![]() |
#721 |
Raczkowanie
|
Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom
To ja się też pożale. Już mialam nadzeję, że się to stanie i zostanę narzeczoną. Mój TŻ wymyślił, że jedziemy do Paryża 8 listopada na długi weekend, mialam urodziny 10. Pomyslałam, że wszystko wskazuje na to że się oświadczy.
Niestety nie oświadczył się, jest mi z tym zle bo się trochę na to nastawialm i okoliczności były nadzwyczaj sprzyjające. Dodam że ja mam 29 lat, on 32 jesteśmy razem 2,5 roku, problemów mieszkaniowych ani finansowych nie ma. Nie wiem na co on czeka. Mam zamiar porozmawiać z nim bardzo konkretnie tylko nie wiem jak zacząć i co powiedzieć. Już nie raz mówiłam, że jak nie chce się żenic to niech konkretnie powie to będę wiedziala co robić a on milczy, nie mówi nic na ten temat. |
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bawmy sie w typowanie,choc i ja bym chetnie potypowala,bo to niestety malo da. niekoniecznie musza sie one sprawdzic. hm,ja mysle,ze jesli juz to moj TZ wybierze jakas date zwiazana z nami,a w grudniu zadna takowa nie przypada.. aaa i to nie jest brak zainteresowania, wiem to bo rozmawialam ze swoim TZ i powiedzial,ze nie wiedzial,czy ja chce,wiec tematu nie bylo i juz. najpiekniej i tak napisalas,ze kocha sie dalej!!!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a u mnie.,,ja mam 22latka,w styczniu 23 ![]() uczymy sie..<ale na mieszkanie to nas nie stac> ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj po szkole spotkałam się z moim TŻ.. siedzimy w autobusie i bierze moją dłoń , "mierzy" pierścionki wzrokiem,najpierw prawa dłoń,później lewa etc. Z tego co wiem był dzisiaj na bank w centrum handlowym no i właśnie w celu CHYBA obejrzenia pierścionków. Później wracamy do mnie do domu i co ? znowu obiad i znowu poważna rozmowa.. bierze moją dłoń i zdejmuje mi dwa pierścionki z palca a ja dre się żeby nie sciagał mi ich ,zeby je zostawił etc. a on na to<< a co byś zrobiła jakby zamiast tych dwóch był jakiś inny ? >> a ja szczena w dół i cisza
![]() ![]() ![]() A po paru minutach powiedziałmi ,że jeszcze w tym roku zamierza zaprosic Naszych rodzicow do restauracji i oświadczy sie po raz DRUGI przy nich...a kiedy ten PIERWSZY raz ? zgłupiałam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Olivka ja na Twoim miejscu napisalabym do Tz smsa, ze ciagle myslisz o dzisiejszym wydarzeniu i bardzo Cie swoim zachowaniem zaskoczyl. i tak naprawde zamiast tych dwoch wolalabys nosic jeden, pozadny pierscien, ze marzysz wrecz o tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zadomowienie
|
moge smialo tutaj dolaczyc juz mam dosc tego wyczekiwania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Wtajemniczenie
|
Cześć MySsaa
![]() faktycznie trudna sprawa, Twój TŻ coś mówi na ten temat? ja wyznaję zasadę, że rozmowa dobra na wszystko...... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zadomowienie
|
wiesz jak zwykle gatka ze nie ma kasy,ze do konca roku i tak sie ciagnie i ciagnie ;(
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#729 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uhh ;/ nie wiem co Ci napisać... Macie dziecko.......Trudna sprawa. Przecież i tak żyjecie razem, mieszkacie... tak naprawdę to się wiele nie zmieni, nie wiem, co do tego ma kasa lub jej brak? [hucznego wesela na 500 osób nie trzeba robić ![]() Cytat:
No proszę jaka akcja ![]() ![]() ![]() ![]() a przy okazji to gratuluję, ja jeszcze nie miałam nigdy takiej sytuacji... (tak, tak, nie ten czas, faktycznie bardzo mnie to ubodło... uhhhh ;/ ) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Raczkowanie
|
![]()
.
na chleb codzienny i na poranne otwarcie oczu w blasku słonecznym; na dobry wieczór, na długi wieczór, na zgodne ciepłe ścielenie łóżek, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew i krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie. Edytowane przez polka746 Czas edycji: 2009-01-22 o 17:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide do lozeczka,milego wieczoru!
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() W końcu dzisiaj dzień wolny ![]() A niepotrzebnie teraz gadam TŻ owi o moim koledze z roku bo dzięki temu są teraz sceny zazdrości no ale chyba lepiej poiwedzieć prawde niz zmyslac i czy uwazacie ,ze fakt iz kolega specjalnie po mnie wczoraj przyjechał jak skonczylam praktyki i odwiozl do domu jest czymś złym ? no ale TŻ wczoraj napisał ,że poukłada sobie te trudne sprawy ( czyli zazdrosc) i będzie między nami nie tylko dobrze lecz wspaniale. A juz nie pisałam mu nic odnośnie wczorajszej rozmowy przy obiedzie , nic oprocz tego ,ze << chce jak najszybciej zrealizowac nasze plany i jestem na to gotowa>> moze sie domyśli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
BRAWO BRAWO! ![]() ale Ty to masz dobrze,jeszcze w tym roku... ![]() dobrze,ze mu choc napisalas,ze jestes gotowa! i Ty pewniejsza i on! ach,pozazdroscic....... a mnie mija roczek i trzy miesiace z TZ,niby nie duzo,ale dla mnie znaczy wiele...robie mu slodka niespodzianke na wieczor ;P
Hania <3 8.11.2014r. <3 i Basia 3.04.2017 ![]() Edytowane przez martha330 Czas edycji: 2008-11-14 o 08:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Wtajemniczenie
|
a ja nie będę mówić, ile mi mija z moim TŻ, bo zakrawa to na kpinę ;D
w każdym razie jadę dziś do domu i się zobaczymy, pewnie nic ciekawego po weekendzie nie będzie, tzn nie "pewnie", tylko "na pewno", no ale co zrobić ![]() ogólnie to mi ostatnio tak dziwnie nie za jest jak o tym wszystkim myślę..... ;/ miłego dnia wszystkim!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zadomowienie
|
Witam się ponownie. Kiedyś juz pisałam na tym wątku. Że chcę, że on nie chce, ze czekam a on nic. Rok temu w lipcu rozmawialiśmy o tym. Mielismy się zaręczyc do konca roku...Rok minął i NIC!!!
Jeszcze jakiś czas temu pytałam, chciałam wiedziec dlaczego nie, chciałam wiedziec kiedy. Miesiąc temu byliśmy starszymi u przyjaciół. Popłakałam się w kościele a On do mnie, nie wiedziałem, że tak Cie wzruszają śluby. Myslałam ze go strzele. Ale powiem Wam że juz nie pytam i nie chce rozmów na ten temat. Kocham Go, jesteśmy razem 3,5 roku. Ale nie wiem na ile starczy mi cierpliwości. |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Raczkowanie
|
Ehh, ile ludzi, tyle sytucji...u mnie efekt rozmowy byl taki,że chyba sie zdziwił,że stawiam sprawę na ostrzu noża i zapytał kilka dni po niej, czy jeśli nadal między nami wsz. będzie ok to jak nie będie chciał ślubu, to odejdę, więc konsekwentnie powiedziałam, że tak. Od tego czasu minął już z miesiąc, nie wiem w sumie jak odczytywać jego zachowania bo jak to kobieta, mogę sobie źle coś zinterpretować, w każdym razie ostatnio dzwoniła jego babcia (siedziałam akurat obok niego) i oczywiście zaczęły sie pytania o ślub, a on odpowiedział,że może się szykować... w tym momencie wolałam wyjść, nie wiem dlaczego.Może nie chcę robić sobie nadziei, sama nie wiem. Kocham go ale teraz to już albo wóz albo przewóz.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwazam ,ze dobrze zrobilas ![]() a jak juz babcia dzwoni i o te sprawy pyta..to...mmmmmmm:rolley es: na pewno TZ ocknal sie! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Wtajemniczenie
|
Małgosiu, może dobrze zrobiłaś
![]() goodniaght, trzeba byc dobrej mysli, faceci sa wolnomyslacy i w ogole tacy nie ten ;D moze warto strzelic, zeby przejrzal na oczy...... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja własnie tez chyba nie bede umiała postawic go pod scianą. Bo co. Powiem że albo zaręczyny albo koniec z nami. I albo odejdzie i ja tego nie przeżyje albo mi się oświadczy a ja do końca życia będę myślała że zrobił to bo wymusiłam to na nim... ![]() Aelitka zerknęłam na Twój suwaczek. Ja chyba tyle lat nie wytrzymam ![]() I strzele jak nic ![]() Edytowane przez GoodNight Czas edycji: 2008-11-14 o 09:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() myślę, że Twój TŻ nie miał wtedy przy sobie pierścionka, tylko wstępnie "badał teren"... ale to na pewno tylko kwestia czasu i już niedługo będziesz szczęśliwą narzeczoną ![]() ehhh...też bym chciała, żeby mój TŻ takie podchody robił, sprawdzał pierścionki itp. a tu wielkie nic ![]() sama zostanę na tym wątku chyba jako ostatnia "zazdrośnica" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie martw się, z tego co widze to ja nigdy nie opuszczę tego wątku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Raczkowanie
|
Zawsze byłam osobą, która mówi szczerze co myśli i czego chce. Mój dziadorek (hehe) jest nieco nieogarnięty i myślę,że gdybym nic nie powiedziaa, to by tak było jeszcze 5 lat, a ja bym chciała niedługo o dzieciaczku pomyśleć. Zasze móił,że nie ma nic przeciwko ślubowi itd ale jakoś nic w tym kierunku nie robił. Także nadszedł dień którym moja cierpliwość się skończyła. Miałam dość bycia żoną, nie będąc nią. Miałam dość dbania o dom, prania, sprzątania, gotoania, starania się, a on co? Pomagał mi, owszem ale ja chcę już czegoś więcej. Wiem,że jeśli to zrobi, to dlatego,że chce, a nie dlatego,że go zmusiłam, to nie ten typ, zmusić sie go do niczego nie da.Myślę,że dałam mu do myślenia, po prostu,że czas dorosnąć. Także zobaczymy czy święta spędzimy razem, czy osobno...
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o właśnie, to też mnie powstrzymuje od nadmiernego gadania - wiem, że potem będę sobie wyrzucać, czy tego na nim nie wymusiłam.. a żyć potem ze świadomością, że może wcale tego nie chciał tylko oświadczył się dla świętego spokoju? nieeee ![]() co do naszego stażu - trochę to skomplikowane. poznano nas w liceum - taaa ![]() ![]() ![]() ![]() więc to 8 lat jest trochę naciągane. z 7 byłoby lepiej ![]() ![]() ![]() jak tak słucham że któraś z was JUŻ 2 lata z TŻ jest i myśli o ślubie, to mnie coś trafia ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Raczkowanie
|
![]()
.
na chleb codzienny i na poranne otwarcie oczu w blasku słonecznym; na dobry wieczór, na długi wieczór, na zgodne ciepłe ścielenie łóżek, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew i krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie. Edytowane przez polka746 Czas edycji: 2009-01-22 o 17:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Raczkowanie
|
eh, no wlasnie ja nigdy wczesniej nie slyslam, zawsze mowil,ze w swoim czasie albo nic nie mowil jak ktos pytal. jednak i tak na nic sie nie nastawiam. Tak bedzie bezpieczniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Raczkowanie
|
![]()
.
na chleb codzienny i na poranne otwarcie oczu w blasku słonecznym; na dobry wieczór, na długi wieczór, na zgodne ciepłe ścielenie łóżek, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew i krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie. Edytowane przez polka746 Czas edycji: 2009-01-22 o 17:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Raczkowanie
|
Mi dużo czekania nie zostało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() trzeba pogonić twojego TŻ, nieładnie tak... ![]() ![]() Mężczyźni...jakby to chodziło o nowy bajerek do ich samochodu, to w 5min. potrafią podjąć decyzję i działać... a jakichś poważniejszych decyzji w związku boją się jak ognia ![]() No ale jakby co, GoodNight, to będziemy tu sobie obie do woli marudzić i narzekać ile wlezie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I nic i nic i nic. Czasami czuje się jak ostatnia idiotka. Tylko czekam kiedy on łaskawie weźmie dupe w troki, kupi ten pierścionek i mi go DA !! A co to na tym się zycie nie konczy. Nie to NIE!!! I pewnie że bedziemy tu narzekac i marudzic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
nie martw sie i Ty bedziesz sie cieszyc i opuscisz watek ![]() Cytat:
halo,halo ![]() ![]() a ja mam dzis taki nastrojowy dzien...sprzatam pokoik i slucham smetow.. <zabiore Cie wlasnie tam.......kancelariA>
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.