Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIV - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 1 3,23%
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! 12 38,71%
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią 0 0%
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! 3 9,68%
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe 0 0%
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. 3 9,68%
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. 1 3,23%
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. 0 0%
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. 3 9,68%
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. 2 6,45%
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. 4 12,90%
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. 2 6,45%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-28, 13:32   #4921
mariiasia
Zadomowienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

hej
czy u Was też taka piękna złota jesień?
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
ja-ika szczęście w nieszczęściu, ale boli go raczej mało - też się pediatra dziwiła, ale bez problemów daje sobie do uszu zajrzeć, przy lekkim uciśnięciu też nie protestuje. Na pewno natomiast boi go głowa, gardło, pewnie zatkany nosek też...
Ale czy to powód żeby biegać po domu i rozpie...rduchę robić czy maltretować kwiatki???
Ja z nim godzinami mogę książeczki czytać, układać klocki, jeździć traktorem etc... ale od ciągłego zdejmowania go z parapetu, wyciągania spod biurka i zza telewizora przestałam się schylać
wiesz, on inaczej Ci nie pokaże i nie powie, że go boli
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Za duzo mieli pacjentów na ten dzień

i z tym szpitalem skandal
a jak tam w ogóle sytuacja?
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Uhhh, no to zdrówka kochana dla obu Twoich meżczyzn. Oby Jaśkowi już przeszło szybko po tym antybiotyku, bo ostatnie tygodnie coś nie były dla niego łaskawe..

Nie mam cos mocy odpisywac na reszte, ale czytam Was na biezaco. Ogarniam chate i intensywnie wzielam sie za cv, moje portale online no i zaczynam szukanie pracy.

I jestem przerazona. Przerazona powietrzem w krk.. Bez jaj, jestesmy na poziomie pekinu. Kilkukrotnie przekraczamy dopuszczalne normy od kilku dni, a to dopiero poczatek zimy. Powyzej wspolczynnika 35 kobiety w ciazy (wg badan) rodzily dzieci o nizszej masie urodzeniowej (o 128g srednio, co jest duzo bardzo dla niemowlaka) i mniejszym obwodzie glowki. Niewskazane spacery, szcegolnie dla kobiet w ciazy, malych dzieci, astamtykow i alergikow. A ile jest w krk? 156 dzisiaj.. No bez kitu, jak zyc? Jak w ciaze zachodzic? Jak dziecko na zdrowe chowac? Tassia czy Ty to widzialas? Nie przeraza Cie to? Bo mnie bardzo.. Kupilam nawet filtr powietrza do domu pare tyg temu, ale kurde musialabym w ogole na swierze powietrze nie wychodzic w takiej sytuacji. Ja pitole, chyba pomyslimy z TZ o szybszej wyprowadzce stad..

A druga rzecz co mnie bardzo rozzloscila to wczorajszy artykul na onecie o cpiacych i pijacych kobietach w ciazy, czesto do tego stopnia ze maluchy nie sa w stanie przezyc. Ciezko mi uwierzyc ze my tu siezastanawiamy czy jajko na miekko albo nie umyty pomidor nie zaszkodzi dziecku, a w tym samym rownoleglym swiecie laski upijaja sie i cpia na umur bedac w ciazy od wielu miesiecy. No nieogarniam tego swiata.

Chyba mam dzien depresyjny To sie wyzalilam.

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Nena wow! Ale Ci modelka rosnie Wrzucialabys jakies foty Niny, ciekawam jak sie zmienila, dawno juz jej nie widzialam.
niezły syf
aż sobie sprawdziłam okolice i w sumie nie jest tak dobrze jak przypuszczałam ale to w sąsiednim mieście, a u nas na wiosce w środku lasu to chyba ok powinno być
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja jak byłam w marcu u psychologa to postawił mi diagnozę na pierwszej wizycie
Bartek ma już 10 zębów, przebily się dwie górne czwórki, jeszcze tylko 6
bliżej jak dalej pełnej szczęki
Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
mam pytanie do mam które podają mm Nan, czy dawałyście już dzieciom Nan 3, czy były problemy po zmianie ?
właśnie dziś kupiłam bebilon 3 i od jutra będę zmieniać po 1 miarce do mleka

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:33   #4922
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

Ej,jakie mm polecacie? Myślałam nad bebiko albo nań. Bo maja dużo promocji,są Male opakowania i łatwo dostępne mleka.
u nas tylko nan podeszło Jaskowi

ktos pyt. my jeszcze nie przeslismy na 3, teraz Jasiek byl chory to nie wprowadzałam nowego mleka.

ogladam "porody" maskara za kazdym razem płacze
i po raz pierwszy od porodu Jasia zamarzyłam o kolejnym maleństwie

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:35   #4923
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

u nas pogoda cudowna - slońce w pełni

hej
pamietam ze wasze spanie zaczynało sie ok. północy wiec super ze Gosia sie przestawia na wczesniejsze godziny

kochana duzo sił, mam nadzieje ze znajdziesz odpowiednie wsparcie

biedny Zuczek uczepiły sie was te wstretne choroby zdrowia a dla ciebie cierpliwosci

super, nabierzesz nowej energii

co z Leo?? jak sie czuje? co z badaniami?

wow modelka lub siatkarka rosnie

straszny ten artykuł, tz czytał ja nie moglam nie pojmuje takich rzeczy

chcialam sie pochwalic
za nami pierwsszy pieszo-wozkowy spacer
Jasiek pieknie sobie radzi w butkach - sa swietne )i po spacerze w wozku jeszcze pol godziny dreptał na dwoch nozkach
To super ze juz tak fajnie chodzi. Moj na dworze zapomina jak sie chodzi i co po chwili leży.

Dzięki ze pytasz o Leosia. Dzwonię dzis po innych szpitalach i poradniach ale w ogole nie idzie sie dodzwonić chociaz sa godziny przyjmowaniajuz nie wiem co robic, czy mam takiego pecha czy co...

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:36   #4924
dodinha
Wtajemniczenie

Dziewczyny,ktore szczepily na MMR.Powiedzcie prosze,jak maluszki zniosly te trzy wklucia i czy mialy jakies skutki uboczne po szczepieniu?My szczepimy jutro i juz sie boje

Edytowane przez dodinha
Czas edycji: 2014-10-28 o 13:38
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:39   #4925
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

Ej,jakie mm polecacie? Myślałam nad bebiko albo nań. Bo maja dużo promocji,są Male opakowania i łatwo dostępne mleka.
Chyba Miłoszek ma wrażliwy brzyszek, to na Twoim miejscu spróbowałabym Bebilon. Ja przeszłam przez Nan, Bebiko, Enfamil i w końcu zostało na Bebilonie
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny,ktore czsepily na MMR.Powiedzcie prosze,jak maluszki zniosly te trzy wklucia i czy mialy jakies skutki uboczne po szczepieniu?My szczepimy jutro i juz sie boje
a to są 3 wkłucia? Ja myślałam, że jedno
Stary 2014-10-28, 13:44   #4926
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Chyba Miłoszek ma wrażliwy brzyszek, to na Twoim miejscu spróbowałabym Bebilon. Ja przeszłam przez Nan, Bebiko, Enfamil i w końcu zostało na Bebilonie

Ja wiem czy wrażliwy.. Teraz je juz na prawdę wiele rzeczy i nic mu nie jest. Kupki są różne,ale sama nie wie z jakiego powodu. Brzuch go nie boli,zmian alergicznych żadnych nie ma.

A co bylo Emilce po tych innych mm?

W Polsce to jedno szczepienie jest. Tydzień temu byliśmy i dali priorix,nie mmr ll. Póki co odpukav jest ok. I nic nie plakal przy szczepieniu.

Ktos pytal o pogodę i melduje.,ze u mnie pięknie jest. Spacerujemy akurat
Stary 2014-10-28, 13:49   #4927
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
u nas tylko nan podeszło Jaskowi

ktos pyt. my jeszcze nie przeslismy na 3, teraz Jasiek byl chory to nie wprowadzałam nowego mleka.

ogladam "porody" maskara za kazdym razem płacze

i po raz pierwszy od porodu Jasia zamarzyłam o kolejnym maleństwie

Serio dopiero pierwszy raz? no to chyba pora
My tez nan - takie spróbowała na początku i jej podeszlo wiec takie stosujemy

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Ja wiem czy wrażliwy.. Teraz je juz na prawdę wiele rzeczy i nic mu nie jest. Kupki są różne,ale sama nie wie z jakiego powodu. Brzuch go nie boli,zmian alergicznych żadnych nie ma.

W Polsce to jedno szczepienie jest. Tydzień temu byliśmy i dali priorix,nie mmr ll. Póki co odpukav jest ok. I nic nie plakal przy szczepieniu.

Ja wyjezdzalam z krk było słonecznie ale 40km dalej mgła jakby mleko ktoś trozlal.. Ale to nic i tak jestem tu tylko 2h i spowrotem do krk.
Pola mi zasnęła w aucie i czekamy pod domem bo spi i nie chce jej budzić

I jutro znow zaczynamy żłobek - podejście numer 2. Trzymajcie kciuki bo ja juz mam stracha.

Aaa i wczoraj mieliśmy usg brzuszka i wszystko ok z nerkami

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-28, 13:54   #4928
passion80
Zakorzenienie

Inwersja my po bebilonie pepti byliśmy chwilę na bebiko ale pod wpływem Jaiki spróbowałąm zmienić na bebilon. Od razu lepsze nocki
Stary 2014-10-28, 13:59   #4929
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

U nas są trzy,więc z rozpędu napisałam.To jest tez na pneumokoki i żółtaczkę chyba też,nie wiem dokładnie

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-10-28, 14:14   #4930
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
ja-ika szczęście w nieszczęściu, ale boli go raczej mało - też się pediatra dziwiła, ale bez problemów daje sobie do uszu zajrzeć, przy lekkim uciśnięciu też nie protestuje. Na pewno natomiast boi go głowa, gardło, pewnie zatkany nosek też...
Ale czy to powód żeby biegać po domu i rozpie...rduchę robić czy maltretować kwiatki???
Ja z nim godzinami mogę książeczki czytać, układać klocki, jeździć traktorem etc... ale od ciągłego zdejmowania go z parapetu, wyciągania spod biurka i zza telewizora przestałam się schylać
ojejka zdrówka dla żuka! oby mu szybko przeszło i przestał tak łobuzować

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

bez powodu? Czy ktos cos przykrego powiedział?

Nawet w szpitalu w kaliszu a tam jest oddział i poradnia tej chirurgii twarzowej. W ogole ten szpital tam jest takim okręgiem i kompletnie nie idzie sie połapać gdzie co jest wszystko fatalnie opisane. Informacja nieczynna szatniarze nie udzielają informacji w końcu po godzinie kręcenia sie dosłownie po wszystkich piętrach zaatakowałam sprzątaczke i chociaz powiedziała które piętro. To wystarczyło całe kółko obejść ale tam lekarza nie bylo i kazali jechac na izbę przyjęć, tam zas uznali ze to nic na tyle nagłego zeby im zawracać dupe. W poradniach w ostrowie nie chcieli nas przyjąć

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Iwonki i Ewka wszystkiego najlepszego

Jeszcze chcialam napisać ze Lena dostała ekstra prezenty! Super przyjęcie angelika
kurcze ale jak to takiego maluszka nie przyjąć ?? nie czaje jak tak można...mam nadzieje że uda Ci się coś znaleźć

i dziękujemy
Stary 2014-10-28, 14:31   #4931
misia332
Zakorzenienie

rusałko wielkie za spacer.

My codziennie do żłobka na piechotę, masakra. Pół godziny idziemy, a jak w wózku to 7-10 minut.

Zeżarłam pół wielkiej czekolady z orzechami, a teraz mi niedobrze.

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

My już jesteśmy na mleku 4, przechodzenie z jednego na drugiego nigdy nie sprawiało nam problemów.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-28, 14:31   #4932
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
oj, to faktycznie wystawia twoją cierpliwość na próbę, ja po swoim wczoraj poprawiałam 4 x oberwaną firankę , noooo to też już mnie nosiło

-
jej i jeszcze wyłażące zębule, vea wybacz swojemu chłopczykoiw bo bidulek jest
No pewnie, że wybaczam.. i kocham jak swoje
Po prostu mi też siły brakuje... co daje mieszankę wybuchową

Firanek nie mam, ale ściągnął mi już roletę, wlazł kilka razy za telewizor i próbował kable, uwziął się na storczyki i przez godzinę wrzucał zabawki za narożnik, oczywiście rykiem domagając się wyciągania... nerwy mi puściły, więc wsadziłam młodego opatulonego do wózka i w długą.
Efekt taki, że Janek się obspał, ja uspokoiłam i poczytałam książkę, a jeszcze w komisie kupiłam mu kurtkę... jest lepiej

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
vea dużo siły dla Ciebie, zdrowia dla chłopaków.
Ja też mam ostatnio mało cierpliwości do tego małego szatana, podziwiam mojego TŻ, który wszystko mu cierpliwie tłumaczy. Nauczył go schodzić z łóżka, nauczył go omijać piec... Po prostu ideał.

U mnie Bartek tez bardziej cierpliwy...

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Byłam zrobić sobie morfo, ob i oddać mocz do badania. Co za kolejki u nas.przede mną było 30 osób w tym dużo przychodziło na cito. Najważniejsze że już po dalam tez do zbadania Lilkowa kupkę w kierunku pasożytów i szkiełko na owsiki.nie pomyślałam bo mogłam tez z tej samej kupki pobrać na lambrie a tak to musze jeszcze raz.no trudno..wyniki za dwa dni.
Trzymam kciuki za wyniki

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
szczerze współczuję
ciągnie się i ciągnie ta choroba. W żłobku to chyba dawno nei był?
Cierpliwości i siły!
Wiesz co, nie jest tak źle, bo z katarem chodził - ostatni raz był w środę, a chodzi poniedziałki-środy-piątki. ALe ten tydzień na pewno w domu przesiedzi, a co z następnym, to w poniedziałek na kontroli wyjdzie.

Cytat:
Uhhh, no to zdrówka kochana dla obu Twoich meżczyzn. Oby Jaśkowi już przeszło szybko po tym antybiotyku, bo ostatnie tygodnie coś nie były dla niego łaskawe..

Antybiotyk już działa - dzisiejszy dzień i noc - tfu, tfu - bez gorączki, tj. poniżej 38

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
hej
czy u Was też taka piękna złota jesień?

wiesz, on inaczej Ci nie pokaże i nie powie, że go boli
Też jest pięknie

Wiem, wiem... musiałam się wyżalić

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
ojejka zdrówka dla żuka! oby mu szybko przeszło i przestał tak łobuzować
Dziękuję

Dziewuszki, gdzie i jakie rękawiczki kupujecie Dzieciakom? Potrzebowałabym czegoś na już, wiec nie mega ciepłego i takiego, żeby Jaśko natychmiast nie zdjął

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 14:34   #4933
angelikada
Wtajemniczenie

no to my wracamy od lekarza

a wiec pani doktor uważa że to rozwolnienia to efekt wychodzenia dwójek u góry...przepisała dicoflor wiec dzisiaj już jej podam bo oczywiście jak tylko wróciłyśmy i zjadła zupke to mi się znowu osrakała i wszystko do prania.. dostaliśmy tez skierowanie do poradni rehabilitacyjnej ze względu na to że moja lena łapie się za kolanka i płacze...wiadomo cały czas raczkuje po kafelkach itd. i nie wiem czy to dlatego czy faktycznie cos się dzieje..no ale będę jutro dzwonić i ją zapisze zobaczymy co nam babka powie...

zdrówka dla wszystkich chorowitków
Stary 2014-10-28, 14:56   #4934
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

ja dawałam mleko w kaszce tylko na noc i wydawało mi się, że Emilkę brzuszek boli. Próbowałam jej dawać różne mleka, bo chciałam nauczyć ją je pić, ale się nie udało z żadnym, no i po bebilonie wydaje mi się, że już nie cierpi w nocy (myślałam też , że to od glutenu)
Cytat:

I jutro znow zaczynamy żłobek - podejście numer 2. Trzymajcie kciuki bo ja juz mam stracha.

kciuki za żłobek i super, że w usg nic złego nie wyszło Emilka też miała usg i też wszystko ok, ale na opisie lekarz nie omieszkał napisać: "Dziecko bardzo pobudzone, badanie utrudnione"
Cytat:
Inwersja my po bebilonie pepti byliśmy chwilę na bebiko ale pod wpływem Jaiki spróbowałąm zmienić na bebilon. Od razu lepsze nocki
no właśnie
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
U nas są trzy,więc z rozpędu napisałam.To jest tez na pneumokoki i żółtaczkę chyba też,nie wiem dokładnie

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
aaa no tak, ja nie szczepię na żadne koki
Cytat:

a wiec pani doktor uważa że to rozwolnienia to efekt wychodzenia dwójek u góry...przepisała dicoflor wiec dzisiaj już jej podam bo oczywiście jak tylko wróciłyśmy i zjadła zupke to mi się znowu osrakała i wszystko do prania.. dostaliśmy tez skierowanie do poradni rehabilitacyjnej ze względu na to że moja lena łapie się za kolanka i płacze...wiadomo cały czas raczkuje po kafelkach itd. i nie wiem czy to dlatego czy faktycznie cos się dzieje..no ale będę jutro dzwonić i ją zapisze zobaczymy co nam babka powie...

ojej ciekawe co to może być na tych kolankach? Może sobie siniaczki nabija i nie ma kiedy się wygoić
Stary 2014-10-28, 15:06   #4935
inwersja
dryfuję słowami

Passion,a co takiego sie dzialo po bebiko ?

Nasza alergolog mlwila,ze niby jak dziecko pije pepto to potem bebilon bo ta sama firma.

Potem cos mowila,ze bebilon ma te wszystkie atesty,ale to chyba kazde mm musie miec.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Ja-ika ale teraz Emilka w nocy tez sie często budzi? To co sie zmienilo?

Sorry,ze tak dopytuje. Kurcze sama nie wiem które wybrac,a bebilon dość drogi :/
Stary 2014-10-28, 15:11   #4936
tassia
Zakorzenienie

Cytat:

Nie mam cos mocy odpisywac na reszte, ale czytam Was na biezaco. Ogarniam chate i intensywnie wzielam sie za cv, moje portale online no i zaczynam szukanie pracy.

I jestem przerazona. Przerazona powietrzem w krk.. Bez jaj, jestesmy na poziomie pekinu. Kilkukrotnie przekraczamy dopuszczalne normy od kilku dni, a to dopiero poczatek zimy. Powyzej wspolczynnika 35 kobiety w ciazy (wg badan) rodzily dzieci o nizszej masie urodzeniowej (o 128g srednio, co jest duzo bardzo dla niemowlaka) i mniejszym obwodzie glowki. Niewskazane spacery, szcegolnie dla kobiet w ciazy, malych dzieci, astamtykow i alergikow. A ile jest w krk? 156 dzisiaj.. No bez kitu, jak zyc? Jak w ciaze zachodzic? Jak dziecko na zdrowe chowac? Tassia czy Ty to widzialas? Nie przeraza Cie to? Bo mnie bardzo.. Kupilam nawet filtr powietrza do domu pare tyg temu, ale kurde musialabym w ogole na swierze powietrze nie wychodzic w takiej sytuacji. Ja pitole, chyba pomyslimy z TZ o szybszej wyprowadzce stad..

A druga rzecz co mnie bardzo rozzloscila to wczorajszy artykul na onecie o cpiacych i pijacych kobietach w ciazy, czesto do tego stopnia ze maluchy nie sa w stanie przezyc. Ciezko mi uwierzyc ze my tu siezastanawiamy czy jajko na miekko albo nie umyty pomidor nie zaszkodzi dziecku, a w tym samym rownoleglym swiecie laski upijaja sie i cpia na umur bedac w ciazy od wielu miesiecy. No nieogarniam tego swiata.

Chyba mam dzien depresyjny To sie wyzalilam.

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Nena wow! Ale Ci modelka rosnie Wrzucialabys jakies foty Niny, ciekawam jak sie zmienila, dawno juz jej nie widzialam.
Ja widzialam w zeszlym roku bylo to samo

Juz nie mówiąc ze to jest jedyna udowodniona teoria z autyzmem. Tzn w miastach o największym smogu rodzi się procentowo więcej dzieci z zaburzeniami ze spektrum autyzmu.
Ale dla pocieszenia Tarnów i zakopane i cala małopolska to dno smogowe.
A co do pijących i cpajacych matek to zastanawiał się dlaczego dziecko musi umrzeć żeby postawić zarzuty uszkodzenia zdrowiu i życiu
A nie wystarczy ze z brzuchem stoi z Petem w parku????

Cytat:
Ogólnie z kiepskimi psychologami często jest ten problem, że ich "terapia" polega na tym, że gadają takie frazesy z podręczników, które osoba trochę wykształcona albo choćby troszkę interesująca się tematem zna i wtedy takie chodzenie to strata czasu.
Pierdoły w stylu wypisz swoje wady i zalety.
A jak wygląda u dobrego nie wiem, bo na takiego nigdy nie spotkałam.

Inwersja .... To co napisałas to OPOR

Cytat:
to już zdrowiej żyć w Pekinie

do Łodzi zapraszam
63-77

byle nie na Widzew, tam 117
widzisz, Widzew wcale taki cudny nie jest :P:

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

no bo chyba tak się robi? ale potem powinna być jakas terapia, leczenie czy cóś...

Miłosz wciąz ma tylko 7 i męczą go te zęby ciągle :/
A jak ma 10, to jeszcze drugie tyle. Przecież mleczaków jest 20 docelowo.
Nie znam psychologa który na jednym spotkaniu wystawi diagnozę do celów pomocowych.

Ja stawiam codziennie diagnozy ale każda trwa około godziny- dwoch i moje diagnozy dotyczą przydatności ... Po tym czasie nie bylabym w stanie nic powiedzieć o kierunku pomocy

Poli obdzwonilam koleżanki ze Szczecina i jak dostanie jakąś odpowiedz to ci napisze na priv.
Na NFZ można znaleźć świetnych psychologów ale nie w przychodbiach tylko w ośrodkach pomocy psychologicznej/ ośrodkach terapii nerwic/ itp
Często są to profesorowie itp.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 15:12   #4937
gorgulek
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziękuję pięknie każdej z osobna za życzenia
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 15:13   #4938
passion80
Zakorzenienie

Inwersja, po bebiko budziła się często w nocy.
mąż mówi może od mleka, mówię eee nie, no ale Jak tutaj przeczytałam
2-3 noc teraz niespokojna ale widać dwójkę

jutro oboje z mężem mamy wolne, ciekawe kto się wyśpi. W sumie to raczej On bo ostatnio praktycznie tylko nocki miał, żebym ja mogła do pracy chodzić
Stary 2014-10-28, 15:15   #4939
gorgulek
Zakorzenienie

Tasia, u nas z petem stoją ciezarne laski pod szpitalem wiele razy widziałam jak odwiedzalam mamę i stoją pala razem z pacjentami z innych oddziałów i nikt nie reaguje.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 15:15   #4940
tassia
Zakorzenienie

Ja ja mam taka aplikacje krakowskiego alarmu smogowego i zawsze najgorzej jest wg pomiarów na alei trzech wieszczów o godz 17 bo auta robią to zapylenie. Nie mowie ze Kraków to bajka ale to trochę nieadekwatne. Jak będziesz obserwować te pomiary (aleje, huta i Kurdwanów) o różnych godzinach to sama dojdziesz do tego ze mogłoby być gorzej

[/RIGHT]
Stary 2014-10-28, 15:15   #4941
passion80
Zakorzenienie

Inwersja, jakby coś, to w tesco widziałam 1200g za ok 57zł czy 67?
Stary 2014-10-28, 15:15   #4942
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Brydzia o ile z tego kataru nie rozwija sie jakiś stan zapalny, to większego wpływu na morfologie to nie powinno mieć.

Ewentualnie leukocyty (jak u 95% ludności ) mogą byc lekko podwyższone.

Badzia zaglądaj do nas Kochana.

vea dużo siły dla Ciebie, zdrowia dla chłopaków.
Ja też mam ostatnio mało cierpliwości do tego małego szatana, podziwiam mojego TŻ, który wszystko mu cierpliwie tłumaczy. Nauczył go schodzić z łóżka, nauczył go omijać piec... Po prostu ideał.

A my jak zwykle nie spaliśmy od 3.15 do 4.15, bo tatuś szedł do pracy i dziecko musiało wstać się pobawić z nim trochę. zaraz po wyjści TŻ odjechał, wstał o 8, wypił kakao i poszedł zadowolony do żłobka.
dzięki ale chyba poczekam... jakby miało coś wyjśc w wynikach nie tak i bym musiała powtarzać to nie będę dziecka podwójnie stresować
A Igor to taką panikę robi przy pobieraniu krwi czy szczepieniu

Swoją drogą już nie wiem co na ten katar robić nasivin już podaje 5dzien wiec koniec bo nie wolno dłużej. A nic nie pomogło :/
A ma taki cieknący przeźroczysty
Poczekam jeszcze... po weekendzie chyba pójde z nim do lekarza jak mu nie przejdzie

Ale pogoda
mgła się utrzymuje od wczoraj wieczora... była taka że na drugą stronę ulicy nie było widać. A teraz taka lekka :/ na wieczór pewnie znowu się zagęści.
Mieszkamy niedaleko cmentarza i od soboty już jest szał... wszyscy se przypominają o grobach ruch jak w rzymie. Boże co tu się będzie zaś działo w sobotę

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 15:29   #4943
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Inwersja, po bebiko budziła się często w nocy.
mąż mówi może od mleka, mówię eee nie, no ale Jak tutaj przeczytałam
2-3 noc teraz niespokojna ale widać dwójkę

jutro oboje z mężem mamy wolne, ciekawe kto się wyśpi. W sumie to raczej On bo ostatnio praktycznie tylko nocki miał, żebym ja mogła do pracy chodzić

Hmm.. Często czyli ile razy?

Miłosz budzi się min 3 razy w nocy. Bywa, ze częściej.

Tassia nie wiem jak to wygląda dokladnie z diagnoza ale wydawalo mi się,ze na pierwszej , vo na wszystkich stronach piszą ,ze pierwsza wizyta drozsza i sugerują jakby tam miała być jakaś diagnoza.

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Inwersja, jakby coś, to w tesco widziałam 1200g za ok 57zł czy 67?

Nie chce tyle na raz kupować bo nie wiem czy skw sprawdzi,ale dzieki

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-10-28 o 16:50
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 15:33   #4944
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Passion,a co takiego sie dzialo po bebiko ?

Nasza alergolog mlwila,ze niby jak dziecko pije pepto to potem bebilon bo ta sama firma.

Potem cos mowila,ze bebilon ma te wszystkie atesty,ale to chyba kazde mm musie miec.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Ja-ika ale teraz Emilka w nocy tez sie często budzi? To co sie zmienilo?

Sorry,ze tak dopytuje. Kurcze sama nie wiem które wybrac,a bebilon dość drogi :/
No tak, budzi się w nocy, ale z innych powodów. Nauczyłam się rozróżniać jej pobudki i bóle. Wtedy ewidentnie ją brzuszek bolał, a teraz budzi się, bo chora i ząbki wychodzą
To może spróbuj bebiko, albo nan, być może podpasuje Jak chcesz, to mam jedną paczkę bebiko 2, jak będziesz jechała do Bochni, to wpadnij
Stary 2014-10-28, 15:34   #4945
passion80
Zakorzenienie

taka duża paka w perspektywie, w rossku są saszetki, chyba 200ml płynu wychodzi

często, kilka, kilkanaście razy w nocy
Stary 2014-10-28, 15:36   #4946
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chce tyle na raz kupować bo nie wiem czy skw sprawdzi,ale dzieki
w razie czego to w rosmanie są małe opakowania (na jeden raz) bebilonu, a jak się zarejestrujesz na bebiko, to dostaniesz próbki ja już swoje zużyłam, bo bym Ci wysłała
Stary 2014-10-28, 15:43   #4947
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Serio dopiero pierwszy raz? no to chyba pora
My tez nan - takie spróbowała na początku i jej podeszlo wiec takie stosujemy

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Ja wyjezdzalam z krk było słonecznie ale 40km dalej mgła jakby mleko ktoś trozlal.. Ale to nic i tak jestem tu tylko 2h i spowrotem do krk.
Pola mi zasnęła w aucie i czekamy pod domem bo spi i nie chce jej budzić

Kciuki za złobek i super ze nerki ok

Cytat:

Zdrowka Lenko oby sprawa kolan sie wyjaśniła bo troche to dziwne.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 16:25   #4948
inwersja
dryfuję słowami

Tassia, mam pytanko. Czy ten opór oznacza, ze pacjent nie chce sie leczyc,nie chce zmian i poki co nie ma sensu chodzic i robic cos z tym? a jak cos inneg0 0 to co?

bo jakby nie bylo to twardy ze mnie zawodnik i obawiam sie,ze beznadziejny przypadek w tej kwestii

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Dzieki o opinie o mm. Na razie mam jeszcze sporo Nutra. Może faktycznie spróbuje najpierw Bebiko, bo plulabym sobie w brode, że nie spróbowałam, a jednak dużo tańsze jest niż Bebilon.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-10-28 o 16:18
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 16:26   #4949
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Tassia, mam pytanko. Czy ten opór oznacza, ze pacjent nie chce sie leczyc,nie chce zmian i poki co nie ma sensu chodzic i robic cos z tym? a jak cos inneg0 0 to co?

bo jakby nie bylo to twardy ze mnie zawodnik i obawiam sie,ze beznadziejny przypadek w tej kwestii
Niekoniecznie.
Opór jest naturalna obrona przed zmianami.
Chęć zmian a gotowość na zmianę to dwie różne rzeczy.
Gotowość na ciężką prace nad ta zmiana.
Terapia zaczyna się po 4 spotkaniu.
A trwa często parę lat.
Takie zadania jak wady i zalety choć wydają się głupie często są niezłym punktem wyjścia do nowy h odkryć na swój temat albo do dyskusji z terapeuta czy całkiem dużej pracy nad sobą.
Poza tym jest tez kwestia zaufania. Psychoterapeuta to osoba której powierza się cale swoje ja. Wszystko co wiesz o sobie . jak ktoś nie wzbudza twojego zaufania to nie ma to sensu.
Po prostu!

[/RIGHT]
Stary 2014-10-28, 16:38   #4950
MsLullaby
Zakorzenienie

Byłam w Clarksie i są takie super buty, no podeszwa idealna, ładne, oczywiście drogie jak zima przyjdzie to tam mu jakieś kupie dzisiaj odbieram te ubranka co zdjęcie dałam

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości