![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój narzeczony jest agresywny po alkoholu.
jakby mi placili grosz za kazdy tego typu watek ...to juz bym nie czytala bo plywalabym w swoim basenie w Palm Beach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Amen.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Słuchajcie, nie potrzebuje krytyki. Nasłuchałam się już wiele krytyki od mojego przyjaciele, który jest jedynym z moich bliskich który o tym wie, reszcie nie miałam odwagi powiedzieć. W każdym razie wiele razy nawet nie chciał ze mną rozmawiać jak opowiadałam co się działo danego dnia bo mówił, że nie ma nerwów do tego, że nie wie co ma już robić. Ok, ja rozumiem jego, rozumiem was, ale może niech wypowie się ktoś kto był w takiej sytuacji, bo wam łatwo jest radzić, a pewnie większość dziewczyn które były w podobnej sytuacji wiedzą że nie jest to takie proste jak się może wydawać. Ja wiem, to wszystko co piszecie i to rozumiem, ale nie potrafię nic z tym zrobić, nie umiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Ty NIE CHCESZ czegoś zrobić a nie, że nie umiesz.
Bo starczyłoby zgłoszenie na Policji pobicia, opowiedzenie rodzicom i pójście na terapię dla współuzależnionych czy do psychologa. Ale ty nic nie próbujesz zrobić. Nie odpowiedzą ci dziewczyny, które coś takiego przeszły, bo żadna z nas po prostu do doprowadziła do tak skrajnej sytuacji w swoim związku. A te, co pozwoliły, leczą opuchlizny lub zajmują się pijanym "misiaczkiem" i nie mają czasu pisywać na forum.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=647032
facet do odstrzału ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
napisałaś tu po to , aby usłyszec , że dobrze robisz siedząc przy nim, a że tego nie usłyszałaś to sie burzysz. jak chcesz byc bita i to jest dla ciebie normalne to będziesz miała takie życie, bo to ty tworzysz swoja przyszłośc każdego dnia. zastanawia mnie tylko jedno czy ty sie wychowałaś w takim świecie, twój ojciec czy matka są agresywni? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie jesteś głupia tylko żałosna, przepraszam za stwierdzenie, ale jak inaczej nazwać osobę, która daje się bić, obrażać i NIE CHCE nic z tym zrobić?
To Twoje życie, tylko przypomnij sobie to co tutaj wypisujesz jak będziesz chciała założyć kolejny wątek, że Cię pobił/zdradził/wyrzucił z domu w ataku tego alkoholowego szału/itd Masz to na co się godzisz. Godzisz się na traktowanie jak głupia **** więc o co Ci chodzi? Może trochę za ostro, ale szlag mnie trafia jak widzę takie tematy "ojejku nie chcę krytyki, tak go kocham" to po co piszesz No nie wiem napisz konkretnie czego oczekujesz, żebyśmy co Ci napisały? że po ślubie się zmieni? Że jak będzie dziecko to złagodnieje? Nie moja droga, może być tylko gorzej i będzie. Edytowane przez chwast Czas edycji: 2012-10-31 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Problem trwa i trwać będzie już cały czas jeżeli z nim będziesz autorko.
Nawet jak pójdzie na terapię to nie ma gwarancji, że do alkoholu nie wróci i już nie uderzy. Po co ryzykować zdrowie lub nawet i życie dla kogoś takiego? Po co żyć w ciągłym strachu, że napije się i zakatuje Cię? Zostaw go. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Autorka zapewne jest zwolenniczką tezy, że lepszy pijany wróbel w garści, niż trzeźwy skowronek na dachu.
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Moi rodzice nigdy się nawet nie kłócili... Dwa lata temu się rozstali po ponad 20 latach.
Skąd ta pewność, że nie chce? I że nie próbowałam. Przeprowadziłam się do przyjaciela, bo tam czułam się bezpieczniej i wiedziałam, że on mi nie pozwoli do niego wrócić... ale... przyszedł do mnie do pracy, płakał, prosił o ostatnią szanse, obiecał terapię, obiecał się starać, zmiękłam... Nie jest tak łatwo przestać kogos kochac. Poszedł na terapie, wytrzymał 3 tygodnie, przyszedł pijany... na drugi dzień był skruszony, a teraz nie pije tydzień... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
sissy that walk
|
No i pamiętajmy, że po ślubie się zmieni. A jak nie, to nic, bo przecież czasem jest miły.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I wszystko w temacie.
![]() |
![]() |
#45 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Chciałabym go zostawić, ale brakuje mi odwagi i siły do tego. Czuje, że sama się zrobiłam uzależniona od niego i tej chorej sytuacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
sissy that walk
|
Najprawdopodobniej. Dlatego napisałam o terapii - myślałaś nad tym w ogóle? Żeby się zgłosić do ośrodka dla ofiar przemocy domowej?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówisz "koniec z nami, Ty się nie zmienisz" - odwracasz się na pięcie i KONIEC. Są miliony lepszych facetów niż on.. którzy będą MILI a nie tylko czasami ;/ Wolisz być posiniaczona i jednocześnie dostać kolejnego kwiata na przeprosiny? Czy nie być posiniaczona i dostawać kwiaty w normalny sposób tak bez okazji? Zastanów się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Przyszłość cię z nim czeka fatalna. Ale ja nie mówię o tym, co będzie za rok czy dwa. Za 10 lat będziesz garkotłukiem, on ciebie tak przeszkoli, że ty będziesz wiecznie tą głupszą, gorszą, mniej wartą od faceta.
No jak masz potrzebę żyć takim chu**wym życiem, to będziesz nim żyła, i nikt na to nic nie poradzi [to określenie jest najodpowiedniejsze do tego, co ciebie faktycznie w przyszłości czeka] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Sa tylko dwie opcje, albo on przestanie pic albo ty od niego odejdziesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
powiedz rodzicom o jego zachowaniu i popros ich o pomoc w zerwaniu. niech ojciec/brat/przyjaciel z toba pojedzie i powiedz ze to koniec.
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Ale jak ty to sobie wyobrazasz autorko? Chcesz takiego kolesia za meza? Musisz myslec przyszlosciowo, co jesli zajdziesz z nim w ciaze? Jak sie upije to wpieprzy zarowno tobie jak i dziecku, wiesz jak problem alkoholowy + agresja w rodzinie rujnuje psychike dziecka? Chcesz zeby chowalo sie po katach przed pijanym ojcem, zeby patrzylo na to jak ci ubliza i cie bije? Masz 19 lat wiec pewnie lata ci to i powiewa co napisalam ale jesli spojrzysz na to w dluzszej perspektywie uswiadomisz sobie ze ten typ to strata czasu. Jeszcze bym mogla zrozumiec kobiety z dziecmi, bez pieniedzy, ktore nie maja sie gdzie podziac i gdzie szukac pomocy, ze musza byc naprawde doprowadzone do ostatecznosci zeby wziac sie za siebie i to zakonczyc. Ale ty? Dziewczyna bez zobowiazan, mloda, ktora moglaby co tydzien chodzic na randki z innym, bawic sie i dostawac od nich kwiaty a nie w twarz tak jak ty. Facet rujnuje ci mlodosc ale wystarczy ze troche za toba pochodzi i poskomle a ty juz o wszystkim zapominasz, skoro chcesz tak zyc to nic mi do tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie wiem z czego to wynika, bo na prawdę bym chciała to skończyć, ale czegoś się chyba boje. Nie wiem, może boje się jego. Nie wiem czy jesteście w stanie to zrozumieć, ale czuje strach. Potrzebuje czegoś, jakiejś silnej motywacji, kogoś kto mnie będzie wspierał... a tymczasem słyszę tylko od przyjaciela, że jestem głupia, chyba nie rozumie tak jak większość z was co dzieje się w mojej głowie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Tak się zastanawiam ?? Po jaką cholerę autorka zakłada nowy temat. Kocha
![]() ![]() ![]() ps. bo to od Ciebie zależy, ktoś cały czas ma cię za uszy ciągnąć jak dziecko. Jesteś pełnoletnia i sama decydujesz o swoim losie.
Edytowane przez HenryHenry Czas edycji: 2012-10-31 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj jest wątek o całej zgrai dziewczyn, co też "nie wiedzą, co się dzieje w twojej głowie"... https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=423943 nie jesteś sama w takim problemie, ale czy ty w ogóle zaglądniesz tam? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co? Przestań marudzić; NIC nie zrobisz, wmawiając sobie, ze nie dasz rady, ze nie potrafisz, ze taki książę ci się trafił, ze "życia sobie bez niego nie wyobrażasz".
No to jak sobie bez niego życia nie wyobrażasz, to żyj z nim, wyjdź za mąż; czekaj aż wróci nachlany, jak dostaniesz regularny oklep co jakiś czas; bo przyjaciel ma rację, tylko głupia jak but laska świadomie wejdzie w związek w alkoholikiem, toleruje wyzywanie, agresję wobec siebie. Dlatego nie marudź, skoro to takie cudo, bądź z nim; nie zrób tylko jednej rzeczy: nie decyduj się z takim agresywnym i chlejącym facetem na dzieci, to to będzie też twoja wina, jak zmarnujesz im życie. Sobie marnuj i tak nie posłuchasz rad i z nim będziesz. I przerażająca jest twoja ignorancja, nie masz zielonego pojęcia jak dużym problemem jest chlanie twojego faceta i co należy zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Autorko, podnieś poprzeczkę. CZy naprawdę uważasz, że zasługujesz tylko na takiego fagasa?
Życie na czas? Czas na życie! Edytowane przez Ineczka33 Czas edycji: 2012-10-31 o 13:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
Oj, dziewczyno, po prostu się od niego odetnij, a jak będzie się narzucał to idź na policję. Rozumiem, że go kochasz i będzie ci trudno, ale on nie jest jedynym facetem na ziemi. Potęsknisz i ci przejdzie, znajdziesz sobie porządniejszego ukochanego =)
A tak wgl to nie bardzo ogarniam jak w wieku 19 lat można już myśleć o ślubie? W tym wieku jesteś jeszcze bardzo młoda osobą, myślę, ze z takimi poważnymi decyzjami lepiej jest troszkę zaczekać. Gdybyś była z tym chłopakiem ponad 5 lat to jeszcze ok, ale 2,5 lat to naprawdę krótki okres, za krótki żeby świadomie pakować się w małżeństwo. Jeśli nie możesz się zmobilizować to poproś o wsparcie koleżanki lub rodzinę. Naprawdę szkoda, żebyś zmarnowała sobie życie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.