Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-10, 22:16   #661
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Kolejna tragedia
Szczerze i tak wolałabym wiedzieć co jej się stało, jakie były przyczyny itp...

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ps. a tesciowa ma taką manie na temat dziewczynek ze nawet ostatnio tymkowi rożiwą czapke zimową kupila a jak bylam w ciazy z nim to dostal dwa rozowe kombinezony , jak juz byla znana plec.
niezła teściowa. Nie zazdroszczę

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 22:32   #662
asienka213
Wtajemniczenie

side jeszcze zapomnialam Ci podziekowac za namiary napewno sie wybierzemy w oba miejsca Juz widze radosc mojego tzta on uwielbia po sklepach chodzic, zwlaszcza po tych wielkich centrach

wlasnie doczytalam o tej dziewczynie to jest straszne, co to sie dzieje

dobranoc

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 22:36   #663
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Ta historia o dziewczynie co miała termin na 17.11 i straciła dzieciaczka 5.11 ?? Słyszałam i zmroziło mnie to niesamowicie Poronienie w 6-8 tc jest straszne, to co przeszła Cobra jest przeokropne a na tą historie nie mam słów
Tak, o tej
Zmroziło to mnie i męża całkowicie. Wiem, że takie historie się zdarzają, ale gdzieś, u kogoś, ale nie tak realnie...
Stary 2013-11-11, 01:57   #664
_Saskia_
Przyczajenie

Cytat:
No to jest szansa dla mnie

Wychodzi na to, że moja Majka będzie łobuzem strasznym i na dodatek będzie prowadziła nocny tryb życia

No dziewczynki uciekam do jutra
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
O, nie!!! to ja nie będę miała łatwo
Musiałam wstać coś wszamać, bo głód nie dawał mi spać też tak macie? i przyszłam coś skrobnąć
Nie mieliśmy wczoraj prądu do 15 i mój mąż kochany zabrał się za czytanie książki o dzieciach od narodzin do wieku przedszkolnego

i wyczytał, że to nie jest naukowo udowodnione ale po obserwacjach, dzieci które jeszcze w brzuchu są bardzo aktywne, także po urodzeniu są bardzo żywiołowe co wiąże się z tym, że są bardziej inteligentne. Nie wiem czy można temu tak wierzyć w 100 % ale jeśli coś w tym jest prawdy to mój Dawidek będzie z....sty inteligent pierwszy raz pamiętam kopnął mnie 16t2d jak oglądałam fakty. Dostałam 2 takie kopniaki, że nie miałam wątpliwości że to on bo aż wyskoczyłam z fotela i od tego momentu kopie jak mały piłkarzyk. Nie czułam ani nie czuję żadnych bąbelków jak to wiele kobiet w ciąży na początku odczuwa. U mnie od razu było z grubej rury

Co do sadzania malucha na nocnik - czytałam w tej książce, że nie ma sensu uczyć dziecko robić na nocnik wcześniej niż po 2 roku życia ponieważ ono i tak tego nie kontroluje i nie rozumie. Ale według mnie raczej dobrze jest oswoić dziecko wcześniej z nocnikiem. Chyba łatwiej potem jest go nauczyć jak z niego korzystać.

Czytałam o tej dziewczynie z wątku listopadowo grudniowego. Coś strasznego ja w 12 tygodniu dowiedzialam się, że moja ciąża jest zagrożona i wtedy już wyłam i nic nie miało dla mnie sensu a stracić dziecko prawie w terminie... nie wyobrażam sobie tego co ona musi czuć. Płakać się chce na samą myśl

I prześledziłam też historię młodej dziewczyny która z mężem i 2 miesięcznym dzieckiem mieszkają u jego matki. A raczej mieszkali bo dziewczyna kilka dni temu wyprowadziła się z dzieckiem do rodziców. A mąż maminsynek nawet się nie pożegnał, nie dzwoni i nie interesuje się co u dziecka. Powiem Wam, że mimo iż bardzo lubię swoich teściów to nigdy ale to przenigdy nie chcialabym mieszkać razem z nimi. Bo to prędzej czy później rodzi konflikty. Szkoda mi dziewczyny, bo nie ma oparcia we własnym mężu
_Saskia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 06:17   #665
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
No to jest szansa dla mnie

Wychodzi na to, że moja Majka będzie łobuzem strasznym i na dodatek będzie prowadziła nocny tryb życia

No dziewczynki uciekam do jutra
Moje chyba też nie spałam od 2 do trzeciej bo tak wlaliło w sumie wrócił tżt i położył rękę na brzuchu i może dlatego obudził i dzidzia chciała się przywitac

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki Ale naskrobałyście ledwo was nadrobiłam Ja miałam dziś bardzo intensywny dzień, najpierw obiadek u mamusi, później wycieczka z mężem na łono natury. Pogoda dopisała, czuje się mega dotleniona i pozytywnie wypompowana - ta ciążowa "kondycja" to katastrofa
Śliczne brzuszki macie, ja w końcu swój obfocić muszę, bo jak tak dalej pójdzie to ani jednego zdjęcia na pamiątkę nie będę mieć...
A kg ile mi przybyło to nie wiem, wagę szerokim lukiem omijam za 2 tygodnie na wizycie pewnie zemdleje
Straszna ta historia mamusi listopadowej, nie wiem czy będę ją śledzić, bo przyznam że bardzo się później martwię i mam bardzo głupie myśli
za udany dzień na fotkę czekamy. Powiem wam że jak czytam takie historie to mnie poprostu przeraża i strasznie się martwię i wolę już nie czytać czemu się tak skończyło.. bo będe siedziała i się zastanawiała.. z resztą znam kilka takich strasznych historii i wogóle wolę o nich nie myśleć i dlatego też nie oglądam np porodówki czy ciąży z zaskoczenia a już napewno nie obejrzę przed porodem wielkich historii małych pacjentów bo się nakręcam tak stwierdził mój tżt i mam regularny szlaban na te programy

Cytat:
Napisane przez _Saskia_ Pokaż wiadomość
Musiałam wstać coś wszamać, bo głód nie dawał mi spać też tak macie? i przyszłam coś skrobnąć
Nie mieliśmy wczoraj prądu do 15 i mój mąż kochany zabrał się za czytanie książki o dzieciach od narodzin do wieku przedszkolnego

i wyczytał, że to nie jest naukowo udowodnione ale po obserwacjach, dzieci które jeszcze w brzuchu są bardzo aktywne, także po urodzeniu są bardzo żywiołowe co wiąże się z tym, że są bardziej inteligentne. Nie wiem czy można temu tak wierzyć w 100 % ale jeśli coś w tym jest prawdy to mój Dawidek będzie z....sty inteligent pierwszy raz pamiętam kopnął mnie 16t2d jak oglądałam fakty. Dostałam 2 takie kopniaki, że nie miałam wątpliwości że to on bo aż wyskoczyłam z fotela i od tego momentu kopie jak mały piłkarzyk. Nie czułam ani nie czuję żadnych bąbelków jak to wiele kobiet w ciąży na początku odczuwa. U mnie od razu było z grubej rury

Co do sadzania malucha na nocnik - czytałam w tej książce, że nie ma sensu uczyć dziecko robić na nocnik wcześniej niż po 2 roku życia ponieważ ono i tak tego nie kontroluje i nie rozumie. Ale według mnie raczej dobrze jest oswoić dziecko wcześniej z nocnikiem. Chyba łatwiej potem jest go nauczyć jak z niego korzystać.

Czytałam o tej dziewczynie z wątku listopadowo grudniowego. Coś strasznego ja w 12 tygodniu dowiedzialam się, że moja ciąża jest zagrożona i wtedy już wyłam i nic nie miało dla mnie sensu a stracić dziecko prawie w terminie... nie wyobrażam sobie tego co ona musi czuć. Płakać się chce na samą myśl

