Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 9 17,31%
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 25 48,08%
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 1 1,92%
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 13 25,00%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-03, 00:44   #721
bosti
Zadomowienie

Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011

moja mama stomatolog za każdym razem jak widzi Anikę ssącą kciuk, to mówi, że będziemy leczyc wadę zgryzu. ale co mam jej na siłę zabierać?? przecież to bez sensu i niewykonalne ech ja też miałam wadę, jako dziecko nosiłam na noc taki plastikowo-druciany aparat i łatwo wyleczyłam

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 00:48   #722
traicionera
Zakorzenienie

Tez nie wiem, jak to można wyeliminować, na razie podkładam smoczek, ale i tak smoczek chce wycofać, gdy Nadia zacznie ząbkować i co wtedy?
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 02:23   #723
niutka1
Wtajemniczenie

melduje sie w nowej części.....

niesstety nie dałam rady nadrobic wszystkiego, poczytałam troche od strony chyba 12 do cos koło 18 i padam już

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj 4 rocznicę ślubu

mi też się podobają kuchni połączone z salonem, lubię przestrzeń
może kiedys sobie tak zrobię
jak wygram w totka
gratulacje, my 22 ( albo 21 bo zawsze mi sie myli i tylko TŻ dokładnie wie którego ) czerwca mieliśmy 10 rocznicę ale nie obchodzilismy jakoś specjalnie, niby chcielismy gdzies wyskoczyc, bo dzieci były u babci tylko najmłodsza z nami, ale jakis taki leń nas ogarnął, ha ha i spędzilismy to po domowemu, nawet winka nie pilismy, bo mój TŻ przez miesiąc wyznaczył sobie zero picia

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
oo widzę wiadro tummy - dzidzia zadowolona? bo się zastanawiałam nad tym - bo mój uwielbia kąpiel tylko nie wiem czy się jeszcze opłaca w to inwestowac

DZIEWczyny!!! ja mam właśnie w nowym otwartą na mega jadalnie a dalej jest salon i to jest największy bład! kosztem jednego pokoju na dole miałabym dużą kuchnię z dwoma dużymi oknami a tak to ja widzę po tym jak już miałam taką kuchnię i rodzice mają same minusy;
1. musisz miec ciągle porządek w kuchni i najlepiej zero garów w zlewie
2. cokolwiek gotujesz czuc w całym domu
3. syf z kuchni jest w jadalni a póxniej w salonie
4. wystrój musi pasowac do jadalni, salonu, kuchni...

no i w otwartej kuchni zazwyczaj nie ma stołu ewentualnie jakiś barek więc się idzie jeśc do jadalni, która zazwyczaj ma 6-8 krzeseł i wszystko zawsze upierdz.ielone.... ja to mam wizję syfu zawsze i wszędzie
a ja mam tak, ze kuchnia jest tak jakby w prostokącie, w którym nie ma przedniej ściany ( do przedpokoju przechodniego ) , oraz jest przejście na wielkośc duzych drzwi ( szer90xwys220cm) do salonu, salon mam taki, ze jest niby strefa tv i strefa jadalni- z kuchni tym przejsciem sie przechodzi do strefy jadalni, ale salono-jadalnia nie sa przedzielone żadną ścianą, niczym, do tego łączy się tez takim przejściem "podwójnych drzwi bez drzwi ) z przedpokojem , oj skomplikowanie wysło, łatwiej byłoby narysować , ale jestem zadowolona, sa awdy powyższe ale mi to aż tak nie przeszkadza, mam zmywarke, wiec jak goście to sie wrzuca wszystko do zmywarki i juz, i nie gotuje jakichs takich poptraw co by miały śmierdzieć, a wystrój mam faktycznie w miare jednolity ale mi to pasuje

Cytat:

dzisiaj padł u nas rekord snu 10h Mała obudziła się o 5:40 na jedzenie,
potem spałyśmy dalej do 9,
ale już widzę jak kiedyś o tej 6 będzie koniec snu i zabawa.

oczywiście w pierwszej chwili się wystraszyłam ooojjj my matki

Jeśli chodzi o Laurę to nie weszłam jeszcze ...
ODSZEDŁ ...
jak można odejść

to fakt inaczej w małym mieszkanku a inaczej w domu,
ale ja w domu też bym zrobiła taką półotwarta na salon kuchnię
Iza w dodatku odszedł tuz przed 4 rocznica slubu, patrz jak to sie plecie los....

to sie często zdarza

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
IZa ja tez sie ostatnio pytalam czy teraz Tymo za zadko nie je, a ona mi na to ze w porzadku, bo jak dziecko przybiera to tyle potrzebuje. a maly je o 10, o 13, 16, 19-20, 3-4. czyli wychodzi wciaz 5 na dzien.

patrycja 22 zachowania Twojego dziecka idealnie wskazuja ze dziecko potrzebuje wiecej jesc i to jest znak ze musisz rozszerzyc dietetak bylo napisane w madrej ksiazce

bylismy wczoraj na obiedzie, iod razu poczulam ze cos jest nie tak, a dzis mam mega rewolucje --burczymi głosniej niz synkowii chyba zaczyna sie latanie...

wstawiam wam zdjecia namiotu z peepco za 29, tż stweirdzil ze jest lepszy niz ten z gazetki bo stabilniejszy, i wstawiam tez Tyma w spacerowkce, ale ona sie nie rozklada calkeim na plasko tylko plecy plasko sa ale nog nie da sie wyprostowac w zaden sposobwiec musismy jeszcze poczekacc
Załącznik 4059957Załącznik 4059958Załącznik 4059959Załącznik 4059960
ta spacerówka jest kubełkowa, czyli nie rozkłada się, tylko przechyla i nózki mają tak być

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
my używamy tylko Dad. Pampersy jedynie na noc w sumie nie widzę różnicy, ale zazwyczaj zmieniam pieluszkę 6-7 rano (bo wczesniej zwykle sucho), wiec na te prawie 12 h daję Pampersa.

tak jak przypuszczałam mamy dzień marudy, usypiam ją na siłę- najpierw w wózku, teraz w bujaczku, bo inaczej jest nie do zniesienia a jak sie troche podrzemie, to ma z poł godz lepszy humor
ja kupowałam dady i będe chyba tez kupowac, ale jako uzupełnienie pampersów premium, bo tak to jak dla mnie są dośc grube i sztywne w porównaniu do pampers premium, tak więc powiedzmy na co trzecie przewinięcie zakładam i raczej nie na noc, bo w nocy moja mała budzi sie tylko raz zazwyczaj na cyca i nie przewijam jej juz od dwóch mscy wtedy, bo zauwazyłam że ona robi mega siku dopiero nad ranem, a w nocy ma prawie sucho

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
dziewczyny dostałam @ 23 maja i miałam 5 dni, a teraz do dzis cisza....
nie to żebym tęskniła, ale czy Wy tez tak macie czy juz dostajecie co miesiąc????
robiłas test ciążowy ?
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-07-03 o 02:31
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 06:19   #724
ego_ego
Wtajemniczenie

cześć
mały z mężem śpią, a ja siedzę jak glupia, żeby później mniej nadrabiać

Cytat:
ego_ego
ty moja specjalistko,
tak sobie myślę,
bo niedługo muszę złozyć wniosek o te 2 tyg. urlopu macierzynskiego,
złożę o cały stary i nowy urlop

i gdybym postanowiła iść jednak na wychowawczy to myślisz, że moge jeszcze wykorzystać 2 dni opieki
możesz, a nawet musisz
u mnie to się tak zawsze robi, macierzyński plus dodatkowe 2 tyg,potem urlop i 2 dni opieki i dopiero wtedy się wraca, albo idzie na wychow.

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
a poklikalam w Wasze linki, ale ja codziennie zapominam, wiec mozecie mi tez wyslac na priv i musze sie pochwalic wygralam zawieszkę w konkursie liptona i yesa
szmineczka - sliczna - teraz chce wygrac jeszcze bransoletke z 5 zawieszkami czekam na wyniki.

A i tz kupil wentke wiec bedzie gadzet do stylizacji Franko na rybach
dziękujemy
gratulacje, fajne są te zawieszki, ja noszę chlopca z grawerowanym imieniem Olka z lilou
muszę jeszcze sobie męża dokupic
Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość

moje szczudła
o maj gad, w życiu bym czegos takiego nie zalożyła, a co dopiero kroka w tym zrobić, ja wogóle bezobcasowa jestem

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
uff mam znowu lapka, dziś naprawili, ale nie dali gwarancji, że znowu sie to samo nie stanie. jak tak, to będzie grubsza naprawa min. 500-600zł no więc mam nadzieję, że jednak nie
Kochana a nie lepiej kupic nowego? nawet na raty, mi by bylo szkoda tylu pieniędzy na naprawę jak za 1500 mozna kupic juz nawet porządnego nowego

coralady, agus poklikalam Wam z rańca a co
my też prosimy o kliki
http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3675 spacja przed pl.

buziaczki
idę spać
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 08:53   #725
wanilia83
Zadomowienie

dobry

Nadia nocny marek znowu gadała do karuzeli do późnej nocy, skończyła po 12 i zaczęła tarmosić pande szmatke za uszy i do niej gadać no myślałam że padnę, na szczęście pogadała z 5 min i zasnęła, ostatnio pisałam że moje szczęście grzecznie śpi jak ją się położy tak wstaje no to dziś na przekór temu wstaje a ona nogi między szczebelkami

Cytat:
ja to traktuje jako spacer
i jak ona tak jak dzisiaj płakała mi strasznie to nawet nie myślałam czy się przyzwyczai czy nie, lepsze to niż nie spanie

moja siostra swojego małego nigdy nie usypiała, zawsze sam spał,
a młody teraz ma 9 miesięcy i nagle spać nie chce i musi go w wózku usypiać, bo inaczej ma dzień z głowy

od kilku dni je mniej
też tak uważam bo Nadia jak już zasnąć nie może to jest okropna

czemu nikt nie daje instrukcji obsługi niemowlaka

traicionera boskie buty, pochwal się gdzie kupiłaś śliczną spódniczkę upolowałaś

krusiak
czy mogę cie prosić o nienadużywanie caps locka, zawsze mam wrażenie że coś się stało

diatoma Nadia też tak wpycha palce najczęściej środkowy i wskazujący, miałam napisać co to tż ale mnie już castia wyręczyła

Cytat:

Boże co mi się stało z głową - wszedzie widze gadżety do aranżacji Franka. MASAKRA Chodzę i wymyślam co może udawać nasz durślak albo ubrania - nie jest dobrze

A Castia - tego motyla to może też właśnie z ubrań kolorowych? Ręczników?

Chciałabym, żeby Franek był Gałką loda, ale jak mu powiedzieć żeby się tak zwinął w kuleczkę?

to już jest zboczenie

no nie aleś wymyśliła

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 09:17   #726
traicionera
Zakorzenienie

ego-rozwalilas mnie stwierdzeniem, ze meza musisz dokupic
dalabys rade, kwestia przecwiczenia.
Jak wejde na kompa, to klikne
ogladalas walke?

Wanilka-a to rzeczywiscie nocny marek, moja najdluzej to nie spala raz do 23 z kawalkiem, ale wtedy impreza w domu byla.
Jaka obrotna dziewczynka
butki kupilam w New Looku, jeszcze czarne byly ( i szczerze mowiac tez mnie kusza)

wczoraj po raz pierwszy wykapalam sie z Nadia, najpierw byla troche zdezorientowana, ale potem sie smiala. musze jakies zabawki do kapieli kupic
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 09:22   #727
Montii
Zakorzenienie

Cytat:

moja z upomninaniem tez kiepsko,
a w trakcie kolacji to stukam po policzkach, przesuwam palce po żuchwie, ruszam butlą, normalnie cyrk
Ja też, a czasem tarmoszę jak lalkę zero reakcji, on śpi jak zabity

Cytat:
Ha my tez mamy zielony kocyk - choc to raczej seledyn, może poszperam jeszcze ubrania w szafie sie znajdą zielone Te zdjecia sa kosmieczne - najbardziej mi się podobają z parasolem jutro zaczynamy akcje - tylko zeby aktor byl przystepny

Cialo do kochania Moj to maca kości teraz - nigdy tyle nie wazylam... jak sie poznalismy mialam 53 kilo i wtedy to bylo czym sie pochwalic
mi też się podobają z parasolem, muszę porobić jutro

Cytat:
ja też mam sypialnie na fiolet, a że mała u nas ma swoje łóżeczko to jej też wszystko fioletowe kupuję
śliczna gwiazdeczka może spełnia życzenia bo mam kilka ;p

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

montii no boskie

iza ślicznie

Cytat:
Montii super to pranko! ja jutro też musze zrobić

tż odkrył u nas nowe piwo, (pewnie ze śląska bo nazywa się raciborskie-to może znacie) ale ma ekstra aromat słodkawy, także polecam jak skońćzycie karmić
zrób zrób pranko

Cytat:
No niestety, mój nadmiar sadła się osadowil nie w tych miejscach, w których mógłby Brzuch i uda.

To ten twój mąż zalatany, bidulek

zainspirowałaś mnie ta wędką, bo ja mam wędki dla kotów

moje szczudła
ale buty !

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Tajka, gratuluję 3 miesięcy

Monti, Fabianek wymiata

Kasiunia, a brat męża już mieszka? Bo my dopiero wykańczamy ale widzę że już sporo osób się wprowadziło. I chyba wszyscy mają dzieci

Olusia, Anika waży 5700 i ma prawie 60cm a też jeszcze sporo ciuszków na 56 nosi. Jakoś rośnie tylko wszerz

Tra, ale szpile

Marsylia, Anika też od kilku dni zaczęła pokazywać języczek jak się do niej zagaduje. Czasem wywala nawet cały. Zakładam że to normalne Może zauważyła że ma

moj też pokazuje jezyk absolutnie bym sie tym nie przejmowala, teraz opanowal inne umiejetnosci i o jezyku zapomnial

U nas nocka średnia na jeża, ja już po prostu nie wiem co mojemu dziecku przeszkadza w spaniu budzi się żeby godzinę poleżeć pociumkać palce, wierci się a ja nie mogę spać i zasypia, nad ranem to samo... nie wiem dlaczego nie spi ciągiem jak kiedyś

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 09:26   #728
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
czy Wasze dzieci też ssą kciuka? jejku mój to odkrył kilka dni temu i ciągle pcha palucha do buzi i ciągnie jakby to był cyc;/
mojemu się zdarza jak zasypia i smoczek mu wypadnie, a ja nie zdążę podejść i mu podać i paluszki pozostałe ma wyprostowane do góry, prześmiesznie to wygląda

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ooo mój tż też ma brata bliźniaka a jednojajowi czy dwu? bo moi to dwujajowi
też dwujajowi

Cytat:
ja też mam sypialnie na fiolet, a że mała u nas ma swoje łóżeczko to jej też wszystko fioletowe kupuję
o widzę, że też się bawisz super
cwaniara jesteś z tymi gwiazdkami

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
śliczne zdjęcie gwiazdki sama wycinałaś?
kurczę ja to jestem leniwa bardzo ale siostra powiedziała że mi pomoże i nawet papier kolorowy znalazła z lat szkolnych bo chcę zrobić motylka takiego jak colorady
ja też muszę siostrę zatrudnić, ona ma łeb do takich rzeczy

Cytat:
moje szczudła
zabiłabym się
ale buty super

Cytat:
Kasiunia, a brat męża już mieszka? Bo my dopiero wykańczamy ale widzę że już sporo osób się wprowadziło. I chyba wszyscy mają dzieci
mieszka już od dwóch miesięcy; a dzieci nie mają

Zamiast zjeść śniadanie jak młody śpi to ja musiałam wizaż nadrobić a teraz wstał i gada do mnie
Noc znów niefajna chyba mamy skok, nie widzę innego wytłumaczenia; jutro będzie miał 11 tygodni a był sporo przenoszony

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 09:28   #729
tajka88
Zakorzenienie

DziendoberekD:

Moja mala spala od 21.30 do 2.30 i od 2.45 do 8.20
Dzis w nocy byla akcja WIELKA UCIECZKA. Oblozylysmy Lene recznikami, zeby sie nie przewracala na brzuszek, bo ostatnio ja to budzi w nocy(planujemy kupic takie waleczki ). Po drugiej budze sie a mala akrobatka wyslizgnela sie recznikow, obrocila na brzuch I WLACZYLA KJONIKA MORSKIEGO I KARUZELKE!! ale jak wlaczyla karuzelke to ja nie mam pojecia chyba radia chciala posluchac heehehhe

Cytat:
Nadia nocny marek znowu gadała do karuzeli do późnej nocy, skończyła po 12 i zaczęła tarmosić pande szmatke za uszy i do niej gadać no myślałam że padnę, na szczęście pogadała z 5 min i zasnęła, ostatnio pisałam że moje szczęście grzecznie śpi jak ją się położy tak wstaje no to dziś na przekór temu wstaje a ona nogi między szczebelkami
:
To Twoja Nadia akrobatka tak jak i moja;p
Cytat:
wczoraj po raz pierwszy wykapalam sie z Nadia, najpierw byla troche zdezorientowana, ale potem sie smiala. musze jakies zabawki do kapieli kupic
a jak tobie si epodobalo;p? Moja ma zabki do wanny;p
Cytat:
Nie no, ja nie mam nic do tego, ze ktoś tzetuje, tylko mnie jakoś te określenie nawet do małża nie pasuje, bo jest takie romantyczne My akurat specjalnie romantyczni nie jesteśmy, raczej walnięci

Szkoda, ze będziesz rzadziej wpadać

co do ciuszków, to właśnie kupiłam spódniczkę za 3 zlote, bo spódnic nie mamy żadnych, tylko sukienki
Sliczna spodniczka i jaka cena;p

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-07-03 o 19:30
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 09:28   #730
Montii
Zakorzenienie

hahah tajka padłam ! Lena łobuziara!

[LEFT]
Stary 2011-07-03, 09:44   #731
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
hahah tajka padłam ! Lena łobuziara!
Za niedlugo moje dziecko stanie na glowie heheeh

Teraz lezy na macie i gada z lusterkiem

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 09:57   #732
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:

U nas nocka średnia na jeża, ja już po prostu nie wiem co mojemu dziecku przeszkadza w spaniu budzi się żeby godzinę poleżeć pociumkać palce, wierci się a ja nie mogę spać i zasypia, nad ranem to samo... nie wiem dlaczego nie spi ciągiem jak kiedyś
kurcze ciekawa jestem co Fabianka tak pobudza w nocy moja ostatnio ok 1-2 jęczy lub płacze przez sen ale daje jej smoka i na szczęście się nie wybudza, tylko potem wypluwa tego smoka z taką siłą że ląduje na podłodze jeden nam już pękł

Tajka ale masz łobuza w domu chyba będę musiała ochraniacz zamontować na łóżeczku bo się boje że coś sobie w nóżki porobi

moja dopiero wstała

Stary 2011-07-03, 09:59   #733
Montii
Zakorzenienie

wanilka zazdroszczę śpiocha mój od godziny ma adhd na macie i szarpie za zabawki jakby miał wściekliznę

[LEFT]
Stary 2011-07-03, 10:26   #734
gosiawolna
Rozeznanie

witam. my dopiero wstalisny maly zasnal o 21. pobodka o 1 ,4 ,i 7 no i teraz. nadal nie chce wrocic do poprzedniego trybu gdzie zasypial o 21 a budzil sie o 4 pogoda u nas dzis brzydka, w nocy padalo. musze was nadrobic bo bylam u tz na noc i wczoraj wrocilam dopiero do domu. coraz czesciej sie klocimy i to o wychowanie malego bo mysli ze robie wszystko po swojemu bo mieszkam z malym, a on nic nie moze. to wlasnie tz gada i stawia na swoim a ja musze mu ustapic zawsze uparciuch jeden
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 10:28   #735
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:

krusiak
czy mogę cie prosić o nienadużywanie caps locka, zawsze mam wrażenie że coś się stało
Popieram! bo zazwyczaj na forach capsa używa się do zadań specjalnych

wanilko to Nadia mala łobuziara, mój wczoraj zasnął od razu ale byl zmęczony bo po 18 pojechaliśmy na zakupy i oczywiście w samochodzie spal, ale jak tylko do sklepu weszliśmy to oczy otwarte i światełka musial oglądać

Cytat:
ego-rozwalilas mnie stwierdzeniem, ze meza musisz dokupic
dalabys rade, kwestia przecwiczenia.
Jak wejde na kompa, to klikne
ogladalas walke?

walka? hmmm wejście widziałam i nic więcej zasnęłam, nie lubię oglądać niczego w sypialni bo za szybko zasypiam, ostatnio chcielismy obejrzeć kac vegas i robiłam 3 podejścia i dopiero jak usiedliśmy w salonie to obejrzeliśmy do końca

fajnie się tak wykąpać nie

Cytat:
Ja też, a czasem tarmoszę jak lalkę zero reakcji, on śpi jak zabity
a próbowałyście kciukiem po wewnętrznej stronie dloni? mój wtedy zaczyna ssać
Montii a spróbuj mu w nocy dać cyca chociaż zobacz czy będzie chciał, bo może faktycznie jest coraz większy i coraz więcej potrzebuje

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Zamiast zjeść śniadanie jak młody śpi to ja musiałam wizaż nadrobić a teraz wstał i gada do mnie
Noc znów niefajna chyba mamy skok, nie widzę innego wytłumaczenia; jutro będzie miał 11 tygodni a był sporo przenoszony
trzebabyło wstać o 5 tak jak ja

tajka Lenka akrobatka, ale widać było na tamtym filmiku, że ona ruchliwa strasznie jest
Stary 2011-07-03, 10:32   #736
Montii
Zakorzenienie

ego ego, daje mu cycka chociaż on nie woła, po prostu leży... z dwojga złego wolę to.. niż leżeć godzinę i nie spac., to wolę dać cycusia na te 15 min...ale nie powiem...rozbija mnie to ;p

[LEFT]
Stary 2011-07-03, 10:40   #737
gosiawolna
Rozeznanie

wasze maluchy ssa kciuk ???? narzeczona mojego brata mowi ze to zle
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 10:45   #738
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
ego ego, daje mu cycka chociaż on nie woła, po prostu leży... z dwojga złego wolę to.. niż leżeć godzinę i nie spac., to wolę dać cycusia na te 15 min...ale nie powiem...rozbija mnie to ;p
no tak, musi to być super widok i jeszcze to ciumkanie mnie też rozwala

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
wasze maluchy ssa kciuk ???? narzeczona mojego brata mowi ze to zle
tracy hogg napiasała, że to nic złego, tak się dzieci uspokajają, nie słuchaj rad wszystkich dookoła jak bedzie miala swoje dzieci, to niech sobie wychowuje jak chce, Ty wychowuj po swojemu

wiecie co zrobiłam, wysłalam do znajomych maila, żeby nam klikali na zdjecie i oczywiście nie wkleiłam im linka i każdy sie pyta w co klikać
Stary 2011-07-03, 10:47   #739
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Olusia, Anika waży 5700 i ma prawie 60cm a też jeszcze sporo ciuszków na 56 nosi. Jakoś rośnie tylko wszerz
no to mnie pocieszyłaś wiekszosc jej zakładam na 62, ale jeszcze przyduże

Iza
słodka gwiazdeczka jakie udka ma tłuściutkie

Montii
no ciekawe co sie mu ubzduralo ja ostatnio muszę malą brać do łożka ok 4, bo tak już wtedy niespokojnie/nerwowo śpi, ze co pol godz musiałabym wstawac poglaskac, utulić albo dac smoka

gosiawolna
no, bo smoczek jest wyprofilowany,a kciuk nie- i lepiej dla zgryzu dawać smoczek
ale jak troche possie, to sie przeciez nic nie stanie..

Edytowane przez Olusiaa_
Czas edycji: 2011-07-03 o 10:49
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 10:51   #740
iweczka
Zakorzenienie

wiatm
ale sie nie wyspałam
pogoda dalej beznadziejna, ciagle pada, kiedy w końcu wyjdzie słońce
tż na uczelni, a my znowu same
chciałam sobie zrobic kawę, ale nie mam mleka.ehhh jak pech to pech

wanilia, mam jeszcze chałwę i chętnie się podzielę

tra, niezłe szczudełka
Cytat:
Buty piekne - az zatesknilam ... musze sobie kupic waskie seksowne jeansy tylko się boję, że teraz kupię przytyję i dup.a...

Boże co mi się stało z głową - wszedzie widze gadżety do aranżacji Franka. MASAKRA Chodzę i wymyślam co może udawać nasz durślak albo ubrania - nie jest dobrze

A Castia - tego motyla to może też właśnie z ubrań kolorowych? Ręczników?

Chciałabym, żeby Franek był Gałką loda, ale jak mu powiedzieć żeby się tak zwinął w kuleczkę?
haha

Cytat:
Tez nie wiem, jak to można wyeliminować, na razie podkładam smoczek, ale i tak smoczek chce wycofać, gdy Nadia zacznie ząbkować i co wtedy?
też mam taki zamiar...

wlałam wodę do czajnika i czekam aż się zagotuję.....idę do kuchni i co-nie wlączyłam czajnika :/
jestem dzis nie przytomna!!!

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-07-03 o 10:59
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 11:15   #741
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
gosiawolna
no, bo smoczek jest wyprofilowany,a kciuk nie- i lepiej dla zgryzu dawać smoczek
ale jak troche possie, to sie przeciez nic nie stanie..
A co ja mam zrobić, jak mój synek nie cierpi smoczka. Próbowałam wielokrotnie zastąpić paluszek smoczkiem, ale ten jest zawsze wypychany z miną mówiącą "ale oblech".

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
DziendoberekD:

Dzis w nocy byla akcja WIELKA UCIECZKA. Oblozylysmy Lene recznikami, zeby sie nie przewracala na brzuszek, bo ostatnio ja to budzi w nocy(planujemy kupic takie waleczki ). Po drugiej budze sie a mala akrobatka wyslizgnela sie recznikow, obrocila na brzuch I WLACZYLA KJONIKA MORSKIEGO I KARUZELKE!! ale jak wlaczyla karuzelke to ja nie mam pojecia chyba radia chciala posluchac heehehhe

To Twoja Nadia akrobatka tak jak i moja;p

a jak tobie si epodobalo;p? Moja ma zabki do wanny;p
Sliczna spodniczka i jaka cena;p
Mateusz też włącza tę karuzelkę. Już podpatrzyłam jak - nóżkami. Dobrze, że jest do niej pilot, bo jak w nocy mi włączy, to budzę się od razu.

A mój bąbel dzisiaj przeszedł sam siebie w spaniu. Zasnął po kąpieli ok. 21:00. Obudził się o 6:00 na jedzonko. Do 7:00 nie chciał spać i się bawiliśmy. Ale zasnął i obudził się o 10:00 .

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2011-07-03 o 11:17
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 11:31   #742
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
A co ja mam zrobić, jak mój synek nie cierpi smoczka. Próbowałam wielokrotnie zastąpić paluszek smoczkiem, ale ten jest zawsze wypychany z miną mówiącą "ale oblech".

A mój bąbel dzisiaj przeszedł sam siebie w spaniu. Zasnął po kąpieli ok. 21:00. Obudził się o 6:00 na jedzonko. Do 7:00 nie chciał spać i się bawiliśmy. Ale zasnął i obudził się o 10:00 .
no pewnie niewiele poradzisz

ale nockę miałaś super
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 11:46   #743
wanilia83
Zadomowienie

zapomniałam się pochwalić że dostałyśmy darmową gazetę twój maluszek do skrzynki a i jeszcze na maila nam przychodzi gazeta twoje dziecko

Cytat:
wanilka zazdroszczę śpiocha mój od godziny ma adhd na macie i szarpie za zabawki jakby miał wściekliznę

hehe tylko że moja jest strasznie marudna przy takiej pogodzie to ja już bym wolała żeby miała adhd i szalała sama na macie :P z rana a nie potem po 23 zasypiała tak to wstała poszalałyśmy półtorej godz po czym zaczęła marudzić i po 5 min już zasnęła

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
wiecie co zrobiłam, wysłalam do znajomych maila, żeby nam klikali na zdjecie i oczywiście nie wkleiłam im linka i każdy sie pyta w co klikać
zwal to na rozkojarzenie przez beznadziejną pogodę

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

wanilia, mam jeszcze chałwę i chętnie się podzielę

wlałam wodę do czajnika i czekam aż się zagotuję.....idę do kuchni i co-nie wlączyłam czajnika :/
jestem dzis nie przytomna!!!
pewnie że chce

co pogoda potrafi zrobić z ludźmi ja też jak nieprzytomna łażę

Stary 2011-07-03, 11:55   #744
iizabelaa
Zakorzenienie

hej

u nas kolejna nocka rekordowa 10h snu, dobrze, że to 120ml wczoraj w nią troszkę wmusiłam

ale teraz znowu ma sajgon, taki jak wczoraj, ok 11 zawsze zasypiała, a teraz płaczę a zasnąć nie może w desperacji wysłałam tż na spacer po podwórku chociaż pada i może tylko pod wiatą jeździć
normalnie cyrk
a najlepsze, ze usnęła i po 15 minutach znowu ryk we wózku

ale ja już zaczynam wątpić czy my mamy duży wpływ na zachowanie naszych dzieci

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
izabela ale ty cwana bestia jesteś a już myslalałam ze sama takie ładne zrobiłaś
hehe ale ja też z nich skorzystam
jasne
ja niestety kompletne beztalencie artystyczno manualne jestem

Cytat:

Izabela
ja mam butle z aventu,i kupilam smoczki 3 fazowe, tzn ze w zaleznoci czy chce zeby lecialo mniej czy wiecej to taki poziom ustawiam na smoczku. i takim sposobem Tymo wyciagnał 150 ml w 5 minut , a to bylo naprwde geste, mimo ze tylko łyzeczka kleiku w tym była. a ile Idalka teraz waży?
5800 ważyła na szczepieniu, maiła wtedy prawie 3 miesiące

o kurcze ... TT chyba nie ma takiego smoczka

Cytat:
możesz, a nawet musisz
u mnie to się tak zawsze robi, macierzyński plus dodatkowe 2 tyg,potem urlop i 2 dni opieki i dopiero wtedy się wraca, albo idzie na wychow.

ahaaa no jak wruzce te wszystkie świstki szefowej to już widze jej minę
a ewentualny wychowawczy zostawię na deser jesienny

Cytat:

śliczna gwiazdeczka może spełnia życzenia bo mam kilka ;p
dawaj te życzenia, Idalia mówi, że może spróbować

ta pobudka w nocy to może mieć coś wspólnego z tym, że tak jak moja mało je przed snem

tra

boskie buty
strasznie mi się podobają ale u kogoś,
sama rzadko nosze obcasy,
chyba że w pracy mnie sytuacja zmusi
Stary 2011-07-03, 11:55   #745
iweczka
Zakorzenienie

castia, jak idzie nauka picia z butli u Malwinki?? bo u Nas beznadzieja. Lenka sie śmieje, krzywi, kręci głową, wystawia język, no cuda wianki a pić nie chce
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 12:19   #746
niutka1
Wtajemniczenie

hej, czasem tak sobie jedziemy ne te teściowe, a zobaczcie jak to wygląda z drugiej strony

http://blog.onet.pl/41527,archiwum_goracy.html

a ja dzis nerwa miałam, chciałam sie wyspać, korzystając z łikendu, dałam małą mężowi, mąż ją uspił, to nasz syn upuścił wielką puszkę z chrupkami na podłoge z gresu ( chyba nie musze pisac jaki to hałas) i mała sie obudziła, wiec mąz wkurzony mi ją przyniósł, zebym ja ja tym razem uspała, ja wybudzona, wściekła, wzięłam ją i po pół godzinie juz mi zasnęła na rekach, to weszła moja córka, robie do niej mine "ciiiicho" a ta zamiast wyjśc cichutko z pokoju w ryk- " ooo mamooo przepraszam" i mi wybudziła dziecko, o raju jaka byłam wściekła , no potem musiałam córke przeprosic, bo wybuchłam, a ona biedna przeciez niechcący... taki dziś dzien, że po kawie nadal ledwo patrze na oczy, śpac mi sie chce potwornie, przyszłam do kompa sie wyluzowac

Ja mam fajnie z urlopem, musze pochwalic mojego pracodawce , bo oprócz macierzynskiego, potem 2 tyg dodatkowego, 2 dni opieki i zaległy wypoczynkowy z zeszłego roku ( cały, bo cała ciążę byłam na l-4, stąd nic nie wykorzystałam) do tego bieżacy wypoczynkowy i jak się okazało, mój zakład pracy daje miesiąc dodatkowego urlopu macierzyńskiego z funduszu pracowniczego no a potem wychowawczy, chociaz będe chciała jeszcze wykorzystac opiekę na mamę ( pisałam w klubie jaka sytuacja) - przysługuje mi 60 dni w roku , bo i tak sie mama zajmuję, więc chce wykorzystac co mozna. a potem wychowawczy, czyli zero kasy

ja chyba podejdę do przychodni zwazyc małą, z ciekawości,
a ostatnio przeglądałam naszą listę i moja malutka urodziła się chyba najcięższą dziewczynką z listy, a więcej od niej ważył tylko już Jakub blackrose
ale teraz widzę, że tutaj Tymek jest wielkoludem, moja też ładnie przybiera, widze po fałdkach i po ciężarze jaki czuje nosząc ją, no i często mi ludzie mówią, że wygląda na pół roku, chociaz mnie się wydaje, że jest malutka, ale nie wiem ile waży obecnie, stąd moja ciekawość, bo oczywiście chciałabym sie pochwalić

u nas pogoda do kitu, pada, dzieciaki snują się po domu, ty oglądają ( nie lubie jak tak cały dzień tv, no ale pogoda sprzyja) dobrze, że mam jeszcze córke przyjaciółki u siebie, bo razem sie nie nudzą...
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 12:25   #747
coralady
Wtajemniczenie

Witam w niedzielny,pochmurny,desz czowy dzień

Widzę,że robienie zdjęć maluszkom was do końca pochłonęłoSuper !!!Niech zyje inwencja twórcza!Ja pierwszy raz zobaczyłam takie zdjęcia na blogu adele enersen i to od niej wszystko sie zaczęło.Można sobie poczytac i pooglądać tutaj: http://milasdaydreams.blogspot.com/

Pózniej jak dowiedziałam sie o ciązy to wiedziałam,że tak bawic to ja sie będe na pewno I tak myślałam,że szalec ze zdjęciami bedę bardziej,ale czasu brak czasami i sił.Moja Lila ma już jakieś 600/700 zdjęć i ciągle mi mało.

Cytat:
Coralady, masz talent
Dziekuje,ale jak ma sie chęci to samo jakos wychodzi Ja bardzo lubie zdjęcia robić,więc dla mnie to sama przyjemnośc.Teraz mam modelkę cudną,która sie narazie nie broni,więc korzystam,a tez pamiątka dla niej będzie.Czekam na synka siostry,który ma sie urodzic za miesiac i wtedy to będziemy szalećMam juz sporo pomysłów na zjecia dla chłopczyka i na wspólne z Lilką.

Cytat:
zrobiłam pranie...
Oooo!My tez mamy takie zdjęcieAle nie ejstem do końca zadowolona,bo swiatło było złe,więc bedziemy powtarzać.Klamerki super!

Cytat:
aa bardzo fajnie!
na początku Fabian się wkurzał
teraz już jest grzeczny
już z łatwością dociągam
na razie kieszonkę robię, dzisiaj byliśmy w plenerze
widzi chyba więcej niż w marsupi, zasnąl dopiero po 1,5h
To super,że już sprawniej to wszystko idzie

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
moja mama stomatolog za każdym razem jak widzi Anikę ssącą kciuk, to mówi, że będziemy leczyc wadę zgryzu. ale co mam jej na siłę zabierać?? przecież to bez sensu i niewykonalne ech ja też miałam wadę, jako dziecko nosiłam na noc taki plastikowo-druciany aparat i łatwo wyleczyłam
Moja narazie nie wkłada kiciuka,bo jest na etapie rączek.Ciekawe jak to u nas będzie

Cytat:
coralady, agus poklikalam Wam z rańca a co
my też prosimy o kliki
http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3675 spacja przed pl.
ego-ego dziekujemy!Ja tez juz kliknełam z rana

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
DziendoberekD:

Dzis w nocy byla akcja WIELKA UCIECZKA.
Niezła uciekinierkaOj będziecie musieli pilnowac jak dorosnie

A my jak codzień prosimy o głosyI dziękujemy z góry!

http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3612 spacja przed pl.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2011-07-03 o 12:35
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 12:34   #748
kolba
Raczkowanie

Cześć Kochane!!!
Przyjmiecie "córę marnotrawną"??
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 12:38   #749
Montii
Zakorzenienie

kolba w końcu !!

[LEFT]
Stary 2011-07-03, 12:45   #750
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cześć dziewczyny!
My wczoraj balowaliśmy u moich rodziców. Siostra robiła gofry a ja grilla. Ale się objadłam. Oliwcia zlizywała tylko sos toffi ze smoczka
Mała tak ładnie się uśmiechała do dziadka, że wycałował jej rączki a potem dał 100zl Idziemy na zakupy....
Zasnęła mi wczoraj o 22:30. Wstałyśmy dziś o 10, wykapałam ją pobawiłyśmy się chwilę i znów zasnęła i nadal śpi.
Tż niedługo z pracy wraca, ale ze spaceru chyba nici bo pogoda do niczego
Może dzisiaj nawiedzimy teściów

Acha zapomniałam Wam powiedzieć 4 dni temu dziewczyna mojego kuzyna urodziła chłopca w 1 godzinę, a dzis moja kuzynka też chłopca w ........ 20 minut!!!! Na początku września rodzi moja siostra, też jej życzę takiego porodu
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości