|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#662 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() cambria04 ja płacę 140 za wizytę z USG |
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że następnym razem będę na tyle ogarnięta, że się zapytam, ale nie wspomnę o poprzednich
![]()
#665 | ||||||
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
tez bym chciala trojke, ale nie wiem nawet czy na drugie mnie bedzie pozniej stac ![]() Cytat:
a chociaz w Twoim miescie to wesele? Cytat:
to imprezowy sierpien sie zapowiada ![]() Cytat:
ja tez zawsze mialam II nawet jak posiew niczego nie wykrywal - nic sie nie martw ![]() Cytat:
Teraz zaplacilam 100 zl, ale ten nowy lekarz bierze 85 zl wiec troche zaoszczedze ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Raczkowanie
|
nie bój się on tam dobrze to zapamiętał albo zapisał
![]() ![]() ![]()
#667 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Pocieszam sie ze gdyby mnie chcieli zwolnic to na pewno nie mieliby dylematow czy to juz wypada czy jeszcze nie ![]() Poza tym pracujemy by zyc a nie zyjemy by pracowac - czyz nie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
poza tym zapomniał abyście mnie dopisały
Asia 22 lata pierwsza ciąża, OM 04.06.2013, TP 14.03.2014
http://www.suwaczek.pl/cache/a36f317b2e.png Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014 ![]() ![]() Edytowane przez asialll Czas edycji: 2013-07-19 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 | |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny za pocieszenie co do tej II grupy cytologii, trochę się uspokoiłam... już nawet miałam odwoływać nasz jutrzejszy wyjazd nad morzem byłam taka załamana i coś sobie oczywiście wmawiałam, że z Kropką może być nie tak... ale co ma być to będzie, a wierzę, że będzie zdrowa
![]() Cytat:
ps. biorę dziennie 13 tabletek dosutnych (1x tarczyca, 3x magnez, 6x na pęcherz furaginum, 2xtrilac osłonowo, 1x kwas foliowy) i dwie dowcipne :O jakas masakra, bo nie mam apetytu oprócz tej ostatniej sałatki warzwynej... żyję tylko na tabletkach ![]()
![]() |
#672 |
Wtajemniczenie
|
cześć kobiety
![]() ja tak z doskoku jak zwykle, nie ogarniam ![]() podczytuję was oczywiście! witam nowe przyszłe mamusie, cieszę się że już serduszka słyszycie i wszystko z fasolkami ok! ![]() ![]() co do samopoczucia to u mnie kiepściunio także łączę się z wami tak samo zmagającymi się z mdłościami jak ja ![]() a wieczorami bierze mnie takie spanie że oczy mi się zamykają żywcem! ostatnio chodzę spać z moją dwulatką nawet przed 21 ![]() co do wesel też mamy kilka ale chodzimy na same śluby. np. jutro idziemy. ja straciłam w lutym tatę więc wesela odpuszczamy w tym roku. cambria ja prywatnie płacę 140zł, chodzę do tego samego lekarza co 2 lata temu z córką i już się podniósł 20 zł ![]() co do mojej durnej pracy to zrobię tak jak mówicie - pójdę na L4 ale uwierzcie mi że boję się im powiedzieć że jestem w ciąży! ehh ![]() tak się cieszę że weekend i 2 dni wolnego że sobie tego nie wyobrażacie. a już piątek wieczór buuuuuu Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-07-19 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przykro mi ![]() A powiedz mi, gdzie Ty pracujesz że aż tak się boisz powiedzieć?
![]() |
#675 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jak chcesz mieć pewność to udaj się na usg
![]() |
#676 |
Wtajemniczenie
|
elunka a w takiej firmie produkcyjnej, nic specjalnego -dział handlowy ale szefowa zołza, przemiał ludzi okropny. brak szacunku do człowieka - ciśnienie na wyniki sprzedaży. to branża budowlana - a kryzys robi swoje, jest marna sprzedaż - a ona furii dostaje codziennie że nie zarabia tyle ile sobie założyła. czepia się o wszystko. chodzi non stop zła i się wydziera o wszystko
ehh szkoda gadać - pomyłka ta praca ale moje dni sa już tam na szczęscie policzone uffffff ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Raczkowanie
|
na usg byłam 10 dni temu, było serduszko i wszystko ok... nie jest wskazane takie czeste usg, więc chyba nie będę ryzykować teraz.
#678 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A dlaczego nie jest wskazane częste usg? Bo ja byłam dzisiaj (ale sama) i chciałam za 2 tyg. iść z mężem żeby też mógł zobaczyć...
![]() |
#680 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
usg to jakby nie patrzec tez w pewnym stopniu napromieniowywanie, więc zaleca się je w ciązy co 4 tygodnie najczęściej.. przynajmniej tak gdzies czytałam, jak są jakieś inne opinie to mnie poprawcie.
![]() |
#681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj się, ja bym codziennie chodziła do pracy z myślą "Ja wam pokażę" ![]()
![]() |
#682 | |
Zakorzenienie
|
Fajne, wszystko takie nowe
![]() ![]() o kurcze, współczuję ![]() bo troszkę plamiłam... Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...sie_35862.html tu sa skróty ale twoich nie ma moze on inna ma maszyne , mój tez ma inna i do konca nie wiedziała co oznaczaja literki na opisach ![]() to zalezy od lekarza jeden chce co dwa tyg drugi co ms znam nawet przypadek ze kobita na poczatku chodziła co 2tyg i pod koniec a reszte ciazy co połtora ms ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
a ktora je kwas foliowy? jesli jeszcze nie jecie to wazne zeby kupic i jesc ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Ja tez płace niecała 100 i za kazdym razem mmam usg i 3 zdiecia dzidka ![]()
![]() |
#684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hejka ![]() Biorę kwas foliowy oczywiście, i za wizytę płaciłam około 100 zł (zależy co było). Teraz chcę iść do poradni, bezpłatnie. Zapaleniem pęcherza nie martwcie się dziewczyny! Nic maluszkowi nie będzie ![]() Po całym tygodniu czuję się super, nawet teraz jeszcze spać mi się nie chce ![]() ![]()
![]() |
#685 | |
BAN stały
|
Cytat:
A zalecane są w ciąży 3 USG ![]() Edytowane przez 23Paula23 Czas edycji: 2013-07-19 o 22:30 Powód: :) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |||
Zadomowienie
|
Witam w sobote
![]() Usnęłam z córą o 21 i obudziłam sie teraz wrrrrrrrr kąpanie,przebieranie,jedz enie picie no i nie chce sie spać ![]() Kurcze zauwazyłam ze troszke mi brzuszek wypchnęło już, musze jutro znaleźć zdjecie z poprzedniej ciąży i porównać ![]() ale wydaje mi sie ze ze w tamtej ciazy pozniej był widoczny niz teraz Dziewczyny,któraś pisała o cene wizyty, ja płace 70 zł z usg, wszelakimi badaniami ,zdjęciami itd wiec chyba nie mam co narzekać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja miałam om 16 maja i dwie wizyty zaliczone, z kazdej zdjęcie i widać różnice w wielkosci mojego dzindolka ![]() Dobrej nocki ![]()
![]() |
#687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ps. czytam Ciężąrówką przez 9 miesięcy. Całkiem przyjemna lektura. ![]() Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-07-20 o 05:43 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wyrywanie zęba-ech,że też teraz się musiałaś nacierpieć. Ja wczoraj byłam u dentysty, nie mogłam brać znieczulenia, ale w przypadku rwania zęba to chyba konieczność Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#689 | ||||
Moderator
|
Cytat:
faktycznie duzo tego Cytat:
na pewno - tez nie mamy czym sie stresowac ![]() Cytat:
no to tym bardziej to olej - przyjdz ze zwolnieniem i sie nie tlumacz ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ALe wy duzo dziargacie nie nadazam... ![]() Rossa nie martw sie tak ja tez i pewno wiekszosc z nas zyje teraz na tabl.Infekcje musisz wyleczyc i juz,a pamietaj ze to dopiero poczatek i pewno nie jedno ci jeszcze beda leczyc w ciazy,nie martw sie dzidzius na pewno na tym nie ucierpi! Side za serduszko ![]() Cambria ja place 200zl plus badania i leki. Headzik gratuluje! wiem co czujesz z tymi mdlosciami... Paula na fundusz tylko 3-4 usg ja sobie tego nie wyobrazam! ja chodze co 4tyg i to dla mnie za malo,chociaz jak widac jak dzidzia tak rosnie szybko piekne przezycie ![]() Katekate tez po tej kuracji bede brac lactovaginal. Teqiba wesele niestety nie w miejscu zamieszkania,ale w domu rodzinnym wiec jak bede zmeczona po prostu wychodzimy i juz. Leze w lozku jem sucha bulke ktora od godziny nie moge zmeczyc ![]() Edytowane przez Gianna M Czas edycji: 2013-07-20 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.