|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
|
|||
| Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
|
9 | 17,31% |
| Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
|
25 | 48,08% |
| Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
|
1 | 1,92% |
| Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
13 | 25,00% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
moja mama stomatolog za każdym razem jak widzi Anikę ssącą kciuk, to mówi, że będziemy leczyc wadę zgryzu. ale co mam jej na siłę zabierać?? przecież to bez sensu i niewykonalne
ech ja też miałam wadę, jako dziecko nosiłam na noc taki plastikowo-druciany aparat i łatwo wyleczyłam
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
Tez nie wiem, jak to można wyeliminować, na razie podkładam smoczek, ale i tak smoczek chce wycofać, gdy Nadia zacznie ząbkować i co wtedy?
|
#723 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
melduje sie w nowej części.....
niesstety nie dałam rady nadrobic wszystkiego, poczytałam troche od strony chyba 12 do cos koło 18 i padam już Cytat:
Cytat:
) z przedpokojem , oj skomplikowanie wysło, łatwiej byłoby narysować , ale jestem zadowolona, sa awdy powyższe ale mi to aż tak nie przeszkadza, mam zmywarke, wiec jak goście to sie wrzuca wszystko do zmywarki i juz, i nie gotuje jakichs takich poptraw co by miały śmierdzieć, a wystrój mam faktycznie w miare jednolity ale mi to pasuje Cytat:
to sie często zdarza Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-07-03 o 02:31 |
||||||
|
|
|
#724 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
mały z mężem śpią, a ja siedzę jak glupia, żeby później mniej nadrabiać Cytat:
![]() u mnie to się tak zawsze robi, macierzyński plus dodatkowe 2 tyg,potem urlop i 2 dni opieki i dopiero wtedy się wraca, albo idzie na wychow. Cytat:
gratulacje, fajne są te zawieszki, ja noszę chlopca z grawerowanym imieniem Olka z lilou muszę jeszcze sobie męża dokupic ![]() o maj gad, w życiu bym czegos takiego nie zalożyła, a co dopiero kroka w tym zrobić, ja wogóle bezobcasowa jestem ![]() Cytat:
![]() coralady, agus poklikalam Wam z rańca a co my też prosimy o kliki http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3675 spacja przed pl. buziaczki idę spać |
|||
|
|
|
#725 | ||
|
Zadomowienie
|
dobry
Nadia nocny marek znowu gadała do karuzeli do późnej nocy, skończyła po 12 i zaczęła tarmosić pande szmatke za uszy i do niej gadać no myślałam że padnę, na szczęście pogadała z 5 min i zasnęła, ostatnio pisałam że moje szczęście grzecznie śpi jak ją się położy tak wstaje no to dziś na przekór temu wstaje a ona nogi między szczebelkami ![]() Cytat:
czemu nikt nie daje instrukcji obsługi niemowlaka traicionera boskie buty, pochwal się gdzie kupiłaś krusiak czy mogę cie prosić o nienadużywanie caps locka, zawsze mam wrażenie że coś się stało ![]() diatoma Nadia też tak wpycha palce najczęściej środkowy i wskazujący, miałam napisać co to tż ale mnie już castia wyręczyła Cytat:
to już jest zboczenie ![]()
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
ego-rozwalilas mnie stwierdzeniem, ze meza musisz dokupic
dalabys rade, kwestia przecwiczenia. Jak wejde na kompa, to klikne ![]() ogladalas walke? Wanilka-a to rzeczywiscie nocny marek, moja najdluzej to nie spala raz do 23 z kawalkiem, ale wtedy impreza w domu byla. Jaka obrotna dziewczynka ![]() butki kupilam w New Looku, jeszcze czarne byly ( i szczerze mowiac tez mnie kusza) ![]() wczoraj po raz pierwszy wykapalam sie z Nadia, najpierw byla troche zdezorientowana, ale potem sie smiala. musze jakies zabawki do kapieli kupic
|
#727 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
może spełnia życzenia bo mam kilka ;p Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
moj też pokazuje jezyk absolutnie bym sie tym nie przejmowala, teraz opanowal inne umiejetnosci i o jezyku zapomnial ![]() U nas nocka średnia na jeża, ja już po prostu nie wiem co mojemu dziecku przeszkadza w spaniu budzi się żeby godzinę poleżeć pociumkać palce, wierci się a ja nie mogę spać i zasypia, nad ranem to samo... nie wiem dlaczego nie spi ciągiem jak kiedyś
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#728 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i paluszki pozostałe ma wyprostowane do góry, prześmiesznie to wygląda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
supercwaniara jesteś z tymi gwiazdkami ![]() Cytat:
![]() zabiłabym się ale buty super Cytat:
![]() Zamiast zjeść śniadanie jak młody śpi to ja musiałam wizaż nadrobić a teraz wstał i gada do mnie ![]() Noc znów niefajna
|
|||||
|
|
|
#729 | |||
|
Zakorzenienie
|
DziendoberekD:
Moja mala spala od 21.30 do 2.30 i od 2.45 do 8.20 ![]() Dzis w nocy byla akcja WIELKA UCIECZKA . Oblozylysmy Lene recznikami, zeby sie nie przewracala na brzuszek, bo ostatnio ja to budzi w nocy(planujemy kupic takie waleczki ). Po drugiej budze sie a mala akrobatka wyslizgnela sie recznikow, obrocila na brzuch I WLACZYLA KJONIKA MORSKIEGO I KARUZELKE!! ale jak wlaczyla karuzelke to ja nie mam pojecia chyba radia chciala posluchac heehehheCytat:
Cytat:
Cytat:
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-07-03 o 19:30 |
|||
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
hahah tajka padłam ! Lena łobuziara!
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Za niedlugo moje dziecko stanie na glowie heheeh
Teraz lezy na macie i gada z lusterkiem
|
|
#732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja ostatnio ok 1-2 jęczy lub płacze przez sen ale daje jej smoka i na szczęście się nie wybudza, tylko potem wypluwa tego smoka z taką siłą że ląduje na podłodze jeden nam już pękł Tajka ale masz łobuza w domu chyba będę musiała ochraniacz zamontować na łóżeczku bo się boje że coś sobie w nóżki porobi moja dopiero wstała
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
wanilka zazdroszczę śpiocha mój od godziny ma adhd na macie i szarpie za zabawki jakby miał wściekliznę
|
#734 |
|
Rozeznanie
|
witam. my dopiero wstalisny
pogoda u nas dzis brzydka, w nocy padalo. musze was nadrobic bo bylam u tz na noc i wczoraj wrocilam dopiero do domu. coraz czesciej sie klocimy
|
|
|
|
#735 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wanilko to Nadia mala łobuziara, mój wczoraj zasnął od razu ale byl zmęczony bo po 18 pojechaliśmy na zakupy i oczywiście w samochodzie spal, ale jak tylko do sklepu weszliśmy to oczy otwarte i światełka musial oglądać ![]() Cytat:
zasnęłam, nie lubię oglądać niczego w sypialni bo za szybko zasypiam, ostatnio chcielismy obejrzeć kac vegas i robiłam 3 podejścia i dopiero jak usiedliśmy w salonie to obejrzeliśmy do końca![]() fajnie się tak wykąpać nie ![]() a próbowałyście kciukiem po wewnętrznej stronie dloni? mój wtedy zaczyna ssać ![]() Montii a spróbuj mu w nocy dać cyca chociaż zobacz czy będzie chciał, bo może faktycznie jest coraz większy i coraz więcej potrzebuje ![]() Cytat:
![]() tajka Lenka akrobatka, ale widać było na tamtym filmiku, że ona ruchliwa strasznie jest
|
|||
|
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
ego ego, daje mu cycka chociaż on nie woła, po prostu leży... z dwojga złego wolę to.. niż leżeć godzinę i nie spac., to wolę dać cycusia na te 15 min...ale nie powiem...rozbija mnie to ;p
|
#737 |
|
Rozeznanie
|
wasze maluchy ssa kciuk ???? narzeczona mojego brata mowi ze to zle
|
|
|
|
#738 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiecie co zrobiłam, wysłalam do znajomych maila, żeby nam klikali na zdjecie i oczywiście nie wkleiłam im linka i każdy sie pyta w co klikać |
||
|
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiekszosc jej zakładam na 62, ale jeszcze przyduże ![]() Iza słodka gwiazdeczka ![]() Montii no ciekawe co sie mu ubzduralo ja ostatnio muszę malą brać do łożka ok 4, bo tak już wtedy niespokojnie/nerwowo śpi, ze co pol godz musiałabym wstawac poglaskac, utulić albo dac smoka ![]() gosiawolna no, bo smoczek jest wyprofilowany,a kciuk nie- i lepiej dla zgryzu dawać smoczek ale jak troche possie, to sie przeciez nic nie stanie.. Edytowane przez Olusiaa_ Czas edycji: 2011-07-03 o 10:49 |
|
|
|
|
#740 | ||
|
Zakorzenienie
|
wiatm
ale sie nie wyspałam ![]() pogoda dalej beznadziejna, ciagle pada, kiedy w końcu wyjdzie słońce ![]() tż na uczelni, a my znowu same ![]() chciałam sobie zrobic kawę, ale nie mam mleka.ehhh jak pech to pech wanilia, mam jeszcze chałwę i chętnie się podzielę ![]() tra, niezłe szczudełka Cytat:
Cytat:
![]() wlałam wodę do czajnika i czekam aż się zagotuję.....idę do kuchni i co-nie wlączyłam czajnika :/ jestem dzis nie przytomna!!! Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-07-03 o 10:59 |
||
|
|
|
#741 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A mój bąbel dzisiaj przeszedł sam siebie w spaniu. Zasnął po kąpieli ok. 21:00. Obudził się o 6:00 na jedzonko. Do 7:00 nie chciał spać i się bawiliśmy. Ale zasnął i obudził się o 10:00 .
Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-07-03 o 11:17 |
|||
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nockę miałaś super |
|
|
|
|
#743 | |||
|
Zadomowienie
|
zapomniałam się pochwalić że dostałyśmy darmową gazetę twój maluszek do skrzynki
Cytat:
hehe tylko że moja jest strasznie marudna przy takiej pogodzie to ja już bym wolała żeby miała adhd i szalała sama na macie :P z rana a nie potem po 23 zasypiała tak to wstała poszalałyśmy półtorej godz po czym zaczęła marudzić i po 5 min już zasnęła Cytat:
![]() Cytat:
![]() co pogoda potrafi zrobić z ludźmi ja też jak nieprzytomna łażę
|
|
#744 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas kolejna nocka rekordowa 10h snu, dobrze, że to 120ml wczoraj w nią troszkę wmusiłam ale teraz znowu ma sajgon, taki jak wczoraj, ok 11 zawsze zasypiała, a teraz płaczę a zasnąć nie może w desperacji wysłałam tż na spacer po podwórku chociaż pada i może tylko pod wiatą jeździć ![]() normalnie cyrk a najlepsze, ze usnęła i po 15 minutach znowu ryk we wózku ale ja już zaczynam wątpić czy my mamy duży wpływ na zachowanie naszych dzieci Cytat:
ja niestety kompletne beztalencie artystyczno manualne jestem ![]() ![]() Cytat:
o kurcze ... TT chyba nie ma takiego smoczka ![]() Cytat:
ahaaa no jak wruzce te wszystkie świstki szefowej to już widze jej minę ![]() a ewentualny wychowawczy zostawię na deser jesienny ![]() dawaj te życzenia, Idalia mówi, że może spróbować ta pobudka w nocy to może mieć coś wspólnego z tym, że tak jak moja mało je przed snem ![]() tra boskie buty strasznie mi się podobają ale u kogoś, sama rzadko nosze obcasy, chyba że w pracy mnie sytuacja zmusi
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
castia, jak idzie nauka picia z butli u Malwinki?? bo u Nas beznadzieja. Lenka sie śmieje, krzywi, kręci głową, wystawia język, no cuda wianki a pić nie chce
|
|
|
|
#746 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, czasem tak sobie jedziemy ne te teściowe, a zobaczcie jak to wygląda z drugiej strony
![]() http://blog.onet.pl/41527,archiwum_goracy.html a ja dzis nerwa miałam, chciałam sie wyspać, korzystając z łikendu, dałam małą mężowi, mąż ją uspił, to nasz syn upuścił wielką puszkę z chrupkami na podłoge z gresu ( chyba nie musze pisac jaki to hałas) i mała sie obudziła, wiec mąz wkurzony mi ją przyniósł, zebym ja ja tym razem uspała, ja wybudzona, wściekła, wzięłam ją i po pół godzinie juz mi zasnęła na rekach, to weszła moja córka, robie do niej mine "ciiiicho" a ta zamiast wyjśc cichutko z pokoju w ryk- " ooo mamooo przepraszam" i mi wybudziła dziecko, o raju jaka byłam wściekła , no potem musiałam córke przeprosic, bo wybuchłam, a ona biedna przeciez niechcący... taki dziś dzien, że po kawie nadal ledwo patrze na oczy, śpac mi sie chce potwornie, przyszłam do kompa sie wyluzowac ![]() Ja mam fajnie z urlopem, musze pochwalic mojego pracodawce , bo oprócz macierzynskiego, potem 2 tyg dodatkowego, 2 dni opieki i zaległy wypoczynkowy z zeszłego roku ( cały, bo cała ciążę byłam na l-4, stąd nic nie wykorzystałam) do tego bieżacy wypoczynkowy i jak się okazało, mój zakład pracy daje miesiąc dodatkowego urlopu macierzyńskiego z funduszu pracowniczego ![]() ja chyba podejdę do przychodni zwazyc małą, z ciekawości, a ostatnio przeglądałam naszą listę i moja malutka urodziła się chyba najcięższą dziewczynką z listy, a więcej od niej ważył tylko już Jakub blackrose ale teraz widzę, że tutaj Tymek jest wielkoludem, moja też ładnie przybiera, widze po fałdkach i po ciężarze jaki czuje nosząc ją, no i często mi ludzie mówią, że wygląda na pół roku, chociaz mnie się wydaje, że jest malutka, ale nie wiem ile waży obecnie, stąd moja ciekawość, bo oczywiście chciałabym sie pochwalić ![]() u nas pogoda do kitu, pada, dzieciaki snują się po domu, ty oglądają ( nie lubie jak tak cały dzień tv, no ale pogoda sprzyja) dobrze, że mam jeszcze córke przyjaciółki u siebie, bo razem sie nie nudzą...
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
#747 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam w niedzielny,pochmurny,desz czowy dzień
Widzę,że robienie zdjęć maluszkom was do końca pochłonęło ![]() Pózniej jak dowiedziałam sie o ciązy to wiedziałam,że tak bawic to ja sie będe na pewno I tak myślałam,że szalec ze zdjęciami bedę bardziej,ale czasu brak czasami i sił.Moja Lila ma już jakieś 600/700 zdjęć i ciągle mi mało.![]() Dziekuje,ale jak ma sie chęci to samo jakos wychodzi Ja bardzo lubie zdjęcia robić,więc dla mnie to sama przyjemnośc.Teraz mam modelkę cudną,która sie narazie nie broni,więc korzystam,a tez pamiątka dla niej będzie.Czekam na synka siostry,który ma sie urodzic za miesiac i wtedy to będziemy szaleć Mam juz sporo pomysłów na zjecia dla chłopczyka i na wspólne z Lilką.Oooo!My tez mamy takie zdjęcie Ale nie ejstem do końca zadowolona,bo swiatło było złe,więc bedziemy powtarzać.Klamerki super!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oj będziecie musieli pilnowac jak dorosnie![]() A my jak codzień prosimy o głosy I dziękujemy z góry!http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3612 spacja przed pl.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-07-03 o 12:35 |
||||
|
|
|
#748 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Kochane!!!
Przyjmiecie "córę marnotrawną"??
|
|
|
|
#750 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
My wczoraj balowaliśmy u moich rodziców. Siostra robiła gofry a ja grilla. Ale się objadłam. Oliwcia zlizywała tylko sos toffi ze smoczka ![]() Mała tak ładnie się uśmiechała do dziadka, że wycałował jej rączki a potem dał 100zl Idziemy na zakupy....![]() Zasnęła mi wczoraj o 22:30. Wstałyśmy dziś o 10, wykapałam ją pobawiłyśmy się chwilę i znów zasnęła i nadal śpi. Tż niedługo z pracy wraca, ale ze spaceru chyba nici bo pogoda do niczego Może dzisiaj nawiedzimy teściów ![]() Acha zapomniałam Wam powiedzieć 4 dni temu dziewczyna mojego kuzyna urodziła chłopca w 1 godzinę, a dzis moja kuzynka też chłopca w ........ 20 minut!!!! Na początku września rodzi moja siostra, też jej życzę takiego porodu
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

ech ja też miałam wadę, jako dziecko nosiłam na noc taki plastikowo-druciany aparat i łatwo wyleczyłam

) z przedpokojem , oj skomplikowanie wysło, łatwiej byłoby narysować , ale jestem zadowolona, sa awdy powyższe ale mi to aż tak nie przeszkadza, mam zmywarke, wiec jak goście to sie wrzuca wszystko do zmywarki i juz, i nie gotuje jakichs takich poptraw co by miały śmierdzieć, a wystrój mam faktycznie w miare jednolity ale mi to pasuje
ooojjj my matki
i chyba zaczyna sie latanie...
a jak sie troche podrzemie, to ma z poł godz lepszy humor 

, bo oprócz macierzynskiego, potem 2 tyg dodatkowego, 2 dni opieki i zaległy wypoczynkowy z zeszłego roku ( cały, bo cała ciążę byłam na l-4, stąd nic nie wykorzystałam) do tego bieżacy wypoczynkowy i jak się okazało, mój zakład pracy daje miesiąc dodatkowego urlopu macierzyńskiego z funduszu pracowniczego