|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Ja również nie słyszałam żadnej opinii, że po gazie się wymiotuje
Mam zamiar rodzić przy wspomaganiu gazu więc mnie nie straszcie ![]() Dziewczyny, w związku z tym, że jestem teraz w zastępstwie za kism (Szefową), to pozwolę sobie przypomnieć, że cały czas możecie uzupełniać swoje dane na pierwszej stronie wątku np. imię, wiek itp. Proszę tylko o pw, a ja zrobię co trzeba ![]() Oczywiście, to nie jest przymusowe, ale "jak kto chce"
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-22 o 21:26 |
|
|
|
#632 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Też o tym pomyślałam w wersji "...dzień przede mną..." i miałam pisać, ale pomyślałam, że nie będę się odzywać, bo jest Was niemało z terminem wcześniejszym niż andzyi
Jeśli Was to pocieszy, to ja w ogóle nie słyszałam o wymiotowaniu przy porodzie ani nie miałam takich ciągot ![]() Uważam, że gazu warto spróbować, nie ma ponoć żadnego szkodliwego działania dla zdrowia mamy i dziecka, najwyżej nie zadziała...
|
|
|
|
#633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
buziaki i kciuki za Antosia |
|
|
|
|
#635 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje i dużo zdrówka dla Antosia
|
#636 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i dla Antosia żeby operacja poszła sprawnie i szybkiego powrotu do domu.
|
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam spac.
u mnie leje..... wrrrr |
|
|
|
#639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z kichaniem to Cię rozumiem. ANDZYA GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!I DUUUUUUUUUUUUUUUŻO ZDROWIA ZA MALUCHA. TRZYMAM KCIUKI. BĘDZIE WSZYSTKO DOBRZE. W MIARĘ MOŻLIWOŚCI DAJ ZNAĆ JAK SIĘ CZUJECIE.
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnej nocy
|
#641 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gaabbi - też uwielbiam "Przetańczyć z Tobą" Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do poduszki, ja nie miałam w szpitalu, niestety byłam szyta - i naprawdę polecam, bo już w domu miałam coś ala poduszka - na szybko wycięta dziura w ochraniaczu na ogrodowe krzesło - ulga niesamowita ![]() to teraz tylko właściciel tej wyprawki musi się zjawićCytat:
ANDZIA ŚWIETNA ROBOTA I JAK SZYBKO! GRATULACJE Cytat:
niestety ja słyszałam i czułam, chwilę przed porodem nie byłam w stanie nawet butelki z wodą wziąć do ust, bo od razu miałam odruch wymitony, a gaz - o ile zacznie sie go stosować przed tym momentem na pewno pomoże! jeśli ktoś będzie w stanie wziąć ustnik do ust
|
||||||||
|
|
|
#642 |
|
Rozeznanie
|
anydza gratuluje
|
|
|
|
#643 |
|
Wtajemniczenie
|
Antoś będzie leniem, bo urodził się w niedzielę
Idę spać. Dobranoc. |
|
|
|
#644 |
|
Zadomowienie
|
ANYDZA gratulacje i zdrówka dla mlodego
witam pod koniec weekendu, ostatnio spię w ciągu dnia w sobote tak spałam że najpierw film "obejrzałam " potem znowu usłyszałam że 1 połowa jakiegoś meczu się skonczyła a wstałam po meczu czyli po ok 4 h nawet tel od mamy nie słyszałam a dzis powtórka tez się zdrzemnęłam aż maż mnie obudzil bo co ty w nocy będziesz robic, bo w sobote o 5 rano robiłam zupę ![]() raczej tylko warzywa obrałam i wstawiłam i poszłam dalej spac bo jak nigdy po powrocie z wc nie mogłam zasnąć i leżałam w łóżku 40 min a że jasno się robiło poszłam do kuchni mama obiecała że nauczy mnie szydełkować tylko mam przybornik skompletować jak przyjadą na długi weekend a mąż jutro nad morze jedzie i wróci najwcześniej w nocy z czwartku na piątek więc łozko będzie tylko moje bo nawet kota na noc opuszcza dom i wraca ok 5-6 i potem cały dzień spi na szczęście przychodzi w jednym kawałku i kociat nie przyniesie bo po sterylce, co ciekawe w ciagu dnia nie chce wychodzić mimo że okno uchylone chyba się czegoś boi zdrówka dla psiaka i za wszystkie wizyty
|
|
|
|
#645 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
andzya serdecznie Ci gratuluje!!!!
synek pewnie jest cudowny z tego wynika ze porod nie byl chyba az taki dlugi ![]() ps. dalej mnie czysci, w jelitach mam po prostu bombe atomową, do wc biegam co jakies 2h ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
dosc specyficzny---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
odkad biore to odzylam! 2 razy zapomnialam wziac - trzeba na czczo - i zgaga piekla jak ch...era ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
dobrze ze nie wyleciala 2-ka ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
ale co ja moglabym chciec ... w zasadzie nic nie potrzebuje, bizuterii prawie nie nosze, eleganckiej nie lubie.... (aczkolwiek ją czasem tworzę, takie hobby).---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
za wyprawkeTwoj tz ma taka prace, ze musi wyjezdzac? moj na szczescie wyjezdza baaardzo rzadko, ale za to dluuugo pracuje smiejemy sie, ze do wieku emerytalnego to my nie dozyjemy przy tym tempie zycia ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
wiec u mnie raczej odpadł jako alternatywa
Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-04-23 o 00:04 |
||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#646 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja wreszcie mogę powiedzieć zdanie, z którym długo zwlekałam... Spakowałam torbę, tak od A do Z! ale w sumie to leżała mi już tak ze 2 tyg. rozłożona i większość ważnych rzeczy tam była, ale tak wrzucona byle jak, a dziś dołożyłam wszystkie drobiazgi, poukładałam i akurat na styk udało mi się ją zasunąć Mogę rodzić! ![]() Ale skurczy dziś jak na złość mniej miałam... ![]() Dobranoc |
|
|
|
|
#647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no to teraz tylko czekac na porodowke skoroś spakowana
|
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Sorki,że się wtrące.Ja odnośnie wymiotowania w trakacie porodu i gazu chciałam napisać,ale bardziej o numerze dwa.Otoż ja wciągałam gaz i nic mi po nim nie było
A czy pomagał troche chyba tak,ale w pewnym momencie podczas wciągania gazu zaczełam się śmiać,niewiem czy to po nim,czy jakaś głupawka mnie poprostu wzieła.noi powiedziałam,że czuje się pijana,co położna skwitowała że no pijana ale bez efektu kaca A noi nie wymiotowałam w trakcie porodu,ani po gazie. Choć niektóre panie wymiotują podczas porodu,wystaczy oglądnąc sobie filmik z porodu.
|
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
piszę,bo akurat przed chwilą sie obudzilam i mam taka możliwość. Jestem strasznie obolala, krocze rypie,ale jestem mobilna. Noc miałam średnio przespana,ale to akurat najmniejszy problem. Tak jak Wam napisałam,wody odeszly mi przed 8,ale skurczy strikte porodowych dostałam po godzinie 13. Nie podano mi oksytocyny, pojawiły sie samoistnie. Antosia urodziłam o 18:30, mąż był ze mną aż do momentu skurczy partych,taka była zreszta umowa,ale profilaktycznie moja polozna i tak kazała mu wyjść,na wypadek gdyby jednak zmienił zdanie po wszystkim położyli mi Antosia na biuscie,był taki malutki a krzyczał od samego momentu wyjscia przeokrutnie. Potem na pomiary i tam niestety okazało sie,ze ma niedrozny odbyt co trzeba będzie zoperowac,bo wiadomo,bidak nie ma sie jak załatwić,a ja nie mogę go karmić. Zabrali go do inkubatora,zarówno ze względu na ta wadę jak i niska masę urodzeniowa. Pojechałam później do niego,jest taki sliczny ma takie kręcone włoski,choć niedużo dzisiaj zabierają go na klinikę na operacje,ja natomiast wypisuje sie ze szpitala,bo nie ma najmniejszego sensu,żebym tu siedziała bez mojego synka. No i tyle, dokładnie swój poród mogę opisać z komputera,choć nie wiem,czy Wy będąc przed chcialybyscie to czytać. Odezwe sie jak będzie wiadomo co dalej z maluszkiem
|
|
#650 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() nie śpię od 4:30, naszykowałam wszystko mężowi do pracy i postanowiłam do Was zajrzeć, no trochę czytania mam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratki za wizytę i brawa dla małej, imię śliczne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() U mnie wczoraj był kiepski dzień i nie miałam sił ani ochoty się odzywać. Do tego Oliwka coś ostatnio daje czadu w nocy zamiast spać i łażę jak zombie. Mało tego, z TZ się nie odzywamy, niby poszło o pierdołę ale oboje jesteśmy zawzięci i uparci i tak to się wlecze. Andzya serdeczne gratulacje!!!! Dochódź szybko do siebie no i trzymam kciuki za Antosia.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#652 | |||
|
Zadomowienie
|
![]() ale lecą.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Trzymam kciuki za Antosia, żeby szybko doszedł do siebie i był jak najprędzej z Wami Cytat:
![]() Idę się jeszcze położyć na godzinkę
|
|||
|
|
|
#653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja z tych niedoświadczonych ale proś Kochana o cos przeciwbólowego może cos pomoże i nie daj się Jeszcze raz gratki!!
|
|
|
|
|
#654 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
andzya, daj znać jak Antoś po operacji. Czekamy tu na Was
|
|
|
|
#655 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, ze maluszek szybko dojdzie do siebie po tej operacji i wkrótce będziecie razem. Super, ze poród w miarę szybki. Ja dzisiaj od 3 nie śpię. Nie dość, ze miałam problemy z zaśnięciem, bo mnie starzy tak wku..., to jeszcze pobudka o 3ej. Dzisiaj pewnie szybko padnę, nastrój mam do d... |
||
|
|
|
#656 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana!
wlasnie mi sie przypomnialo, ze znowu zapomnialam wziac ten nieszczesny HELICID na zgage a juz jestem w trakcie sniadania. W ddtvn mowia o dzieciach ktore polknieciu plynu do zmywarek w zlobku.... ciekawe gdzie byly panie od pilnowania tych dzieci??!?! wytoczylabym taka sprawe sądową ze hej!Andzya trzymam kciuki! Fajnie, ze jestes "na nogach" tak szybciutko!!! ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- dziewczyny wlasnie przegladam allegro i jest baaardzo duza obnizka u uzytkownika darland1 posciel, rozki , zaslonki itp - -50% |
|
|
|
#657 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- dziewczynki mam pytanko ,czy was też boli czasami kość łonowa ? Bo mnie od dwóch nocy męczy,a w dzień nawet ok. |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!!!
zapowiada się piękna pogoda. zabieram się za segregację ciuszków i pierwsze pranie
|
|
|
|
#659 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Gratulacje Andzya!! Trzymam kciuki za operację! |
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam po weekendowo. Dziś pogoda paskudna a weekend był taki piękny, mimo wieczornych deszczów (woda też potrzebna!).
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.

Mamy V-VI cz.VIII

strach
tak poza tym wszystko okej. Całuję Was
andzya"
i
dla Antosia żeby operacja poszła sprawnie i szybkiego powrotu do domu.

klask i:
13.08.2011
ciekawe gdzie byly panie od pilnowania tych dzieci??!?! wytoczylabym taka sprawe sądową ze hej!