|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() mam tez instrukcje na plytce, ktora byla dolaczona do chusty, ale z tym panem mi sie lepiej wiąże ![]() ![]() bogus85; moja raz mi kupe do wanny zrobila ![]() malina81 gratulacje i buziaki z okazji 3 miesiaca ![]() ![]() ![]() Cytat:
ale tez sie wkurzylismy na maksa ![]() Cytat:
![]() i zarowno na stronce, jak i w ulotce jest napisane, ze chusta tkana sluzy najdluzej, bo nadaje sie nawet dla dzieci do 30kg(wtedy nosi sie na plecach lub na biodrze). wklejalam kiedys linka do forum, wkleje jeszcze raz, bo babka naprawde jest super- http://parenting.pl/doradca-ds-stosowania-chusty/ Katarina081 - szczescie w nieszczesciu, ze wyprobowalas na sobie te krople! tego lekarza to normalnie ![]() a tu moj Anioleczek, od razu śpiocha łapie, jak tylko sie ją zapakuje do chusty i mala "dresiara" - tak TZ stwierdzil ;] choc dla mnie to wyglada jak jakis chochlik ![]()
![]() |
#632 | |||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Hej mamuśki!
Zasadę taka mam, że po większej nieobecności nie odpiszę, póki Was nie przelecę....i to mnie kiedyś zgubi bo 2 dni (oczywiście na raty) musiałam Was podczytywać! U nas juz lepiej...Na usg brzuszka na szczęście nic nowego nie wypatrzyli, ale niunia dalej dawała ostro czadu. Po 2 dniach na mleku bez laktozy i mojej diecie bezmlecznej zaczełam widzeć światełko w tunelu. Z tego wynika, że Lenka ma nietolerancje laktozy. Niestety sama dieta nie wystarczyła i od 3 dni podaję też debtidat. Co prawda zdarzają się okropne ataki kolki i wrzask jest taki,że uszy puchną, mała się pręży (zazwyczaj tez wtedy ulewa i to bardzo), ale z dnia na dzień jest troszkę lepiej więc mam nadzieję, że jakoś wyjdziemy na prostą. Najgorsze jest to, że przez te brzuszkowe problemy mała przyzwyczaiła się do noszenia na rękach i już 2 noc spędziła ze mną w łóżku. Wcześniej nie pozwalałam na to ale jak sie pręży to na wszelkie sposoby chcę ją uspokoić i na łóżku się kończy. Nic poczekam aż będzie jej lepiej i znowu zacznę walczyć o swoje łóżko!!! Z nowości powiem tez tyle, że i u nas pojawiły sie okropne pleśnniawki....skąd to cholerstwo skoro wszystko sterylizuję???? Pędzluję jej język Nystatyną ale jakiś większych rezultatów nie widzę..nie wiem kiedy my się tego gówna pozbędziemy. U nas plan dnia zaczyna się stabilizować. Karmienie w dzień i w nocy równo z zegarkiem w ręku co trzy godziny. Chciałabym bardzo wydłużyć jej przerwy między nocnym karmieniem, zacznę ją dokarmiać na spiocha może koło połnocy i zobaczymy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Guciu córeczka przesłodziaśna, piękna i jak się uroczo uśmiecha ![]() Kareninka antenka synka the best! W ogóle super przystojniak! Moja Lenka tez ma taka małą antenkę! Zahario czupryna Miriam kładzie na kolana! Nigdy takich włosków nie widziałam, zabójcza. Wczoraj razem z moja mamą i TŻ się nią zachwycaliśmy ![]() ![]() Domi wpółczuje kochana z powodu babci, ale nie zadręczaj się. Ja dowiedziała się o chorobie babci jak byłam na wakacjach, jakos tak we czwartek po południu. Wracaliśmy w sobotę rano i nawet do babci nie zadzwoniłam, chciałam sama do niej pojechać....juz nie zdążyłam. Też często o tym myślę, ale z drugiej strony starałam się być zawsze dobra i miła i mam nadzieje że taką mnie zapamiętała i wie że strasznie mocno ja kocham. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I ja wam tu tak pisze o moim wyregulowanym dziecku a tymczasem matka na wizażu i zapomniał, że dziecko powinno juz godzinę temu dostać jeść! A, że córeczke mam grzeczną (jak jej kolki nie męczą)to śpi biedna i nawet sie nie upomni ![]() To lecę mamuśki, może potem wstawię foto mojego małego pulpecika! Tydzień temu ważyła już 4040g ( w 6 tyg)!
