|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() A pisać o nim możesz ![]() ![]()
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Carmela moja mała powinna już pić 110ml?
to strasznie dużo, wypija 60 z reguły czasem dorabiam jej jeszcze 30 ml, ale rzadko na opakowaniu mleka jest napisane że w 1. miesiącu zycia dziecko wypija średnio 90 ml (wiadomo każde dziecko inne no i te 90 ml to nie dotyczy kiludniowego noworodka) Blondynka Brudno słodki, do schrupania, ciekawe czy będzie do Oliviera podobny Marina strasznie ciężko czytać o Twoich problemach... ja nie wiem czemu faceci są tak płytcy sama bym Twojego chłopa stłukła, bo zachowuje się jak gówniarz trzymaj się słonko i jak masz potrzebę to pisz wybaczcie mi, że tak z doskoku nadal bywam, ale ostatnio ciągle wszystko na mojej głowie i normalnie nie wyrabiam czasem jak Filip śpi, albo siedzi z dziadkiem to przysypiam z małą, jakaś zmęczona jestem wiecznie
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-07-24 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#723 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() meszsares napewno dni! Cytat:
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2011-07-24 o 21:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
a ja nadal przewijaka nie mam
mojego męża nie da sie doprosić, bo przewijak po Filipie na działce gdzieś w altanie schowany, miał przywieźć i nadal nie przywiózł ![]() jak siedzę na łóżku i mała przebieram to spoko, ale przy kąpaniu leży potem na fotelu a ja stoję to mi kręgosłup wysiada
#725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tż wrócił i pediatra powiedziała że to nie angina tylko bakteryjne zapalenie gardła ![]() Mamy go raczej separować od Lilki, bo niby to bakteryjne ale ryzyko jest.. ![]() Idę spać.
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
youyou żeby Filipek szybko wrócił do zdrowia, no i pilnujcie małej, bo u nas po jednym dniu Lena się zaraziła glupim katarem który jeszcze mamy i nadal walczymy z nim
#727 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zmykam do spania, choć na 2-3 godziny.... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki!
Ja w koncu w domu, w Krakowie, chwile temu wrocilismy. Pije jeszcze herbate, wiec korzystajac z chwili wpadlam jeszcze na chwilke, choc zmeczona okrutnie jestem. Zaleglosci mam masakryczne, pewnie ich nie nadrobie, ale zauwazylam, ze mamy juz Kingusie na swiecie, witaj malenka! |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Marina strasznie niedojrzały ten Twój mąż...
![]() ![]() Ja idę spać, bo mój synek zasnął ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
niestety ten nacisk na karmienie naturalne jest aż do przesady
ja będąc w szpitalu czułam to na każdym kroku, gdybym nie chciała karmić piersią mam wrażenie, że zostałabym zjedzona żywcem całe szczęście, że rodziłam po raz drugi to położne nawet nie wcinały się w karmienie tylko pytały jak nam idzie i wystarczyło, że powiedziałam, że dobrze i miałam spokój, ale do dziewczyny obok łóżko co chwilę chodziły, poprawiały, krytykowały że źle dostawia, itp. itd. jak ktoś mówi: nie chcę karmić piersią- to od razu pytanie: dlaczego? ale gdy ktoś deklaruje: chcę karmić piersią- nikt nie zapyta: czemu? i czuje się źle z tym, że karmię MM ale nie dlatego że mam wyrzuty sumienia, bo się z tym pogodziłam ale że inni uważają, ze jestem złą matką byli u nas ostatnio znajomi i znajoma (nie przepadam za nią) zadała dwa bardzo drażliwe pytania 1. a czemu nie karmisz piersią? (co jej się będę tłumaczyła, nie jej sprawa, a zapytała z wyrzutem) 2. ile przytyłaś w ciąży? (powiedziałam, że dużo ![]() ja jakoś nie pytam obcych o tak intymne sprawy
![]() |
#732 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trochę szkoda, bo ta żabka jest urocza, ale tak jakoś podejrzewałam, że może lepiej kłaść ręcznik czy pieluchę... Zanka - wyjątkowo chyba antypatyczna ta znajoma. Akurat takie dwa pytania to się zadaje, jak chce się kogoś zgnębić trochę, a sobie - jego kosztem - poprawić samopoczucie. Taka małostkowa, zawistna babeczka! A takimi nie warto się przejmować ![]()
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak byłam w ciąży to też raz do nas wpadli, to już docinała, żebym się tak nie cieszyła z coreczki bo nic nie wiadomo, że na zdjeciu usg jej to na chłopaka wygląda ![]() da się wyczuć w głosie i sposobie mówienia, że to złośliwe uwagi są wredna jest i chyba nieszczęśliwa że tak próbuje innym humor popsuć
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie ma to jak poprawić sobie samopoczucie i leczyć swoje kompleksy czyimś kosztem ![]()
![]() |
#735 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a mój teraz zjada za jednym razem ok 80-90 więc sporo więcej Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
zdrówka dla Filipka !!!!! Cytat:
![]() Cytat:
no to i ja witam w klubie wyrodnych matek ![]() Cytat:
hehe no to nas już coraz więcej ![]() Cytat:
![]() Jaciee spóźnione ale szczere !!! STO LAT ![]() ![]() a my po weekendzie u dziadków (czyt. u moich rodziców) z noclegiem bo rano o 8 szliśmy na giełdę po strój na chrzest dla Szymka ![]() zdjęcie w załączniku ![]() ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-07-24 o 23:05 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Po krotce to dzieki za gratki. do konca nie wierzylam ze to jednak porod bo czekaĺam na te mega bole i sie nie doczekalam. jak troche odpoczne to opisze porod ale nie ma sie czego bac.
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-07-24 o 23:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#738 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko, że one są jednorazowe prawda? Więc trzeba by ich dużo kupić...? A strój bomba ![]() ![]() Cytat:
![]() Czekam z niecierpliwością aż wrócicie i wszystko nam opiszesz? ![]()
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 | ||||||||
Raczkowanie
|
witajcie
siedze z laktatorem i podczutuje. sorki za pisownie ale pisze jedno reka. przede wszystkim serdeczne gratulacje dla moni i ze spelnilo sie jej marzenie o rodzinnym porodzie. super ![]() ![]() ![]() malutki byl pol godz temu nakarmiony moim leczkim sciagnietym wieczorem 40ml + 20 mll mm i teraz slodko spi z tatusiem a ja musze niestety pomeczyc sie jeszcze troszke. sciagnelam teraz przez pol godz z jedej piersi 20ml wiec jak dla mnie jest postep bo laktacja utrzymuje sie ![]() Cytat:
Cytat:
jatak samo w nocy nie mam sily probowania z przystawianiem bo jak wczesniej pisalam uczymy sie na nowo wszystkiego ale za to w dzien dzielnie walcze przynajmniej a 20min, a potem karmie z butelki jak juz ja i malutki jestesmy zmeczeni. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() opis porodu bedzie obiecuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 04:54 ---------- Poprzedni post napisano o 04:35 ---------- a i dziekuje ze mnie pamietacie i mnie przyjeliscie z powrotem. azi sie lezka zakrecila. nie pisalam dlugi czas bo nie mialam sil, a potem jeszcze zostalam usunieta z listy i zaczela sie dyskusja ze nie lubicie dziewczyn tylko podczytujacych i troche postanowilam ucichnac. teraz wracem z powrotem bo glupio by mi bylo zosawic was skoro od grudnia jestem z wami i prawie ani jedego posta nie opuscilam ![]() az musialam sobie poplakac.... macie moze tez takie cos ze nagle czujecie potrzebe wyplakania sie i nie jest to wcale z powodu depresji tylko jak cos dobrego sie wydarzy, np jak widze ze mezus tak sobie cudownie daje rade z synkiem, ze mi pomaga, albo jak mam postep w laktacji, takiezy szczescia ale za razem zle mi z tym ze taki placzek ze mnie. rozumiecienie chociaz troszke?? no i znowu lezka..........bo wlasnie sciagnelam 50ml pokarmu jak na razie to rekord. trzymajcieciuki jeszcze zeby maluszek zalapal cycuszka. ![]() ---------- Dopisano o 05:00 ---------- Poprzedni post napisano o 04:54 ---------- minela wlasnie godz sciagania i dalej leci. jeszcze troszke sie pomecze. moze zaczne pisac moj opis porodu.
![]() |
#741 | |||||
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A za Twoją laktację trzymam ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#742 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zuch dziewczyna!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zadomowienie
|
monia83 gratuluje corci
![]() ![]() ![]() Marina1, rozumiem cie doskonale, rozsadek rozsadkiem ale z sercem bedzie trudniej ![]() oboje musicie ochlonac, dac sobie czas, maz nie powazne sie zachowuje i zasluzyl na porzadny cios w nos, jednak wierze ze z czasem zrozumie co robi i przyjdzie skruszony nie mam doskonalej rady, musisz to przetrzymac, masz mame i masz nas, no i masz synka - dla niego przede wszytskim musisz sie trzymac ![]() kochane, ja wlasnie obdzwonilam pobliskie przychodnie, jednak dostac sie na jakas wizyte graniczy z cudem, nie wiem czy nie podjade do szpitala zle sie czuje, boli mnie brzuch i jest napiety, mam nadal to brudzenie, ktore trwa od czwartku wieczorem w sobote dzwonilam do lekarza, kazal brac no-spe i jak nie przejdzie jechac do nich na ktg - no i chyba pojade trzymajcie kciuki ![]()
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Witajcie Kobitki
![]() Ja przez weekend podczytywałam, więc jestem na bieżąco. U mnie bez zmian, żadnego czopa, żadnych bóli.... zanetaa88 gratuluję Pana Czopa :P Wyobraźcie sobie, że ja mam sąsiadów, którzy się tak nazywają. Czop! ![]() Marina1 ja też bardzo współczuję Ci takiego męża...aż się wierzyć nie chce.... Ja sobie tego nawet nie wyobrażam tak do końca, sama mam wspaniałego i cudownego męża. We wszystkim mi pomaga i wspiera, mam nadzieję, że nie odbije mu kiedyś. Wiadomo, nie jest ideałem, ale kto jest? O wszystkim rozmawiamy i zawsze dojdziemy do porozumienia. Mam nadzieję, że Tobie też się w życiu ułoży, jak nie z nim to znajdziesz prawdziwego mężczyznę, który będzie Cię kochał i wspierał. Bo po burzy zawsze wychodzi słońce ![]() 83monia ogromne gratulacje i powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- dziubek79 a ja tak wyskoczę o te podkłady.... Powiedz mi proszę jak ona się nazywają i gdzie można kupić ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-07-25 o 07:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Zaraz jadę. Boję się jak cholera. wszystkie bóle przeszły i jak na złość cisza ...
#746 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo uważają, że jak będę chciała wrócić to będą czekać na mnie ![]() To jest ŻAŁOSNE !! Cytat:
![]() przecież ma być dla Ciebie komfortowo, a nie dla "koleżanki" Proszę Cię ![]() ![]() ![]() Bosheee ![]() Mnie okropnie drażni, że ktoś ma podejście, że jak noszę dziecko 9 miesięcy to jak się urodzi to JA POWINNAM WSZYSTKO WIEDZIEĆ ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Że nie mieszka z Wami !! WIem, że uczucie nie odchodzi z dnia na dzień, bo ono z dnia na dzień też nie przychodzi ![]() ![]() Totalnie nie dorósł do roli ojca ![]() Cytat:
![]() może wtedy będzie jak u Ciebie ![]() ![]() Cytat:
może będzie już niespodzianka w środę ? ![]() ![]() Albo zacznie się dziać już, zaraz ? A Twój Tż - boroczek też już panikuje ![]() Ja wstałam o 5 ![]() ![]() i nie umiałam spać ![]() Teściowa pobrała mi krew i pojechałam oddać do laboratorium, jestem ciekawa jak moja morfologia ![]() Dzisiaj mamy z mężem w sumie dużo załatwiania, może pojedziemy jeszcze do fryzjera ![]() No i obiadek muszę zrobić --> placek po węgiersku ![]() JAcieeeeeeeeee dzieje się coś? cały czas o Tobie myślę ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Lil83 a mi się przypomniało, że koleżankę miałam Czop ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zadomowienie
|
Wpadam tylko na szybkie gratulacje dla Moni
![]() Mala w koncu zasnela wiec moze cos zrobie... Agentka mnie dobija, lezy nakarmiona, nie chce spac, mlaska, paluchy w buzi, wiec mysle ze jeszcze chce jesc. Moglabym jej kolejne 30 ml MM zrobic, ale ambitnie dam jej cycka. No to biore ja, a ona cycek w buzie i spi. Ale tylko wypadnie, to sie budzi... masakra jakas. Tymczasem z drugiej piersi normalnie mleko samo kapie. Chyba mam juz calkiem sporo pokarmu. My wczoraj zwiedzilismy dziecieca IP. Kropka naderwala sobie kikut i brzydko to wygladalo, saczyla sie krew. Chirurg ogladnal, obcial kikut i zrobil opatrunek. Malutka byla bardzo dzielna, nie plakala. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedź, jedź - nie ma co się szczypać - będziesz spokojniejsza ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zadomowienie
|
hej wszystkim... ja mialam okropna noc maluszek kopal ze spac nie dal a na dodatek plecy mnie bola okrutnie
![]() MONIA gratuluje malenstwa ![]() Nam zostal rowny tydzien do tp ![]() oficjalnie zaczynamy 40 TYDZIEN ![]()
#750 | ||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() a znajoma... ![]() Cytat:
Ubranko rewelacja ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.