|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |
jestę wieszczę
|
Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy
Cytat:
To wolny kraj, pisz sobie co chcesz, eosiu. Już Ci odpowiadam. Otóż zaburzenia snu powodują zaburzenia mózgu, funkcjonowania organizmu, czasami śpiączki i śmierć. Zaburzenia odżywiania również. Osoba aseksualna nie ma popędu seksualnego, ale nie krzywdzi tym siebie. Aseksualność nie grozi śmiercią, czy zaburzeniami pracy organizmu. Gdyby potrzeba seksu była tak samo niezbędna jak potrzeba oddychania czy jedzenia, zniesiono by celibat. Słyszałam o przypadku osoby, która wcale nie śpi, a poza tym wszystko z nią ok. Są też buddyjscy mnisi, którzy poprzez medytację nie odczuwają popędu seksualnego, a nawet niektórzy mogą powstrzymać się od odczuwania głodu. Oczywiście. Nigdy nie przekonam się do definicji normalności kogoś, kto uważa homoseksualistów i feministki za osoby nienormalne ![]() Tak, możesz. Dopóki w swojej ocenie i klasyfikacji nie uznasz, że ktoś powinien zginąć i nie postarasz się o wyegzekwowanie tego. No i uważaj, jak będziesz chciał się tym prawem pochwalić wychwalając np. Legię w otoczeniu kibiców Wisły. Przemyślenia "ja ze szwagrem" to nie są fakty. Warto, by niektórzy o tym wiedzieli. Chodzę na różne filmy, różniste. Zazwyczaj mniej więcej tyle samo kobiet i mężczyzn tam widuje. Wyjątkiem są komedie romantyczne i inne miałkie romantyczne snuje. Na to nie chodzę, więc nie jestem w stanie powiedzieć.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy
Co do tematu watku:
Kiedys slyszalam,ze facet oczekuje do szczescia 3 rzeczy: dobrego jedzonka, seksu i spokoju ![]() A ode mnie: zdecydowanie seksu i to pewnie czesciej niz 2 razy w tygodniu, -zeby nosila seksowne rzeczy -lubila gotowac i sprzatac -miala dobre kontkaty z jego mamusia ![]() Oczywiscie jest to z malym przymruzeniem oka, choc brzmi dla mnie prawdziwie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 | |||
High Quality Since 2007
|
Tak w temacie... pewnie niektórzy będą przeszczęśliwi jak to przeczytają
![]() Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 | ||||||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
To dlaczego dla tak wielu innych to taki problem? A jaka odpowiedź jest prawidłowa, bo każda jaką znam jest zła? Cytat:
Twoim zdaniem 'Pewnie bym' wyraża 100% pewności??? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Skoro tego chcesz. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
eos, ty naprawdę jesteś takim prymitywem, jak nam próbujesz przedstawić tu mężczyzn?
![]() Znałam i opisywanych prymitywów (chociaż nie... oni nie byli takimi tępymi bezmózgimi robocikami, jak opisujesz), a i zupełne odwrotności. Jednak ze wskazaniem na większość tej drugiej grupy. Może po prostu z patologii jesteś i dlatego taki światopogląd ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-01-20 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeciez pisalam,ze to z przymruzeniem oka, szkoda,ze nie czytalas uwaznie i ze zrozumieniem... Ciesze sie, dla swojego nie musisz gotowac/s[przatac i uprawiac seksu, bo cieszy sie z innych czulosci ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. Pytałeś o genezę bajeczki o bólu głowy a nie o współczesne przyczyny niechęci niektórych kobiet do seksu, więc Ci przedstawiłam moją hipotezę. A przyczyn unikania seksu może być wiele. Nadal zdarzają się kobiety wychowywane w przeświadczeniu, że seks poza małżeństwem, w pewnych pozycjach albo nie służący prokreacji jest grzechem oraz kobiety pełne zahamowań, kompleksów, które nie potrafią czerpać radości z seksu i traktują go tylko w kategoriach „obowiązku”. Do tego dochodzi czasami strach przed niechcianą ciążą albo wyrzuty sumienia w przypadku stosowania zabezpieczeń niezgodnych z katechizmem. Niektóre kobiety naprawdę cierpią na oziębłość albo nie są dobrane seksualnie z partnerem. Inne mają za sobą traumatyczne przeżycia (gwałty, molestowanie, ip.) i seks źle im się kojarzy. Część kobiet cierpi na spadek libido np. wskutek źle dobranej antykoncepcji hormonalnej, stresu albo przemęczenia (bo np. są nadmiernie przytłoczone żmudnymi obowiązkami domowymi u boku trutnia domowego, który w domu palcem nie kiwnie i chce mieć wszystko poddane pod nos a potem jeszcze seksik na miłe zamknięcie dnia. ![]() ![]() A sporadycznie każda kobieta odmawia, bo w danej chwili może po prostu nie mieć ochoty na seks ani odpowiedniego nastroju. Tylko niektóre zamiast powiedzieć to prosto z mostu wykręcają się bólem głowy, bo obawiają się faceta zranić czy urazić ( niektórzy faceci choć niby tacy gruboskórni, są strasznie wyczuleni i nadwrażliwi na punkcie swojej męskości ![]() ![]() 3 i 5. Zawsze mnie zdumiewa, że dla niektórych przyznanie się do potrzeb duchowych i emocjonalnych jest bardziej uwłaczające, niż uznanie siebie za niewolnika atawistycznych potrzeb i popędów (którym uleganie czasami nie jest niczym innym jak oznaką słabości) ![]() 4. Chyba o czymś zapomniałeś. 6. Tak, to wątek o potrzebach męskich, ale Ty wysuwasz między innymi na tym wątku tezę o fundamentalnych różnicach mężczyzn i kobiet. Taka teza powinna opierać się analizie porównawczej obu płci. 6. (1) Mężczyźni są mniej emocjonalni? W takim razie dlaczego niektórym z nich tak łatwo puszczają nerwy i skąd bierze się skłonność do agresywnych zachowań, u których podłoża leżą przecież negatywne emocje? Ponieważ inaczej wychowuje się chłopców i dziewczynki, obie te płcie wypracowały inne sposoby radzenia sobie z frustracją, stresem i złością. Mężczyźni częściej rozładowują negatywne emocje, przejawiając czynną agresję(większe przyzwolenie społeczne) a kobiety poprzez płacz lub bierną agresję (choć i to się zmienia, gdyż w ostatnich czasach nasila się także przestępczość kobiet). Faceci NIE SĄ wcale mniej emocjonalni od kobiet, tylko nie uzewnętrzniają emocji, bo to nadal uchodzi za wstydliwe, niemęskie i jest poczytywane za oznakę słabości, dlatego w konsekwencji UCHODZĄ za mniej emocjonalnych. Emocjom ulegamy wszyscy, ale stopień ich ekspresyjności jest wypadkową wychowania i osobowości jednostki (introwertyk lub ekstrawertyk). Np. na południu Europy, choćby we Włoszech, faceci są zwykle bardziej ekspresyjni niż w naszej strefie kulturowej, nie mają oporów przed żywiołowym uzewnętrznianiem emocji czy całowaniem się na powitanie w męskim gronie i nie ma to nic wspólnego z homoseksualizmem, lecz wynika z przyjętych zwyczajów i norm zachowań. 6. (2, 6, 7). Myślę, że jednak nie mam problemów z prawidłową interpretacją. W poprzednich postach wyraźnie podkreślasz dychotomię: bliskość dla kobiet= porozumienie dusz, czułość, zrozumienie nawet bez seksu, bliskość dla mężczyzn = seks nawet bez gry wstępnej i zbędnych ceregieli, o czym świadczy chociażby ten cytat; "Weźmy np. bliskość. Dla kobiety już siedzenie na przeciw siebie i patrzenie maślanymi oczkami w oczy mężczyzny to bliskość. A jeszcze jak się uśmiecha? Jak nadają na tych samych falach? Toż to prawie zespolenie! A dla faceta? Dla faceta bliskość zaczyna się w odległości równej długości członka, a zespolenie po jej przekroczeniu." , w wielu wypowiedziach lekceważysz bliskość psychiczną i emocjonalną, czułość, pocałunki, uściski, uznając je za mało znaczące i zbędne bzdety. Dopiero w ostatnim poście zaczynasz nieśmiało pobrząkiwać, że faceci też POTRZEBUJĄ szczypty bliskości psychicznej ale zaraz potem deprecjonujesz to stwierdzenie, pokrętnie tłumacząc, że tak naprawdę NIE JEST TO ICH POTRZEBA, gdyż nie wypływa z nich samych, ale jest tylko sposobem zaspokojenia kobiecej potrzeby bliskości (a w podtekście w ostatecznym rozrachunku to tylko środek do celu, czyli zaspokojenia własnej potrzeby seksu z odpowiednio "urobioną" kobietą) . ![]() ![]() ![]() 6. (3) Pierwszy Twój przykład niewiele ma wspólnego ze wsparciem. Wsparcie nie oznacza braku własnego zdania i potakiwania ani przyklaskiwania facetowi, we wszystkim co robi. Jeśli nie zgadzam się w kwestiach politycznych ze swoim facetem i bliżej mi do poglądów wujka, to przyznam rację temu drugiemu i chyba tylko strasznie zakompleksiona osoba potraktowałaby to jako brak lojalności. Pewny siebie facet nie potrzebuje potakiwaczki, pochlebczyni bez własnego zdania podążającej za nim jak cień. Nie jestem kopią mojego faceta ani on moją, czasami mamy rozbieżne zdania na pewne sprawy i to jakoś nie przeszkadza nam cieszyć się udanym związkiem. Co do pozostałych przykładów zgadzam się. W razie utraty pracy należy okazać wsparcie, motywować do działania, pokazać partnerowi, że się w niego wierzy, zamiast wiecznie wałkować temat bezrobocia, płakać załamywać ręce czy narzekać. Wobec krytyki partnera przez rodzinę i znajomych należy stanąć zdecydowanie w jego obronie. Nielojalnością jest także latanie na skargę do mamusi czy żalenie się na faceta koleżankom. Jakiekolwiek zastrzeżenia wobec faceta lepiej zgłaszać jemu samemu w cztery oczy a nie osobom postronnym. 8. Nie musisz się pod tym podpisywać. I tak myślisz podobnie jak tamten osobnik, tylko w bardziej wyważone i kulturalne słówka to ubierasz. ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakby npisac watek ,ze facet w zwiazku nic nie musi, JEDYNIE MOZE, to ciekawe jakie by byly odpowiedzi! Buahaha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Tacyta! Sprytnie pominęłaś mój post 499, ale się nie wymigasz. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby chce na to odpisac, ale nie wiem,czy mam do czynienia z sarkazmem czy nie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Nic mi się nie wydawało. Na pewnym etapie życia zmierzaliśmy w jednym kierunku, a potem nasze drogi się rozeszły. ![]() 3. Nie połknę haczyka, bo rezygnacja z pracy zawodowej nie jest jedynym racjonalnym wyjściem w podanej przez Ciebie sytuacji. Szczerze powiedziawszy nie zakładam aż tak czarnego scenariusza moich zarobków, ale hipotetycznie gdyby taka sytuacja zaistniała, to po prostu poszukałabym sobie lepiej płatnej pracy lub przestawiłabym się na tryb pracy zdalnej, którą mogłabym wykonywać z domu w elastycznych godzinach itp. i jednocześnie zająć się dzieckiem. Pełnoetatowe macierzyństwo biorę pod uwagę jedynie w przypadku malutkiego lub przewlekle chorego dziecka wymagającego stałej opieki. Zresztą rezygnacja z pracy nie jest poświęceniem dla partnera tylko dla dziecka. Niby z jakiej racji partner miałby wymagać ode mnie takich poświęceń? ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#552 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy moge zacytowac Twoja wypowiedz w swoim nowym podpisie tu? Hehe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zresztą nie wiem po co miałabym się wiązać z zakompleksionym,prymitywn ym osobnkiem, który szuka gosposi skoro tylu fajnych mężczyzn wokół. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie.
![]() Czy co innego miałaś na myśli? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]() Do wyjścia na imprezę... myję włosy, biorę prysznic, maluję sobie urodę, której nie ma, co by ludzi nie straszyć, psikam się perfumami, a później staram się nie rzucać w oczy ![]() Seks z prostytutką według kodeksu nie jest przestępstwem, podobnie jak wylewanie żali przed księdzem czy kumplem. A czy to przestępstwa w związku, zależy od pary. Według mnie tak. Jeżeli według Ciebie nie, trudno. Dura lex, sed lex. Napisałam, czy znasz osobę, która nie zaspokaja żadnej z tych potrzeb. Nie tylko jednej. Ja osobiście nie znam nikogo, kto jednocześnie nie je, nie pije, nie uprawia seksu, nie myje się, nie oddycha, nie śpi. Wszyscy jesteśmy ludźmi i wszyscy stoimy w jednym szeregu, przykro mi. Tym się emocjonujesz, resztę pomijasz.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak widzę, nie czytałaś jego postów z poprzednich stron, bo nie wiesz w czym ty się z nim przypadkowo zgadzasz heheh ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
(to kolejny przykład jak zbijasz rozsądny argument... ![]() Edytowane przez 2016071135 Czas edycji: 2012-01-20 o 12:33 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
jestę wieszczę
|
Bo eos do kina chodzi tylko po to, żeby podglądać ludzi i tylko on wie jakie są reakcje. Jak śmiesz, arsea, uważać, że Tobie też tak wolno?
![]() Poza tym ja nie bronię żadnego swojego misia. Nie mam swojego misia. Bronić bym mogła swojego psa, albo chomika, bo mam ![]() Ha! Teraz mi się przypomniał jeszcze były facet koleżanki. Ortodoks jakich mało. Dla niego w związku najważniejsze było, by żona była katoliczką i by się wspólnie modlić i wspólnie rozmawiać. Seks dopuszczał tylko w celach prokreacji ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie: pisze coś, co jest wbrew 'common sense'. Zdrowemu rozsądkowi. Całe jego pisanie jest wymierzone w jeden punkt: "nie czujcie się takie wyjatkowe! łatwo was zmienić na inną, a sobą też niewiele przedstawiacie! zresztą dajecie się łatwo zrobić w bambuko swoim facetom" ![]() Takie jest m/w przesłanie, które wynika z jego postów. On nie za bardzo pisze o mężczyznach, bo pisze straśniutkie bzdety. On pisze przeciw babom, tutejszym choćby na wizażu, czy gdziekolwiek-bądź. Takie pisanie "anty" jakie się uskutecznia na jakiejś kafeterii czy innym onecie, coby wzbudzić ferment. Gdyby zostawił swoje rewelacje bez komentarza - te rewelacje o trzech potrzebach - to można by się z nim zgodzić. Natomiast z jego komentarzem do nich nie wiem, czy zgodzi się facet jakikolwiek, chyba że jakiś dopiero-co-rzucony albo zrobiony w jelenia, czyli ten, którego jeszcze złość trzyma i gniew. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-01-20 o 13:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
idź pani w cholerę, zaplułam się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
jestę wieszczę
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
Jane, why?
For money. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-01-20 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.