![]() |
#633 | ||
Zakorzenienie
|
Katarina ale z Małą już lepiej, prawda?
W końcu doszli lekarze co to było ? Podejrzewają, że uczulenie na jakiś składnik leku? Trzymaj się i szybko zdrowiej ![]() Cytat:
![]() Termometr to ja mu wsadzam co najmniej raz dziennie, jak mu temperaturę mierzę, ale boję się tak go pobudzać do tego zrobienia kupki, bo co jak potem sam nie będzie umiał? ![]() ![]() Zauważyłam, tyle że ja w ogóle nie pieluszkowałam, więc nie jestem w temacie ![]() Cytat:
![]() Całkiem fajna z niej "dresiara" ![]() Dziewczyny, młody śpi, a ja tęsknię do wiosny, więc zaczęłam się zastanawiać, jak by najlepiej Małego brać ze sobą na rowerowe wycieczki. Co myślicie o przyczepkach? Bo na fotelik to on będzie jeszcze za mały http://www.koloroweru.pl/strony/przyczepki.html
![]() |
#634 |
Rozeznanie
|
ale jestem zła....chiałam małej wstawic mleko do podgrzewacza i wylałam całe 120ml swojego mleczka............kurde nie dość, że mam mało mleka i z taką krwawica je odciągam to jeszcze mi się wylało!
#635 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej!
Ela, ja to napisalam nie po to żeby Cię denerwować tylko po to, żebyś z tą lekarką uważała, bo my u takiej samej bylismy. Nie wiem jakby sie to skończylo gdybysmy w szpitalu nie trafili na kompetentna panią profesor... Glowa do góry, dopajasz małą, macie czopki, bedzie dobrze. Cytat:
Teraz pytanie odnośnie dopajania - w jakich proporcjach tę glukoze rozpuszczacie? 1 łyżeczka na ile ml??? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas się dobrze skonczylo, jestem dobrej myśli, że u Was tez puści w końcu. Robilas drugi raz poziom b.? Więc ważne żeby zaczęła sie obniżać w koncu. Eluś bądź dobrej myśli ![]() Poczekaj do jutra. I podawaj te czopki, nawet jesli mala senna po nich będzie.
![]() |
#636 |
Wtajemniczenie
|
KOLANOSIA a ile twoja córcia ważyła po urodzeniu że teraz w 6tygodniu waży 4040gr. bo moja córcia ma w środe 4tygodnie i waży już 4100 a jak sie urodziła to miała 3300 wychodząc ze szpitala ponoć 3090 ale niewieże w to bo na porodówce powiedzieli mi że waży 3300 a na drugi dzień powiedzieli że 3100 więc niewiem jak faktycznie było
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że już do nas wróciłaś. Mam nadzieję, że Malutkiej szybko brzuszkowe sensacje się unormują. Kochana, Ty to masz ostatnio pod górkę, najpierw Tofik teraz nietolerancja laktozy ![]() A wspólnym spaniem się nie przejmuj, najpierw uporasz się z małym brzuszkiem to się weźmiesz i za to.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jam też jest pilna wizażanka, skrupulatnie nadrabiam, ale nie produkujcie tak dużo, bo moj Staś juz tez ma jedzonko spóźnione, lecę, pa
![]() |
#639 | |||
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
![]() U nas też dzisiaj -11 stopni więc nici ze spaceru ![]() ![]() Malina Gratulacje z okazji 3 miesięcy Tomka!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Wtajemniczenie
|
jejku ta moja kruszynka po tym dużym zwróceniu tego mleczka tak słodko sobie śpi aż się niemogę na nią napatrzeć
![]() ![]() tak ostatnio myśleliśmy z moim że dzidziusie są takie bezbronne i delikatne i jak to niektórzy mogą tak bić i krzywdzić te maluszki az sie to w głowie niemieści przecież one są tak delikatne i przekochane i zmierzyłam sobie znów cukier i wkoncu chyba sie normuje mija już 4tydzień po porodzie a ja ciągle miałam podwyższony ten cukier juz myślałam że mi ta cukrzyca zostanie ale jednak coś sie chyba normuje bo po serku danio zawsze miałam wysoko a teraz zmierzyłam po danio i już po 40 minutach było 98 super ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamuśki... i to będzie na tyle ode mnie, bo zalatana jestem między sprzątaniem, praniem, karmieniem, prasowaniem, przewijaniem, zabawianiem i załatwianiem papierów. Poza tym nie mam weny na pisanie. Pewnie odezwę się wieczorem.
Miłego dzionka wam życzę ![]()
![]() |
#642 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak temp powinna być prawidłowa w pupce? jeśli chodzi o przyczepki rowerowe, mój TZ jest zapalonym rowerzystą (365 dni w roku jeździ do pracy rowerem, odpoczywa na rowerze,najchętniej też by spał na rowerze, mamy ich w domu 4 ![]() ![]() Ale jeśli u Ciebie są jakies fajne traski rowerowe bez wybojów to jak najbardziej fajna pomysł ![]() Cytat:
Cytat:
ja na 100 ml daję łyżeczkę glukozy, taką trochę kopiastą. To dobrze, czy za mało czy za dużo?? jutro pójde zbadać bilirubinę (miałam iść w środę, ale nie wytrzymam do środy) Zobaczę czy po tych 4 czopkach i dopajaniu, spada to świństwo... Jak nie, to właśnie nei wiem czy znaleźć jakiegoś prywatnego pediatrę czy udać się do szpitala. Jak myślisz?? i jeszcze się zastanawiam - bo Olka była szczepiona podczas żółtaczki, czy to nie wpłynie jakoś negatywnie na nią ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-01-25 o 13:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki,
ja tylko przelotem, bo zalatana jestem dzisiaj... ![]() Tylko chcialam, zebyscie rzucily okiem na to, bo wydaje sie dosc wazne... ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=398552
#644 |
Zadomowienie
|
kochane powiedzcie co robicie z za małymi ciuszkami dzieciaczków?
ja mam już 3 torby i nie wiem co z tym zrobić?dałam ogłoszenie na osiedlu ale niestety nic ![]() ![]()
#645 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki Brombi ![]() ![]() ![]() A tak poważnie to staram się myśleć pozytywnie i najważniejsze że widze poprawę po Lence. Widocznie ma jeszcze niedojrzały ten przewód pokarmowy, urodziła się taka maleńka....No ale jak juz będzie całkiem dobrze to nieodpuszczę małej szantażystce zasypiania w łóżeczku! A oto my
![]() |
#646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie tz silikonem juz robil i nadal wieje jak cholera,latem jak wymienialismy to wszystkjo ladnie pieknie a zima wyszło szydło z worka ![]() ![]() ![]() u mnie -6 wiec tz wyslalam na pol godzinki na spacer z malym bo pieknie slonce swieci i wiatru nie ma a ja biore sie za placki ziemniaczane bo sobie tz dzis zazyczył tzn ładnie poprosił ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Rozeznanie
|
Mamusie
Mam jeszcze jedno pytanko. chciałam zobaczyć jak będzie zachowywać się Lenka na Bebilonie comfort tym na kolki i wzdęcia.Wszystko pięknie ale jak go chciałam dziś podać to okazuje się, że bardzo ciężko przechodzi przez dziurke w smoczku. Jest gęstszy i mała nie potrafi go wyciągnąć. Używam smoczków Tommee Tippee bo innych mała nie potrafi ssać a one są w dość okrojonej wersji. Jedna dziurka do 3 miesięcy, potem dwie, ale z szerokością to chyba tak samo. Poszukałam w neie i widzę, że są też takie do kaszki, ale mają oznaczenia od 6 miesiąca. Czy myślicie, że byłby dobry do tego gęstego mleka? Może ktoś też miał taki problem?
#648 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#649 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja taka przyczepke zobaczylam pierwszy raz "na zywo"dopiero w tamtym roku w wakacje, jak pojechalismy poszwedac sie po sandomierzu. wydaje sie, ze to super sprawa. moj TZ- zapalowny rowerzysta (czasem sie smieje, ze ma dwie zony- mnie i "kolareczke"), jak zobaczyl faceta, to az mu zdjecie pyknął i od razu zapowiedzial, ze musimy to miec! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
piekna Mama i piekna "mala szantazystka" ![]() ![]() Cytat:
a u nas - 17, a slonce piekne i kusi jak nie wiem... ja chce na spacerek! ![]() kurde TZ marudzi mi na temat plackow juz od tygodnia ![]() a i jeszcze http://www.szkolachustonoszenia.pl/ ![]() ![]() ![]() konspi tez sobie nie wyobrazam kto bedzie dzwigal klocka 30 kg ![]() ![]() ![]() ale tak napisali na ulotce ![]() ![]() ![]() kolanosia co do bebilonu comfort, to my uzywalismy smoczka "2" z aventu i bylo ok (przez "1" nie chcialo leciec, albo lecialo i sie zatykal). robilam tak, ze dodatkowo jeszcze mieszalam mleko tą lyzeczka, ktora dodaja do opakowania i wody troche cieplejszej niz to zalecane 40 stopni i ladnie sie rozpuszczalo.
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-01-25 o 13:38 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Zadomowienie
|
Witam u nas dziś -6 więc może się przejde z małą na spacer.
Gucia a jaką Ty pijesz herbatke na lkatacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |
Zakorzenienie
|
no to jestem na chwilkę. Dziecko zasnęło mi na macie edukacyjnej
![]() ![]() Cytat:
![]() taką kupuję gotową mieszankę w saszetkach: koper włoski + kminek + anyż
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-01-25 o 13:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem jeśli Twoja Lenka ma nietolerancje laktozy (moja Ala też to ma) to nie wiem czy Comfort to dobry pomysł, tam laktoza jest, chyba musiałabyś spróbować Bebilonu Pepti, gdzie jest niska zawartość laktozy, a białka są już zhydrolizowane. A co do Debridatu to poprawi się zobaczysz, ja widziałam poprawę po tygodniu, a po dwóch znaczące efekty ![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Zadomowienie
|
o ile dobrze pamietam, to w Bebilonie Comfort jest obnizona zawartosc laktozy i bialko czesciowo zhydrolizowane.
#654 |
Rozeznanie
|
Asioczka niestety Lena Aventu nie chce ciągnąć, w ogóle innymi smoczkami gardi tylko tommee tippee nam został
![]() Ravene ale chyba Bebilon comfort tez jest niskolaktozowy???Przynajm niej tak mii sie wydawało? jejku teraz to ja już zgłupiałam? ![]() A wy teraz jakiego mleka używacie? jak po nimz kupkami? i czy wam tez powiedzieli, że to mleko bezlaktozy to tylko na jakis czas? Do kiedy macie je stosować?ale duuuuuuuuuuuuuuużo pytań ![]()
#655 | ||
Zakorzenienie
|
Brombi, ja tez jestem fanka rowerowania i wczesniej to prawie kazdy weekend spedzalismy z Tż-em na dwoch kołkach, ale nie wiem czy na naszych ściezkach rowerowych będę obijac maluszka..> Stronke pokażę małżowi, dzieki.
Cytat:
![]() Ja z kolei wyrzucam sobie że wczesniej mu tej glukozy do picia nie podawalam, tylko posłuchalam tej lekarki - też twierdzila, ze ta glukoza wcale nie pomaga tak naprawde. ![]() Cytat:
![]() Maria - hipp ma gotowa herbatkę na laktację. To moze do jakiegoś domu dziecka oddać?
![]() |
#656 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to moza do domu dziecka zanieś albo wystaw na all, to jeszcze jakies pieniążki bedziesz z tego miała na pieluchy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#657 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
karenina dzięki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 |
Zakorzenienie
|
Kareninko wlasnie spradzilam i mam ten caly rozstep miesni
![]() Kolanosiu ja daje malemu NAN1 i nie mamy zadnych problemow z nietolerancja mleka krowiego. Kupy normalne ale byc moze to dlatego ze taka butle formuly to maly dostaje c drugi dzien jak ja usypiam starszego syna a tz zajmuje sie w tym czasie Tomkiem. poprzesadzalam dzis z Adikiem kwiatki. Mam cale 2 wiec nie bylo duzo roboty ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-01-25 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#659 | ||
Zadomowienie
|
kolanosia- piękne Dziewczyny
![]() Cytat:
![]() ![]() dobra czekam do jutra i bede główkować jak wyniki będą niedobre ( oby nie!! ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]() dzięki za linka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Zakorzenienie
|
Ela, nie wiem czy lyżeczka na 100 ml to nie za malo?
![]() Może Kate nam pomoże... A w czym podajecie? W butli? Ja na razie strzykawką się bawilam.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.