![]() |
#4951 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: NERWICA NATRĘCTW, inne nerwica
Cytat:
najgorsze to obsługiwac idiote.. ![]()
![]() |
#4952 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pytania o "mnie przed chorobą"... ja nie pamietam... tyle czasu minęło, tyle się zdarzyło ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Innym razem, calkiem niedawno, naflugalam kumplowi, ktory kiedys bardzo mnie skrzywdzil, wiele zlego mi w zyciu uczynil, a niedawno "nawrocil sie", przeprosil, nawiazal ponownie kontakt i niby bylo ok, ale moje schizy wziely gore i mu na gg takie teksty puscilam, ze na drugi dzien zaraz do mnie pisal, ocb, bo nic nie kapowal... Wiele bylo takich przypadkow. A to sie z kims poklocilam, a to naflugalam, a to sie zwierzalam obcym osobom z mojego zycia osobistego... pare razy nawet probowalam poderwac kogos (oczywiscie nie dopuscilabym do jakichs dwuznacznych sytuacji, ale flirtu mi sie zachciewalo), na kim mi kompletnie nie zalezalo i dobrze, ze byl TZ i mnie pilnowal... Bo ja to gupia jestem... Elfie, pewnie nie zwolnilaby sie z pracy, tylko by zadzwonila do szefa, ze nie pamieta loginu, oczywiscie z pretensjami, ze mialo byc dobrze, a jej sie tu nie loguje i zeby jej login i haslo najlepiej przypomniec... Z tego stazu to bylo kilka ciekawych sytuacji... Np. ja w zakieciku i spodnicy na podlodze, pod biurkiem, pelno smieci kurzu, ja sie w tym tarzam, bo mam szefowi kompa przyniesc, albo rozkrecic i sprawdzic czemu nie dziala, bo moze sie kable poluzowaly... pamietam, ze wtedy szefu zartowal, ze mi ubranko robocze zalatwi ![]() Na poczatku stazu bylo ok, potrafilam wykazac sie wiedza, lubilam, jak dawal mi za zadanie jakis program napisac, czy kwerende, bardzo to lubilam. Ale klopoty zaczely sie, gdy zaczal wymagac, bym np. za niego pisala instruktaze jak korzystac z worda, excela, a ja nigdy nie bylam dobra w tlumaczeniu, nigdy niczego nie potrafilam wytlumaczyc, mowilam mu to, on wymagal, skonczylo sie tak, ze nie wypelnilam zadania. Potem juz bylo tylko gorzej, jakies chore zagrania, np. ja mowie, ze nie wiem co jest nie tak z kompem, ze wszystko sprawdzilam i dalej zonk, a on mi na to: "pomysl"... no czarna rozpacz. Przeciez to staz byl, powinien mnie uczyc, skoro mowie, ze nie wiem, to znaczy ze nie wiem, do cholerci. A potem sie wszyscy zdziwili, ze jak nam zaproponowali przedluzenie stazu o jeszcze jeden miesiac, to ja jako jedyna odmowilam. Inna sprawa, ze juz wczesniej mialam zalatwiona umowe-zelcenie w tej samej firmie, tylko na innym stanowisku i juz na nim pracowalam. W sumie przerobilam tam chyba 2-3 lata. Milo to wspominam, to moja jedyna praca w polsce. A zaczelam w wieku niecalych 20 lat ![]() Jeszcze mi sie przypomnialo, jak mnie szefu zostawil sama, bo wyjechal na 3 tyg na urlop, chyba 1,5 tygodnia bylam jedynym informatykiem w firmie (a bylam na stazu), potem przyszla ze zwolnienia jego wspolpracowniczka (nie wzywali jej, bo sobie nie radze, tylko zwolnienie jej sie skonczylo). Pamietam, ze sama bylam jeszcze, a nagle serwery zaczely wariowac. Podczas codziennego robienia kopii zapasowych systemu wyszlo na jaw, ze temperatura w serwerowni podchodzi pod krytyczna (goraco bylo, lato), ja sama. Zadzwonilam do szefa, najpierw mnie zrugal, ze mu w wakacjach przeszkadzam, dopiero jak uslyszal, ze za godzine mu sie serwery i switche ugotuja, to zmienil spiewke. Sprawe zalatwil telefonicznie, przyjechali spece i naprawili klime. Ale co sie nasluchalam, to moje. I do tej pory uwazam, ze zostawianie stazystki samej, na tak odpowiedzialnym stanowisku jak informatyk/spec od sieci/serwisant (czyli wszystko w jednym) samej, jest conajmniej nierozwazne. Zwlaszcza w firmie, w ktorej ok. 100 osob (jak nie wiecej) korzysta z komputerow.
