| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |      | 5 | 6,41% | 
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |      | 5 | 6,41% | 
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |      | 1 | 1,28% | 
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |      | 1 | 1,28% | 
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |      | 2 | 2,56% | 
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |      | 3 | 3,85% | 
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |      | 21 | 26,92% | 
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |      | 5 | 6,41% | 
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |      | 0 | 0% | 
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |      | 9 | 11,54% | 
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |      | 0 | 0% | 
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |      | 1 | 1,28% | 
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |      | 2 | 2,56% | 
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |      | 0 | 0% | 
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |      | 3 | 3,85% | 
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |      | 2 | 2,56% | 
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |      | 8 | 10,26% | 
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |      | 4 | 5,13% | 
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |      | 1 | 1,28% | 
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |      | 5 | 6,41% | 
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-07-24, 22:30 | #721 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-04 Lokalizacja: Wa-wa 
				 | 

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat: 
  A pisać o nim możesz  Czasem Takie wylewanie żali i smutków pomaga. Lepiej pisać, że Ci źle albo że jesteś wściekła na niego, niż dusić to w sobie. Bo to drugie rodzi straszne frustracje i prowadzi do prawdziwych problemów.   
				__________________ ........................ | |
|     | 
|  2011-07-24, 22:35 | #722 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Carmela moja mała powinna już pić 110ml? to strasznie dużo, wypija 60 z reguły czasem dorabiam jej jeszcze 30 ml, ale rzadko na opakowaniu mleka jest napisane że w 1. miesiącu zycia dziecko wypija średnio 90 ml (wiadomo każde dziecko inne no i te 90 ml to nie dotyczy kiludniowego noworodka) Blondynka Brudno słodki, do schrupania, ciekawe czy będzie do Oliviera podobny Marina strasznie ciężko czytać o Twoich problemach... ja nie wiem czemu faceci są tak płytcy sama bym Twojego chłopa stłukła, bo zachowuje się jak gówniarz trzymaj się słonko i jak masz potrzebę to pisz wybaczcie mi, że tak z doskoku nadal bywam, ale ostatnio ciągle wszystko na mojej głowie i normalnie nie wyrabiam czasem jak Filip śpi, albo siedzi z dziadkiem to przysypiam z małą, jakaś zmęczona jestem wiecznie 
				__________________ "Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-07-24 o 22:38 | 
|     | 
|  2011-07-24, 22:42 | #723 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: trójmiasto 
				 | 

Cytat: 
  ). U nas codziennie jak nie czesciej leci do kosza na pranie, robie osłonki z tetry, a nawet papierowego recznika kuchennego  tylko po to żeby Sarka nie leżała na zimnym przewijaku, nie na darmo jest on taki ceratowy do szybkiego mycia! meszsares napewno dni! Cytat: 

__________________ W życiu tylko to się liczy, by iść razem na 6 nogach i jednej smyczy   Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.  Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym. Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2011-07-24 o 22:43 | ||
|     | 
|  2011-07-24, 22:45 | #724 | 
				 | 

a ja nadal przewijaka nie mam mojego męża nie da sie doprosić, bo przewijak po Filipie na działce gdzieś w altanie schowany, miał przywieźć i nadal nie przywiózł  jak siedzę na łóżku i mała przebieram to spoko, ale przy kąpaniu leży potem na fotelu a ja stoję to mi kręgosłup wysiada 
				__________________ "Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" | 
|     | 
|  2011-07-24, 22:48 | #725 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: MMz 
				 | 

Cytat: 
  tż wrócił i pediatra powiedziała że to nie angina tylko bakteryjne zapalenie gardła  dostał antybiotyk i jeszcze zovirax bo ma  takie dwie krostki przy  ustach  i podejrzewaliśmy że to opryszczka, ale pediatra powiedział że  nie sądzi choć nie zaszkodzi posmarować. Mamy go raczej separować od Lilki, bo niby to bakteryjne ale ryzyko jest..  Idę spać. 
				__________________ | |
|     | 
|  2011-07-24, 22:50 | #726 | 
				 | 

youyou żeby Filipek szybko wrócił do zdrowia, no i pilnujcie małej, bo u nas po jednym dniu Lena się zaraziła glupim katarem który jeszcze mamy i nadal walczymy z nim

|     | 
|  2011-07-24, 22:50 | #727 | ||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-10 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  Bynajmniej tak nigdy nie uważałam i nie uważam, że butla to coś złego. Ważne żeby i matka i dziecko byli szczęśliwi. A cała ta dyskusja bardziej miała pomóc tym które chcą karmić a "nie mogą" - celowo w cudzysłowie, bo najczęściej tak im wmówiono, czy też nie pokazano dokładnie o co w tym chodzi, i po krótkim czasie organizm niestety posłuchał... Cytat: 
  Cytat: 
   Zmykam do spania, choć na 2-3 godziny....   
				__________________ "...Ale miłość - kiedy jedno spada w dół,  drugie ciągnie je ku górze... " | ||||
|     | 
|  2011-07-24, 22:54 | #728 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