I prześledziłam też historię młodej dziewczyny która z mężem i 2 miesięcznym dzieckiem mieszkają u jego matki. A raczej mieszkali bo dziewczyna kilka dni temu wyprowadziła się z dzieckiem do rodziców. A mąż maminsynek nawet się nie pożegnał, nie dzwoni i nie interesuje się co u dziecka. Powiem Wam, że mimo iż bardzo lubię swoich teściów to nigdy ale to przenigdy nie chcialabym mieszkać razem z nimi. Bo to prędzej czy później rodzi konflikty. Szkoda mi dziewczyny, bo nie ma oparcia we własnym mężu
Co do inteligencji hehe dobre ja studiuje i wszyscy ,mi mówią o ale będziesz miała mądre dziecko od małego się uczy Co do mieszkania z teściami to powiem tak to zależy od obu stron ja sama mieszkam z teściową i kolorowo nie mam ale najważniejsze że tżt zawsze staje po mojej stronie i potrafi swojej mamie powiedzieć kiedy przegina albo żeby może wreszcie ona posprzątała ostatnio strasznie się źle czułam i leżałam cały dzień w łóżku i jak wróciła z pracytto się pyta tżta dlaczego nic nie zrobiłam skoro byłam w domu on jak na nią naskoczył to teraz za każdym razem jak wchodzi do domu to pyta się jak się czuję ale mówie to zależy od podejścia każdej osoby po kolei
Miłego świątecznego dnia
Stary 2013-11-11, 07:10   #666
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
No i żeby tym razem zaplanować sobie czas zapłodnienia, czyli przed owulacją, bo wtedy się robi dziewczynki Szkoda, że te dwie ciąże to takie nieplanowane tobym o tym celowaniu pomyślała wcześniej.
Tylko uważaj bo nasza znajoma jak się dowiedziała że druga córcia powiedziała: ah to może nastęnym razem a lekarz na to: błagam niech pani nei próbuje na siłę, bo mam pacjentkę która próbowała i rodzi czwartą dziewczynkę

Cytat:
Mutsy jest mega śliczny ale finanse nam na niego nie pozwoliły

Jak będe w Ikei na pewno zobaczę

Ja chcę cały zestaw pościeli bo potrzebuje baldachim i przybornik, a chcę mieć do kompletu. No i znaleźć ładny i tani zestaw to nie lada sztuka
Ceny używek są zniwalajace, pomyśleć że kupujesz nówkę za 3 kółka a użykwa po kilku miesiącach za 1,5 nie zejdzie Ale cóż to jak z sukienką ślubą. Widzałam ostatnio w mojej okolicy ofertę Mutsy Evo za 800zł od pierwszego dzieciaczka. Ale co do samego sklepu Bociek to chodziło mi tylko o pokazanie że dają upusty bo tyczy się to każdego wózka, z każdej marki.
Co do Ikei o byliśmy wczoraj ale ja już nie daję rady chodzić, strasznie mnie zmęczyło a na prawdę mało chodziłam, nastęnym razem jadę tam już w styczniu i to do południa po wybrane rzeczy Pościel wezmę i ochraniacz stamtąd chyba. Stół do przewijania też i baldachim. Jest bardzo prosy i delikatny, nie lubię takich mocnych akcentów.

Cytat:
Witam Was bardzo serdecznie nie wiem czy mogę już tu pisać, bo nie widzę siebie jeszcze na liście Podczytuję Was od kilku tygodni i chciałam strasznie do Was dołączyć Jestem Sylwia, to moja pierwsza ciąża, 22t2d, wymarzony chłopaczek nam się urodzi mam nadzieję, że się tu a Was zaaklimatyzuję o ile wyrazicie na to zgodę
witamy, rozgość się

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
A ja Wam powiem, że chyba zostanę bogata.
Ciuszki będę miała. Wózek będę miała.
Dla dziecka tak naprawde muszę kupić rożek, ochraniacz na łóżeczko, łózeczko, materac, prześcieradło, przybornik, fotelik. I to wszystko Jakies ciuszki na pewno kupię, ale nie mam co oglądać na allegro
Wiadomo zostały jakieś pierdoły typu pieluchy, gruszki i takie tam, ale tu nie ma co wybierać i nie ma radości jak z ciuszków, wózków i innych No a ochraniacz i prześcieradła chyba jednak kupię białe, ależ jestem nudna
i to się nazywa życie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
A to mój mega bęc - 22t1d - więc nie płaczcie że macie duże brzuchy
Na wadze +7 kg

Co prawda to po obiedzie, no ale przed niewiele mniejszy.
pięknie

Cytat:
No muszę zrobić tą fotę tylko jakoś mi sie nie chce.
Przebiję Was wszystkie

Ja przytyłam już 13 kg - 24 tydzień.
KTO DA WIĘCEJ!!

ag Ty przynajmniej jesteś szczupła, a ja cała chyba zaczęłam rosnąć
e tam moja siostra przytyła 25kg i schudła zaraz po porodzie bo była szczupła przed porodem

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Przypomnilas mi jedna kwestie - wszystkie kupujecie katarek? Bo mnie troche przeraza jego obsluga Chyba pod tym katem wolalabym tradycyjna gruszke
ja zamierzam wyssać kozy tą fridą. Moja szwagierka tego używała i chwaliła, a jak małe podrośnie będę za nim biegać z odkurzaczem, widziałam to na żywo i dziecko było zakochane w sposobie wyciągania swoich smarków z nosa Samo latało z odkurzaczem po domu.

Cytat:
Ta historia o dziewczynie co miała termin na 17.11 i straciła dzieciaczka 5.11 ?? Słyszałam i zmroziło mnie to niesamowicie Poronienie w 6-8 tc jest straszne, to co przeszła Cobra jest przeokropne a na tą historie nie mam słów
dziewczyny nie wchodźcie lepiej na inne wątki bo zwariujemy. Wiadomo w każdej grupie znajdzie się jakiś margines, poronienie w tak zaawansowanej ciąży jest rzeczą sporadyczną ale niestety się zdarza dlatego nie można o tym myśleć, bo oszalejemy. Ja już przestałam czytać bo im więcej tego tym więcej negatywnych myśli na siebie sciągamy Potwornie jej współczuję i nie umiem wyobrazić sobie takiej tragedii.

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
side jeszcze zapomnialam Ci podziekowac za namiary napewno sie wybierzemy w oba miejsca Juz widze radosc mojego tzta on uwielbia po sklepach chodzic, zwlaszcza po tych wielkich centrach
spoko wpadaj na kawę mieszkam w centrum
Stary 2013-11-11, 08:00   #667
teQiba
Moderator

Poniewaz jest 666 postow to napisze dzien dobry, zeby to zepsuc i uciekam pod prysznic

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-11, 08:51   #668
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Poniewaz jest 666 postow to napisze dzien dobry, zeby to zepsuc i uciekam pod prysznic
napisałam szatańskiego posta

więc odczarowuję

Stary 2013-11-11, 08:55   #669
AnonimowaKosmetoholiczka
Przyczajenie

Witam

Można do Was dołączyć?

Zaraz zaczynamy 22 tydzień Na ostatniej wizycie okazało się, że będzie wymarzony synek Adaś
Niestety w zeszłym tygodniu leżeliśmy w szpitalu i muszę zacząć się oszczędzać i uważać. Termin mamy na 20 marca, więc jeszcze trochę zostało.

Pisałyście dziewczyny o tym która ile przytyła. Ja dopiero 4,5 kg, a zawsze myślałam że będąc w ciąży przytyje te 30 conajmniej a tu miłe zaskoczenie
Malutki ma już 500g Duży rośnie

Pozdrawiam!
AnonimowaKosmetoholiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 08:56   #670
Ela87
Zakorzenienie

Nie chcę drążyć tematu, bo nie możemy się tutaj smucić, ale czy ona napisała cos więcej? Ja nie potrafię w ogóle tego znaleźć

Cytat:
Ja też jestem zdania, że lepiej na swoim, ale niestety nie każdy ma taka sytuację. Wtedy ważne jest wsparcie współmałżonka i da się do przeżyć

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Tylko uważaj bo nasza znajoma jak się dowiedziała że druga córcia powiedziała: ah to może nastęnym razem a lekarz na to: błagam niech pani nei próbuje na siłę, bo mam pacjentkę która próbowała i rodzi czwartą dziewczynkę
i to się nazywa życie

ja zamierzam wyssać kozy tą fridą. Moja szwagierka tego używała i chwaliła, a jak małe podrośnie będę za nim biegać z odkurzaczem, widziałam to na żywo i dziecko było zakochane w sposobie wyciągania swoich smarków z nosa Samo latało z odkurzaczem po domu.
nieźle
Rozbroiłaś mnie tymi opisami

Cytat:
Cóż za spostrzegawczość

Stary 2013-11-11, 08:58   #671
kate1623
Zadomowienie

Witam z rana
Wczoraj nie spałam do północy bo coś mała nie chciała buszować w swoich godzinach No i w końcu chyba za to macanie brzucha się wkurzyła i przez pół godziny mocno kopała mnie centralnie w pęcherz Masakra ! Nie życzę Wam tego Myślałam, że się posikam w łóżko

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-11, 09:01   #672
AnonimowaKosmetoholiczka
Przyczajenie

Cytat:
Witam z rana
Wczoraj nie spałam do północy bo coś mała nie chciała buszować w swoich godzinach No i w końcu chyba za to macanie brzucha się wkurzyła i przez pół godziny mocno kopała mnie centralnie w pęcherz Masakra ! Nie życzę Wam tego Myślałam, że się posikam w łóżko
Mam pytanko bo w podpisie widzę, że 27 tydzień
Ja jestem w koncówce 21, delikatne ruchy czułam już w 14 tygodniu, teraz czuję jak maleństwo się przekręca, kopie, wyraźnie. Natomiast to wszystko czuję w podbrzuszu. Też tak miałaś? Od kiedy mała zaczęła kopać intensywniej?
Stary 2013-11-11, 09:05   #673
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnonimowaKosmetoholiczka Pokaż wiadomość
Witam

Można do Was dołączyć?

Zaraz zaczynamy 22 tydzień Na ostatniej wizycie okazało się, że będzie wymarzony synek Adaś
Niestety w zeszłym tygodniu leżeliśmy w szpitalu i muszę zacząć się oszczędzać i uważać. Termin mamy na 20 marca, więc jeszcze trochę zostało.

Pisałyście dziewczyny o tym która ile przytyła. Ja dopiero 4,5 kg, a zawsze myślałam że będąc w ciąży przytyje te 30 conajmniej a tu miłe zaskoczenie

Pozdrawiam!
Witaj

Cytat:
Nie chcę drążyć tematu, bo nie możemy się tutaj smucić, ale czy ona napisała cos więcej? Ja nie potrafię w ogóle tego znaleźć
Trochę podczytuje wątek styczniowy stąd wiem. Tak to nawet nie wiem nic więcej

Maja

Czytam
Stary 2013-11-11, 09:06   #674
asienka213
Wtajemniczenie

my dopiero wstalysmy

Cytat:
Co do Ikei o byliśmy wczoraj ale ja już nie daję rady chodzić, strasznie mnie zmęczyło a na prawdę mało chodziłam, nastęnym razem jadę tam już w styczniu i to do południa po wybrane rzeczy Pościel wezmę i ochraniacz stamtąd chyba. Stół do przewijania też i baldachim. Jest bardzo prosy i delikatny, nie lubię takich mocnych akcentów.

dziewczyny nie wchodźcie lepiej na inne wątki bo zwariujemy. Wiadomo w każdej grupie znajdzie się jakiś margines, poronienie w tak zaawansowanej ciąży jest rzeczą sporadyczną ale niestety się zdarza dlatego nie można o tym myśleć, bo oszalejemy. Ja już przestałam czytać bo im więcej tego tym więcej negatywnych myśli na siebie sciągamy Potwornie jej współczuję i nie umiem wyobrazić sobie takiej tragedii.

spoko wpadaj na kawę mieszkam w centrum
takie lazenie to juz tez nie na moj kregoslup, pochodze troche dluzej i zsraz nawala, a tylko szukam gdzie by tu usiasc Az sie boje myslec, co to bedzie potem

co do innych watkow, ja juz wlasnie nie wchodze W ogole to jest jakies fatum, teraz z kazdej strony slysze takie starszne historie

dzieki za zaproszenie jak tam kupie ten wozek to Ci 2 kawki postawie

Cytat:

Cytat:
Witam

Można do Was dołączyć?

Pozdrawiam!
witaj gartuluje synka

Stary 2013-11-11, 09:09   #675
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem w koncówce 21, delikatne ruchy czułam już w 14 tygodniu, teraz czuję jak maleństwo się przekręca, kopie, wyraźnie. Natomiast to wszystko czuję w podbrzuszu. Też tak miałaś? Od kiedy mała zaczęła kopać intensywniej?
Tak to normalne z czasem dzieciaczek pójdzie wyżej. Wiesz ciężko mi powiedzieć kiedy bo mam z przodu łożysko i ona często w nie kopie przez to stłumia uderzenie. Sądzę, że z każdym tygodniem będzie coraz mocniej bo maluchy szybko rosną

Maja

Czytam
Stary 2013-11-11, 09:09   #676
AnonimowaKosmetoholiczka
Przyczajenie

Od kiedy dziewczyny zaczęłyście kompletować wyprawkę?
Ja już mam pokupowane ubranka do szpitala póki co, po wózek planowałam iść w styczniu dopiero i zastanawiam się, czy też kupujecie przed porodem czy może po.
Stary 2013-11-11, 09:12   #677
Ela87
Zakorzenienie

Ja jestem typem człowieka, co się za dużo nie martwi.
Owszem boję się o swoje dziecko, ale stwierdziłam kiedyś, że jak będę się tak martwiła, to mi w niczym nie pomoże. Do wszystkiego podchodzę spokojnie.

Cytat:
Ja jestem 24 tydzień i dalej czuję w podbrzuszu i jakoś mocniej nie

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Ja już mam pokupowane ubranka do szpitala póki co, po wózek planowałam iść w styczniu dopiero i zastanawiam się, czy też kupujecie przed porodem czy może po.
Wszystkie chyba przed porodem
Jedne wcześniej, drugie później, ale po porodzie to chyba żadna ?? Ja w grudniu/styczniu zaczynam jechać z koksem

Stary 2013-11-11, 09:14   #678
margo80
Zakorzenienie

Straszna ta historia z dziewczyna z listopada. Ale wole się w szczegóły nie zagłębiać, bo potem wyobraznia pracuje za bardzo i wszystko przezywam mocno.

Poszłam spać o 2, bo rozpracowywalam internetowy sklep YR, żeby coś dla małża zamówić. O 7 musiałam go do pracy wybudzić, ale na szczęście corcia jak nigdy pospala do 8.30, bo inaczej miałabym dziś zombie day.

Nie chce nam się samym dziś w domu siedzieć, wiec babcia (moja mama) zaoferowała się, ze do nas wpadnie.

Nie mam pomysłu na obiad...

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2013-11-11 o 09:18
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 09:14   #679
AnonimowaKosmetoholiczka
Przyczajenie

Cytat:
Owszem boję się o swoje dziecko, ale stwierdziłam kiedyś, że jak będę się tak martwiła, to mi w niczym nie pomoże. Do wszystkiego podchodzę spokojnie.

Ja jestem 24 tydzień i dalej czuję w podbrzuszu i jakoś mocniej nie
Więc może około 28 - 30 tygodnia zacznie się więęększe kopanie Ciekawa jestem. Narazie albo z prawej strony w brzuchu czasami, ale najszczęściej kopie właśnie w podbrzuszu i to dość wyraźnie, ale żeby aż tak mocno to raczej też nie.

Nie mogę się już doczekać, czuję że do marca jeszcze wieczność.

Też się tak boicie porodu jak ja?
Stary 2013-11-11, 09:15   #680
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja jestem w 18t a jeszcze nie czuje....chyba

co do wyprawki, to jeszcze nie zaczelam

Cytat:
tylko pozazdroscic spokoju i opanowania

Stary 2013-11-11, 09:21   #681
mariolasl
Zakorzenienie

witam was poniedzialkowo

Cayenne, niestety mma tylko 3 miesiace macierzynskiego 100%, 3 miesiace 50%, a potem ewentualnie pol roku bezplatnego, na co absolutnie nas nie stac . tak wiec zostaje nam zlobek lub niania. Na szczescie mam 3-4 dyzury tygodniowo, wiec mam nadzieje, ze jakos to bedzie.
Stary 2013-11-11, 09:28   #682
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Moze to objaw kiepskiej matki, ale nie jestem w stanie wsysac gili i zjadac rozmoczonych herbatnikow itp. Szwagierka mowi ze mi sie to zmieni - nie sadze
liczę, że nam się odmieni, choć aż mnie wzdryga na myśl o jedzeniu zaślinionych resztek.

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Ja mam czasem wrazenie, ze w dzisiejszych czasach matki chca wyprzedzic czas
też mi się tak wydaje, mnie uczyli i czytałam w różnych źródłach, że najlepszy czas na trening czystości to 2 r.ż. bo wtedy dziecko fizycznie i psychicznie jest gotowe na kontrolowanie swojej fizjologii. Oswojenie z nocnikiem mozna wcześniej,ale dziwię się, że ledwo półtoraroczniaka sadza się na nocnik

Cytat:
Witam

Można do Was dołączyć?

Pozdrawiam!
witaj
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 09:31   #683
mariolasl
Zakorzenienie

Jesli chodzi o odpieluchowanie, to mysle, ze to zalezy glownie od dziecka, kiedy jest gotowe. Zaloze sie, ze tych odpieluchowanych okolo 1-1,5 roku bedzie na naszym watku malutko

My mielismy mnostwo podejsc, praktycznie co miesiac po okolo tydzien od chyba 24 miesiecy i nic to nie dalo oprocz przebierania po 15 razy dziennie, mokrych poscieli, podlog i wysadzania dziesiat razy na dzien. Antos potrafil siedziec na nocniku dlugo i nic nie zrobic, o czym wstac i posikac sie. Widocznie nie byl gotowy i to nie bylo tak, ze nam sie nie chcialo lub nam nie zalezalo. Zostal odpieluchowany jak mial 2,5 roku, w ogole zauwazylam, ze chlopcy sa jakos bardziej oporni w tym temacie

Jesli chodzi o czyszczenie noska, to zamierzam uzywac fridy w razie kataru. Na co dzien nie bede niczego stosowala wzorem angielskim , tak samo jak nie bede uzywala niczego do pepka, sam sie zasuszy, bez stosowania jakis srodkow.
Stary 2013-11-11, 09:33   #684
teQiba
Moderator

Cytat:
napisałam szatańskiego posta

więc odczarowuję

Zauwazylam to i nie moglam zostawic naszego watku w tym szatanskim stanie

Cytat:
Ja znalazlam - napisala dokladnie to co Kate strescila i juz wiecej nic na wizazu nie pisala

Cytat:
Witaj
Ja kupuje za calkiem niedlugo - najpozniej w grudniu Mam juz upatrzony i nie chce zeby sie okazalo ze w przyszlym roku go nie bedzie.

Cytat:
I to swieta racja - jak sie bardzo martwie to tez staram sie myslec tak jak Ty
Stary 2013-11-11, 09:34   #685
mona1
Zadomowienie

Dzień dobry mamuśki

side super ten sklep w którym się zaopatrujesz Doczytałam, że to Bociek ale w jakim mieście?

AnonimowaKosmetoholiczka witaj gratuluję wymarzonego synka

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2013-11-11 o 10:05
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 10:02   #686
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

też mi się tak wydaje, mnie uczyli i czytałam w różnych źródłach, że najlepszy czas na trening czystości to 2 r.ż. bo wtedy dziecko fizycznie i psychicznie jest gotowe na kontrolowanie swojej fizjologii. Oswojenie z nocnikiem mozna wcześniej,ale dziwię się, że ledwo półtoraroczniaka sadza się na nocnik
ja sie tylko zastanawiam czemu to ma sluzyc bo chyba nie dobru dziecka Moze zeby sie pochwalic przed ludzmi, ze moje dziecko siadalo juz w 5 mies, podczas gdy tak naprawde podtrzymywaly je poduszki, w 8 juz bylo sadzane na nocnik, a w 9 juz chodzilo na kazdego malucha przyjdzie czas z kazda czynnoscia, kazde jest gotowe w innym czasie, nie rozumiem takiego przyspieszania niektorych rzeczy A wysadzanie na nocnik w 7-8 miesiacu uwazam za gruba przesade, latwo sie mowi jak sie tego nie uzylo, ze rodzice leniwi i im sie nie chce, zobaczymy co powie taka jak bedzie musiala 10 razy dziennie zmieniac posciel, non stop prac, prasowac, lazic ze szmata i wachac smrod w calym domu przez kilka miesiecy

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o czyszczenie noska, to zamierzam uzywac fridy w razie kataru. Na co dzien nie bede niczego stosowala wzorem angielskim , tak samo jak nie bede uzywala niczego do pepka, sam sie zasuszy, bez stosowania jakis srodkow.
tez niczego nie stosowalam do pepka, wzorem niemieckim

Stary 2013-11-11, 10:06   #687
virginia
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!
Ja dziś kiepsko spałam, przebudziłam się ok.3, przewracałam prawie 2 godz, w końcu sięgnęłam po książkę... Zaraz wybieram się na basen, potem obiad (dziś gulasz), korki i wolny wieczór . Może dziś jakieś spamowanie urządzę - manicure, pedicure, maseczka?

Roane, gratuluję synka! Ja wybieram się do gina jutro (jeśli uda mi się umówić od razu po długim weekendzie) i mam nadzieję, że się dowiem, co noszę pod serduszkiem.
Powiem Wam, że ostatnio się wzruszyłam jak wyczytałam, że dziecko uwielbia nasz=mamuś głos , no i coraz częściej odczuwam jego ruchy, choć w dalszym ciągu wyraźnego kopa jeszcze nie dostałam. Może trafi mi się wyjątkowo spokojny maluszek (taaaa, już to widzę ).

Cytat:

Ja chcę sadzać swoje maleństwo na nocnik jak najwcześniej (oczywiście z głową), ale jak to wyjdzie w praktyce, dopiero się okaże.

Nic nie słyszałam o tej historii z wątku listopadowego/grudniowego i szczerze mówiąc wolałabym chyba nie wiedzieć. Nie chcę się dodatkowo niepokoić a takie historie przerażają mnie. Może zostańmy lepiej przy naszym wątku.

Co do mieszkania z teściami, mam dokładnie takie samo zdanie jak Ty. Młodzi powinni być na swoim.

Cytat:
Witam

Można do Was dołączyć?

Pozdrawiam!
Witaj, gratuluję Adasia! Też biorę te imię pod uwagę, jeśli będzie chłopczyk. Inne moje typy to: Krzyś (podoba mi się zdrobnienie, pełna wersja już mniej), Michał.
Malutko przytyłaś, to nie fair .

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o odpieluchowanie, to mysle, ze to zalezy glownie od dziecka, kiedy jest gotowe. Zaloze sie, ze tych odpieluchowanych okolo 1-1,5 roku bedzie na naszym watku malutko
A właśnie, mam pytanie - co się stanie z naszym wątkiem jak już się 'rozpakujemy'? Mam nadzieję, że dalej będziemy go kontynuować (choć pewnie pod inną nazwą), dzielić się swoimi doświadczeniami, radą, pierwszymi uśmiechami, ząbkami itd. ....

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
A to mój mega bęc - 22t1d - więc nie płaczcie że macie duże brzuchy
Na wadze +7 kg

Co prawda to po obiedzie, no ale przed niewiele mniejszy.
Masz tyle samo na plusie co ja (może nawet jakiś kg mniej). Brzusio eleganckie .

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
A myślisz, że takie sadzanie coś przyspieszy? Ja słyszałam, że jeżeli dziecko załatwi się w majty, czy jeszcze w pampersy to, żeby je oduczyć to trzeba myć w zimnej wodzie
Chodzi o to, że dziecku jest wygodnie do pampersa, a dodatkowo lubi być potem myte tą cieplutką wodą (mowa o starszych dzieciach, bo małe wiadomo- chusteczkami), a jak będzie myte zimną to zacznie się pilnować.
Ale nie wiem na ile skuteczna jest ta metoda
Brzmi trochę ekstremalnie, pewnie będzie mi szkoda maluszka, ale może rzeczywiście jest skuteczna .

Zmykam,
miłego dnia
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 10:08   #688
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Wydaje mi się że to nie do końca prawda. Przecież w afryce kobiety wychowują dzieci zgodnie z naturalną higieną niemowląt i wysadzając je od urodzenia, mają dzieci kilkunastomiesięczne które ogarniają korzystanie z toalety.

Cytat:
Tak to normalne z czasem dzieciaczek pójdzie wyżej. Wiesz ciężko mi powiedzieć kiedy bo mam z przodu łożysko i ona często w nie kopie przez to stłumia uderzenie. Sądzę, że z każdym tygodniem będzie coraz mocniej bo maluchy szybko rosną
Też mam z przodu łożysko, i zaczęłam dziecko czuć dopiero koło 23 tygodnia.

Cytat:
Nie wierz w przesądy i kupuj kiedy masz ochotę

Wczoraj obejrzałam jakieś 10 sekund filmu z porodu. W sumie nawet nic nie zdążyłam akcji zobaczyć, bo jak usłyszałam jak kobieta potwornie wyje (to było pełne bólu i rozpaczy wycie, a nie płacz czy jęk) to wyłączyłam. I do tej pory mam ten dźwięk w uszach.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Co do mieszkania z teściami, mam dokładnie takie samo zdanie jak Ty. Młodzi powinni być na swoim.
Ja myślę że to zależy od teściów, a raczej od teściowej. Są takie co się nie wtrącają, a są takie co żyć nie dają.
Stary 2013-11-11, 10:11   #689
czbasia
Zakorzenienie

Cześć Alem wymemłana, Zasypiam na stojaco. Wypiłam kawkę, zjadłąm kawałek ciasta ale jakoś nie pomaga.. Śpiąca maksymalnie jestem Nawet jeść m isię nie chce.. Chyba znowu się położę
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 10:11   #690
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
A właśnie, mam pytanie - co się stanie z naszym wątkiem jak już się 'rozpakujemy'? Mam nadzieję, że dalej będziemy go kontynuować (choć pewnie pod inną nazwą), dzielić się swoimi doświadczeniami, radą, pierwszymi uśmiechami, ząbkami itd. ....
Jak już wszystkie dzieciaczki będą na świecie to przeniesiemy się na podforum ODCHOWALNIA, bo teraz jesteśmy na Poczekalni

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości