![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: kasia_kati -moje prace :-)))
A jakim drucikiem owijasz? Ja na początku używałam 0,4 próby 930 a teraz owijam próbą 999 też 0,4, i jest o niebo lepiej.A z tymi wywijaskami u Ciebie nie jest tak źle
![]() ![]()
Mój wątek biżuteryjny;https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=381532:-) Wątek decoupagehttps://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post17927099 Jesteś tym o czym cały dzień myślisz, dlatego waż swoje myśli i myśl pozytywnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Do owijania zamówiłam 999 0,3 ale stwierdzam,że 0,4 będzie lepszy i kolejnym razem napewno go zamówię. a na bazę użyłam 0,8 930 i jest ok. tylko na wywijaski chyba będę musiała tez zamówić inny drucik bo teraz używam tego 0,8 i jest ciężko, może taki 0,6 lub 0,7 pr.999 bedzie bardziej plastyczny? wyczytałam gdzieś na forum ze generalnie 999 jest bardziej plastyczny od innych prób. wiec zobaczymy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Nie sądzę, żeby 999 był dobry do wywijasów, bo jest strasznie plastyczny i wywijasy mogą się odginać. Ja używam do tego 0,8 próby 930. Spróbuj go sobie lekko wyżarzyć , też będzie bardziej "uległy". Powodzenia
![]()
Mój wątek biżuteryjny;https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=381532:-) Wątek decoupagehttps://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post17927099 Jesteś tym o czym cały dzień myślisz, dlatego waż swoje myśli i myśl pozytywnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Ato prace z ostatnich wieczorów
![]() Pierwszy wrapek z agatem , no cóż ciągle jeszcze taki sobie ,ale chyba w końcu dojdę do wprawy... za jakiś czas pewnie ![]() Drugie,bardziej udany herringbone z barwionym agatem i kryształkami preciosa. I składaczek z tenshą i swarovskim. Zapraszam do ogladania i komentowania, a także i krytykowania ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
nono... wywijaski całkiem całkiem, ja sama zastanawiam się nad próbami tego typu, ale dziś mi się mój 0.7 nie chciał stopić na końcach na kuleczki:/ aż palca poparzyłam bo nie wpadłam na to, ze agat tak szybko się nagrzeje:/
prace bardzo pomysłowe, najbardziej przypadł mi do gustu komplet kolczyki z naszyjnikiem z pierwszego wrzutu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Fajnie i równiutko w zasadzie. Pierwsze zdjęcie strasznie prześwietlone.. heringbone równe aż zazdroszczę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
Bardzo ciekawy wrapek. Gratuluję debiutu w tej dziedzinie i czekam na więcej
![]()
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
dziękuję za odwiedziny
![]() ![]() lwica83..ała ![]() naila ![]() ![]() hanka2501 ![]() dziś dwie nowe prace , sądzę ,że bardziej udane ![]() ![]() ![]() 1. Agat botswana i srebro. 2. Karneol i srebro(pierwsze bolesne próby z młotkiem ![]() Edytowane przez kasia_kati Czas edycji: 2009-12-15 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
Wrapki, nawet te pierwsze i jeszcze dalekie od doskonałości są jakieś magiczne.
![]() To co powiem zabrzmi może jak krytyka, proszę nie odbieraj tego tak bo to jedynie moje spostrzeżenia, nawet nie mam zamiaru się upierać słuszne czy nie. 1. Całość jest fajna, bo nie przedobrzona. Elegancka, w miarę prosta forma z ładnym wywijaskiem i prześlicznym kamieniem. Proponowałabym mniej owijek przytrzymujących wywyjasek. Trzy, góra cztery powinny wystarczyć. 2. Uwielbiam romboidalne i deltoidalne kształty. Łezkowate też ![]() Łatwo tak powytykać błędy, kiedy praca jest już skończona i nie jesteś twórcą, co w pocie czoła i bólu palców tworzy. ![]()
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Yori, dzieki
![]() ![]() Karneol z beadshopu ![]() ![]() ![]() ![]() i już mam pomysł na kolejne kolczyki z tymi kamyczkami ,ale drucik się skończył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Tak, podpisuje, się pod tym co Yori, mniej owijania drutem przy mocowaniu
zawijasków. Natomiast drugie bardzo ładne, troszkę krzywa ramka lecz to na pewno z czasem poprawisz, natomiast sam projekt i wykonanie super, bolesne próby też bardzo udane. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
czekam na paczuszke z oksyda i pasta polerską, więc będą też próby oksydowania , mam nadzieje,że udane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
Poduszkowce wyszły bardzo ładnie
![]()
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
Wrapki coraz lepsze, a ostatni - najładniejszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
Karneolowe bardzo udane. I kształt, i wykonanie, no i kamyczki są super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
podpisuje się pod tym co napisały dziewczyny jak to mówi ktoś z mojej pracy obiema rencami:P
poduszkowce rewelacja (może by było się do czego doczepić) ale po prostu mnie zahipnotyzowały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
www.dulcedo.pl
|
Tak pewnie będzie, że za pół roku będziesz wymiatać warpy tymczasem prace są troszkę koślawe, ale nie to w nich najbardziej razi są tak jakby niespójne czegoś jest za dużo bądź za mało. Ćwicz bo mimo tych wad jest coś w nich ciekawego - rokuje to dobrze.
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Ślicznie dziękuję wam dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() To strasznie miłe, jak komuś się podobają te moje jeszcze takie pierwsze, wręcz dziewicze dłubanki ;-) A jeszcze fajniej gdy się chce to komentować ![]() I wielkie dzięki za wszystkie spostrzerzenia i rady!!! To skarb dla początkujących ![]() Postanawiam poprawę oczywiście ![]() Ale teraz czekam na drucik, więc pewnie chwile to potrwa, bo poczta przed świetami.... same wiecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
Kolejna wrapująca znajoma na wizażu
![]() Te-piękne, geometryczne i naprawdę starannie wykonane-super. Tu w miejscach łączenia mały chaos ale poza tym pięknie zrobione kolczyki. Bardzo mnie ujęły te -wzór godny powielania i modyfikowania, dla mnie bomba... ![]() Z niecierpliwością czekam na dalsze Twoje prace...
Moja pasja-wątek wizażowy Nowy blog Preferencje Whitecoffe - zmagania z AC Targowisko - #24 Edytowane przez Whitecoffe Czas edycji: 2009-12-25 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
A ja czekam na drucik
![]() Normalnie beadshop mnie zaskoczył, wczoraj zrobiłam zamówienie i wieczorkiem dostałam maila ,że właśnie z poczty wrócili i paczuszka wysłana, superowo-ekspresowo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
Bardzo ładne prace
![]() Podobają mi się te ze sprężynkami - czarny komplecik (czy mogę zapytać jak je skręcałaś: ręcznie czy za pomocą np. coiling gizmo?); te są bardzo fajne, te (super fotka) i te z czerwonymi rombami (fajnie wyszły zmłotkowane kropelki na końcach). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
coiling gizmo
![]() A skręcałam wszystko ręcznie najpierw zrobiłam spreżynkę na grubszy bazowy drucik potem koraliki i uformowałam koło przy pomocy czegoś okragłego, ale czego to juz nie pamiętam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
A to taki drut do skręcania drutu
![]() Generalnie ja też ręcznie skręcam takie sprężynki z tym, że różnie one mi wychodzą - czasem lepiej, czasem gorzej - a te twoje są naprawdę super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
z poprzedniej wrzutki podobają mi się drugie! sama bym chciała takie mieć piękniaste.!
![]()
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Jak na początki - calkiem nieźle...co do błędów - zostały już wymienione, więc nie będę powtarzać....
Ogolnie to czerwone poduszeczki i fioleciki z poprzedniego wrzutu najfajniejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
początki obiecujące,
bardzo ładna biżu ![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1261138346 brawo!! ![]() ![]() pozdrawiam, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Karneol zdecydowanie najlepszy
![]() Też bym chciała, żeby moje początki tak wyglądały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Wielkie dzięki za tak miłe, uskrzydlające komentarze
![]() To bardzo motywuje i nadaje sens temu co robimy ![]() Szkoda tylko,że moje klientki wolą jednak tańsze posrebrzaki ode mnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
Bolesne próby z młotkiem uważam za jak najbardziej udane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.