|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
ten fotelik jest fajny już kiedyś tutaj go pokazywałam
do aut 5 drzwiowych http://www.tosia.pl/sklep/product/p/...osi-axiss.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Rozeznanie
|
Bry
![]() aaaleeee mgła, nie wiem czy to przez nią czy przez poniedziałek, ale oczywiście rano straszne korki były i ledwo do roboty zdążyłam. No to się przywitałam i niestety muszę trochę popracować, zamiast nadrabiac weekend ![]() miłego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Zakorzenienie
|
MARINA a TY nie marz wrzodów na tym żołądku ?! Jak masz hormon stresu podwyższony to możliwe, że mogą by i wrzodu,bo one od stresu się robią
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- MARZENKA a A TEŻ mogę prosić o ten różowy ![]() Eve jak ma wykupione ubezpieczenie dajesz wypis i na wypisie jest wszystko napisane. MOja dama ubezpiecznie miała w żłobku i zza te 1,5 dnia dostaliśmy 80 zł ale zawsze coś ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |||
Zakorzenienie
|
Hejunia
![]() Noc jak z koszmaru, zaczynam się przyzwyczajać do 4 pobudek i tego, że przy każdej siedzę po godzinie. W związku z tym na sen zostają max 3-4h ![]() Pogoda - brrr ![]() ![]() Ojej ![]() Cytat:
![]() Wreszcie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Przeziębienie sobie poszło precz?
![]() |
#4837 |
Raczkowanie
|
Cześć,
witam się z pracy! Próbuje nadrabiać, ale niestety czasu brak (wróciłam po dwutygodniowym urlopie do pracy ![]() Brumku - co do fotelika ja polecam BeSafe izofix - mały uwielbia w nim jeździć, jest stabilny (posiada nogę stabilizującą), dziecko wysoko w nim siedzi. Ja też jeszcze niegopuszczam myśli, że już niedługo zima. blondynkapoznan - dla mojego małego złowo "nie" nie istnieje. W sobote na spacerze, to przechodził samego siebie. Szliśmy sobie, a mały zobaczył koparkę i nie chciał za nic ruszyć dalej, chciał do niej podejść. Ja oczywiście chwilę pozowliłam popatrzeć, po jakimś czasie mówie już wystarczy, musimy wracać do domu. To on w ryk zaczął się szarpać ze mną, położył się na chodniku i zaczął się uderzać nóżkami ![]() ![]() Zdjęcia jesienne świetna ![]() Czy kombinezony, ktore mają wasze dzieciaki są też takie szerokie? Mam wrażenie, że w ten co my mamy, zmieściło by się dwoje dzieci ![]() Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2012-10-22 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze potwierdzam co któraś tutaj napisała - z Romera ciężko wyciagnąć spiące dziecko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I oczywiście mocno zacisnięte ![]() Cytat:
- Biedna Sarenka ![]() - Doczytałam, że to padaczka. Carmela możesz mniej więcej opisać jak taki atak wygląda? Nasz psiak został w pl, juz bardziej się przywiązała do mojej mamy ![]() Cytat:
![]() No i to się nazywa dobra wiadomość ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Byliśmy wczoraj na tych targach z dziecięcą odzieżą, ale nie było nic ciekawego... kupiliśmy jedynie kombinezon 2-częściowy, jasny fiolet z Emily Erdbeer (Truskawkowe ciastko czy jakos tak nazywa sie ta bajka w pl). Do tego 1 bluzeczkę i 3 pary spodni takich jak dresik i 1 leginsy - tak do zabawy w domu. Później bylismy na spacerze poszurać w liściach i poszaleć na zjeżdżalni ![]() Kajool w Family w tą środe będzie -50% na zredukowane rzeczy. z tą kartą, o której Ci pisałam. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | ||
Zadomowienie
|
czesc
![]() Cytat:
![]() musiało to słodko wyglądać ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() biedna Sarunia, ale dobrze że już jej nie boli Ronek ![]() brrrrrrrrrrawoooo!!! ![]() brumek, współczuję nocy u nas ze spaniem lepiej i lepiej z jedzeniem, chyba zęby powiedziały pas na jakis czas
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
mamy! ale nie bylam nad morzem od lata
![]() ![]() ![]() nadrabiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
zaneta mam nadzieję, że nie wrzody... mam zdiagnozowany już 5 lat refluks, więc bóle żołądka to dla mnie nic nowego ![]() ![]() ............ No i ze studiów jestem zmuszona zrezygnować ( a to była moja pasja ). Głównie z jednego powodu - pieniądze. Nie stać mnie na nie, moja mama mi pomagała na licencjacie, teraz nie da rady. Trudno - grunt, że mam lic. a mgr. można dorobić w przyszłości. Nie przeskoczy się pewnych rzeczy. Popłakałam już sobie z żalu i pogodziłam się. Chyba. Myha oglądałam Twoją ciocię, oglądałam ![]() Jacieee ściskam i przesyłam pozytywną moc. Eve bardzo się cieszę, żę to juz kres Waszych "przygód" ![]() Brumciu to jak, fryzjer dziś u Was?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
DYNIA W OCCIE Z RUMEM 3 kg dyni pokrojone w kostkę ZALEWA I 2 litry wody + 1szklanka octu – zagotować Trochę przestudzoną , jeszcze gorącą zalać na 7 godzin. Po 7 godzinach zlać zalewę i dynię skropić rumem na 10 minut. UGOTOWAĆ II ZALEWĘ 2 litry wody 1 kg + 1 szklanka cukru ¾ szklanki octu 15 goździków 1 laska cynamonu szczypta soli (½ łyżeczki) 1 cytryna obrana ze skorki i pokrojona w plastry Do gotującej zalewy włożyć dynię z rumem i gotować na małym ogniu ok. 30 min. Dynia musi być niezupełnie miękka. To wszystko zostawić do ostygnięcia. Zimne wkładać do słoików, bez przypraw. Zagotować w słoikach ok. 5 min. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
A, noc tragedia
![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Zakorzenienie
|
artur od jakiegos pol roku lezy pod przykryciem dorosłym (4 lata), a wczesniej długosc pierzymy standardowej polozonej wpoprzek (nie wzdłuż) była idealna. nie pamietam od kiedy zmienialam rozmiarówke z malej na duza...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() agulaaabar ataki mogą być przeróżne, Ronin ma dość lekkie ( w porównaniu z tymi ktore można obejrzeć na YouTubie), zaczyna sie od tylnych nóg i przechodzi do przodu do głowy, trzesie sie jakby takie drgawki, czasami sie posika, a czasami nie, szczęskościksu i ślinotoku nie miał nigdy. I właśnie może pies mieć padaczke od urodzenia, może mieć po jakimś wypadku, albo może sie pojawić ok.4-5r.ż.- tak własnie jest u nas. Ron ma teraz 8,5roku i dopiero od czerwca bierze leki, bo wcześniej ataki były ok. raz na miesiąc, w czerwcu zaczęły sie bardzo czesto i żeby nie obiciążać serca i w ogole dodatkowo były upały lekarz przepisał leki. Dawke dobieraliśmy z miesiąc. Mam nadzieje że to był taki jednorazowy atak jak wcześniej (zreszta był bardzo słaby). Może u waszego psa to nie atak padaczkowy, tylko od uderzenia drzwiami coś jej przeskakuje w szczęce i sie czasami klinuje. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki za info ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
Marinko
strasznie mi przykro że u siebie też się wali ![]() co do studiów masz racje zawsze możesz zrobić mgr ale jak znam życie to później ci się nie będzie chciało.Tak jak jednym ciągiem to lepiej.Ale pewnych spr nie da się przeskoczyć ![]() co do wrzodów to lepiej zrób gastro i usg,.Bo niektóre narządy mogą promieniować. anka dobrze że nie jestem sama że nie tylko mój B nie rozumie słowa:"Nie" ![]() co do kombinezonów My mamy wąski bo te szerokie trochę utrudniają chodzenie.A mój B szczupły więć by dziwnie wyglądał. |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przykro też, że musisz zrezygnować ze studiów... Ale zrobisz jeszcze tego magistra ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 | |||
Rozeznanie
|
no dobra to czas na przerwę...
wszystkie jesienne zdjęcia cuuudowne ![]() ![]() agni śliczne zdjęcia ślubne, super razem wyglądacie ![]() Cytat:
![]() - aktualnie Hania ma 5: dolne dwie jedynki od bardzo dawna, dogoniła je jedna dolna dwójka i ostatnie odkrycie: przebiły się górne jedynki - co niestety ostatnio moje piersi odczuły ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() - mieszkam niedaleko ch Targówek i Ikei, a pracuję niedaleko ronda starzyńskiego - w dzień jest ok, a w nocy gardło daje o sobie znać, nawet wczoraj chrypę po obudzeniu miałam - dalej dziwnie ale mam w planach się nie rozłożyć ![]() - jeszcze odnośnie fotelików - co prawda nie mam żadnego z Twoich typów, ale mamy Maxi Cosi Priori XP, kupowany był dla Majki, teraz Hania w nim jeździ (w międzyczasie syn mojej siostry) więc praktycznie teraz Hania jako trzecie dziecko i sprawuje się bardzo dobrze. Z obicia tylko napisy zeszły, ale to w sumie nieistotne i przydarzyło się niedawno. Wygodnie się rozkłada do leżenia. Nie pamiętam tylko dlaczego Tobiego wtedy nie rozważałam przy kupnie ![]() dalej mglisto... lecę po kawkę i wracam do pracy.... ale powiem Wam, że wcale mi się nie chce ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() A ja dziś ledwo na oczy widzę i to nie z niewsypania chociaż śpiąca troichę jestem ale przed chwilą spałam godzinę z Julkiem ale z powodu jakiegoś obrzydliwego choróbska. Dziś mnie już całkiem za nogi złapało. Leci mi z nosa, łzawią oczy, boli głowa i gardło i wszystko lata przed oczami. Na szczęście jutro mam lekarza więc mnie zobaczy. Musze dużo pić, żeby znów sie nie odwodnić jak ostatnio. Julek już ładnie je. Mleko tylko dwa razy- rano i wieczorem. Tak to kaszę manną na śniadanie, zupę, drugie danie potem coś na deser i wydaje mi się że przytył. ![]() Wczoraj K.mowił mi że jak był z nim w sklepie, chciał zapłacić postawił Julka a ten mały skubaniec mu uciekł pod taki samochodzik który tam stał (taki na "pienionżka"),jak podszedł do samochodu to zaczął biec w stronę drzwi,które sa na fotokomórkę. A co by się stało gdyby wybiegł na parking? Nie wiem czasem jak mam sobie poradzić z tym faktem, że może gdzieś pobiec, coś sobie zrobić, potrącić go samochód itp. Jestem tym przerażona... ![]() W szkole coraz ciężej, mam wrażenie że praktyczna kosmetyka jest trudniejsza od farmacji. Eve ![]() Marina do lekarza. Carmela biedna Sarcia,współczuję choroby Ronka. Brumku trzymam ![]() Jacie jak u Was? Podjęlismy z K. jedną bardzo ważną decyzję,ale to dopiero jak znajdę pracę,więc trzymajcie kciuki za to, żebym szybko znalazła robotę,ok?? ![]() ![]()
#4853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcę go sprzedać bo jak zwykle kupiłam za dużo ![]() ja właśnie Gapa mam 2 szt i są waskie spróbuj na allegro swój sprzedać.A nie możesz oddać go? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Rozeznanie
|
CarmelaSoprano biedna Sara i Ronin
![]() Marina to się nacierpiałaś, masakra takie bóle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A skierowanie musi dać! Nie daj się zbyć. Choćby awanturę zrób, ale wyciągnij od niego. To jego obowiązek, a nie żadna łaska! 2. To takie smutne, Marineczko ![]() 3. ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Ale masz kawał do pracy ![]() 3.Za powodzenie Twoich planów ![]() 4. Priori jest w sumie taki sam jak Tobi, tyle że na isofix. Budowa jednak prawie identyczna. Cytat:
![]() i ![]() A co mi się śniło w nocy? Oczywiście kombinezony-dresiki z KappAhl ![]()
![]() |
#4856 |
Zadomowienie
|
Żaneta, niestety już po promocji.
![]() Carmela, no to Sarenka będzie miała młodszego kolegę. Jak ma na imię? ![]() Ale pechowo się wywróciła biedulka, dobrze że zęby całe. ![]() ![]() No i Rona tulę ![]() ![]() Marinko, faktycznie masz ciągle pod górkę. ![]() ![]() Eve, super! ![]() Jaciee, a jak u Was? Brumku, to mówisz, że Tymek ma dzisiaj debiut u fryzjera. ![]() Jaki wzór kocyka wybraliście? ![]() Telik, co tam u ciebie? Coś nas zaniedbujesz. ![]() Chelsea, zdrówka. ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- ![]() Brumku, pewnie za jakieś 2 miesiące będzie podobna promocja, więc jeszcze nic straconego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
Marzenka ;( Buuu! Przymierzam się kupić tą czapę którą ma Hania i dopłacałaś coś do polarku? Nie wiem jaki rozmiar wziąć ?! Najlepiej zmierzyć obwód główki i będzie ok?
Marina czasem niestety trzeba zrezygnować z czegoś co się bardzo chce, ale pamiętaj nie ma tego złego ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Zadomowienie
|
Żaneta, jeśli czapa ma być na zimę to lepiej podszyć polarem.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Wtajemniczenie
|
dobry........
nadrabiam, nadrabiam po tajniacku w pracy i w końcu nadrobiłam... dużo tego było ![]() wszystkie zdjęcia piękne!! dzieciaki fantastyczne-czy to w liściach czy to w fotelikach ![]() ![]() ![]() zdrówka dla chorowitków!! jacieńku dla Was kciuki, żeby było dobrze eweeve super, że już w domku!!! marinko, chelsea zdrówka dziewczyny!! u nas weekend intensywny - głównie na dworze spędzony. w sobotę było cudownie. taka pogoda boska. byłyśmy z Hanią na urodzinkach mojego chrześniaka, panna mi się wybiegała z kuzynkami, wyskakała na trampolinie, padła wieczorem zmęczona jak koń po westernie, a w niedzielę zerwała nas z wyra o 5 rano ![]() ![]() ![]() a dzisiaj też tak wilgotno, mglisto, szaro-buro od rana... ja już 2 kawy w pracy wypiłam, a i tak ziewam ukradkiem co chwilę...no i jakaś taka jestem nie do życia... i praca mi wolno idzie... nie mam weny na robotę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.