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Zakorzenienie
|
Ag4 a to aupair to zagraniczne jest?
euphorrial niestety na mysli nie ma lekow doraznych jak sa na ataki ,lęki ,czy panike ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Zakorzenienie
|
ale te myśli powodują niepokój u Ciebie. Chcesz się ich pozbyć, jest Ci z nimi źle mam racje? i wtedy lekarze dają leki na coś takiego, pogadaj ze swoim
![]() |
#4956 |
AGA :)
|
brook Tak, ja pracowałam w Anglii,
ale mi się udało tak załatwić bo szukałam pracy jako aupair do dzieci, a przypadkiem trafiłam na szefa stronki o aupair no i zatrudnił mnie na 3 mce, pomagałam zajmować się stronką i psem ![]() u mne to "ja" wcześniejsze gdzieś się zatarło, bo nie wiem dokładne kiedy się zaczęło dziać coś nie tak :/ zawsze byłam nerwowa, ale nie wiem kiedy dokładnie się to przeistoczyło w stan, który zaczął mi przeszkadzac. a może zawsze taka byłam, tylko teraz to sobie uświadomiłam ? zauważyłam też, że często zapsypiam albo siedze z zaciśniętymi pięściami. Spinam się strasznie, pisząc np na gg, meila czy nawet tutaj zaciskam mięśnie nóg, albo zęby :/
![]() |
#4957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najczesciej zaciskam zeby. Jak jestem zla, albo placze, to piesci. Juz nawet moj TZ mi wypomina, ze budze go w nocy, bo zgrzytam zebami ![]() I tez mi sie wydaje, ze zawsze taka bylam, jakas zwichrowana, ale dopiero od niedawna zaczelo mi to przeszkadzac. Wczesniej zdarzalo mi sie zachowac pewnosc siebie, pelnilam rozne odpowiedzialne funkcje, garnelam sie do tego, cieszylam sie z wlasnych osiagniec, a teraz totalny marazm. I nie wiem, czy wyjscie z domu i pojscie do pracy rozwiazaloby ten klopot, bo moze sie okazac, ze i to nic nie zmieni... A jaki masz zawod? Bo zajmowac sie stronka, to chyba cos zwiazanego z informatyka? To takie niepopularne wsrod dziewczyn/kobiet... ![]()
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Zakorzenienie
|
A i jeszcze kiedys strasznie "machalam noga" jak siedzialam... no normalnie nie moglam sie powtrzymac. Teraz mam gorszy nawyk - nakrecam wlosy na palce, potrafie to robic godzinami, przez to wyrywam sobie wlosy... Czasem sie boje, ze wylysieje
![]() ![]() W liceum jeszcze potrafilam ssac kciuka ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Zakorzenienie
|
ja mam czesto "brędzlowanie" nogą..
![]() ![]()
#4961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A no i jeszcze jedna rzecz zauwazylam co do moich krzykow i przepychanek z dziecmi - czesciej dzieje sie to wlasnie ze starsza corka, niz z mlodszym synkiem. Chyba nie dlatego, ze on jest "synus mamusi", a ona "coreczka tatusia", ale dlatego, ze mloda byla po urodzeniu oczkiem w glowie, natomiast mlodego nie chcialam od chwili, gdy dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy, po porodzie mialam iscie mordercze instynkty i chyba teraz probuje mu wynagrodzic ta swoja wczesniejsza niechec, zeby nie powiedziec nienawisc. A jak zapytalam w szpitalu jeszcze o pomoc przy depresji poporodowej to zostalam jakze delikatnie - ZIGNOROWANA. Po prostu jakby pytania nie bylo. Zero odpowiedzi. I jak tu wracac do tej chorej polski? Sluchajcie, wogole to zaczynam miec podejrzenia, ze moja corcia jest dosc mocno rozchwiana emocjonalnie i boje sie, co moze sie dziac w przyszlosci... Skoro ona juz teraz sie bardzo dziwnie zachowuje... A moze powiela i wyolbrzymia zachowanie mamusi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4962 |
Zakorzenienie
|
a mi pare lat temu poszedl nerw sluchowy w uszach
mam nadwrazliwosc sluchowa nie da sie tego wyleczycy ale psychotropy mi to bardzo zagluszyly i mozn aby rzec ze nie mam juz objawoow "pykania" w uszach przy jakis dzwiekach ktore wczesniej mi powodowaly to witcha oj uwazaj na te jej paznokcie bo jak zacznie obgryzac potem bedzie miec nieladne palce- takie z krotkimi paznkociami a moze powinniscie wiecej z dziecmi i Tz czasu spedzac razem? jakies gry wspolne,ogladanie bajki wiem ze to dzieci zapamietuja potem na dlugo ja milo wspominam te chwile ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4964 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie, wiem, ze teraz jeszcze moge zadzialac, by uniknac skutkow. Jak zaczne zmieniac swoje podejscie za kilka lat, to juz bedzie gorzej, bo one beda duzo wiecej pamietac i trudniej bedzie zmienic cos z ICH psychiki.
A mala jest strasznie nerwowa tez ze zwgledu na to, ze gdy miala poltora roku, a byla wlasnie "coreczka tatusia", tatus wyjechal za granice i "znikl" z jej zycia. Nie chciala jesc, pic, spac. Tylko "tatusiu" i "tatusiu!"... Straszne to bylo. Gdy zamieszkalismy w UK z TZtem razem i TZ zaczal chodzic do pracy - mala odbierala to, jakby znow mial zniknac. Plakala, nie chciala go puscic. Teraz juz bardziej to akceptuje, wie, ze tata wroci, ale mysle, ze wciaz, gdzies w podswiadomosci ma ten lęk, ze tatus znow moze zniknac...
![]() ![]() |
![]() |
#4965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4966 |
Zakorzenienie
|
Uraz jak uraz ale uwierz mi wyrośnie z tego... jak byłam mała to mój ojciec też tak wyjeżdżał do Austrii a że nie miał samochodu i papierów to przyjeżdżał raz na 3 miechy. Tak było jak urodziła sie moja siostra bo jak ja byłam całkiem mała to raz na pół roku no i jak go złapali, że pracuje na czarno. Fakt do dziś pamietam jak płakałam gdy wyjeżdżał do wiednia pociagiem ale to jej minie spokojnie. Akurat w jej sytuacje mogę się wczuć i wiem co czuje
![]() ![]() Z dobrego serca Ci radze, nic jej nie bedzie jak bedziesz z nią bardzo dużo rozmawiać
![]() |
#4967 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadzam się ![]() i jeszcze jedna rada witch - nie wkurzaj się jak ona płacze, bo na mnie rodzice się strasznie wkurzali i skończyłam z NN ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Wtajemniczenie
|
niee
![]() chodziło o to, że skończyłam = nabawiłam się NN ![]() swoją drogą... fajnie by było jakbym rzeczywiście "skończyła" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tata za kazdym razem cos mi przywozil, nic wielkiego, a w mojej glowie urastalo to do rangi wielkiego prezentu. Ale i tak liczylo sie to , ze tata bedzie w domu. I az za dobrze pamietam jego wyjazdy.... Dla takiego dziecka to koszmar. Wyrasta sie z tego, z czasem zapomina.... Ale w danym momencie to dla malego dziecka chyba tragedia. Jeszcze mi sie przypomnialo, ze tata przysylal mi w listach takie kolorowe naklejki ze smerfami ( wtedy byla moda na smerfy ![]() ![]()
![]() |
#4971 | ||
AGA :)
|
Cytat:
![]() Moja mama właśnie miała nerwice, była bardzoo nerwowa jak byłam mała. mysle, że to teraz się odbija na mne :/ Cytat:
To widzę, że nie jestem sama w tym zaciskaniu, heh co do zawodu to niewiele wspolnego z infotmatyką. Studiuę administrację. A tą stronką zajmowałam się popostu w wakacje, taka wakacyjna rozrywka i nie bylo nic skomplikoanego na szczescie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Zakorzenienie
|
Moi rodzicę też zachowują się jakby mieli nerwice, i włąsnie ich zachowanie odbija się na mnie niestety. Praca w Tesco faktycznie masakra, szczególnie, że wszędzie są kamery i nie można siąść nawet na chwilę, ja pracowałam z biura pośrednictwa i dostawałam 5,19 zł, ale ludzie pracujący bezpośrednio w tesco dostaja 3.50 na rękę, nie mogłam w pierwszej chwili uwierzyć jak to usłyszałam.
Kochane walne teraz takiego małe offtopa. Otóż rodzice wyjechali (do Grecji na wakację, cholera) a mi się wszystko wali na głowe i zostałam ogółem sama, i wypadałoby zrobić pranie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4974 |
Zakorzenienie
|
Jakaś taka kosmiczna ta pralka, mnóstwo dziwnych znaczków, zwykle stosuję metodę naciskania czego popadnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tyyy... na metkach ciuchów bedzie
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zakorzenienie
|
Udałam się do światyni wiedzy prania jaką są google i po namyśle wrzuce białe do 50 a kolorowe do 40
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#4978 | |
Wtajemniczenie
|
chciałaś powiedzieć : miałam nadzieję
![]() nadzieja matką gupich ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a białe to więcej ![]() edit: a na ile obrotów? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Zakorzenienie
|
Ok pralka zaczeła buczeć jest nieźle, zobaczymy co z tego wyjdzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie no chcemy, chcemy ![]() black-bubu trzymam kciuki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.