|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
kolanosia mala cudo! A te oczka spogladajace z recznika...
![]() Gucia ja to slepak jestem - dopiero teraz zobaczylam zdjecia Sandruni...jaka ona sliczna! A ten radosny usmiech..! ![]() ![]() Dziewczynki, ciesze sie, ze link troche wam pomogl...ja boje sie sprawadzac nawet, bo chce robi brzuszki, zebym w lecie mogla do tej nieszczesniej Portugalii leciec z jakos wygladajacym brzuszkiem... ![]()
#662 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
tak mi pediatra powiedziała zeby tak podawać. Ja daję z butelki, przygotowałam dziś 200 ml i już 140 ml wypiła ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- a nadal dajesz Stasiowi glukoze?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Dukam ![]() - 7,5kg DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png Edytowane przez gissh Czas edycji: 2010-01-25 o 14:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#664 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zreszta kazdy kto ja widzi to mowi, ze jest bardzo okrąglutka ![]() Ja juz po pogrzebie. Taki mroz okropny byl, ze prawe przymarzla. A moja druga babcia mowila, ze przynajmniej przez 2 mies po porodzie powinno sie unikac takich mrozów ![]() ![]() Byla polozna ![]() ![]() wywalam ten krem na zbity pysk. Jak skonczyl mi sie bephanten to smarowalam sudocreme, bo jesczze mam Nivea baby od pierwszego miesiaca. I teraz zaluje, moglam tylko tym Nivea. Mozliwe, ze przez to ten płacz byl ostatnio, choc pupke przez weekend sie odparzyla. W kazdym razie dzis jest juz bardzo spokojna. Nie bylo mnie dwie godziny a ona sobie leżała ze smokiem. Tz zostal z nia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Sudocrem jest dobry, ale do szczegolnych misji. Cały czas nie mozna go stosować.
![]() |
#667 | |
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o glukoze to mi lekarka kazała dawać szczyptę ![]() Lecę teraz na kurs tańca potem Ci jeszczę odpiszę ale chciałam żebyś to badanie jeszcze ewentualnie zrobiła bo to Cię może uspokoić. Moją lekarke to w każdym bądź razie bardzo uspokoiło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
Konspi nie pokazalas nam jeszcze swojego Stasia!domaga sie fotki
![]() a ta polozna nas oslabila dzis ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Wtajemniczenie
|
ja tylko na chwilke bo musze wkoncu zakupy wyłożyć i pochowac, moja niunia wypiła 100ml mleczka ale płakała dosyć że ma malo dałam jej tego smoka i ciągnie go jakby piła mleko troche mi ją żal bo naprawde jest chyba głodna ale pomału usypia znowu i jak tak mi bedzie ciągle spac to znowu w nocy niebedzie chciała
dziwnie się czuję troche że tego smoka tak ma bo co jej wypadnie to płacz chociaż usypia ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- boziu boziu ciągnie tego smoka mocno jakby chciała wyciś z niego mleczko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |||||
Raczkowanie
|
Dziewczyny tak Was przelatywałam, że aż zasnęłam na 17 stronie, wiec juz sie nie cofam. To przez to moje choróbsko!!! Tak mnie rozlozylo, że ho ho...
Ale zdązyłam przeczytac jakie to wy zboczone jestescie hihihi ![]() ![]() Tak apropo to ja też mam nk i te chce mieć Was w swoich znajomych i ogladac Wasze zdjątka!! Cytat:
Cytat:
![]() Mała teraz czuje sie swietnie, już w sobote nic jej nie bylo, bo sama zaprzestalam stosowania tych kropli. Jak ją przestało bolec to się tak dorwała do butli, az jej sie uszy trzesly jak jadla ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo mi przykro z powodu smierci babci ![]() Co do kremów to ja Sudokrem stosuję tylko na odparzenia, albo jak widze jakies zaczerwienienie Tak to za kazdym razem stosuje Linomag z cynkiem. Jest taki delikatny i nawilzający. Sudokrem jest wysuszajacy!
![]() |
#671 |
Wtajemniczenie
|
a czy to prawda że jak dzieci ciągną smoka to potem mogą mieć problem z zabkami?
|
![]() ![]() |
![]() |
#672 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a pewnie Wiki nie chciał glukozy pić jak tylko szczypta, bo smaku nie miało. Ja właśnie nie wiem czy to glukozawypłukuje czy tylko daje sie dla smaku, zeby dzidzia chciała pić cos innego niż mleko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam się pochwalić, że była kupka
![]() ![]() Co do tego rozdziału mięśni, to wymacałam ( a dużo macania było, bo tkanka tłuszczowa utrudniała rozpoznanie ![]() Co do wagi przy urodzeniu, to ona nie jest najważniejsza, ważna jest dojrzałość organów ![]() Jak znam życie, to Konspi nie pokaże Stasia, bo to by ją trochę zdekonspirowało ![]()
#674 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#675 |
Raczkowanie
|
Co do smoczków to wszystko z umiarem. Ala dostaje tylko do spania, ale do półtora miesiąca dawaliśmy jak była głodna.
Aniulka poobserwuj córcie, jeśli po zmniejszeniu porcji będzie mniej ulewała to było to przekarmianie, jeśli nadal będzie tak samo wróć do większych porcji dla niej i idź do pediatry. Wiem, że serce boli jak sscie tak łapczywie smoka, ale moim zdaniem lepiej tak, niż by się męczyła z ulewaniem. Ja tylko doradzam zrobisz jak chcesz kochana ![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
![]() ![]() |
![]() |
#676 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kachula odnośnie hula hopa to ja sobie kupilam juz chyba miesiac temu, alo i wiec ijeszcena nim nie cwcyla. Kupilam taki z kulkami maswaniapodobno sa sper efeky, al tylkowtedy jk sie cwiczy, ni elzy w konci ![]()
![]() |
#677 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Ale mam dziś jakiś beznadziejny dzień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 | ||||
Zadomowienie
|
Na kurs nie poszłam bo za zimno ale ze mnie leber
![]() ![]() Brombi i Guciu nakrmiłam Wikiego o 20 i przez sen 0 23 a mimo to i 3.30 i tak się obudził ![]() ![]() Dziś go nie będę dokarmiać przez sen i zobacze jak mi się znowu obudzi o 3 i potem będzie spał do 8 to go już tak chyba zostawię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Konspi ja daje małemu w butli z TT. Ale obecnie już go tak nie przepajam bo mi ta woda też krew rozrzedza a jak już pisałam to WIki ma słabe wyniki. Jak już wyżej pisałam nie dawajcie tak dużo tej glukozy bo się przyzwyczają maluszki. I jeszcze mam pytanko Konspi jakie macie wyniki krwi tzn hemoglobine i hematokryt? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
A u nas oprocz pupeczki odparzenie bylo pod paszką. I to w sumie moja wina. Bo przez ta szczepionke, zeby jej nie zamoczyć nie mylam dokladnie tej paszki. I dzis wszytskie zakamarki Malej poogladałam i zobaczyłam, ze pod paszka ma odparzone:/ wiec jej to wyczyscilismy i nakremowalismy i dzis jest spokojniejsza, nie marudzi i teraz ładnie spi...
Kareninina ja tez mam przerwe na palec... acha!Kareninka i 2befree, Tz mi zrobil system wiec nei mam tych ebookow, zapomnialam na amen Wam odpisac. Moze ktoras z Dziewczyn Wam wysle. Chociaz tam i tak jest tylko jeden rozdzial o karmieniu ![]() acha!Laski po jakim czasie przyszedl Wam @? u mnie jutro mija 5 tyg po porodzie i chyba zaczyna mi sie!kurde...skonczyly mi sie w tamtym tyg plamienia a tu od nowa... Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-01-25 o 17:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Raczkowanie
|
Brombusiu i Kolanosiu ja jak karmilam piersią to jadlam krewetki i paluszki krabowe i sushi
![]() ![]() Kachula co do hula hopa to ja sobie sprawilam jakis miesiac temu, albo i wiecej, takie specjalne z kulkami do masaży. Podobno przynosi super efekty ale niestety, nie jak lezy w kącie ![]() ![]() ![]()
#681 |
Zakorzenienie
|
Samanta a jak wyglada dzien u Was?
