|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() Ja wstawilam warzywa na saltke i jaja zaraz wezme sie za rolade
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
Ja mam takie etapy: nachodzi mnie na malowanie to maluję przez dwa tygodnie, potem biżuteria to po całym domu walają się koraliki a mój pies ma frajdę (w przeciwieństwie do M,któremu zawsze koraliki wbijają się w stopy) potem szycie itd. A w nawiązaniu do guzików to chodzę od 3 dni z urwanym guzikiem w płaszczu ![]() Aniu, Karolciu - dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
obecnie
Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-04-02 o 10:55 |
||
|
|
|
#4953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja wstawilam schab do piekarnika i tez zaraz musze warzywa wstawiac |
|
|
|
|
#4954 |
|
Raczkowanie
|
Aja dzisiaj wstałam i mam jakiegoś doła i nic mi się nie chcę a jak pomyślę że mnie jeszcze pieczenie czeka i pichcenie w kuchni to mam już dość tych świąt.Mam nadzieję że szybko zlecą, a pogoda jeszcze mnie dobija
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba tylko ja jade na gotowe do mamy na swieta ... ogolnie mam dosyc, wczoraj przyjechaly dzieciaki siostry tż... mlody-3 latek od rana drze morde bo mu to sprawia frajde.... a dziadkowie nawet nie powiedza zeby sie przymknal... a to wszystko skutki wychowywania przez babcie... przyrzekam sobie ze moje dziecko nie trafi w ich rece !
i chyba kurcze po swietach zostane u matki, bo mam tydzien wolnego od uczelni... nie wytrzymuje nerwowo juz u tesciow, a tż jakos beze mnie wytrzyma. hd piekne prace, podziwiam starannosc mnie to nawet jak by sie zachcialo robic takie cuda, to nawet w 1/4 nie wygladalyby jak twoje ![]() niezawsze spoznione zyczonka urodzinowe!!! |
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki!
JA dziś od 5.30 na nogach bo byliśmy na giełdzie i w Tesco. Teraz wstawiłam żur, szynkę i zabieram się za ciasto. No i sprzątanie mi zostało. W Tesco kupiłam 3 pak bodziaków za 13 złotych. Było pare wyprzedaży ale dla dziewczynek, dorwałam tylko jedno opakowanie na 56 cm. Ale sa urocze! Paskudna pogoda u nas, leje i strasznie zimno. Aha HD kolczyki przyszły i sa przepiękne!!! Dziękuje bardzo! |
|
|
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4958 |
|
Rozeznanie
|
madziorek ja dlatego świąt nie lubię, ta cała bieganina, porządki, a to tylko 2 dni
|
|
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolek, Caprica, Bajka dzieki
![]() Hd sliczne wszystko jak zawsze! Kolorek ciemny wyszedl na wlosach jak na braz zobacze na zywo pewnie niedlugo ;P Ja dzisiaj musze zurek i jajka faszerowane zrobic Ciasto moja mama upiecze.Pode sie wykapie i zdjecia powrzucamm pozniej. |
|
|
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
Co do świąt to my też idziemy do mamy na gotowe...i nigdy nie chce pomocy a mam do niej 15 minut, ona to ma taki charakterek ze wszystko sama i ze najlepiej
ale ze schodzi jej przy tym duzo czasu i siedzi zmęczona do późna to juz inna sprawa I zawsze dużo za dużo wszystkiego robi, mimo, że co święta mówi, że tyle zostaje, że chyba za rok będzie mniej...Ja wypiore tylko pościel jeszcze i ogarne mieszkanko. Dziś paste jajeczna zrobie bo ktoś na forum mi smaka narobił ![]() I zakupy najważniejsze zostały a ludzi pewnie full będzie . Mieliśmy iść o 7:00 po nocce Tż ale mu się nie chciało woli iść po południu jak tłumy będą i wszystkie warzywa poobijane No i wieczorkiem rolade serowa zrobimy to do mamci pół zaniesiemy. |
|
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
ja specjalnie rano wstalam i juz zakupy mam zrobione tylko jutro pieczywo i koniec
chyba sobie gofra zrobie bo mnie nalecialo
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy wczoraj nie jadłaś ![]() nie żałuję ci oczywiście ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- co do pieczywa to ja nauczyłam się mroźić świeżutkie zaraz po kupnie tzn. np cały chleb porcjuje do woreczków po kilka kromek lub po dwie buły i bach do zamrażarki.Przed jedzeniem wyciągam kilka godzin wcześniej i jest jak świeżutki. Jest to pewien sposób na oszczędność, i na wiecznie świeże pieczywo ![]() bo nie raz szłam tylko po chleb a kupiłam x innych produktów a tak mam spokój na tydzień a i tyle do suchego nie odkładam bo wyciągam tyle ile zjemy...
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-02 o 12:24 |
|
|
|
|
#4963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do pieczywa to na swieta tez zamroze zeby bylo swieze no i bulki do pieczenia w domu kupilam. na codzien nie mroze pieczywa bo miejsca zawsze w zamrazarce brakuje a i u nas to nigdy nie wiadomo co komu sie zachce do jedzenia wiec ciezko by bylo to zorganizowac
|
|
|
|
|
#4964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zarobiłam ciasto, ale mnie ręce bola. Musi poleżeć w lodówce i wieczorkiem będziemy piec. |
|
|
|
|
#4965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- och, super strasznie się cieszę ![]() Dzisiaj rano właśnie się zastanawiałam jak tam działa nasza poczta ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
Kolorek ma więcej wspólnego z czarnym niz brązowym ale lepiej się czuję w takim wyrazistym kolorze Właśnie, już niedługo szkoła rodzenia |
||
|
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłabym teraz pachnącą swojską kiełbaskę
tak przy wielkim piątku ale aż takiej wielkiej ochoty nie mam żeby nie wytrzymać.Wogóle to przed chwilą zjadłam jabłko i mam zgagę ..... Alguien może niedługo wstanie , bo nam się wątek powoli kończy
|
|
|
|
#4967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NAwet nie zauważyła, że zbliżamy sie do końca III częsci. Strasznie lecimy. Ciekawe ile naskrobiemy do porodów? |
|
|
|
|
#4968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kończymy na 5000 postów? |
|
|
|
|
#4969 |
|
Raczkowanie
|
już też to pisałam że strasznie szybko leci nasz wątek do sierpnia to z 10 części naskrobiemy
.Podaję wam mojego linka na nk bo niemam żadnej z was http://nasza-klasa.pl/profile/19389265 no to zaproszenia możecie wysyłać.w święta będę miała więcej czasu żeby na necie siedzieć.No a teraz zmykam bo sie z robotą niewyrobię.Papa do potem
http://www.suwaczki.com/tickers/860ianli82cylfil.png http://www.suwaczki.com/tickers/qq87df9httm66ig4.png http://s2.pierwszezabki.pl/038/038052990.png?4563 Edytowane przez madziorek026 Czas edycji: 2010-04-02 o 12:48 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4970 |
|
Zakorzenienie
|
TAK. Ostawiam, że po Świętach będziemy już w IV części. Ok ide do kuchni kontynuować sprzątanie.
