Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-28, 09:10   #4831
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Dzień dobry.

Coś mnie pośladek boli po nocy, nie wiem co ja w nocy wyprawiałam, ale ledwo co chodzę.

Co do kosmetyków to najlepiej żeby używać wszystkich z jednej firmy, albo? W ogole to tak dużo tych wszystkich kosmetyków, że ja nie wiem co do czego. Będę w rossmanie za kilka dni pooglądam co oni tam mają.

Polecacie jakiś płyn do prania, albo proszek dla dzidzi z rossmana,albo ze schleckera ?
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 09:15   #4832
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Dzien dobry !
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
no to nie fajnie się porobiło! Jakoś się wszystko poukłada, pewnie tż jeszcze dziś z przeprosinami zadzwoni
niby dzwonil, niby przepraszal, ale nie zapomnial dodac,ze duzo w tym jest mojej winy, wiec dalej jest tak nijak
ja mu kazalam siedziec i chlac
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Pearl, niefajnie się porobiło.
Jak to TZ musiał odreagować? A Ty? On teraz w pierwszej kolejności powinien myśleć o Tobie i o maleństwie, a nie o swoich nerwach i odreagowywaniu On może zostawić Cię samą na cały wieczór i pół nocy i iść pić z kolegami, a Ty nie możesz pojechać do Wrocławia, bo to będzie oznaczało, że wolisz Wrocław niż jego? A co on wolał wczoraj?? Zachował się jak dzieciak, a nie jak dorosły facet odpowiedzialny za swoją rodzinę Przepraszam, ale normalnie aż mi się ciśnienie podniosło
Nie powiem Ci nie denerwuj się, bo chyba się tak nie da, a przynajmniej ja bym nie umiała, ale myśl jak najwięcej o Nietoperku, to chyba możliwe

Dokladnie to samo mu wczoraj powiedzialam, ale on w ogole tego nie rozumie. Twierdzi, ze moglabym sprobowac zrozumiec fakt, ze nie latwo mu jest klocic sie z jego wlasna rodzina i ze dobil go, jak mu zakomunikowalam, ze jade w nd do wroclawia, zamiast zostac z nim i pomoc mu przez to przejsc. Srata pierdata moim zdaniem - wymysla sobie teraz tlumaczenie, a prawda jest taka, ze poraz kolejny zachowal sie jak malo odpowiedzialny i niedomyslny gowniarz, nie facet Woda odebrala mu rozum, a on sie temu poddal i teraz stara sie to ubrac w ladne slowka.
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
kochana strasznei mi przykro że tak wam sie nie układa przez nich
współczuję, może jak ciebie nie będzie teraz to przemyśli to wszystko i jak wrócisz po obronie (0czywiście z 5tką w kieszeni ) to będzie lepiej i uda wam się dojść do ładu i składu w waszym związku

Powiem Ci, ze tez mam taka cicha nadzieje. Posiedzi troche w pustym mieszkanki, pospi bez cieplego i falujacego Nietoperka, wslucha sie w smetna cisze i wtedy moze zrozumie, jak wazni dla niego jestesmy i jak nalezy o nas dbac.
Co do 5ki w kieszeni to chyba nikt z naszej grupy takowej nie uzyskal, ale za to 4 bylaby mila
Cytat:
Napisane przez Zuzia
a ja dziś jadłam mus z bitą śmietaną z Grycana
I też nie wchodze do sklepów z ciuchami byle do wiosny
ale dziś weszłam za to do sephory bo jest ta zniżka -20% do 30.11 i wyszłam biedniejsza, za to z nowymi perfumami, szminką i pudrem ehssss głupia ja
dziecku trzeba jeszcze coś kupić a ja sobie przyjemności robię
oj tam, oj tam
szczesliwa Mama = szczesliwe Dziecko

nie piszcie juz tak o tych musach i bitych smietanach
niektorzy tutaj maja zakaz slodyczy i zaraz wyjda z siebie...

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Pearl przytulam

a w doz mozna zamawiac leki na recepte?? mam przepisane ze dwa inhalatory, a wiadomo, ze one potrafia byc mega drogie i tak sie zastanawiam, czy nie byloby taniej zamowic...
Cytat:
moj niuniek tez szaleje przy muzyce chyba tańczy wtedy nawet kołysanki tak na niego działają
tak sobie to wyobrazilam i az mi sie cieplo na serduchu zrobilo
ja swoja Niespodzianke drecze muzyka bobasa i Mozartem, chociaz nierzadko tez slyszy Adele (bo pasuje do moich smutkow) i Gotye
Najbardziej reaguje na muzyke bobasa
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Pear kurna, tż zachował się fatalnie mam nadzieję, że w końcu wydorośleje, bo z tego co piszesz, to on chyba trochę niedojrzały
on ma, ze tak to nazwe "momenty"
ma momenty prawdziwego, opiekunczego, czulego faceta, na ktorego mozna liczyc
ale ma tez momenty okropnego, bezmyslnego gowniarza bez wyobrazni
no i wiadomo, ze czesciej pisze Wam o tych drugich...
Mam nadzieje, ze jakos sie to w koncu pouklada, bo przeciez wiem,jak szczesliwi potrafimy byc...
Cytat:
idę bo mąż wzywa do łoża
narka
skoro wzywa to nie ma bata
a moze wlasnie jest...
hihi
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Pearl ja jego....... teraz to ja już nic nie rozumiem Twój tż się zachowuje, tak jak to on niby był w ciąży
Alez oczywiscie. Czytalam o syndromie kuwedy i moj tz pasuje do opisu jak w morde strzelil. On jest ze mna w ciazy.
Szkoda tylko, ze nie przedklada sie to na chlanie...

Kochanie,jak mi przykro z powodu swiat No ale pamietasz jak pisalysmy, ze na poczatku czlowiek musi sie nameczyc, zeby pozniej mial lepiej? A Twoi bracia gdzie beda? Moze z nimi spedz swieta...

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc laseczki ja dzis na 12,30 ide prawdopodobnie na ostatnio wizyte
Pear trzymaj sie dzielnie kochana

Daj znac, jak po wizytku
Ojej...ostatnia...szoookk kk
Cytat:
Dzień dobry
Ja wstałam o 6:00, żeby mężowi śniadanie do pracy zrobić i potem jeszcze usnęłam
Teraz już po śniadanku, biorę się za ogarnięcie mieszkania i potem może prasowanie
Może jeszcze nastawię pranie dzidziusiowe
napisala ta, co miala wiecej odpoczywac na urlopie

ja obudzilam sie najpierw o 7, bo znajomy nastawil sobie budzik na mecz siatkowki,wiec obudzilam sie i ja, ale zaczelam udawac, ze wcale nie czuje Bobasa, ze nie chce mi sie siku, ani nie jestem glodna i udalo mi sie usnac i pospac do teraz
A jakie mialam sny! Snili mi sie moi wszyscy byli I z kazdym bylo mi fajnie w tym snie .Powiedziec o tym tztowi ?

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 09:21   #4833
agacia_cz
Zadomowienie

oj lepiej te sny zachowaj dla siebie
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 09:21   #4834
MissZuzia
Zadomowienie

cześć ale ładne słonko, a w nocy myślałam jak była ta wichura że deszcz niesie wyszłabym na spacer ale muszę czatować na listonosza ehss

Cytat:
czesc

poogldałam Wasze zakupy i wszytskie są super

któraś mamusia pytała o pościel-ja wzięłam tą mniejszą i nie załuję bo jak połozyłam w łóżeczku to i tak jest długaśna ta kołderka i musiałam zawijac (tak by cale łóżeckzo przykryła) wiec ta większa to juz w ogole

zrobiłam dzis zamowienie w doz mysle ze na wtorek powinno byc skoro dzis niedziela ale ustawilam sobie powiadomienie sms wiec lajt

Pearl
przytulam

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

a co do szuflady to nie wiem czy w naszym łóżeczku jest taka głęboka czy ja mam zwidy? bo próbowałam i sporo rzecyz moim zdaniem sie tam zmiesci...z reszta juz sporo wpakowałam potem jak niunius bedzie chodził to tam mu wrzuce zabawki jakies samochodziki itd i sam bedzie sobie wyciągał.
moja szuflada ma głębokość 10cm i dla mnie to malutko jeszcze cholerstwo zacina się, w ogóle tandeta ten Drewex mogłam wziąć coś innego komoda też chodzi różnie a przecież będzie w ciągłym użytku

Cytat:
Zuzia, do takich typu Sephora to też juz dawno nie wchodzę Chociaz puder mi się kończy i chyba mnie nie miną zakupy jednak

Z szufladą cały czas myślę, ale mam tak mało miejsca, że przyda mi się nawet na trochę zbyt duże ubranka Ale jak się okaże, że nie ma takiego lóżeczka, to kupimy bez

A z lekarzem to ja bym nie zmieniała I tak pewnie Cię nie zapamięta jak pójdziesz raz czy dwa razy

wiesz ja nie chce zmienić lekarza, u tego będe do końca CIĄŻY ale chciałabym pójść do innego - takiego który pomógłby mi w razie czego jakby nie chcieli mnie przyjąć (bo podobno Umowa z indywidualną położną i ukończona SR tego szpitala nie gwarantują ci dostanie się do niego ). I teraz gdybam kogo poprosić o ten namiar, czy lekarza prowadzącego czy położną
Cytat:
Wiem, ale nie mogłam się powstrzymać

Neska, mi się też wizaż pierdzieli bez przerwy
mi też, muliło mi przy wejściu a inne stronki hulały normalnie

Cytat:
Jakoś niemrawo dziś się czułam... przed 20 rozbolał mnie brzuch- boki brzucha w sumie i po chwili ustąpiło i znów zabolało- to były skurcze chyba i miałam 4 w przeciągu pół h, więc wzięłam 2 nospy, bo się zwijałam z bólu Przestało, ale teraz mnie boli jak chodzę w pachwinie- więzadło chyba masakra... jeszcze ciągnięcie w pochwie Ja chcę już być po a to jeszcze 7 tyg....

Jeszcze przez telefon się dowiedziałam, że A. i cała firma ma zakaz zjazdu do PL do 8 stycznia (chyba, że urodzę) jak ktoś zjedzie, to może już nie wracać... krótka piłka (no ale u nich zawsze tak było) także psychicznie jestem nastawiona na samotne święta... Nawet tak głupio iść do babci A. z rodziną spędzić, bo my prezentów w tym roku sobie nie robimy, a głupio się wpraszać komuś na wigilię, ale z drugiej strony nie chce jej spędzać tylko w trójke... bo to smutne... chyba pojadę do rodziców po prostu albo już sama nie wiem... przykro mi bardzo... pierwsze święta które mieliśmy spędzić we trójke, razem z mężem, a tu nic...
kochana współczuje samopoczucia, ja co prawda chciałabym jeszcze długo pochodzić w ciązy bo boję sie porodu no i tego czy poradzę sobie z dzieckiem dziś mi się śniło że urodziłam (na szczęście w śnie brak było szczegółów porodu ) ale miałam problem z karmieniem bo... sutki chowały mi się do środka

co do A. to lipa z jego przyjazdem ale musi myśleć o pracy bo ma was dwoje do utrzymania... z kolei jego szef jest wredny że nawet na święta nie da 2-3 dni wolnego
Cytat:
czesc laseczki ja dzis na 12,30 ide prawdopodobnie na ostatnio wizyte
robi się poważnie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 09:36   #4835
*Agatek*
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny Gdyby nie to, że jestem w ciąży, to bym tam pojechała w cholerę i tyle, a tak to nie chcę ryzykować i się martwić w razie gdyby coś się działo

Dziś nie mogłam usnąć, i dopiero jakoś po 2 w nocy chyba zasnęłam i miałam głupie sny. Muszę dziś jechać do urzędu się 'odhaczyć'. A tak mi się chce jak ta lala...

Jeszcze gość odpisał mi z tego sklepu pati i maks że łóżeczko apollo będzie 'po nowym roku' w bobasie to samo mówili, ekstra... zajrzę do drugiego bobasa i smyka w galerii, a jak tam nie będzie to trudno, zamówię drożej, bo innej opcji nie widzę

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 09:38   #4836
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Jutro zaczynam 32 tydzień...

Okazało się, że moja Pani ginekolog ma raka piersi i musi zacząć leczenie Ostatnio brała ode mnie nr telefonu już wiem dlaczego. Będę musiała poszukać innego lekarza na ostatnie dwa miesiące. Szkoda... Bo nie mam za dużego wyboru w moim mieście.
Kurcze... problem dla Ciebie, ale oby lekarka wyzdrowiała

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
dziewczyny jaką macie pościel do łóżeczka 90x120 czy 100x135 ??
90x120

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Kochane moje Dwupaczki
Dziekuje za slowa otuchy. Mam nadzieje,ze w koncu wszystko sie ulozy, ale powiem Wam,ze dzisiaj sytuacja wyglada jeszcze gorzej niz wczoraj.
Kurcze... niefajnie masz, ale trzymaj się Kochana

Cytat:
ale dziś weszłam za to do sephory bo jest ta zniżka -20% do 30.11 i wyszłam biedniejsza, za to z nowymi perfumami, szminką i pudrem ehssss głupia ja dziecku trzeba jeszcze coś kupić a ja sobie przyjemności robię
Sobie też trzeba jakoś dogodzić

Cytat:
moj niuniek tez szaleje przy muzyce chyba tańczy wtedy nawet kołysanki tak na niego działają
Mój na spokojne melodie nie reaguje, dopiero jak mu tatuś zapoda jakiegoś cięższego rocka to reaguje.
Chciałam kiedyś przyzwyczaić do muzyki z "Amelii", bo taka spokojna, ale zero reakcji

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
ja kupiłam usztywniany rożek
ciężki wybór mam kosmetyki hipp czy nivea??? mam dylemat... na penaten brak kasy
Hipp

Cytat:
Jeszcze przez telefon się dowiedziałam, że A. i cała firma ma zakaz zjazdu do PL do 8 stycznia (chyba, że urodzę) jak ktoś zjedzie, to może już nie wracać... krótka piłka (no ale u nich zawsze tak było) także psychicznie jestem nastawiona na samotne święta... Nawet tak głupio iść do babci A. z rodziną spędzić, bo my prezentów w tym roku sobie nie robimy, a głupio się wpraszać komuś na wigilię, ale z drugiej strony nie chce jej spędzać tylko w trójke... bo to smutne... chyba pojadę do rodziców po prostu albo już sama nie wiem... przykro mi bardzo... pierwsze święta które mieliśmy spędzić we trójke, razem z mężem, a tu nic...
Ojej... no szkoda, że takie święta się szykują, ale mam nadzieję, że spędzisz je w miłej rodzinnej atmosferze
_________________________ ______
Bry

Wczoraj wreszcie przywiozłam od mamy moją panieńską puchową kołdrę, bo cały czas spaliśmy pod letnimi z Ikei tzn. mój mąż nadal zamierza takiej używać, ale jemu ciągle gorąco
No i się wyspałam nieporównywalnie

Poza tym Tymuś od samego rańca strasznie się wiercił... szczególnie boleśnie traktował mamusię
Przed chwilą zjadłam 1/3 chałwy z Biedrony, więc pewnie zaraz zacznie się ruszać znów

Aaaa... jakby któraś potrzebowała, to w przyszły czwartek w Biedronie będą szlafroki z mikrofibry za 37 zł
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 09:47   #4837
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
agawoo widzę, że jesteś z podkarpacia i masz termin dokładnie taki sam jak ja. Podkarpackie nie takie małe, ale czy może będziesz rodzić w Tbgu?

Boroo
, ja z Mielca jestem, i tu chcę rodzić

Cytat:
Dzien dobry !
niby dzwonil, niby przepraszal, ale nie zapomnial dodac,ze duzo w tym jest mojej winy, wiec dalej jest tak nijak

Dokladnie to samo mu wczoraj powiedzialam, ale on w ogole tego nie rozumie. Twierdzi, ze moglabym sprobowac zrozumiec fakt, ze nie latwo mu jest klocic sie z jego wlasna rodzina i ze dobil go, jak mu zakomunikowalam, ze jade w nd do wroclawia, zamiast zostac z nim i pomoc mu przez to przejsc. Srata pierdata moim zdaniem - wymysla sobie teraz tlumaczenie, a prawda jest taka, ze poraz kolejny zachowal sie jak malo odpowiedzialny i niedomyslny gowniarz, nie facet Woda odebrala mu rozum, a on sie temu poddal i teraz stara sie to ubrac w ladne slowka.
[...]

nie piszcie juz tak o tych musach i bitych smietanach
niektorzy tutaj maja zakaz slodyczy i zaraz wyjda z siebie...

a w doz mozna zamawiac leki na recepte?? mam przepisane ze dwa inhalatory, a wiadomo, ze one potrafia byc mega drogie i tak sie zastanawiam, czy nie byloby taniej zamowic...

[...]
napisala ta, co miala wiecej odpoczywac na urlopie

ja obudzilam sie najpierw o 7, bo znajomy nastawil sobie budzik na mecz siatkowki,wiec obudzilam sie i ja, ale zaczelam udawac, ze wcale nie czuje Bobasa, ze nie chce mi sie siku, ani nie jestem glodna i udalo mi sie usnac i pospac do teraz
A jakie mialam sny! Snili mi sie moi wszyscy byli I z kazdym bylo mi fajnie w tym snie .Powiedziec o tym tztowi ?
Pearl, no miejmy nadzieję, że Tz pójdzie po rozum do głowy jak zatęskni I nie cierpię gadek, że ciężko się kłócić z własną rodziną Teraz Wy jesteście jego rodziną, i Wy powinniście być na pierwszym miejscu.
Nie mówię, że ma się odizolować od rodziców, ale niech sobie priorytety ustali (miałam też walkę o to z moim Tztem, jeszcze przed ślubem) ...

Co do tego słodkiego - to już pisałam wczoraj tym terrorystkom, że jak nie przestaną, to laptopa zjem

Wydaje mi się, że w Doz-ie można zamówić leki na receptę, ale jeszcze nie zamawiałam, więc nie wiem na pewno

Oj, odpoczywam, odpoczywam To jest tylko plan, a ile z tego wykonam to zobaczymy Ale muszę mieszkanie ogarnąć, bo TZ ma w środę imieniny, więc jakby czasem ktoś się zjawił niespodziewanie, to porządek musi być (nie spodziewam się nikogo tak bez zapowiedzi, ale na wszelki wypadek walnę jeszcze w środę jakąś sałatkę i ciasto )

Sny super

Agatek, no niefajnie z tymi świętami wyszło A jak urodzisz, to puszczą TZta wtedy ?

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:

Jeszcze gość odpisał mi z tego sklepu pati i maks że łóżeczko apollo będzie 'po nowym roku' w bobasie to samo mówili, ekstra... zajrzę do drugiego bobasa i smyka w galerii, a jak tam nie będzie to trudno, zamówię drożej, bo innej opcji nie widzę
Agatek, może faktycznie lepiej zamówić troszkę drożej niż martwić się czy łóżeczko przyjdzie na czas

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-28, 09:55   #4838
paulaLbn
Raczkowanie

Dzień Dobry
Dziekuje za słowa wsparcia i otuchy
Uciekamy z dzidziolem do domku, w zasadzie nie wiele sie zmienilo, ale kaza juz isc, wiec spadamy stad tylko Ci lekarze jacys dziwni bo jak slysze jak w Polsce faszeruja dziewczyny tabletkami, co by skurcze ustaly,a tu nic, a jak spytalam czy mam lezec czy jak, to mily, sympatyczny pan lekarz powiedzial " niech Pani prowadzi taki tryb zycia, jak do tej pory, niech nic sie nie zmienia, tylko prosze ciezarów nie nosic...dziecko przyjelo zastrzyki wiec moze juz wychodzic, jak bedzie cos sie dzialo to dzwonic i mowic, ze pani jedzie, a my łózko przygotujemy"
Stary 2011-11-28, 10:10   #4839
MartuNiunia87
Rozeznanie

Witam ! odebrałam dziś wynik z TOXO i jest ujemny

Jutro rano idę na osławioną glukozę

teraz piję herbatkę i podczytuję co żeście na skrobały od wczoraj

Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
Czeeść mamuśki. Ja też się zastanawiam nad tymi kosmetykami. Wymyśliłam że kupię ten płyn do kąpieli penaten i coś rzeczywiście z Hippa, ale nie wiem co... na SR podali nam niby liste zakupów, ale jak na to patrze to mi się wszystko miesza i nie wiem co do czego jest Może któraś z was podałaby taką liste kosmetyków które kupiła?

Ja wybrałam kosmetyki HIPP - takie miałam dla synka i byłam zadowolona, są od 1 dnia życia i fajnie pachną :

1. Płyn do kąpieli HIPP 1L
2. Mleczko do ciała HIPP 350ml
3. Krem na odparzenia HIPP
4. Krem na każdą pogodę HIPP
5. Szampon do włosków HIPP

To z kosmetyków, do pupy zamierzam dokupić jeszcze Bepanthen (przydaje się też na brodawki), a jeśli córeczka urodzi się z taką ciemieniuchą jak mój synek (oby nie) to kupię szampon do włosków Emolium

acha... HIPPa przynjamniej na poczatek zamawiam niemieckiego, w PL Hipp tez dobry, ale z doświadczenia wiem, że te niemieckie są lepsiejsze

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Dzien dobry !
nie martw się, faceci już tak mają, że nawet jeśli już muszą być winni... to przynjamniej nie tak do końca my możemy być niewinne...(zakręciłam). Mój jak nawywija to też cały swój wywód z przeprosinami przeważnie kończy słowami "ale, Ty też....." także oni to chyba mają we krwi.. a co do pretensji twojego TŻ, że zamiast jechać do Wro powinnaś pobyć z nim - to bym mu powiedziała - i vice versa - on też zamiast chlać mógł pobyć z wami... niestety to TYLKO facet i jego nie da się nigdy tak do końca przestawić na tryb "żyj jak człowiek"... no chyba, że zaczniemy co dzień rano zanim wstaną - patelnią w łeb - żeby prosto chodził...

oooo tu MACIE TAK NA POPRAWĘ HUMORKU Z RANA:

http://photos.nasza-klasa.pl/3435324...f0bd47369.jpeg
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2011-11-28 o 09:59
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 10:11   #4840
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:

Boroo
, ja z Mielca jestem, i tu chcę rodzić
Czyli jednak niedaleko Ja mam wybór jedynie między S-rzem a Tbgiem; osłuchałam się za wiele chyba o tych szpitalach i sama już nie wiem gdzie iść...

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Witam ! odebrałam dziś wynik z TOXO i jest ujemny
Jutro rano idę na osławioną glukozę
Glukoza była straszna - przynajmniej dla mnie, ale pielęgniarka poleciła, że jakby się nie dało wypić tylko z wodą to można wkropić tam cytrynę. Do 75g glukozy wkropiłam oczywiście cytrynę.... CAŁĄ!! Dalej było ohydne, ale przez łzy jakoś poszło powoli :/
Życzę powodzenia
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 10:24   #4841
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczynki!

Nic nie pisałam, bo u mnie weekend bardzo rodzinny był i spędziliśmy go we 3.

Dziś rano byłam na badaniu krwi, moczu i cukru, a jutro mam wieczorem wizytę Ciekawe jak tam mój synek się miewa...

Jutro jedziemy na zakupy, i chyba będę mieć już wszystko dla siebie i dzidziusia, tym bardziej że 90 % rzeczy mam po starszym synku.

Czuję się ok, dzieciątko ruchliwe, tylko nic mi się dzisiaj nie chce...
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 10:31   #4842
Lucy1111
Zakorzenienie

Dzień dobry!! ja dzisiaj od rana kursuję po mieście... Pojechałam do hurtowni i kupiłam ten sam rożek, co Inutil (ale jestem okropna )

Wstąpiłam też do Lidla i kupiłam rajstopki Te kombinezoniki wydawały mi się cienkie, więc nie kupiłam.

Po tej wczorajszej wichurze nie mamy sygnału cyfrowego i tv
Nie wiem o co chodzi, bo antena jest dobrze ustawiona

Cytat:
wczoraj był program- co przełączył Ci tż- chyba, że widziałaś urywek o słuchaniu muzyki? śmieszne minki mają dzieci hehe
hehe, do tego momentu jeszcze oglądałam i postanowiłam wypróbować muzykę poważną na Emilce
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 10:41   #4843
NataliaM1103
Rozeznanie

witam
My dzisiaj zaczynamy 34 tydzień

ja wcinam już snikersa taka mnie ochota naszła
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 10:44   #4844
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Znów korzystam z dnia wolnego od pracy po badaniach i szperam na allegro w poszukiwaniu rzeczy do szpitala i do tych takich pierwszego użytku po szpitalu... Czy ma któraś z Was jakiegos godnego polecenia sprzedawcę (zminimalizowanie kosztów przesyłki ;p)???
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 10:44   #4845
renata:)
Zadomowienie

hej kochane mamusie!
nadrobiłam was nadal nie mam tego stolika nie wiem co on tak idzie i idzie...

ja się zdecydowałam na kosmetyki nivea sensitive hipoalergiczne, doszliśmy do wniosku że lepije kupić teraz tańsze a jak się okaże się są nie tak to kupię panatena a jak te się nie sprawdza to oilatum

kupiliśmy rożek bez podkładu( w ogóle nie wiedziałam ze coś takiego istanieje) w smyku taki: http://www.smyk.com/feretti-lapin-ro...t-niemowlaka-p więc w sumie tej firmy co większość z was

pearl
ale tż narozrabiał... oby poszedł po rozum do głowy szybko...

powoli nam przychodzi wyprawka cała jeszcze tylko wyrysować stelaż do przewijaka z wanienką bo chcemy cos takiego: http://allegro.pl/komoda-kapielowa-p...954112948.html tylko w drewnie a kosztuje takie pieniadze jakby ze złota było stolarz zrobi takie cos za stówke

też już macie taie parcie żeby był wrescie koniec i żeby zobaczyc swoje maleństwo? ja już sie doczekać nie mogę

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-28, 10:55   #4846
dph
Rozeznanie

Cytat:
Kupowała któraś z was te kocyki w Carrefourze? Bo zastanawiam się czy są fajne i czy są inne kolory niż tylko ten pokazany w gazetce
ja kupowałam i były bardzo fajne tzn nie prałam ich jeszcze ale są na prawdę fajne i wzory chyba były zupełnie inne od tych w gazetce

Hej Mamusie i brzusie
A ja się dołuję bo zbliża się grudzień czyli miesiąc masakryczny jeśli chodzi o kasę :/ i zastanawiam się czy gdzieś pod latarnią nie stanąć co by se dorobić no ale na pewno bym w moim stanie kokosy zarobiła bo ta kasa to normalnie ucieka masakrycznie

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
powoli nam przychodzi wyprawka cała jeszcze tylko wyrysować stelaż do przewijaka z wanienką bo chcemy cos takiego: http://allegro.pl/komoda-kapielowa-p...954112948.html tylko w drewnie a kosztuje takie pieniadze jakby ze złota było stolarz zrobi takie cos za stówke

też już macie taie parcie żeby był wrescie koniec i żeby zobaczyc swoje maleństwo? ja już sie doczekać nie mogę
super ta komoda ale cena powala ja też bym chciała takiego stolarza mieć pod ręką co by mi takie cudo wyczarował a w razie czego zostanie ikea i po prostu to będzie stolik po przewijak i pod wanienkę ale kombinuję starszą córkę kąpałam normalnie w wanience na łóżku albo stoliku a przewijak miałam na komodzie a teraz mi się takie cuda marzą
Stary 2011-11-28, 10:56   #4847
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Znów korzystam z dnia wolnego od pracy po badaniach i szperam na allegro w poszukiwaniu rzeczy do szpitala i do tych takich pierwszego użytku po szpitalu... Czy ma któraś z Was jakiegos godnego polecenia sprzedawcę (zminimalizowanie kosztów przesyłki ;p)???
na pierwszej stronie mamy wypisane kto co poleca ale najczęściej dziewczyny kupowały u rp_77, rodzyneczki i jeszcze jeden ale nie pamietam

Ja też dziś już zakupiłam sporo, nie tylko na all. Powoli kończę zakupy, grudzięń zbliża się i musze zapakować się

aaaaa własnie przyszła mi paczka z zamówieniem ze Smyka

Cytat:
hej kochane mamusie!
nadrobiłam was nadal nie mam tego stolika nie wiem co on tak idzie i idzie...

ja się zdecydowałam na kosmetyki nivea sensitive hipoalergiczne, doszliśmy do wniosku że lepije kupić teraz tańsze a jak się okaże się są nie tak to kupię panatena a jak te się nie sprawdza to oilatum

kupiliśmy rożek bez podkładu( w ogóle nie wiedziałam ze coś takiego istanieje) w smyku taki: http://www.smyk.com/feretti-lapin-ro...t-niemowlaka-p więc w sumie tej firmy co większość z was

pearl
ale tż narozrabiał... oby poszedł po rozum do głowy szybko...

my kupilśmy zwykłą wanienke na zwykłym stelażu
sprawdziłam że ta komoda kąpielowa a raczej wanienka w niej ma długość tylko 60cm - będziecie szybko musieli kupić większy rozmiar, więc zastanów się może nad większą albo inną bo szkoda kasy moim skromnym zdaniem...

ja mam rożek Jungle z Ferretii i zastanawiam się gdzie kupić drugi ale chyba wybiorę się do Smyka bo 40zł z przesyłką na allu to nie znajdę

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2011-11-28 o 10:59
Stary 2011-11-28, 10:57   #4848
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Dziekuje za słowa wsparcia i otuchy
Uciekamy z dzidziolem do domku, w zasadzie nie wiele sie zmienilo, ale kaza juz isc, wiec spadamy stad tylko Ci lekarze jacys dziwni bo jak slysze jak w Polsce faszeruja dziewczyny tabletkami, co by skurcze ustaly,a tu nic, a jak spytalam czy mam lezec czy jak, to mily, sympatyczny pan lekarz powiedzial " niech Pani prowadzi taki tryb zycia, jak do tej pory, niech nic sie nie zmienia, tylko prosze ciezarów nie nosic...dziecko przyjelo zastrzyki wiec moze juz wychodzic, jak bedzie cos sie dzialo to dzwonic i mowic, ze pani jedzie, a my łózko przygotujemy"
Paula, dobrze, że chociaż lekarz miły i tak Ci powiedział Trochę to uspokoajające Będzie dobrze

Cytat:
Czyli jednak niedaleko Ja mam wybór jedynie między S-rzem a Tbgiem; osłuchałam się za wiele chyba o tych szpitalach i sama już nie wiem gdzie iść...

Glukoza była straszna - przynajmniej dla mnie, ale pielęgniarka poleciła, że jakby się nie dało wypić tylko z wodą to można wkropić tam cytrynę. Do 75g glukozy wkropiłam oczywiście cytrynę.... CAŁĄ!! Dalej było ohydne, ale przez łzy jakoś poszło powoli :/
Życzę powodzenia
No ja wielkiego wyboru nie mam, jeden szpital i tyle.

A dla mnie glukoza z cytryna była nawet, nawet do wypicia

Cytat:
Boroo, na pierwszej stronie wątku masz polecanych i niepolecanych sprzedawców (i przyborów, i ubranek) ..

Stary 2011-11-28, 10:57   #4849
uska000
Zadomowienie

trzymajcie kciuki wychodze na wizyte

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-28, 11:02   #4850
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:

za wizytę

Dlaczego kot jest podobny do faceta (albo facet do kota:P)?
1. Wrzeszczy kiedy jest głodny.
2. Zawsze pcha się do łóżka.
3. Wystarczy go pogłaskać i od razu podnosi ogon do góry.
4. Kiedy ktoś go pogłaszcze - zaraz domaga się więcej.
5. Lubi ocierać się o twoją przyjaciółkę.
6. Nie lubi obcinania pazurów.
7. Czasem ma problemy z trafieniem do kuwety.
8. Ciężko przemówić mu do rozumu.
9. Jak jest zły, to zaszywa się w kącie i się nie odzywa.
10. Nie sprząta po sobie.
11. Wpycha nos do każdego garnka.
12. Nie wyjaśnia dlaczego zniknął na cały dzień.
13. Cały czas by spał.

Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-28, 11:05   #4851
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
ja kupowałam i były bardzo fajne tzn nie prałam ich jeszcze ale są na prawdę fajne i wzory chyba były zupełnie inne od tych w gazetce

Hej Mamusie i brzusie
A ja się dołuję bo zbliża się grudzień czyli miesiąc masakryczny jeśli chodzi o kasę :/ i zastanawiam się czy gdzieś pod latarnią nie stanąć co by se dorobić no ale na pewno bym w moim stanie kokosy zarobiła bo ta kasa to normalnie ucieka masakrycznie

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

super ta komoda ale cena powala ja też bym chciała takiego stolarza mieć pod ręką co by mi takie cudo wyczarował a w razie czego zostanie ikea i po prostu to będzie stolik po przewijak i pod wanienkę ale kombinuję starszą córkę kąpałam normalnie w wanience na łóżku albo stoliku a przewijak miałam na komodzie a teraz mi się takie cuda marzą
myśle ze takie rarytasy jak ciężarne pod latarni to rzadkość wiec możę by i coś wiecej szło zarobić
u mnie właśnie nie ma miejsca w lazience mieszkanie ogromne a lazienka mała jak nie wiem wiec szukamy rozwiazania coby sie nie schylać i to jest najlepsze i jeszcze 3w1
Cytat:
na pierwszej stronie mamy wypisane kto co poleca ale najczęściej dziewczyny kupowały u rp_77, rodzyneczki i jeszcze jeden ale nie pamietam

Ja też dziś już zakupiłam sporo, nie tylko na all. Powoli kończę zakupy, grudzięń zbliża się i musze zapakować się

my kupilśmy zwykłą wanienke na zwykłym stelażu
sprawdziłam że ta komoda kąpielowa a raczej wanienka w niej ma długość tylko 60cm - będziecie szybko musieli kupić większy rozmiar, więc zastanów się może nad większą albo inną bo szkoda kasy moim skromnym zdaniem...

ja mam rożek Jungle z Ferretii i zastanawiam się gdzie kupić drugi ale chyba wybiorę się do Smyka bo 40zł z przesyłką na allu to nie znajdę
Miss Zuzia będziemy ten stelaż robic a drewna na zamówienie wiec zrobimy wieksze na bank
ja kupowałam wiekszość u rp_77 i kilka rzeczy u rdzyneczów(od nich juz przyszło wiec szybciej) no i w smyku wszystko w tym samym dniu na razie tylko od rodzyneczków przyszło

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 11:07   #4852
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Dzien dobry !
O snach lepiej nic nie mów... a to tak jest, że piszesz o tych gorszych stronach, przecież gdyby ciągle taki był to byś go olała A przecież za coś go kochasz

może rzeczywiście on jest w ciąży razem z Tobą

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Aaaa... jakby któraś potrzebowała, to w przyszły czwartek w Biedronie będą szlafroki z mikrofibry za 37 zł
oo, a z mikrofibry to są te grube? Bo ja chcę jakiś cieńszy... w grubym to się ugotuję chyba
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!! ja dzisiaj od rana kursuję po mieście... Pojechałam do hurtowni i kupiłam ten sam rożek, co Inutil (ale jestem okropna )

Wstąpiłam też do Lidla i kupiłam rajstopki Te kombinezoniki wydawały mi się cienkie, więc nie kupiłam.

Po tej wczorajszej wichurze nie mamy sygnału cyfrowego i tv
Nie wiem o co chodzi, bo antena jest dobrze ustawiona
Ja rano też nie miałam. Ale wyłączyłam na chwilę taki główny przedłużacz od tv i 'n' potem trzeba sporo czekać aż wszystko poznajduje. Teraz już gra

Kupiłaś coś jeszcze w Smyku? A co do rożka to jeszcze się policzymy

Cytat:

Jaaaa tak mam. Już często łapię doła, że już mam dosyć i chcę końca ciąży

Rożek fajny, różowy i przewijak fajny, pochwal się jak będziesz miała gotowy. Strasznie drogie się takie drewniane porządne, dlatego my nie będziemy mieli.

Ale muszę tłumaczyć tż po co stelaż na wanienkę, bo on uważa że niepotrzebne to jest i chce wanienkę na łóżko kłaść faceci
Stary 2011-11-28, 11:12   #4853
dph
Rozeznanie

Cytat:
za wizytę

13. Cały czas by spał.

dobre dobre
Stary 2011-11-28, 11:12   #4854
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
za wizytę

13. Cały czas by spał.

Z tymi pogrubionymi zgadzam się w 100%, aż się uśmiałam, bo faktycznie tak jest !! Padłam normalnie, hehehehe.

Ja z tymi kosmetykami mam dalej problem. Pomóżcie. Mogę kupić np. oliwke z innej firmy, puder z innej, krem z innej itd? Tz. , bo kupowałabym z tych co mi się opłaca :P
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 11:14   #4855
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ahhh, witam nową koleżankę

co za jędza ze mnie, zapomniałam się przywitać

Idę poprasować puki mam siłę chociaż stać...

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość

Hej Mamusie i brzusie
może dzisiaj uda mi się dotrzeć do jakiegoś carrefoura, bo wszędzie drogie są te kocyki.

A ciężarna pod latarnią... hmmm, myślę że mogłabyś zarobić nieźle

Cytat:

pokaż

Cytat:

Cytat:

13. Cały czas by spał.

Stary 2011-11-28, 11:18   #4856
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

Miss Zuzia będziemy ten stelaż robic a drewna na zamówienie wiec zrobimy wieksze na bank
ja kupowałam wiekszość u rp_77 i kilka rzeczy u rdzyneczów(od nich juz przyszło wiec szybciej) no i w smyku wszystko w tym samym dniu na razie tylko od rodzyneczków przyszło
no ja się naczekałam trochę na rp mimo, że kurierem wysyłali
u rodzyneczków nie zamawiałam i chyba na razie nie zamówię bo zostały mi drobiazgi plus rzeczy w aptece i kosmetyki dla dziecka
w Smyku mi przyszło po tygodniu (dziś) bo chyba wszystkiego nie mieli na stanie, nie wiem czemu tak długo ale już przejrzałam ubranka i są cudowne takie mięciusie bluzy kupiłam ahh sama bym się ubrała w coś takiego

Cytat:

kciuki

Cytat:
13. Cały czas by spał.
dobre
ad. 1 - on to mógłby w ogóle nie jeść
ad. 5 - dałabym mu
ad 10 - ostatnio muszę przyznać zaczął dużo sprzątać, w weekend sam się garnął żeby sprzątnąć w kuchni po gościach a wcześniej musiałam mu mówić co ma zrobić
ad. 13- w 100% może zasnąć wszędzie, nic mu nie przeszkadza
Cytat:

Ale muszę tłumaczyć tż po co stelaż na wanienkę, bo on uważa że niepotrzebne to jest i chce wanienkę na łóżko kłaść faceci
to niech się poschyla nad tą wanienką podczas pierwszej kąpieli i poleci w te pędy do sklepu po stelaż

Stary 2011-11-28, 11:32   #4857
ultraradiola
Wtajemniczenie

dzień dobry

Wy też macie dzisiaj taki leniwy dzień ??? sama nie wiem co się dzieje ze mną nic mi się nie chce samopoczucie też chyba moje nie takie ogólnie mam chyba doła a sama nie wiem dlaczego

wczoraj z mama zrobiłyśmy pierwsze pranie z prasowaniem dla Tuptusia ależ to czasu zabiera. Mama prasowała 3 godziny a to nawet nie połowa za nami Ale i tak to takie piękne uczucie się przygotowywać na przyjście synusia

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 11:37   #4858
Małgosia:)
Wtajemniczenie

z tymi kotami świetne!

Kurcze ale mam lenia..... nic, zupełnie nic mi się nie chce...
Muszę się jednak ruszyć troszkę, póki synka nie ma...

a za tydzień wieczorem będziemy pakować prezenty na mikołaja...

Dobra, ruszam pupę, bo leżę i się nudzę, a roboty mam że jak by to rzekł Mikołaj: "ho ho!"

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
dzień dobry

Wy też macie dzisiaj taki leniwy dzień ??? sama nie wiem co się dzieje ze mną nic mi się nie chce samopoczucie też chyba moje nie takie ogólnie mam chyba doła a sama nie wiem dlaczego

wczoraj z mama zrobiłyśmy pierwsze pranie z prasowaniem dla Tuptusia ależ to czasu zabiera. Mama prasowała 3 godziny a to nawet nie połowa za nami Ale i tak to takie piękne uczucie się przygotowywać na przyjście synusia
Lenia mam strasznego

Przygotowania są wspaniałe, szczególnie przy pierwszym dziecku

Idę po magnez bo mnie brzuch ciągnie... (Stanął mi ...w końcu w brzuchu mam faceta)
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 11:38   #4859
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Ja miałam kupić stelaż, ale jest droższy niż sama wanienka, więc się jeszcze zastanowię ... najwyżej na ławie będę stawiać

Stary 2011-11-28, 11:40   #4860
MartuNiunia87
Rozeznanie

Nie na skrobcie za dużo
Idę troszkę na zakupy, potem jadę po małego do przedszkola, a potem do mamy posiedzieć troszkę, no i poskładać ubranka, bo musimy je do nas przewieźć na wielkie prasowanie

Martynka- 23.02.2012

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości