|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#542 |
Konto usunięte
|
Ojj chyba też spróbuję takich placuszków
![]() Jutro ryba po meksykańsku - już nie mogę się doczekać ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ziemniaki same w sobie nie są kaloryczne tylko sosy/masło dodawane do nich ale wystarczy dodać łyżkę jogurtu greckiego/naturalnego przy ugniataniu i wtedy można sobie pozwolić na niewielką porcję a mięso można udusić/upiec w piekarniku i też jest zdrowsze niż smażone a jeśli już schabowy to zamiast bułki tartej można użyć płatków kukurydzianych/migdałów i też będzie zdrowiej ![]() trzeba lekko podrasować przepisy a wtedy potrawy nie tracą na smaku za wiele ale są dużo zdrowsze ![]() Cytat:
![]() ![]() póki co muszę sobie zainstalować aplikacje przypominającą o piciu bo ostatnio z tym u mnie tragedia ![]() ![]() dziękuję za bacik, sama sobie dziś dowaliłam za karę - 70 min ćwiczeń w tym 30 min cardio ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;43970158]No to mi się tak wydaje na szczęście tylko jak się najem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mnie korci zęby się zważyć ale to dopiero za tydzień ![]() Cytat:
![]() dla mamy za podjęcie decyzji ![]() ![]() Cytat:
![]() plan ćwiczeń an dziś wykonany więc teraz zasłużony relaks ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie zjadłam ostatni posiłek. Pewnie koło 24 pójdę dopiero spać.
Wyszło mi na dziś: kcal: 1250 B: 80 T: 41 W: 167 Bł. 35 Ktoś wspominał o rybie po meksykańsku ![]() ![]()
#545 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale plan jest taki: Mieszanka warzyw po meksykańsku z lidla - 85 kcal / 100 g - na patelni bez żadnych dodatków (typu tłuszcz i inne takie). Warzywa są mrożone, więc zamierzam je podgrzać do rozmrożenia i później dodać kawałki rozmrożonego fileta z morszczuka - 2 szt. I to jest mój plan na rybę po meksykańsku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ale się cieszę
![]() ![]() zrobiłam dziś 10 minut później 60 minut i teraz jeszcze 20 minut ![]() ![]() ![]()
#547 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jutro zamierzam poćwiczyć brzuch z mel b i zrobić sobie dłuższy spacer ![]() Dziś mi się jakoś smutno zrobiło, jak pomyślałam o ile byłam chudsza w styczniu tego roku ![]()
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
ja poćwiczyłabym dziś dłużej, ale mam okres i mnie zaczął boleć brzuch mocniej, więc sobie dałam spokój :P
bury kocie - pomysl ile będziesz chudsza w styczniu następnego roku w porównaniu do tego listopada ![]() jejku, nie zjadłam dziś obiadu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#550 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() ![]() Ja to powinnam chyba sobie głodówkę zarządzić, po tym weekendzie, co teraz był. ![]() ![]()
![]() |
#551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jutro próbuję następne ![]() Znalazłam coś takiego:
![]() A poza tym tak oglądam te przepisy i nabrałam ochoty na pastę jajeczną z jogurtem, cebulą i czosnkiem... tak na pełnoziarnistej bułce... mniam ![]()
Minimalizm. Rozsądek. Konsekwencja. 64,9 ... 64,0 ...58,0 Edytowane przez BuryKotZPiwnicy Czas edycji: 2013-12-02 o 23:02 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 |
Zadomowienie
|
Witam, chciałabym dołączyć do wątku
![]() ![]() Czasem ćwiczę ramiona i zamierzam się zabrać do Ewy Chodakowskiej, kiedyś ćwiczyłam jej programy i to był naprawdę niezły wycisk. Ostatnio zrobiłam sobie warzywka na obiad - cukinia, marchewka, pieczarki i czerwona papryka. Czy zastępujecie czymś ryż/makaron/kuskus/ziemniaki? Chodzi mi o ten trzeci składnik obiadowy - mięso, warzywka i ryż na przykład. Co by było takie najzdrowsze i najmniej kaloryczne wg Was? ![]() Przeraża mnie myśl o nadchodzących świętach, zaczynam się odchudzać, a zaraz święta i znowu wpieprzanie mnóstwa żarcia chociażby z grzeczności "spróbuj mojego ciasta, spróbuj tego barszczu, etc etc"...
ubrania: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post33192618 szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649 zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam ![]() Edytowane przez vyenna Czas edycji: 2013-12-03 o 01:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Konto usunięte
|
Vyenna witamy
![]() Co do Twojego pytania o ograniczanie ryżu i innych dodatków... Ja jem jako dodatek do obiadu właśnie ryż, ograniczyłam tylko dość mocno jego ilość - na obiad gotuję sobie 20 g ryżu (ważę go surowego, bo ugotowany już waży więcej) i nie zauważyłam, żeby to wpływało negatywnie na moją figurę. Odnośnie ziemniaków to kilka postów wyżej, któraś z Dziewczyn wspominała, że w niewielkiej ilości też są dozwolone, ale zamiast tłuszczu to z jogurtem naturalnym lub greckim. Na temat makaronu też jest kilka informacji - najlepszy z pszenicy durum - tylko pszenica i woda. Ja wychodzę z założenia, że na diecie można jeść większość tego co na co dzień tylko w zmniejszonych ilościach i innych proporcjach. Tak, żeby po diecie organizm nie przeżył szoku jak wrócisz do "normalnego" jedzenia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() Jak już pisałam tu wcześniej ja jem na obiad kaszę gryczaną albo ryż. Można też jeść np. kaszę jęczmienną. Rodzajów kasz jest sporo. Z ziemniaków zrezygnowałam, ale to chyba dlatego, że jakoś nigdy nie był to obowiązkowy element moich obiadów. Planuję jeszcze zwykły biały ryż zastąpić brązowym. Makaron jem pełnoziarnisty. ![]() Czyli najpierw całkowita rezygnacja ze słodyczy i niezdrowych przekąsek, to pierwsze co musisz zrobić, skoro z tym masz największy problem. Jeśli chcesz możesz podać swoje wymiary, bo mamy plan, że będziemy mierzyły się co dwa tygodnie, żeby sprawdzić, czy są efekty. ![]() Ja uciekam na siłownię. Miłego dnia dziewczyny. ![]()
![]() |
#555 |
Konto usunięte
|
Syklamen jak ja marzę o tym, żeby móc ćwiczyć rano... Ale musiałabym wstawać przed 5 a dla mnie wstawanie o 6 już jest wielkim bólem... Kurczę na prawdę będę musiała po ślubie pomyśleć o zmianie pracy, bo moje godziny pracy mnie wykończą... Od 8 do 18 jestem poza domem :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
|
hihi właśnie stanęłam na wadze :P mam 3 dzień @, a waga od czwartku z 55,5kg zeszła na 54,3kg
![]() zostało mi 0,3kg do II celu ![]() ![]() ![]()
#557 |
Konto usunięte
|
Babeczki
![]() ![]() ![]() Ja sobie postawiłam jeden cel - 62 kg 20 czerwca - i tego się trzymam :P Obawiam się, że jak postawię sobie kilka mniejszych celów to spocznę na laurach po osiągnięciu pierwszego z nich i tak już zostanę :P Babeczki - myślę, że do Świąt osiągniesz III cel - trzymam kciuki, ale mam nadzieję, że zostaniesz z nami, żeby utrzymać swoją wagę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;43993407]Babeczki
![]() ![]() ![]() Ja sobie postawiłam jeden cel - 62 kg 20 czerwca - i tego się trzymam :P Obawiam się, że jak postawię sobie kilka mniejszych celów to spocznę na laurach po osiągnięciu pierwszego z nich i tak już zostanę :P Babeczki - myślę, że do Świąt osiągniesz III cel - trzymam kciuki, ale mam nadzieję, że zostaniesz z nami, żeby utrzymać swoją wagę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] dzięki za brawa ;D pewnie, że zostanę ale do tego też jeszcze kawał drogi ![]() ja zrobiłam kilka mniejszych celów i na mnie to działa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#559 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli jesteś zdecydowana to podaj swoje wymiary, żebym mogła Cię wpisać do tabeli: wzrost, wagę, obwód w biuście i pod biustem, obw bicepsu, obw pępku, talii, biodra, udo, łydka ![]() U mnie podobnie jak dziewczyny pisały. Ryż brązowy, kasza gryczana, makaron pełnoziarnisty. Jeśli chodzi o ziemniaki, to czasami sobie na nie pozwalam, ale wtedy mogę zjeść nie więcej niż 100 g i bez żadnych dodatków poza ziołami. Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeśli motywacja jest to i wyniki będą a jak będą wyniki to szybko wrócisz do poprzedniej sylwetki ![]() ![]() vyenna ![]() co to za ważenie się przed terminem?? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale mam dziś lenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;43992909]Syklamen jak ja marzę o tym, żeby móc ćwiczyć rano... Ale musiałabym wstawać przed 5 a dla mnie wstawanie o 6 już jest wielkim bólem... Kurczę na prawdę będę musiała po ślubie pomyśleć o zmianie pracy, bo moje godziny pracy mnie wykończą... Od 8 do 18 jestem poza domem :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] najlepiej się ćwiczy rano ![]() ![]() Gryzelda strasznie długo pracujesz.. ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
Babeczki ale fajnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() w ogóle to nie ćwiczę od wczoraj bo boli mnie brzuch i mam jakieś dziwne dolegliwości dziś idę do ginekologa i strasznie się martwię bo jak poczytałam na necie co to może znaczyć to się przeraziłam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Konto usunięte
|
Syklamen nooo strasznie długo - Bank - niestety. Nie dość, że długo to jeszcze na siedząco :/ jak wracam do domu nie mam na nic ani siły ani ochoty, ale cóż, trzeba się zmusić.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja do ginekologa idę 19 grudnia ![]() ![]()
![]() |
#564 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() mnie też coś lenistwo dziś chwyta... ale dzień się jeszcze nie kończy. Ostatnio strasznie nie mogę zasnąć i zawsze doczekam do 2 w nocy... później śpię do 10... To chyba uroki dni bez pracy i szkoły.
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
no ale cudny obiad zjadłam
![]() ![]() najadłam się bardzo, smak rewelacja ![]() ![]() czytałam rano trochę na temat tego orbitreka mojego ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- dzisiaj rano zrobiłam 20 minut na orbitreku bo tylko tyle miała czasu :P a zaraz zaczynam 60 minut i mam nadzieję, że wytrwam tak ladnie jak wczoraj ![]() ![]()
#566 |
Zakorzenienie
|
To ja podobnie miałam z rowerem. Przez okres wiosenny i letni, bardzo dużo jeździłam. Zrobiłam około 1500 km łącznie i właśnie uda mi urosły
![]()
#567 |
Zakorzenienie
|
byłam u tej lekarki, zleciła mi w cholerę badań i powiedziała, że albo za mało jem albo za dużo ćwiczę
![]() ![]() kazała mi nie ćwiczyć nic dwa tygodnie! ![]() nie chcę wiedzieć jak będę wyglądać ![]() Edytowane przez Karolinek1987 Czas edycji: 2013-12-03 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Konto usunięte
|
Ojjj Karolinek... Trzymam kciuki, żebyś chociaż dietę trzymała jak nie możesz ćwiczyć...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
hehehe jak się ucieszyła
![]() ![]() ![]() ja właśnie skończyłam 60 minut z orbitrekiem ![]() ![]() ![]() bury kocie - ale widziałaś oprócz różnicy w wadze i obowdach jakies plusy ?:P bo ja moge miec i większe uda niż mam teraz, byle smukłe, jędrne i bez celulitu ![]() ![]() ![]() ![]()
#570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziś ćwiczeń chyba tylko brzuch z mel b 10 minut...
Minimalizm. Rozsądek. Konsekwencja. 64,9 ... 64,0 ...58,0 Edytowane przez BuryKotZPiwnicy Czas edycji: 2013-12-03 o 19:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.