|
|
#4832 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Nawijko, Dorotka dla odmiany olała spanie
|
|
|
|
#4833 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zbadamy kupke Cytat:
|
||
|
|
|
#4834 |
|
Konto usunięte
|
Glista ludzka = ponieważ nocą robale podchodzą przełykiem aż do gardła, powodują drapanie, dziecko automatycznie odkrztusza. Inna rzecz - bardzo częste nocą przełykanie śliny, A. też to miała - nie da się nie zauważyć
|
|
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
heja!!! Ja dzisiaj na Yntegrację z moimi wariatami z NR
także leeeeeeeceeeeeeeeeeeeeeee eeemmm się gotowywać
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć robaczki
![]() Od czwartku jestem na bakier z mężem-nie to że się pokłóciliśmy Po prostu uznał że przestanie się do mnie zwyczajnie odzywać ![]() W związku z tym tak mnie nosi że wzięłam się za porządki,mega porządki ![]() Wczoraj tak wypieściłam pokój że aż nadziwić się nie mogę że może być tak czysto i przyjemnie a dziś w ruch poszła łazienka Jakieś plusy tego są,nie powiem że nie![]() Co do tematów które tu się przewinęły to : Ja nie wiem gdzie wy oglądacie bajkę Masza i niedźwiedź ale na Tvp abc leci po polsku,co prawda Masza zaciąga trochę po rosyjsku ale wszystko mówi w polskim języku. Oskar nie zbyt jest zainteresowany tą bajką,już bardziej ja ![]() Oski lubi "Klub przyjaciół myszki miki" i "Jake i piraci z nibylandi",czasami "Domisie"- tylko te grzecznie i uważnie ogląda I jeśli chodzi o ideę tych bajek to mi się podobają bo one czegoś uczą. Może nie dzieci w naszym wieku ale dla starszych myślę że są ok. Z umiarem rzecz jasna![]() Co tam jeszcze... Spóźnione najlepsze życzenia dla Silver i Little-spełnienia marzeń kochane ![]() Dla naszych chorych dzieciaczków Zdrówka,zdrówka i jeszcze raz zdrówka ![]() Little-jeśli kaszel typowo przeziębieniowy to spokojnie inhalacje pomogą,ile już inhalujesz małą? Silver-jak dziś Darusia? Marsi-jak się czujesz? Odpoczywasz? Pijesz? ![]() Blogerka-witaj Sylwietta-gratuluje stażu ![]() Zwierzęta u nas też robią furorę tylko u nas nie mogłam dostać stacjonarnie dobrej jakości zwykłych domowych zwierząt a że uparłam się że muszę małego coś takiego kupić to kupiłam... Zestaw dinozaurów które w mniemaniu mego syna robią "ihaha" ![]() Od razu póki pamiętam prośba do Ciebie i do Nawijki -mogę prosić was o linki do swoich ogłoszeń na olx na priv? Wiem że wam interes idzie więc może podejrze jak to się fachowo robi będę wystawiać sporo rzeczy i nie chce dać ciała na samym starcie. Proszę proszę proszę ![]() Powiem Wam szczerze że ja to chyba jestem już stary muchomor,jak czytam ile jeszcze wasze dzieciaki przebywają na dworze to mi głupio. Bo mi już się nie chce wychodzić. Dla mnie jesień to już fatalny czas jeżeli chodzi o wyjścia na dwór(a przecież jeszcze jest w miarę ciepło). Najchętniej zaszyłabym się w chacie i poczekała do następnego lata Dodam tylko że kocham za to zimę ale za oknem ![]() Tyle chyba... ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- A jeszcze mi się przypomniało;Moja mama odkryła Amerykę ![]() Ostatnio chodzi i ciągle wszystkim powtarza jak to Oskar jest mocno do mnie przywiązany,że lubi dziadków,owszem! ale mama(znaczy ja ) dla niego jest NAJWAŻNIEJSZA. Nie wiem co ma na celu ciągle to powtarzając i nie wiem czemu się temu dziwi skoro Oskar od swoich narodzin przebywa wyłącznie w moim towarzystwie. Nigdy dziadkowie dobrowolnie go nie zabrali żeby miał okazję zostać z kimś innym niż ja (czego z resztą od nich nie oczekuje), a druga sprawa to ja bardzo rzadko go z kimś zostawiam jak nie mam takiej potrzeby. On nawet do łazienki ze mną chodzi,a jak wychodzę sama a on np zostaje z babcią na chwilę to płacze za mną. I z tego powodu krążą już legendy jakie to ja przez to będę mieć z nim problemy ![]() Taaa! bo ja sama się do tego przyczyniłam,nikt mi nie deklarował pomocy wtedy jak było trzeba i to że dziecko potrzebuje bliskości matki szczególni teraz to faktycznie... Kolosalny problem. Mąż też mi wytyka że zrobiłam lub zrobię (stosuje te dwa zamiennie) z niego maminsynka ale z tym to już mi się nie chce dyskutować nawet i odpowiadam mu tylko że gada tak z zazdrości bo chciałby żeby to jego Oskar tak faworyzował i że chciałby żeby był synkiem tatusia a nie mamusi![]() Dom wariatów-tak wiem
