|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
3 strzały z okazjonalnym wylewem na plecy ![]() a huggisów my nie lubimy bo wtedy wylewa sie bokami sama nie wiem co gorsze ![]() gucia, twoja mała spi w rożku ? pamietam jak byłam u pani neurolog mówiła zeby absolutnie nie zawijać dziecka w rożek, mówiła też aby w bujaczkach, leżaczkach dziecko do 3 m-ca nie przebywało dłużej niz 15 min dziennie, że to blokuje swobodne ruchy itp, dla pewności jak poszłam do ortopedy na usg bioderek potwierdził że nie jest za owijaniem dzieci w rożki, chyba ze niemowlęta przez krótki czas. Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-03-25 o 08:22 |
|
|
|
|
#632 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Hejka
![]() Cytat:
Mieliśmy straszny problem z usypianiem (tylko na rękach albo przy cycu), Zosia się wybudzała przy najmniejszczym szeleście kapci o podłogę smoczek nam bardzo pomógł. Na początku był używany tylko w łózeczku do usypiania i po 5 min. snu był wyciągany. Teraz jej go daję też jak płacze podczas ubierania na dwór no i jak czasmi płacze na spacerze ale wtedy jak tylko się uspokja to jej go zabieram. Na szczęście nie jest do niego strasznie przywiązana bo jak go sobie wyciągnie to nie płacze tylko ciumka paluszki
|
|
#633 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie ku mojemun zdziwieniu, po jabluszku André caly czas mial zaparcia a po pierwszej marchewce od razu poszla kupka! I jest ok... A gdzie?? ![]() Cytat:
Ja tez nie bardzo wiem o co chodzi, tylko slyszalam, ze w parasolce dziecko nie ma cos plecow uszywtnionych i dlatego raczej wolalabym nie-parasolke...ale tyyyyle fajnych parasolek jest w sumie... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Hehehe...jakbym siebie slyszala...przed porodem... Dzien doberek moje dziecie jeszcze spi!! Ja troche niewyspana, bo malz mnie wczoraj uwiodl kolo polnocy i dopiero po 1 poszlismy spac...
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja tez nie wyspana bo u nas to ja uwiodłam tz a rano tzn o 7 w przerwie miedzy praca wpadl tz do domu ze swiezutkimi buleczkami i mnie obudzil ale wybaczam mu bo sniadanko było pycha
|
|
#635 | |||||
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() moje dziecie kurde dziś obudziło się o 3 40 na jedzenie! szłam jak zombi po nią do jej pokoju tak mnie odzwyczaiła od nocnego wstawania, a teraz sobie jaja robi z matki? ![]() chyba zapomniałam napisać, ale Brombi za to 7 piętro. szacun normalnie Cytat:
super!!brawa dla tego pana!!Cytat:
karolina- fakt, samotni rodzicie mają podwójnie trudno. ciężko mi sobie wyobrazić, gdybym miała być całkiem sama. zebra- ja nie daję soczków, jedynie herbatkę Cytat:
) Bella używaliśmy w szpitalu, i tych jednak nie polecam, jak dla mnie były za sztywne.Cytat:
dzięki za zaproszenie na NK,specjalnie załozyłam sobie konto Fajna z Was parka, powalcz jeszcze Aguś o wasze małżeństwo, u mnie z TZ też nie było zawsze kolorowo, ale troszkę dojrzeliśmy i do pewnych spraw podchodzimy zupełnie inaczej niż kiedyś.nie masz za dobrze z Synkiem,hę?? co jest,mojedziecko chodzi spać ok 21 30-22?! wcześniej to ni hu hu! Jak Wy to robicie???????Zaproście mnie dziewczyny na NK, chcEM Was oglądać ![]() Karenina- mój TZ się wczoraj poddał, chyba też nie miał siły na przytulanki ![]() Napisz coś więcej o Waszych?? ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#636 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item970747078_...e.html#gallery ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]() :conf used:kachula! no! |
||
|
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dobra nadstawaim tyłka i lej ![]() :brz ydal: obiecuje ze bede wiecej pisac![]() ![]() Daj namiary na pw to Cie zaprosze na nk
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
O teraz nie wiem od czego zaczne... z tą dietą...
Mega mam stresa, bo mam zadzwonić do chirurga i dowiem się co z zabiegiem... Elalank mnie też poślij namiary to wyślę zaproszenie
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-03-25 o 09:12 |
|
|
|
#639 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za takie gadanie Cytat:
Noooo, ja tam nie bede juz tak sie rozdrabniala kto kogo uwiodl...ja w kazdym razie spalam i zostalam obudzona... ale tz mowi, ze go prowokowalam, bo biegalam na pol-rozebrana po kapieli... ![]() Cytat:
Daje rade wiesz... ![]() Moj chodzi spac od 18.30 do maxymalnie 19.30, ale po 19 to juz jest totalnie padniety i ledwo je nawet... ![]() Cytat:
Cytat:
No dobra, tylko dlaczego ta ze sztywnym oparciem musi kosztowac taki majatek??
|
|
#640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przecie to parasolka |
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie... nie dam ponad 1000 zl za wozek, do ktorego wszystkie inne podobne kosztuja kolo 200-300 zl...
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie nie korzystamy ze smoczka w ciągu aktywności, tylko urzywaliśmy do spania. I z jednej strony łatwiej odzwyczaić dziecko od smoczka niż ssania palca, ale z drugiej strony jakoś teemu dziecku trzeba pomóc w nauczeniu się zasypiania bez smoczka
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Dzin dobry mamusie wpadlam sie tylko zameldowac, zaczelam was nadrabiac ale juz z tym nie wyrabiam strasznie produkujecie
Moze pozniej mi sie uda was nadrobic chociaz troszke
|
#644 |
|
Zadomowienie
|
ODDAM DLA MAŁEGO ŁOBUZA
![]() dziewczyny chce któraś dla swojego łobuza taki zestawik HM brązowy rozm 62 jak coś to adres na PW |
|
|
|
#645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy wlasnie ten problem, ze André jak nie ma smoczka to pakuje palucha albo najlepiej CALA raczke do buzi...to juz wole smoczka mu dac...
|
|
#647 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam,
Słonko pięknie świeci aż żyć się chce ![]() Mój synek urodził się z pieprzykiem a właściwie ze znamieniem barwnikowym bo w brzuszku pieprzyki sie nie tworzą. Ma je na szyjce i jak mi je pokazali po porodzie to cieszyłam się że przynajmniej nikt mi dziecka nie podmieni . Nie mniej jednak jest oznaczony na całe życie, ma to po moim Tżcie tyle że on ma mniejsze znamię.Cytat:
Mój synek po ferrum ma problemy by zrobić kupkę, kosztuje go to mnóstwo wysiłku - robi się bordowy i stęka. Ostatnio było dramatycznie bo musiałam mu pomóc czopkiem glicerynowym Cytat:
Cytat:
A co do kupek to pisałam wyżej. Ja właśnie sie zastanawiam czy taka spacerówka za 200-300zł przetrwa jakieś 2lata, czyli min. 2sezony. A Maclaren ma dożywotnią gwarancję na materiały. |
|||
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przetrwa przetrwa ![]()
|
|
#649 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#650 |
|
Zadomowienie
|
moja juz od niedzieli nie robiła kupki, pierwszy raz tak długo... muszę przejrzec wątek i poczytac jak u was było.
i ciągle ulewa i pewnie przez to tak mało przybrała, też muszę tu poszperać bo wiem że niektóre z was tez mają problem z przybieraniem i zagęszczalyscie jedzonko albo coś przeciw ulewaniu dawalyscie. ja jak narazie kupie spacerówke z mutsy tzn dokupie sobie siedzisko bo jest kolorówka na 2010 i baardzo mi sie podoba team purple. mysle nad kupnem maclaren volo, nie jest droga a bardzo lekka bo 3,9 kg
![]() Edytowane przez carolans Czas edycji: 2010-03-25 o 10:34 |
|
|
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny na szybko potrzebuje kupić łóżeczko turystyczne bo na świeta jedziemy do mojej mamy i zamierzam zostać tam jakieś 2 tygodnie
macie jakies typy ??? chce zeby miało 2 poziomy help
|
|
|
|
#652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w Maclaren volo nie ma regulacji oparcia... I kosz tez maly... Cytat:
Nie pomoge, bo my juz mamy, ale takie zwykle, ktore tez sluzy za kojec no i ma jeden poziom... ![]()
|
|
#653 |
|
Rozeznanie
|
Jej, ale produkcja postów!!! Nie było mnie 2 dni i tyle do nadrobienia
. Że nie wspomnę o klubie - tam jeszcze mi się nie udało nic ani przeczytać ani udzielić . Potem byłyśmy na dłuuugim spacerku, a po spacerku chciałam umyć okna, ale przyjechała moja mama z bratową i bratanicami i dopiero ok 18 mi się udało. Także na wizaż nie było czasu. pozdrowionka |
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
A my wlasniw wrociły z 2 godzinnego spacerku
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
no i jak z tym zabiegiem??? trzymam kciuki Ja czekam na Tz i znow idziemy na dlugo spacerek...a propo wozkow tez sie rozgladam, jeszcze troszke pojezdzimy z gondoli i mysle, ze za 2 miesiacie zmienmy na spacerowke. Mimo, ze juz mamy te z TAKO, to na lato kupimy jakas leciutko, bo jednak 15 kg dźwigac...to nie dla mnie teraz jest problem, bo ja sama na spacer nie moge wyjsc przez ten ciezar wozka
|
|
|
|
|
#656 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć śliczne mamuśki
![]() bylismy dzisiaj z małą na targu w wodzisławiu ale ludzi masakra na szczeście szybko weszliśmy z wózkiem zrobiliśmy zakupy i szybko wyszliśmy, nie lubię chodzic z wózkiem w tak tłocznych miejscach a i te uliczki jeszcze takie ciasne ale musiałam wziąść małą bo nie mieliśmy jej gdzie zostawić a po drugie jakbym miała to tylko z moją mamą a ona akurat fryzurke se szła strzelic ![]() ale jestem szczęśliwa bo mój tż do taki dresiarz jeden cholerny, nawet w zimę chodzi w dresach, żeby go ubrać w dżinsy to muszę się naprodukować że hej no i kurtki żadnej nie miał bo same bluzowat ale wkoncu dał się namówic na bardzo ciemne dzinsy i sportowo-elegancką kurtkę
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Aniulka kiedy bierzecie slub?
![]() do naszego zostalo lekko ponad 2 miesiace
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super my tak dopiero na jesień bo ja ten zabieg prawdopodobnie bede mieć no i musimy jeszcze dom wyremontować troche dużo roboty tam jest więc chcemy najpierw się wprowadzić do domku a potem dopiero ślub no i nie będzie chucznie bo już kasy idzie nam na budowe a po drugie jesteśmy już 12lat razem to tak choby stare dobre małżeństwo zrobimy tak troche po cichu ja sie to godo
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
A cywilny czy koscielny?
My teraz koscielny. Przedwczoraj bylismy spisac protokol i okazuje sie, ze skoro mieszkamy w innym miejscu niz wtedy kiedy zalatwialismy slub to musimy isc po zgode do tego proboszcza, ktory urzeduje na terenie parafii nalezacej do naszego miejsca zamieszkania... I tak od wczoraj podczas spacerku chodzimy i zalatwiamy brakujace dokumenty:/ czyli teoretycznie powinnysmy wziac slub w kosciele do ktoergo rzekomo teraz nalezymy...
|
|
|
|
#660 |
|
Wtajemniczenie
|
ide jeszcze na krótki spacerek znowu bo skikne do mamy ją obejrzec jak se te włosy zrobiła
miłego dzionka dziewczyny
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.

smoczek nam bardzo pomógł. Na początku był używany tylko w łózeczku do usypiania i po 5 min. snu był wyciągany. Teraz jej go daję też jak płacze podczas ubierania na dwór no i jak czasmi płacze na spacerze ale wtedy jak tylko się uspokja to jej go zabieram. Na szczęście nie jest do niego strasznie przywiązana bo jak go sobie wyciągnie to nie płacze tylko ciumka paluszki
? Bo mam marchewki z gerbera i jabłuszka... chciałam najpierw jabłuszka potem marcheweczki...

za takie gadanie ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie dam ponad 1000 zl za wozek, do ktorego wszystkie inne podobne kosztuja kolo 200-300 zl...