|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
Maruda ja bym nie czekała na wiadomości od lekarza a od razu pojechała na IP. Szczególnie, że piszesz o opuchliźnie.
#4833 |
Raczkowanie
|
ja juz w domku po szpitalu
![]() ![]() Chciałam Wam podziękowac za wczesniejsze rady- radziłam sie czy zamówić wózek ciemny czy jasny i poradzilyscie ze ciemny...i jest piękny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4835 | |
Wtajemniczenie
|
Dzięki. Jeszcze trochę trzeba nad nim popracować, ale ma potencjał
![]() Cytat:
![]() No i fajnie, że jesteś w domku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety są tacy ludzie... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
A ja byłam właśnie na spotkaniu z położną, tą co ma być przy porodzie. Baaardzo miła i sympatyczna kobietka. Od razu się dogadałyśmy, więc strasznie się ciesze, że ją wybrałam ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Mariee gratuluje decyzji co do mieszkania ![]() A co do pietra, ja mieszkam na 4, bez windy, ale damy radę ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj opisy porodow podnoszą mnie na duchu, ale tym razem mnie przerazil. Chyba przestanę je czytać
![]() Na wątku listopadowo-grudniowym urodziło się donoszone dziecko, ktore dostało 1 punkt ![]() ![]()
#4838 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Miło, że położna Ci podpasowała. Masz szansę na fajną atmosferę podczas porodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja musze swoją kotkę tak wyszkolić jak kupimy łóżeczko. Kotka spi z nami w łóżku i to mi nie przeszkadza chyba ze spi w nogach i nie mam jak sie obracać. Ja śpie raz na plecach raz na prawym raz na lewym boku tylko by było mi wygodniej. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
Podziwiam Was za to, ze nie obawiacie się o noszenie wózka. Ja panikowalabym jak miałam perspektywę wnoszenia wózka na 1 piętro
![]() Teraz mieszkamy na 7, ale z windą oczywiscie.
#4841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4842 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jednak nie ma co schizować i trzeba być dobrej myśli - przecież takie przypadki to kropla w morzu udanych porodów. Nie martw się kobieto. Urodzisz szybko, zdrowego chłopa. Będzie git ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- No właśnie ja też wolę wydać więcej, ale mieć coś co posłuży długo i nie będzie oszukiwać i wpędzać mnie w stres. A taki termometr to przecież inwestycja nie tylko dla maluszka, ale każdego domownika. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niby tak. Ale jeszcze maz mnie zeschizowal. Kiedyś dawno temu obiecał mi jakaś ładną blyskotkę po urodzeniu dziecka. Wiem, ze niektórzy uważają to za głupi zwyczaj, ale mnie sie bardzo podoba ![]() W każdym razie zapytałam go czy juz kupił, a on stwierdził, ze nie, bo przeciez dziecko sie jeszcze nie urodziło i wszystko moze sie zdarzyć, wiec nie chce zapeszyc ![]() I jakos uświadomilo mi to, ze ja się martwię o nacięcie czy bolace sutki, a tak naprawdę to są rzeczy totalnie nieistotne ![]()
![]() |
#4845 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do prezentu "za dziecko", też dostanę i też mi się to podoba. Mój mąż jeszcze nic nie kupił, bo ma takie samo zdanie jak Twój. faceci są inni i tyle. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ale ja to jakoś zawsze myślę pozytywnie,że wszystko musi być dobrze.
![]() |
#4848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całą ciążę coś mi się dzieje, więc chociaż poród chcę mieć spokojny. Co tam ja i moje samopoczucie po porodzie - dziecko ważniejsze. Z resztą poród sn mam za sobą, wiem, jak wygląda, pora poznać cc ![]()
![]() |
#4849 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Orientujecie się jak to jest z tymi ułożeniami dziecka? Główkowe - ok, ale jest jeszcze czołowe, twarzyczkowe, ułożenie na kark prosty(czy szyję prostą?) i wtedy nie ma szans, żeby urodzić sn i poważnie nie uszkodzić dziecka...? W ogóle położna powiedziała, że u mnie w szpitalu nie ma respiratora dla noworodków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny południowa pora
![]() Tak mnie dziś oswiecilo i obudziłam się z imieniem Antoni (Antoś) na ustach.. co o nim sądzicie? W DE jest nawet odpowiednik, Anton. Gosia, potrafię sobie wyobrazić, jakie to wkurzajace musi być z mamą..Ja z moją też mam tak, że jak ja o coś poproszę, to już słyszę 10 powodów na nie ![]() ![]() Perfuzja, jak się czujesz? Czytałam, ze garstka gotowa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4851 |
Zadomowienie
|
Ja opisów porodów czytać nie będę.... nawet nie zamierzam.
Coraz to bardziej boję się rozwiązania, i po co jeszcze dodatkowo się stresować... Przeżyjemy, przetrwamy, trzeba myśleć pozytywnie. I tak się od tego nie ucieknie ![]() Moja mama rodziła mnie 3 godziny, ze wszystkim. Z odejściem wód, pierwszymi skurczami. A to był 1 poród. Miałam 3100, mój mąż też miał 3100 a teściowa rodziła go 20 godzin ![]() Koleżanka pierwsze dziecko prawie w samochodzie urodziła, a miała tylko 15 km do szpitala. Stwierdziła, że woli rodzic dzieci...... niż chodzić do dentysty.
#4852 | |||||||
Raczkowanie
|
Witam się z totalnie zawianej wsi pod Lublinem!!!
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gosia, przykro mi z powodu Twoich relacji z mamą. Dla mnie to jest straszne, bo wiem, że ja na oboje moich rodziców mogę liczyć w każdej chwili, rzucą dla mnie (dla mojego męża i córy też) wszystko, teściowa też pomoże, tylko ja nie mogę z nią wytrzymać, bo jest straszną pesymistką i zawsze mnie dołuje, choć ogólnie jest dobra kobieta. Tym bardziej nie potrafię zrozumieć Twojej mamy, bo przecież ona jest stosunkowo blisko Was, a te teksty o nadgodzinach i te (delikatnie mówiąc) nietrafione prezenty dla dzieci... okropne. Przytulam Cię wirtualnie. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4853 |
Rozeznanie
|
Hej Kochane,
Witam sie z wami ze szpitala.... Byłamm na wizycie u gina z moimi wynikami moczu i morfo, i gin stwierdził ze lepiej dmuchac na zimne i ze wzgledu na krwinki białe w moczu skierowal mnie do szpitala. Miałam juz zapis ktg i podobno jest idealny ![]() ![]() ![]() Z pozytywnych rzeczy - gin powiedzial ze ze wzgledu na moje obciazenia bede musiala miec wczesniejsze rozwiazanie w okolicach połowy stycznia tj 37 tydzień.
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-12-07 o 13:11 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4855 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4856 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a będą Ci robili cc czy wywołają poród? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Rozeznanie
|
Negrid, bardzo chcialabym cc i tez mowilam wczesniej o tym swojemu ginekologowi na poprzedniej wizycie- wtedy machnął ręką na moje zapytanie czy mam wskazania do cc i odpowiedzial ze jak najbardziej i ze on ma "uwazanie" na tym oddziale. Takze teraz mam nadzieje ze bedzie sie trzymal tego planu... Wskazania jakies teoretycznie mam bo chociazby zespol antyfosfolipidowy itp. Zobaczymy co to bedzie....
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 |
Rozeznanie
|
Postanowiłam pokazać mój brzuszek, przy okazji na zdjęciu jest koszula, którą zamówiłam do szpitala (wiadomo, pod nią mam stanik sportowy - to nie jej element).
Tydzień 30, plus 10 kg ![]() Koszmarny czas nastał u nas w domu, atmosfera przez mojego byłego podła. Rodzice bardzo zawiedzeni. Do tego nasz domownik - kot miał wczoraj operację na oczy... Jak wrócił od weta to nie wytrzymałam i chyba pierwszy raz od wielu lat przy wszystkich się popłakałam. Na powiekach szwy i łzy z krwi mu leciały, lewo stał, przewracał i się i był obsiusiany, a w łapce wenflon. Dziś już lepiej, próbuje sobie zdjąć kołnierz...
#4859 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękny brzuszek- bardzo zgrabniutki ![]() ![]() Biedna kocinka, mam nadzieję, że operacja pomoże i wróci do zdrowia, wiem co czujesz bo ja też widząc moją kotę z wenflonem (miała go przez tydzień bo codziennie kroplówki miała) też płakałam ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4860 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.