Cytat: 
  Lepiej podłożyć tetrę, żeby poprostu nie było zimno od ceratki z przewijaka   | |
|     | 
|  2011-07-24, 22:55 | #729 | 
| Wtajemniczenie | 

Witam dziewczynki! Ja w koncu w domu, w Krakowie, chwile temu wrocilismy. Pije jeszcze herbate, wiec korzystajac z chwili wpadlam jeszcze na chwilke, choc zmeczona okrutnie jestem. Zaleglosci mam masakryczne, pewnie ich nie nadrobie, ale zauwazylam, ze mamy juz Kingusie na swiecie, witaj malenka! | 
|     | 
|  2011-07-24, 22:57 | #730 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

Marina strasznie niedojrzały ten Twój mąż...   Szkoda na niego czasu i Twoich nerwów. Jesteś wspaniałą kobietą-napewno spotka Cię jeszcze szczęście i miłość-taka prawdziwa  Ja idę spać, bo mój synek zasnął  Dobranoc   | 
|     | 
|  2011-07-24, 22:57 | #731 | 
				 | 

niestety ten nacisk na karmienie naturalne jest aż do przesady ja będąc w szpitalu czułam to na każdym kroku, gdybym nie chciała karmić piersią mam wrażenie, że zostałabym zjedzona żywcem całe szczęście, że rodziłam po raz drugi to położne nawet nie wcinały się w karmienie tylko pytały jak nam idzie i wystarczyło, że powiedziałam, że dobrze i miałam spokój, ale do dziewczyny obok łóżko co chwilę chodziły, poprawiały, krytykowały że źle dostawia, itp. itd. jak ktoś mówi: nie chcę karmić piersią- to od razu pytanie: dlaczego? ale gdy ktoś deklaruje: chcę karmić piersią- nikt nie zapyta: czemu? i czuje się źle z tym, że karmię MM ale nie dlatego że mam wyrzuty sumienia, bo się z tym pogodziłam ale że inni uważają, ze jestem złą matką byli u nas ostatnio znajomi i znajoma (nie przepadam za nią) zadała dwa bardzo drażliwe pytania 1. a czemu nie karmisz piersią? (co jej się będę tłumaczyła, nie jej sprawa, a zapytała z wyrzutem) 2. ile przytyłaś w ciąży? (powiedziałam, że dużo  ) ja jakoś nie pytam obcych o tak intymne sprawy 
|     | 
|  2011-07-24, 23:06 | #732 | ||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Trochę szkoda, bo ta żabka jest urocza, ale tak jakoś podejrzewałam, że może lepiej kłaść ręcznik czy pieluchę... Zanka - wyjątkowo chyba antypatyczna ta znajoma. Akurat takie dwa pytania to się zadaje, jak chce się kogoś zgnębić trochę, a sobie - jego kosztem - poprawić samopoczucie. Taka małostkowa, zawistna babeczka! A takimi nie warto się przejmować   
				__________________ ........................ | ||
|     | 
|  2011-07-24, 23:08 | #733 | |
				 | 

Cytat: 
  dlatego nie lubię jej jak byłam w ciąży to też raz do nas wpadli, to już docinała, żebym się tak nie cieszyła z coreczki bo nic nie wiadomo, że na zdjeciu usg jej to na chłopaka wygląda  da się wyczuć w głosie i sposobie mówienia, że to złośliwe uwagi są wredna jest i chyba nieszczęśliwa że tak próbuje innym humor popsuć 
				__________________ "Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" | |
|     | 
|  2011-07-24, 23:14 | #734 | |
				 | 

Cytat: 
    Nie ma to jak poprawić sobie samopoczucie i leczyć swoje kompleksy czyimś kosztem   
				__________________ ........................ | |
|     | 
|  2011-07-25, 00:03 | #735 | |||||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: ... 
				 | 

Cytat: 
  no ale jak wytłumaczyć głodnemu dziecku , które je pięści swoje że jeszcze np musi wytrzymać 1h  a mój teraz zjada za jednym razem ok 80-90 więc sporo więcej Cytat: 
    Cytat: 
 zdrówka dla Filipka !!!!! Cytat: 
  Cytat: 
 no to i ja witam w klubie wyrodnych matek  w końcu sama "wykańczałam" moją laktację i pokarm dla dziecka ale widać tak musiało być ! Cytat: 
 hehe no to nas już coraz więcej  Cytat: 
  Jaciee spóźnione ale szczere !!! STO LAT   i gratulacje dla kolejnych rozpakowanych mamuś !!!!! a my po weekendzie u dziadków (czyt. u moich rodziców) z noclegiem bo rano o 8 szliśmy na giełdę po strój na chrzest dla Szymka  zdjęcie w załączniku    Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-07-25 o 00:05 | |||||||
|     | 
|  2011-07-25, 00:08 | #736 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: trójmiasto 
				 | 

| 
|     | 
|  2011-07-25, 00:22 | #737 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-03 Lokalizacja: (prawie) Koszalin, ta wiocha obok Mielna 
				 | 

Po krotce to dzieki za gratki. do konca nie wierzylam ze to jednak porod bo czekaĺam na te mega bole i sie nie doczekalam. jak troche odpoczne to opisze porod ale nie ma sie czego bac.

Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-07-25 o 00:24 | 
|     | 
|  2011-07-25, 00:37 | #738 | ||
				 | 

Cytat: 
  Tylko, że one są jednorazowe prawda? Więc trzeba by ich dużo kupić...? A strój bomba  Mucha mnie rozwaliła  Cytat: 
  Czekam z niecierpliwością aż wrócicie i wszystko nam opiszesz?   
				__________________ ........................ | ||
|     | 
|  2011-07-25, 01:17 | #739 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: ... 
				 | 

Cytat: 
  więc szczerze polecam   | |
|     | 
|  2011-07-25, 05:00 | #740 | ||||||||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-01 Lokalizacja: Starogard Gdański 
				 | 

witajcie siedze z laktatorem i podczutuje. sorki za pisownie ale pisze jedno reka. przede wszystkim serdeczne gratulacje dla moni i ze spelnilo sie jej marzenie o rodzinnym porodzie. super    . malutki byl pol godz temu nakarmiony moim leczkim sciagnietym wieczorem 40ml + 20 mll mm i teraz slodko spi z tatusiem a ja musze niestety pomeczyc sie jeszcze troszke. sciagnelam teraz przez pol godz z jedej piersi 20ml wiec jak dla mnie jest postep bo laktacja utrzymuje sie  Cytat: 
 Cytat: 
 jatak samo w nocy nie mam sily probowania z przystawianiem bo jak wczesniej pisalam uczymy sie na nowo wszystkiego ale za to w dzien dzielnie walcze przynajmniej a 20min, a potem karmie z butelki jak juz ja i malutki jestesmy zmeczeni. Cytat: 
 Cytat: 
  Cytat: 
  opis porodu bedzie obiecuje  Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
 ---------- Dopisano o 04:54 ---------- Poprzedni post napisano o 04:35 ---------- a i dziekuje ze mnie pamietacie i mnie przyjeliscie z powrotem. azi sie lezka zakrecila. nie pisalam dlugi czas bo nie mialam sil, a potem jeszcze zostalam usunieta z listy i zaczela sie dyskusja ze nie lubicie dziewczyn tylko podczytujacych i troche postanowilam ucichnac. teraz wracem z powrotem bo glupio by mi bylo zosawic was skoro od grudnia jestem z wami i prawie ani jedego posta nie opuscilam  az musialam sobie poplakac.... macie moze tez takie cos ze nagle czujecie potrzebe wyplakania sie i nie jest to wcale z powodu depresji tylko jak cos dobrego sie wydarzy, np jak widze ze mezus tak sobie cudownie daje rade z synkiem, ze mi pomaga, albo jak mam postep w laktacji, takiezy szczescia ale za razem zle mi z tym ze taki placzek ze mnie. rozumiecienie chociaz troszke?? no i znowu lezka..........bo wlasnie sciagnelam 50ml pokarmu jak na razie to rekord. trzymajcieciuki jeszcze zeby maluszek zalapal cycuszka.  ---------- Dopisano o 05:00 ---------- Poprzedni post napisano o 04:54 ---------- minela wlasnie godz sciagania i dalej leci. jeszcze troszke sie pomecze. moze zaczne pisac moj opis porodu. 
				__________________ Największe szczęście dla ojca i matki Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki To ich krew - życie, to ich własne dziecię. Co im nad wszystko droższe jest na świecie. | ||||||||
|     | 
|  2011-07-25, 07:42 | #741 | |||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: Ol./Waw. 
				 | 

Witam   jak zwykle wstałam rano na siku i już nie mogłam zasnąć... Wrrrr  Cytat: 
  Mąż to totalny buc - tak nie chciał iść na to wesele, a proszę - poszedł bez Ciebie  Szkoda czasu na niego -Ty to na pewno już sama wiesz... A miłość kiedyś minie... Na początku jest strasznie ciężko, wyć się chce, ale z dnia na dzień ból co raz mniejszy. wiem - bo przerabiałam coś takiego kiedyś - a teraz śmieję się sama z siebie, że tak długo mogłam tkwić w tak toksycznym związku. Będzie dobrze, kochana, ale na to potrzeba czasu, czasu, czasu!!!!!  I pisz, nawet o nim, bo to naprawdę pomaga!!!  Cytat: 
  Gdzie takich ludzi sieją?!!?!? Cytat: 
  Cytat: 
  kupiłam je za namową przyjaciółki, która je stosuje właśnie przy przewijaniu małego. I tak samo, jak dziubek, ma często jeden podkład na kilka dni, także myślę, że to niezła sprawa  Cytat: 
    chodziło o to, że niektóre napisały tylko jednego posta, a już chciały być na liście, a jak się na niej nie znajdowały, to się śmiertelnie obrażały, bo uważały, że im się to należy i tyle   A za Twoją laktację trzymam  walcz, jeśli masz siły i motywację!!!   | |||||
|     | 
|  2011-07-25, 07:42 | #742 | ||||||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: Londyn 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  zuch dziewczyna!!!   k  laski:   Cytat: 
   k  laski:  Pozdrawiam Cytat: 
  Cytat: 
  . kij jej w oko.  Cytat: 
   klaski:przynajmniej u ciebie się coś ruszyło  Cytat: 
   | ||||||||
|     | 
|  2011-07-25, 08:39 | #743 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-11 Lokalizacja: domek na wzgorzu 
				 | 

monia83 gratuluje corci           Marina1, rozumiem cie doskonale, rozsadek rozsadkiem ale z sercem bedzie trudniej  na pewno... oboje musicie ochlonac, dac sobie czas, maz nie powazne sie zachowuje i zasluzyl na porzadny cios w nos, jednak wierze ze z czasem zrozumie co robi i przyjdzie skruszony nie mam doskonalej rady, musisz to przetrzymac, masz mame i masz nas, no i masz synka - dla niego przede wszytskim musisz sie trzymac   kochane, ja wlasnie obdzwonilam pobliskie przychodnie, jednak dostac sie na jakas wizyte graniczy z cudem, nie wiem czy nie podjade do szpitala zle sie czuje, boli mnie brzuch i jest napiety, mam nadal to brudzenie, ktore trwa od czwartku wieczorem w sobote dzwonilam do lekarza, kazal brac no-spe i jak nie przejdzie jechac do nich na ktg - no i chyba pojade trzymajcie kciuki   
				__________________   | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-07-25, 08:50 | #744 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

Witajcie Kobitki   Ja przez weekend podczytywałam, więc jestem na bieżąco. U mnie bez zmian, żadnego czopa, żadnych bóli.... zanetaa88 gratuluję Pana Czopa :P Wyobraźcie sobie, że ja mam sąsiadów, którzy się tak nazywają. Czop!  Marina1 ja też bardzo współczuję Ci takiego męża...aż się wierzyć nie chce.... Ja sobie tego nawet nie wyobrażam tak do końca, sama mam wspaniałego i cudownego męża. We wszystkim mi pomaga i wspiera, mam nadzieję, że nie odbije mu kiedyś. Wiadomo, nie jest ideałem, ale kto jest? O wszystkim rozmawiamy i zawsze dojdziemy do porozumienia. Mam nadzieję, że Tobie też się w życiu ułoży, jak nie z nim to znajdziesz prawdziwego mężczyznę, który będzie Cię kochał i wspierał. Bo po burzy zawsze wychodzi słońce  83monia ogromne gratulacje i powodzenia  ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- dziubek79 a ja tak wyskoczę o te podkłady.... Powiedz mi proszę jak ona się nazywają i gdzie można kupić   Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-07-25 o 08:48 | 
|     | 
|  2011-07-25, 08:52 | #745 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-10 
				 | 

Dzień dobry. Zaraz jadę. Boję się jak cholera. wszystkie bóle przeszły i jak na złość cisza ... 
				__________________ Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik  29.07.2011r | 
|     | 
|  2011-07-25, 08:54 | #746 | |||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: Polska 
				 | 

Cytat: 
  bo uważają, że jak będę chciała wrócić to będą czekać na mnie  To jest ŻAŁOSNE !! Cytat: 
  przecież ma być dla Ciebie komfortowo, a nie dla "koleżanki" Proszę Cię  nie toleruję takiego czegoś, bo będziesz najgorszą matką  to TY powiedz " jesteś najgorszą koleżanką np "  Bosheee  Mnie okropnie drażni, że ktoś ma podejście, że jak noszę dziecko 9 miesięcy to jak się urodzi to JA POWINNAM WSZYSTKO WIEDZIEĆ  bo powinnam mieć instynkt - gówno powinnam !    Cytat: 
  Chwała Bogu !! Że nie mieszka z Wami !! WIem, że uczucie nie odchodzi z dnia na dzień, bo ono z dnia na dzień też nie przychodzi  ale wiesz trzeba zrobić krok do przodu i iść przed siebie nie obracając się do tyłu  ( albo robić to tylko wtedy kiedy chcesz wyciągnąć wnioski) Totalnie nie dorósł do roli ojca  z czasem dorośnie, ale wtedy pewnie już będzie za poźno ! Cytat: 
  może wtedy będzie jak u Ciebie    Cytat: 
 może będzie już niespodzianka w środę ?   Albo zacznie się dziać już, zaraz ? A Twój Tż - boroczek też już panikuje   Ja wstałam o 5   i nie umiałam spać  Teściowa pobrała mi krew i pojechałam oddać do laboratorium, jestem ciekawa jak moja morfologia  Dzisiaj mamy z mężem w sumie dużo załatwiania, może pojedziemy jeszcze do fryzjera  No i obiadek muszę zrobić --> placek po węgiersku  JAcieeeeeeeeee dzieje się coś? cały czas o Tobie myślę  ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Lil83 a mi się przypomniało, że koleżankę miałam Czop   | |||||
|     | 
|  2011-07-25, 09:04 | #747 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

Wpadam tylko na szybkie gratulacje dla Moni  Mala w koncu zasnela wiec moze cos zrobie... Agentka mnie dobija, lezy nakarmiona, nie chce spac, mlaska, paluchy w buzi, wiec mysle ze jeszcze chce jesc. Moglabym jej kolejne 30 ml MM zrobic, ale ambitnie dam jej cycka. No to biore ja, a ona cycek w buzie i spi. Ale tylko wypadnie, to sie budzi... masakra jakas. Tymczasem z drugiej piersi normalnie mleko samo kapie. Chyba mam juz calkiem sporo pokarmu. My wczoraj zwiedzilismy dziecieca IP. Kropka naderwala sobie kikut i brzydko to wygladalo, saczyla sie krew. Chirurg ogladnal, obcial kikut i zrobil opatrunek. Malutka byla bardzo dzielna, nie plakala. | 
|     | 
|  2011-07-25, 09:06 | #748 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: Ol./Waw. 
				 | 

Cytat: 
 Jedź, jedź - nie ma co się szczypać - będziesz spokojniejsza  zaciskam kciuki  Cytat: 
       | ||
|     | 
|  2011-07-25, 09:08 | #749 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-10 Lokalizacja: Lubelskie góry :) 
				 | 

hej wszystkim... ja mialam okropna noc maluszek kopal ze spac nie dal a na dodatek plecy mnie bola okrutnie  oczywiscie bole jak na okres nie ustapily i troche mnie to nie pokoi...tymardziej ze moj sluz zmienil kolor z zoltego na przezroczusty... bede kolo poludnia dzwonic do gina. MONIA gratuluje malenstwa   Nam zostal rowny tydzien do tp  oficjalnie zaczynamy 40 TYDZIEN   
				__________________ | 
|     | 
|  2011-07-25, 09:40 | #750 | ||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-10 
				 | 

dzień dobry   Cytat: 
  niech sobie uważają co chcą, opiniami innych nie ma co się przejmować. A pewno najwięcej do powiedzenia mają ci którzy dzieci nie mają... a znajoma...  Cytat: 
 Ubranko rewelacja  Cytat: 
    Cytat: 

__________________ "...Ale miłość - kiedy jedno spada w dół,  drugie ciągnie je ku górze... " | ||||
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

zębole
zębole

co tooo :ee: za dołki !!??   ;przytul: chodź tu do mamusi
 co tooo :ee: za dołki !!??   ;przytul: chodź tu do mamusi