Pokonanie trudności -. szpilki! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-30, 12:10   #31
spititout
Raczkowanie

Dot.: Pokonanie trudności -. szpilki!

Też zaczęłam od 8cm Chodziłam w nich dużo po domu, później byłam w nich na weselu, stopy zaczęły w nocy boleć, ale nie było źle częściej chodzę w płaskich butach, ale szpilki mam tylko 8-10cm. Mam wrażenie, że w tych niższych gorzej mi się chodzi, no i lubię być wyższa
Cytat:
Ja to się szarpnę na opinię, że wyższy obcas jest wygodniejszy niż niższy. Dla mnie osobiście - na pewno. 8-9 cm daje efekt jakbym po prostu stała na palcach: łatwiej mi zachować właściwą postawę ciała, ładnie iść. Niższych obcasów nijak nie mogę wyczuć, nawet jakby był mega szeroki to i tak mi się noga gibie i wykręcają kostki.
Ooo, tak samo mam ^^

Edytowane przez spititout
Czas edycji: 2010-12-30 o 12:11
spititout jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 12:23   #32
Vixy
Rozeznanie

Też nie lubię niskich Jedynie moje jesienne botki mają ze 4-5cm.
Zaczynałam od 6cm, wydawały mi się mega wysokie Co najlepsze musiałam w nich od razu występować w przedstawieniu teatralnym, także uczyłam się w nich chodzić podczas kilku prób (bo kupiłam je na ostatnią chwilę :P )
Potem było 8cm i już sobie radziłam... teraz nie wyobrażam sobie mniej niż 10cm, zazwyczaj mam szpilkę 12cm i platforma 2cm. Nie toleruję już tak wysokich szpilek bez platformy.
Jak przerzuciłam się na te wysokie, to trochę chodziłam przed lustrem etc. Chłopak mnie zawsze poprawiał jak mi źle szło Teraz skupiam się tylko na ruchomych schodach, co by nie zostawić w nich szpileczki

Ale macie rację, że czasem jak widzę kobietę w szpilkach, to mam ochotę się załamać... Nie wszystkie chodzą z gracją - ok. Ale jak idzie taka panna i ugina kolana niemalże o połowę, to.... zwyczajnie kiepski widok
Vixy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 12:25   #33
martynusia222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolorowatecza Pokaż wiadomość
Pytam, czy przy chodzeniu na szpilkach nie bolą Was stopy / nogi
Mnie bolą okropnie, dlatego też rzadko chodzę w szpilkach
Stary 2010-12-30, 12:45   #34
panierrka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Skoro już powstał taki wątek to powiedzcie mi czy jak się idzie na obcasach to najpierw stawia się piętę czy palce ?
Raczej nie zamierzam przerzucać się na obcasy ale moje trochę zwichrowana koleżanka stwierdziła kiedyś, że koniecznie pierwsze kładzie się pięty to nie sprawi, że obcas będzie się ruszał ??
Damy chodzą na palcach Chyba chodzi o to, żeby nie było tak, że stopa jedzie fleksem (flexem?), obcas uderza w ziemię i wtedy siłą impetu stawia się palce Palce powinny być delikatnie postawione na ziemi

Rozsądek przede wszystkim.

Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...!
...albo chociaż się staraj - tak jak ja
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 13:43   #35
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a*a*a* Pokaż wiadomość
Zwichrowana koleżanka ma rację. Możliwe jest w ogóle chodzenie stawiając najpierw palce?
Nie wiem dlatego was pytam i biorąc pod uwagę dziwactwa tej koleżanki wolałam się upewnić

Cytat:
Napisane przez panierrka Pokaż wiadomość
Damy chodzą na palcach Chyba chodzi o to, żeby nie było tak, że stopa jedzie fleksem (flexem?), obcas uderza w ziemię i wtedy siłą impetu stawia się palce Palce powinny być delikatnie postawione na ziemi
Tzn najpierw obcas ?
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 13:50   #36
lipcowa87
Zadomowienie

GG do lipcowa87

Tak, najpierw obcas, potem palce
Stary 2010-12-30, 16:26   #37
a*a*a*
Ania

Cytat:
Napisane przez lipcowa87 Pokaż wiadomość
Ktoś pytał czy nogi nie bolą. Stopy - jak się wybiorę na jakieś dalekie wojaże po nierównych chodnikach, to bolą. Ale mnie wtedy bolą stopy nawet jakbym miała na sobie trampki czy adidasy Nogi (w sensie łydki i kostki) pobolewają mnie na początku, ale jak chodzę na obcasach odpowiednio często to szybko się przyzwyczają.
Ja nawet śmiem twierdzić, że mnie bardziej nogi bolały od chodzenia w płaskich butach niż na obcasach. Ale mówiąc 'płaskie buty' mam na myśli takie zupełnie płaskie typu klapki, nie mówiąc już o jakichś balerinkach (brrrr... małe koszmarki)

Cytat:
Napisane przez Vixy Pokaż wiadomość
Też nie lubię niskich Jedynie moje jesienne botki mają ze 4-5cm.
Zaczynałam od 6cm, wydawały mi się mega wysokie Co najlepsze musiałam w nich od razu występować w przedstawieniu teatralnym, także uczyłam się w nich chodzić podczas kilku prób (bo kupiłam je na ostatnią chwilę :P )
Potem było 8cm i już sobie radziłam... teraz nie wyobrażam sobie mniej niż 10cm, zazwyczaj mam szpilkę 12cm i platforma 2cm. Nie toleruję już tak wysokich szpilek bez platformy.
Jak przerzuciłam się na te wysokie, to trochę chodziłam przed lustrem etc. Chłopak mnie zawsze poprawiał jak mi źle szło Teraz skupiam się tylko na ruchomych schodach, co by nie zostawić w nich szpileczki

Ale macie rację, że czasem jak widzę kobietę w szpilkach, to mam ochotę się załamać... Nie wszystkie chodzą z gracją - ok. Ale jak idzie taka panna i ugina kolana niemalże o połowę, to.... zwyczajnie kiepski widok
Ech kurczę brakuje mi jeszcze do takiego poziomu. A tak bym chciała

O tak, takie panny co zginają kolana jakby jakieś przysiady ćwiczyły to nic tylko

Cytat:
Napisane przez panierrka Pokaż wiadomość
Hehe wyobraziłam to sobie. Najpierw twardo pięta a potem sruuu klap palce Z wyczuciem trzeba
Stary 2010-12-30, 16:47   #38
fiolkowa krolewna
Zakorzenienie

Ja nie wiem jak to zrobiłam ale no nauczylam się sama jakoś
pewnie chodzilam na początku jak kaczka , ale co tam teraz wydaje mi sie, ze nieźle mi to idzie choć mam kozaki , gdzie obcas 12 cm i muszę isc w nich bardzo powoli... bo gdy idę szybciej smiesznie wygladam
Chodz sobie najpierw po domu (tylko ze po domu sie chodzi duzo lepiej niz po chodniku...) i tak jak dziewczyny piszą zacznij od nizszego obcasa
Mnie stopy bolą czasami gdy dlugo chodze na obcasach , ale ostatnio chodze tylko okazjonalnie , bo na takim chodniku jaki jest u mnie + lod czy snieg, zabilabym sie

MOTIVATION
fiolkowa krolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-31, 11:32   #39
paranojewedwojee
Raczkowanie

Hahaha!
Ja kiedyś wybrałam się na spacer z moim TŻ i moją małą siostrzenicą (2,5 latka ) Założyłam moje pierwsze szpilki, obcas miały malutki, bo jakieś 3,5 cm. Poszliśmy troszkę dalej połazić i taki pech, że buty zaczęły mnie okropnie obcierać. Gdy żaden samochód nie jechał ani nic, po prostu szłam na boso po ulicy. Od tego czasu, gdy wiem, że któreś tam szpilki mogą mnie obetrzeć to noszę w torebce "zapasowe buty" hehe. )
paranojewedwojee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-31, 11:48   #40
fiolkowa krolewna
Zakorzenienie

O widzisz , to pocierpiałaś :P i teraz nosisz zapasowe
Ja miałam podobnie kiedys wybralam sie na uczelnie w nowych sandalkach - 8 cm szpilka ale wzielam plaskie baleriny na zmiane :P bo jakos wiedzialam ze mnie obetrą i nie mylilam sie , tak mnie obcieraly ze myslalam ze do miesa mi te paseczki zaraz przejdą. Więc je sobie zmienilam na wygodne balerinki

MOTIVATION
fiolkowa krolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-31, 13:44   #41
nniee
Zakorzenienie

Ja chodzę w butach na obcasie praktycznie na co dzień, cóż- taka szkoła (hotelarska ), więc trudno było się w końcu nie nauczyć
Ale rzeczywiście pamiętam jak mama zawsze upominała mnie, żeby stawiać nogę za nogą i nie robić WIEEELKICH kroków
Stary 2010-12-31, 13:45   #42
9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b
Konto usunięte

dlatego też nie warto nakładać nowych butów na dłuższe dystanse pamiętam jak podczas wakacji poszłam do miasta (ok 2,5 km) w nowiutkich butach (niskich, żeby nogi nie bolały), a wróciłam w trampkach oczywiście musiałam kupić nowe miałam bąbel na dużym palcu, na małym, na pięcie i podbiciu ;/ a potem wiadomo siedź i to przebijaj..zresztą nie ma chyba butów na tym świecie które mnie nie obetrą choćby w małym stopniu
9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-31, 14:01   #43
lipcowa87
Zadomowienie

GG do lipcowa87

[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;24087659]dlatego też nie warto nakładać nowych butów na dłuższe dystanse pamiętam jak podczas wakacji poszłam do miasta (ok 2,5 km) w nowiutkich butach (niskich, żeby nogi nie bolały), a wróciłam w trampkach oczywiście musiałam kupić nowe miałam bąbel na dużym palcu, na małym, na pięcie i podbiciu ;/ a potem wiadomo siedź i to przebijaj..zresztą nie ma chyba butów na tym świecie które mnie nie obetrą choćby w małym stopniu [/QUOTE]

Hah, też tak mam Chociaż tu akurat chyba nie ma się z czego cieszyć Ale KAŻDE dosłownie KAŻDE buty mnie obcierają. Zwłaszcza letnie. Ciekawe czy jest na wizażu jakiś wątek wsparcia dla takich delikatnych stópek
Całe szczęście, że lubię nosić duże torby. Wiosną/latem/jesienią jak gdzieś dalej wychodzę zawsze mam w torbie ulubione baleriny w razie "awarii". Strach pomyśleć co będzie jak się zużyją
Stary 2010-12-31, 14:24   #44
Konto usunięte

u mnie dokładnie to samo, każde buty na koturnie/obcasie mnie obetrą i nie ważne czy to od chińczyków, czy H&M czy CCC. Pamiętam, że nawet klapki na koturnie z dwoma paskami mnie obtarły, chyba zacznę nosić szpilki do przebijania bąbli
9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-31, 14:51   #45
aldenea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lipcowa87 Pokaż wiadomość
Hah, też tak mam Chociaż tu akurat chyba nie ma się z czego cieszyć Ale KAŻDE dosłownie KAŻDE buty mnie obcierają. Zwłaszcza letnie. Ciekawe czy jest na wizażu jakiś wątek wsparcia dla takich delikatnych stópek
Całe szczęście, że lubię nosić duże torby. Wiosną/latem/jesienią jak gdzieś dalej wychodzę zawsze mam w torbie ulubione baleriny w razie "awarii". Strach pomyśleć co będzie jak się zużyją
wątku wsparcia, z tego co pamiętam nie było, ale był wątek z radami na taką "przypadłość" to na pewno.

!szukam podręczników do nauki esperanto.
aldenea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-31, 15:31   #46
lipcowa87
Zadomowienie

GG do lipcowa87

Cytat:
Napisane przez aldenea Pokaż wiadomość
wątku wsparcia, z tego co pamiętam nie było, ale był wątek z radami na taką "przypadłość" to na pewno.
O! To trzeba będzie poszukać. Chociaż próbowałam już różnych sposobów (w zależności od butów) ale nic mi nie pomaga na dłuższą metę...
Stary 2010-12-31, 15:33   #47
Konto usunięte

ja sie zazwyczaj obklejam plastrami, i gdzie tylko mogę kładę coś żelowego (pod podbicie wkladki, zapiętki) to w sumie trochę zmniejsza 'efekty uboczne' noszenia takich butów
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości