![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Kolejna tragedia
![]() Szczerze i tak wolałabym wiedzieć co jej się stało, jakie były przyczyny itp... ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#662 |
Wtajemniczenie
|
side jeszcze zapomnialam Ci podziekowac za namiary
![]() ![]() ![]() wlasnie doczytalam o tej dziewczynie ![]() ![]() dobranoc
![]() |
#663 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zmroziło to mnie i męża całkowicie. Wiem, że takie historie się zdarzają, ale gdzieś, u kogoś, ale nie tak realnie...
![]() |
#664 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie mieliśmy wczoraj prądu do 15 i mój mąż kochany zabrał się za czytanie książki o dzieciach od narodzin do wieku przedszkolnego ![]() i wyczytał, że to nie jest naukowo udowodnione ale po obserwacjach, dzieci które jeszcze w brzuchu są bardzo aktywne, także po urodzeniu są bardzo żywiołowe co wiąże się z tym, że są bardziej inteligentne. Nie wiem czy można temu tak wierzyć w 100 % ale jeśli coś w tym jest prawdy to mój Dawidek będzie z....sty inteligent ![]() ![]() ![]() Co do sadzania malucha na nocnik - czytałam w tej książce, że nie ma sensu uczyć dziecko robić na nocnik wcześniej niż po 2 roku życia ![]() Czytałam o tej dziewczynie z wątku listopadowo grudniowego. Coś strasznego ![]() ![]() I prześledziłam też historię młodej dziewczyny która z mężem i 2 miesięcznym dzieckiem mieszkają u jego matki. A raczej mieszkali bo dziewczyna kilka dni temu wyprowadziła się z dzieckiem do rodziców. A mąż maminsynek nawet się nie pożegnał, nie dzwoni i nie interesuje się co u dziecka. Powiem Wam, że mimo iż bardzo lubię swoich teściów to nigdy ale to przenigdy nie chcialabym mieszkać razem z nimi. Bo to prędzej czy później rodzi konflikty. Szkoda mi dziewczyny, bo nie ma oparcia we własnym mężu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Miłego świątecznego dnia
![]() |
#666 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do Ikei o byliśmy wczoraj ale ja już nie daję rady chodzić, strasznie mnie zmęczyło a na prawdę mało chodziłam, nastęnym razem jadę tam już w styczniu i to do południa po wybrane rzeczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Moderator
|
Poniewaz jest 666 postow to napisze dzien dobry, zeby to zepsuc i uciekam pod prysznic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc odczarowuję ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Można do Was dołączyć? ![]() Zaraz zaczynamy 22 tydzień ![]() ![]() Niestety w zeszłym tygodniu leżeliśmy w szpitalu i muszę zacząć się oszczędzać i uważać. Termin mamy na 20 marca, więc jeszcze trochę zostało. Pisałyście dziewczyny o tym która ile przytyła. Ja dopiero 4,5 kg, a zawsze myślałam że będąc w ciąży przytyje te 30 conajmniej a tu miłe zaskoczenie ![]() Malutki ma już 500g ![]() ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |||
Zakorzenienie
|
Nie chcę drążyć tematu, bo nie możemy się tutaj smucić, ale czy ona napisała cos więcej? Ja nie potrafię w ogóle tego znaleźć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Rozbroiłaś mnie tymi opisami ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#671 |
Zadomowienie
|
Witam z rana
![]() Wczoraj nie spałam do północy bo coś mała nie chciała buszować w swoich godzinach ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja jestem w koncówce 21, delikatne ruchy czułam już w 14 tygodniu, teraz czuję jak maleństwo się przekręca, kopie, wyraźnie. Natomiast to wszystko czuję w podbrzuszu. Też tak miałaś? Od kiedy mała zaczęła kopać intensywniej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() my dopiero wstalysmy ![]() Cytat:
![]() co do innych watkow, ja juz wlasnie nie wchodze W ogole to jest jakies fatum, teraz z kazdej strony slysze takie starszne historie ![]() dzieki za zaproszenie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Przyczajenie
|
Od kiedy dziewczyny zaczęłyście kompletować wyprawkę?
Ja już mam pokupowane ubranka do szpitala póki co, po wózek planowałam iść w styczniu dopiero i zastanawiam się, czy też kupujecie przed porodem czy może po. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 | ||
Zakorzenienie
|
Ja jestem typem człowieka, co się za dużo nie martwi.
