Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-22, 21:23   #631
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Ja również nie słyszałam żadnej opinii, że po gazie się wymiotuje
Mam zamiar rodzić przy wspomaganiu gazu więc mnie nie straszcie

Dziewczyny, w związku z tym, że jestem teraz w zastępstwie za kism (Szefową), to pozwolę sobie przypomnieć, że cały czas możecie uzupełniać swoje dane na pierwszej stronie wątku np. imię, wiek itp. Proszę tylko o pw, a ja zrobię co trzeba
Oczywiście, to nie jest przymusowe, ale "jak kto chce"

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-04-22 o 21:26
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 21:28   #632
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
o matko jak pomyślę, że andzya miała termin 2 dni po mnie... strach
Też o tym pomyślałam w wersji "...dzień przede mną..." i miałam pisać, ale pomyślałam, że nie będę się odzywać, bo jest Was niemało z terminem wcześniejszym niż andzyi

Jeśli Was to pocieszy, to ja w ogóle nie słyszałam o wymiotowaniu przy porodzie ani nie miałam takich ciągot
Uważam, że gazu warto spróbować, nie ma ponoć żadnego szkodliwego działania dla zdrowia mamy i dziecka, najwyżej nie zadziała...
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 21:30   #633
kaśka k
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
UWAGA! UWAGA!

sms od andzya:

"o 18:30 urodziłam maluszka 2650 gramów, 54cm, 10pkt. Poród SN. Niestety, Antoś ma małą wadę przewodu pokarmowego, którą będą musieli jutro mu zoperować więc nie ma go ze mną tak poza tym wszystko okej. Całuję Was andzya"

gratulacje. w sumie szybko poszło
buziaki i kciuki za Antosia oby szybko był z Tobą

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 21:34   #634
_millena
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny!

Andzya gratuluje!!!! Czekamy na szybki powrót do domku i relacje!

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 21:38   #635
aaaggusia
Rozeznanie

Gratulacje i dużo zdrówka dla Antosia

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 21:41   #636
libretka
Raczkowanie

Cytat:
UWAGA! UWAGA!

sms od andzya:

"o 18:30 urodziłam maluszka 2650 gramów, 54cm, 10pkt. Poród SN. Niestety, Antoś ma małą wadę przewodu pokarmowego, którą będą musieli jutro mu zoperować więc nie ma go ze mną tak poza tym wszystko okej. Całuję Was andzya"

gratulacje !!!
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 21:43   #637
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
UWAGA! UWAGA!

sms od andzya:

Gratulacje i dla Antosia żeby operacja poszła sprawnie i szybkiego powrotu do domu.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 21:48   #638
niunia32
Zakorzenienie

uciekam spac.

u mnie leje..... wrrrr

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 21:57   #639
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Jutro muszę załatwić przychodnie dla dziecka, a w we wtorek jechać do USC załatwić sprawę nazwiska dla dziecka.
W ogóle się wkurzyłam. Ponieważ będę obolała po CC i ogólnie boję się kąpieli dziecka chciałam, żeby przez pierwszy tydzień przychodziła do mnie położna i jestem trochę w szoku ponieważ wizyta takiej położnej kosztuje 200-250zł. Masakra jakaś!!! To lekarze nawet nie biorą sobie tyle za wizyty domowe!!!

Tak w ogóle to tak mi sie śpieszy do porodu, a ja nawet torby do szpitala nie mam spakowanej...Nie chce mi się...

O rany!!! Kichnęłam i się troszkę posikałam!!!
ewunia jak się zadeklarujesz w danej przychodni to wtedy masz tzw. wizyty położnej środowiskowej (miss popraw mnie jak coś źle napiszę) i ich jest 6 (jedna w tygodniu przez cały połóg) i to jest za darmo - masz to zagwarantowane przez nfz.
A z kichaniem to Cię rozumiem.

ANDZYA GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!I DUUUUUUUUUUUUUUUŻO ZDROWIA ZA MALUCHA. TRZYMAM KCIUKI. BĘDZIE WSZYSTKO DOBRZE. W MIARĘ MOŻLIWOŚCI DAJ ZNAĆ JAK SIĘ CZUJECIE.
Stary 2012-04-22, 22:12   #640
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Spokojnej nocy
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 22:21   #641
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Ja do położnej idę jutro . Ciekawe ile moja dzidziolinka urosła i ile mamie dostarczyła kilogramów . Ostatnio odkryłam tą piosenkę , niesamowicie mi poprawia humor .
fajna

Gaabbi - też uwielbiam "Przetańczyć z Tobą"

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Zaabcia - nie wypowiadam się na temat gazu, bo na ten temat nie mam bladego pojęcia, więc siedzę cicho, ale jesteś pewna, ze te wymioty to od gazu? Bo niestety w czasie porodu również się wymiotuje - jak rozwiera się szyjka już tak na 7-8 cm, to robi się niedobrze. Rozwierająca się prawie na końcówce szyjka powoduje takie uczucie. Też się zdziwiłam, ale położna dała mi tylko torebkę i powiedziała, że to całkowicie normalne, własnie od rozwarcia. Nie skorzystałam z tej torebki, ale mało brakowało naprawdę porządnie mnie przymdliło
ja się mogę wypowiedzieć, to nie po gazie są odruchy wymiotne, mi chciano podać gaz, ale cokolwiek miałam włożyć do buzi - tam był taki ustnik, to dostawałam odruchu wymiotnego, zatem podziękowałam i to moja teoria, że dziewczyny piszą że po nim chce się wymiotować, tylko dlatego że organizm się chce pozbyć wszystkiego co obce przed samym porodem

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Dziewczyny,jestem w szpitalu,wody cały czas mi odchodzą,ale rozwarcia brak. Czekamy na razie. Jestem na oddziale porodowym. Jak będzie sie coś działo to może uda mi sie napisać na ktg serduszko bardzo ladnie biło
czekamy cierpliwie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Bol piersialka oczywiscie zglosze w czw na wizycie, niestety wczesniej nie mam jak isc na wizyte
mam dobry humior- piekna pogoda. Wrocilismy ze spaceru tylko ja duzo nie moge chodzic bo poprostu czasami mlody sie tak wypcha, ze moje cialo nie funkcjonuje tak jak powinno.
Bede miec leniwy dzien, bi sie nie wyspalam tez mielismy gosci na meczu, tz robil pizze, pozniej w nocy zgaga na maxa, ale pomogla cola.
jak jeszcze raz zaczniesz mieć gorące piersi nim pójdziesz na wizytę - polecam z własnego doświadczenia Kapustę z lodówki! mi uratowała laktację i kramienie, na każde zapalenie warto szybko zadziałać

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Ale wiesz, jest różnica - spłodzenie to sama przyjemność, znacznie większa, niż poródżartuję oczywiście, u nas też nie było takiego zwyczaju
no w sumie masz rację oni mają przyjemność

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Witajcie,
jejku padam na cyce.
Dzięki za miłe słowa. Dziś z psiakiem już jest lepiej, tzn podejrzewam ze i on i my poprostu przyzwyczailiśmy się do jego niepełnosprawności troszke bardziej niż parę dni temu. Przez naszą nieuwagę psiak po tej operacji stracił czucie w łapkach, nie przypilnowaliśmy go, wskoczył i zeskoczył z łózka i zrobił się ucisk na kręgosłup z obrzękiem. na szczeście kręgosłup cały !! wiec rokowania bardzo dobre! nie przeżyłabym gdyby było inaczej.
Jednak z psiakiem jest kupa roboty. Na razie nie kontroluje potrzeb fizjologicznych, trzeba nie tylko po nim sprzątać, ale pilnować, zeby sie załatwił , tzn oprózniac samemu jelitka i pęcherz na koniec dnia wszystkim zajmuje sie tz, bo ja to już nawet leżeć nie mogę na wznak. Jedynie na boku - tylko wtedy nie boli mnie brzuch. Podejrzewam że moja szyjka to sobie już dawno poszła w siną dal. Na szczeście jutro wizyta ! No ale tz też musi kiedyś spać, wiec sie wymianiamy, bo po prostu pies jak sie posikuje to sie nagle zrywa i tak sie szamota ( bo jest nie przyzwyczajony do sikania na posłanko i wogóle zle to wszystko znosi) , że moze sobie zrobić jeszcze większą krzywdę , wiec trzeba szybko zareagować. Sen mam mizerny, bo moja rola polega głównie na pilnowaniu tego zeby tż sie obudził jak psem trzeba sie zajać. On śpi jak kamień bo jest taki zmeczony, ja sie budzę na każdy ruch psa. Dzisiaj w nocy nam sie zakrztusił .. to buldożek wiec ma krótką kufkę, normalnie zawsze ciezko mu sie oddychało a teraz to juz w ogóle, cos mu wpadło nie w tą dziurkę chyba co trzeba , normalnie wstałby z posłanka i sobie sam odkrztusił, a teraz .. jej. to była masakra na to patrzeć, na prawde
Piszę to wszystko bo się WRESZCIE musze komuś wygadać, dlatego przepraszam za offtopic.
jeszcze mnie wkurza to, że niektórzy na prawde maja takie wspaniałe rady, o ulżeniu cierpienia, eutanazjach itd.... a raz sobie usłyszałam, ze no przecież ja jestem najważniejsza teraz i skoro nie ma mozliwości zeby sie psem zajmować to..... jest kurna cięzko, bo od pon tż wraca do pracy, a ja sama sobie nie poradze, ale przychodzi do mnie przyjaciołka, ma mi pomoc, jakos to będzie, ucisk i obrzęk w koncu zejdą. Psu , poza tymi łapkami nic nie dolega na obecną chwilę, jest bardzo smutny bo to rasa bardzo żywiołowa, ale na litość boską chęć do życia ma taką jak każdy, nie cierpi w bólach, jest chwilowo niepełnosprawny i po prostu wkurza mnie takie podejście....

Nadrobiłam Was pobieżnie, ale najważniejsze informacje wyłapałam.

mam do was pytanko - co z poduszkami poporodowymi? warto to kupować ? jak sobie radzić? waham się...
współczuję przejść z psem
co do poduszki, ja nie miałam w szpitalu, niestety byłam szyta - i naprawdę polecam, bo już w domu miałam coś ala poduszka - na szybko wycięta dziura w ochraniaczu na ogrodowe krzesło - ulga niesamowita

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość

Musze sie pochwalic, ze mamy skonczona wyprawke

.
to teraz tylko właściciel tej wyprawki musi się zjawić
Cytat:
UWAGA! UWAGA!

sms od andzya:

ANDZIA ŚWIETNA ROBOTA I JAK SZYBKO! GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Jeśli Was to pocieszy, to ja w ogóle nie słyszałam o wymiotowaniu przy porodzie ani nie miałam takich ciągot
Uważam, że gazu warto spróbować, nie ma ponoć żadnego szkodliwego działania dla zdrowia mamy i dziecka, najwyżej nie zadziała...

niestety ja słyszałam i czułam, chwilę przed porodem nie byłam w stanie nawet butelki z wodą wziąć do ust, bo od razu miałam odruch wymitony, a gaz - o ile zacznie sie go stosować przed tym momentem na pewno pomoże! jeśli ktoś będzie w stanie wziąć ustnik do ust
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-22, 22:23   #642
blueelektron
Rozeznanie

anydza gratuluje
Stary 2012-04-22, 22:27   #643
Gaabbi
Wtajemniczenie

Antoś będzie leniem, bo urodził się w niedzielę

Idę spać.
Dobranoc.
Stary 2012-04-22, 23:07   #644
diablica071086
Zadomowienie

ANYDZA gratulacje i zdrówka dla mlodego

witam pod koniec weekendu,

ostatnio spię w ciągu dnia w sobote tak spałam że najpierw film "obejrzałam " potem znowu usłyszałam że 1 połowa jakiegoś meczu się skonczyła a wstałam po meczu czyli po ok 4 h nawet tel od mamy nie słyszałam
a dzis powtórka tez się zdrzemnęłam aż maż mnie obudzil bo co ty w nocy będziesz robic, bo w sobote o 5 rano robiłam zupę raczej tylko warzywa obrałam i wstawiłam i poszłam dalej spac bo jak nigdy po powrocie z wc nie mogłam zasnąć i leżałam w łóżku 40 min a że jasno się robiło poszłam do kuchni

mama obiecała że nauczy mnie szydełkować tylko mam przybornik skompletować jak przyjadą na długi weekend

a mąż jutro nad morze jedzie i wróci najwcześniej w nocy z czwartku na piątek więc łozko będzie tylko moje bo nawet kota na noc opuszcza dom i wraca ok 5-6 i potem cały dzień spi na szczęście przychodzi w jednym kawałku i kociat nie przyniesie bo po sterylce, co ciekawe w ciagu dnia nie chce wychodzić mimo że okno uchylone chyba się czegoś boi

zdrówka dla psiaka
i za wszystkie wizyty
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 23:31   #645
moniczka1302
Wtajemniczenie

andzya serdecznie Ci gratuluje!!!!

synek pewnie jest cudowny i oby operacja powiodla sie pomyslnie!

z tego wynika ze porod nie byl chyba az taki dlugi

ps. dalej mnie czysci, w jelitach mam po prostu bombe atomową, do wc biegam co jakies 2h

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Andzya, trzymamy kciuki o szybkie i łatwe rozwiązanie

Widzę,że Andzya to tak jak ja - mocno uzależniona od forum i informuje nas na bieżąco z porodówki. Też mam taki zamiar

Agata, bardzo ładne zdjęcia i nie przesadzaj z tymi kilogramami bo wyglądasz naprawdę dobrze!!!

Kism, 32 skurcze?! Ale masz na myśli twardnienie brzucha, tak? Ja też bym ich wczoraj naliczała z 50. Czy to zapowiedź, że poród już tuż, tuż? Ale tak do tygodnia?

Moniczka, ja 2 maja ide na konsultacje do anestozjologa i dobrze, że ostrzegłaś to przygotuje sobie liste życzeń

Gaabbi, ja miałam szyjkę takiej samej długości co Ty i lekarz ciągle powtarzał, że mam się oszczędzać, dużo leżeć, nie gotować , nie sprzatać, po prostu odpoczywać ile się da. Zapytałam o spacery to powiedział, że nie przesadzać, ale absolutnie z nich nie rezygnować więc nie rezygnuj z przyjemności. Pamiętaj tylko, że wszystko z umiarem.

Nie wiem jak Wy, ale ja w kółko jestem głodna. Ciągle myślę o jedzeniu, a niby pod koniec ciąży miało sie to unormować
przygotuj sie na to, ze ten pan jest .... dosc specyficzny

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Ewunia ja od paru dni ciag;le ejstem glodna... Budze sie i juz jestem glodna. :P
a biore tabletki na tarczyce, je trzeba zjesc 0.5-1h przed posilkiem i jest ciezko, bo czekam z zegarkiem w reku az cos zjem :P
Tylko pozniej mam zgage po wszytkim ;/
woglole dzis mam dziwny humor, czuje straszny niepokoj tz zrobil rtaki kurs na sedziego pilkarskiego, pojechal pierwszy raz przed chwila i prosilam go by bardzo powoli jechal bo bardzo sie boje, Trasa tylko 50 km....Nie wiem co sie ze mna dzieje wrrr;/ moze to tak przed porodem taki lek....
kobietko na zgage nie ma nic lepszego od leku HELICID
odkad biore to odzylam!
2 razy zapomnialam wziac - trzeba na czczo - i zgaga piekla jak ch...era

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
Jutro muszę załatwić przychodnie dla dziecka, a w we wtorek jechać do USC załatwić sprawę nazwiska dla dziecka.
W ogóle się wkurzyłam. Ponieważ będę obolała po CC i ogólnie boję się kąpieli dziecka chciałam, żeby przez pierwszy tydzień przychodziła do mnie położna i jestem trochę w szoku ponieważ wizyta takiej położnej kosztuje 200-250zł. Masakra jakaś!!! To lekarze nawet nie biorą sobie tyle za wizyty domowe!!!

Tak w ogóle to tak mi sie śpieszy do porodu, a ja nawet torby do szpitala nie mam spakowanej...Nie chce mi się...

O rany!!! Kichnęłam i się troszkę posikałam!!!

dobrze ze nie wyleciala 2-ka

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
:

odnośnie biżuterii - spodziewacie się od swoich TZtów jakiś prezentów po porodzie????bo ja jak najbardziej nie to żebym jakaś materialistka była, ale miło by było....
powiem, ze o czyms takim slyszalam - za urodzenie dziecka daje sie zonce prezent

ale co ja moglabym chciec ... w zasadzie nic nie potrzebuje, bizuterii prawie nie nosze, eleganckiej nie lubie.... (aczkolwiek ją czasem tworzę, takie hobby).

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Witam w zasadzie po weekendzie. Bardzo pracowity weekend za mna, wczoraj i w piatek padlam na twarz wieczorem. Dzis z tz spalismy prawie 11 godzin No ale niestety TZ teraz wyjechal na 2 dni i jest mi strasznie smutno... nie lubie bardzo jak wyjezdza ehh.. ale jakos te dwa dni przetrwam!

Musze sie pochwalic, ze mamy skonczona wyprawke

.
za wyprawke

Twoj tz ma taka prace, ze musi wyjezdzac?
moj na szczescie wyjezdza baaardzo rzadko, ale za to dluuugo pracuje

smiejemy sie, ze do wieku emerytalnego to my nie dozyjemy przy tym tempie zycia

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Ja również nie słyszałam żadnej opinii, że po gazie się wymiotuje
Mam zamiar rodzić przy wspomaganiu gazu więc mnie nie straszcie

Dziewczyny, w związku z tym, że jestem teraz w zastępstwie za kism (Szefową), to pozwolę sobie przypomnieć, że cały czas możecie uzupełniać swoje dane na pierwszej stronie wątku np. imię, wiek itp. Proszę tylko o pw, a ja zrobię co trzeba
Oczywiście, to nie jest przymusowe, ale "jak kto chce"
pytalam o gaz anesetezjologa - stwierdzil, ze to taki troche pic na wode i raczej otępia niż pomaga
wiec u mnie raczej odpadł jako alternatywa

Edytowane przez moniczka1302
Czas edycji: 2012-04-23 o 00:04
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-22, 23:50   #646
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
dalej mnie czysci, w jelitach mam po prostu bombe atomową, do wc biegam co jakies 2h
Uuu... Długo to już tak Cię męczy? Może już, już, lada moment się skończy?

A ja wreszcie mogę powiedzieć zdanie, z którym długo zwlekałam... Spakowałam torbę, tak od A do Z! Aż wstyd, że dopiero teraz ale w sumie to leżała mi już tak ze 2 tyg. rozłożona i większość ważnych rzeczy tam była, ale tak wrzucona byle jak, a dziś dołożyłam wszystkie drobiazgi, poukładałam i akurat na styk udało mi się ją zasunąć Mogę rodzić!
Ale skurczy dziś jak na złość mniej miałam...

Dobranoc
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 00:00   #647
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Uuu... Długo to już tak Cię męczy? Może już, już, lada moment się skończy?

A ja wreszcie mogę powiedzieć zdanie, z którym długo zwlekałam... Spakowałam torbę, tak od A do Z! Aż wstyd, że dopiero teraz ale w sumie to leżała mi już tak ze 2 tyg. rozłożona i większość ważnych rzeczy tam była, ale tak wrzucona byle jak, a dziś dołożyłam wszystkie drobiazgi, poukładałam i akurat na styk udało mi się ją zasunąć Mogę rodzić!
Ale skurczy dziś jak na złość mniej miałam...

Dobranoc
w zasadzie juz 2 dni

no to teraz tylko czekac na porodowke skoroś spakowana
Stary 2012-04-23, 02:04   #648
Karinio
Zakorzenienie

Sorki,że się wtrące.Ja odnośnie wymiotowania w trakacie porodu i gazu chciałam napisać,ale bardziej o numerze dwa.Otoż ja wciągałam gaz i nic mi po nim nie było A czy pomagał troche chyba tak,ale w pewnym momencie podczas wciągania gazu zaczełam się śmiać,niewiem czy to po nim,czy jakaś głupawka mnie poprostu wzieła.noi powiedziałam,że czuje się pijana,co położna skwitowała że no pijana ale bez efektu kaca A noi nie wymiotowałam w trakcie porodu,ani po gazie. Choć niektóre panie wymiotują podczas porodu,wystaczy oglądnąc sobie filmik z porodu.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 06:13   #649
andzya
Zakorzenienie

Hej piszę,bo akurat przed chwilą sie obudzilam i mam taka możliwość. Jestem strasznie obolala, krocze rypie,ale jestem mobilna. Noc miałam średnio przespana,ale to akurat najmniejszy problem. Tak jak Wam napisałam,wody odeszly mi przed 8,ale skurczy strikte porodowych dostałam po godzinie 13. Nie podano mi oksytocyny, pojawiły sie samoistnie. Antosia urodziłam o 18:30, mąż był ze mną aż do momentu skurczy partych,taka była zreszta umowa,ale profilaktycznie moja polozna i tak kazała mu wyjść,na wypadek gdyby jednak zmienił zdanie po wszystkim położyli mi Antosia na biuscie,był taki malutki a krzyczał od samego momentu wyjscia przeokrutnie. Potem na pomiary i tam niestety okazało sie,ze ma niedrozny odbyt co trzeba będzie zoperowac,bo wiadomo,bidak nie ma sie jak załatwić,a ja nie mogę go karmić. Zabrali go do inkubatora,zarówno ze względu na ta wadę jak i niska masę urodzeniowa. Pojechałam później do niego,jest taki sliczny ma takie kręcone włoski,choć niedużo dzisiaj zabierają go na klinikę na operacje,ja natomiast wypisuje sie ze szpitala,bo nie ma najmniejszego sensu,żebym tu siedziała bez mojego synka. No i tyle, dokładnie swój poród mogę opisać z komputera,choć nie wiem,czy Wy będąc przed chcialybyscie to czytać. Odezwe sie jak będzie wiadomo co dalej z maluszkiem
Stary 2012-04-23, 06:24   #650
begie13
Zadomowienie

Hello

nie śpię od 4:30, naszykowałam wszystko mężowi do pracy i postanowiłam do Was zajrzeć, no trochę czytania mam

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Ja nie lubię alwaysów bo one mają tę siateczke drainette czy coś takiego i ona mi centralnie odparza broszkę, więc ja preferuję bellę bawełnianą i też są cienkie, ale bawełnianie.
Ja też zawsze belli używam ...a tak pamiętam teraz, że kiedyś ktoś pożyczył mi Always i strasznie mi się przyklejała i ogólnie czułam dyskomfort, chciałam po prostu zaopatrzyć się w jakieś bardzo chłonne podpaski na noc.

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
jak już miałabym brać to ultra cienkie ze skrzydełkami, ale tak naprawdę polecam po porodzie maternity podpaski z tesko - u nas są na dziale dziecięcym - super, delikatne a nie plastikowe, jeśli będzie to poród naturalny i jeśli będą szwy to w ogóle nie czujesz że je masz - w podpaskach niestety jest dyskomfort - poszukaj czegoś co jest mniej "sztuczne"
Dzięki za podpowiedź ciekawe czy u nas są takowe

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
A wiec dzis miałam usg, dzidzia nadal jest dziewczynką Imie wybralismy i bedzie Maja ( raczej nie zmieni się ) i wazy 2150. Wymiarowo idealna na ten tc, wszystko jest w porzadku. Niestety nie mam zdjecia twarzy, bo nie chciała sie pokazac, tylko to co ma miedzy nóżkami
gratki za wizytę i brawa dla małej, imię śliczne

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

Begie lampę kupiliśmy na allegro http://allegro.pl/philips-massive-ki...243661221.html
przywiezli nam ją do domu, na terenie tychów sami dowożą
Ta lampa jest naprawdę super

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
dzien dobry ja czekam na jutro jak na cud. Mam pytanko do zorientowanch czy urodzonemu dziecku przez cc w 38tyg i 3dniu grozi syndrom wczesniactwa? Bo jest ze mna na sali dziewczyna z bolaca przepuklina od 3dni proszaca o cc ale lekarze nie chca zrobic bo za wczesnie i kaza czekac do 39tyg bo tak ma zaplanowane jest tak zdolowana i nie wiem jak ja pocieszyc. Dobrze,ze nic mi nie jest i ze tu nie rodze bo o tych lekarzach mam coraz gorsze zdanie
Moja siostra miała robione cc w 36 czy w 37 tc, żadnego syndromu wcześniactwa maluch nie doświadczył, wszystko było w porządku, no ale cc była koniecznością, nie mogli zwlekać. pewnie najlepiej by było gdyby dzidziuś jeszcze posiedział w brzuszku

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
jutro moze mnie stad wypuszcza

Cytat:
Dziewczyny NEWS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

sms od andzya:

"...piszę, żeby poinformować, że przed chwilą litrami odeszły mi wody i z mokrym tyłkiem jestem właśnie w drodze do szpitala. Pozdrawiam, andzya"

no to kolejny bobas w drodze super!! andzya trzymaj się tam trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Dowcip właśnie przeczytałam:
Porodówka. Trzeci dzień po porodzie. Mąż najwyraźniej jeszcze pod wpływem pępkowego dzwoni do żony:
- Córciee Cii przynieśli???
- Przynieśli.
- Zjaaadła cośśs??
- Zjadła!!
- A cooo zjadła????
- KU*WA, BARSZCZ!!!

Cytat:
Dziewczyny,jestem w szpitalu,wody cały czas mi odchodzą,ale rozwarcia brak. Czekamy na razie. Jestem na oddziale porodowym. Jak będzie sie coś działo to może uda mi sie napisać na ktg serduszko bardzo ladnie biło
Powodzenia kochana

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 06:27   #651
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

U mnie wczoraj był kiepski dzień i nie miałam sił ani ochoty się odzywać. Do tego Oliwka coś ostatnio daje czadu w nocy zamiast spać i łażę jak zombie. Mało tego, z TZ się nie odzywamy, niby poszło o pierdołę ale oboje jesteśmy zawzięci i uparci i tak to się wlecze.

Andzya serdeczne gratulacje!!!! Dochódź szybko do siebie no i trzymam kciuki za Antosia.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 06:50   #652
begie13
Zadomowienie

Cytat:
właśnie, ja dzisiaj kończę 32tc

Cytat:

Wiecie, że mamusie lipcowo-sierpniowe mają już VIII część wątku?
ale lecą..

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość

Byłam dzisiaj w realu i natknęłam się na super przeceny ciuszków i zabawek. Kupiłam 2 bluzy z disneya (większe na 74 i 80)za 7zł przecenione z 20zł i pajacyk z george za 12zł. Gdybym nie była zawalona ciuszkami to dużo więcej bym kupiła. Tż w sobotę kupił też w realu zabawkę z fp http://www.zabawki-dla-dziecka.pl/fi...iami-p-16.html za 99zł przeceniona ze 180zł a w smyku 230zł kosztuje.
Kurcze jak ja byłam w czwartek w realu to nic specjalnego ni było a chciałam jakiegoś fajnego pajaca kupić...

Cytat:
UWAGA! UWAGA!

sms od andzya:

GRATULACJE klask i:

Trzymam kciuki za Antosia, żeby szybko doszedł do siebie i był jak najprędzej z Wami

Cytat:
Hej piszę,bo akurat przed chwilą sie obudzilam i mam taka możliwość. Jestem strasznie obolala, krocze rypie,ale jestem mobilna. Noc miałam średnio przespana,ale to akurat najmniejszy problem. Tak jak Wam napisałam,wody odeszly mi przed 8,ale skurczy strikte porodowych dostałam po godzinie 13. Nie podano mi oksytocyny, pojawiły sie samoistnie. Antosia urodziłam o 18:30, mąż był ze mną aż do momentu skurczy partych,taka była zreszta umowa,ale profilaktycznie moja polozna i tak kazała mu wyjść,na wypadek gdyby jednak zmienił zdanie po wszystkim położyli mi Antosia na biuscie,był taki malutki a krzyczał od samego momentu wyjscia przeokrutnie. Potem na pomiary i tam niestety okazało sie,ze ma niedrozny odbyt co trzeba będzie zoperowac,bo wiadomo,bidak nie ma sie jak załatwić,a ja nie mogę go karmić. Zabrali go do inkubatora,zarówno ze względu na ta wadę jak i niska masę urodzeniowa. Pojechałam później do niego,jest taki sliczny ma takie kręcone włoski,choć niedużo dzisiaj zabierają go na klinikę na operacje,ja natomiast wypisuje sie ze szpitala,bo nie ma najmniejszego sensu,żebym tu siedziała bez mojego synka. No i tyle, dokładnie swój poród mogę opisać z komputera,choć nie wiem,czy Wy będąc przed chcialybyscie to czytać. Odezwe sie jak będzie wiadomo co dalej z maluszkiem
Antoś rzeczywiście - kruszynka, miejmy nadzieję, że z tym odbytem to nic nazbyt poważnego życzę mu aby szybko powrócił do zdrówka i mógł przyssać się do cyca na pewno już niedługo tak będzie, jeszcze raz ogromnie gratuluję

Idę się jeszcze położyć na godzinkę

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 07:15   #653
doris888
Rozeznanie

Cytat:
GRATULUJE KOCHANA! nawet nie wiedziałam że można się tak szybko wypisać ale fakt jeżeli Antoś będzie gdzieś indziej to rozumiem Ja z tych niedoświadczonych ale proś Kochana o cos przeciwbólowego może cos pomoże i nie daj się Maluszek napewno szybko do Ciebie dołączy! a my czekamy oczywiście na opis porodu !
Jeszcze raz gratki!!
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 07:35   #654
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

andzya, daj znać jak Antoś po operacji.
Czekamy tu na Was
Stary 2012-04-23, 07:35   #655
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Mam do Was pytanie, czy ktoras z Was ma skurcze/bole w pachwinach? Bo ja wlasnie takie u siebie zaobserwowalam... Wczoraj pare w odstepie kilku minut i dzis to samo. Jak mnie zlapie taki bol/skurcz ( nie wiem jak to nazwac) to nie ma szans zeby nawet kroczek zrobic.
ja mam nieraz takie skurcze jak jeszcze leżę w łóżku i wyprostuję prawą nogę. Poboli chwilę i przechodzi.

Cytat:
GRATULACJE!!
Mam nadzieję, ze maluszek szybko dojdzie do siebie po tej operacji i wkrótce będziecie razem. Super, ze poród w miarę szybki.

Ja dzisiaj od 3 nie śpię. Nie dość, ze miałam problemy z zaśnięciem, bo mnie starzy tak wku..., to jeszcze pobudka o 3ej.
Dzisiaj pewnie szybko padnę, nastrój mam do d...
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 08:20   #656
moniczka1302
Wtajemniczenie

Witam z rana!

wlasnie mi sie przypomnialo, ze znowu zapomnialam wziac ten nieszczesny HELICID na zgage a juz jestem w trakcie sniadania.

W ddtvn mowia o dzieciach ktore polknieciu plynu do zmywarek w zlobku.... ciekawe gdzie byly panie od pilnowania tych dzieci??!?! wytoczylabym taka sprawe sądową ze hej!

Andzya trzymam kciuki! Fajnie, ze jestes "na nogach" tak szybciutko!!!

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

dziewczyny wlasnie przegladam allegro i jest baaardzo duza obnizka u uzytkownika darland1

posciel, rozki , zaslonki itp - -50%
Stary 2012-04-23, 08:48   #657
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Cytat:
UWAGA! UWAGA!

sms od andzya:

Gratuluję

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Trzymaj się kochana, nim się obejrzysz synuś będzie przy tobie

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

dziewczynki mam pytanko ,czy was też boli czasami kość łonowa ? Bo mnie od dwóch nocy męczy,a w dzień nawet ok.
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-23, 08:53   #658
niunia32
Zakorzenienie

Cześć!!!

zapowiada się piękna pogoda. zabieram się za segregację ciuszków i pierwsze pranie

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 09:01   #659
pola_m
Wtajemniczenie

cześć

Gratulacje Andzya!!
Trzymam kciuki za operację!
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 09:05   #660
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
UWAGA! UWAGA!

sms od andzya:

Gratuluję syneczka i trzymam kciuki, żeby wszystko już było dobrze!!! Dużo zdrówka dla Was!!!

Witam po weekendowo. Dziś pogoda paskudna a weekend był taki piękny, mimo wieczornych deszczów (woda też potrzebna!).

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości