![]() |
#4831 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: Koty - część IX
Cytat:
![]() 28 lipca wszystko było ok. 29 przyjechałam z pracy, była w złym stanie. Pojechałam do weta. Wykąpali ją , nawodnili itp. Miałam ją zabrać do domu, ale 2 psy i 3 koty to za dużo, myślałam też, że będzie lepiej jak ją zostawię pod opieką wetów. Na drugi dzień zadzwoniłam. Zjadła, piła, ale nie mogła kicać. Paraliż/niedowład tylnych łap. Mieliśmy czekać do wieczora czy się poprawi. Wysprzątałam klatkę, dałam czyste siano, smakołyki... Przywiozłam ją w kartonie . Śpi koło klatki, posadziłam tam biały wrzos ![]() ![]() Wracałam z pracy, na przystanku było sporo ludzi. Jakaś dziewucha miała kota. Kot może był na świecie 2-3 tygodnie, miał trochę otwarte oczy. Miauczał przeraźliwie. Szeptem pogadałam ze znajomą , ale w autobusie zapytałam o kota, przystanek jest przy schronisku i nogi mi się ugięły, czy czasem nie oddali takiego maleństwa ![]() Dosiadłam do znajomej , powtórzyłam. - Akurat. Na przystanku mówiła, że musi powiedzieć rodzicom, że go znalazła, bo inaczej nie pozwolą go jej wziąć . ![]()
![]() |
#4832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Śmieciak będzie dalej żył w Twoim sercu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale co się odwlecze... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak zmienie mieszkanie na wieksze (mam nadzieje) to kupie mlodemu taki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4835 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To już nawet nie tyle wiek, ale po tym urazie łap prawie 3 lata temu brakuje mu odwagi na takie szaleństwa. Zresztą on nigdy szalony nie był, zawsze spokojny.
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
Bylismy ostatnio w Biedri na zakupach. Na parkingu staly rowery, jeden z przyczepka taka jak dla dziecka... a w srodku kociak
![]() ![]()
#4837 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
Moje maja ponad rok i jedza Applaws kitten. Skad ten pomysl zeby po kastracji zmieniac karme? Moze ma na cos alergie?
#4839 |
Nie depcze krokusów
|
Bury jadł po kastracji przez 2 miesiące kociakową karmę i szybko przytył. Potem już jadł prawie wyłącznie bezzbożówki w dawkach nie większych od zalecanych, ale i tak po operacji kazano mi go odchudzić. Na mokrej karmie pięknie schudł. Niestety Niuńka też.
![]() |
#4840 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | ||||||
Zakorzenienie
|
Nie zacytowało mi się wszystko ;/
Witam nowe pingwinki <3 i właścicielkę ;p Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() hehehehehe ![]() ![]() no mniam ![]() Cytat:
![]() super skarpetki (pończoszki właściwie) ![]() Jaka miłość, jakie wąsy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie najbardziej rozwaliło picie wody wlanej do brudnych garów, żeby je "odmoczyć". Fuuuu Cytat:
![]()
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2014-08-23 o 09:19 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Zakorzenienie
|
No i zabiłam wątek
![]() ![]() ale doczytałam jeszcze, że pewne Bure zostało uwolnione z ubranka ![]() Ten kot chce podróżować, autentycznie
#4843 |
... choć nie Westwood
|
jaki światowy Felut
![]() A wątek coś przycichł... Więc może od razu zadam pytanie: czy Wasze kitaki jedzą trawę? Moja mała kiedyś jadła, ale mielismy awarię (cos się za nia ciągnelo...), myslałam, że za młoda jest i teraz pól roku później trawa zasadzona, niunka podgryza od dwóch tygodni i wczoraj ZNOWU... w kuwecie wszystko ładnie pięknie, ale mała z kuwety wyszła, a qpon za nią ![]()
![]() |
#4844 | |
Zakorzenienie
|
Trawe jej zostaw. Moze to tylko poczatek z przebojami? Nasze maja prawie caly czas trawe. Aktualnie jest zasiana. Czekamy az urosnie.
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4845 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2014-08-23 o 21:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Elwirka-Elmirka :D
|
1. 1156...1157... Sprawdzimy czy aby na pewno jakiś kawałek nie zginął , bo inaczej kotek w zadek zmarznie
![]() 2. A gdyby tak zostać królikiem ?
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2014-08-23 o 22:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zakorzenienie
|
Nimfa tylko Figiel wychodzi na spacery? Czy to po prostu twoj pupilek?
![]()
#4848 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ;/ Jeszcze tylko trochę ![]() No i po jej zachowaniach jak wracam widzę, że wolno jej pod moją niebecnośc robić WSZYSTKO, więc taki biedny Felut to znowu nie jest ![]() ![]() Cytat:
Ciekawski Figiel ![]() No, odkąd zobaczyłam to żłopanie z brudnego gara ze zlewu, to też już nie namaczam ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 |
... choć nie Westwood
|
Tak, trawa specjalnie dla kotów. U nas z tym spokojnie, czasem sobie podgryzie co nieco. Z tym ze chyba w całości
![]()
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
Suvia musisz chyba pancia wytresowac
![]() ![]() Ja tresuje koty. Ucze je prostych komend: chodz, siad, hop na miejsce. Przydatne w zyciu ![]()
#4852 |
Zakorzenienie
|
szlaczek trafia wszystko co naumiałam Feluta
![]() "Przecież ja nic nie robię. Ona mnie tak nie słucha jak Ciebie, a dodatkowo zapomina co już umiała" ![]() Jeszcze trochę i oboje będą tresowani ![]() Z dzisiejszej prasówki, pewnie już było na wątasku, ale co tam: super zdjęcia (głównie Malla będzie zadowolona ![]() kotomeble Mamo, ja to chcę
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2014-08-24 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
Ten mostek jak u Rybiorka
![]() U mnie tez tak bylo: niedobry kotek, fe, zejdz ze stolu ![]() ![]() Kot sie patrzy jak na wariata ![]() Ja jak wpadam to od razu koty na bacznosc ![]() Nauczylam go juz, ze sie snaczkow nie rzuca po domu tylko kot ma przyjsc, usiasc i poczekac az dostanie. Chce je nauczyc jeszcze kilku sztuczek. Tzn glownie Suare, bo ona jest chetna do nauki. Kotu sie nie chce, len jeden ![]()
#4854 |
Konto usunięte
|
cześć, wpadłam się poradzić
![]() We wtorek znalazłam małego kociaka, wet powiedział że ma max miesiąc. Uczyłam go załatwiać się do kuwety, zanosiłam po jedzeniu i było ok, jak załatwił się na panele to ścierałam chusteczką i wkładałam ją do kuwety. Jednak w piątek zdarzył się straszny wypadek. Kociak został na chwilę sam w pokoju i włożył łapkę do klatki szczurów... Ma połamaną łapkę ![]() I od tego czasu jest problem z załatwianiem się do kuwety bo jak go wkładam on wychodzi i sika na podłogę. Proszę o wyrozumiałość, nigdy bym nie pomyślała że mój oswojony szczur może zrobić coś takiego. Stwierdziłam, że muszę je oddać, w piątek wystawiłam ogłoszenie, wczoraj je oddałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
KOTerator
|
Ma połamaną łapkę od piątku i kiedy wet ją będzie składał? Tu się czas liczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |||
KOTerator
|
Jeżeli złamanie nie było poważne i wystarczy tylko usztywnienie to fajnie.
Chciałaś się poradzić, ale nie widzę pytania. Chodzi o sikanie? Kotu w gipsie szczególnie takiemu małemu (powinien być jeszcze z mamą) ciężko wejść do kuwety, ja bym go nie stresowała dodatkowo i poczekała z uczeniem kuwetkowania do zdjęcia opatrunku... Rozłóż pieluchu, pomyśl nad niższą kuwetą/niskim pudełkiem... ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() Felut ![]() Moje nie wiedzą, że trawę się je, jak była trawa tylko grzebały w niej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Sonia zwariowała, wpakowała się na kolana i chce się miziać, sama! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z tym że chodzi o to że on nie chce być w tej kuwecie, bo wyjście a raczej doczołganie się do podłogi nie sprawia mu problemu, wychodzi i sika obok. Może to wina żwirku? to nie jest typowa kuweta, wysoka, to taki plastikowy pojemnik, z 4 cm ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
KOTerator
|
Wet na ile tygodni założył opatrunek? Kiedy macie kontrole? Jakie to złamanie/co wyszło na rtg? Mamy tu wetkę, im więcej napiszesz tym lepiej, jak będzie miała czas może coś odpisze.
A mogę zapytać czemu oddałaś szczury a nie kotka? Szczury domyślam się miałaś długo, a kotka dopiero od wtorku? |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chciałam się jedynie poradzić w kwestii higieny. Szczury miałam 3. Mój pierwszy zdechł jakieś 3 tyg temu, 2 pozostałe były ok ale już nie takie jak on. Bardzo przeżyłam jego śmierć. A po tym co się stało stwierdziłam że muszę. Nie chciałam ich oddawać ale stwierdziłam, że tak będzie lepiej. dopisuję: poza tym jak to miałam kotka oddać? Chorego, po prostu się pozbyć? O ile przeżyje to będzie ze mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.