![]() Owszem boję się o swoje dziecko, ale stwierdziłam kiedyś, że jak będę się tak martwiła, to mi w niczym nie pomoże. Do wszystkiego podchodzę spokojnie. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() Jedne wcześniej, drugie później, ale po porodzie to chyba żadna ![]() ![]()
![]() |
#678 |
Zakorzenienie
|
Straszna ta historia z dziewczyna z listopada. Ale wole się w szczegóły nie zagłębiać, bo potem wyobraznia pracuje za bardzo i wszystko przezywam mocno.
Poszłam spać o 2, bo rozpracowywalam internetowy sklep YR, żeby coś dla małża zamówić. O 7 musiałam go do pracy wybudzić, ale na szczęście corcia jak nigdy pospala do 8.30, bo inaczej miałabym dziś zombie day. Nie chce nam się samym dziś w domu siedzieć, wiec babcia (moja mama) zaoferowała się, ze do nas wpadnie. Nie mam pomysłu na obiad...
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2013-11-11 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Nie mogę się już doczekać, czuję że do marca jeszcze wieczność. ![]() Też się tak boicie porodu jak ja? ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do wyprawki, to jeszcze nie zaczelam ![]() tylko pozazdroscic spokoju i opanowania
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
![]() witam was poniedzialkowo Cayenne, niestety mma tylko 3 miesiace macierzynskiego 100%, 3 miesiace 50%, a potem ewentualnie pol roku bezplatnego, na co absolutnie nas nie stac ![]()
#682 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o odpieluchowanie, to mysle, ze to zalezy glownie od dziecka, kiedy jest gotowe. Zaloze sie, ze tych odpieluchowanych okolo 1-1,5 roku bedzie na naszym watku malutko
![]() My mielismy mnostwo podejsc, praktycznie co miesiac po okolo tydzien od chyba 24 miesiecy i nic to nie dalo oprocz przebierania po 15 razy dziennie, mokrych poscieli, podlog i wysadzania dziesiat razy na dzien. Antos potrafil siedziec na nocniku dlugo i nic nie zrobic, o czym wstac i posikac sie. Widocznie nie byl gotowy i to nie bylo tak, ze nam sie nie chcialo lub nam nie zalezalo ![]() ![]() Jesli chodzi o czyszczenie noska, to zamierzam uzywac fridy w razie kataru. Na co dzien nie bede niczego stosowala wzorem angielskim ![]()
#684 | |||
Moderator
|
Zauwazylam to i nie moglam zostawic naszego watku w tym szatanskim stanie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja kupuje za calkiem niedlugo - najpozniej w grudniu ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() side super ten sklep w którym się zaopatrujesz ![]() AnonimowaKosmetoholiczka witaj ![]() ![]() Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-11-11 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#686 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Ja dziś kiepsko spałam, przebudziłam się ok.3, przewracałam prawie 2 godz, w końcu sięgnęłam po książkę... Zaraz wybieram się na basen, potem obiad (dziś gulasz), korki i wolny wieczór ![]() Roane, gratuluję synka! Ja wybieram się do gina jutro (jeśli uda mi się umówić od razu po długim weekendzie) i mam nadzieję, że się dowiem, co noszę pod serduszkiem. Powiem Wam, że ostatnio się wzruszyłam jak wyczytałam, że dziecko uwielbia nasz=mamuś głos ![]() ![]() ![]() Cytat:
Nic nie słyszałam o tej historii z wątku listopadowego/grudniowego i szczerze mówiąc wolałabym chyba nie wiedzieć. Nie chcę się dodatkowo niepokoić a takie historie przerażają mnie. Może zostańmy lepiej przy naszym wątku. Co do mieszkania z teściami, mam dokładnie takie samo zdanie jak Ty. Młodzi powinni być na swoim. Cytat:
![]() Malutko przytyłaś, to nie fair ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zmykam, miłego dnia ![]()
![]() |
#688 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj obejrzałam jakieś 10 sekund filmu z porodu. W sumie nawet nic nie zdążyłam akcji zobaczyć, bo jak usłyszałam jak kobieta potwornie wyje (to było pełne bólu i rozpaczy wycie, a nie płacz czy jęk) to wyłączyłam. I do tej pory mam ten dźwięk w uszach. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Ja myślę że to zależy od teściów, a raczej od teściowej. Są takie co się nie wtrącają, a są takie co żyć nie dają.
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.