Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-04, 12:00   #4831
a_g_ata
Rozeznanie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie
Gin bardzo fajny, trochę zabawny, generalnie miły. I to duży plus bo bałam się, że będzie jakiś wredny. Moją wagę skomentował o dużo pani waży tylko, no ale to ja też wiem bo już plus 20 jakieś Sprzęt ma super, dużo lepszy niż moja poprzednia gin. Zrobił mi dokładne usg, przepływy w pępowinie w normie. Mój klusek waży 3450!!! Ledwo mieści się w tych centylach Jak się urodzi w terminie to na pewno będzie większy niż brat A szyjka już jest bardzo miękka, więc się szykuje. Mam przyjść na następną wizytę 17.03.

Wow ale duży dzidziuś!!!!! Gratulacje!

Ja dzisiaj siedze i grzebie w tych deko z baby shower...przygotowałam konkursy z nagrodami dla moich przyjaciółek ...będzie śmiechu co niemiara cos czuje
Zalaczam fotki dyplomu za konkurs na najlepsza znajomość przyszłej mamy -czyli mnie:p jako prezent kupilam balsam do ust esos..(pewnie znacie:p)..jakiś hit ostatnich miesięcy...

Dzisiaj przyszła przesyłka z sklepu zielarskiego... Jestem juz po pierwszej kąpieli w kokosie:p fajnyyyyyy.....
Kupilam sobie tez olejek różany na rozstepy..podobno pomaga
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1457092831139.jpg (40,6 KB, 27 załadowań)
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 12:02   #4832
akinomka03
Rozeznanie

kejka tyle bólu i nerwów masz ale już niedługo przytulisz synka i o wszystkim zapomnisz

rozowa firanka dla własnego spokoju poszłabym do innego lekarza.

annihilate ale duży twój synek, chyba pobił wagą nasze wszystkie dzieciaczki super że wszystko dobrze

chrapanie coś okropnego, mój mąż też chrapie i to bardzo

seks ja choć zakazu nie mam i nie miałam to od listopada nic, bałam sie bo brzuch mi twardniał i tez uważam że te sprawy są na drugim planie choć nie raz miałam ochotę to jednak odpuszczałam bo dziecko i jego bezpieczeństwo najważniejsze.

wczoraj zaczełam 9 miesiąc ale szybko zleciało, nie mogę uwierzyc że to już, że zaraz mała będzie na świeci
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 12:04   #4833
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Witam się o tej zacnej porze :P

Wczoraj byliśmy oglądać maxi cosi stelle i niestety bardzo się rozczarowalam. Jednak rezygnujemy z niej chyba i bierzemy x landera x pulse w wersji z 2015r nie nowa chociaz sama juz nie wiem. Mamy dylemat

Spałam od północy do 4 dopóki syn stwierdził że pora matkę skopac i tak koczuje. Dostał zaraz jak mnie obudził takiej czkawki ze brzuch skakał. Poszłam naczynia zmyć bo sterta w zlewie była i oczywiście teraz on poszedł spać maly zachlannik a ja rozbudzona czekam az mi się może spać zechce oglądając jakieś badziewne disco polo
No co ty, czemu wam Stella nie odpowiada?? Ja byłam zachwycona, lepsza wersja mura 4, zgrabniejsza, amortyzowana i naprawdę praktyczna. Jak dla mnie zostawia X landera daleko w tyle a też już byłam niemal zdecydowana. Przemyślcie sobie jeszcze

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Cześć ;D
Wczoraj mi internetu zabrakło bo mieli awarie i guzik Wam napisać mogłam.
Załączyli późno więc mi sie usnęło

Po wizycie super!!
Wasze kciukaski sie przydały i dziękuje za wsparcie bo już schizowałam w tej poczekalni
Nic sie złego nie dzieje, wymaltretował mi paluchami swoimi szyjke co i jak i że wszystko jest jak należy.
Rozwarcie na opuszek ale on juz odkąd wiemy o tym mówi że tak bedzie do końca i sie nie martwić
Damianek ma 2328g, jak to ujął jajca ma ogromne bo jak uchwycił na usg to aż mnie na śmiech zebrało
Daty ani skierowania na cesarke mi jeszcze nie dał bo stwierdził żeby nic nie krakać bo to za wcześnie i na pewno nie urodze w marcu
24 marca na kolejną i ostatnią wizyte z wynikami badań i wtedy pobierze mi na miejscu gbs... buuuu.
Oczywiście nadal zakaz współżycia wytrzymamy bo to juz niedługo a od sierpnia jestem na zakazie i nietknięta

zatyczki do uszu
Stosuje 15 lat juz i nie wyobrażam sobie bez nich mąż ma w pracy superaśnie i kolorowe to mi przynosi

siara
Nic mi nie leci, a w poprzedniej ciąży to w 5 m-cu już leciało.

Chrapanie męża
Mój też niemiłosiernie chrapie ale od 8 lat razem na noc nie śpimy bo ani on ani ja byśmy sie nie wyspali
Za wizytę. Ja też kulałam jak jajeczka Nataniela dyndały

Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
Chyba nie czytasz tego co pisze.
Albo lubisz po prostu na kimś się wyżyć czasem kejka.

Powiedz którego lekarza mam słuchać.
Ginekologa co mnie wysłał do szpitala z 1 cm szyjki i kompletnym zakazem ruchu czy szpitalnych którzy powiedzieli że mam 3 cm i wszystko ok i Ruch (kazdy) dozwolony Ale z umiarem.?

Odpowiedź mi proszę.
Ja bym słuchala tego co jest bardziej ostrożny i każe leżeć. A przynajmniej bardziej bym sie oszczędzała. Seks z takimi diagnozami to już dla mnie nieodpowiedzialność, no ale sama decydujesz.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
helou... chyba was nadrobilam, znaczy sie pewnie zanim to wysle, to juz kolejne strony beda za szybkie dla mnie jestescie stanowczo. ale niedlugo sie skonczy siedzenie przy kompie

siara
to, czy w ogole i ile siary/mleka czy czego tam wycieka w trakcie ciazy NIE ma zwiazku z iloscia pokarmu po porodzie - tak wiec spokojnie wazne, zeby po porodzie szybko zaczac przystawiac i robic to regularnie (i prawidlowo!), a jesli takiej mozliwosci nie ma, to laktator w ruch.

Martinixxx
co do kuchni, te uchwyty mi sie osobiscie nie podobaja i jak bym z tych opcji miala wybierac, to jednak te frezy... ale ogolnie jak swoja kuchnie wybieralam, to mi sie frezy tez opatrzyly i ogolnie mialam wizje, ile syfu mi by sie tam uzbieralo a ja z tych, co lubia jak najmniej zakamarkow i sprzatania... i zdecydowalam sie na takie (chcialam tez cos bez ostrych rogow, nie tylko ze wzgledu na dziecko, ale i na mnie, bo ja troche sierota )

kazania slubno-pogrzebowe
na slubie mojej kuzynki ksiadz normalnie odwalil takie boskie kazanie... jeszcze to jakis "zza buga" z takim smiesznym akcentem, "belllllogoselllllawioooo oonyyyyyy... ktory idziesz...." bla bla... i o czym nawijal? nie o milosci, nie o "nowej drodze zycia". nie. on opowiedzial o parze mlodej, ktora nie wiadomo kiedy i nie wiadomo gdzie brala slub i na weselichu wiadomo pili, i pan mlody kogos tam odwozil w nocy i ryp w drzewo i smierc na miejscu. "dewieeee godziny bylllla zonaaaa...., dewieeee godzinyyyyy!!!" i przezywal. nie wiem, moze ktos sie tym przejal, a ja sobie myslalam... po dwoch godzinach pan mlody zerwal sie z imprezy i juz kogos odwozil? i juz noc w ogole byla (bylllla)?! i po jaka cholere robi to pan mlody?! cos kiepsko zorganizowani byli... ze nie wspomne, ze nikt nigdy z dalszej okolicy o takim czyms nie slyszal, a sprawa na pewno bylaby glosna. malo jest normalnych ksiezy. a takich jak ten opisany powyzej to powinni z roboty wywalac. jak nie potrafi to niestety, ale "jest 10 innych na jego miejsce"

no i co ja chcialam jeszcze pisac... 4 tygodnie do terminu mi zostaly. w przyszlym tygodniu obejrze pralke, poczyszcze te rozne otworki i zakamarki i potem wrzuce pranie z ciuchami mlodej. mysle, ze max 2 prania beda z tego - rzeczy jasne i ciemniejsze. i to tyle nooo moze plus osobno pokrowiec materaca i tych takich rzeczy do wyzszych temperatur. bo ciuchy piore w 40°C i basta. potem do suszarki i jak "na goraco" wyciagne, to nawet w prasowanie sie nie bede bawila, o!jest plan

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

aha, jeszcze chcialam dodac, ze moja mala, jesli dalej idzie wg swojego centyla, wazy obecnie mniej wiecej tyle ile moj pierworodny bezposrednio po urodzeniu
Za modą się nie zdąży, kuchni nie zmienię co roku Fajne te twoje uchwyty, ciekawe czy są białe??

Cytat:
Wiecie co zazdroszczę wam tych zdecydowanych lekarzy i konkretnych informacji.

Mi kręcą mocno.
Np nie wiem czy mam leżeć czy chodzić. I serio nie wiem co wybrać
Bo z jednej strony urodze jak będę chodzić a z drugiej zrobię sobie krzywdę leżąc.
Pozostało mi trzymać się jednego lekarza i go słuchać i nie szukać innych lepiej.

Kurczę no tak na mnie "nakrzyczalyscie" ze teraz leżę i myślę że kurde jestem zła matka...
Ale wiem że to piszecie dla dobra dziecka.

W końcu każda z was chce by się wszystko e maluszki i nas urodziły zdrowe silne i w terminie.

Kopycio niezła historia
Martini powodzenia !
Dużo ci nie zostało, pomyśl, jak niektóre leżą miesiącami. Ja sama leżałam z małą 2 miesiące, ciężko było, ale warto. Każdy dzień jest ważny a termin to 40 tydz !!

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Poli na yt oglądałam tutki. Fajny kanał ma ta red lipstick monster. Troche irytująca, ale chyba sie zna na rzeczy. Ale to prędzej martinix pomoże no i znalazłam mapę, wpisz w Google :P wyskoczy pel o tego. Tyle ze ja najpierw próbowałam z korektorem i takim bronzerem z inglota- to miałam w płynie. Mam wrażenie, ze pudrowymi jednak jest trudniej, narazie na próbę kupiłam tani zestaw z makeup revolution, zanim wydam pare stówek na sephore, to wole popróbować tańszymi....
RLM ma wiedzę,ale faktycznie jest irytująca. Dużo dobrego słyszalam o MUR, ale u mnie kosztuje majątek, dlatego opłaca mi się kupić coś selektywnego

Cytat:
Napisane przez Moniczki Pokaż wiadomość
Ja od siebie mogę polecić jeszcze tutoriale KatoSu i Maxineczki.
Jeżeli chodzi o konturowanie, to ja używam pudrów prasowanych od Kobo (matt bronzing & contouring powder, kolory Nubian Desert i Sahara Sand) i Inglota (nr 505) dla mnie idealnie "zimne"
Też je oglądam Jeszcze Hanię Digitalgirl13 lubię i Milena make up Te pudry co wymieniłaś też super, macałam je kilka razy,ale muszę się powstrzymywać

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Stwierdziłam, że nie dam rady z cytowaniem, ale ta historia mnie zabiła

CHRAPANIE:
Ja jak Mąż Polinezyjki, mój D. okazjonalnie. On zatyczek nie praktykuje, to niech się męczy.
Często gadam też przez sen Ostatnio obudziłam TŻ o 5 pytając, czy słyszy tę ropuchę on już nie zasnął do rana, a ja dalej jak zabita

Kejka: Chyba Ci wykrakałam tę zmianę pozycji Mikiego przed wizytą, przepraszam
Kropcia: w 35 minut na lotnisko, to ja z Gdyni nawet nie dojadę pewnie dlatego, że nawet z GPSem się zgubię trzy razy

Cudne zdjęcia macie, Dziewczyny
Gratuluję udanych wizyt i dużych, zdrowych Dzieciaczków

W ogóle, chciałabym zauważyć, że mamy szczęśliwy wątek, gdyż żadna nie urodziła przed marcem
Niestety mamy jednego Aniołka :

Co do obstawiania, to ja już od jakiegoś czasu typuję Gosiaczka, co i tak jest niezłym wynikiem, gdyż uważam, że będzie to w terminie

U nas wszystko ok. Byliśmy na kilka dni u Teściów, więc przed wyjazdem się wyciszałam
Miałam za to czas, żeby czytać na bieżąco
Lucy, Martinix
No odezwała się Dobrze,że wszystko ok
Je też gadm przez sen, razem z córką. Ostatnio mała mi powiedziałą,że mam tyle nie nadawać w nocy, bo ja budzę

Cytat:
Piękna, ja mam termin na 4.04 ale ginek zrobi mi CC za 2 tygodnie z hakiem. Ale zleciało, co... A dopiero co szaleliśmy na wakacjach

Poli, zamówiłam na sephorze te kredki do KONTUROWAINA smashbox, ale tylko dlatego ze mam 20% zniżki wlasnie na maila przyszła. Wiem, okropna jestem ale potem nie będę miała głowy do takich rzeczy wyszło 30 zł taniej

BAGME nadal nie mam :/ znając moja za☠☠☠ista pocztę bedzie w pon no i lepiej, maz nie zauważy przynajmniej :P idę w pon na pięty sama nie dam rady
A jednak zamówiłaś Fajne są. Trochę czasu schodzi,ale efekt super, Pudy zostawiam na tzw make up w 5 min jak juz mały będzie na świecie ja lubie takie gadżety Kiedyś jak jeszcze byłam aktywna w tej branży to miałam tego maaasę, teraz już trochę mniej.

