Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-07, 10:28   #4831
marieee
Zadomowienie

GG do marieee
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem co mam robić, wczoraj byłam u endo mierzyła mi ciśnienie i miałam 140/90, myślałam że to pogoda..
Dzisiaj mierzyłam niedawno ciśnienie na spokojnie( podeszłam do apteki bo nie mam w domu) i dalej 140/100 a normalnie mam zawsze niskie góra 110/90, standardowo 100/60. Od wczoraj pojawił się lekki obrzęk i opuchnięcia - na twarzy też.
Dzwoniłam do swojej gin i nie odbiera, napisałam jej smsa i czekam...
Męża wysłałam do teściów po ciśnieniomierz i spróbuję zmierzyć jeszcze raz popołudniu.
Zastanawiam się czy jak nie przejdzie to się pakować i jechać na IP?
Moja ginka mówiła że jesli przekroczy 140 to trzeba migiem na IP jechać! Ja bym się nie zastanawiała, i nawet teraz jechała. Lepiej dmuchac na zimne

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 10:29   #4832
mezaga
Zakorzenienie

Maruda ja bym nie czekała na wiadomości od lekarza a od razu pojechała na IP. Szczególnie, że piszesz o opuchliźnie.
Stary 2013-12-07, 10:41   #4833
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

ja juz w domku po szpitalu nie ma to jak w domu, choc roboty troche jest - pranie , sprzatanie, gotowanie ( kompletnie nie wiem co dzis zrobic na obiad...)

Chciałam Wam podziękowac za wczesniejsze rady- radziłam sie czy zamówić wózek ciemny czy jasny i poradzilyscie ze ciemny...i jest piękny bardzo elegancki chodze po mieszkaniu z wozkiem i nie moge sie nacieszycswoja droga bardzo polecam wózki emmaljunga- bardzo dobre wykonanie, wygoda dla maluszka, swierne materialy ( cordura)- ja jestem zachwycona! moze nie sa takei nowoczesne jak inne bo to klasyczne wózki ale dla nas to nieistotne, wazne aby byl wozek na lata. Pochwale sie naszym nabytkiem - zamowilismy caly zestaw tzn wozek gleboko -spacerowy z torba, adapter do fotelika maci cosi i fotelik, ktory wyglada dosc smiesznie na chromowanym stelazu ale mysle ze to kwestia przyzwyczajenia na pierwszym zdkeciu na gondolce zawinela mi sie budka, na innych juz poprawilam. Spacerowka jest super bo jest duza ( do 3 r. zycia) i zabudowana, mozna polozyc dziecko na plaski i prawqie calkowicie zakryc, plus do tego oslonka na nozki z gondoli i wyglada prawie jak gondola dla duzego dzieciaczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0277.jpg (103,5 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0280.jpg (108,3 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0278.jpg (85,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0282.jpg (77,9 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0287.jpg (62,3 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0288.jpg (65,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0291.jpg (64,7 KB, 41 załadowań)
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 10:44   #4834
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny nie wiem co mam robić, wczoraj byłam u endo mierzyła mi ciśnienie i miałam 140/90, myślałam że to pogoda..
Dzisiaj mierzyłam niedawno ciśnienie na spokojnie( podeszłam do apteki bo nie mam w domu) i dalej 140/100 a normalnie mam zawsze niskie góra 110/90, standardowo 100/60. Od wczoraj pojawił się lekki obrzęk i opuchnięcia - na twarzy też.
Męża wysłałam do teściów po ciśnieniomierz i spróbuję zmierzyć jeszcze raz popołudniu.
Jechać! Ciśnienie jeszcze nie jest tragiczne, ale opuchlizna twarzy nie brzmi dobrze. Niech sprawdza, czy to nie zatrucie ciazowe.
Stary 2013-12-07, 10:58   #4835
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Super pokoik
Dzięki. Jeszcze trochę trzeba nad nim popracować, ale ma potencjał , choć prócz łóżeczka i fotela do karmienia meble są "stare".
Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
Chciałam Wam podziękowac za wczesniejsze rady- radziłam sie czy zamówić wózek ciemny czy jasny i poradzilyscie ze ciemny...i jest piękny bardzo elegancki chodze po mieszkaniu z wozkiem i nie moge sie nacieszycswoja droga bardzo polecam wózki emmaljunga- bardzo dobre wykonanie, wygoda dla maluszka, swierne materialy ( cordura)- ja jestem zachwycona!
Ja też. Widziałam ten wózek na żywo, jeździłam nim trochę po sklepie i jest rewelacyjny. Gdyby nie to, że mam wózek "w spadku", marzyłabym właśnie o tym Emmaljunga. Gratuluję zakupu i rozumiem Twoją radochę .
No i fajnie, że jesteś w domku.
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 11:05   #4836
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nie pisałam wam jeszcze,że wkurzyłam się na mamę.

Sorry dziewczyny,że się tak rozpisałam.
Kurcze, szkoda że Twoja mama ma takie podejście, ale ona chyba już się raczej nie zmieni, co nie zmienia faktu, że jest to dla Ciebie bardzo przykre. Tym bardziej, że jesteś jej jedyną córką.
Niestety są tacy ludzie...

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Dzień dobry .

Jak tak dalej pójdzie to boję się, że zostanę matką-wariatką, rozpieszczającą do granic możliwości swoje dziecko. Zauważyłam, że jeśli chodzi o zakupy dla małego to trochę odbiera mi mózg .

.
Hahahahhaha myślałam, że tylko ja tak mam. Mam taką frajdziochę kupując rzeczy dla Alka, że szok Jak robię zakupy dla Niego, to nawet wizja debetu na koncie mnie nie powstrzymuje

Cytat:
Zmierz sobie jeszcze raz, a jak nadal będziesz miała wysokie to jedź na IP. Miałam podobną sytuację to mi gin kazał 2x dziennie ciśnienie mierzyć i powiedział, że jak będę miała skoki to mam jechać do szpitala.

A ja byłam właśnie na spotkaniu z położną, tą co ma być przy porodzie. Baaardzo miła i sympatyczna kobietka. Od razu się dogadałyśmy, więc strasznie się ciesze, że ją wybrałam

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Mariee gratuluje decyzji co do mieszkania Na pewno będziecie się lepiej dogadywać z mężem, jak będziecie sami i na "swoim"
A co do pietra, ja mieszkam na 4, bez windy, ale damy radę
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 11:05   #4837
perfuzja
Zakorzenienie

Zazwyczaj opisy porodow podnoszą mnie na duchu, ale tym razem mnie przerazil. Chyba przestanę je czytać
Na wątku listopadowo-grudniowym urodziło się donoszone dziecko, ktore dostało 1 punkt Niedotlenienie podczas porodu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 11:14   #4838
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Hahahahhaha myślałam, że tylko ja tak mam. Mam taką frajdziochę kupując rzeczy dla Alka, że szok Jak robię zakupy dla Niego, to nawet wizja debetu na koncie mnie nie powstrzymuje

A ja byłam właśnie na spotkaniu z położną, tą co ma być przy porodzie. Baaardzo miła i sympatyczna kobietka. Od razu się dogadałyśmy, więc strasznie się ciesze, że ją wybrałam
Zdecydowanie nie jesteś sama! Zaczynam powoli rozumieć, co znaczy "wpadać w szał zakupów". Nie mogę się doczekać Mikołajek za rok. Chyba już powinnam odkładać kasę . I też wizja debetu mnie nie przeraża, co jest baaardzo odpowiedzialne . No ale na razie jeszcze mam co wydawać. Była wypłata .

Miło, że położna Ci podpasowała. Masz szansę na fajną atmosferę podczas porodu
Stary 2013-12-07, 11:17   #4839
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość

http://bankimion.pl/
Możecie poczytać o wybranych imionach
Fajnie sprawdziłam soebie i podoba mi sie

Cytat:

No ja właśnie też skłaniam się ostatnio do kupna termometru na podczerwień. W szpitalu położne z takim biegały i spodobał mi się.
Ja rozmawiałam z ciocią co jest pediatra i ona polecała mi taki na podczerwień. Jak i tak chce wydac troche kasy i kupić cos co bedzie na lata to wole dołożyć i kupić ten na podczerwień.

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć, że niektóre z Was mieszkają/ły na 3-4 piętrze.. od razu serce mi roście, że i ja dam rade i sobie poradzę! A nie będę uwięziona w 4 ścianach. Dzięki dziewczyny!

Biedna..... Dzis tez musi wymasować
Ja swoim kotom zakazałam wchodzenia do łóżeczka/na łóżeczko i póki co trzymają sie ustaleń ( jak na koty... ) łóżeczko omijają z daleka, szerokim łukiem Pod nie,wchodzą czasem, do i na nigdy
JA mieszkam w domu prywatnym ale patrzac na bloki to ja mieszkam na 3 piętrze lub jak kto woli na 2 bardzo wysokim pietrze. Też będzie mnie czekać tachanie wozka do siebie.
Ja musze swoją kotkę tak wyszkolić jak kupimy łóżeczko. Kotka spi z nami w łóżku i to mi nie przeszkadza chyba ze spi w nogach i nie mam jak sie obracać.
Ja śpie raz na plecach raz na prawym raz na lewym boku tylko by było mi wygodniej.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 11:20   #4840
perfuzja
Zakorzenienie

Podziwiam Was za to, ze nie obawiacie się o noszenie wózka. Ja panikowalabym jak miałam perspektywę wnoszenia wózka na 1 piętro
Teraz mieszkamy na 7, ale z windą oczywiscie.
Stary 2013-12-07, 11:21   #4841
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Koniecznie jedź. Zrobią Ci od razu badanie moczu czy nie ma białka, bo to kolejny objaw zatrucia.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 11:25   #4842
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Zazwyczaj opisy porodow podnoszą mnie na duchu, ale tym razem mnie przerazil. Chyba przestanę je czytać
Na wątku listopadowo-grudniowym urodziło się donoszone dziecko, ktore dostało 1 punkt Niedotlenienie podczas porodu.
Biedne dzieciątko. Aż sobie zajrzę do tego opisu.
Jednak nie ma co schizować i trzeba być dobrej myśli - przecież takie przypadki to kropla w morzu udanych porodów. Nie martw się kobieto. Urodzisz szybko, zdrowego chłopa. Będzie git

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Ja rozmawiałam z ciocią co jest pediatra i ona polecała mi taki na podczerwień. Jak i tak chce wydac troche kasy i kupić cos co bedzie na lata to wole dołożyć i kupić ten na podczerwień.
No właśnie ja też wolę wydać więcej, ale mieć coś co posłuży długo i nie będzie oszukiwać i wpędzać mnie w stres. A taki termometr to przecież inwestycja nie tylko dla maluszka, ale każdego domownika.
Stary 2013-12-07, 11:26   #4843
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Chciałam Wam podziękowac za wczesniejsze rady- radziłam sie czy zamówić wózek ciemny czy jasny i poradzilyscie ze ciemny...i jest piękny
Bardzo ładny wózek! Super,że jesteś zadowolona z zakupu

Cytat:
Zdecydowanie nie jesteś sama! Zaczynam powoli rozumieć, co znaczy "wpadać w szał zakupów". Nie mogę się doczekać Mikołajek za rok. Chyba już powinnam odkładać kasę . I też wizja debetu mnie nie przeraża, co jest baaardzo odpowiedzialne . No ale na razie jeszcze mam co wydawać. Była wypłata .
Oj ja tak mam. Dla dzieciaków chciałabym kupić wszystko i nie liczę się z pieniędzmi. Z reguły tak z tydzień przed wypłatą już planuję co na wypłatę kupię i mówię do Radka: że dla Wiki to kupimy,dla Eryka to,za chwilę jeszcze będę planować co dla Kacperka. A on mi ciągle mówi,że do wypłaty jeszcze trochę czasu,a ja ją już wydałam. A ja mu odpowiadam,że prawdziwa kobieta potrafi wydać więcej niż mąż zarobi
Stary 2013-12-07, 11:29   #4844
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Biedne dzieciątko. Aż sobie zajrzę do tego opisu.
Jednak nie ma co schizować i trzeba być dobrej myśli - przecież takie przypadki to kropla w morzu udanych porodów. Nie martw się kobieto. Urodzisz szybko, zdrowego chłopa. Będzie git
Jest na ostatnich stronach.

No niby tak. Ale jeszcze maz mnie zeschizowal. Kiedyś dawno temu obiecał mi jakaś ładną blyskotkę po urodzeniu dziecka. Wiem, ze niektórzy uważają to za głupi zwyczaj, ale mnie sie bardzo podoba
W każdym razie zapytałam go czy juz kupił, a on stwierdził, ze nie, bo przeciez dziecko sie jeszcze nie urodziło i wszystko moze sie zdarzyć, wiec nie chce zapeszyc
I jakos uświadomilo mi to, ze ja się martwię o nacięcie czy bolace sutki, a tak naprawdę to są rzeczy totalnie nieistotne
Stary 2013-12-07, 11:47   #4845
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
A ja mu odpowiadam,że prawdziwa kobieta potrafi wydać więcej niż mąż zarobi
Mocne . Muszę nad tym popracować.
Cytat:
Jest na ostatnich stronach.

No niby tak. Ale jeszcze maz mnie zeschizowal. Kiedyś dawno temu obiecał mi jakaś ładną blyskotkę po urodzeniu dziecka. Wiem, ze niektórzy uważają to za głupi zwyczaj, ale mnie sie bardzo podoba
W każdym razie zapytałam go czy juz kupił, a on stwierdził, ze nie, bo przeciez dziecko sie jeszcze nie urodziło i wszystko moze sie zdarzyć, wiec nie chce zapeszyc
I jakos uświadomilo mi to, ze ja się martwię o nacięcie czy bolace sutki, a tak naprawdę to są rzeczy totalnie nieistotne
Przeczytałam i nawet nie mogę sobie wyobrazić, co czuła ta dziewczyna. Takie sytuacje uświadamiają nam, że złe rzeczy też się zdarzają. Trzeba tylko pamiętać, że rzadko i że zwykle musi dojść do splotu kilku nieszczęśliwych przypadków. A myślenie o błahostkach typu bolące sutki itp. pozwala nam zostać przy zdrowych zmysłach i nie popadać w panikę. I ja naprawdę myślę/ mam przeczucie, że Tobie poród pójdzie w miarę gładko. Kojarzę Cię jako bardzo silną (również fizycznie), opanowaną i metodyczną kobietę. No i z super miednicą .
Co do prezentu "za dziecko", też dostanę i też mi się to podoba. Mój mąż jeszcze nic nie kupił, bo ma takie samo zdanie jak Twój. faceci są inni i tyle.
Stary 2013-12-07, 11:51   #4846
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

Cytat:

i właśnie dlatgeo ja się zdecydowalam na cesarkę, co radzila mi sama neonatolog- to niestety -rzadko, ale się zdarza przy porodach naturalnych
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 11:52   #4847
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Zdrowie dziecka jest najważniejsze.
Ale ja to jakoś zawsze myślę pozytywnie,że wszystko musi być dobrze.
Stary 2013-12-07, 12:25   #4848
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
i właśnie dlatgeo ja się zdecydowalam na cesarkę, co radzila mi sama neonatolog- to niestety -rzadko, ale się zdarza przy porodach naturalnych
Mnie też m.in. to przekonało.
Całą ciążę coś mi się dzieje, więc chociaż poród chcę mieć spokojny. Co tam ja i moje samopoczucie po porodzie - dziecko ważniejsze. Z resztą poród sn mam za sobą, wiem, jak wygląda, pora poznać cc

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 12:45   #4849
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
I to jest to, czego się boję najbardziej, że personel zawali. Zgadzam się z Wami - na takie nieszczęście składa się wiele czynników.
Orientujecie się jak to jest z tymi ułożeniami dziecka? Główkowe - ok, ale jest jeszcze czołowe, twarzyczkowe, ułożenie na kark prosty(czy szyję prostą?) i wtedy nie ma szans, żeby urodzić sn i poważnie nie uszkodzić dziecka...?

W ogóle położna powiedziała, że u mnie w szpitalu nie ma respiratora dla noworodków
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 12:50   #4850
cayenneOna
Zadomowienie

Czesc dziewczyny południowa pora
Tak mnie dziś oswiecilo i obudziłam się z imieniem Antoni (Antoś) na ustach.. co o nim sądzicie? W DE jest nawet odpowiednik, Anton.

Gosia, potrafię sobie wyobrazić, jakie to wkurzajace musi być z mamą..Ja z moją też mam tak, że jak ja o coś poproszę, to już słyszę 10 powodów na nie co prawda nigdy o kasę nie chodzi...Ale jednak..niektórzy tak mają

Perfuzja, jak się czujesz? Czytałam, ze garstka gotowa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 12:56   #4851
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Ja opisów porodów czytać nie będę.... nawet nie zamierzam.
Coraz to bardziej boję się rozwiązania, i po co jeszcze dodatkowo się stresować...
Przeżyjemy, przetrwamy, trzeba myśleć pozytywnie. I tak się od tego nie ucieknie

Moja mama rodziła mnie 3 godziny, ze wszystkim. Z odejściem wód, pierwszymi skurczami. A to był 1 poród. Miałam 3100, mój mąż też miał 3100 a teściowa rodziła go 20 godzin

Koleżanka pierwsze dziecko prawie w samochodzie urodziła, a miała tylko 15 km do szpitala. Stwierdziła, że woli rodzic dzieci...... niż chodzić do dentysty.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-12-07, 13:03   #4852
EVI07
Raczkowanie

Witam się z totalnie zawianej wsi pod Lublinem!!! Do granic miasta mam dokładnie 3 km, ale nie mam szans na ich przebycie, cały czas sypie, wieje, łeb mi pęka od tego wiatru od 4 rano. Na dodatek tż znowu dzisiaj w konwój pojechał, znowu 750km, znowu wróci po północy pewnie. Wiktorię moja mama zabrała do siebie i chyba Mała zostanie u niej na noc (nie zachwyca mnie ten pomysł, ale cóż, dobrze, że mam mamę, a Wika cudowną babcię), bo mnie dzisiaj okropnie brzuch twardnieje, mam jakieś takie okresowe skurcze i chyba nie bardzo dałabym sobie radę z moim energicznym dzieciątkiem (nie lubię jej sadzać przed TV, zresztą ona i tak nie usiedzi za długo, tylko zaraz wymaga uwagi). Te skurcze to efekt chyba nerwowej nocy i wiatru, bo spac nie mogłam wcale, nie śpię od 3.

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Słodkie Mamusie: Jak tam Wasz cukier dzisiaj?
Ja mam dzień przekraczania normy... i nie wiem od czego bo jem to co zawsze dozwolone.... hmmm...
Mój cukier dzisiaj na czczo całe 78, zobaczymy po obiedzie, ale przez ostatnie dni 110 nie przekraczałam. Za to moja zgaga trzyma się doskonale!
Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
(...)mój ojciec zaczął się na mnie drzeć bo wstałam o 11 (!), że traktuję swoją ciążę jak inwalidztwo, że córki kumpla zapi****lają od rana do wieczora z odkurzaczem w ręce, a na mnie nie można liczyć. Powiedział to w momencie gdy akurat myłam naczynia i sprzątałam kuchnię, a całe życie pomagałam jak tylko mogłam. Typ takiego samca alfa który nie wyobraża sobie że mężczyzna ma pracować w domu skoro jest kobieta.(...)
Wybacz, że to powiem, ale Twój tata powinien dostać w dziób za takie gadanie.Rozumiem, że można być samcem alfa, mój tata też jest, ale ma pecha, bo ja w takim razie jestem samicą alfa i z miejsca bym się odgryzła. Ale ze mnie wredziol taki jest. Co nie zmienia faktu, że Twój tato zachował się nie fair.
Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
a jeszcze się zastanawiać zaczęłam co jest, bo siedząc na herbatce czułam takie parcie na jelita jakbym musiała do kibelka iść (a wcale tego nie potrzebowałam)- pojawiło się kilkoma krótkimi seriami. nie mam pojęcia co jest, bo tego jeszcze u mnie nie grali. parcie na pęcherz ok, ale tam
Ja mam od kilku dni to samo, i wydaje mi się, że to są skurcze, albo Mały się tak mocno wyciąga (ale raczej obstawiam skurcze), coraz częściej tak mam, to samo z pęcherzem, ale tu bardziej stawiam na działalność Młodego...
Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
A te laktatory kupujecie nawet jeżeli planujecie karmić piersią? *jestem w trakcie przeglądania list od dziewczyn co muszę kupić*
Ja laktatora nie kupuję przed porodem. Przed urodzeniem Wiktorii kupiłam i nie przydał mi się wcale, próbowałam przy jego pomocy rozkręcić laktację (wiader herbatki laktacyjnej nie liczę) i g...o mi to dało, Mała cały czas była dokarmiana mm, a po 2 miesiącach w ogóle musiałam ją od smętnych resztek w cycach odstawić, i mój organizm nawet tego nie zauważył. Pomijam fakt, że laktator rozpier...ł się po miesiącu (nie polecam Canpol). Wprawdzie mam nadzieję, że tym razem dam radę cycem, ale w razie czego mąż kupi dojarkę i przywiezie, już się nastawił psychicznie.
Cytat:
Przyszedł ten dzien, kiedy pod ochraniacz na materac położyłam podklady Od niedzieli Joszko jest donoszony, wiec chyba najwyższy czas
Zazdroszczę Ci tego donoszenia... A o podkładach na razie nie myślę, co prawda przy Wiktorii nie myślałam o nich wcale...
Cytat:
Nie pisałam wam jeszcze,że wkurzyłam się na mamę.
Gosia, przykro mi z powodu Twoich relacji z mamą. Dla mnie to jest straszne, bo wiem, że ja na oboje moich rodziców mogę liczyć w każdej chwili, rzucą dla mnie (dla mojego męża i córy też) wszystko, teściowa też pomoże, tylko ja nie mogę z nią wytrzymać, bo jest straszną pesymistką i zawsze mnie dołuje, choć ogólnie jest dobra kobieta. Tym bardziej nie potrafię zrozumieć Twojej mamy, bo przecież ona jest stosunkowo blisko Was, a te teksty o nadgodzinach i te (delikatnie mówiąc) nietrafione prezenty dla dzieci... okropne. Przytulam Cię wirtualnie.
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Co do kupowania najtańszej chińszczyzny dla dzieci- znam takich ludzi co jakby mogli to by ze śmietnika wyciągnęli najgorsze gówno aby tylko pieniędzy nie wydać Kiedyś koleżanka opowiedziałą mi jak jej córka dostała od teściowej czekoladę- taką w pudełku zapakowaną- szkoda tylko że nadjedzoną i nie chodziło o to, że teściowa biedna i jej nie stać a chciała się z wnusią podzielić- wręcz przeciwnie, teściowa kasę ma tylko taka sknera jest
No po prostu szczyt wszystkiego!!! Ale to co piszesz zalatuje mi rodziną mojej szwagierki, patologia totalna (przez wiele lat alkoholizm, kazirodztwo itp.), tam też na porządku dziennym jest wyciąganie dziecku pieniędzy ze skarbonki na fajki, wyrzucanie mu zabawek ("bo nie lubię jak się tym gównem bawisz"), mówienie do 5-letniej dziewczynki "dupku", "dupo", "k...o" itd. Ostatnio szwagierki matka (czyli "przeurocza" babcia 5-latki) wyciągnęła jakieś klocki ze śmietnika pod blokiem i dała szwagrowi "dla Małej", nawet tego nie myjąc!!! A szwagierka mało męża swojego nie zabiła, że "prezent od jej mamusi wywalił do śmieci!". Ludzie są chorzy!
Cytat:
Jedź na IP, ten obrzęk może wskazywać na zatrucie, ciśnienie nie jest jakieś wściekle wysokie, ale te objawy są groźne, na IP zrobią Ci mocz i w razie czego szybko dadzą leki na obniżenie. Powodzenia!
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 13:05   #4853
katarzyniak
Rozeznanie

Hej Kochane,
Witam sie z wami ze szpitala.... Byłamm na wizycie u gina z moimi wynikami moczu i morfo, i gin stwierdził ze lepiej dmuchac na zimne i ze wzgledu na krwinki białe w moczu skierowal mnie do szpitala. Miałam juz zapis ktg i podobno jest idealny . Towarzystwo w pokoju niestety takie sobie- dwie osoby głosne i meczace, a jedna zadufana nic nie odzywajaca sie,takze zapowiada sie mily pobyt . Bede tu do was pisac bo co mi tiupozostało

Z pozytywnych rzeczy - gin powiedzial ze ze wzgledu na moje obciazenia bede musiala miec wczesniejsze rozwiazanie w okolicach połowy stycznia tj 37 tydzień.
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700

Edytowane przez katarzyniak
Czas edycji: 2013-12-07 o 13:11
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 13:07   #4854
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Hej Kochane,
Witam sie z wami ze szpitala.... Byłamm na wizycie u gina z moimi wynikami moczu i morfo, i gin stwierdził ze lepiej dmuchac na zimne i ze wzgledu na krwinki białe w moczu skierowal mnie do szpitala. Miałam juz zapis ktg i podobno jest idealny . Towarzystwo w pokoju niestety takie sobie- dwie osoby głosne i meczace, a jedna zadufana nic nie odzywajaca sie,takze zapowiada sie mily pobyt . Bede tu do was pisac po co mi ti pozostało
Trzymaj się tam! i pisz. Towarzystwem nie ma się co martwic, byleby Cię głowa nie rozbolała od tych głośnych.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-12-07, 13:13   #4855
EVI07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mnie też m.in. to przekonało.
Całą ciążę coś mi się dzieje, więc chociaż poród chcę mieć spokojny. Co tam ja i moje samopoczucie po porodzie - dziecko ważniejsze. Z resztą poród sn mam za sobą, wiem, jak wygląda, pora poznać cc
A tak w ogóle Hosenko, jak się czujesz? Jak znosisz leżenie z nogami wyżej?
Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny południowa pora
Tak mnie dziś oswiecilo i obudziłam się z imieniem Antoni (Antoś) na ustach.. co o nim sądzicie? W DE jest nawet odpowiednik, Anton.

Gosia, potrafię sobie wyobrazić, jakie to wkurzajace musi być z mamą..Ja z moją też mam tak, że jak ja o coś poproszę, to już słyszę 10 powodów na nie co prawda nigdy o kasę nie chodzi...Ale jednak..niektórzy tak mają

Perfuzja, jak się czujesz? Czytałam, ze garstka gotowa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Antoś bardzo ładnie.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Hej Kochane,
Witam sie z wami ze szpitala.... Byłamm na wizycie u gina z moimi wynikami moczu i morfo, i gin stwierdził ze lepiej dmuchac na zimne i ze wzgledu na krwinki białe w moczu skierowal mnie do szpitala. Miałam juz zapis ktg i podobno jest idealny . Towarzystwo w pokoju niestety takie sobie- dwie osoby głosne i meczace, a jedna zadufana nic nie odzywajaca sie,takze zapowiada sie mily pobyt . Bede tu do was pisac bo co mi tiupozostało

Z pozytywnych rzeczy - gin powiedzial ze ze wzgledu na moje obciazenia bede musiala miec wczesniejsze rozwiazanie w okolicach połowy stycznia tj 37 tydzień.
Trzymaj się w tym szpitalu i dawaj znać co u Ciebie. A na towarzystwo nie zwracaj uwagi.
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 13:43   #4856
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Hej Kochane,

a będą Ci robili cc czy wywołają poród?
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 13:49   #4857
katarzyniak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość

a będą Ci robili cc czy wywołają poród?
Negrid, bardzo chcialabym cc i tez mowilam wczesniej o tym swojemu ginekologowi na poprzedniej wizycie- wtedy machnął ręką na moje zapytanie czy mam wskazania do cc i odpowiedzial ze jak najbardziej i ze on ma "uwazanie" na tym oddziale. Takze teraz mam nadzieje ze bedzie sie trzymal tego planu... Wskazania jakies teoretycznie mam bo chociazby zespol antyfosfolipidowy itp. Zobaczymy co to bedzie....
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-07, 13:53   #4858
demonyianioly
Rozeznanie

Postanowiłam pokazać mój brzuszek, przy okazji na zdjęciu jest koszula, którą zamówiłam do szpitala (wiadomo, pod nią mam stanik sportowy - to nie jej element).
Tydzień 30, plus 10 kg
Koszmarny czas nastał u nas w domu, atmosfera przez mojego byłego podła. Rodzice bardzo zawiedzeni. Do tego nasz domownik - kot miał wczoraj operację na oczy... Jak wrócił od weta to nie wytrzymałam i chyba pierwszy raz od wielu lat przy wszystkich się popłakałam. Na powiekach szwy i łzy z krwi mu leciały, lewo stał, przewracał i się i był obsiusiany, a w łapce wenflon. Dziś już lepiej, próbuje sobie zdjąć kołnierz...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG00702-20131207-1441.jpg (157,7 KB, 87 załadowań)
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 14:02   #4859
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Postanowiłam pokazać mój brzuszek, przy okazji na zdjęciu jest koszula, którą zamówiłam do szpitala (wiadomo, pod nią mam stanik sportowy - to nie jej element).
Tydzień 30, plus 10 kg
Koszmarny czas nastał u nas w domu, atmosfera przez mojego byłego podła. Rodzice bardzo zawiedzeni. Do tego nasz domownik - kot miał wczoraj operację na oczy... Jak wrócił od weta to nie wytrzymałam i chyba pierwszy raz od wielu lat przy wszystkich się popłakałam. Na powiekach szwy i łzy z krwi mu leciały, lewo stał, przewracał i się i był obsiusiany, a w łapce wenflon. Dziś już lepiej, próbuje sobie zdjąć kołnierz...

piękny brzuszek- bardzo zgrabniutki wagą się nie przejmuj- ja mam 32tc i 12 kg do przodu coż- nic na to nie poradzę.
Biedna kocinka, mam nadzieję, że operacja pomoże i wróci do zdrowia, wiem co czujesz bo ja też widząc moją kotę z wenflonem (miała go przez tydzień bo codziennie kroplówki miała) też płakałam

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Negrid, bardzo chcialabym cc i tez mowilam wczesniej o tym swojemu ginekologowi na poprzedniej wizycie- wtedy machnął ręką na moje zapytanie czy mam wskazania do cc i odpowiedzial ze jak najbardziej i ze on ma "uwazanie" na tym oddziale. Takze teraz mam nadzieje ze bedzie sie trzymal tego planu... Wskazania jakies teoretycznie mam bo chociazby zespol antyfosfolipidowy itp. Zobaczymy co to bedzie....
wszystko będzie dobrze, wypoczywaj i oby dzieciaczek siedział jak najdłużej w brzuszku
Stary 2013-12-07, 14:02   #4860
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Hej Kochane,

Trzymaj sie tam. Towarzystwo na sali olej Siedz z nami na Wizazu, tu towarzystwo jest wysmienite
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości