|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Dzień dobry.
Coś mnie pośladek boli po nocy, nie wiem co ja w nocy wyprawiałam, ale ledwo co chodzę. Co do kosmetyków to najlepiej żeby używać wszystkich z jednej firmy, albo? W ogole to tak dużo tych wszystkich kosmetyków, że ja nie wiem co do czego. Będę w rossmanie za kilka dni pooglądam co oni tam mają. Polecacie jakiś płyn do prania, albo proszek dla dzidzi z rossmana,albo ze schleckera ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Dzien dobry !
Cytat:
ja mu kazalam siedziec i chlac ![]() Cytat:
![]() Dokladnie to samo mu wczoraj powiedzialam, ale on w ogole tego nie rozumie. Twierdzi, ze moglabym sprobowac zrozumiec fakt, ze nie latwo mu jest klocic sie z jego wlasna rodzina i ze dobil go, jak mu zakomunikowalam, ze jade w nd do wroclawia, zamiast zostac z nim i pomoc mu przez to przejsc. Srata pierdata moim zdaniem - wymysla sobie teraz tlumaczenie, a prawda jest taka, ze poraz kolejny zachowal sie jak malo odpowiedzialny i niedomyslny gowniarz, nie facet ![]() Cytat:
![]() Powiem Ci, ze tez mam taka cicha nadzieje. Posiedzi troche w pustym mieszkanki, pospi bez cieplego i falujacego Nietoperka, wslucha sie w smetna cisze i wtedy moze zrozumie, jak wazni dla niego jestesmy i jak nalezy o nas dbac. Co do 5ki w kieszeni to chyba nikt z naszej grupy takowej nie uzyskal, ale za to 4 bylaby mila ![]() Cytat:
szczesliwa Mama = szczesliwe Dziecko ![]() nie piszcie juz tak o tych musach i bitych smietanach niektorzy tutaj maja zakaz slodyczy i zaraz wyjda z siebie... ![]() ![]() a w doz mozna zamawiac leki na recepte?? mam przepisane ze dwa inhalatory, a wiadomo, ze one potrafia byc mega drogie i tak sie zastanawiam, czy nie byloby taniej zamowic... Cytat:
![]() ![]() ja swoja Niespodzianke drecze muzyka bobasa i Mozartem, chociaz nierzadko tez slyszy Adele (bo pasuje do moich smutkow) i Gotye Najbardziej reaguje na muzyke bobasa ![]() Cytat:
![]() ma momenty prawdziwego, opiekunczego, czulego faceta, na ktorego mozna liczyc ale ma tez momenty okropnego, bezmyslnego gowniarza bez wyobrazni no i wiadomo, ze czesciej pisze Wam o tych drugich... Mam nadzieje, ze jakos sie to w koncu pouklada, bo przeciez wiem,jak szczesliwi potrafimy byc... ![]() skoro wzywa to nie ma bata a moze wlasnie jest... hihi ![]() Cytat:
Szkoda tylko, ze nie przedklada sie to na chlanie... ![]() Kochanie,jak mi przykro z powodu swiat ![]() ![]() Cytat:
![]() Daj znac, jak po wizytku Ojej...ostatnia...szoookk kk Cytat:
![]() ja obudzilam sie najpierw o 7, bo znajomy nastawil sobie budzik na mecz siatkowki,wiec obudzilam sie i ja, ale zaczelam udawac, ze wcale nie czuje Bobasa, ze nie chce mi sie siku, ani nie jestem glodna i udalo mi sie usnac i pospac do teraz ![]() A jakie mialam sny! Snili mi sie moi wszyscy byli ![]() ![]()
![]() |
#4833 |
Zadomowienie
|
oj lepiej te sny zachowaj dla siebie
#4834 | ||||
Zadomowienie
|
cześć
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co do A. to lipa z jego przyjazdem ale musi myśleć o pracy bo ma was dwoje do utrzymania... z kolei jego szef jest wredny że nawet na święta nie da 2-3 dni wolnego ![]() robi się poważnie ![]()
![]() |
#4835 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() Dziś nie mogłam usnąć, i dopiero jakoś po 2 w nocy chyba zasnęłam i miałam głupie sny. Muszę dziś jechać do urzędu się 'odhaczyć'. A tak mi się chce jak ta lala... ![]() Jeszcze gość odpisał mi z tego sklepu pati i maks że łóżeczko apollo będzie 'po nowym roku' ![]() ![]()
#4836 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 90x120 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chciałam kiedyś przyzwyczaić do muzyki z "Amelii", bo taka spokojna, ale zero reakcji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() _________________________ ______ Bry ![]() Wczoraj wreszcie przywiozłam od mamy moją panieńską puchową kołdrę, bo cały czas spaliśmy pod letnimi z Ikei ![]() ![]() No i się wyspałam nieporównywalnie ![]() Poza tym Tymuś od samego rańca strasznie się wiercił... szczególnie boleśnie traktował mamusię ![]() Przed chwilą zjadłam 1/3 chałwy z Biedrony, więc pewnie zaraz zacznie się ruszać znów ![]() Aaaa... jakby któraś potrzebowała, to w przyszły czwartek w Biedronie będą szlafroki z mikrofibry za 37 zł ![]()
![]() |
#4837 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boroo, ja z Mielca jestem, i tu chcę rodzić ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie mówię, że ma się odizolować od rodziców, ale niech sobie priorytety ustali (miałam też walkę o to z moim Tztem, jeszcze przed ślubem) ... Co do tego słodkiego - to już pisałam wczoraj tym terrorystkom, że jak nie przestaną, to laptopa zjem ![]() Wydaje mi się, że w Doz-ie można zamówić leki na receptę, ale jeszcze nie zamawiałam, więc nie wiem na pewno ![]() Oj, odpoczywam, odpoczywam ![]() ![]() ![]() ![]() Sny super ![]() Agatek, no niefajnie z tymi świętami wyszło ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
![]() Dziekuje za słowa wsparcia i otuchy ![]() Uciekamy z dzidziolem do domku, w zasadzie nie wiele sie zmienilo, ale kaza juz isc, wiec spadamy stad ![]() ![]()
#4839 | ||
Rozeznanie
|
Witam
![]() ![]() Jutro rano idę na osławioną glukozę ![]() teraz piję herbatkę i podczytuję co żeście na skrobały od wczoraj ![]() Cytat:
Ja wybrałam kosmetyki HIPP - takie miałam dla synka i byłam zadowolona, są od 1 dnia życia i fajnie pachną ![]() 1. Płyn do kąpieli HIPP 1L 2. Mleczko do ciała HIPP 350ml 3. Krem na odparzenia HIPP 4. Krem na każdą pogodę HIPP 5. Szampon do włosków HIPP To z kosmetyków, do pupy zamierzam dokupić jeszcze Bepanthen (przydaje się też na brodawki), a jeśli córeczka urodzi się z taką ciemieniuchą jak mój synek (oby nie) to kupię szampon do włosków Emolium acha... HIPPa przynjamniej na poczatek zamawiam niemieckiego, w PL Hipp tez dobry, ale z doświadczenia wiem, że te niemieckie są lepsiejsze ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() oooo tu MACIE TAK NA POPRAWĘ HUMORKU Z RANA: http://photos.nasza-klasa.pl/3435324...f0bd47369.jpeg
Tomuś - 17.09.2007 ![]() Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ![]() ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2011-11-28 o 09:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Rozeznanie
|
Czyli jednak niedaleko
![]() Cytat:
Życzę powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczynki!
Nic nie pisałam, bo u mnie weekend bardzo rodzinny był i spędziliśmy go we 3. ![]() Dziś rano byłam na badaniu krwi, moczu i cukru, a jutro mam wieczorem wizytę ![]() ![]() Jutro jedziemy na zakupy, i chyba będę mieć już wszystko dla siebie i dzidziusia, tym bardziej że 90 % rzeczy mam po starszym synku. Czuję się ok, dzieciątko ruchliwe, tylko nic mi się dzisiaj nie chce... ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!! ja dzisiaj od rana kursuję po mieście... Pojechałam do hurtowni i kupiłam ten sam rożek, co Inutil (ale jestem okropna
![]() ![]() Wstąpiłam też do Lidla i kupiłam rajstopki ![]() Po tej wczorajszej wichurze nie mamy sygnału cyfrowego i tv ![]() Nie wiem o co chodzi, bo antena jest dobrze ustawiona ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Rozeznanie
|
witam
![]() My dzisiaj zaczynamy 34 tydzień ![]() ![]() ja wcinam już snikersa taka mnie ochota naszła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Rozeznanie
|
Znów korzystam z dnia wolnego od pracy po badaniach i szperam na allegro w poszukiwaniu rzeczy do szpitala i do tych takich pierwszego użytku po szpitalu... Czy ma któraś z Was jakiegos godnego polecenia sprzedawcę (zminimalizowanie kosztów przesyłki ;p)???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zadomowienie
|
hej kochane mamusie!
nadrobiłam was nadal nie mam tego stolika ![]() ja się zdecydowałam na kosmetyki nivea sensitive hipoalergiczne, doszliśmy do wniosku że lepije kupić teraz tańsze a jak się okaże się są nie tak to kupię panatena a jak te się nie sprawdza to oilatum kupiliśmy rożek bez podkładu( w ogóle nie wiedziałam ze coś takiego istanieje ![]() ![]() pearl ale tż narozrabiał... ![]() powoli nam przychodzi wyprawka cała ![]() ![]() ![]() też już macie taie parcie żeby był wrescie koniec i żeby zobaczyc swoje maleństwo? ja już sie doczekać nie mogę ![]()
![]() |
#4846 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej Mamusie i brzusie ![]() A ja się dołuję bo zbliża się grudzień czyli miesiąc masakryczny jeśli chodzi o kasę :/ i zastanawiam się czy gdzieś pod latarnią nie stanąć co by se dorobić ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4847 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też dziś już zakupiłam sporo, nie tylko na all. Powoli kończę zakupy, grudzięń zbliża się i musze zapakować się ![]() aaaaa własnie przyszła mi paczka z zamówieniem ze Smyka ![]() Cytat:
sprawdziłam że ta komoda kąpielowa a raczej wanienka w niej ma długość tylko 60cm - będziecie szybko musieli kupić większy rozmiar, więc zastanów się może nad większą albo inną bo szkoda kasy moim skromnym zdaniem... ja mam rożek Jungle z Ferretii i zastanawiam się gdzie kupić drugi ale chyba wybiorę się do Smyka bo 40zł z przesyłką na allu to nie znajdę ![]()
http://s10.suwaczek.com/20100807650116.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png było 83 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2011-11-28 o 10:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A dla mnie glukoza z cytryna była nawet, nawet do wypicia ![]() Boroo, na pierwszej stronie wątku masz polecanych i niepolecanych sprzedawców (i przyborów, i ubranek) ..
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zadomowienie
|
trzymajcie kciuki wychodze na wizyte
![]() ![]()
#4850 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Dlaczego kot jest podobny do faceta (albo facet do kota:P)? 1. Wrzeszczy kiedy jest głodny. 2. Zawsze pcha się do łóżka. 3. Wystarczy go pogłaskać i od razu podnosi ogon do góry. 4. Kiedy ktoś go pogłaszcze - zaraz domaga się więcej. 5. Lubi ocierać się o twoją przyjaciółkę. 6. Nie lubi obcinania pazurów. 7. Czasem ma problemy z trafieniem do kuwety. 8. Ciężko przemówić mu do rozumu. 9. Jak jest zły, to zaszywa się w kącie i się nie odzywa. 10. Nie sprząta po sobie. 11. Wpycha nos do każdego garnka. 12. Nie wyjaśnia dlaczego zniknął na cały dzień. 13. Cały czas by spał. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4851 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie właśnie nie ma miejsca w lazience mieszkanie ogromne a lazienka mała jak nie wiem ![]() ![]() Cytat:
![]() ja kupowałam wiekszość u rp_77 i kilka rzeczy u rdzyneczów(od nich juz przyszło wiec szybciej) no i w smyku wszystko w tym samym dniu na razie tylko od rodzyneczków przyszło ![]()
![]() |
#4852 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() może rzeczywiście on jest w ciąży razem z Tobą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kupiłaś coś jeszcze w Smyku? A co do rożka to jeszcze się policzymy ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Rożek fajny, różowy ![]() Ale muszę tłumaczyć tż po co stelaż na wanienkę, bo on uważa że niepotrzebne to jest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4854 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja z tymi kosmetykami mam dalej problem. Pomóżcie. Mogę kupić np. oliwke z innej firmy, puder z innej, krem z innej itd? Tz. , bo kupowałabym z tych co mi się opłaca :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |||
Zakorzenienie
|
Ahhh, witam nową koleżankę
![]() co za jędza ze mnie, zapomniałam się przywitać ![]() Idę poprasować puki mam siłę chociaż stać... Cytat:
A ciężarna pod latarnią... hmmm, myślę że mogłabyś zarobić nieźle ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
u rodzyneczków nie zamawiałam i chyba na razie nie zamówię bo zostały mi drobiazgi plus rzeczy w aptece i kosmetyki dla dziecka w Smyku mi przyszło po tygodniu (dziś) bo chyba wszystkiego nie mieli na stanie, nie wiem czemu tak długo ![]() ![]() ![]() kciuki Cytat:
![]() ad. 1 - on to mógłby w ogóle nie jeść ![]() ad. 5 - dałabym mu ![]() ad 10 - ostatnio muszę przyznać zaczął dużo sprzątać, w weekend sam się garnął żeby sprzątnąć w kuchni po gościach a wcześniej musiałam mu mówić co ma zrobić ad. 13- w 100% może zasnąć wszędzie, nic mu nie przeszkadza ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4857 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Wy też macie dzisiaj taki leniwy dzień ??? sama nie wiem co się dzieje ze mną nic mi się nie chce samopoczucie też chyba moje nie takie ![]() ![]() wczoraj z mama zrobiłyśmy pierwsze pranie z prasowaniem dla Tuptusia ![]() ![]() ![]() ![]()
#4858 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Kurcze ale mam lenia..... nic, zupełnie nic mi się nie chce... Muszę się jednak ruszyć troszkę, póki synka nie ma... a za tydzień wieczorem będziemy pakować prezenty na mikołaja... ![]() ![]() Dobra, ruszam pupę, bo leżę i się nudzę, a roboty mam że jak by to rzekł Mikołaj: "ho ho!" ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() Przygotowania są wspaniałe, szczególnie przy pierwszym dziecku ![]() Idę po magnez bo mnie brzuch ciągnie... (Stanął mi ... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Rozeznanie
|
Nie na skrobcie za dużo
![]() Idę troszkę na zakupy, potem jadę po małego do przedszkola, a potem do mamy posiedzieć troszkę, no i poskładać ubranka, bo musimy je do nas przewieźć na wielkie prasowanie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.