Cytat:
Gośka chodziło mi o terminowo planowaną CC o Twoim kwietniowym terminie nawet nie myślę, wybacz

Podziwiam Wasze umiejętności manualne, w tym makijażowo-wizażowe u mnie dwie lewe ręce ledwie kreskę potrafię na górnej powiece zrobić

Frezowane fronty w zabudowie kuchennej:
Moja Mama ma i sobie chwali. Tylko u niej same szuflady i zależało jej na samodomykających się.
Ja tam bym wolała te, które się otwierają na klik (podobno nie dało się tych funkcji połączyć, ale to było 7 lat temu), bo na tych frezach nie raz powykrzywiałam sobie moje i tak krótkie paznokcie
Tez yślałam o klikach, ale na dłuższą metę to jest wkurzające, no i wieczne paluchy Nie wiem co zrobię, jeszcze mam troszkę czasu.

My już po wizycie. Oczywiście wody ok a brzuszek po prostu taką ma urodę. Teraz natomiast stwierdzili,że mały za mało przybiera i mam znowu wizytę za 3 tyg Dzis miał 2500 g. Szyjka zamknięta, twarda, ale nie mierzyła. Tyle mi wystarczy. Itak sie oszczędzam (a raczej opierdzielam ) także luz. cesrki nie będzie póki co a i tak twierdzę,że młody jest młodszy niż termin na to wskazuje No zobaczymy.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 12:04   #4834
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozowa_firanka Pokaż wiadomość
witajcie kwietniówki .czytam was od baaaardzo dawna, chyba od początku ciąży, termin połowa kwietnia. i w końcu postanowiłam napisać, poradzić się was co robic .jestem w 35 tyg ciąży, na początku było wszystko w porządku ale teraz zaczynam się martwić. mój dzidziuś od jakiś 2m-cy słabiej rośnie, teraz waży tylko 2100 z kawałkiem, lekarka twierdzi że wszystko ok tylko brzuszek za chudy . i to nie daje mi spokoju. już m-c temu był do tyłu z wagą co sama zauważyłam, lekarka nic nie wspomniała nawet o tym. na ostatniej wizycie poczułam, że lekceważy mnie, kazała przyjść za 2 tygodnie i tyle. nawet nie posłuchała czy z serduszkiem wszystko ok, nie zbadała nawet ginekologicznie , jestem mega wkurzona bo płace jej a ona olewa sprawę . i co ja mam robić? myślę o pilnym szukaniu innego lekarza żeby sprawdzić czy nie daj Boże nie dzieje się nic złego.co radzicie?
A jak u Ciebie z ciśnieniem?
Może też pofatygować sie do innego lekarza jak tu dziewczyny piszą bo może łożysko już sie wcześniej postarzało i mały mniej przybiera.

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Czołem

Iwoncia super!

Sen
Boże jaki ja miałam dzisiaj sen... pierwsze jakieś szczury a później byliśmy na jakimś moście z tz i była moja mama.. w wodzie plywaly trupy. . Było pełno ludzi na tym moście i co chwilę ktoś wpadał do tej wody...
Dzięki

Jezu, ale sen... mnie na szczęscie skończyły sie śnić pierdoły
I odpukać seksy z Putinem w snach też sie nie powtórzyły także głupoty za mną

Cytat:
Ja już po wizycie
Gin bardzo fajny, trochę zabawny, generalnie miły. I to duży plus bo bałam się, że będzie jakiś wredny. Moją wagę skomentował o dużo pani waży tylko, no ale to ja też wiem bo już plus 20 jakieś Sprzęt ma super, dużo lepszy niż moja poprzednia gin. Zrobił mi dokładne usg, przepływy w pępowinie w normie. Mój klusek waży 3450!!! Ledwo mieści się w tych centylach Jak się urodzi w terminie to na pewno będzie większy niż brat A szyjka już jest bardzo miękka, więc się szykuje. Mam przyjść na następną wizytę 17.03.
Nooooo to bobas duuuuży
Super że wszystko w porządku i wizyta udana

Ale trafiłam na super babke!!
Pisałam Wam dziś że z tym kompletem minky babka pomyliła kolorek wzoru a że jej nie psioczyłam to w ramach przeprosin za pomyłkę wyśle mi jeszcze kocyk do wózeczka bez żadnych dodatkowych kosztów
Ciekawe jaki przyjdzie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 12:05   #4835
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:
Ja już po wizycie
Łoo, ale waga ;o Mój waży już 3200 i się trochę boję, że będzie ponad 4 kg ;o
Też mam wizytę 17.03 i się zastanawiam czy dotrwam, przed wczoraj ktg miałam i zapisało się dużo 70-80% skurczy.
jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 12:05   #4836
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Annihilate ale dużego bobasa wyhodowalas dobrze ze gin przypadł Ci do gustu, aż milo pójść do takiego.

Dziewczyny którym pojawily sie rozstępy.. Czulyscie jakos ich wychodzenie? Od wczoraj czuje w jednym miejscu na brzuchu takie jakby szczypanie, ale na razie nic nie widze
Nie Żadnych objawów ! U mnie z dnia na dzień. Jednego dnia byłam piękna, a na drugi paski.
Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Jestesmy wszytskie coraz blizej. Wam tez ten czas tak szybko ucieka? Nie wiem, kiedy minął mi ten tydzień...
Oj tak. Mi bardzo szybko teraz czas leci !

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 12:13   #4837
NetaC
Raczkowanie

Cytat:
Annihilate ale dużego bobasa wyhodowalas dobrze ze gin przypadł Ci do gustu, aż milo pójść do takiego.

Dziewczyny którym pojawily sie rozstępy.. Czulyscie jakos ich wychodzenie? Od wczoraj czuje w jednym miejscu na brzuchu takie jakby szczypanie, ale na razie nic nie widze
No wychodzi powoli obok pępka. Ale nic nie czuję. W ogóle na poczatku myślałam że to siniak bo takie fioletowe.

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
:

Ja bym słuchala tego co jest bardziej ostrożny i każe leżeć. A przynajmniej bardziej bym sie oszczędzała. Seks z takimi diagnozami to już dla mnie nieodpowiedzialność, no ale sama decydujesz.

Dużo ci nie zostało, pomyśl, jak niektóre leżą miesiącami. Ja sama leżałam z małą 2 miesiące, ciężko było, ale warto. Każdy dzień jest ważny a termin to 40 tydz !!

.
No taki mam plan. Słuchać swojego co jest bardziej ostrożny.
Tak wiem wiem. Ale to już chyba to zmęczenie ciąża mi sie udziela.
Będzie dobrze. Mój Synek się na świat nie pcha. I dobrze.
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 12:16   #4838
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Ja już po wizycie
jaki juz duzy !

dziewczyny czy bedziemy mialy jeszcze jedno usg bo ja z tych co nie maja na kazdej wizycie
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 12:19   #4839
Moniczki
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie ja nic nie czułam, stąd moje wielkie zdziwienie kiedy zobaczyłam swoje pęknięcia.... a myślałam, że właśnie będzie swędzieć, szczypać czy coś takiego a tu cisza i grom z jasnego nieba
Moniczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 12:21   #4840
NetaC
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
jaki juz duzy !

dziewczyny czy bedziemy mialy jeszcze jedno usg bo ja z tych co nie maja na kazdej wizycie
Słyszałam że pnoc lepiej nie mieć za często.
Ja mam na każdej i moja babcia szału dostaje.
Stary 2016-03-04, 12:30   #4841
patulinka94
Zadomowienie

Martinix super że masz dobre wieści z wizyty.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 12:32   #4842
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Kolejna bzdura.
Teorie twojej babci juz tu komentowalysmy.
Stary 2016-03-04, 12:35   #4843
AsiaPo
Mama Land

Cytat:
Czołem
Kejka kurcze współczuję Ci nie wiem co to mogło być. . Ale męża masz kochanego
Iwoncia super!
Chrapiacy mąż
Mój na szczęście śpi cichutko no chyba ze się porządnie napije wtedy cicho nie jest. .
Cloche super kuchnia!
Asia aż Bunie obudziłam tak ryklam śmiechem przez ta ropuche
Różowa tak jak pisze Asia
Sen
Boże jaki ja miałam dzisiaj sen... pierwsze jakieś szczury a później byliśmy na jakimś moście z tz i była moja mama.. w wodzie plywaly trupy. . Było pełno ludzi na tym moście i co chwilę ktoś wpadał do tej wody...
Sen a la Polinezyjka u niej też w snach często trupy/woda/topienie się :P: raz się naczytałam i miałam to samo

Cytat:
Ja już po wizycie
O maj gad! Co za waga
Super, że zmiana gina Ci się opłaciła

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
Łoo, ale waga ;o Mój waży już 3200 i się trochę boję, że będzie ponad 4 kg ;o
Też mam wizytę 17.03 i się zastanawiam czy dotrwam, przed wczoraj ktg miałam i zapisało się dużo 70-80% skurczy.
A ta co! Chyba chcesz całą pulę zgarnąć, stawiając, że urodzisz pierwsza

Gratuluję udanych wizyt chyba dziś szczęśliwy dzień

Co do snów (kalafior nie pozwala mi się skupić): wąż Chrisa Browna made my day

Kot nie rozumie, że muszę posprzątać chałupę i nie chcę się bawić w jego głupie gry: "Pogryzę i podrapię Asię i spi^rdolę"
Stary 2016-03-04, 12:37   #4844
velika
Winter is coming

gratuluję udanych wizyt dziewczyny annihilate ale dużego klocka wyhodowałaś ciekawe, czy doczekasz do następnej wizyty
Neta wg mnie to bzdura. Ja mam usg na każdej wizycie, raz w miesiącu
rozstępy
ja jeszcze nie mam, ale oglądam brzuch codziennie i patrzę, czy nie wyszły... oby tak zostało

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 12:38   #4845
MiniMonix
Zakorzenienie

Będę testerką Batiste z wizażu Nie pamiętam co dokładnie nawet wybrałam ale fajnie! Dobra passa do mnie wraca chyba. Dzisiaj jeszcze mamy do odbioru masę kapsułek do prania i Lenor, małż wygrał słuchawki do kompa warte 350zł, trójkę w totka ... Szkoda, że nie mamy szczęścia w większych kwotach. Nie jestem zachłanna, tak chociaż 100tys zł

GBS
Za to zastanawiam się nad moim wynikiem. Która tam w badaniach obcykana?? Właśnie dzwoniła do mnie ciotka i zamiast GBSa na paciorkowca, zrobiły mi zwykły posiew. Wyszła bakteria, ale nie paciorkowiec więc na mój rozum nie mam tego cholerstwa i nie potrzebuję antybiogramu. Wizyta w poniedziałek, to najwyżej od nowa zleci, ale jestem trochę zła. Drugi raz walnęli się z badaniem i drugi raz na kwotę ok 30zł.

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 12:45   #4846
NetaC
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Kolejna bzdura.
Teorie twojej babci juz tu komentowalysmy.
Wiem że bzdura. Bo pytałam lekarza. Mówi że to tak krótko trwa ze nie ma prawa zaszkodzić zwłaszcza jak już jest po 3 miesiącu.

Dlatego bo protestuje i robię ku przerazeniu babci.

Ostatnio też powiedziała że noszenie dzieci w chuscie(komoletnie mi nagle wyleciało z głowy jakie h ...) jest niebezpieczne dla kręgosłupa i mały powinien leżeć. :p

Edytowane przez NetaC
Czas edycji: 2016-03-04 o 12:49
Stary 2016-03-04, 12:47   #4847
annihilate
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny dałam radę urodzić 4200 Klocka mojego kochanego to jest szansa, że i teraz dam radę

Martini dobrze, że u Ciebie też wszystko dobrze wagą się nie przejmuj bo i tak wszystko wyjdzie po porodzie tak naprawdę. U mnie z ostatniego usg się pomylili o 700g na plusie, i to na bardzo kiepskim szpitalnym sprzęcie.

Jowitazz to Twój też taki duży ja też się zastanawiam czy dotrwam, ale jak nie to jest szansa, że to nie będą ponad 4kg kluski :P

Tabaska mi głównie rozstępy po pierwszym porodzie wyszły, albo dopiero wtedy je zauważyłam Teraz trochę nowych doszło, ale już się z tym pogodziłam tak szczerze A wychodzenia rozstępów nie czułam w ogóle.

MiniMonix o super! Gratulacje testowania a z gbs to się nie znam, chyba powinien być posiew na paciorkowca robiony

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 12:59   #4848
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie skóra swędziała i nadal swędzi okropnie :-(

Cytat:
Za wizytę. Ja też kulałam jak jajeczka Nataniela dyndały

My już po wizycie. Oczywiście wody ok a brzuszek po prostu taką ma urodę. Teraz natomiast stwierdzili,że mały za mało przybiera i mam znowu wizytę za 3 tyg Dzis miał 2500 g. Szyjka zamknięta, twarda, ale nie mierzyła. Tyle mi wystarczy. Itak sie oszczędzam (a raczej opierdzielam ) także luz. cesrki nie będzie póki co a i tak twierdzę,że młody jest młodszy niż termin na to wskazuje No zobaczymy.
Dzięki

Wcale nie jest mały, głupoty tam jakieś gadają.. dobrze też że z szyjką w porządku

Znowu mnie spanie bierze...
Rano wyspana a wystarczyło zjeść obiad i już sie oczy kleją
Stary 2016-03-04, 13:06   #4849
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Będę testerką Batiste z wizażu Nie pamiętam co dokładnie nawet wybrałam ale fajnie! Dobra passa do mnie wraca chyba. Dzisiaj jeszcze mamy do odbioru masę kapsułek do prania i Lenor, małż wygrał słuchawki do kompa warte 350zł, trójkę w totka ... Szkoda, że nie mamy szczęścia w większych kwotach. Nie jestem zachłanna, tak chociaż 100tys zł

GBS
Za to zastanawiam się nad moim wynikiem. Która tam w badaniach obcykana?? Właśnie dzwoniła do mnie ciotka i zamiast GBSa na paciorkowca, zrobiły mi zwykły posiew. Wyszła bakteria, ale nie paciorkowiec więc na mój rozum nie mam tego cholerstwa i nie potrzebuję antybiogramu. Wizyta w poniedziałek, to najwyżej od nowa zleci, ale jestem trochę zła. Drugi raz walnęli się z badaniem i drugi raz na kwotę ok 30zł.
Przy paciorkowca nie potrzebujesz antybiogramu, przy innych bateriach tak. Jeśli to np gronkowiec to może skracać szyjkę ( miałam tak z Martyna) Wyleczyć co możesz i niech te sieroty ci zrobią ten gbs Co za czopki

Cytat:
Dzięki dziewczyny dałam radę urodzić 4200 Klocka mojego kochanego to jest szansa, że i teraz dam radę

Martini dobrze, że u Ciebie też wszystko dobrze wagą się nie przejmuj bo i tak wszystko wyjdzie po porodzie tak naprawdę. U mnie z ostatniego usg się pomylili o 700g na plusie, i to na bardzo kiepskim szpitalnym sprzęcie.

Jowitazz to Twój też taki duży ja też się zastanawiam czy dotrwam, ale jak nie to jest szansa, że to nie będą ponad 4kg kluski :P

Tabaska mi głównie rozstępy po pierwszym porodzie wyszły, albo dopiero wtedy je zauważyłam Teraz trochę nowych doszło, ale już się z tym pogodziłam tak szczerze A wychodzenia rozstępów nie czułam w ogóle.

MiniMonix o super! Gratulacje testowania a z gbs to się nie znam, chyba powinien być posiew na paciorkowca robiony
Też tak myślę
4200 g czasami lepiej przechodzi niż te drobniaczki

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Martinix super że masz dobre wieści z wizyty.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 13:15   #4850
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Cytat:
Mnie skóra swędziała i nadal swędzi okropnie :-(

Dzięki

Wcale nie jest mały, głupoty tam jakieś gadają.. dobrze też że z szyjką w porządku

Znowu mnie spanie bierze...
Rano wyspana a wystarczyło zjeść obiad i już sie oczy kleją

Gdzie dokladnie Cie swędzi ta skora? Tylko na brzuchu? Moze powinnaś powiedziec to ginowi, oby to nie byla cholestaza ciazowa
Stary 2016-03-04, 13:17   #4851
patryska0804
Zadomowienie

Annihilate wow jaki duży synek! super ze gin fajny jak miły to i chce się chodzić do niego masz się już szykować? Ze na poród? :O który masz już tydz?
Martini mały chyba nie jest aż taki mały? Fajnie ze wszystko ok
Iwoncia no to trafiłaś na fajna babkę
Kajaja ja mam mieć jeszcze jedno usg

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 13:19   #4852
gosiaczek071
Zakorzenienie

Nie spac w dzien bo będziecie sie męczyć w nocy jak ja!

Annihilate matulo jest ktos, kto mojego Antka przegonił z waga! Na kiedy masz termin? Albo inaczej-ktory tydzień?

Ale fajne pulpety robiłam na obiad mieso mielone, starta marchew, ugotowany ryz, przyprawy-wymieszać-na pare (ale mozna ugotować w bulionie) i w terminisiu na varomie razem z kasza gryczana na 25 min

Minimonix to szczęściarze z was. Ja tylko raz wygrałam w jakiejś audycji radiowej perfumy i wysłali je po 3 miesiącach. A tak to nie mam szczęścia. Maz mi zablokował te płatne smsy na konkursy radiowe itp jak jeździłam autem jesCE to w esce wysyłałam
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 13:24   #4853
NetaC
Raczkowanie

Ja i dziwio nie śpię.
Oglądam ugotowanych.

Mam zamiar zrobić dziś torta i go ładnie udekorować.

Macie jakies łatwe pomysły na dekoracje która siostrę męża powali na kolana.?

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 13:24   #4854
Avlis
Raczkowanie

cloche
Piękne masz meble kuchenne. Nie spotkałam się z takim rozwiązaniem, a wygląda bardzo estetycznie.

Poli
Octenisept mam, przyda się.

rozowa_firanka
Dla własnego spokoju skonsultuj się z innym lekarzem.

annihilate
Ale waga Duży chłopak
Avlis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 13:26   #4855
AsiaPo
Mama Land

MiniMonix: Zainspirowana Twoją dobrą passą wysłałam smsa do Radia Zet a potem dałam się wciągnąć i kolejnego "bonusowego"
Jak wygram, to się podzielę :P:

Gosiaczek: właśnie sobie zdałam sprawę, że kolejną wizytę u gina mam 22.03, czyli Ty już możesz Antka tulić w tym czasie w ramionach
Stary 2016-03-04, 13:30   #4856
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie dokladnie Cie swędzi ta skora? Tylko na brzuchu? Moze powinnaś powiedziec to ginowi, oby to nie byla cholestaza ciazowa
Tylko na brzuchu. Rozstępy lecą. Nie mam żadnej cholestazy poprzednio też tak miałam.

Cytat:
Iwoncia no to trafiłaś na fajna babkę
Pierwszy raz w życiu mi sie trafiła taka osoba
Ona była znowu szczęsliwa że nie psiocze i że ten wzorek też bez problemu przyjme bo fajny
Zobaczymy co to za kocyk będzie

Cytat:
Nie spac w dzien bo będziecie sie męczyć w nocy jak ja!
Teraz mam faze na spanie 24/24 od niedawna.
Chyba że mnie coś w nocy zestresuje to nie śpie
Stary 2016-03-04, 13:33   #4857
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Ale trafiłam na super babke!!
Pisałam Wam dziś że z tym kompletem minky babka pomyliła kolorek wzoru a że jej nie psioczyłam to w ramach przeprosin za pomyłkę wyśle mi jeszcze kocyk do wózeczka bez żadnych dodatkowych kosztów
Ciekawe jaki przyjdzie
ale Ci sie trafiło, fajnie

Cytat:

RLM ma wiedzę,ale faktycznie jest irytująca. Dużo dobrego słyszalam o MUR, ale u mnie kosztuje majątek, dlatego opłaca mi się kupić coś selektywnego

Też je oglądam Jeszcze Hanię Digitalgirl13 lubię i Milena make up Te pudry co wymieniłaś też super, macałam je kilka razy,ale muszę się powstrzymywać

co do RLM mnie jakos sam jej wygląd nie przekonuje
pozostałych dziewczyn nie kojarzę ale później sobie zerknę

gratki za wizytę

2500 to chyba wcale nie takie maleństwo, ja mam termin 2 dni wczesniej i obawiam się ze Leon nawet takiej wagi nie osiągnął

Cytat:
usg nie szkodzi, co więcej czasem pozwala w porę wykryć nieprawidłowości i jeszcze w ciązy coś na to zadziałać

nie sugerowałabym się tak przy wszystkim opinią babci, absolutnie nie kwestionuję kompetencji starszych osób bo owszem czasem warto ich posłuchać ze względu na to, że maja doświadczenie i swoje przeżyli

jednak w kwestiach zdrowotno medycznych polecam słuchać lekarzy i opierać się na najnowszej wiedzy, bo tu akurat bardo dużo się zmienia

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość

GBS

ale masz farta z konkursami

badanie powinni Ci teraz gratis zrobić bo niby czemu masz za ich błąd dodatkowo płacić

a GBS robili tylko z pochwy czy z odbytu też?
Cytat:

pewnie ze dasz radę
i wróżę że jeszcze w marcu się rozpakujesz
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 13:34   #4858
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Minimonix to szczęściarze z was. Ja tylko raz wygrałam w jakiejś audycji radiowej perfumy i wysłali je po 3 miesiącach. A tak to nie mam szczęścia. Maz mi zablokował te płatne smsy na konkursy radiowe itp jak jeździłam autem jesCE to w esce wysyłałam
Cytat:
MiniMonix: Zainspirowana Twoją dobrą passą wysłałam smsa do Radia Zet a potem dałam się wciągnąć i kolejnego "bonusowego"
Jak wygram, to się podzielę :P:
Ja smsy tylko z krzyżówek wysyłam a tak to głównie konkursy internetowe. Na l4 mam duuuużo czasu
Asia, ja się przypomnę jak wygrasz

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-03-04, 13:35   #4859
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
kawał chłopa ciesze się ze wszystko ok

Promo Superpharm
w superpharm od wczoraj z kartą lifestyle -40% na microlife
może którejś sie przyda

myśle nad inhalatorem ale nie wiem za ile wyjdzie, ma ktoraś za Was ten z microlife?
Ja mam z microlife neb 100B i sobie chwaliłam.Ale bylam na szkoleniu odnośnie nebulizacji i okazało się,że on dedykowany jest dla dorosłych i starszych dzieci,bo ma przepływ 12l/min,a niemowlak oddycha ok 4l/min, młodsze dziecko 5-6/l/min, wiec w przypadku niemowlaka 8 l idzie bokiem.O ile z samą solą to nie jest duży problem,to w przypadku leków są duże straty i mało co dociera. Wiec nebulizator trzeba dostosować do wieku inhalowanego.No i oczywiście patrzeć,żeby dawał małą średnicę cząsteczek,żeby lek docierał do oskrzeli.Dostałam jakiejś innej firmy o mniejszym przepływie,a tamten używamy dla siebie i przyda się jak dzieciaczki podrosną.
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 13:44   #4860
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Gbs pobieral z przedsionka pochwy, ale czytałam ze tez z odbytu to robią, wiec nie wiem dlaczego mi tylko tak jednostronnie😁

Ja dzisiaj dostałam przesylke z darmowa odzywka do włosów, w grudniu zamawialam olej arganowy na prezent i przyszedł caly otluszczony, babka do mnie kilka dni temu dzwonila żeby usunąć komentarz negatywny a w zamian cos mi wysle 😁

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości