Panny Młode 2008 cz.II - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-11, 15:16   #721
babeczka1985
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2008 cz.II

Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość
Babeczka ekstra zdjecie, sliczna z Was para
Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość

Wow,ależ Wy sliczni jesteście
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Babeczka ekstra ta fotka Kolejna śliczna para
Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość

Crazy fota jest super fajna!
Girls!!! ale na tym forum sie mozna podbudowac dzieki za przemile slowa normalnie terapia poprawy nastroju

Cytat:
Napisane przez slodka_babeczka Pokaż wiadomość
Witajcie Panny Mlode 2008 od dawna Was poczytuje ale jakos nie odwazylam sie napisac. a wiec ja tez mam w tym roku slub. Dokladniej 16.08.2008 o godz 16.30 bardzo ale to bardzo sie ciesze Mamy zaproszenia, obraczki, moja suknia sie szyje, sale, orkiestre, fotografa, kamerzyste, nauki. Nie mam koncepcji na fryzure i bukiet. Nie zapisalam sie jeszcze ani do kosmetyczki ani na paznocie ani do fryzjera. Czyli jeszzcze duzo przede mna.
Witamy Tak sie sklada, ze ja mam slub dzien przed Toba o 16.30
hehe i tez nie mam koncepcji na fryzure i bukiet ani nie zapisalam sie do fryzjerki/kosmetyczki no nie wspomne o wielu innych rzeczach do zrobienia... hehe

15 sierpnia 2008!!!
babeczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 15:26   #722
slodka_babeczka
Raczkowanie

GG do slodka_babeczka

Cytat:
Napisane przez babeczka1985 Pokaż wiadomość
Witamy Tak sie sklada, ze ja mam slub dzien przed Toba o 16.30
hehe i tez nie mam koncepcji na fryzure i bukiet ani nie zapisalam sie do fryzjerki/kosmetyczki no nie wspomne o wielu innych rzeczach do zrobienia... hehe
Czasami mam wrazenie ze te przygotowania nie beda miec konca... Caly czas przybywa nowych rzezy do zrobienia
Piekny dzien sobie wybralas na slub A jesli chodzi o foteczke to dziewczyny maja racje sliczna z Was para

http://www.suwaczek.pl/cache/2523a335f4.png
slodka_babeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 19:25   #723
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Słodka_babeczka witam na forum .
Dziewczyny już jestem po zamówieniu naszych obrączek ślubnych. Ale wiecie jak się zdziwiłam, pierścionek zaręczynowy, który noszę na miejscu obrączki mam w rozmiarze 11, i mówię facetowi, że obrączkę też będę chciała na taki rozmiar, a on do mnie dobrze, ale proszę jeszcze dokładnie przymierzyć i dał mi pęczek różnych otworków. I wiecie co się okazało? Że tak naprawdę musiałam wcześniej mierzyć inną miarą i tak naprawdę wyszło, że mam rozmiar 6,8 (bo 6,5 było za ciasne, a 7 za duże to wziął z tego połowę). Za grawer każdą literkę będziemy płacić po 2 zł.A odbiór prawdopodobnie za 2 tygodnie, facet ma do nas zadzwonić. Ale fajnie mieć obrączkę na sobie. Jestem taka szczęśliwa, że hej .

P.S Obejrzałam wszystkie zdjęcia, fajne z Was parki .
Stary 2008-04-11, 19:50   #724
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
nio wlasnie ja tez chyba paznokcie zrobie ze 2 dni wczesniej zeby sie oswoic... do fryzjera sie umowilam tydzien temu a juz nie pamietam na ktora godzinke. Ale pozytywne jest to ze na miejscu u fryzjera jest od razu makijazystka (ktora musze jeszcze przetestowac)

A robicie probne fryzury i makijaze??
Jasne. Strasznie wybredna jestem, jak coś mi nie pasuje to najpierw sie wściekam a później potrafię nawet płakać. Nie chciałabym, żeby tak było w dniu ślubu

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Czy ja też mogę dołączyć do weselnych świrusów , bo jak widać stres, mętlik w głowie też mi się udziela.
Do świrusów też się dołączę
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 19:57   #725
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
ehh...ja sama chce isc na probne tylko ciekawe co na to powie tata-sponsor
To nie jest w sumie duży wydatek. Ja płaciłam za makijaż za każdym razem 50 zł, a fryzurę mniej więcej "przetestowaliśmy" z fryzjerem, gdy byłam u niego trzy tygodnie przed ślubem na pasemkach i podcinaniu włosów, więc to było wliczone w cenę.

Cytat:
Napisane przez toverek83 Pokaż wiadomość
a w jakim miesiacu mialas slub bo my mamy we wrzesniu 27...chodzi o to czy wyrobimy sie ze zdjeciami????
8 września. Po ślubie miały być szybkie życzenia osób niezaproszonych na wesele, a my na godzinkę mieliśmy wyskoczyć na krótką sesję zdjęciową. Obiad miał być na 17.30. Jednak pogoda pokrzyżowała nam plany i z sesji były nici (tylko po 19 wyskoczyliśmy na chwilę na plażę pstryknąć parę fotek). Sesję powtórzyliśmy dwa tygodnie później.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 22:45   #726
mika85
Raczkowanie

ufff strasznie duzo piszecie
dzisiaj mialam koszmar slubny:P śniło mi sie zze z mojego domu wychodzilo jeszcze 5 innych panien młodych a ja bylam w swojej bialej spódnicy i koszulce bo mama stwierdzila ze przebiore sie dopiero po kosciele OkROPNE nie wiem czy pisalam juz mamy obraczki w domku 5,5 mm klasyczne półokrąłe w srodku grawer imie + data. no i zamowilismy zaproszenia, za tydzien beda do odbioru, więc jak bede juz po remoncie to wkleje fotki
serdeczne pozdrowienia dla wszystkich weselnych swirusów
mika85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 04:13   #727
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Halo dziewczyny pobudka!!! . Stawać śpiochy jedne .

Katalinka17
Ładne zaproszenia .

Mika85 Ja też nie nadążam z czytaniem, dlaczego czasem zdarza mi się z opóźnieniem coś napisać. Mamy takie same obrączki tylko wybraliśmy 5 mm.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-12, 06:46   #728
joarze
Raczkowanie

m.a.r.t.a juz nie spimy

joarze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 08:22   #729
katathea
Raczkowanie

mam przedślubne koszmary stoję taka po kąpieli z mokrymi wlosami, a tu przyjeżdżają goście katasrofa! i na dodatek nienauczyłam sie tańczyć walca na pierwszy taniec! kurka,jak to ma trwać jeszcze 3 miesiące to juz po mnie!
katathea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 08:42   #730
asiuk
Zakorzenienie

Ja dziś miałam bardzo smutny i przygnębiający sen (ale nie "koszmar ślubny") i mam niezbyt dobry humor. W dodatku obudziłam się, a za oknem szaro i deszczowo.
Dziś przychodzą do nas moi przyszli teściowie razem z TŻ. Będziemy zapewne omawiać szczegóły wesela. Oby nikt nie wyskoczył z hasłem, że "to jest głupie", bo nie ręczę za siebie.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 08:49   #731
joarze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katathea Pokaż wiadomość
mam przedślubne koszmary stoję taka po kąpieli z mokrymi wlosami, a tu przyjeżdżają goście katasrofa! i na dodatek nienauczyłam sie tańczyć walca na pierwszy taniec! kurka,jak to ma trwać jeszcze 3 miesiące to juz po mnie!
Ja dzis miałam to samo... mam nadzieje, że to jednak minie

joarze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 09:01   #732
majkaAD78
Raczkowanie

witajcie dziewczyny!
jestem tu nowa, troszkę błądzę i poszukuję wiadomości na wiele nurtujących mnie pytań...
Mój wymarzony Slub odbędzie się 6 wrzesnia w Polsce - na stałe mieszkam na zielonej wyspie
Wszystko organizujemy na odległośc i jest z tym duzo zamieszania...niestety... .
możecie mi podpowiedzieć na co mam uważac w salonie ślubnym gdy będę na przymierzaniu sukni??
Mam tez problem z tym, że zamiast martwic się o zrzucanie kilogramow to martwie sie tym, że chudnę z tych przedślubnych stresów;(
pozdrawiam Was wszystkie z dalekiej Irlandii i dziekuję z góry za rady
majka
majkaAD78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 10:12   #733
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
To nie jest w sumie duży wydatek. Ja płaciłam za makijaż za każdym razem 50 zł, a fryzurę mniej więcej "przetestowaliśmy" z fryzjerem, gdy byłam u niego trzy tygodnie przed ślubem na pasemkach i podcinaniu włosów, więc to było wliczone w cenę.

8 września. Po ślubie miały być szybkie życzenia osób niezaproszonych na wesele, a my na godzinkę mieliśmy wyskoczyć na krótką sesję zdjęciową. Obiad miał być na 17.30. Jednak pogoda pokrzyżowała nam plany i z sesji były nici (tylko po 19 wyskoczyliśmy na chwilę na plażę pstryknąć parę fotek). Sesję powtórzyliśmy dwa tygodnie później.
u mnie jest troche inaczej... makijaz probny i owszem 50 zl ale wlasciwy 120zl... a o fryzure juz sie nie pytalam... ale wiem ze moj fryzjer w niedziele poprawi mi wloski zeby na drugi dzien tez bylo pieknie

My tez planujemy sesje tego samego dnia ale wiadomo ze pogody sie nie przewidzi i jak bedzie paskudnie (np. jak dzisiaj) to sesje zrobimy w inny dzien

Cytat:
Halo dziewczyny pobudka!!! . Stawać śpiochy jedne .
hehe wstalysmy juz daawno

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Ja dziś miałam bardzo smutny i przygnębiający sen (ale nie "koszmar ślubny") i mam niezbyt dobry humor. W dodatku obudziłam się, a za oknem szaro i deszczowo.
Dziś przychodzą do nas moi przyszli teściowie razem z TŻ. Będziemy zapewne omawiać szczegóły wesela. Oby nikt nie wyskoczył z hasłem, że "to jest głupie", bo nie ręczę za siebie.
trzymamy kciuki zeby wszystko poszlo gladnko i bez nieporozumien

Cytat:
Napisane przez majkaAD78 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny!
jestem tu nowa, troszkę błądzę i poszukuję wiadomości na wiele nurtujących mnie pytań...
Mój wymarzony Slub odbędzie się 6 wrzesnia w Polsce - na stałe mieszkam na zielonej wyspie
Wszystko organizujemy na odległośc i jest z tym duzo zamieszania...niestety... .
możecie mi podpowiedzieć na co mam uważac w salonie ślubnym gdy będę na przymierzaniu sukni??
Mam tez problem z tym, że zamiast martwic się o zrzucanie kilogramow to martwie sie tym, że chudnę z tych przedślubnych stresów;(
majka
ja tez mam problem z chudnieciem... a do tego stresu troche i mnie widac nie bedzie ale zaraz pewnie dziewczyny powiedza ze to powod do radosci
Jesli chodzi o kiece to wybierz tylko ta w ktorej sie zakochasz... podsluchuj rozmow o krawcowej (bo pozniej poprawki i raczej nie byalabys szczesliwagryby kieca przyszla za duza lub za mala iokazalo sie ze krawcowa wlasnie wyjechala na urlop...)
Dla mnie wazne jest tez podejcie pan sprzedajacych suknie... jak sa niemile to ide dalej
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 10:29   #734
katey
Rozeznanie

GG do katey

a ja nawet nie dowiadywałam się ile kosztuje próbny i właściwy makijaż:| a fryzjerka która bedzie mnie czesała będzie tez na weselu bo jest żoną kolegi TŻ i u niej w salonie też jest kosmetyczka która maluje ale muszę najpierw ją sprawdzić jak i czym to robi ale to troche później pewnie...jak nie to mam nr telefonu z polecenia

a my dziś jedziemy w trase z zaproszeniami i kolejnych się "pozbędziemy" jutro część druga a jak zapowiedzielismy się u rodzinki na niedzielę to spytali czy nie za wcześnie?! bo może jeszcze się rozmyslimy do tego czasu to powiedziałam wujkowi że jak już wszystkie rozdamy to nie bedziemy mieli wyjścia
ale ani razu nawet do głowy mi nie przyszło się rozmyślać!!!! i TŻ też, ja sie ciąglę drażnię z nim i pytam czy sie bardzo stresuje, a on mówi że jakby sie miał stresować czy byc niepewnym to by się nie oświadczał
moja kochana bestia taka pewna

16.08.2008

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png

katey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 11:34   #735
babeczka1985
Raczkowanie

Cytat:
Czasami mam wrazenie ze te przygotowania nie beda miec konca... Caly czas przybywa nowych rzezy do zrobienia
Piekny dzien sobie wybralas na slub A jesli chodzi o foteczke to dziewczyny maja racje sliczna z Was para
Mielismy miec slub 16.08, ale sala byla zajeta, wiec postanowilismy zrobic dzien wczesniej, bo i tak poprawin nie robimy. I takim sposobem mamy slub w narodowe i koscielne swieto. I jeszcze wtedy siostra mojego taty ma urodziny i imieniny

Cytat:
Słodka_babeczka witam na forum .
Dziewczyny już jestem po zamówieniu naszych obrączek ślubnych. Ale wiecie jak się zdziwiłam, pierścionek zaręczynowy, który noszę na miejscu obrączki mam w rozmiarze 11, i mówię facetowi, że obrączkę też będę chciała na taki rozmiar, a on do mnie dobrze, ale proszę jeszcze dokładnie przymierzyć i dał mi pęczek różnych otworków. I wiecie co się okazało? Że tak naprawdę musiałam wcześniej mierzyć inną miarą i tak naprawdę wyszło, że mam rozmiar 6,8 (bo 6,5 było za ciasne, a 7 za duże to wziął z tego połowę). Za grawer każdą literkę będziemy płacić po 2 zł.A odbiór prawdopodobnie za 2 tygodnie, facet ma do nas zadzwonić. Ale fajnie mieć obrączkę na sobie. Jestem taka szczęśliwa, że hej .

To dobrze, ze jednak zmierzylas bo gdybys poprosila o 11 bez mierzenia, to dostalabys rozmiar 24 czyli ogromniasty

Cytat:
Napisane przez mika85 Pokaż wiadomość
ufff strasznie duzo piszecie
dzisiaj mialam koszmar slubny:P śniło mi sie zze z mojego domu wychodzilo jeszcze 5 innych panien młodych a ja bylam w swojej bialej spódnicy i koszulce bo mama stwierdzila ze przebiore sie dopiero po kosciele OkROPNE nie wiem czy pisalam juz mamy obraczki w domku 5,5 mm klasyczne półokrąłe w srodku grawer imie + data. no i zamowilismy zaproszenia, za tydzien beda do odbioru, więc jak bede juz po remoncie to wkleje fotki
serdeczne pozdrowienia dla wszystkich weselnych swirusów
Cytat:
Napisane przez katathea Pokaż wiadomość
Tez mialam koszmar slubny dzis. Juz chyba 7. Spisuje wszystkie, bo sa cieakwe
Snilo mi sie, ze jest godzina 12 w dzien slubu. Do ceremonii 4,5h a ja sie zoirentowalam, ze zapomnialam zalatwic sobie fryzjrea i makijazystke!!!!!!!! Potem jest nagle przeskok i stoje z TZ przed kosciolem i sa goscie. Wychodzi ksiadz (dziwny, z dlugimi wlosami, wyglada jak jakis metal) i mowi, ze najpierw wchodzi pan mlody potem goscie, a na koncu sama panna mloda i stoi na koncu kosciola na wprost oltarza i czeka. Tak tez zrobilam. Weszlam na koncu. Ksiadz zaczal msze od kazania gadal jakies bzdury i w ogole nie zapowiadalo sie na jakis slub. Potem nagle byla komunia i wszyscy biegali po calym kosciele i mnie potracali!!! jaka glupota nie? Juz myslalam, ze po komunii zacznie sie ta czesc slubna, ale ksiadz do mnie krzyczy z oltarza, zebym sie usunela bo bedzie hiphopowy wystep!!! i nagle wyskoczyli jacys faceci i zaczeli robic salta i tanczyc hiphop. I sie obudzilam.... Co jeden sen to glupszy!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Ja tez mam dola dzien przygnebiajacy jest na maxa. W dodatku jestem sklocona z mama i jest wisielczy nastroj.... Nie mam na nic ochoty...

Cytat:
witajcie dziewczyny!
majka
Witaj!!! Na co masz uwazac w salonie? Hmmmm.. ciezko powiedziec. Koniecznie idz z obstawa (mama, przyjaciolka, TZ?), nieraz ekspedientki wciskaja kit, wiec zawsze przyda sie opinia bliskiej Ci osoby. Pytaj co jest w cenie sukni. (welon? halka?) czy trzeba dodatkowo placic? Wazne tez kiedy przygotuja Ci suknie na pierwsza przymiarke. Ja zamowilam w lutym suknie, a pierwsza przymiarke mam w czerwcu. No i najwazniejsze - jak Ty sie czujesz w sukni. Nie stoj w miejscu, przejdz sie, kucnij, usiadz, sprawdz czy nie krepuje Twoich ruchow. Czasem maja w salonach buty uniwersalne biale dla przymierzajacych pan, ale moze warto wziac jakies swoje. Na boso nie przymierzaj sukni. Aha, warto wziac suknie sznurowana, a nie na zamek, bo wtedy jest tolerancja, ze jak schudniesz albo przytyjesz to ladnie i tak bedzie wygladac. I chyba tyle
Zycze udanych lowow to baaardzo przyjemna czesc slubnych przygotowan.

15 sierpnia 2008!!!
Stary 2008-04-12, 13:51   #736
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83

m.a.r.t.a.-ja tez wczoraj z TZ wybralismy obraczki....mialy byc klasyczne zlote ale cos tam bedzie innego i tez beda z a2 tyg do odebrania..rozmiary to 4mm i waga 7g.ciesze sie TZ przezywa jak mrowka okresaz w lusterku u jubilera je ogladal
a jutro ide do proboszcza wezmiemy 15 a najwyzej jesli czas nie pozwoli to sesja bedzie w inny dzien....burza u mnie byla.....pierwsza w tym roku.....
toverek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 18:04   #737
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Burza? toverek83 ale Ci zazdroszczę. Macie najcieplej w Polsce. A u mnie kolejny zimny dzień - 4 stopnie i deszcz. Brr! Myślę, że i na ślubie też będziecie mieli piękną pogodę i sesja się uda.

majkaAD78 weź ze sobą buty o wysokości obcasa, w której czujesz się najlepiej, bo do takiego wzrostu dobiera się długość sukni przy dopasowywaniu podczas przymiarek. No i nie daj sobie wcisnąć welonu z lamówką i rękawiczek z pętelką (to już przestaje być modne). Oczywiście idź do salonu z mamą, siostrą czy przyjaciółką - obiektywna publiczność

Piszecie ostatnio tyle postów, że już nie pamiętam, czy pisałyście o pierwszym tańcu. Więc spytam: myślałyście już o Waszej piosence co tego pierwszego małżeńskiego tańca? Bo my długo nie mogliśmy się zdecydować - mieliśmy kilka naszych ulubionych utworów. A układ to udało się nam przećwiczyć dopiero na kilka dni przed ślubem.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 18:26   #738
Natalia39
Raczkowanie

Witam,

majkaAD78 trzeba uważać na obrączki powinna być ciut większa niż pierścionek zaręczynowy i trzeba najpierw porównać ceny, bo mnie aż trafiło jak przeczytałam, ze mój model 322 z aprtu (prawie 2000,00 za dwie!) można kupić za połowę ceny! W salonie nie słuchaj nikogo tylko sama zadecyduj.
J aślubuję 24 maja już nie mogę się doczekać!!! Planowanie i decyzja o ślubie dwa i pół niesiąca temu. Mam już większość pozałatwiane: kucharki, kelnerki, wódka, kościół, sal, namochód, USC, świadkowie, zaproszenia, suknia, dodatki, garnitur TZ, fryzurka próbna, pazurki (zaklepana wizyta). A jeszcze muszę: kosula i buty TZ, ustalić menu, napoje, tort, kwiaty. Więc nie jest źle. Z moim TZ jesteśmy zaręczen ijuż 3 lata i tylko czekaliśmy na odpowiednieszą chwilę - dlatego tak "szybko". Pozdrawiam.
Mam jeszcze pytanko co do pierwszego tańca czy "uczycie"się np. walca czy zwykły przytulaniec?? Bo jeśli np walc angielski to myślałam o "Oczarowaniu" Wodeckiego. Ajeśli przytulaniec to "Kołysanka" Farby (śnij śpij) co wy na to??

Edytowane przez Natalia39
Czas edycji: 2008-04-12 o 18:33 Powód: skleroza :)
Natalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 19:03   #739
wiolis
Raczkowanie

u nas tez bylo burzowo, baaardo deszczowo /lubuskie
Natalia39 my wybralismy Oczarowanie Wodeckiego piosenka bardzo elegancka i mysle, ze latwa do tanczenia, walc 4/4 jakies proste figury dodamy
oto ona : http://majka14.wrzuta.pl/audio/xydDd..._-_oczarowanie

Edytowane przez wiolis
Czas edycji: 2008-04-12 o 19:09 Powód: piosenka
wiolis jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-12, 21:08   #740
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toverek83 Pokaż wiadomość
m.a.r.t.a.-ja tez wczoraj z TZ wybralismy obraczki....mialy byc klasyczne zlote ale cos tam bedzie innego i tez beda z a2 tyg do odebrania..rozmiary to 4mm i waga 7g.ciesze sie TZ przezywa jak mrowka okresaz w lusterku u jubilera je ogladal
a jutro ide do proboszcza wezmiemy 15 a najwyzej jesli czas nie pozwoli to sesja bedzie w inny dzien....burza u mnie byla.....pierwsza w tym roku.....
Mój też przeżywał ten dzień, a jak jubiler spytał jaki ma być grawer, z tego podniecenia powiedział na małej Marta a na dużej Filip. Facet tak się spojrzał, że jak na małej.. (miało być na odwrót, dobrze, że ja chociaż byłam "nieco trzeźwiejsza" ).
Toverek bierz 15, to już wrzesień, szybciej się robi ciemno. Moja siostra też ślubowała we wrześniu, miała ceremonię na 15.30 i było ok.

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość

Piszecie ostatnio tyle postów, że już nie pamiętam, czy pisałyście o pierwszym tańcu. Więc spytam: myślałyście już o Waszej piosence co tego pierwszego małżeńskiego tańca? Bo my długo nie mogliśmy się zdecydować - mieliśmy kilka naszych ulubionych utworów. A układ to udało się nam przećwiczyć dopiero na kilka dni przed ślubem.
A Wy do czego tańczyliście?

Kurczę my ciągle zmieniamy zdanie, raz była Farba "Chce tu zostać", teraz po głowie chodzi nam Bajm "Być z Tobą" (coś takiego).

Cytat:
witajcie dziewczyny!
majka
Hej
Co do wizyt w salonach ślubnych rzeczywiście warto wybrać się z kimś bliskim kto szczerze oceni Ciebie w sukni, zwłaszcza jak wygląda ona na Tobie z tyłu, czy nic Ci nie pieje, nie marszczy się. Niczym się nie obawiaj .

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-04-12 o 21:31
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 23:19   #741
malutka_24
Wtajemniczenie

majkaAD78 witam
slodka_babeczka witam. Ja też ślubuję w ten sam dzień co ty, ale o 17
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-13, 10:14   #742
asiuk
Zakorzenienie

Ja jestem po spotkaniu z teściami i moimi rodzicami. To nie była pierwsza wizyta, więc było luźniej, niż ostatnio, ale i tak moja mama cała nerwowa była Poszły 4 butelki wina
Moi rodzice wyskoczyli z decyzją (nie propozycją, tylko decyzją), że to oni sfinansują całe wesele (oprócz alkoholu, obrączek itp.), bo rodzice TŻ oferują nam dach nad głową Ja się "nieco" zdziwiłam, bo dotychczas nie było o tym mowy. Byłam pewna, że dzielimy się z rodziną TŻ po połowie. Już mnie nic nie zdziwi w moim domu

Chcemy się wybrać w najbliższym czasie po obrączki, bo faktycznie, tak jak pisałyście, złoto idzie w górę. Moja mama niedawno się orientowała u jakiegoś większego (ale nie firmowego) jubilera w pobliskim miasteczku i tam klasyczne, 5 mm obrączki kosztują od 950 do 1200 zł Musimy się więc za to zabrać, bo i tak kupić trzeba, a po co przepłacać.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2008-04-13, 10:49   #743
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem po spotkaniu z teściami i moimi rodzicami. To nie była pierwsza wizyta, więc było luźniej, niż ostatnio, ale i tak moja mama cała nerwowa była Poszły 4 butelki wina
Moi rodzice wyskoczyli z decyzją (nie propozycją, tylko decyzją), że to oni sfinansują całe wesele (oprócz alkoholu, obrączek itp.), bo rodzice TŻ oferują nam dach nad głową Ja się "nieco" zdziwiłam, bo dotychczas nie było o tym mowy. Byłam pewna, że dzielimy się z rodziną TŻ po połowie. Już mnie nic nie zdziwi w moim domu

Chcemy się wybrać w najbliższym czasie po obrączki, bo faktycznie, tak jak pisałyście, złoto idzie w górę. Moja mama niedawno się orientowała u jakiegoś większego (ale nie firmowego) jubilera w pobliskim miasteczku i tam klasyczne, 5 mm obrączki kosztują od 950 do 1200 zł Musimy się więc za to zabrać, bo i tak kupić trzeba, a po co przepłacać.
To musiało być wesoło
My obrączki zamówilismy w piątekKlasyczne złote,ja 4 mm,Tż 4,5mm.Będą nas kosztować około 600zł + grawer gratisUważam,ze to niedrogo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-13, 10:51   #744
babeczka1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Natalia39 Pokaż wiadomość
Witam,

majkaAD78 trzeba uważać na obrączki powinna być ciut większa niż pierścionek zaręczynowy i trzeba najpierw porównać ceny, bo mnie aż trafiło jak przeczytałam, ze mój model 322 z aprtu (prawie 2000,00 za dwie!) można kupić za połowę ceny! W salonie nie słuchaj nikogo tylko sama zadecyduj.
J aślubuję 24 maja już nie mogę się doczekać!!! Planowanie i decyzja o ślubie dwa i pół niesiąca temu. Mam już większość pozałatwiane: kucharki, kelnerki, wódka, kościół, sal, namochód, USC, świadkowie, zaproszenia, suknia, dodatki, garnitur TZ, fryzurka próbna, pazurki (zaklepana wizyta). A jeszcze muszę: kosula i buty TZ, ustalić menu, napoje, tort, kwiaty. Więc nie jest źle. Z moim TZ jesteśmy zaręczen ijuż 3 lata i tylko czekaliśmy na odpowiednieszą chwilę - dlatego tak "szybko". Pozdrawiam.
Mam jeszcze pytanko co do pierwszego tańca czy "uczycie"się np. walca czy zwykły przytulaniec?? Bo jeśli np walc angielski to myślałam o "Oczarowaniu" Wodeckiego. Ajeśli przytulaniec to "Kołysanka" Farby (śnij śpij) co wy na to??

wow! 2 i pol m-ca temu decyzja i juz wszystko tak szybciutko macie? gratuluje!!! ja chyba bym ze stresu nie dala rady wszystkiego tak zorganizowac nauki i poradnie tez juz macie?

Cytat:
Uff... ja mam ten komfort, ze moi rodzice z rodzicami TZ znaja sie od dawna (bo poznalismy ich w sumie w roku, w ktorym sie poznalismy, czyli ponad 4 lata temu), sa na TY i generalnie bardzo dobrze sie dogaduja W ogole rodzice TZ sa zupelnie niekonfliktowi, a moja przyszla tesciowa to do rany przyloz kobieta.... Ciesze sie, ze nie ma problemow pod tym wzgledem... (puk! puk! )

Postanowilam! W tym tygodniu jade na Jatki ogladac papiery ozdobne do zaproszen. Koniec odkladania. Musze sie zmobilizowac i juz!

PS. Kochane! Stuknela mi dzis 23. wiosna!!!!! Ale nie wiem czy sie cieszyc czy plakac

15 sierpnia 2008!!!
Stary 2008-04-13, 10:53   #745
slodka_babeczka
Raczkowanie

GG do slodka_babeczka
Cytat:
Nasze obraczki byly kupowane w swiecie zlota w jankach. Wybralismy sobie obraczki trojkolorowe(tylko ze zolte zloto az tak bardzo sie od siebie nie rozni) i zaplacilismy 1200zl za dwie po 5 mm. Wiec nie wydaje mi sie zeby to byla zawrotna suma. Trzeba szukac a napewno znjadziecie obraczki w swoim guscie i w cenie dla was odpowiadajacej.

Cytat:
PS. Kochane! Stuknela mi dzis 23. wiosna!!!!! Ale nie wiem czy sie cieszyc czy plakac
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

http://www.suwaczek.pl/cache/2523a335f4.png

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-04-13 o 19:21 Powód: post pod postem
slodka_babeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-13, 11:09   #746
babeczka1985
Raczkowanie

Cytat:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
Dziękuję

15 sierpnia 2008!!!
Stary 2008-04-13, 11:46   #747
malutka_24
Wtajemniczenie

babeczka1985
WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-13, 12:17   #748
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
To musiało być wesoło
My obrączki zamówilismy w piątekKlasyczne złote,ja 4 mm,Tż 4,5mm.Będą nas kosztować około 600zł + grawer gratisUważam,ze to niedrogo
Ano było wesoło
Kurczę, muszę faktycznie lepiej poszukać, bo jakoś taniej nie umiem na razie znaleźć

Cytat:
Uff... ja mam ten komfort, ze moi rodzice z rodzicami TZ znaja sie od dawna (bo poznalismy ich w sumie w roku, w ktorym sie poznalismy, czyli ponad 4 lata temu), sa na TY i generalnie bardzo dobrze sie dogaduja W ogole rodzice TZ sa zupelnie niekonfliktowi, a moja przyszla tesciowa to do rany przyloz kobieta.... Ciesze sie, ze nie ma problemow pod tym wzgledem... (puk! puk! )

Wszystkiego najlepszego, Babeczko Mi pod koniec lutego stuknęły 24 lata, więc ciesz się młodym wiekiem!

Nasi rodzice przeszli na "ty" na pierwszym spotkaniu, wiadomo, że jakimiś świetnymi znajomymi nie są, ale całkiem swobodnie sie ze sobą czują

Cytat:
Nasze obraczki byly kupowane w swiecie zlota w jankach. Wybralismy sobie obraczki trojkolorowe(tylko ze zolte zloto az tak bardzo sie od siebie nie rozni) i zaplacilismy 1200zl za dwie po 5 mm. Wiec nie wydaje mi sie zeby to byla zawrotna suma. Trzeba szukac a napewno znjadziecie obraczki w swoim guscie i w cenie dla was odpowiadajacej.
1200 zł za trójkolorowe obrączki to rzeczywiście niedużo My na początku myśleliśmy o łączonym złocie i na takie przede wszystkim zwracaliśmy uwagę. Jednak im dłużej takowe oglądałam, tym bardziej przekonywałam się do klasycznych - chyba mi się takie nie znudzą za prędko Będziemy musieli pojeździć i poszukać, bo na razie to bywaliśmy jedynie w slaonach jubilerskich w centrach handlowych, a tam, jak wiadomo, z cenami bywa różnie

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2008-04-13, 12:17   #749
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
sto lat, sto lat niech żyje, żyje nam!!!! wszystkiego najlepszego...

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-13, 12:26   #750
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
A zatem niech całe Twoje życie bedzie wiosną i niech zawsze świeci w nim Słońce WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości