![]() |
#541 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
|
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
R.
przed: grejpfrut czerwony. I Śn: 3 kromki (90g) żytniego z soją: - z dżemem. - z sałatą, szynką, papryką, rzodkiewką i ogórkiem. II Śn: 100g serka wiejskiego z wkrojonymi truskawkami, kiwi, zarodkami i łyżeczką pestek słonecznika. O: 1/4 woreczka brązowego ryżu, kotlet z kurczaka nadziewany szpinakiem, trochę białej kapusty. P: pomarańcza i duża garść nerkowców. K: 100g serka wiejskiego (pozostała połowa z rana) z papryką, pomidorem i rzodkiewką. |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze R:
śniadanie 7.45: spora bułka razowa: obie połówki z serkiem homo nat, rzodkiewką i ogórkiem, posypane siemieniem lnianym, kubek pokrzywy 2 śniadanie 10.00: to samo co na 1ś. przekąska 13.00: pół woreczka ryżu wymieszanego z serkiem homo nat, wanilią, cynamonem, sokiem z cytryny i łyżeczką miodu obiad 17.00: pierś z kurczaka - smażona na łyżeczce masła orzechowego ![]() pt: 18.15 kawałki kurczaka <bieganie> pt: ok. 20 placek owsiany z sokiem z cytryny kolacja: ok. 21.30 wieśniak z rzodkiewką i pomidorkiem Nie za dużo jem? Nie za często?
#545 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#546 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Raczkowanie
|
Kiedyś już wstawiłam swój jadłospis ale był do D...
Więc próbuję jeszcze raz!! Proszę o ocenkę!! MOJE R śniadanie 7:00 siemie lniane pitne, 2 kromki razowca z sałatą, szynką chudą, pomidorem do tego pół pomarańcza. II śniadanie 9:30 wieśniak z 4 pomidorkami koktajlowymi III śniadanie 12.30 2 kromki razowca złożone z sałatą i wędliną. Obiad 15:00 kotlet z piersi kurczaka smażony na teflonie z przyprawą do tego sałatka z pekinki, pomidorów, troszkę (garść) kaszy kuskus. Kolacja 18:00 jogurt naturalny z kilkoma orzechami włoskimi i otrębami owsianymi. Do 15 jestem poza domem, kładę się spać wcześnie max 22 już zazwyczaj śpię. Z ćwiczeń dziś 8 km rowerem. ![]()
#548 |
BAN stały
|
U.
8.30 Sn. miseczka branfleksów+ wkrojony banan, garść rodzynek, orzechów laskowych, łyżka otrębów jabłkowych, łyżeczka cukru+ 2szklanki ciepłego mleka 2% 12.00 II Sn. serek wiejski z dżemem truskawkowym+ wkrojona gruszka+ garść włoskich; zielona herbata, ciemna pralinka Lindt 15.00Obiad. duży filet tilapii pieczony w pomarańczach, pieprzu cytrynowym i koperku; pół woreczka ryżu brązowego, porcja szpinaku z czosnkiem i śmietaną 18.00.Pdw. spory kawałek sernika krakowskiego, 3 paski (czyli połowa ![]() 20.00Kolacja: kromka razowca z turkiem naturalnym, szynką wędzoną eko, chrzanem, rzodkiewką i cykorią ![]() idę spać o 23. aktywność fizyczna: trochę krzątania się po domu, ogólnie: siedzenie na tyłku przy biurku- dużo nauki ![]() +2l wody niegazowanej. proszę o ocenę ![]() Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-03-22 o 17:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() (strasznie Ci zazdroszczę tego luzu, trzymania wagi)
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... Edytowane przez lovelykate Czas edycji: 2010-03-22 o 17:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() bardzo pomogły mi dziewczyny z NCJ ![]() a trzymanie wagi jest chyba po prostu wynikiem odpowiedniego(?) P na którym byłam od listopada? do lutego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Raczkowanie
|
U/P
Sn: 2 jajka na miekko , grahamka z maselkiem : szyneczka , pomidorkiem salata , ogorkiem , szczypiorkiem , papryka , pomaranczka , herbatka malinowa 2sn : big drozdzowka z truskawkami i kruszonka ![]() O: pelen talerz po same brzegi zuupy pomidorowej w fura makaronu D: pasek mlecznej czeko , dwie garscie nerkowcow P: cała chałka ![]() ![]() K: 2 parowki jedynki ;d gotowane , dwie kromki razowca z masełkiem szyneczka , serkiem zoltym , i warzywkami j.w , herbatka malinowa bdz : duza pomaranczka , 2 jabluszka , gratka truskawkowa 135g i jak?
#552 |
Rozeznanie
|
Ja jem tak jak powyżej od półtora tygodnia i przytyłam już dosyć sporo...
![]()
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Zadomowienie
|
utrzymanie
i....zaraz padnę ![]() a poza tym jak?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Rozeznanie
|
U:
I: owsiana-5łych płatków, kilka suszonych śliwek, po łyżce słonecznika i skórki pomarańczowej na ok. 1,5 szkl. mleka 2% + herbata zielona II: 2 kromki razowca z masłem- 1 z szynką z indyka, pomidorem i natką; 2 z serkiem topionym, pomidorem i natką III: jabłko + grahamka z masłem, szynką 'gotowaną' i sałatą IV: serek homogenizowany śmietankowy z wiśniami V: niedawno jedzone ![]() kłaniam się po ocenkę ![]()
![]() |
#555 |
Zadomowienie
|
Moje U pt. pustki w lodówce, brak czasu na zakupy,cał dzień w domu i czarowanie z niczego
![]() Ś: fitella bananowo-czekoladowa zalana 125ml mleka2%, mocna kawa przekąska: kilka cukierków nimm2 IIŚ: Kajzerka stara jak świat(przypieczona w tosterze) 1 połówka z szynką gotowaną i keczupem 2 z resztką pasty z wczoraj zrobioną z (jajca,pomidora,ogórka,sz ynki,sera żółtego + jogurt grecki) kawa O: 5 dużych!pierogów odsmażanych na łyżce oliwy z cebulką od babci (z mięsem i kapustą z grzybami) ostatni kawałek dużej kostki Lindta ![]() K: budyń smietankowy słodka chwila z garstką rodzynek Ekhm. Nie bić, nie mam w domu owoców,warzyw,jogurtów,wi ejskich,pieczywa,bakali stąd ta bida ![]()
![]() |
#556 |
Raczkowanie
|
To może ja z P;
I.placuszki twarogowe -banan,rodzynki,miód -orzechy,nerkowa&macadamia &laskowe,banan,syrop klonowy -krem czeko z preparowanym ryżem i mandarynka -sezam miód i mandarynka+kubek mleka 3,2%łyżka kako nat.2łyżeczki cukru kromka orkiszowego z masłem i cammembertem żurawinowym garść pomiodrków truskawkowych i cabulka: II.bułka cała wylepiona w ziarnach i pestkach z masłem,wiejskim szczypiorkowym,parmezanem ,szynką,papryką;całość na ciepło potem Danio orzechowy granola orzechowa+ banan i rodzynki III.porcja zapiekanki z makaronem,brokułami,szpin akiem,czerwoną masolą,kukurydzą,kiełkami fasoli mung,miesznką meksykańską(ogólnie masa warzyw) i góra parmezanu wszystko w sosie szczypiorkowym, herbata z cytyną i miodem IV.2grube babcine naleśniki -mało orzechowe,nutella,banan-obsmażany na maśle w orzechach laskowych' -twróg,rodzynki-obsmazany w maśle miodzie i sezamie- kiść winogron capuccino marcepanowe V.2 bułeczki panini (po 45g) maczane w jajo mące i mleko obsamażane w maśle z anansem,kukurydząpieczark ami,szynką i gruubo sypnięte parmezanem; puch tuńczyka w sosie słoko-kwaśnym ![]() kakłko znów i porcja chałwy Królewskiej sezamowo-orzechowej teraz jem grejfruta zielonego ![]() ocenkę chcę ![]() (potem przyjdę pokomentować i zbić niedore babska ![]()
#557 |
Zakorzenienie
|
Moje R z prośbą o ocenę
30 min biegania Śniadanie - owsianka tym razem "goła" tj. mleko 0,5% 3 łyżki pł. owsianych i łyżka otr. pszennych, kawałek szarlotki (nie mogłam się powstrzymać ![]() II śniadanie - 2 kromki razowca "klapnięte" a w środku kawałek polędwicy, dwa plasterki pomidora, skrojony og. kiszony ; duże jabłko Obiad - rosół, potrawka z kurczaka z dużą ilością warzyw Podwieczorek - placki owsiane z twarogiem wanil (s. homo + ar. wan. + słodzik), trochę słonecznika 1h "domowych" siłowych Kolacja - kromka z polędwicą, pół serka wiejskiego (tyle zostało w lodówce), og. kiszony Przepraszam za bieganie na czczo, ale nie wcisnę w tygodniu 4xpopołudniami dlatego biegam 2x rano i 2x popołudniu. Okołotreningowe też zupełnie niedopracowane. I ten jabłecznik... wybaczcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze P
śniadanie (standardowo ![]() IIśniadanie (szkoła) : dwie grube, ciężkie kromy domowego chleba z słonecznikiem, dynią: - z masłem, almette naturalnym, sałatą, pomidorem, rzodkiewką - z masłem, szynką drobiową, sałatą, ogórkiem konserwowym obiad : łazanki z kwaśną kapustą i pieczarkami deser: belriso cynamonowe podwieczorek: 3 placki z mąki żytniej z bananami i cynamonem (były 4, ale mama zostawiła mnie samą na pastwę losu w kuchni i jeden był niedopieczony w środku i musiałam wyrzucić - nie mam chyba talentu do gotowania ![]() 240g danone waniliowego wielkie zielone jabłko gruszka suszona kolacja: bułka musli: - z masłem, sałatą, szynką drobiową, ogórkiem - z masłem, twarożkiem domowym, pomidorem serek wiejski z probiotykiem Uśmiecham się o ocenę ![]()
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#559 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jadło jak zwykle boskie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
-2 kanapki, pół bułki, JEDNO dosłownie JEDNO skrzydełko i zapchałaś się warzywami ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Raczkowanie
|
Z założenia U:
Ś: buła kajzerka z masłem, sałatą, polędwicą z kurczaka, żółtym serem i pomidorkiem , kawa z mlekiem 3,2% jabłko ŚII: DanMleko waniliowe, serek homo z wkruszonymi ciasteczkami maślanymi O: Pierś z kurczaka w ziołowej panierce, ziemniaczki, dużo z ziołowym sosem , czerwona kapusta P: 3 praliny truflowe anatol z mlekiem miska crunchy z mlekiem -> nauka 2 szklanki syropu malinowego K: Omlet z 2 jajek z cebulką, polędwicą , pomidorami i szczypiorem
Życie to raj, do którego klucze są w naszych rękach. Edytowane przez mlecznaczekolada23 Czas edycji: 2010-03-22 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Rozeznanie
|
Utrzymanie
8:00 platki (owsiane, pszenne, kukurydziane, musli - z kazdych po kolo 2-3 lyzki) z mlekiem 3,2 %, zielona herbata Aeroby + czerwona herbata 11:00 ciemna bulka z roznymi ziarnami z szynka, pomidorem, ogorkiem, serem, rzodkiewka, zielona herbata 14:00 zupa ogorkowa z bulka, zielona herbata 17:00 orzechy (rozne rodzaje) + batonik musli w czekoladzie 19:00 twarożek z orzechami + zielona herbata Cwiczenia silowe + czerwona herbata 21:00 serek wiejski + zielona herbata
"To, że jestem z drewna, nie znaczy, że interesują mnie deski" Edytowane przez amfa333 Czas edycji: 2010-03-22 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Zadomowienie
|
utrzymanie:
i: owsianka na tłustym mleku z czarnymi porzeczkami w słodkiej polewie. ii: bułka dyniowa z masłem, serem, wędliną, ogórkiem i kolesławem ( ![]() kinder maxi & jabłko. iii: naleśnik z tuną, pieczarkami, porem, czymśtam jeszcze z sosem czosnkowym /duuuża porcja - naleśnikarnia ![]() iv: magnum gold ![]() v: serek homo z pestkami dyni, pomarańcza. po wpadły mandarynki i jabłko. multum owoców, mało nnkt, wiem, wiem, ale taki miałam dzień, bywwwa. /za to kawy mało wypiłam co jest ewidentnym sukcesem, acz braki nadrabiałam zdaje się cukrem prostym ![]()
![]() |
#563 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze P:
ŚNIADANIE(7.40) Szklanka mleka, 2 garsci musli, kilka rafaelek, kilka orzechow, migdalow i rodzynek. IIŚNIADANIE(9.40) Grahamka z jajkiem, maslem, salata, ogorkiem. Czekolada pistacjowa do picia. IIIŚNIADANIE (15.00) Bułka (pszenna, ciepla jeszcze bo prostro z piekarni), 3 kawałki chałki z dzemem morelowym, 2 wafelki ryzowe. Grzesiek w czekoladzie. Jabłko. OBIAD(17.30) Kluski leniwe (takie z sera) z cynamonem, cukrem i roztopionym masełkiem. KOLACJA(19.30) Ptyś z bita smietana, herbata owocowa. Jak dzisiaj? Prosze o ocene ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Raczkowanie
|
Może tym razem ocenicie U
![]() I Śniadanie owsianka(stand:7ł.górskic h, łyżka otrąb, rodzynki, wkrojone biszkopty) zalane szklanką mleka); kawałek makowca <-jeszcze z niedzieli ![]() II Śniadanie Bułka grahamka (50g.) z masłem, wędliną, pekinką i ogórkiem; szklanka kefiru w między czasie; jabłko Obiad (Trochę inny niż zwykle, bo w 'naleśnikarni') Naleśnik francuski z tuńczykiem, pekinką, papryką i chyba serem żółtym - polane sosem tysiąca wysp deser(?): kawa (prawie pół na pół) z mlekiem Podwieczorek Serek wiejski ze szczypiorkiem i pomidorem; kilka plasterków wędliny (jedzonych solo, ot tak dla zachcianki ![]() 1h moczenia się w basenie (nie można nazwać tego pływaniem, były to raczej wygłupy w wodzie dla relaksu) * Kolacja 2 kromki chleba posmarowane masłem z wędliną i rzodkiewką; sałatka na szybko sałata, pomidor, por i jajko - skropione oliwią * Wiem, że ten 'posiłek okołotreningowy' nie jest wzorowy, ale ćwiczę dla przyjemności. Nie zależy mi na spektakularnych efektach, tylko na przyjemności i odpoczynku. Dlatego nie przywiązuje tak dużej wagi do rodzaju posiłku przed i po ćwiczeniach
#565 |
Raczkowanie
|
witam po dłuuugiej nieobecności. może ktoś pamięta tu jeszcze mnie i moje nieszczęsne początki?
![]() a więc P? : śn. a'la owsianka(2 ostatnie;/ łychy owsianych,2garście zdrowego błonnika,dużo cornFlakes,garść ziemnych i garść pestek dyni na szkl. mleka 2%),jabłko kawa&mleko, pasek gorzkiej edit: pół paczki śliwek suszonych 2śn. kubek zupy-krem cebulowej z grzankami; 2 kromy chleba kminkowo-dyniowego z masłem,szynką indyczą,jajem na twardo i pomodorem;pamarańcza gdzieś tam jakieś herbatniki,chrupki kukurydziane przy nauce ob. 3 ![]() d/p. riocore na mleku 2%,pasek gorzkiej,garść pestek dyni jabłko k. udko z kurczaka z wczorajszego rosołku ![]() przed chwilką: 1/2 litra lodów orzechowych od algidy ![]() prosiłabym o ocenę,krytykę,poprawki. dziękuję ![]() widać różnicę w porównaniu do kiedyś? ![]() Edytowane przez oktawijaa Czas edycji: 2010-03-22 o 21:18 Powód: przypadkowo pominięta przekąska |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
Jutrzejsze R:
śniadanie: jajecznica z 2 jajek, pomidor, bazylia, oregano, mała bułeczka razowa, pokrzywka do picia 2 śniadanie: bułeczka razowa posmarowana masłem orzechowym, serkiem homo, rzodkiewką, ogórkiem, siemie lniane. obiad: kurczak + warzywa na patelnię przekąska: serek homo wymieszany z wanilią, cynamonem, łyżeczką miodu kolacja: serek wiejski z rzodkiewkami
#567 |
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze R
![]() Śn I - owsianka ( 100ml mleka, 150 ml wody, 5 łyżek płatków owsianych, 1 łyżka otrąb), twaróg chudy 100g, pomarańcza 225g Śn II - 2 kromki orkiszowego 56g, z szynką w obsybce gyros 34g, pomidor 83g, ananas 143g O- rosół z brązowym ryżem 79g, udko z kurczaka 81g P- jogurt naturalny 125ml K- serek wiejski 150g, zielony ogórek 60g ![]()
![]() |
#568 |
Raczkowanie
|
Rrr
I śniadanie - ciemny pełnoziarnisty paluch przekrojony na 3 kanapki - 2 z szynką chudą i pomidorkem, trzecia z twarogiem II śniadanie - sałatka (kapusta pekińska, pomidor, cukinia... z jog. nat. i siemieniem lnianym) obiad - piersi z kurczaka w jogurcie + gotowane brokuły podwieczorek - serek homo ze słodzikiem, cynamonem i orzechami kolacja - serek wiejski z papryką i oliwkami Może tym razem ktoś zechce ocenić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
brakuje owoców, reszta jw Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Raczkowanie
|
powiem tak: jesteś na bardzo dobrej drodze do normalności(?). Podoba mi się i oby tak dalej[/QUOTE]
Kika ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.