|
|
|
|
#4971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już dzisiaj będziemy w IV wątku
|
|
|
|
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnim by alguien mogła zamknąć wątek, jak sporo przekroczymy po 5000 prawdopodobnie szefowa zamknie jak to miało miejsce w którejś z części ...ja kochane lece na pocztę więc prawdopodobnie spotkam się z wami już w kolejnej części
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-02 o 12:49 |
|
|
|
#4973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja juz schab wyjelam z piekarnika i biore sie za obieranie warzyw do salatki |
|
|
|
|
#4974 |
|
Rozeznanie
|
kasandra82, Basia84 śliczne brzuszki
hd2005 świetny stroik
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
to były moje początki w decoupagu
|
|
|
|
#4976 |
|
Zadomowienie
|
a ja byłam na zakupach i kupiłam wanienke, nożyczyki do paznokci, szczotke do włosków, rożek i śpiworek taki bawełniany nie za gruby i za wszytsko dałam 105 zł i jestem bardzo zadowolona
|
|
|
|
#4977 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale myślę że to też sprawka słodyczy których przed ciążą wcale nie jadłam a teraz pochłaniam je tonami![]() Cytat:
pochwal się zakupami![]() Cytat:
z czego 6 w ciągu ostatniego miesiąca![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo mi się baaardzo podoba a na blogu jej nigdzie nie widziałam Zdolna bestia z Ciebie Haniu![]() PS. wysłałam Ci wiadomość na maila ![]() Ja zaraz wybieram się z mężem na spacerek do parku, bierzemy aparat i mamy zamiar zrobić sobie małą sesję zdjęciową bo nie mam jeszcze żadnych zdjęć w ciąży ![]() W ogóle ze względu na to że teraz mieszkamy za darmo w mieszkaniu które wynajmujemy w ramach kaucji którą wcześniej wpłacaliśmy to w tym miesiącu zaszalałam zakupowo kupiłam sobie tuniczkę w h&m mama, leginsy, buty, apaszkę i poszłam do fryzjera żeby pozbyć się tego paskudnego koloru tzn kolor nie był zły ale mi nie pasował chciałam wrócić do blondu ale narazie te pasemka za jasne nie wyszły, za miesiąc pujdę jeszcze raz i już powinno być dużo jaśniej na głowie już nie mogę się doczekać, brakuje mi mojej blond czupryny
|
|
#4978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na ślub darowałam sobie wszelkie opalanie, stwierdziłam, że ani chęci, ani czasu, ani pieniędzy ![]() Ile Ci zostało wolności jeszcze? ;D Cytat:
![]() M rozwalił kurtlę na rękawie, takie rozdarcie w literkę L, kurtka moro to ja cwana przyszykowałam 2 kolory nici jakie miały być użyte i dawaj, rękę w rękaw by nie zaszyć rękawa i szyję.. objechałam jedną prostą i obróciłam kurtkę by jechać drugim kolorem drugą prostą.. skończyłam, efekt taki, że aż byłam dumna.. tż ubiera kurtkę i co? I rękaw zaszyty ![]() Najlepsze jest to, że od środka przecięliśmy moje szycie żyletką i cała reszta się trzyma do teraz A szyłam w grudniu Ale jak tylko by ktoś palcami chwycił te nitki to one wyjdą bo się trzymają jak zszywki zszywacza - tylko nie zagięte na końcach ![]() No o przyszywałam sobie guziki dwa w płaszczy.. jeden przyszyłam w porządku, drugi przyszyłam i co? I mam guzik wszyty na środku kieszeni jak trzymam ręke w kieszeni to muszę palce rozstawić żeby między nimi było to szycie od guzika ![]() Normalnie zasługuję na nagrodę złotej igły czy coś ![]() Ale ostatnio szyłam spodnie tżta - też rozdarcie w literkę L i wyszło tak super, że tż nie mógł znaleźć szycia. Oglądał obie nogawki i nie widział
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#4979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zdążyłam tez wrzucić na bloga. Jesteście pierwszymi widzami ![]() Już sprawdzam maile
Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-04-02 o 14:03 |
|
|
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
A to ja wkleję Wam zdjęcie mojego turystycznego brzucha
![]() Było na NK ale nie każda ma każdą ![]() Teraz zauważyłam, ze wyglądam jak łysa
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-04-02 o 14:05 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.

zaraz wezme sie za rolade

I zawsze dużo za dużo wszystkiego robi, mimo, że co święta mówi, że tyle zostaje, że chyba za rok będzie mniej...

a i u nas to nigdy nie wiadomo co komu sie zachce do jedzenia wiec ciezko by bylo to zorganizowac
.