|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Kajool a ząbkuje czy nie? Moja się uspokoiła w rodzinnym domu moim
![]() Potem zjadła z dwóch piersi, ale oczywiście ulała serkiem czyli się przeżarła i pazerna była i tylko RAZ zapłakała :| zupełnie inna niż w domu. Śmieje się, że domagała się zmiany otoczenia ![]() W ogóle mam wrażenie, że się zmienia.Jest niecierpliwa strasznie, chce jeść i już, a wcześniej tak nie było.Jak je to wali się po głowie,gaworzy sobie coś pod nosem,jakieś monologi, biorę ją do od bicia od piersi to płacz, a za chwilę spokój ![]() Jaciee a pomagasz jakoś Domkowi z koopa ? czy po prostu czekasz ? ma twardy brzuszek? |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
aaa i byliśmy dziś rano u mojej pediatry - tak kontrolnie bo w najbliższy czwartek drugie szczepienie - i Lila waży już 5850g czyli w miesiąc przybrała 1kg
![]()
#4833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo sobie nie przypominam ? ![]() Mi przyszła ta moja zamówiona czapka i jest rewelacyjna ! Patik na jaki kolor pomalowałaś ? Ja to tylko maluje sobie na bezbarwny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrzcie co udalo mi sie kupic http://allegro.pl/kwiatuszki-tiny-lo...834616390.html dobra ide spac |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
które licytowałam a nie wygrałam ![]() ale za to wygrałam: http://allegro.pl/stojak-gimnastyczn...827300679.html ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurde a ja od porodu jeszcze ani razu pazurów nie malowałam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4837 | ||
Zakorzenienie
|
A my dzisiaj dzień spędziliśmy na zakupach, trzebabyło coś kupić Domkowi na chrzciny.
Najpierw pojechałam sama z młodym, bo mąż był w pracy i jak wracałam drogą szybkiego ruchu to mi się tak rozdarł, myślę spoko zaraz zaśnie (bo tak zwykle bywało) a tu coraz bardziej aż się zanosił. Musiałam zjechać, wyciągam Domka a tam co? Meeega kupa ![]() ![]() Zabraliśmy męża i dalej na zakupy, kupiliśmy Dominikowi spodnie i koszule do chrztu (pokażę już efekt końcowy) i jeszcze jeansy z szelkami i body ![]() Mąża dzisiaj nie ma, robi pępkowe dla kolegów ![]() Teraz chciałam go nakarmić, ale zasnął... Więc czekam ![]() Patik nie słuchaj teściowej! Ochrzcij w innej parafii. My chrzcimy w tym kościele, w którym braliśmy ślub. Jednak faktycznie potrzebowaliśmy pozwolenie z naszej parafii, ale nie było problemu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale gigantyczne koła w wozie ![]() Ja daje Sarce rozrobiony sok jabłkowy, juz jakies 2 tygodnie. Mamy zalecenie zeby ja dopajac i z woda byla masakra, soczek pije z ochota. Rozrabiam woda, taki dla dzieci od 4 miesiaca, pol na pol, albo wiecej wody. Cytat:
eeejjj o jakim sklepie mówicie bo nie wiem o co chodzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zakorzenienie
|
Natka to tak się drze na koope
![]() ![]() Dzisiaj Emilie wypiła 20ml herbatki koperkowej i nie wiem czy ona nie lubi po prostu ciut ciepłej,bo jak podałam jej potem chłodniejszą to było "blee" Jacieee no to tak jak u mnie, ciśnie ale wychodzi po czasie. I tak samo masuje, rowerki robie itd. wtedy jest szczęśliwa i może mówić,opowiadać do woli.No i baki idą przy tym,czasem mniej,czasem więcej. Carmela z jabłkiem spróbuję, bo mnie korci ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Dobra Ja też zmykam do moich kruszynek ![]() Miłych snów ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do przepajania, to Dominik też woli jak woda jest cieplejsza ![]()
![]() |
#4841 | |||||
Zakorzenienie
|
Wpadłam się tylko przywitać i pożegnać zarazm, bo padam na mordkę po dzisiejszym dniu
![]() ![]() ![]() A teraz jeszcze Tymcio nie może spać i marudzi od godziny. Za dużo wrażeń zdecydowanie. Dotąd dobrze reagował na gości i na wizyty, ale dziś najwidoczniej za głośno, przez te maluchy, było. Biedactwo moje... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4842 |
Zakorzenienie
|
Brumek to wyobraź sobie że moja Lilka musi takie krzyki półtoraroczniaka znosić na codzień
![]()
#4843 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ups... przylapalas mnie. Myslalam, zeby poprosic Nerolke o zaproszenie do klubu i tam wstawic, ale jakos mi sie zapomnialo. Postaram sie wstawic cos jutro, bo nie mam nic na tym laptopie. Cytat:
![]() Ile tygodni ma Twoja Sara? Cytat:
![]() Ostatnio robilam porzadki w komodzie i wyjmowalam za male ubranka. Znalazlam pierwsza czapeczke, nie moglam uwierzyc, ze jej glowka byla taka mala... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Zadomowienie
|
Youyou imponujaca waga
![]() Zanetka widze, ze Ty tez buszowalas wieczorem na allegro ![]() Dziewczyny, mam pytanie odnosnie koopy. Malwinka robi taka zolta, ale ostatnio pojawil sie sluz i takie jakby grudki bialo-zolte. Zastanawiam sie od czego to? Idziemy do pediatry we wtorek to zapytam, ale dziwna sie ta konsystencja wydaje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Natka, koniecznie się pochwa zakupami ![]() youyou, brawa za piękną wagę ![]() U nas noc podobnie jak wczoraj, Adaś nam zasnął przez 22.00 i przed chwilą wstaliśmy ![]() ![]()
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
Witam z rańca.
Mój mały karateka fika w łóżeczku, a ja dopijam kawe. Bylismy wczoraj na zakupach, w C&A jest -25% na cały towar, kupiłam troche szmatek ![]() Dziś idziemy w odwiedziny do cioteczki poznanej na patologi ![]() Miłego dnia. jutro 16. |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | ||
Zakorzenienie
|
dzien dobry mamusie
![]() u nas noc jak co noc, zasnela o 20, pobudka przed 3 i o 7 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Kyrcze wiecie ze ja nie licze tygodni.. liczylam do 2-go miesiaca teraz juz mówie ze np 8.10 skończy 3 miesiace
![]() |
#4848 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() jeszcze do piątku jedynymm zmartwieniem był żłobek, żeby było miejsce od stycznia- i wtedy umowe b y mi przedłużyli. ale.. od wczoraj zmieniła sie kadra kierownicza ![]() ![]() ![]() ![]() o A dzisiaj moja Maleńka Zuzanka kończy, hm.. 10 tygodni!! ![]() ![]() (kiedy to zleciało? ![]() ![]() i z tej okazji zabiorę ją dzisiaj na plaże i do sklepu po nowe karnisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zakorzenienie
|
Hej Laski
![]() Jak smakuje i czy jest smaczne spaghetti carbonare ?
#4850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() bry ![]() ![]() Szymek kończy dziś 3 miesiące ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Wtajemniczenie
|
Bry Bardzo.
U Nas nocka też fajna, tylko mimo że Domek się wczoraj załatwił to i tak się prężył ![]() ![]() Wypiłam wieczorem z TŻtem po piwku i mam dziś kaca ![]() ![]()
#4852 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czas to zmienić, tak nie może być. POkazj Idę. ![]() Hiii apropos małej główki i pierwszej czapeczki: to samo odczucie miałam. Muszę teraz kupić zimową grubszą czapkę. Dziewczyny stał się cud!!! Sarenka spała od 21-4! Niewiarygodne, mój organizm już przygotowany na pobudke o 1 więc się ocknęłam, sprawdzać czy oddycha... o 4 karmienie, o 6 mruczała wtyknęłam smoka i dospała do 7.30 ![]() ![]() Zmienia się dziewczyna, mam nadzieje że to nie jednorazowy "incydent" ![]() Moja pije też bardzo mało. za mało. Nawet się nie domaga pić. Zmuszam ją, z marnym skutkiem. Jak wypije 30-40 dziennie to dobrze. Daję wodę z glukozą. Tak pomyślałam, że jak będzie głodna to najpierw wodę podac, wtedy będzie pić, a potem mleko ![]() Zanetaa super Twój nowy wózek! Który kolor wybrałaś? Mamy gości o 12. Potem wybywamy na zakupy, wszystko się kończy w domu. Pogoda ładna się zapowiada. Natka pokazuj co kupiłaś ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() u nas troszke lepiej z katarkiem tylko mamy wojne z babka bo kazala nam sie wyprowadzac bo jej miejsca malo!!!!! z dzieckiem na zime nas wygania pojmujecie to? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dookoła mam różne kremy,pierdy śmierdy i ją to interesuje. Zacznę ją masować to sobie to ogląda a Ja ją masuje. Musi być najedzona ![]() I zazwyczaj to robię po przewijaniu. Cytat:
Dziękuje Ci bardzo ![]() Wyobraź sobie, że ja 2-latka miałam w 2 tyg po porodzie w domu. Piszczał,skakał.Musiałam wyjść i się położyć. Dobijało mnie te dziecko ![]() Cytat:
Cytat:
Jak wyglądał śluz ? Jeżeli będzie się utrzymywał 3 dni i będzie przy każdej kupie --> pediatra, bo może to być 1 incydent. ![]() Buszowałam, codziennie buszuje. Mój D już mówi, że nienormalna jestem ![]() Cytat:
![]() Jak nie przedłużą widocznie tak ma być, masz być z mała i koniec. Ja muszę do żłobka zadzwonić ![]() ![]() PYSZNA. Śmietana + boczek, cebula(ewen.ser) , wiem że dają jajko jeszcze. Ja go nie daje, bo mój mąż nie lubi. Raz dwa się robi ![]() No to wkracza w poważny wiek ![]() Cytat:
Widzisz zaczyna dłużej spać, mi jak Emilie spała pierwszy raz tak długo, to też wstawałam ![]() Teraz to tylko wstaje na stękanie i na sprawdzanie piersi ![]() Właśnie nie wiem jaki koloor, ale chyba bordowy. Cytat:
![]() Może i dobrze, że nie będziecie mieć babki na głowie, jak ona takie cyrki robiła, nie wiem czy nadal robi? Tylko, teraz znaleźć mieszkanie ![]() I my wstałyśmy, pobudka jak zawsze o 4:30, potem o 6 napicie się i spała do 9 - pierwszy raz. Mamusia się wykąpała, tatusiek kaca leczy. Emilie zjadła o 10tej i poszła spać nadal. W nocy postękiwanie i smok pomógł. Nad ranem o tej 6 znowu AKCJA BĄK ![]() ale wyszły nawet kilka i spała smacznie ![]() Uwielbiam jej miny kiedy zasypia ![]() I co niedziela? Szara, typowo jesienna. Nic mi się nie chce. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() nieciekawie że takie wredne babska w tej pracy... ![]() ![]()
![]() |
#4856 |
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że wyjdzie... nie wstawiałam tu zdjęć jeszcze. Specjalnie dla ciotek wizażowych Ida:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zadomowienie
|
Lecę, będę później, miłej niedzieli, zabierzcie dzieciaki na spacer, bo ponoć od poniedziałku-wtorku pogorszenie pogody będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak ją długo ukrywałaś ![]() PRZEŚLICZNA JEST !! Włosy ma cudowne ! policzki jak moja Emi ![]() W ![]() ![]() jeszcze teraz zdjęcie Twoje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Zakorzenienie
|
PYCHOTKA
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4860 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() śląsku :P zobaczymy cy im się sprawdzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.