|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Asia, 50 zł to nie jest majątek a jeśli nie użyjesz to możesz sprzedać zawsze
![]() ![]() ![]()
![]() 13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek ![]() Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-04-30 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
ja chce sobie kupić, ale nie wiem jak to się ma do cc
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jeśli bedę musiała dokarmiać mm, kupię butelkę Dr. Browna, Medeli Calmę albo Tommee Tippee. Sterylizator - jakiś do mikrofalówki, podgrzewacz - na razie wcale nie brałam go pod uwagę. Szczotkę do mycia kupisz w tym samym sklepie co butelki. Tak jak mówię, to jest mój plan B. Ja niczym skryba wszystko skrzętnie zapisywałam także mogę się linkami podzielić. BTW, może osoba, która prowadzi wątek dopisze sprzedawców z allegro na pierwszą stronę? Podrzucam nicki sprzedawców, o których była mowa na forum: Koszule do karmienia, szlafroki: DOLCE_SONNO, agamoda-fashion art. pościelowe, koce, pieluchy tetrowe: www-edisa-pl JustineX art. higieniczne: GR-AN r_p77 Proszę się częstować! Cytat:
Edytowane przez Nautiz Czas edycji: 2014-04-30 o 09:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Podczytałam Was trochę ![]() nie wiem czy nadaję się do zapisania do wątku, bo nie znajdę chyba czasu żeby się regularnie udzielać, ale podzielę się z Wami radością że też zostanę lipcową mamą ![]() To będzie moje pierwsze letnie dziecko (mam już dwójkę szkrabów, 4 i 2 lata ale oboje urodzeni w styczniu ![]() TP mam na 25 lipca i jeśli nic się "nie zmieni" w czasie USG za 2 tygodnie, to będzie dziewczynka (miałam tylko raz USG na którym lekarz powiedział że dziewczynka, a w poprzedniej ciazy na pierwszym USG na którym można było zobaczyć, oceniono że będzie chłopiec, a potem nagle po miesiącu okazało się że dziewczynka...) Miałam już 2cc niestety, więc teraz moj lekarz powiedzial ze o naturalnym porodzie nie bedzie mowy... Ktos pytal o pas - moja lekarka odradzala po cc, szczegolnie jak bedzie goraco - mowila ze moze sie rozejsc szew, nawet po jakims czasie od porodu, a na poczatku to w ogole trzeba dac ranie oddychac... goi sie roznie, mnie sie goilo ok miesiaca "na zewnatrz" ale lekarka mowila, ze problem polega na tym ze niezaleznie od zrostu skory, wewnetrzne warstwy moga sie wolniej/szybciej zrosnac, ale tego nie da sie ocenic co tam sie dzieje...
#697 |
Zakorzenienie
|
Nautiz, dopiszę sprzedawców na pierwszą stronę jak tylko będę na Wizażu na komputerze, bo przez telefon to ciężko
![]() Ja w kwestii butelek jestem może mało obiektywna, bo u nas będzie mm z przymusu, ale myślę, że jednak warto przynajmniej jedną butelkę w domu mieć. Ja mam dwie Tommee Tippee i jedną dr Brown'sa ![]() ![]() W kwestii pasa poporodowego to on przy cc podobno świetnie "trzyma" w ryzach szew, także jest jak sądzę jeszcze bardziej przydatny niż w przypadku porodu sn ![]()
![]() |
#698 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak to przeczytałam to przypomniałam sobie, że w mojej szkole rodzenia tez o tym mówili ![]() Nautiz dzięki ![]() Powiem Wam, że zaczęłam robic się wybredna co do wyprawki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Zakorzenienie
|
aga_tka, hej
![]() Widzisz jakie rozbieżne informacje można uzyskać ![]() ![]() Jeśli nie masz czasu na regularne udzielanie się (z resztą przy dwójce dzieci wcale się nie dziwię) to odzywaj się chociaż czasami ![]() ![]()
![]() |
#701 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() miłego dzionka! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Zadomowienie
|
Fame, Mamaya - dziękuję -taka dziś piękna pogoda a u nas temp. 38,6 i siedzimy w domu
![]() Fame -trzymam kciuki żebyście dotrwały do 9 mies ![]() elcia - trzymam kciuki i normalnie to jakaś epidemia już ! Marianna - witaj ![]() robaczek - udanego wypoczynku ![]() ![]() Nautiz - śliczny ten otulaczek ![]() ![]() mamaya - ja ptzy takim niskim ciśnieniu jestem nie do życia ![]() ![]() i like it - ja od samego początku przez rok karmiłam tylko piersią, butelki kupiłam od razu taki zestaw startowy z aventu i nie żałowałam -w tych mniejszych butelkach synuś pił marchwiankę, podgrzewacz mam taki za 29 zł jest super i nadal działa, sterylizator jak dla mnie całkowicie zbędny bo uważam, że dziecka nie powinno się wychowywać w super sterylnych warunkach i normalne umycie zdecydowanie wystarczy - ale to jak kto woli ![]() a czemu można źle dobrać laktator ? mam elektryczny i on ma takie złączki pasujące do aventu i na sali leżałam z dwiema dziewczynami którym mężowie kupowali laktator jak one były w szpitalu juz no i jakoś nie były zadowolone a jeszcze podgrzewacz przydał się jak wychodziłam zostawiałam odciągnięte mleko Asiu - nie wiem jak po cesarce -czy na tą bliznę nie trzeba uważać ale po naturalnym i jeszcze w moim przypadku gdzie do ok 4 mies mam baaaarrrrdzo brzydki brzuch napewno kupuję tylko jeszcze nie wiem jaki wybrać - w pierwszej ciąży to była zima i nie było widać ale teraz w lato nie pokażę się ludziom bez pasa ![]() Sunfire ![]() dziewczyny czy możecie polecić jakiś szlafrok taki z cieńkiej bawełny (ale nie przezroczystej !) najlepiej na all żeby z domu nie wychodzić ![]() ![]() ![]() czekam na kuriera z rożkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
i like it, bardzo mi miło, że tak mówisz
![]() ![]() Materacyk kupowałam w sklepie internetowym Smyka jak były te promocje niedawno ![]() ![]() ![]() kularek, ten rożek chcę tylko do szpitala, bo wiem jak w szpitalach jest niestety brudno, nawet w tych ekskluzywnych, odnowionych i najbardziej wypasionych (a skoro ja wybieram się do zwykłego szpitala to tym bardziej liczę się z syfem). Jasne, mogę go wyprać i tak zrobię a później sprzedam ![]() ![]() Na szczęście przekonałam się do sprzedawania rzeczy w internecie, więc nie będę stratna z tym rożkiem ![]()
![]() 13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek ![]() Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-04-30 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jest rewalacyjny. Młody taki miał i jestem nim zachwycona ![]() Cytat:
Ja prawie wszystko kupiłam teraz u r_p77 i Justinex. Robiłam już u nich zakupy i jestem zadowolona. Mają dużo fajnych rzeczy, ale warto sobie porównać ceny, żeby nie przepłacić. Jadę dziś na zakupy. Tam ta ram ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
Integra, no właśnie coś mi się tak wydawało, że zachwalałaś Hevea Baby lateksowy
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no to z tymi pasami to juz nie wiem - moze to zalezy jaki pas? ta moja lekarka twierdzila ze miala przypadek ze blizna sie rozeszla po kilku miesiacach - ale ja nikogo wiecej juz nie pytalam, wiec tez nie wiem na ile to jest odosobniona opinia... a czesto ilu lekarzy tyle opinii w roznych kwestiach... to tak jak z karmieniem naturalnym przy zapaleniu piersi - kuzynce kazali zaprzestac, a ja czytalam w poradniku do laktacji ze powinno sie wtedy caly czas karmic mimo bolu, zeby sie szybciej wyleczylo... Cytat:
![]() co do rozka to ja uzywalam przez rok albo i dluzej... na poczatku w wersji rozkowej, a potem rozkladany tylko jako podkladka, np do karmienia na lezaco na złożonym łóżku (mam taką sztuczną narzutę), zeby w poludnie rozlozyc na kanapie jak dziecko chcialo polezec w domku, czy nawet u znajomych... ten biały srodek traktowałam jako część "sterylna" ![]() ![]() co do butelek, to ja z kolei przy synku trochę używałam - ale jedna by mi starczyła (miałam 2 z gratisów u lekarza), jak zostawiałam małego z odciągniętym mlekiem np... przy córce nie używałam wcale... w szpitalu karmili mi ją pierwszą dobę (ale nie wierzę że dali by mi możliwość karmienia moją, skoro mnie nawet nie pytali czy karmić ![]() potem karmiłam piersią i jak zostawiłam ją pierwszy raz na 4h to córka miała 3 miesiące i mimo że zdążyła zgłodnieć, to nie wypiła Teściowej nic z butelki, wszystko na siebie wylala, zupelnie nie umiala ciagnac z tego smoczka (ale smoczka uciszacza tez nigdy nie chciala ssac), kolejna proba w wieku 4miesiecy tez zakonczyla sie niepowodzeniem, wiec doczekalam do 5 i zostawialam mala z kaszka i lyzeczka ![]() też jestem za podgrzewaczem ![]() co do laktatora, to mnie sie tez bardzo przydal, polecam, ale tez nie kupilam od razu, tylko mialam wybrany i w razie czego moj mial kupic... ja w ogole przed pierwszym porodem trafilam do szpitala wczesniej niz planowalam i czesc rzeczy kupowal sam maz... dobrze ze mialam chociaz liste ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() i jeszcze co do rozkow - ja mialam 2 w tym jeden taki cieniusi - super byl na lato wlasnie... i powiem Wam ze jak z synkeim nie bylo problemow, bo jakos nigdy nie przesikal 2 pod rzad, tak z corka kilkakrotnie musialam uzywac kocyka/malej kolderki w poszewce bo oba rozki byly w praniu (niestety bardziej brudne niz po siusiu ![]()
![]() |
#707 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, umieściłam już linki do polecanych przez Was sprzedawców z Allegro na pierwszej stronie, jeśli macie jeszcze kogoś, kogo polecacie to napiszcie mi pw
![]() ![]() ![]()
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() mam za sobą ciężki poranek ![]() ![]() ![]() na dodatek zerwał mi łańcuszek, który noszę bez przerwy od ok.8 lat i mi źle bez niego ![]() jedynie co, to wieczorem oddajemy marudę babci (nie żeby specjalnie, bo marudzi, już dawno było zaplanowane) i idziemy na kolację we dwoje z okazji 3 rocznicy ślubu ![]() ![]() ![]() zaraz ponadrabiam ![]()
#709 |
Zakorzenienie
|
bambusiek, wszystkiego najlepszego z okazji 3. rocznicy ślubu
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#711 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a ja pojechałam po szlafrok i oczywiście już nie było tego, co chciałam ![]() ale za to kupiłam Mikołajowi trzy pajace i dwa rampersy ![]()
![]() |
#712 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Hejka wszystkim, I znowu jestem z nadrabianiem postów daleko w ![]() Dziś idę na usg potem do prowadzącej oberwie mi sie troche za poślizg z usg i wizytą no cóż i tak dużo na głowie mam i do tego pogodzić to z pracą. Mała chyba pójdzie spac na usg bo teraz takie charce robic ze i bez usg mogłabym kośc udową wymierzyc. Czuje sie troszke jak worek z kośćmi hehe ale to kochane kosteczki ![]() ![]()
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
domi dziekuje za materialy przydadza sie bardzo tymbardziej ze ja do szkoly rodzenia chodzic nie bede.
i like it co do podgrzewacza laktatora sterylizatora nie kupuje narazie. Mam zamiar karmic piersia jak sie uda to laktator kupie po porodzie zobacze jaki bede potrzebowac jak laktacja sie rozwinie. Jakbym nie mogla karmic piersi to wtedy kupie podgrzewacz bo sie pewnie przyda w takim wypadku. Sterylizator to dla mnie zbyteczny wydatek od czego jest wrzatek i mikrofalowka. |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() do podgrzewania mleka używałam metalowego garnuszka do którego nalewałam gorącej wody i w to butelka/słoiczek. Pewnie sprzęt byłby lepszy, ale tak czy siak radzę poczekać ![]()
![]() |
#716 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Nasze Szczęście ![]() "Tam jest Ci najlepiej, wiem. Cicho... ciepło... ciemno... I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną. Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia. A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Rozeznanie
|
Ja chyba kupię jak radzicie 1/2 butelkę chociaż chcę kp.
podgrzewacz- nie wiem jescze, sterylizator mam nadzieję odkupić od szwagierki. ale do mikrofalówki nie chcę bo mam do bani mikrofalówkę która wywala mi korki i w ogóle nie cierpię z niej korzystać. ja mam tylko 1 rożek - używany po znajomej i chyba nie planuję kupować 2 - wydają mi się rożki grube i niezbyt praktyczne w sumie nie wiem nawet po co one są... ? Mam do was pytanie jescze - mam używane ciuszki ( body pajacyki rampersy spiochy na pierwsze 0-5 mies wszystkie są używane czasami poplamione ale nie aż tak masakrycznie. Chcę je najpierw uprać w Proszku ariel, z płynem silan/lenor i potem je dokładnie wypłukać na dodatkowe płukanie. Te mocniej zabrudzone chcę moczyć w vanishu i wyprać normalnie i znowu wypłukać ze 2 razy w pralce. Czy po takiej akcji będę jeszcze je musiała w proszku lovela dzidziuś czy jelp prać 2 raz? co myślicie- pytam o rade.
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
mamaya, framboise87, viki - dzięki
![]() co do wyprawki, to ciuszki już mam, tylko wyprać i poukładać, a z reszty: z apteki: woda morska, sól fizjologiczna i gaziki z Rossmanna: pieluchy Pampers 1, chusteczki BD, wkładki laktacyjne BD, duże podpaski dla mnie. i z normalnego dziecięcego: 2-3 pieluszki flanelowe, prześcieradełko do wózka, smoczek w razie czego (choć mam zamiar nie używać), podkłady, poduszka do karmienia, niedrapki i rożek + ochraniacz do łóżeczka. no i dla mnie klapki do szpitala (może dziś coś znajdę przy okazji trampek dla synka), jak znajdę tani to szlafrok i majtki bawełniane do szpitala. jeszcze pościel kupię, ale póki co i tak pościeli nie będę używać. no i leżaczek, ale to poszukam używki ![]()
#719 |
Zakorzenienie
|
i like it, w kwestii sterylizatora i podgrzewacza to u mnie wygląda to w ten sposób. Sterylizator uważam za kompletną bzdurę, po to mam bieżącą wodę w domu i czajnik, że mogę spokojnie sobie wyparzyć butle
![]() Podgrzewacz kupiłam Tommee Tippee. Tutaj akurat wydatek, myślę, przydatny jak najbardziej, bo dużą butlę podgrzewasz max. 15 minut, ja mam te najmniejsze, więc to jest kwestia 3 - 5 minut w podgrzewaczu, a jednak garnek, woda, do tego butelka to trwa dłużej ![]() Oczywiście, że można się bez tego obyć, z resztą kiedyś takich cudów nie było i ludzie dzieci wychowywali ![]() Wolę sobie życie ułatwić podgrzewaczem ![]() Lillian, ja uważam, że zdecydowanie powinnaś wyprać ciuszki w proszku przeznaczonym dla dzieci ![]() ![]() Z resztą również przyjęłam taką zasadę - wszystkie ubranka piorę w zwykłym proszku do prania (ja akurat używam Persil, bo jest jednym z niewielu proszków, które mnie nie uczulają) a za 3 - 4 tygodnie wypiorę te najmniejsze w JELPie ![]()
![]() 13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek ![]() Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-04-30 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#720 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() jeszcze mam dziś szkołę rodzenia z praktycznymi zajęciami przewijania i kąpania lalek ![]() Roksanka a dasz przepis na taką drożdżówkę? ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, a kupujecie jakieś smoczki? w jednej z gazet wyczytałam, że jak ktoś chce taki uspokajacz, to dopiero od drugiego miesiąca. Im więcej wiem, tym bardziej nic nie wiem! ratunku!!!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.