Sklepy internetowe-wady i zalety (podziel się opinią) cz.II - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-09, 19:40   #541
Yaollinka
Zadomowienie

Dot.: Sklepy internetowe-wady i zalety (podziel się opinią) cz.II

A bukowiec znowu kusi, ech
Yaollinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-09, 21:05   #542
piechotka
Zadomowienie

GG do piechotka

Cytat:
Napisane przez Yaollinka Pokaż wiadomość
A bukowiec znowu kusi, ech
Przyznaję - to przesada. Dopiero co dzisiaj odebrałam paczyszke z ostatnim zamówieniem...
I ile gratisów - szok
piechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-09, 21:10   #543
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Ja w tym miesiącu nie kupuję NIC, oprócz jednej paczuszki na którą czekam... NIC, żadne nowości, żadne promocje... NIC mnie nie skusi...
Stary 2010-04-09, 21:23   #544
Yaollinka
Zadomowienie

Ech, i w skarbach też nowości. Panie się chyba zmówiły.
I nastąpiła inwazja bursztynów. Ech.
Yaollinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-09, 21:27   #545
piechotka
Zadomowienie

GG do piechotka

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Ja w tym miesiącu nie kupuję NIC, oprócz jednej paczuszki na którą czekam... NIC, żadne nowości, żadne promocje... NIC mnie nie skusi...

Tak, też na taka paczuszkę czekam
A ja i tak nie mam teraz czasu robić. Po długim weekendzie dopiero bedzie czas
piechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-09, 21:52   #546
JoannaW_
Raczkowanie

Ja do Bukowca nawet nie wchodzę, żeby mi żal nie było... nie tym razem. No nie mam jak
JoannaW_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 10:24   #547
Sweet_nuka
Wtajemniczenie

GG do Sweet_nuka

Ja na Bukowiec tez nie wchodze, bo kasy brak, a Wiolka zabija od razu pieknosciami.
Ostatnio kupilam troche w Skarbach, przy okazji kupowania kamyczka do zamowienia i oczywiscie jakosc mineralkow pierwsza klasa, dostalam nawet czadowy gratis

Niestety wlasnie z braku kasy szperalam za drutami po sklepach i po allegro. Moja kolezanka u pana ZELIMCHAN'a wiec i ja tam sie zaopatrzylam, bo ceny konkurencyjne, przystepne bardzo, szczegolnie na 999. Kupilam sobie cienitkie 999 i 930 oraz gruby 999. Przyszlo ekspresowo wiec sie bardzo ucieszylam az otwarlam paczke. trzy niezatorebkowane zwoje drutu lezaly na kawalku tekturki i na krzyz zostaly do niej przymocowane taka żółtą tasma klejaca!! Oczywiscie caly klej mi został drucie. Kazdy zwoj dodatkowo by sie nie rozplątał też został potraktowany z tej taśmy w dwoch miejscach. Malo tego - 930 zasniedzial, musialam go gotowac w kwasku a i tak jakosc jest sredniawa ( to juz wiem skad na cena, o ja naiwna). Trzeci koszmar to gruby 999. Wiadomo, jest miekki, ale z beadshopu i kadoro nigdy nie przyszedl mi w takim stanie... zawsze dostawalam gladkie zwoje, w torebeczkach a ten wyglada jakby go ktos karbownica pojechał... To oczywiscie tez da sie naprawic, no ale kurcze... troszke szacunku dla towaru ktory sie sprzedaje Potem ostatecznie calosc gotowalam w kwasku i pozbylam sie kleju

Edytowane przez Sweet_nuka
Czas edycji: 2010-04-12 o 10:25
Sweet_nuka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 10:47   #548
ollccia
Zadomowienie

Ja właśnie odebrałam zamówienie z Bukowca - do zamówionych kamyczków 6mm Wiola dołożyła mi jeszcze 4 i 2 Ale jak weszłam na stronkę sprawdzić zamówienie, to się załamałam normalnie... Tyle cudów w nowościach, że tylko przeskakiwałam ze strony na stronę i wzdychałam... No jak tak można??!! Jakieś ostrzeżenie by się przydało czy coś, z miesięcznym wyprzedzeniem przynajmniej, żeby móc sobie zakupy zaplanować...
ollccia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 11:31   #549
substytut
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sweet_nuka Pokaż wiadomość
Potem ostatecznie calosc gotowalam w kwasku i pozbylam sie kleju
Wystarczylo przejechac wacikiem nasyconym acetonem. Poza tym ta tasma to tasma malarska (taka zolta) co kleju ma na lekarstwo, nigdy nie mialam problemu ze cos zostaje. A co do sposobu zabezpieczenia to tez sie najpierw zdziwilam, niemniej w niczym mi nie przeszkadza i tam bede kupowac druty.
substytut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 11:44   #550
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Napisane przez substytut Pokaż wiadomość
Wystarczylo przejechac wacikiem nasyconym acetonem. Poza tym ta tasma to tasma malarska (taka zolta) co kleju ma na lekarstwo, nigdy nie mialam problemu ze cos zostaje. A co do sposobu zabezpieczenia to tez sie najpierw zdziwilam, niemniej w niczym mi nie przeszkadza i tam bede kupowac druty.
Mi również akurat takie pakowanie nie przeszkadza....
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 12:39   #551
Sweet_nuka
Wtajemniczenie

GG do Sweet_nuka

to ja mialam chyba jakas wyjatkowo trefna tasme, bo nie dalo jej sie w ogole odlepic, a kleju na druvie pozistalo praktycznie... wszystko co zawieralo sie na tej tasmie.
Widac rozpieszczona jestem innym stylem pakowania i takie cos po prostu mi nie podeszlo, a juz zwlaszcza tez karbowany drut 999
Sweet_nuka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 12:42   #552
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Napisane przez Sweet_nuka Pokaż wiadomość
to ja mialam chyba jakas wyjatkowo trefna tasme, bo nie dalo jej sie w ogole odlepic, a kleju na druvie pozistalo praktycznie... wszystko co zawieralo sie na tej tasmie.
Widac rozpieszczona jestem innym stylem pakowania i takie cos po prostu mi nie podeszlo, a juz zwlaszcza tez karbowany drut 999
No "karbowany" drut fajny nie jest...

Nie wiem, ja u nich brałam 999 i doszedł do mnie ładny ...... no ale może miałam szczęscie.
Stary 2010-04-12, 13:07   #553
ojejka89
Zadomowienie

jak wczoraj i dzisiaj ogladalam nowosci w bukowcu to myslalam ze padne z wrazenia...
ale niestety tez nie moge sobie na nic pozwolic mialam ostatnio mega zastoj w bizutkach nie liczac kilku kompletow swarkowych (beh, juz mam dosc swarkow) i wyskrobalam troche groszy na cokolwiek... starczylo mi tylko na pare kamyczkow w antykwariacie pierwsze raz tam zamawiam, ale to nie temat na ten watek...

i w skarbach musze zrobic zamowienie..... moja mama zachorowala na jasne agaty botswana, a tu prosze, jak znalazl na dzien matki... na dodatek pojawily sie tam malenke cyrkonie, w sam raz do mojego obtluczonego pierscionka ;p chyba zamowie wszystkie kolory oby tylko kasa ze stypendium przyszla na czas, co mi nie wykupia;p
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 13:18   #554
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Napisane przez ojejka89 Pokaż wiadomość
jak wczoraj i dzisiaj ogladalam nowosci w bukowcu to myslalam ze padne z wrazenia...
ale niestety tez nie moge sobie na nic pozwolic
No niestety ja się dziś pośliniłam do markiz akwamarynu... już je miałam w koszyku, ale sobie na razie odpuściłam... zamówiłam tylko potrzebne sreberka do nowych projektów.... wrappków na razie nie chce mi się robić, a mam zamówienia na lutowańce....

SN chciałam jeszcze pochwalić Zamówiłam przepiękny rubinek i labradorytek Do rubinu śliniłam się od chwili jak się tylko pojawił w skarbach, ale zawsze nie po drodze było mi wydać 150 zł na kamyk.... Ale ostatnio się skusiłam. jest przepiękny. Zakochałam się w nim jak go tylko do łapek wzięłam. Podobnie z labradorytkiem. Martwiłam się czy nie będzie łapał światła tylko pod jednym kątem. Ale pięknie mieni się jak tylko na niego nie spojrzeć. Jeden z ładniejszych okazów w mojej labradorytkowej kolekcji

Edytowane przez M0N1K4
Czas edycji: 2010-04-12 o 13:21
Stary 2010-04-12, 16:32   #555
Yori
Rozeznanie

GG do Yori

Ja przymierzam się do zakupu w Bukowcu - cuda. Zielone ametysty, muszla szara, przebogaty wybór labradorytów i srebrnych łańcuszków... I tylko, cholercia srebrnego drutu doczekać się nie mogę. Wstrzymam się z zakupem jeszcze ze dwa miesiące.

Mój wątek
Yori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-19, 00:38   #556
fellixa
Raczkowanie

Czy ktoś robił może zakupy w kamyczki.pl ? Co możecie o nich napisać?
Namiary na ten sklep znalazłam gdzieś w tym wątku i chyba był polecany, ale już dokładnie nie pamiętam, co tam było na jego temat.
Osobiście mogę polecić beadshop. Robiłam tam zakupy w grudniu i byłam zadowolona.
fellixa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 04:49   #557
nutka27
Rozeznanie

GG do nutka27

fellixa, kamyczki.pl jak najbardziej mogę polecić - zawsze ładne produkty, dość szybko wysyłają.
A ja pochwalę Marmad - zamawiałam tam 3 razy w dość krótkim odstępie czasu. Kamyczki ślicznie, ładnie sparowane i nawet dostałam gratis kilka sreberek.
Stary 2010-04-19, 08:44   #558
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

kamyczki.pl też mogę polecić, choć przyznam, że kamienie czasem trochę różnią się od tych na zdjeciach (np. lapis). Ale Jablonex mają naprawdę rewelacyjny! I kontakt z nimi też bezproblemowy. Bardzo lubię u nich kupować!

Beadshop też muszę pochwalić - ekspresowa wysyłka i towar świetnej jakości.
kulkam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 20:00   #559
fellixa
Raczkowanie

Kulkam, Nutko, dziękuję za informacje .
fellixa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-20, 14:02   #560
Ruda Emilka
Raczkowanie

A czy ktoś chce może 10% rabatu w akcesoria.net.pl ?
Bo mnie by się przydało, więc szukam chętnej, która ma juz tam konto i mogłaby mi podać swoje nazwisko
Szczegóły tutaj http://akcesoria.net.pl/sklep/index.php
Ruda Emilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-20, 14:10   #561
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Napisane przez Ruda Emilka Pokaż wiadomość
A czy ktoś chce może 10% rabatu w akcesoria.net.pl ?
Bo mnie by się przydało, więc szukam chętnej, która ma juz tam konto i mogłaby mi podać swoje nazwisko
Szczegóły tutaj http://akcesoria.net.pl/sklep/index.php
Ja mogę ;] Eh... a właśnie złozyłam u nich zamówienie :P
Stary 2010-04-21, 12:45   #562
mandragora12
Raczkowanie

A ja strasznie żałuję, że nie przeczytałam tego wątku duuużo wcześniej. Moje zamówienia wyglądałyby zupełnie inaczej.
Przede wszystkim już dawno złożyłam bym zamówienie w Skarbach Natury i przede wszystkim w Bukowcu.
A jeśli chodzi o dotychczasowe doświadczenia zakupowo-internetowe:
Qnszt - ogólnie pozytywnie, raz zdarzyło mi się otrzymać swarki z różnymi wielkościami otworów, reklamacja załatwiona bardzo szybko, koszty przesyłki zwrócone; jednak po przejrzeniu asortymentu innych sklepów teraz to co mają w qunszcie wydaje mi się takie biedne...
Tekstura.eu - ogólnie pozytywnie. Korci mnie żeby wybrać się do sklepu stacjonarnego, ale niestety otwarty jest tylko do 16, więc muszę poczekać na jakiś urlop.
Sebzda, Onyks - też pozytywnie.
Silvex - tam głównie zaopatruję się w ogniwka, bo ceny są bardzo konkurencyjne. Jedyne co mnie denerwuje to to, że dopiero po złożeniu zamówienia dowiaduję się jaki będzie czas realizacji zamówienia. Poza tym kontakt rewelacyjny. Raz zdarzyło mi się złożyć reklamację, bo zamówiłam sznur howlitów i 30% miało odpryski przy dziurkach. Dostałam rabat 50%.

A wczoraj złożyłam zamówienie w Bukowcu i już nie mogę się doczekać jak będę mogła pooglądać te śliczności. Bo po przeczytaniu tego wątku nie mam żadnych wątpliwości, że to będzie najlepsze z dotychczasowych moich zamówień.
Stary 2010-04-21, 14:50   #563
lena832
Raczkowanie

HEJ,mam pytanko czy któraś z Was zamawia w hurcie? jeśli tak to gdzie?
lena832 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 17:00   #564
Rhogata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fellixa Pokaż wiadomość
Czy ktoś robił może zakupy w kamyczki.pl ? Co możecie o nich napisać?
Namiary na ten sklep znalazłam gdzieś w tym wątku i chyba był polecany, ale już dokładnie nie pamiętam, co tam było na jego temat.
bardzo czesto kupuje w kamyczkach, nigdy nie bylo problemow, poza ostatnim razem, kiedy to sie zagapili i dopiero po moim mailu i 2 tygodniach czekania wyslali mi przesylke
mam nadzieje , ze to sie juz nie powtorzy, tym bardziej, ze dzis znow zlozylam tam zamowienie
natomiast jakosc kamieni zawsze dobra

i jak zwykle chwale SN za superszybka wysylke i piekne mineraly
i bukowca - dostalam piekny gratisik - caly woreczek mineralow
i na koniec beadshop, dzis rano zlecilam przelew, wczesnym popoludniem dostalam info, ze zamowienie zrealizowane oby szybko doszlo...
Stary 2010-04-22, 15:21   #565
Jein
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lena832 Pokaż wiadomość
HEJ,mam pytanko czy któraś z Was zamawia w hurcie? jeśli tak to gdzie?
W hurcie można zamawiać na www.frogwill.pl tylko że minimalny koszt zakupu wynosi 350zł lub 300zł, nie pamiętam dokładnie. Hurt też jest prowadzony na www.swiatkoralikow.pl

Ja aktualnie dostałam paczuszkę z www.swiatkoralikow2.pl. Przesyłka sprawna i szybka, pancernie zapakowana. Produkty ładne, nieuszkodzone, zawartość się zgadza.
Zamawiałam tam pierwszy raz, zamówię i kolejny.
Jein jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 16:27   #566
catnip
Raczkowanie

Ja zamawiałam na razie tylko w dwóch sklepach i tylko minerały, w Bukowcu i w Skarbach Natury. Z zamówień z pierwszego sklepu jestem zadowolona, wszystko dotarło do mnie szybko, dobrze zapakowane, ładniutkie i ogólnie bez żadnego problemu. Natomiast to co dostałam z SN... Także przyszło szybciutko, zapakowane świetnie, ale na tym się przyjemności z oglądania skończyły, bo jak powyciągałam z torebeczek to mi się słabo zrobiło. Brioletki z odpryskami, a jedna wręcz z "wyrwą" (10 mm kamień księżycowy z dziurą szeroką na 3 mm, długą na 2 mm i głęboką też na 2 mm), poobcierane w niektórych miejscach tak, że zamiast szlifu były wygładzone, stuknięte i popękane wewnątrz. Po prostu tragedia. Felerny towar, nigdy więcej tam już nie wrócę. Nie wiem skąd tyle dobrych opinii. :/

Edytowane przez catnip
Czas edycji: 2010-04-22 o 16:28
catnip jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 16:38   #567
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Chciałam pochwalić akcesoria.net.pl

Zamawiałam we wtorek i chciałam w środę odebrać, bo ciut mi się spieszyło. Niestety odebrać nie mogłam, bo Pan jest na zwolnieniu do 4 maja, więc już opłaciłam i zdecydowałam się na pocztę.
Dzisiaj paczuszkę otrzymałam, więc się bardzo cieszę, bo wczoraj i tak już nie miałam siły nic ruszyć, a dziś z rana zaczęłam działaś dalej. Dla mnie ekstra

Cytat:
Ja zamawiałam na razie tylko w dwóch sklepach i tylko minerały, w Bukowcu i w Skarbach Natury. Z zamówień z pierwszego sklepu jestem zadowolona, wszystko dotarło do mnie szybko, dobrze zapakowane, ładniutkie i ogólnie bez żadnego problemu. Natomiast to co dostałam z SN... Także przyszło szybciutko, zapakowane świetnie, ale na tym się przyjemności z oglądania skończyły, bo jak powyciągałam z torebeczek to mi się słabo zrobiło. Brioletki z odpryskami, a jedna wręcz z "wyrwą" (10 mm kamień księżycowy z dziurą szeroką na 3 mm, długą na 2 mm i głęboką też na 2 mm), poobcierane w niektórych miejscach tak, że zamiast szlifu były wygładzone, stuknięte i popękane wewnątrz. Po prostu tragedia. Felerny towar, nigdy więcej tam już nie wrócę. Nie wiem skąd tyle dobrych opinii. :/
Przede wszystkim pisz do Kasi i wyjaśniaj sprawę.

Druga rzecz to taka,że stąd tyle pozytywnych opinii ponieważ chyba na prawdę nikt nie miał takich sytuacji... przynajmniej ja byłam zawsze bardzo zadowolona z towaru....
Stary 2010-04-22, 17:23   #568
clementinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez catnip Pokaż wiadomość
Natomiast to co dostałam z SN... Także przyszło szybciutko, zapakowane świetnie, ale na tym się przyjemności z oglądania skończyły, bo jak powyciągałam z torebeczek to mi się słabo zrobiło. Brioletki z odpryskami, a jedna wręcz z "wyrwą" (10 mm kamień księżycowy z dziurą szeroką na 3 mm, długą na 2 mm i głęboką też na 2 mm), poobcierane w niektórych miejscach tak, że zamiast szlifu były wygładzone, stuknięte i popękane wewnątrz. Po prostu tragedia. Felerny towar, nigdy więcej tam już nie wrócę. Nie wiem skąd tyle dobrych opinii. :/
No to zadzwoń do SN, opie...tzn. zwróć im uwagę na to, że nie wysyła się na miłość boską czegoś takiego (lub: nie zakłada sie, że klient jest ślepy) i zażądaj dosłania dobrych kamyczków. Zamierzasz bez słowa krytyki zostawić sobie coś, za co zapłaciłaś, a i tak trafi do kosza?
clementinne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 17:45   #569
substytut
Zakorzenienie

Akcesoria.net - totalne zamieszanie bo najpierw zapomnialam ze zrobilam zakupy, pozniej nie moglam znalezc maila, koniec koncow sie udalo - plus za cierpliwosc - dla obu stron
Swoja droga tych granaty z ktorych sie smiano w smiechostkach z opisu nie oznaczylabym jako kat. D - dostalam calkiem sympatyczne
substytut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 18:03   #570
Jein
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez substytut Pokaż wiadomość
Akcesoria.net - totalne zamieszanie bo najpierw zapomnialam ze zrobilam zakupy...
hehehehe, wybacz, ale zwaliło mnie to z nóg
Jein jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości