Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-30, 09:27   #691
malwiska
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
A ja jeszcze zostaje na wszelki wypadek na dwa dni ehh ja chce do domu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
lepiej dmuchać na zimne
Stary 2014-04-30, 09:28   #692
mamaya
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Asia, 50 zł to nie jest majątek a jeśli nie użyjesz to możesz sprzedać zawsze Ja mam właśnie taki plan Obudził się we mnie zmysł sprzedawcy i jak skończy się remont to będę robić selekcję w szafie i sprzedawać

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-04-30 o 09:30
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 09:33   #693
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Asia, 50 zł to nie jest majątek a jeśli nie użyjesz to możesz sprzedać zawsze Ja mam właśnie taki plan Obudził się we mnie zmysł sprzedawcy i jak skończy się remont to będę robić selekcję w szafie i sprzedawać
Chyba tak zrobię bo w zasadzie tylko pasa mi brakuje i zastanawiałam się nad nim
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 09:41   #694
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Mam pytanie dziewczyny, jak sądzicie czy po cc pas poporodowy się przyda jak będzie gorąco, tylko nie mylcie z wyszczuplającym ?
ja chce sobie kupić, ale nie wiem jak to się ma do cc
Stary 2014-04-30, 09:52   #695
Nautiz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
Fame nie strasz!

kochana super,że wszystko idiz edo przodu ale uważaj na siebie bo nie ma już żartów z tego co widać na forum

bidulko oby jak najmniej takich nocy i takich skoków

udanego weekendu!

piękny ten otulacz! mi również jest coraz ciężej tak jakby objawy z pierwszego trymestru powróciły nasilone plus wielki brzuch i lekko nie jest

witam się porannie! dziewczynki i ja zaczęłam wpadać w panikę i na gwałt mam zamiar dokompletować wszytko. Dziś jedziemy po łóżeczko do ikei i mam pytanie do mamaya odnośnie materaca, z tego co pamiętam to miałaś zamiar kupować lateksowy materacyk w ikei ale ostatecznie chyba wybrałaś inny -możesz powiedzieć dlaczego zmieniłaś zdanie i ewentualnie podać linka do tego na który się zdecydowałaś???? będę bardzo wdzięczna
a jeśli chodzi o resztę zakupów to powiedzcie mi czy sterylizator do butelek,rożne rodzaje butelek (na razie mam 1 sztuke) podgrzewacz i tp też muszę kupować skoro mam zamiar karmić piersią?sorry za głupie pytania ale nie wiem. Na szkole rodzenia powiedzieli nam, że laktator najlepiej kupić dopiero jak będzie potrzeba po porodzie a nie przed bo można go źle dobrać a z pozostałymi rzeczami jak jest?
Co do sterylizatora, podgrzewacza i reszty butelkowych rzeczy: jeśli planujesz karmić piersią, to ja proponuję się wstrzymać z tym zakupem. Może będziesz miała wystarczająco dużo pokarmu i nie będzie potrzeby używania butelek i wtedy pieniądze wyrzucisz w błoto. A jak będą potrzebne to w sklepach wszystko jest, czy nawet na allegro, kupisz i w ciągu kilku dni będziesz miała w domu, może jeszcze zanim wyjdziesz ze szpitala. Natomiast proponuje się zapoznać z ofertą, żebyś później w panice nie wybierała na szybciocha, albo powierzała komuś te decyzje, bo wiadomo, że najlepiej samemu sobie wybrać według upodobania, gustu i zasobu portfela.
Ja jeśli bedę musiała dokarmiać mm, kupię butelkę Dr. Browna, Medeli Calmę albo Tommee Tippee. Sterylizator - jakiś do mikrofalówki, podgrzewacz - na razie wcale nie brałam go pod uwagę. Szczotkę do mycia kupisz w tym samym sklepie co butelki. Tak jak mówię, to jest mój plan B.

Ja niczym skryba wszystko skrzętnie zapisywałam także mogę się linkami podzielić.
BTW, może osoba, która prowadzi wątek dopisze sprzedawców z allegro na pierwszą stronę?
Podrzucam nicki sprzedawców, o których była mowa na forum:

Koszule do karmienia, szlafroki:
DOLCE_SONNO,

agamoda-fashion

art. pościelowe, koce, pieluchy tetrowe:
www-edisa-pl

JustineX

art. higieniczne:

GR-AN

r_p77

Proszę się częstować!

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
o czym Ty kobieto do mnie mowisz? jaki znowu pas?

ah! a ja dziś zaczynam 8mc

a ja się zapytam jeszcze:
Wiem, że macie sprzedawców na all godnych polecenia.. a ja chciałabym się jeszcze raz zapytac o ich nicki chodzi mi szczególnie o takich co mają duży wybór produktów, bo jakbym zamawiała u jednego to najczęściej koszt przesyłki jest jeden
Z góry dziękuję
Ja taki pas mam, siostra nie używała i mi oddała, ale czy będę nosić to jeszcze nie wiem. Podobno pieruńsko to niewygodne. Popytam dziś na szkole rodzenia czy to coś daje w ogóle.

Edytowane przez Nautiz
Czas edycji: 2014-04-30 o 09:54
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 09:53   #696
aga__tka
Zakorzenienie

Hej
Podczytałam Was trochę
nie wiem czy nadaję się do zapisania do wątku, bo nie znajdę chyba czasu żeby się regularnie udzielać, ale podzielę się z Wami radością że też zostanę lipcową mamą
To będzie moje pierwsze letnie dziecko (mam już dwójkę szkrabów, 4 i 2 lata ale oboje urodzeni w styczniu ).
TP mam na 25 lipca i jeśli nic się "nie zmieni" w czasie USG za 2 tygodnie, to będzie dziewczynka (miałam tylko raz USG na którym lekarz powiedział że dziewczynka, a w poprzedniej ciazy na pierwszym USG na którym można było zobaczyć, oceniono że będzie chłopiec, a potem nagle po miesiącu okazało się że dziewczynka...)
Miałam już 2cc niestety, więc teraz moj lekarz powiedzial ze o naturalnym porodzie nie bedzie mowy...

Ktos pytal o pas - moja lekarka odradzala po cc, szczegolnie jak bedzie goraco - mowila ze moze sie rozejsc szew, nawet po jakims czasie od porodu, a na poczatku to w ogole trzeba dac ranie oddychac... goi sie roznie, mnie sie goilo ok miesiaca "na zewnatrz" ale lekarka mowila, ze problem polega na tym ze niezaleznie od zrostu skory, wewnetrzne warstwy moga sie wolniej/szybciej zrosnac, ale tego nie da sie ocenic co tam sie dzieje...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 09:57   #697
mamaya
Zakorzenienie

Nautiz, dopiszę sprzedawców na pierwszą stronę jak tylko będę na Wizażu na komputerze, bo przez telefon to ciężko

Ja w kwestii butelek jestem może mało obiektywna, bo u nas będzie mm z przymusu, ale myślę, że jednak warto przynajmniej jedną butelkę w domu mieć.
Ja mam dwie Tommee Tippee i jedną dr Brown'sa Nie wiem czy będę miała potrzebę dokupienia większej ilości, ale nawet gdybym miała plan karmić piersią to może się przecież okazać, że potrzeba czasu na rozkręcenie się laktacji i co wtedy? Nie chciałabym, żeby moje dziecko było karmione szpitalną butelką

W kwestii pasa poporodowego to on przy cc podobno świetnie "trzyma" w ryzach szew, także jest jak sądzę jeszcze bardziej przydatny niż w przypadku porodu sn

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-30, 10:02   #698
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Hej
Podczytałam Was trochę
nie wiem czy nadaję się do zapisania do wątku, bo nie znajdę chyba czasu żeby się regularnie udzielać, ale podzielę się z Wami radością że też zostanę lipcową mamą
To będzie moje pierwsze letnie dziecko (mam już dwójkę szkrabów, 4 i 2 lata ale oboje urodzeni w styczniu ).
TP mam na 25 lipca i jeśli nic się "nie zmieni" w czasie USG za 2 tygodnie, to będzie dziewczynka (miałam tylko raz USG na którym lekarz powiedział że dziewczynka, a w poprzedniej ciazy na pierwszym USG na którym można było zobaczyć, oceniono że będzie chłopiec, a potem nagle po miesiącu okazało się że dziewczynka...)
Miałam już 2cc niestety, więc teraz moj lekarz powiedzial ze o naturalnym porodzie nie bedzie mowy...

Ktos pytal o pas - moja lekarka odradzala po cc, szczegolnie jak bedzie goraco - mowila ze moze sie rozejsc szew, nawet po jakims czasie od porodu, a na poczatku to w ogole trzeba dac ranie oddychac... goi sie roznie, mnie sie goilo ok miesiaca "na zewnatrz" ale lekarka mowila, ze problem polega na tym ze niezaleznie od zrostu skory, wewnetrzne warstwy moga sie wolniej/szybciej zrosnac, ale tego nie da sie ocenic co tam sie dzieje...
Witamy i dzięki za cenną uwagę na temat pasa
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 10:15   #699
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Witaj!
Jak to przeczytałam to przypomniałam sobie, że w mojej szkole rodzenia tez o tym mówili żeby najlepiej nie zakrywać na poczatku rany po cc i żeby pozwolić jej "oddychac".

Nautiz dzięki

Powiem Wam, że zaczęłam robic się wybredna co do wyprawki bardziej teraz też patrzę na wygląd, wzory itp. a jeszcze nie dawno mówiłam, że mi to obojętne
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 10:17   #700
mamaya
Zakorzenienie

aga_tka, hej
Widzisz jakie rozbieżne informacje można uzyskać Ja słyszałam same pozytywy na temat pasów po cesarce, a Ty mówisz, że nie powinno się ich używać

Jeśli nie masz czasu na regularne udzielanie się (z resztą przy dwójce dzieci wcale się nie dziwię) to odzywaj się chociaż czasami Będzie nam miło
Stary 2014-04-30, 10:21   #701
i like it
Rozeznanie

Cytat:
i like it, materacyk w końcu kupiłam Hevea Baby lateksowy. Do zmiany decyzji skłonił mnie fakt, że Hevea to firma specjalizująca się w materacach, te materacyki mają świetną opinię, poza tym był tańszy o 50 zł od materacyka lateksowego z Ikei.
Ponadto Hevea Baby ma świetny "pokrowiec", który zawiera bodajże 60% czy nawet 80% bawełny organicznej
Te materacyki z Ikei też są dobre, także jeśli jesteś zdecydowana na ten ikeowski to myślę, że się nie zawiedziesz
dzięki wielkie i nie jestem zdecydowana w 100% na konkretny materacyk ale w 200% procentach wiem, że masz świetny gust i nosa do zakupów więc ufam Ci bezgranicznie zdradź tylko gdzie go zakupiłaś i już więcej nie męczę

Cytat:
A ja jeszcze zostaje na wszelki wypadek na dwa dni ehh ja chce do domu

lepiej zostać i wyjść jak już na bank wszystko będzie okey

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
Co do sterylizatora, podgrzewacza i reszty butelkowych rzeczy: jeśli planujesz karmić piersią, to ja proponuję się wstrzymać z tym zakupem. Może będziesz miała wystarczająco dużo pokarmu i nie będzie potrzeby używania butelek i wtedy pieniądze wyrzucisz w błoto. A jak będą potrzebne to w sklepach wszystko jest, czy nawet na allegro, kupisz i w ciągu kilku dni będziesz miała w domu, może jeszcze zanim wyjdziesz ze szpitala. Natomiast proponuje się zapoznać z ofertą, żebyś później w panice nie wybierała na szybciocha, albo powierzała komuś te decyzje, bo wiadomo, że najlepiej samemu sobie wybrać według upodobania, gustu i zasobu portfela.
Ja jeśli bedę musiała dokarmiać mm, kupię butelkę Dr. Browna, Medeli Calmę albo Tommee Tippee. Sterylizator - jakiś do mikrofalówki, podgrzewacz - na razie wcale nie brałam go pod uwagę. Szczotkę do mycia kupisz w tym samym sklepie co butelki. Tak jak mówię, to jest mój plan B.

Ja niczym skryba wszystko skrzętnie zapisywałam także mogę się linkami podzielić.
BTW, może osoba, która prowadzi wątek dopisze sprzedawców z allegro na pierwszą stronę?
Podrzucam nicki sprzedawców, o których była mowa na forum:

Koszule do karmienia, szlafroki:
DOLCE_SONNO,

agamoda-fashion

art. pościelowe, koce, pieluchy tetrowe:
www-edisa-pl

JustineX

art. higieniczne:

GR-AN

r_p77

Proszę się częstować!

Ja taki pas mam, siostra nie używała i mi oddała, ale czy będę nosić to jeszcze nie wiem. Podobno pieruńsko to niewygodne. Popytam dziś na szkole rodzenia czy to coś daje w ogóle.
ooo dzięki wielkie za linki, na pewno się teraz przydadzą i za odpowiedź!kupiłam jedną butelkę dr. browna gdyby coś ale mam dziś mały atak paniki i zastanawiam się czy najlepiej nie kupić od razu pół sklepu wstępnie wiem jakie produkty bym chciała więc faktycznie na spokojnie jak coś ze szpitala zamówię albo wyślę tz (w razie czego przygotuję listę produktów już wcześniej)
miłego dzionka!
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-30, 10:30   #702
kularek
Zadomowienie

Fame, Mamaya - dziękuję -taka dziś piękna pogoda a u nas temp. 38,6 i siedzimy w domu

Fame -trzymam kciuki żebyście dotrwały do 9 mies , z tym RH- już dziewczyny odpisały

elcia - trzymam kciuki i normalnie to jakaś epidemia już !

Marianna - witaj

robaczek - udanego wypoczynku my też mieliśmy gdzieś jechać ale jestem nie do życia a jeszcze synuś chory

Nautiz - śliczny ten otulaczek i zazdroszczę zdolności - i czy mi ciężko ? ja to się już chyba w słonice zamieniłam

mamaya - ja ptzy takim niskim ciśnieniu jestem nie do życia a dlaczego ten rożek w sówki chcesz tylko do szpitala bo jeśli o tym pisałaś to przegapiłam -a potem go wyrzucisz ? no bo jak dla mnie taki rożek starczy max pół roku i mi teraz już szkoda wydawać bo potem leży i się kurzy -chociaż przy pierwszej ciąży kupowałam więcej rzeczy niż teraz i wszystkie w takich stonowanych kolorach jak Ty teraz a teraz mam wszystko kolorowe - synuś w wybieraniu pomaga

i like it - ja od samego początku przez rok karmiłam tylko piersią, butelki kupiłam od razu taki zestaw startowy z aventu i nie żałowałam -w tych mniejszych butelkach synuś pił marchwiankę, podgrzewacz mam taki za 29 zł jest super i nadal działa, sterylizator jak dla mnie całkowicie zbędny bo uważam, że dziecka nie powinno się wychowywać w super sterylnych warunkach i normalne umycie zdecydowanie wystarczy - ale to jak kto woli
a czemu można źle dobrać laktator ? mam elektryczny i on ma takie złączki pasujące do aventu
i na sali leżałam z dwiema dziewczynami którym mężowie kupowali laktator jak one były w szpitalu juz no i jakoś nie były zadowolone
a jeszcze podgrzewacz przydał się jak wychodziłam zostawiałam odciągnięte mleko

Asiu - nie wiem jak po cesarce -czy na tą bliznę nie trzeba uważać ale po naturalnym i jeszcze w moim przypadku gdzie do ok 4 mies mam baaaarrrrdzo brzydki brzuch napewno kupuję tylko jeszcze nie wiem jaki wybrać - w pierwszej ciąży to była zima i nie było widać ale teraz w lato nie pokażę się ludziom bez pasa

Sunfire

dziewczyny czy możecie polecić jakiś szlafrok taki z cieńkiej bawełny (ale nie przezroczystej !) najlepiej na all żeby z domu nie wychodzić
czekam na kuriera z rożkiem
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 10:31   #703
mamaya
Zakorzenienie

i like it, bardzo mi miło, że tak mówisz Dziękuję!
Materacyk kupowałam w sklepie internetowym Smyka jak były te promocje niedawno Nie patrzyłam, bo może wciąż jakieś tam zniżki są A jeśli nie to cena regularna Hevea Baby w Smyku jest bardzo zbliżona do ceny materacyka w Ikei

kularek, ten rożek chcę tylko do szpitala, bo wiem jak w szpitalach jest niestety brudno, nawet w tych ekskluzywnych, odnowionych i najbardziej wypasionych (a skoro ja wybieram się do zwykłego szpitala to tym bardziej liczę się z syfem). Jasne, mogę go wyprać i tak zrobię a później sprzedam Nie pasuje mi on pod względem wizualnym, a jestem maniakalną estetką, więc wszystko muszę mieć odpowiednie kolorystycznie, w swoim guście etc. Wiem, paranoja, no ale tak już mam
Na szczęście przekonałam się do sprzedawania rzeczy w internecie, więc nie będę stratna z tym rożkiem

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-04-30 o 10:37
Stary 2014-04-30, 10:47   #704
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
A i jeszcze się pochwalę jaki otulacz uszyłam dla Pana pasażera. Do kompletu jeszcze będzie rożek, może powstanie nawet dziś.
Boski Pięknie odszyty. Też się nad takim zastanawiam. Masz może wykrój?
Cytat:

a jeśli chodzi o resztę zakupów to powiedzcie mi czy sterylizator do butelek,rożne rodzaje butelek (na razie mam 1 sztuke) podgrzewacz i tp też muszę kupować skoro mam zamiar karmić piersią?
Sterylizator moim zdaniem jest zbędny, bo możesz bez problemu wszysto wyparzyć. Szkoda kasy. Na początek jedna butelka wystarczy, tak jak pisała tu już jedna z dziewczyn, zawsze można potem dokupić. Warto się rozejrzeć za firmą. Polecam TT, ale wiadomo, że kazdemu dziecku może coś innego przypasować
Cytat:
i like it, materacyk w końcu kupiłam Hevea Baby lateksowy.
Jest rewalacyjny. Młody taki miał i jestem nim zachwycona
Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Mam pytanie dziewczyny, jak sądzicie czy po cc pas poporodowy się przyda jak będzie gorąco, tylko nie mylcie z wyszczuplającym ?
Ja poprzednio nie miałam, lepiej ranie dać się w spokoju zabliźnić.
Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Wiem, że macie sprzedawców na all godnych polecenia..
Ja prawie wszystko kupiłam teraz u r_p77 i Justinex. Robiłam już u nich zakupy i jestem zadowolona. Mają dużo fajnych rzeczy, ale warto sobie porównać ceny, żeby nie przepłacić.

Jadę dziś na zakupy. Tam ta ram

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 10:51   #705
mamaya
Zakorzenienie

Integra, no właśnie coś mi się tak wydawało, że zachwalałaś Hevea Baby lateksowy Super! Mam więc kolejną pozytywną opinię

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-30, 10:57   #706
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
aga_tka, hej
Widzisz jakie rozbieżne informacje można uzyskać Ja słyszałam same pozytywy na temat pasów po cesarce, a Ty mówisz, że nie powinno się ich używać

Jeśli nie masz czasu na regularne udzielanie się (z resztą przy dwójce dzieci wcale się nie dziwię) to odzywaj się chociaż czasami Będzie nam miło
dzieki milo mi tez
no to z tymi pasami to juz nie wiem - moze to zalezy jaki pas? ta moja lekarka twierdzila ze miala przypadek ze blizna sie rozeszla po kilku miesiacach - ale ja nikogo wiecej juz nie pytalam, wiec tez nie wiem na ile to jest odosobniona opinia... a czesto ilu lekarzy tyle opinii w roznych kwestiach...
to tak jak z karmieniem naturalnym przy zapaleniu piersi - kuzynce kazali zaprzestac, a ja czytalam w poradniku do laktacji ze powinno sie wtedy caly czas karmic mimo bolu, zeby sie szybciej wyleczylo...

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
mamaya - ja ptzy takim niskim ciśnieniu jestem nie do życia a dlaczego ten rożek w sówki chcesz tylko do szpitala bo jeśli o tym pisałaś to przegapiłam -a potem go wyrzucisz ? no bo jak dla mnie taki rożek starczy max pół roku i mi teraz już szkoda wydawać bo potem leży i się kurzy -chociaż przy pierwszej ciąży kupowałam więcej rzeczy niż teraz i wszystkie w takich stonowanych kolorach jak Ty teraz a teraz mam wszystko kolorowe - synuś w wybieraniu pomaga

i like it - ja od samego początku przez rok karmiłam tylko piersią, butelki kupiłam od razu taki zestaw startowy z aventu i nie żałowałam -w tych mniejszych butelkach synuś pił marchwiankę, podgrzewacz mam taki za 29 zł jest super i nadal działa, sterylizator jak dla mnie całkowicie zbędny bo uważam, że dziecka nie powinno się wychowywać w super sterylnych warunkach i normalne umycie zdecydowanie wystarczy - ale to jak kto woli
a czemu można źle dobrać laktator ? mam elektryczny i on ma takie złączki pasujące do aventu
i na sali leżałam z dwiema dziewczynami którym mężowie kupowali laktator jak one były w szpitalu juz no i jakoś nie były zadowolone

Asiu - nie wiem jak po cesarce -czy na tą bliznę nie trzeba uważać ale po naturalnym i jeszcze w moim przypadku gdzie do ok 4 mies mam baaaarrrrdzo brzydki brzuch napewno kupuję tylko jeszcze nie wiem jaki wybrać - w pierwszej ciąży to była zima i nie było widać ale teraz w lato nie pokażę się ludziom bez pasa

Sunfire

dziewczyny czy możecie polecić jakiś szlafrok taki z cieńkiej bawełny (ale nie przezroczystej !) najlepiej na all żeby z domu nie wychodzić
czekam na kuriera z rożkiem
wspolczuje choroby
co do rozka to ja uzywalam przez rok albo i dluzej...
na poczatku w wersji rozkowej, a potem rozkladany tylko jako podkladka, np do karmienia na lezaco na złożonym łóżku (mam taką sztuczną narzutę), zeby w poludnie rozlozyc na kanapie jak dziecko chcialo polezec w domku, czy nawet u znajomych... ten biały srodek traktowałam jako część "sterylna" czyli do kladzenia główki, a te kolorowa tak po macoszemu najwyżej jak się ubrudziła to prałam... one są fajne, bo właśnie się na nich nie poci dziecko tak jak np na sztucznych kocykach...

co do butelek, to ja z kolei przy synku trochę używałam - ale jedna by mi starczyła (miałam 2 z gratisów u lekarza), jak zostawiałam małego z odciągniętym mlekiem np...
przy córce nie używałam wcale... w szpitalu karmili mi ją pierwszą dobę (ale nie wierzę że dali by mi możliwość karmienia moją, skoro mnie nawet nie pytali czy karmić , wiedziałam że tak będzie bo synka też karmili... u nas po cc zanim matki nie przeniosą na poporodowy, to nie dają dziecka na stałe)
potem karmiłam piersią i jak zostawiłam ją pierwszy raz na 4h to córka miała 3 miesiące i mimo że zdążyła zgłodnieć, to nie wypiła Teściowej nic z butelki, wszystko na siebie wylala, zupelnie nie umiala ciagnac z tego smoczka (ale smoczka uciszacza tez nigdy nie chciala ssac), kolejna proba w wieku 4miesiecy tez zakonczyla sie niepowodzeniem, wiec doczekalam do 5 i zostawialam mala z kaszka i lyzeczka

też jestem za podgrzewaczem przydaje sie i do zupek i do mleka...
co do laktatora, to mnie sie tez bardzo przydal, polecam, ale tez nie kupilam od razu, tylko mialam wybrany i w razie czego moj mial kupic...
ja w ogole przed pierwszym porodem trafilam do szpitala wczesniej niz planowalam i czesc rzeczy kupowal sam maz... dobrze ze mialam chociaz liste

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Dzień dobry wszystkim brzuchatkom!

A widzicie, czyli za dużo na początek tych pieluch liczyliśmy. W takim razie zakup wyprawki pieluch wielorazowych zwróci się po jakiś 6-8 miesiącach pieluchowania, według moich obliczeń.

Za wszystkie mamy mające problemy z szyjką trzymam kciuki, oby udało się sytuację uspokoić i spokojnie do terminu doczekać

A i jeszcze się pochwalę jaki otulacz uszyłam dla Pana pasażera. Do kompletu jeszcze będzie rożek, może powstanie nawet dziś.

Czy Wam też już jest tak ciężko? Wczoraj wyszłam na krótki spacer po osiedlu i człapałam noga za nogą, nie mogłam nabrać dawnego rozpędu, i tak mi było jakoś właśnie ciężko. To co mówią inne kobiety o III trymestrze, powoli i dla mnie staje się rzeczywistością.
śliczny

i jeszcze co do rozkow - ja mialam 2 w tym jeden taki cieniusi - super byl na lato wlasnie... i powiem Wam ze jak z synkeim nie bylo problemow, bo jakos nigdy nie przesikal 2 pod rzad, tak z corka kilkakrotnie musialam uzywac kocyka/malej kolderki w poszewce bo oba rozki byly w praniu (niestety bardziej brudne niz po siusiu )
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 11:06   #707
mamaya
Zakorzenienie

Dziewczyny, umieściłam już linki do polecanych przez Was sprzedawców z Allegro na pierwszej stronie, jeśli macie jeszcze kogoś, kogo polecacie to napiszcie mi pw Żebym przypadkiem nic nie przeoczyła
Stary 2014-04-30, 11:12   #708
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

mam za sobą ciężki poranek synek ma kolejny atak ząbkowania (oczywiście zawsze na święta/długi weekend) i dziś ryczał chyba ze 2 godziny bez przerwy mimo przeciwbólówki

na dodatek zerwał mi łańcuszek, który noszę bez przerwy od ok.8 lat i mi źle bez niego

jedynie co, to wieczorem oddajemy marudę babci (nie żeby specjalnie, bo marudzi, już dawno było zaplanowane) i idziemy na kolację we dwoje z okazji 3 rocznicy ślubu jeszcze nie wiem w co się ubrać

zaraz ponadrabiam
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 11:17   #709
mamaya
Zakorzenienie

bambusiek, wszystkiego najlepszego z okazji 3. rocznicy ślubu
Stary 2014-04-30, 11:23   #710
i like it
Rozeznanie

Cytat:

ja właśnie jestem zdecydowana na laktator aventa z zestawem startowym ale na szkole rodzenia babka z poradni laktacyjnej powiedziała,że lepiej ich się poradzić co do wyboru laktatora dopiero po pierwszych próbach kp, twierdziła, że każda firma ma inne "końcówki" i funkcje i najlepiej dobrać je profesjonalnie razem z nimi do moich potrzeb, więc na razie się wstrzymuje ale nie wiem czy dobrze robię

Cytat:
i like it, bardzo mi miło, że tak mówisz Dziękuję!
Materacyk kupowałam w sklepie internetowym Smyka jak były te promocje niedawno Nie patrzyłam, bo może wciąż jakieś tam zniżki są A jeśli nie to cena regularna Hevea Baby w Smyku jest bardzo zbliżona do ceny materacyka w Ikei

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Boski Pięknie odszyty. Też się nad takim zastanawiam. Masz może wykrój?

Sterylizator moim zdaniem jest zbędny, bo możesz bez problemu wszysto wyparzyć. Szkoda kasy. Na początek jedna butelka wystarczy, tak jak pisała tu już jedna z dziewczyn, zawsze można potem dokupić. Warto się rozejrzeć za firmą. Polecam TT, ale wiadomo, że kazdemu dziecku może coś innego przypasować

Jest rewalacyjny. Młody taki miał i jestem nim zachwycona

Ja poprzednio nie miałam, lepiej ranie dać się w spokoju zabliźnić.

Ja prawie wszystko kupiłam teraz u r_p77 i Justinex. Robiłam już u nich zakupy i jestem zadowolona. Mają dużo fajnych rzeczy, ale warto sobie porównać ceny, żeby nie przepłacić.

Jadę dziś na zakupy. Tam ta ram
dzięki za odp, zaraz wchodzę na stronę smyka i zamawiam materacyk zatem
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 11:24   #711
framboise87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roksanka88 Pokaż wiadomość

Chyba wykorzystam dzisiejszą pogodę na pranko, bo majówka zapowiada się nieciekawie no i zamierzam dzisiaj upiec drożdżówkę z rabarbarem

miłego dnia
Roksanka podziel się drożdżówką :prosi : ja wczoraj zgrzeszyłam i zjadłam połowę wielkiej drożdżówy z rabarbarem do kawy, z ciekawości zmierzyłam później cukier i był w normie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

jedynie co, to wieczorem oddajemy marudę babci (nie żeby specjalnie, bo marudzi, już dawno było zaplanowane) i idziemy na kolację we dwoje z okazji 3 rocznicy ślubu jeszcze nie wiem w co się ubrać

zaraz ponadrabiam
Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy! miłego wieczoru w takim razie

a ja pojechałam po szlafrok i oczywiście już nie było tego, co chciałam
ale za to kupiłam Mikołajowi trzy pajace i dwa rampersy
Stary 2014-04-30, 11:28   #712
Lillian_
Rozeznanie

Cytat:

witam się porannie! dziewczynki i ja zaczęłam wpadać w panikę i na gwałt mam zamiar dokompletować wszytko. Dziś jedziemy po łóżeczko do ikei i mam pytanie do mamaya odnośnie materaca, z tego co pamiętam to miałaś zamiar kupować lateksowy materacyk w ikei ale ostatecznie chyba wybrałaś inny -możesz powiedzieć dlaczego zmieniłaś zdanie i ewentualnie podać linka do tego na który się zdecydowałaś???? będę bardzo wdzięczna
a jeśli chodzi o resztę zakupów to powiedzcie mi czy sterylizator do butelek,rożne rodzaje butelek (na razie mam 1 sztuke) podgrzewacz i tp też muszę kupować skoro mam zamiar karmić piersią?sorry za głupie pytania ale nie wiem.
Na szkole rodzenia powiedzieli nam, że laktator najlepiej kupić dopiero jak będzie potrzeba po porodzie a nie przed bo można go źle dobrać a z pozostałymi rzeczami jak jest?
Cześć danow mnie nie było ale podczytuję was na bieżąco tylko weny do pisania nie miałam to pogrubione też mnie bardzo interesuje... bo nie wiem więc to chyba głupie pytanie nie jest
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje !
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 11:32   #713
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Cześć

mam za sobą ciężki poranek synek ma kolejny atak ząbkowania (oczywiście zawsze na święta/długi weekend) i dziś ryczał chyba ze 2 godziny bez przerwy mimo przeciwbólówki

na dodatek zerwał mi łańcuszek, który noszę bez przerwy od ok.8 lat i mi źle bez niego

zaraz ponadrabiam
wszystkiego naj najlepszego z okazji rocznicy

Hejka wszystkim,
I znowu jestem z nadrabianiem postów daleko w ..... polu.
Dziś idę na usg potem do prowadzącej oberwie mi sie troche za poślizg z usg i wizytą no cóż i tak dużo na głowie mam i do tego pogodzić to z pracą. Mała chyba pójdzie spac na usg bo teraz takie charce robic ze i bez usg mogłabym kośc udową wymierzyc. Czuje sie troszke jak worek z kośćmi hehe ale to kochane kosteczki . Wogole sie ciesze ze sie rusza jestem spokojna. Chociaz waga moja niska i mam nadzieje ze na usg doktorek powie ze ma przynajmniej 1100kg na to licze. A potem spowiedz u prowadzącej z toxo i diabetologa. Wczoraj dałam sobie popalic głupote zrobiłam bo zjadłam bigosu troche po 2 kromkach i wyszło 140 po godzinie. głupia jestem ale zapach mnie skusił i nawyk obżarstwa Waga mi skacze od plus 6kg lub gorzej bo 5kg czyli 1kg w dół. Mam nadzieje ze w 3 trymestrze jednak dojdzie kilców.

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-04-30, 11:37   #714
agnes208
Zakorzenienie

domi dziekuje za materialy przydadza sie bardzo tymbardziej ze ja do szkoly rodzenia chodzic nie bede.

i like it co do podgrzewacza laktatora sterylizatora nie kupuje narazie. Mam zamiar karmic piersia jak sie uda to laktator kupie po porodzie zobacze jaki bede potrzebowac jak laktacja sie rozwinie. Jakbym nie mogla karmic piersi to wtedy kupie podgrzewacz bo sie pewnie przyda w takim wypadku. Sterylizator to dla mnie zbyteczny wydatek od czego jest wrzatek i mikrofalowka.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 11:40   #715
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
a u nas cała noc nie przespana temp. 39 i chyba zacznę widzieć na zielono a po wizycie u synusia wirusowe zapalenie tchawicy :brzyda l:
zdrówka dla synka

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Tu masz wybór i kolorystyczny i cenowy http://allegro.pl/listing/listing.ph...category-82614
Dzięki mężowi się średnio podoba, ale zobaczę czy takie cuś znajdę na miejscu, ew. też zamówię, bo pamiętam jak wieszanie pieluch/odginanie parasolki było irytujące

Cytat:
Napisane przez elcia_ Pokaż wiadomość
Witam się leżąc na lewym boku.

Ja dziś po wizycie...... niestety jako że u nas na wątku sprawa musi dotykać wielu mam to i ja dołączam do "szyjkowych". Mała strasznie napiera główką na szyjkę i gin pocieszyła że "nie wie jak długo wytrzyma". Ogólnie czuję się dobrze ale wiedziałam, że coś jest nie teges bo nawet przy podmywaniu czuję jakby dzidzia mi już chciała wyskoczyć. Więc leżeć leżeć i leżeć. I jakby cokolwiek niepokojącego się działo to panikować i od razu na IP.

Ten miesiąc mnie chyba tak wykończył bo święta, przeprowadzka, jeszcze w sobotę przy garach stałam 4 godziny bo nam się parapetówy zachciało.

A więc kobitki zaciskamy nóżki i oby do 36 tygodnia.

13 maja mam umówione usg, i mam powiedzieć żeby mi zmierzył szyjkę, więc dwa tygodnie leżę i czekam na poprawę.

Przepraszam kochane że tylko tak o sobie, teraz więcej leżenia = więcej wizażu = bycie na bieżąco, także mam zamiar brać czynny udział w pogaduszkach
Trzymaj się

Cytat:
Kurcze ale sie porobilo z tymi szyjkami. Zadam glupie pytanie jest taka opcja, ze szyjka znowu np sie troche wydluzy? Chyba lekarza zapytam, tylko nie wiem czy ze smiechu nie padnie
na ile pamiętam, to moja po 2 tygodniach laby wydłużyła się o 2 mm

Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Chciałabym do Was dołączyć od kilku dni jestem na l4 i odkryłam to forum od paru dni Was podglądam i wyszukuję cennym rad . Szkoda że wcześniej Was nie znalazłam . Termin mam na 3 lipca i będzimy mieli córeczkę
witaj

Cytat:
Piękny szkoda, że nie umiem szyć tzn. tyle co ręcznie

Cytat:
a jeśli chodzi o resztę zakupów to powiedzcie mi czy sterylizator do butelek,rożne rodzaje butelek (na razie mam 1 sztuke) podgrzewacz i tp też muszę kupować skoro mam zamiar karmić piersią?sorry za głupie pytania ale nie wiem. Na szkole rodzenia powiedzieli nam, że laktator najlepiej kupić dopiero jak będzie potrzeba po porodzie a nie przed bo można go źle dobrać a z pozostałymi rzeczami jak jest?
ja nie miałam ani sterylizatora ani podgrzewacza, a karmiłam piersią i butelką (w różnych proporcjach, większość jednak kp). Butelki czasem wygotowywałam w garnku - nie jestem za mega sterylnością synek nigdy nie miał żadnych pleśniawek ani nic w tym stylu, więc ok.
do podgrzewania mleka używałam metalowego garnuszka do którego nalewałam gorącej wody i w to butelka/słoiczek.
Pewnie sprzęt byłby lepszy, ale tak czy siak radzę poczekać
G. 9.1O.18
Stary 2014-04-30, 11:44   #716
roksanka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość
Roksanka podziel się drożdżówką :prosi : ja wczoraj zgrzeszyłam i zjadłam połowę wielkiej drożdżówy z rabarbarem do kawy, z ciekawości zmierzyłam później cukier i był w normie
Ja na stronie słodkich mam wyczytałam, że drożdżówkę można, wiadomo w rozsądnych ilościach, dlatego zrobiłam ostatnio z jabłkami i cukier też w normie tak jak u Ciebie a dzisiaj z rabarbarem robię zapraszam

"Tam jest Ci najlepiej, wiem.
Cicho... ciepło... ciemno...
I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną.
Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia.
A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia."
roksanka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 11:46   #717
Lillian_
Rozeznanie

Ja chyba kupię jak radzicie 1/2 butelkę chociaż chcę kp.
podgrzewacz- nie wiem jescze, sterylizator mam nadzieję odkupić od szwagierki. ale do mikrofalówki nie chcę bo mam do bani mikrofalówkę która wywala mi korki i w ogóle nie cierpię z niej korzystać.

ja mam tylko 1 rożek - używany po znajomej i chyba nie planuję kupować 2 - wydają mi się rożki grube i niezbyt praktyczne w sumie nie wiem nawet po co one są... ?

Mam do was pytanie jescze - mam używane ciuszki ( body pajacyki rampersy spiochy na pierwsze 0-5 mies wszystkie są używane czasami poplamione ale nie aż tak masakrycznie. Chcę je najpierw uprać w Proszku ariel, z płynem silan/lenor i potem je dokładnie wypłukać na dodatkowe płukanie. Te mocniej zabrudzone chcę moczyć w vanishu i wyprać normalnie i znowu wypłukać ze 2 razy w pralce. Czy po takiej akcji będę jeszcze je musiała w proszku lovela dzidziuś czy jelp prać 2 raz? co myślicie- pytam o rade.
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje !
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-04-30, 11:50   #718
bambusiek
Zakorzenienie

mamaya, framboise87, viki - dzięki

co do wyprawki, to ciuszki już mam, tylko wyprać i poukładać, a z reszty:

z apteki: woda morska, sól fizjologiczna i gaziki

z Rossmanna: pieluchy Pampers 1, chusteczki BD, wkładki laktacyjne BD, duże podpaski dla mnie.

i z normalnego dziecięcego:
2-3 pieluszki flanelowe, prześcieradełko do wózka, smoczek w razie czego (choć mam zamiar nie używać), podkłady, poduszka do karmienia, niedrapki i rożek + ochraniacz do łóżeczka.

no i dla mnie klapki do szpitala (może dziś coś znajdę przy okazji trampek dla synka), jak znajdę tani to szlafrok i majtki bawełniane do szpitala.

jeszcze pościel kupię, ale póki co i tak pościeli nie będę używać.

no i leżaczek, ale to poszukam używki
G. 9.1O.18
Stary 2014-04-30, 11:51   #719
mamaya
Zakorzenienie

i like it, w kwestii sterylizatora i podgrzewacza to u mnie wygląda to w ten sposób. Sterylizator uważam za kompletną bzdurę, po to mam bieżącą wodę w domu i czajnik, że mogę spokojnie sobie wyparzyć butle
Podgrzewacz kupiłam Tommee Tippee. Tutaj akurat wydatek, myślę, przydatny jak najbardziej, bo dużą butlę podgrzewasz max. 15 minut, ja mam te najmniejsze, więc to jest kwestia 3 - 5 minut w podgrzewaczu, a jednak garnek, woda, do tego butelka to trwa dłużej
Oczywiście, że można się bez tego obyć, z resztą kiedyś takich cudów nie było i ludzie dzieci wychowywali
Wolę sobie życie ułatwić podgrzewaczem

Lillian, ja uważam, że zdecydowanie powinnaś wyprać ciuszki w proszku przeznaczonym dla dzieci Aczkolwiek ograniczyłabym się na razie do prania w dzieciowym proszku tych najmniejszych ciuszków, w rozmiarach 56 - 68
Z resztą również przyjęłam taką zasadę - wszystkie ubranka piorę w zwykłym proszku do prania (ja akurat używam Persil, bo jest jednym z niewielu proszków, które mnie nie uczulają) a za 3 - 4 tygodnie wypiorę te najmniejsze w JELPie

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-04-30 o 11:55
Stary 2014-04-30, 12:01   #720
framboise87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roksanka88 Pokaż wiadomość
Ja na stronie słodkich mam wyczytałam, że drożdżówkę można, wiadomo w rozsądnych ilościach, dlatego zrobiłam ostatnio z jabłkami i cukier też w normie tak jak u Ciebie a dzisiaj z rabarbarem robię zapraszam
mniam! w takim razie dzisiaj zjem drugą połówkę mojej mega drożdżówy, czekając w gabinecie na wizytę
jeszcze mam dziś szkołę rodzenia z praktycznymi zajęciami przewijania i kąpania lalek

Roksanka a dasz przepis na taką drożdżówkę?

Cytat:
i like it, w kwestii sterylizatora i podgrzewacza to u mnie wygląda to w ten sposób. Sterylizator uważam za kompletną bzdurę, po to mam bieżącą wodę w domu i czajnik, że mogę spokojnie sobie wyparzyć butle
Podgrzewacz kupiłam Tommee Tippee. Tutaj akurat wydatek, myślę, przydatny jak najbardziej, bo dużą butlę podgrzewasz max. 15 minut, ja mam te najmniejsze, więc to jest kwestia 3 - 5 minut w podgrzewaczu, a jednak garnek, woda, do tego butelka to trwa dłużej
Oczywiście, że można się bez tego obyć, z resztą kiedyś takich cudów nie było i ludzie dzieci wychowywali
Wolę sobie życie ułatwić podgrzewaczem
co do sterylizatora to się zgadzam w stu procentach myślałam, że podgrzewacz też niepotrzebny, ale jak mówisz Mamaya, że tak szybko idzie podgrzać butlę, to może też zainwestuję... Jeśli chodzi o te wszystkie butelki, itp to jestem kompletnie zielona :/
Dziewczyny, a kupujecie jakieś smoczki? w jednej z gazet wyczytałam, że jak ktoś chce taki uspokajacz, to dopiero od drugiego miesiąca.
Im więcej wiem, tym bardziej nic nie wiem! ratunku!!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości