|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() ![]() w większości spożywczaków powinna byc. U mnie w wiejskim sklepiku dostałam. ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
![]() ja też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
Sweet ja kupiłam kaszkę kukurydzianą z Kupca w takim osiedlowym markecie. Widziałam tez w Delikatesach Centrum- są u Was te markety?
Jak nie znajdziesz to Ci kupić mogę i prześlę, hm? ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Dzisiaj na śniadanie zrobiłam Radkowi Sinlac (kończę opakowanie) z malinami. Miałam takie od mamy ze słoiczka zasypane cukrem na jesień. Bardzo mu smakowało. |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Wtajemniczenie
|
Kurczę miałam na myśli Oliweczkę, przepraszam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- ![]() Dlatego Ci wczoraj napisałam, że mi Dominika strasznie przypomina ![]()
#485 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z mężem dalej nie rozmawiamy ![]() Dzisiaj Domke wywinął mi numer i bawił sięmoim telefonem, zaraz slyszę sygnał, a on ponaciskał cos i akurat zadzwonił do taty ![]() Fajnie, że tyle czasu na dworze spędzacie ![]() Jasiek jużw spacerówie? Bo wiesz ta mura sie rozkłada całkiem na leżąco ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Domkowi się też główka ostatnio pociła wąłśnie przy katarze ![]() Cytat:
![]() ![]() Obyście się nie pozarażali ![]() Oliweczko czekamy na jakieswieści! ![]() Kajool kurzce, ale i się wszystko na raz zwaliło ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Zakorzenienie
|
Stronczek jakiś problem jest na pierwszej stronie z listą naszą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
W JAKI SPOSÓB KROICIE ziemniora do BLW ?!
|
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() lekarka mówiła że ma AZS z łagodnym przebiegiem o podłożu nietolerancji białka mleka krowiego - czyli powodem jest skaza - jak coś nowego zje to też jej wyłazi coś a po kilku dniach już jest ok tak jakby organizm reagował alergią na nowość a potem już się przyzwyczajał i jest ok - dostała w zeszłm tygodniu gruszki wiliamsa i po nich jej wyszły spore plamy czerwone na szyi i nie chciały zejsc ale ju zzbladły.. ech... miło mi że pytasz się co u nas ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() tż mówił że słucha słucha a ona mu coś do telefonu gada po swojemu i się kapnął że sama przycisnęła coś i połączyła - a tylko telefon leżał koło niej i go capnęła od razu ![]() ja nie pomogę bo blw nie stosuje ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-03-22 o 10:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Beatko za Julką to Ty sięjeszcze nabiegasz ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tak żeby mu było łatwo złapać ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#491 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Witam z nad wietrzącej sie puoy mojego 7-miesięczniaka
![]() Blabeczko - sto lat dla Ciebie ![]() Cytat:
![]() Też dostałam ten kupon ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Polskie media jak zwykle lubią siać panikę, nawet tam gdzie nie ma do tego podstaw ![]() Cytat:
![]() Oby Jaś się nie zaraził Cytat:
Już myślałam, ze masz z tym spokój, po tym, jak jej to kiedyś wypomniałaś. A tu proszę, stare nawyki jednak dają o sobie znać ![]() Bolała? Nie przyszło mi to do głowy! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Musi być dobrze! ![]() A póki co, walczcie z tą infekcją ![]()
![]() |
#492 | |
Zadomowienie
|
Hania, Julcia, Blanca, Tymek - STO LAT !
![]() śmigiem migiem może coś napiszę - nadrabiam Was od jakichś 2 godzin, ale ciągle sie odrywam, 20 minut temu uspałam Dawidka, ale już się kręci, długo nie posiedzę... Cytat:
![]() Oliweczka1985, za testowanie - by wynik Cie zadowolił ![]() mam problem, mam infekcję i dostałam globulki od gina, teraz czytam na ulotce by w czasie karmienia zachowac ostrożność ![]() później napiszę nazwę, bo juz mi nie spi, a leki mam na gorze....
![]() |
#493 | |
Zakorzenienie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH DZISIEJSZYCH SOLENIZANTÓW- TYMKU, BLANKO
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Może zachowuję się jak gówniara obrażając się i nieodbierając telefonów od teściowej, ale jak mam inaczejzakomunikować, że nie podoba mi się to, skoro słowa nie docierają? Ahh szkoda gadać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Zadomowienie
|
Hania, Julcia, Blanca, Tymek - STO LAT !
![]() Oliweczka wlasnie doczytalam i jak wiesz cos?? Agadus jak Nati?? Brunetko a Ala??
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia odnośnie testowania
![]() ![]() ![]() TRĄBA ze mnie-przecież dzisiaj mamy solenizantów!!!! HANIA < JULCIA < BLANCIA < TYMCIO samych radości dla Was robaki kochane ![]() Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-03-22 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
yyyyyyy chyba nadrobilam...
jestem jakas padnieta. za oknem slicznie slonce swieci (w koncu! wy macie pogode a ja zawsze inaczej), a ja bez zycia. nakupowalam dzis fure miecha: wolowine (gulasz sie robi), kurczaka (upieczony a la schabowy) i jakis swinski karczek chyba (upieke w sobote w rekawie), wyszorowalam dywan u artura w pokoju bo kinga za czesto an niego ulewa. jeszcze czeka na mnie starta prania do prasowania (jutro) i ciuchy do naprawy (jutro - dziurki sie porobiły), zrobic kompot dla moich mezczyzn i obiad. dzis obiad (canelloni) polowicznie zrobiony. zrobione tez obiadki (3 rodzaje: szpinakowa z ziemniakiem, kalarepowa z manną i wątróbką i koperkowa z jajkiem) i już sie mrożą. chyba nie bede juz robic z miesiąc tyle ich mam. ale to wygoda dla mnie - codziennie wyciagam 2szt i odmrazam na nastepny dzien. moge smaki miksowac i dzieki temu mala je wszystko (szpinak pierwszy raz bedzie jesc) chyba sie zdrzemne jak ugotuje sie ten gulasz... (zjadlam pol gorzkiej czekolady i jeszcze mi sie chce) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ależ Ty dzisiaj robotna ![]() ![]() ![]() Ja po pracy jak wpadam do domu, to ciągle coś sprzątam, robię, zmywam-oczywiście cały czas z Julcią ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Wtajemniczenie
|
Podczytuje z pracy.
Beatka fajnie, że jesteś ![]() Agadus jak tam po wizycie u lekarza? Hania, Julia, Blanca, Tymek - Buźka ! ![]() ![]()
#499 |
Wtajemniczenie
|
Podpinam sie i ja! Mam niesmialego raczka w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Wtajemniczenie
|
kurcze no.... nie wiem co sie dzieje. rano edytowalam liste i tak sie porobilo. co ja zle robie? no ale nic, mam kopie zapasowa i raz dwa mozna naprawic.
to i ja sie podpinam, STO LAT szkraby kochane ![]() Brumku ktory to tydzien Tymka? bo ja juz sie pogubilam... chyba 30? Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-03-22 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#501 | ||||||
Zakorzenienie
|
czytam w przerwie zajęć dla relaksu, może choć część nadrobię
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Wtajemniczenie
|
Karolinee, Oliweczka, Alibany, Kalinkap, LiLi, Marina ,Madziulka, Stronczek, Kajool, Shira, Sweet, Pieleszka, Natka, Brumek , Kolina, Jacieeeee
![]() u nas niestety nie dobrze, Nati ma zastrzyki Zinacegf, bardzo bolące, i ma ich 10 ![]() mam dosyc , nie spię od 1, bo pilnowałam Nati, jeszcze wczoraj dostałam okresu, ale jakos tak dziwnie leci, jakos duzo, i dzisiaj przeciekłam, i zobaczyłam to dopiero w domu, dobrze że samochodu nie ubrudziłam i spodnie ciemne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- ania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 | ||
Zakorzenienie
|
Hania, Julcia, Blanca, Tymek, wszystkiego najlepszego maluchy!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki żeby nagranie było ok! Natka, ani słowa z mężem? Że też wytrzymujesz ![]() Wiecie co Adaś wczoraj robił? nawet zapomniałam napisać. Leżał na brzuszku, wzięłam go pod ramionka żeby podnieść, a ten wtedy kolanka podciągnął pod brzuch i stanął ![]() a raczkowanie to gdzie? ![]() ehhh..idę na kawę i dalej na zajęcia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#504 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdrówka dla NAti ![]()
![]() |
#505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja wlasnie jem rosol, w pracy, z torebki zeby nie bylo. Tak sie pieknie odzywiam.
![]() ![]() |
![]() |
#507 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
2. Niektóre dzieci w ogóle nie raczkuja a odrazu wstaja na nóżki ![]() Aniu co Ty studiujesz? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
ale taki zblenderowany?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.