|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
otwieramy przedszkole. ale nie na wsi, a w drugim domu. Dzieci mają parter 100m2, ogród z atestowanym placem zabaw, w planach minizoo z kozami, kucykiem, kaczuszkami. Mamy jeszcze halę 300m2, gdzie mamy warsztat, a tam będą kolejne sale przedszkolne plus figloraj z np basenami z piłkami ![]() Przedszkole będzie w mieście, na peryferiach właściwie, 2 minuty spacerkiem od lasu ![]() vujka ja się bardziej w przedszkolach rozeznaję, bo jak mówiłam, przedszkole otwieramy a nie żłobek Jeśli chodzi o Montessori, to będzie również, ale wymagane jest 2 letnie istnienie przedszkola i zrobienie kursów za bagatela 12 tys modro pokażesz nosidło? wykańczam moją wariację królika tildowego. jak znajdę czas to zrobię kolejnego z tutkiem, jeden musiał być próbny
|
|
|
|
|
#542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
|
|
#543 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że lubi U mnie już pod koniec 3 mies.było takie memłanie rąk przez materiał, że musiałam je wypuścić, a obecnie w ogóle przerzuciłam się na śpioszki bo co za różnica śpioszek czy woombie z wyjętymi rączkami. Cytat:
Cytat:
Super, że się zdecydowałaś , bo oferta naprawdę atrakcyjna ![]() Handel to fajna rzecz jeśli nie jest powiązany z akwizycją, bo w tym to ja bym się nie odnalazła ![]() Cytat:
Bardzo mi się podoba ten rytuał ![]() A takie pytanko, jak Wasze dzieci osiągną magiczne 9 kg to będziecie przechodziły na pieluchomajtki czy zostajecie przy zwykłych pampersach? ( bo zwykłe to od 7-14 a pieluchomajtki od 9-14)
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-11-06 o 22:46 |
||||
|
|
|
#544 |
|
siedzę i myślę
|
Pawie czekam na zdjęcia
![]() Co do kup przy dziecku... a i owszem ![]() dziękuję dobranoc
|
#545 |
|
Wtajemniczenie
|
Magiusa my przy pampkach zostajemy. Nawet nie rozwazalam innej opcji
A co do wc to ja zostawiam P. Na macie albo puzzlach ale glownie dlatego ze nie chce mi sie nosic lezaczka ;p poranna toaleta, mycie lebka itp zawsze razem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#546 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochowalas już cala chemie itd. u nas niby wszystko w łazience, drzwi zamknięte, ale i tak jakos mnie to przeraza. dobra, niech sobie w kuchni wysypuje make, cukier, niech rozrzuca groch, ba niech się babra w brudnych ziemniakach ale jest jeszcze tyle miejsc w które moglaby nie zagladac. musze pomyslec nad blokadami.---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
wie co dobre! jejuuu jakie to słodkie. niedługo on będzie mamie robil masażyki hehe---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
bo na tapecie jest temat "on chce być tylko na rekach, nie chce zasypiać, w dzień nie spi, krzyczy, placze bez powodu, drapie". i z ustesknieniem czekam na inne tematy no w dupe to ona nam jeszcze nie dala...może jak będzie wieksza ![]()
|
|||
|
|
|
#547 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pół roczku!Cytat:
Zdrówka dla Słoneczka!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam
|
|
|
#548 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie pudło będę musiała zakupić, ale póki co wszystkie zabawki mieszczą się na jednej półeczce, więc w swoim czasie Na pewno w grudniu dojdą nowe zabawki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Reszty współczuję ![]() Cytat:
U mnie ostatnio spokój... Cytat:
Cytat:
Także witaj w klubie, mam to samo ![]() Cytat:
Cytat:
Pewnie drugie da Wam popalić z nawiązką
|
|
#549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W końcu nadrobiłam, jutro u mnie goście, więc nie wiem, czy nie dotrę tu dopiero w poniedziałek. Dobranoc
|
|
#551 | ||
|
Zakorzenienie
|
pewnie tak!---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ---------- Cytat:
nie może zostać sam? boisz się, ze sobie cos zrobi, ze będzie plakal? nie wytrzyma bez ciebie te 5-10 minut? rozumiem, ze teraz raczkuje, wiec oka z niego spuszczać nie chcesz, ale wcześniej tez tak było? dobra, rozumiem ze mam dziecko "bezproblemowe" i ciężko mi pojac jaki sajgon może w domu zrobić niemowlę ale hmm, ja tez na początku brałam mala w leżaczku ze sobą do lazienki, ale teraz kiedy już więcej interesuja ja zabawki, nie krztusi się przy ulewaniu itd. to mogę spokojnie zostawić ja z zabawkami na macie i isc wziąć prysznic, umyc glowe...
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nika też jest bezproblemowa! sama leży, bawi się, a jeśli ma już jakiś dzień marudy to wystarczy poleżeć z nią w łóżku i podawać zabawkę i koniec marudzenia nigdy nie nosiłam jej na rękach, ani nie mieliśmy zarwanej nocy tak głupio przed innymi mi trochę, że dzieci mają kolki, jakieś foszki, a my mamy aniołka jak komuś mówię, że 3 godziny potrafi leżeć pod karuzelką i się glapić to mi nikt nie wierzy Nie wiem co to za nosidło, my mamy w planach najpewniej Tulę, ale trzeba uważać, żeby nie kupić wisiadła a nosidło, jak będziesz kupowała to koniecznie sprawdz. można nosić od momentu, gdy dzieć siada (niektórzy twierdzą, że wcześniej, ale ja osobiscie jestem zdania, że jednak nie ma co nadwyreżać kręgosłupa i można go podtrzymywać póki nie usiądzie chustą) a można skonczyc jak się chce niektórzy nawet i 4 latki noszą tylko nosidła też mają różne wielkości, niektóre mają zakładki, i rosną z dzieckiem, ale i tak trzeba wymienić jak się dzieć wylewać zaczyna
|
|
|
|
|
#553 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
będę go sobie zamiast balsamu kupować hehe. bo uwielbiam jak mloda nim pachnie ![]() Cytat:
ale nie myslalam jeszcze o tym.---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#554 | |||||
|
Zadomowienie
|
hump widzisz wczoraj sie zdziwiłam,z e I. dużo razy wstaje w nocy to od razu głupio mu sie zrobiło i dzisiaj juz lepiej
![]() Motylek to naprawdę śledzicie te pozycje książkowe, skoro w poniedziałek wyszła poczytaj mi mamo i już macie ją na liście ![]() Marchewka jestem dumna z Twojej fachury w naprawianiu hydrauliki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
superCytat:
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- A w ogóle to Dzień dobry Mała spała dzisiaj drugą noc ze mną...nie wiem czy gorzej jej się śpi obok czy po prostu jak jest w łóżeczku to nie słyszę każdego miauknięcia... w każdym razie ciągle się budziłam bo ona coś przez sen miauczała... Teraz śpi więc idę pod prysznic bo ja jej na macie nie mogę samej zostawić
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dziś też było całkiem nieźle choć bez szału
|
|
#557 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
deb ja właśnie przez takie spanie z Małym to całą noc nie spałam, tylko na takm czuwaniu. ale teraz ze zmęczenia jak się budzi więcej niż 1 raz w nicy, to uśnie, śpi np. ponad 4 h i się budzi, a ja tak przysnę,z e wydaje mi się , ze Mały spał tylko z 30 minut ;/
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
poprosze o skrot!!!
nie nadrobie was, lece z mlodym na szczepienie, a potem chce miec ladne podsumowanie z dwoch dni!!!
|
#559 |
|
Rozeznanie
|
Diabli żeby mieć status montessori trzeba mieć kadrę z ich kursami. poza tym, ze to dyplomowani pedagodzy, to muszę jeszze mieć szkolenie montessori.
Nie wyobrażam sobie kupać z dzieckiem ale ona potrafi się sama sobą zająć, patrząc w karuzelkę czy ciumkając zabawki.
|
|
|
|
#560 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za prace! Musisz nam teraz info wrzucac o promocjach![]() Diabli- u nas tez wzgledny spokoj, mala to nieplaczacy egzemplarz.. Chociaz nie jest az takim spiochem jak u Was, zasnela ok. 21 jeszcze spi w dzien jeszcze ze 2 godz spi i na spacerze ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
![]() Dzis mamy duzo do zalatwienua na miescie, ale jak dorwe sie kompa to postaram sie cos wrzucic
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobię później ...
Była któraś może po odkurzacz w biedronerii? Zabiorę się z tym wózkiem Przyszły puzzle, dobrze że mąż kupił 2 opakowania, to będzie dużo miejsca. Wynieśliśmy z pokoju fotel i jest plac dla bączka. Młoda leży i drapie, po panele były zbyt gładkie. Co do mężów i ich decyzyjności to znalazłam krzesełka do karmienia 2 aukcje, 2 firmy ale są identyczne w funkcjach i wyglądzie. Różnią się niektórymi kolorami. Posłałam mu mailem i od 2 dni czekam na odpowiedź na pytanie jakie kolory by mu się podobały ...
|
#562 | |
|
siedzę i myślę
|
jeden jedyny raz - on na lezaczku w progu, ja na tronie ![]() Cytat:
|
|
#563 | ||
|
Zakorzenienie
|
U mnie Skorpion + Wodnik, ale ze mnie taki bardziej ugodowy skorpion niż ten wodnik
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Hitcena
![]() Stwierdziłam, że na dywany, sznurowadła i podeszwy nie mam atestu na dzieci to na puzzle mi takie bajery też nie potrzebne ![]() A przy 2 kompletach tych drogich nie było co brać.
|
#566 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nie jest tak jak u Was bo Kuba potrafi pokazac charakterek, np okres nie bede jezdzil wozki i mozecie mi nasokoczyc, czy teraz nie bede jadl i mozecie mnie ugryzc ( pies jest happy bo je super eko drogie zarcie ze słoików), ale tak to lezy sam na macie, kreci sie wkolo i bawi, po 2 godzinach aktywnosci zaczyna marudzic to wtedy trzabe interweniowac, spi ok 5 godzin w dzien, zasypia sam, tyle, że ostatnio wstaje o 5 rano ![]() Cytat:
i czasem to on placze, a jak juz zacznie to na całego jakby sie swiat walił ale, wizyta w wc, odkurzanie juz bez towarzystwa.Teraz 1,5 godziny bawi sie na macie, a jak mu sie znudzi to idziemy do gory, wsadze go do łozeczka i bede zmieniala posciel ![]() ehh dostałam 3 raz okres od porodu i tak mnie nie bolało nigdy, brzuch i do tego bole krzyzowe ... masakra
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-11-07 o 09:05 |
|||
|
|
|
#567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja np. zrobię studia podyplomowe i też w swojej grupie będę mogla pracować tą metodą Paweł dzisiaj spał od 20.30 do 8.30 z trzema przerwami jestem wyspana jak nigdy teraz leży w leżaczku i robi mostki... lecę do niego bo mam wrazenie że się z nim wywróci...Miłego dnia!
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki temu, że ma łapki schowane to jak sie budzi w nocy, dostaje smoka i go sobie nie wyciąga więc wystarczy podać raz i można iść spać młody ma różnie czasem potrzebuje smoka ze 2 razy w nocy, czasem wcale średnia to jeden smok i jedno karmienie ok 4![]() narazie nie piluchomajtki będą lepsze ak dziecko będzie stało, bo jak wciągam te kąpielowe to klnę na czym świat stoi![]() Cytat:
mały nie jest aż takim ideałem jak Twoja i budynka, ale pobawi się spokojnie 30 minut a i więcej sam, je raz w nocy, generalnie nie płacze, jak go coś boli to wymaga robienia samolotu czy zabawiania ale nie drze się, z usypinaiem nie ma przeważnie większych problemówżeby nie było tak idealnie to marudzi na spacerach, śpi 3 x po 40 minut w dzień i osttanio drze się wieczorem przy ubieraniu a! no i wieczorem jak pada przy karmieniu to często się wybudza jakieś 30 minut później i albo smok albo jeszcze dojada i nie chce mm:P ale z butli ładnie moje zasysa
|
|
|
#569 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i po godzinie-dwóch w wózku zaczyna "wychodzić" - ale to akurat dlatego że uwielbia fikać wszystkimi szłapkami a tam ma ograniczone pole manewru ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie robię tak tylko dlatego że wolę żeby miał towarzystwo, bo ja zawsze od razu sprzątam w łazience, myje wannę itp więc trochę schodzi, a na macie ląduje jak wychodzimy z łazienki a ja mam z godzinkę na ogarnięcie domu, zjedzenie śniadania i wizaż a tak jakbym siadła to kompa potem to już by marudził ![]() chociaż w sumie .... nie wiem czy na chwilę obecną bym zostawiła, bo on złazi z maty. co chwila z paneli go ściągam. ale gdyby nie to to by sobie leżał . Cytat:
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-11-07 o 09:47 |
||||
|
|
|
#570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam takie 2x grubsze z biedry ktore jeszcze w ciązy kupiłam z trefla i są lepsze, grubsze i nie cuchną, tylko, że za 8 części płaciłam 40 zł, zamówiłam więc wczoraj drugi komplet z trefla a te wywiozę do Zakopanego, jak tam wyjeżdżamy to młody będzie miała! no i jak dla mnie spory minus, że te literki wypadają a puzzle są giętkie, bo te z trefla to jak nie używam podnoszę i wsuwam za gablotkę żeby nie walały się cały dzień w salonie melduję, że morela z hippa nie podeszła, poszła tylko 1/3 słoika, a wczoraj z bobovity jabłka z bananem zostały pożarte (cały słoiczek!) ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
jak młody zacznie uciekać to kupuje wielki kojec i mogę go na macie zostawić spokojnie wtedy![]() ja spałam z młodym tylko pierwsze kilka dni, bo potem się budziłam przy każdym jego ruchu i się w ogóle nie wysypiałam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

monitorowalam kiedyś temat, ale procedury mnie zniechecily.
otwieramy przedszkole. ale nie na wsi, a w drugim domu. Dzieci mają parter 100m2, ogród z atestowanym placem zabaw, w planach minizoo z kozami, kucykiem, kaczuszkami. Mamy jeszcze halę 300m2, gdzie mamy warsztat, a tam będą kolejne sale przedszkolne plus figloraj z np basenami z piłkami

bo obecne juz przymaławe
Rozumiem każdy ma swoje życie, ale kobieta która od 10 lat utrzymuje się tylko z renty siebie i dziecko, nie chce dziennie poświęcić 5 h, oki jej sprawa nie będę na nikim wywierać presji.
wolę nie podawać dokładnych danych bo różnie to bywa. Zawód wyuczony nie ma nic do tego co będę robić a co polubiłam i gdzie pracowałam 1,5 roku przed ciążą, czyli ogólnie pojęty handel
07.07.2012 

od początku byłam nastawiona sceptycznie. Sama nie lubię, nie stosuję czopków a jak tu go podać takiemu maluszkowi