|
#4837 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
u Was też jest tyle muszek owocówek w mieszkaniach? masakra, wciągnęłam dzisiaj całe stado do odkurzacza, a znowu to samo Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4838 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48310720]Glista ludzka = ponieważ nocą robale podchodzą przełykiem aż do gardła, powodują drapanie, dziecko automatycznie odkrztusza. Inna rzecz - bardzo częste nocą przełykanie śliny, A. też to miała - nie da się nie zauważyć
Fuuu w dzien jak SPI tez pokasluje A co s kiedys pisalas ze jakies Ronald w zwyklym badaniu kupki nie wwyjda ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Robale nie Ronald |
|
|
|
#4839 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję!!! ![]() Cytat:
![]() Nie zacytowało mi: - Pola śpi na poduszce, odkąd przestała spać w rożku, czyli chyba od 4 miesiąca(?) - co z tym klubem robimy??????? - Ewulko, brawo! ![]() - Lady, Piotrek super wygląda w tej grzywce ![]() - do sprzątania dużej chałupy idzie się przyzwyczaić, choć piętrowa faktycznie "straszy" Ostatnio mnie kumpela rozwaliła. Mieszkają w tym domu z lat 90, czyli sutereny, parter, piętro i poddasze, oni tam wszystkie pomieszczenia mają urządzone, tylko z połowy nie korzystają , w suterenach kotłownia, spiżarnia itp. dodatkowo. Siedzimy z Polą u niej, a ona do mnie czy może iść na chwilę po coś tam DO PIWNICY? Ja się pytam, że mają jeszcze piwnicę? Ona: tak, pod całym domem ![]() Młoda w czwartek po południu miała 39,5 st. gorączki, rzygała o 16, potem o 19 to, co zjadła jeszcze o 13, potem jeszcze za pół godziny. W nocy czw/pt miała 42 st., znowu rzyg, pobawiłyśmy się 2 godziny i już spała. Rano jeszcze 38 st., wypieki na policzkach, ale po południu już wszystko zeszło. ![]() Okazało się, że na palcach mam już egzemę, reszta trochę lepiej. Najpierw smarować antybiotykiem 2 tyg., potem maścią, jak nie przejdzie całkiem, to znowu przyjść. |
|||||||||
|
|
|
#4840 |
|
Zadomowienie
|
Dzis bylismy w Lubece w CH i zamiast po sklepach to siedzielismy w bawialni öd 3 lat ale Nati smigala tam lepiej niz niektore starsze dzieci rodzice nadziwic sie nie mogli jak nati Sams po schodkach z moja asekuracja i siadala i zjezdzala,
Kupilam loda 1 galke (tylko tutaj to SA big galki nie to co w Pl) i drugi wafelek przelozylam pol loda zeby sie nie upackala a Nati Dwa wafelki zlapal aa i wcinala ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Sylwietta Gratuluje stazu Moja Kurs nie zacznie sie w pon tylko dopiero 13.10 a ja juz bym chcciala Moj ma 660 godzin a wyczytalam ze SA tez takie po 960 godzin zadzwonie w pon i zapytam czy takie tez TU organizuja moze sie jakos dogadam ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Charlizz Rozmawialam z mama i ona wlasnie ten syropek co pisalas mi zawsze podawala ciekawe czy go tutaj dostane Sklad spisze |
|
|
|
#4841 | ||||
|
Rozeznanie
|
Heheh, tak różowo nie jest. Średnio raz w tygodniu mam ochotę wystawić gościa na Allegro albo nawet oddać za opłatą
On mnie zresztą pewnie też. Cytat:
![]() Cytat:
Julka bardzo o to dba, by nikt nie był głodny - ostatnio ma manię dzielenia się każdym posiłkiem czy przekąską ![]() Cytat:
Ciekawe, co Poli było Najważniejsze, że już ok.I kciuki, by Tobie się poprawiło po maści. Cytat:
U mnie już wszyscy śpią. Młoda szalała w chacie i padła, tz też W ogóle Julka miała dziś fazę na przytulanie - biegała po mieszkaniu i wołała mama/ tata, przytulając nas |
||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
.
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-09-27 o 20:57 |
|
|
|
#4843 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
albo klona chociaz ![]() przeczytałam na wagary Cytat:
dzieki nim dowiedziałam sie, ze baran robi błeeee ![]() Cytat:
są wszędzie....a wystarczy, ze mały wrzuci ogryzek z jabłka do kosza to jak otwieram ponownie to wylatuje taka chmara i wali prosto na twarz ja w kuchni włączyłam do gniazdka takiecos przeciw komarom i troche pomaga ![]() Cytat:
ja sie własnie zastanawiałam, co sie u Ciebie zadziało,ze Cie nie było! mogła byc trzydniówka? Mi Bartulo padł przed 20 , odpłynął w czasie picia butli no bo mokro po deszczu a on nie odpusci nawet tyciej kałuzy ale szkoda mi go było w domu trzymac jak słonce wyszło ![]() ULTRA, Bartulo wziął dzis swojego megamisia, chodził z nim, kładł sie na łozko, przytulał i mówił "komam" (kocham) |
|||||
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
Aha,jeszcze Wam powiem jak mi młody narobił dzis siary
jestesmy w markecie z koszykami, jedzie dziec w wózku i nagle na cały głos MAMA ku-KUWA!!!! Kukurydza znaczy sie
|
|
|
|
#4845 |
|
Zadomowienie
|
Co do smarowania pupy to ja tez nie smarowalam tylko jak jakies zaczerwienienie
Sylwietta Juz 1 to niedlugo zostaw malego na Probe przed, zeby zobaczyc jak bedzie |
|
|
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby Wam wpadła kiedys w oko taka farma dla tych zwierzaków to prosze o info. Tylko nie klockowa, bo Bartulo z klockami na bakier i takiej wiezy jak Antonio zrobił toja sie nigdy nie doczekam
moze byc uzywka, zeby była fajna dziękuje,koniec ogłoszen ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
) bo na dworze mu bedzie łatwiej, kury pokarmi,króliki, z psem poszaleje, na spacer na łąkę pójdzie, szybciej mu zleci. Kutwa,spacja mi sie przycina i rzadko kiedy odstępy wstawia ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- A na TVN? LEJDISSSSSSSSSSSSSS
|
|
|
|
|
#4847 |
|
Zadomowienie
|
Kochane te nasze robaczki
I ta swiadomosx, ze jestesmy dla nich najwaziejsze |
|
|
|
#4848 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wymagajacy nie jest ![]() Cytat:
Cytat:
tym bardziej wole od razu po pracy zjesc "wczorajsze" niz glodna gotowac z dzieckiem u nogi ![]() mama najwyzej wstawia ziemniaki |
||||
|
|
|
#4849 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48310720]Glista ludzka = ponieważ nocą robale podchodzą przełykiem aż do gardła, powodują drapanie, dziecko automatycznie odkrztusza. Inna rzecz - bardzo częste nocą przełykanie śliny, A. też to miała - nie da się nie zauważyć
bleeeeeeee, slabo mi Cytat:
masze ogladam na YT. nawet ne wiedzialam ze jest taki program jak abc a juz te tytuly bajek to w ogole pierwsze slysze ![]() Cytat:
Cytat:
poprostu masakrejszyn ile tego paciarajstwa jest! co ciekawe nie ma ich w kuchni a np. w lazience, w szafce gdze trzymam szczoteczki, paste, kremy itd Cytat:
co to sutereny? ![]() 42???!!! OMG! ja bym na zawal zeszla, przyrzekam! --------------- szkolenie skonczylo sie o 16 a mialo byc o 17.30 takze gitez ogolnie to fajnie bo dostalismy kanapki, kawke, herbate, ciacha, dalo sie wysiedziec te 7 godzin w pazdzierniku jeszcze 2 czesc ale to juz duzo krotsza, ufff...szkolenie bylo podzielone na dwa moduly. drugi modul powadzila taka mloda dzewczyna, swietna! naprawde rewelacyjna za to pierwsza czesc - tragedyja! wielka pani profesor skąciśtam ngdy nie pracujaca w szkole jedynie wyklada na uniwersytecie i nam mowi co mamy robic. ne zna realiow kompletnie a sie upiera przy swoim zdaniu. I to bylo najbardziej wku.rzajace - nie mozna bylo miec swojego zdania bo zaraz to negowala usilujac sprowadzic myslenie na tylko i wylaczne jej tor a i najciekawsze - motywowanie uczniow do nauki to złłuuuooooo!!! :/ Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-09-27 o 22:14 |
||||
|
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem czy widziałyście wiadomości ale dziś zatonęła kwidzyńska amfibia,jedna osoba nie żyje i właśnie się dowiedzieliśmy że tą osobą był kierownik mojego męża
Bardzo mną to wstrząsnęło ![]() Nie znałam człowieka ale mąż tyle o nim opowiadał,już go nie ma![]() Sylwuś- dziękuje ![]() Narazie mam problemy z odczytaniem priv ale widzę że jest.
Od 20.04.2007r. Razem. Od 11.08.2012r. Żona. Ur. 23.01.2013 "Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło" KosmetyczneSzaleństwo 7DniTygodnia Edytowane przez mala_19kw Czas edycji: 2014-09-27 o 22:48 |
|
|
|
#4852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
yyyyyyyyyy, to po co takie cos budowac??????????---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Deli - co jest? |
||
|
|
|
#4854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mala
|
|
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku, bo z założenia to są takie bardziej piwnice z domieszką użytkowania, a potem się tam jednak mieszka
![]() Mała, rany Boskie, jakie to straszne ![]()
|
|
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej... Antonio wczoraj już nie wymiotowal za to prawie cały dzień miał ok. 37.1 . Wiem ze to nie temperatura ale dziwne bo on nigdy tak nie ma. Czy to być od tych wymiotów - sensacji żołądkowych?
Ja dopiero od jutra wracam do ćwiczeń. .. czyli tydzień przerwy. No trudno- nic nie poradzę. Siła wyższa. Dawno temu nie miałam takiej przerwy.jednak spiąć poślady musze koniecznie i do roboty. Bo na święta musze mieć 6 kg mniej. Dzieć wstał pił godziny temu -wypił piratów cała butelkę wody i usnął dalej. .. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48309564]https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4594 neti[/QUOTE] Dziękuję Wam kochane. Cytat:
A faktycznie.- u nasz szał na klocki. I nie tylko Antonio ale tatuś, mamusia i nawet chociaż ciocia mają większą frajdę od synka ![]() Sylwia ja też ciekawska jestem. Jak tam u Was. Jak z t.? A jak rodzice Twoi?Skrobnij coś. A Szajka ja dlatego pisalam ze prezent dla bliźniaczek wspólny - bo tz jestchrzestnym jednej. No i nie wypada nie kupić nic drugiej. W zeszłym roku kupiliśmy wielki zestaw do robienia biżuterii z taką maszyna co w wodzie się te koraliki moczylo i kolor. Dlatego chcieliśmy wspólny. ..
|
|
#4857 |
|
Konto usunięte
|
No to Neti ja bym brała te walizeczki - są 2 różne, ale spokojnie mogą się bawić razem bo to pasuje
na BN, albo takie:http://allegro.pl/wrozka-aquarella-j...619807192.html http://allegro.pl/playmobil-wrozki-5...570092594.html http://allegro.pl/playmobil-kraina-w...583247042.html http://allegro.pl/playmobil-princess...619379893.html ogrom tego, A. jest bardzo wróżkowa-księżniczkowa
|
|
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek
![]() Cytat:
zgadzam si ze nie wypada ale ta "roznica" moim zdaniem musi byc zachowana dla dobra jeden i drugiej dziewczynki.
|
|
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
SZAJA, widze, ze w watku "Wszystko, co..." piszesz, ze po trzydniowce nie mozna szczepic przez 6 tygodni. Nam pediatra powiedziala, ze przez 3 miesiace. Strasznie dlugo toto mi sie wydaje... polozna sie upierala, ze 3 tyg wystarcza.
|
|
|
|
#4860 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
ja przy kawce, Ania u babci i dziadka na dole, a małżon dogorywa w łóżku wczoraj zaprosiłam znajomych na oblewanie mojego magistra zrobiłam 2 sałatki, zimną płytę, parówki w cieście francuskim. Do tego litry wódki i piwska oczywiście ja wypiłam jedno piwko i miałam dość ale reszta nie była tak mało wymagająca, to też mąż wygląda jak wygląda. Chyba sama z Anią będę musiała iść do kościoła Ahhh i dostałam szampana i piękny, oczo.ebny różowy długopis z parkera
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

, młode dostało wczoraj takie zwierzątka 

a dziś w ruch poszła łazienka

Nie wiem jakim cudem, musiala wejsc na tz i sie z niego sturlac. Spala na srodku lozka. Ma rozciecie na czole, ale nie glebokie, mocno czerwone pewnie bedzie siniak 

Ja się pytam, że mają jeszcze piwnicę? Ona: tak, pod całym domem 
Najważniejsze, że już ok.

ja w kuchni włączyłam do gniazdka takiecos przeciw komarom i troche pomaga