ja od dwoch dni zapisuje pordy karmienia oraz przewijanko, zeby wiedziec jak to wyglada. I porownujac te dwa dni mniej wiecej te same pory wychodza ![]() tak jak kiedys pisala Brombi, moze jakis wzor sie wyloni i dzieki temu bedziemy wiedziec co zrobic. Choc u mnie to karmienie co 2 godziny w ciagu dnia to chyba nie najgorzej. CHoc na poczatku te pzrerwy byly o wiele dluzsze... |
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie bede już ryzykowac, zrobię tak jak mówisz, do niej uż nie pójde. A była szczepiona: Infanrix hexa (6w1) i Rotarix. Tej mojej sie pytałam to niby powiedziała ze wszystko w porzadku, ale teraz to juz jej w nic nie uwierze,bo tak jak piszesz, jak mogła nie zauważyć żółtaczki, jak zauważył ją młody facet-ortopeda!!!!!! siedze juz jak na szpilkach i czekam na to jutrzejsze badanie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A brzuszek na pewno będziesz miała extra do wyjazdu do Portugalii. A ja muszę się pochwalić, że dziś Sandra po raz pierwszy się zaśmiała ![]()
![]() |
#684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez sie dolaczam do pochwal! ![]() ![]() no i gratuluje smiechu! Moja Niunia narazie sie usmiecha nieswiadomie, najczesciej jak ssie cyca to wtedy usmiechy trzaska ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do @ to ja miałam też tydzień przerwy i potem dostałam. I to taką konkretną że aż się bałam czy nie za bardzo. I to była moja 1 i ostatnia bo teraz biore Azalię i mam spokój ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ciekawe jak tam Asicca o niej też często myślę. Aż mnie ciary przechodzą jak sobie przypominam jej wiadomości.... Mam nadzieje że są już w domku. Asioczka i Kolanosia śliczne mamusie i dzieciaczki ![]() ![]() GUcia a po Sandrę to na NK?? ![]() Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2010-01-25 o 17:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do @ to mam nadzieje, ze to jednak nie bedzie jeszcze...szkoda by bylo, niektorzy nie maja kilka miesiecy a nawet rok ![]() a jak sie bierze ta Azalie to sie nie ma @? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Położna twierdzi, że zmniejsza się mu żółtaczka, bo widzi go co tydzień i widzi różnice... tak, że wszystko wyjaśnią badania które zrobię neidługo... A i neurolog zapytał czy karmie piersią, jak powiedziałam, że tak to stwierdził, że narazie nie be dzie go męczył tą żóltaczką... czyli zcasem faktycznie zależy od wielu czynników... trzeba to kontrolowac badaniami a wszystko się wyjaśni... byle się poziom bilirubiny zmniejszał... ja nie wiem ile mały może jej mieć... zrobie to badanie pierwszy raz... starsznie sie boję jaka wartość się pokarze... Cytat:
Acha i położna mi mówiła, że różne są "szkoły"walki z żółtaczką, jedni uwqażają, że trzeba dopajać wodą z glukozą, a inni że jak najczęściej przystawiać do piersi... może na jedno dziecko lepiej dziuała jedno na inne drugie?Bo dziewczyna z wątku innego przystawiała do piersi jak najczęściej i się widocznie zmniejszyła żółtaczka... zaraz to zeświruje od myślenia o tym... |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 |
Wtajemniczenie
|
Domi u nas godziny w miarę podobne. Ale Iwo chce za często jeść - a jak daje mu smoka to wpada w taki szał że szok
![]() ![]() Boje się że za dużo je ![]() ![]() A no i w nocy cyrki...... |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Zadomowienie
|
witam wieczorowo
![]() Zdecydowałam że jedną porcję ciuszków dam koleżance a drugą spróbuje sprzedać na allegro zawsze to tą kaskę kupię coś Oliwii ![]() Chwalę się swoim skarbem,który kończy jutro 2 miesiące ![]()
#690 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Prawidłowa temp. to między 36 a 37 st. przy czym w pupce jest zawsze o pół stopnia więcej. Co do tras, to ja mieszkam o rzut beretem od wojewódzkiego parku, takiego duuuużeeego i tam wszędzie są chodniki, więc wybojów nie ma ![]() Znowu się wydatek szykuje rzędu kilkuset złotych ![]() Pięknie wyglądacie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super ![]() Cytat:
Jak wpada w szał jak dostaje smoka, to go uspokajaj, śpiewaj, głaszcz, odwracaj uwagę ( np. jakimś nowym dźwiękiem). Ciekawe co tam u Madzi i Grzesia? I Asiccca już dawno się nie odzywała, mam nadzieję, że Dominisie wypuścili ze szpitala. Co do odparzeń Domi, Filuś też miał pod paszką, bo Tatuś mu niedokładnie osuszał ![]() My pudrujemy paszki ![]() Filuś spi, a mnie czeka góra prasowania ![]() Dziołszki, była któraś na "Avatarze"? Bo mam ochotę się wybrać, ale czy warto? ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- ![]() Marta, Oliwka chyba do Ciebie podobna, co? Śliczne ma oczęta, a te usta, jak Angelina Jolie ![]() Kolanosiu, co do smoczków TT, to może taki wieloprzepływowy by zdał egzamin? http://www.allegro.pl/item898839290_..._0m_0_bpa.html
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-01-25 o 19:41 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.