Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-01, 20:21   #4831
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Kajool a ząbkuje czy nie? Moja się uspokoiła w rodzinnym domu moim zjadła o 13stej a potem o 17:30 w szoku byłam, bo jadła zazwyczaj co 3 h max! a tu takie coś.
Potem zjadła z dwóch piersi, ale oczywiście ulała serkiem czyli się przeżarła i pazerna była i tylko RAZ zapłakała :| zupełnie inna niż w domu. Śmieje się, że domagała się zmiany otoczenia już mamusia i tatuś się jej znudziły.
W ogóle mam wrażenie, że się zmienia.Jest niecierpliwa strasznie, chce jeść i już, a wcześniej tak nie było.Jak je to wali się po głowie,gaworzy sobie coś pod nosem,jakieś monologi, biorę ją do od bicia od piersi to płacz, a za chwilę spokój zmienia się zmienia..

Jaciee a pomagasz jakoś Domkowi z koopa ? czy po prostu czekasz ? ma twardy brzuszek?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 20:23   #4832
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

aaa i byliśmy dziś rano u mojej pediatry - tak kontrolnie bo w najbliższy czwartek drugie szczepienie - i Lila waży już 5850g czyli w miesiąc przybrała 1kg
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 20:26   #4833
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Niczym wujek Staszek mistrz ciętej ripostyubawiłam się.

Wiecie co? Moja Ida rośnie jak szalona. Tydzień temu wyciągnęłam ubranka 68, najmniejszy pajac na niej trochę zwisał, teraz jest w sam raz. Kupiłabym jej coś na zimę, ale nie mam pojęcia jaki rozmiar będzie nosić. Widziałam w 5-10-15 zawodową zimową czapkę, ale najmniejsza była 44. Nie mam pojęcia czy to będzie jej rozmiar teraz nosi 40.
Pokazałaś zdjęcie Idy?
Bo sobie nie przypominam ?
Mi przyszła ta moja zamówiona czapka i jest rewelacyjna !

Patik na jaki kolor pomalowałaś ? Ja to tylko maluje sobie na bezbarwny

Stary 2011-10-01, 20:35   #4834
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Pokazałaś zdjęcie Idy?
Mi przyszła ta moja zamówiona czapka i jest rewelacyjna !

Patik na jaki kolor pomalowałaś ? Ja to tylko maluje sobie na bezbarwny
nAa brązowy pastelowy- ale nie podoba mi się, zaraz zmyje chyba.
Patrzcie co udalo mi sie kupic http://allegro.pl/kwiatuszki-tiny-lo...834616390.html

dobra ide spac
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 20:42   #4835
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Patrzcie co udalo mi sie kupic http://allegro.pl/kwiatuszki-tiny-lo...834616390.html

dobra ide spac
Myślałam już że wygrałaś takie inne kwiatuszki,
które licytowałam a nie wygrałam

ale za to wygrałam:
http://allegro.pl/stojak-gimnastyczn...827300679.html

Stary 2011-10-01, 20:42   #4836
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaciee a pomagasz jakoś Domkowi z koopa ? czy po prostu czekasz ? ma twardy brzuszek?
Brzuszek ma miękki tylko coś wycisnąć nie może Nie pomagam mu specjalnie, bo w sumie robi jedną na dzień, czy na dwa dni. Jedynie mu masuję brzuszek, podginam nóżki, takie tam

Cytat:
Kurde a ja od porodu jeszcze ani razu pazurów nie malowałam W sumie czas by się znalazł, ale nie lubię jak odpryskuje i potem zmywać trzeba. Taki ze mnie leniuch Pewnie moje lakiery są już do wyrzucenia

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 20:46   #4837
Natka_
Zakorzenienie

A my dzisiaj dzień spędziliśmy na zakupach, trzebabyło coś kupić Domkowi na chrzciny.
Najpierw pojechałam sama z młodym, bo mąż był w pracy i jak wracałam drogą szybkiego ruchu to mi się tak rozdarł, myślę spoko zaraz zaśnie (bo tak zwykle bywało) a tu coraz bardziej aż się zanosił. Musiałam zjechać, wyciągam Domka a tam co? Meeega kupa Biednemu przeszkadzała dlatego tak się darł, oczywiście musiałam go nakarmić jeszcze i ruszyliśmy dalej
Zabraliśmy męża i dalej na zakupy, kupiliśmy Dominikowi spodnie i koszule do chrztu (pokażę już efekt końcowy) i jeszcze jeansy z szelkami i body

Mąża dzisiaj nie ma, robi pępkowe dla kolegów Więc sama dzisiaj kąpałam Domka, pierwszy raz (wiadro w tym mi pomoglo baaardzo).

Teraz chciałam go nakarmić, ale zasnął... Więc czekam

Patik nie słuchaj teściowej! Ochrzcij w innej parafii. My chrzcimy w tym kościele, w którym braliśmy ślub. Jednak faktycznie potrzebowaliśmy pozwolenie z naszej parafii, ale nie było problemu.

Cytat:
Kajool a ząbkuje czy nie? Moja się uspokoiła w rodzinnym domu moim zjadła o 13stej a potem o 17:30 w szoku byłam, bo jadła zazwyczaj co 3 h max! a tu takie coś.
Potem zjadła z dwóch piersi, ale oczywiście ulała serkiem czyli się przeżarła i pazerna była i tylko RAZ zapłakała :| zupełnie inna niż w domu. Śmieje się, że domagała się zmiany otoczenia już mamusia i tatuś się jej znudziły.
W ogóle mam wrażenie, że się zmienia.Jest niecierpliwa strasznie, chce jeść i już, a wcześniej tak nie było.Jak je to wali się po głowie,gaworzy sobie coś pod nosem,jakieś monologi, biorę ją do od bicia od piersi to płacz, a za chwilę spokój zmienia się zmienia..
To dobrze, że w gościach grzeczna

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
aaa i byliśmy dziś rano u mojej pediatry - tak kontrolnie bo w najbliższy czwartek drugie szczepienie - i Lila waży już 5850g czyli w miesiąc przybrała 1kg
Łooho pięknie
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 20:47   #4838
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:

Plany mam do pół roku,
chce wrócić do pracy.
Zastanawiam się jeszcze nad odciąganiem,
ale nie wiem jak to zorganizuję w pracy.
Muszę się zastanowić,
bo po pół roku można wprowadzać papki itd,
a mój czas pracy to od 9-21, nie raz będę 12h,
nie raz 6h. Nie wiem jeszcze...
Może będę dłużej karmić...

Wózek

WŁAŚNIE.
Wiecie, że moja mama dawała mi papki już w 3 miesiącu,
jak karmiła piersią
Ja już sama nie wiem

ale gigantyczne koła w wozie

Ja daje Sarce rozrobiony sok jabłkowy, juz jakies 2 tygodnie. Mamy zalecenie zeby ja dopajac i z woda byla masakra, soczek pije z ochota. Rozrabiam woda, taki dla dzieci od 4 miesiaca, pol na pol, albo wiecej wody.

Cytat:
Moja coś tam marudzi przy bączkach,
ale nie jest to takie tragiczne jak nie które dziewczyny piszą.
Po prostu musi się więcej nie raz wysilić i ją to denerwuje,
zastanawiam się czy czekać aż 3 miesiąc minie,
czy teraz mogę spróbować na próbę ?

Fajny pomysł z jabłkiem.
daj jabłuszko do pociumkania, tylko pilnuj zeby jakoś kawałka nie odgryzla!!!

Cytat:
No po fachy
Czemu już nie pracujesz?
eeejjj o jakim sklepie mówicie bo nie wiem o co chodzi

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 20:57   #4839
zanetaa88
Zakorzenienie

Natka to tak się drze na koope mojej ona chyba nawet nie przeszkadza, choć jak wali takie duże to zazwyczaj słyszę pochwal się pochwal co kupiłaś!

Dzisiaj Emilie wypiła 20ml herbatki koperkowej i nie wiem czy ona nie lubi po prostu ciut ciepłej,bo jak podałam jej potem chłodniejszą to było "blee"

Jacieee
no to tak jak u mnie, ciśnie ale wychodzi po czasie. I tak samo masuje, rowerki robie itd. wtedy jest szczęśliwa i może mówić,opowiadać do woli.No i baki idą przy tym,czasem mniej,czasem więcej.

Carmela z jabłkiem spróbuję, bo mnie korci Te gigantyczne koła sa najpiękniejsze, okropnie mi się podobają NG2 ma kilka sklepów z butami generalnie

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Dobra Ja też zmykam do moich kruszynek

Miłych snów !

Stary 2011-10-01, 21:01   #4840
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Jacieee no to tak jak u mnie, ciśnie ale wychodzi po czasie. I tak samo masuje, rowerki robie itd. wtedy jest szczęśliwa i może mówić,opowiadać do woli.No i baki idą przy tym,czasem mniej,czasem więcej.
Tylko, że Dominik nie lubi tych masaży Musi mieć dobry dzień, żeby dać się chwilę "podotykać".

A co do przepajania, to Dominik też woli jak woda jest cieplejsza

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-10-01, 21:07   #4841
brumek
Zakorzenienie

Wpadłam się tylko przywitać i pożegnać zarazm, bo padam na mordkę po dzisiejszym dniu Dałam sobie w kość tymi przygotowywaniami, gośćmi, opieką nad Tymkiem, jeszcze rano zakupami na szybko i sprzątaniem całego tego bałaganu jak goście wyszli... A było co sprzątać, bo było dwoje dwulatków i chcieli mi dom w kupkę popiołu chyba zmienić Co za wiek
A teraz jeszcze Tymcio nie może spać i marudzi od godziny. Za dużo wrażeń zdecydowanie. Dotąd dobrze reagował na gości i na wizyty, ale dziś najwidoczniej za głośno, przez te maluchy, było. Biedactwo moje...

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
sam? poważnie?świadomie?
ja wczoraj wyszłam do toalety i słyszę odgłos małpki z leżaczka.a żeby to usłyszec trzeba pociągnąc za taką rączkę. Emil więc musiał to zrobic. zapewne nieświadomie, ale kilka minut wcześniej siedziałam i pokazywałam mu jak to zrobic. to na pewno zbieg okoliczności, ale dawno już tak szybko nie podnosiłam się z toalety i nie biegłam
ALe się obśmiałam, jak to sobie wyobraziłam

Cytat:
Pisałaś kiedyś o kursie laktacyjnym,
powiedz mi gdzie można go zrobić?
Ja znalazłam jeden napisałam wiadomość,
ale od tygodnia mi nikt nie odpisuje
A myślałam żeby w takie coś iść,
bo u mnie w mieście tego nie ma
Nic konkretnego jeszcze nie wiem, bo to tak na przyszłość może... Ale ja bym się tu dowiadywała: http://www.laktacja.org.pl/konsultant-ibclc

Cytat:
Tydzień temu wyciągnęłam ubranka 68, najmniejszy pajac na niej trochę zwisał, teraz jest w sam raz. Kupiłabym jej coś na zimę, ale nie mam pojęcia jaki rozmiar będzie nosić. Widziałam w 5-10-15 zawodową zimową czapkę, ale najmniejsza była 44. Nie mam pojęcia czy to będzie jej rozmiar teraz nosi 40.
Tez o tym ostatnio myślałam, że Tymek na bank sporo już urósł W 56 nie wchodzi już wcale, a te na 62 są na styk, jak się mocno rozprostuje. A jeszcze niedawno tonął mi nawet w tych najmniejszych

Cytat:
No to apetycik dopisuje Lili A i mleczko mamusi niczego sobie musi być

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
kupiliśmy Dominikowi spodnie i koszule do chrztu (pokażę już efekt końcowy) i jeszcze jeansy z szelkami i body
Ciekawa jestem jak będzie wyglądał, mały elegancik

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-01, 21:40   #4842
youyou
Zakorzenienie

Brumek to wyobraź sobie że moja Lilka musi takie krzyki półtoraroczniaka znosić na codzień
Stary 2011-10-01, 22:59   #4843
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Pięknie Moja też w miesiąc 1 kg przybrala. Pytalam czy to nie za duzo, bo taka kluska z niej, ale ponoc w normie

Cytat:
Pokazałaś zdjęcie Idy?
Ups... przylapalas mnie. Myslalam, zeby poprosic Nerolke o zaproszenie do klubu i tam wstawic, ale jakos mi sie zapomnialo. Postaram sie wstawic cos jutro, bo nie mam nic na tym laptopie.

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
A my dzisiaj dzień spędziliśmy na zakupach, trzebabyło coś kupić Domkowi na chrzciny.
Najpierw pojechałam sama z młodym, bo mąż był w pracy i jak wracałam drogą szybkiego ruchu to mi się tak rozdarł, myślę spoko zaraz zaśnie (bo tak zwykle bywało) a tu coraz bardziej aż się zanosił. Musiałam zjechać, wyciągam Domka a tam co? Meeega kupa
Przypomnialy mi sie moje zakupy z Ida na chrzest. Tez byla kupa i mega placz w sklepie. Eh te nasze dzieciaki...

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja daje Sarce rozrobiony sok jabłkowy, juz jakies 2 tygodnie.
Ile tygodni ma Twoja Sara?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Tez o tym ostatnio myślałam, że Tymek na bank sporo już urósł W 56 nie wchodzi już wcale, a te na 62 są na styk, jak się mocno rozprostuje. A jeszcze niedawno tonął mi nawet w tych najmniejszych
Rośnie chłop jak dąb.
Ostatnio robilam porzadki w komodzie i wyjmowalam za male ubranka. Znalazlam pierwsza czapeczke, nie moglam uwierzyc, ze jej glowka byla taka mala...
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 23:25   #4844
DaKaro
Zadomowienie

Youyou imponujaca waga. Malwinka tez przybrala 1 kg w miesiac. Moje dziecie to taka mala kluska, na rekach juz ciezko ja nosic (choc staram sie w ogole tego nie robic, ale czasem nie da sie inaczej).

Zanetka widze, ze Ty tez buszowalas wieczorem na allegro.

Dziewczyny, mam pytanie odnosnie koopy. Malwinka robi taka zolta, ale ostatnio pojawil sie sluz i takie jakby grudki bialo-zolte. Zastanawiam sie od czego to? Idziemy do pediatry we wtorek to zapytam, ale dziwna sie ta konsystencja wydaje.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 06:06   #4845
aania_20
Zakorzenienie

Dzień dobry

Natka, koniecznie się pochwa zakupami

youyou, brawa za piękną wagę

U nas noc podobnie jak wczoraj, Adaś nam zasnął przez 22.00 i przed chwilą wstaliśmy Ale ABSOLUTNIE go nie chwalę

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-02, 06:31   #4846
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Witam z rańca.
Mój mały karateka fika w łóżeczku, a ja dopijam kawe.
Bylismy wczoraj na zakupach, w C&A jest -25% na cały towar, kupiłam troche szmatek
Dziś idziemy w odwiedziny do cioteczki poznanej na patologi
Miłego dnia.

Cytat:
Ile tygodni ma Twoja Sara?
jutro 16.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 07:29   #4847
youyou
Zakorzenienie

dzien dobry mamusie

u nas noc jak co noc, zasnela o 20, pobudka przed 3 i o 7

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Dziewczyny, mam pytanie odnosnie koopy. Malwinka robi taka zolta, ale ostatnio pojawil sie sluz i takie jakby grudki bialo-zolte. Zastanawiam sie od czego to? Idziemy do pediatry we wtorek to zapytam, ale dziwna sie ta konsystencja wydaje.
to jest raczej niestrawione mleko, na piersi normalne

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

U nas noc podobnie jak wczoraj, Adaś nam zasnął przez 22.00 i przed chwilą wstaliśmy Ale ABSOLUTNIE go nie chwalę
nie nie , nie ma absolutnie chwalic

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Kyrcze wiecie ze ja nie licze tygodni.. liczylam do 2-go miesiaca teraz juz mówie ze np 8.10 skończy 3 miesiace
Stary 2011-10-02, 07:36   #4848
CookieMonsters
Rozeznanie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Cookie u mnie identycznie. Ale liczysz, że Ci przedłużą czy nie ?
Cytat:
Myślisz, że przedłuża?
Chcesz iść na wychowawczy?
jeszcze do piątku jedynymm zmartwieniem był żłobek, żeby było miejsce od stycznia- i wtedy umowe b y mi przedłużyli. ale.. od wczoraj zmieniła sie kadra kierownicza obie te dziewczyny pracowały z nami od początku ale na niższych stanowiskach i były świetne. rok temu dostały awans na kierownika i z-ce kierownika innego salonu. no i odbiło im totalnie traz wróciły do nas i lipa straszna.. ni wspominając o tym, że nowa kierowniczka nie lubi dzici, nie lubi matek małuch dzieci i ogólni uważa, że macierzyństwo skrzywia psychike i taka kobieta ni jest dyspozycyjna, czyli dla niej to pracownik ostatniej katgorii.. więc na 90% umowy mi nie przedłuży.. z reszta na salonie w którym do tej pory była kierowniczka też była młoda mama zaraz po macierzyńskim. i co? zwolniła ją a nawet jeśli jakims cudem dostane nową umow, to o wychowawczym moge zapomnieć, w tej firmie nikt się na coś takiego nie złapie
o
A dzisiaj moja Maleńka Zuzanka kończy, hm.. 10 tygodni!!
(kiedy to zleciało?:brzyd al
i z tej okazji zabiorę ją dzisiaj na plaże i do sklepu po nowe karnisze
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 08:48   #4849
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej Laski

Jak smakuje i czy jest smaczne spaghetti carbonare ?

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-02, 08:53   #4850
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dzień dobry

jeszcze do piątku jedynymm zmartwieniem był żłobek, żeby było miejsce od stycznia- i wtedy umowe b y mi przedłużyli. ale.. od wczoraj zmieniła sie kadra kierownicza obie te dziewczyny pracowały z nami od początku ale na niższych stanowiskach i były świetne. rok temu dostały awans na kierownika i z-ce kierownika innego salonu. no i odbiło im totalnie traz wróciły do nas i lipa straszna.. ni wspominając o tym, że nowa kierowniczka nie lubi dzici, nie lubi matek małuch dzieci i ogólni uważa, że macierzyństwo skrzywia psychike i taka kobieta ni jest dyspozycyjna, czyli dla niej to pracownik ostatniej katgorii.. więc na 90% umowy mi nie przedłuży.. z reszta na salonie w którym do tej pory była kierowniczka też była młoda mama zaraz po macierzyńskim. i co? zwolniła ją a nawet jeśli jakims cudem dostane nową umow, to o wychowawczym moge zapomnieć, w tej firmie nikt się na coś takiego nie złapie
o
za 10 tygodni

bry u nas nocka fajna, z pobudką o 3 i 7, potem spanie do 9

Szymek kończy dziś 3 miesiące
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 09:01   #4851
jacieeeee
Wtajemniczenie

Bry Bardzo.

U Nas nocka też fajna, tylko mimo że Domek się wczoraj załatwił to i tak się prężył Pobudki o 2 i 5.25 i spanie do 9tej

Wypiłam wieczorem z TŻtem po piwku i mam dziś kaca Głowa mnie boli, a tylko jedno przyjęłam

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-10-02, 09:07   #4852
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam już że wygrałaś takie inne kwiatuszki,
które licytowałam a nie wygrałam

ale za to wygrałam:
http://allegro.pl/stojak-gimnastyczn...827300679.html

fajneeee

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Kurde a ja od porodu jeszcze ani razu pazurów nie malowałam W sumie czas by się znalazł, ale nie lubię jak odpryskuje i potem zmywać trzeba. Taki ze mnie leniuch Pewnie moje lakiery są już do wyrzucenia
ja 2 raz. Pierwszy tydzień temu na wesele. Też nie lubię tego odpryskiwania i zmywania, a schnięcia lakieru też

Cytat:

Ups... przylapalas mnie. Myslalam, zeby poprosic Nerolke o zaproszenie do klubu i tam wstawic, ale jakos mi sie zapomnialo. Postaram sie wstawic cos jutro, bo nie mam nic na tym laptopie.

Rośnie chłop jak dąb.
Ostatnio robilam porzadki w komodzie i wyjmowalam za male ubranka. Znalazlam pierwsza czapeczke, nie moglam uwierzyc, ze jej glowka byla taka mala...
To Ciebie nie ma jeszcze w klubie
Czas to zmienić, tak nie może być. POkazj Idę.

Hiii apropos małej główki i pierwszej czapeczki: to samo odczucie miałam.
Muszę teraz kupić zimową grubszą czapkę.

Dziewczyny stał się cud!!!
Sarenka spała od 21-4!
Niewiarygodne, mój organizm już przygotowany na pobudke o 1 więc się ocknęłam, sprawdzać czy oddycha...
o 4 karmienie, o 6 mruczała wtyknęłam smoka i dospała do 7.30
Zmienia się dziewczyna, mam nadzieje że to nie jednorazowy "incydent"

Moja pije też bardzo mało. za mało. Nawet się nie domaga pić. Zmuszam ją, z marnym skutkiem. Jak wypije 30-40 dziennie to dobrze. Daję wodę z glukozą.
Tak pomyślałam, że jak będzie głodna to najpierw wodę podac, wtedy będzie pić, a potem mleko nie wiem czy to prawidłowy sposób..

Zanetaa super Twój nowy wózek! Który kolor wybrałaś?

Mamy gości o 12. Potem wybywamy na zakupy, wszystko się kończy w domu. Pogoda ładna się zapowiada.

Natka pokazuj co kupiłaś
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 09:36   #4853
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:

Emilie kończy dziś 2 miesiące !!

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, zacznę tak:
Zuziaczek kończy 3 miesiące !!!

u nas troszke lepiej z katarkiem
tylko mamy wojne z babka bo kazala nam sie wyprowadzac bo jej miejsca malo!!!!!
z dzieckiem na zime nas wygania pojmujecie to?
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-02, 10:08   #4854
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Tylko, że Dominik nie lubi tych masaży Musi mieć dobry dzień, żeby dać się chwilę "podotykać".

A co do przepajania, to Dominik też woli jak woda jest cieplejsza
U mnie Emilie uwielbia leżeć na przewijaku,
dookoła mam różne kremy,pierdy śmierdy i ją to interesuje.
Zacznę ją masować to sobie to ogląda a Ja ją masuje.
Musi być najedzona
I zazwyczaj to robię po przewijaniu.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Nic konkretnego jeszcze nie wiem, bo to tak na przyszłość może... Ale ja bym się tu dowiadywała: http://www.laktacja.org.pl/konsultant-ibclc
Ja byłam na stronie laktacja.pl i Cisza.
Dziękuje Ci bardzo

Wyobraź sobie, że ja 2-latka miałam w 2 tyg po porodzie w domu.
Piszczał,skakał.Musiałam wyjść i się położyć.
Dobijało mnie te dziecko

Cytat:

KONIECZNIE!!

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Zanetka widze, ze Ty tez buszowalas wieczorem na allegro.

grudki biało - żółte to ok.
Jak wyglądał śluz ?
Jeżeli będzie się utrzymywał 3 dni i będzie przy każdej kupie --> pediatra, bo może to być 1 incydent.

Buszowałam, codziennie buszuje.
Mój D już mówi, że nienormalna jestem

Cytat:
Dzień dobry

o
Nienawidzę takiego czegoś...a potem się dziwią, że kobiety nie chcą dzieci, tylko najpierw chcą karierę zawodową zrobić
Jak nie przedłużą widocznie tak ma być, masz być z mała i koniec.
Ja muszę do żłobka zadzwonić

za 10 tyg!

Cytat:
Hej Laski

PYSZNA.
Śmietana + boczek, cebula(ewen.ser) , wiem że dają jajko jeszcze.
Ja go nie daje, bo mój mąż nie lubi.
Raz dwa się robi

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

No to wkracza w poważny wiek

Cytat:

Dziewczyny stał się cud!!!
Sarenka spała od 21-4!
Niewiarygodne, mój organizm już przygotowany na pobudke o 1 więc się ocknęłam, sprawdzać czy oddycha...
o 4 karmienie, o 6 mruczała wtyknęłam smoka i dospała do 7.30
Zmienia się dziewczyna, mam nadzieje że to nie jednorazowy "incydent"

Moja pije też bardzo mało. za mało. Nawet się nie domaga pić. Zmuszam ją, z marnym skutkiem. Jak wypije 30-40 dziennie to dobrze. Daję wodę z glukozą.
Tak pomyślałam, że jak będzie głodna to najpierw wodę podac, wtedy będzie pić, a potem mleko nie wiem czy to prawidłowy sposób..

Zanetaa super Twój nowy wózek! Który kolor wybrałaś?

Mamy gości o 12. Potem wybywamy na zakupy, wszystko się kończy w domu. Pogoda ładna się zapowiada.

Natka pokazuj co kupiłaś
PIEKNIE!
Widzisz zaczyna dłużej spać,
mi jak Emilie spała pierwszy raz tak długo,
to też wstawałam
Teraz to tylko wstaje na stękanie i na sprawdzanie piersi

Właśnie nie wiem jaki koloor,
ale chyba bordowy.

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

u nas troszke lepiej z katarkiem
tylko mamy wojne z babka bo kazala nam sie wyprowadzac bo jej miejsca malo!!!!!
z dzieckiem na zime nas wygania pojmujecie to?

Może i dobrze, że nie będziecie mieć babki na głowie,
jak ona takie cyrki robiła, nie wiem czy nadal robi?
Tylko, teraz znaleźć mieszkanie

I my wstałyśmy,
pobudka jak zawsze o 4:30,
potem o 6 napicie się i spała do 9 - pierwszy raz.
Mamusia się wykąpała, tatusiek kaca leczy.
Emilie zjadła o 10tej i poszła spać nadal.
W nocy postękiwanie i smok pomógł.
Nad ranem o tej 6 znowu AKCJA BĄK
ale wyszły nawet kilka i spała smacznie
Uwielbiam jej miny kiedy zasypia
I co niedziela?
Szara, typowo jesienna.
Nic mi się nie chce.

Stary 2011-10-02, 10:16   #4855
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

nieciekawie że takie wredne babska w tej pracy...

Cytat:

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 10:18   #4856
CrazyMachine
Zadomowienie

Mam nadzieję, że wyjdzie... nie wstawiałam tu zdjęć jeszcze. Specjalnie dla ciotek wizażowych Ida:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0204.jpg (24,7 KB, 49 załadowań)
Stary 2011-10-02, 10:25   #4857
CrazyMachine
Zadomowienie

Lecę, będę później, miłej niedzieli, zabierzcie dzieciaki na spacer, bo ponoć od poniedziałku-wtorku pogorszenie pogody będzie.
Stary 2011-10-02, 10:27   #4858
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że wyjdzie... nie wstawiałam tu zdjęć jeszcze. Specjalnie dla ciotek wizażowych Ida:

I tak ją długo ukrywałaś
PRZEŚLICZNA JEST !!
Włosy ma cudowne !
policzki jak moja Emi

W powinnaś teraz dostać
jeszcze teraz zdjęcie Twoje

Stary 2011-10-02, 10:29   #4859
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Laski

PYCHOTKA ja uwielbiam

Cytat:

Cytat:
ale ślicznotka z Twojej Idy jakie piekne duże oczy
Stary 2011-10-02, 10:32   #4860
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
o matko jaka śliczna dziewczynka

Cytat:
Lecę, będę później, miłej niedzieli, zabierzcie dzieciaki na spacer, bo ponoć od poniedziałku-wtorku pogorszenie pogody będzie.
no właśnie też tak słyszłam a na tvn meteo wynika że wcale nie ma byc trochę zachmurzenia ale bez deszczu przynajmniej na
śląsku :P zobaczymy cy im się sprawdzi
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości