masz takie same! Za niedługi czas może wyjść, że im się to na przykład nie podoba. Chyba, że spodoba (odpukać, leniuchu :P) Dogadaj się z nimi znowu też mam ostatnio takie załamania, tłumaczę sobie, że nie mam czasu olejować, że mnie głowa boli, że TŻ u mnie śpi.. A to nie ładnie tak, potem będę marudzić, że krótkie i brzydkie.
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 20:38   #4845
albin
Rozeznanie

Brakuje mi już tylko 5 cm do satysfakcjonującej długości! I zastanawiam się, jak często chodzić teraz na podcięcie końcówek.. Jak końce będą przerzedzone, czy systematycznie co 2 miesiące żeby zapobiec zniszczonym końcówkom? I koniecznie muszę kupić jakieś tabletki wzmacniające, może to przyspieszy trochę przyrost, bo teraz uparcie 1-1,5 cm na miesiąc
albin jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-17, 06:19   #4846
AniKosmoSwiat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
a jak długo brałaś Sufrin i ile tabletek?
Sufrin zaczełam stosować ponad rok temu, ale to głównie z powodu zmory łojotokowego zapalenia skóry, dlatego w pierwszych 2-3 miesiącach stosowałam dużą dawkę 3 tabletki dziennie, potem zeszłam do dwóch a teraz profilaktycznie biorę po 1, a czasami nawet robię dłuższe przerwy, tak po prostu ;-)
AniKosmoSwiat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 17:25   #4847
marwel33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dreamer1993 Pokaż wiadomość
ja biorę CP i będę brała przez 3 miesiące bez przerwy Od pokrzywy przerwy ?

Oczywiście. Od pokrzywy należy zrobić przerwę. np 3 msc picia 1 miesiąc przerwy.

W takim razie też będę brała CP 3 miesiące i później 1 miesiąc przerwy.

Stary 2012-05-18, 17:33   #4848
miranda122
Zakorzenienie

Hej dziewczyny..Ja tak może nie we właściwym temacie piszę, ale zaryzykuję, bo wiem, że Wy mi pomożecie ;*

Jutro wybieram się na imprezę, w niedzielę na komunię i teraz pytanie, jaką fryzurę mogłabym zrobić z moich włosów, zawsze na takie okoliczności prostowałam lub robiłam loczki prostownicą, ale teraz nie chcę by mi się zniszczyły
Poradźcie coś
Może zrobić przed tym jakieś nawilżenie czy coś i wtedy się nic nie stanie?
Mam tylko maskę Dove, odżywkę i szampon z Alterry, olejek Alterra i jakiś tam szampon z silikonami mamy ;p

Możecie też dawać zdjęcia

(Mam włosy takie jak na avatarze, no może troszeczkę dłuższe)

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 18:56   #4849
marwel33
Raczkowanie

miranda ja bym zakręciła włosy na gumkę na noc albo na skarpetę ewentualnie papiloty (ja nie potrafię spać w papilotach) i upięła z loków koka. Z tej długości włosów bardzo ładne koki wychodzą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-18, 21:40   #4850
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny..Ja tak może nie we właściwym temacie piszę, ale zaryzykuję, bo wiem, że Wy mi pomożecie ;*

Jutro wybieram się na imprezę, w niedzielę na komunię i teraz pytanie, jaką fryzurę mogłabym zrobić z moich włosów, zawsze na takie okoliczności prostowałam lub robiłam loczki prostownicą, ale teraz nie chcę by mi się zniszczyły
Poradźcie coś
Może zrobić przed tym jakieś nawilżenie czy coś i wtedy się nic nie stanie?
Mam tylko maskę Dove, odżywkę i szampon z Alterry, olejek Alterra i jakiś tam szampon z silikonami mamy ;p

Możecie też dawać zdjęcia

(Mam włosy takie jak na avatarze, no może troszeczkę dłuższe)
A ja bym umyła włosy, podsuszyła głowę i włosy, i na delikatnie(bardzo, najlepiej świeżutko wyschnięte! żeby się placek na głowie nie zrobił :P) wilgotną długość zaplotła kilka mocniej ściśniętych warkoczy
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 09:08   #4851
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
miranda ja bym zakręciła włosy na gumkę na noc albo na skarpetę ewentualnie papiloty (ja nie potrafię spać w papilotach) i upięła z loków koka. Z tej długości włosów bardzo ładne koki wychodzą
dziękuję za radę, zrobiłam na noc 4 ślimaczki i teraz mam loki, zobaczę czy do imprezy troszkę się rozprostują, bo teraz są za mocne, jak będą ciut mniej skręcone to zostawię rozpuszczone, a jak nie to jakoś zepnę

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez PandaBear Pokaż wiadomość
A ja bym umyła włosy, podsuszyła głowę i włosy, i na delikatnie(bardzo, najlepiej świeżutko wyschnięte! żeby się placek na głowie nie zrobił :P) wilgotną długość zaplotła kilka mocniej ściśniętych warkoczy

dziękuję ;*

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 14:17   #4852
Gwen_
Raczkowanie

Pomóżcie dziewczyny, bo ja już nie mam siły . Szukam swojego szamponowego ideału, pod względem składu... coś bez silikonów, slsów. Alterra odpada, bo alkohol. Baby dream odpada, bo rumianek. Myślę nad jednym z hippów, ten ułatwiający rozczesywanie ma jakiś składnik filmotwórczy, czy on nie będzie się gromadził na włosach jak silikony albo utrudniał wnikania innych substancji np z masek ?
A może znacie jeszcze jakieś rozsądne cenowo, nie wysuszające, do bardzo suchej skóry głowy?
Gwen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 20:29   #4853
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gwen_ Pokaż wiadomość
Pomóżcie dziewczyny, bo ja już nie mam siły . Szukam swojego szamponowego ideału, pod względem składu... coś bez silikonów, slsów. Alterra odpada, bo alkohol. Baby dream odpada, bo rumianek. Myślę nad jednym z hippów, ten ułatwiający rozczesywanie ma jakiś składnik filmotwórczy, czy on nie będzie się gromadził na włosach jak silikony albo utrudniał wnikania innych substancji np z masek ?
A może znacie jeszcze jakieś rozsądne cenowo, nie wysuszające, do bardzo suchej skóry głowy?
Może ten? Ma bardzo ładny skład, ale nie wiem czy dostaniesz go gdzieś stacjonarnie w PL.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...body-wash.html
http://allegro.pl/weleda-baby-szampo...339533511.html

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579956
Śmierć jest spokojna...Łatwa. Życie jest trudniejsze...
Kamila_Blondi jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-05-19, 20:35   #4854
Katherinee_
Raczkowanie

Mi osobiście pomaga Jantar, którego używam już kilka miesięcy (z zalecanymi przerwami oczywiście) , piję pokrzywę (jeden kubek dziennie) , olejuję, stosuję dużo odżywek i maski. Praktycznie wyeliminowałam sylikony. I z bardzo krótkich są już nawet, nawet możliwe. Chociaż i tak im jeszcze dużo brakuje.

24-25-26-27-28-29-30-31-32-33-34-35-podcinam końcówki i zapuszczam dalej!-40

mierzę pasmo kontrolne .
Katherinee_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 20:37   #4855
1985SiWA
Zakorzenienie

melduje sie na posterunku zapuszczania włosów zapuszczam od półtora roku, teraz ścinam to co zniszczone i ruszam z kopyta
Stary 2012-05-19, 20:58   #4856
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
Liliputz

może ci podpasuje
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 08:26   #4857
marwel33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość
melduje sie na posterunku zapuszczania włosów zapuszczam od półtora roku, teraz ścinam to co zniszczone i ruszam z kopyta
Witaj ! Może jakieś włoskowe zdjęcie?

Gwen nie pomogę niestety, dla mnie na bez silikonową kurację zbytnio za wcześnie.

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 09:46   #4858
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
Witaj ! Może jakieś włoskowe zdjęcie?

Gwen nie pomogę niestety, dla mnie na bez silikonową kurację zbytnio za wcześnie.
Zaciekawiłaś mnie czemu za wcześnie?
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 12:17   #4859
Gwen_
Raczkowanie

Kamila, jest bardzo ciekawy tym bardziej, że w przyszły weekend będę na wyspach, ale ma w składzie alkohol, który mi nie służy... ale spróbować zawsze można

Kuleczkka, nie zwróciłam na niego wcześniej uwagi w rossmanie, muszę po niego pędzić .

Sama próbowałam dzisiaj zmywać olej olejkiem kremowym z ziaji ulga, nie pieni się, ale ma taką konsystencję, którą miło się masuje głowę, zobaczymy jak włosy mi wyschną czy są w ogóle domyte .

Marwel33 też mnie zaciekawiłaś , chodzi o to, że wolisz, aby włoski się lepiej prezentowały >?
Gwen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 13:27   #4860
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Hej ja również zapuszczam włosy, praktycznie od kilku lat non stop, jednak efekty średnie. Pod koniec marca ścięłam 10 cm włosów, do długości 45 cm i walczę dalej. Mam nadzieję, że na wątku znajdę jakieś inspiracje i porady
aktualnie mój arsenał w walce o długość to: olejowanie, pielęgnacja bezsilikonowa i bez SLSów, mycie włosów odżywką, częste maski wzbogacane o półprodukty, moje własne psikadełka, wcierka Joanny na skalp, kubek podwójnej pokrzywy codziennie

Cytat:

Sama próbowałam dzisiaj zmywać olej olejkiem kremowym z ziaji ulga, nie pieni się, ale ma taką konsystencję, którą miło się masuje głowę, zobaczymy jak włosy mi wyschną czy są w ogóle domyte .
też mam ten olejek i myłam nim raz włosy i byłam niezadowolona niestety

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości