|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Oliweczko gratulacje
|
|
|
|
#722 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Dominik śpi, a ja odpoczywam z czerwoną herbatą w ręce. Padło mi dziecko już o 19 bo miał dziś tylko dwie półgodzinne drzemki, z czego ostatnią o 13. Nie nacieszyłam się nic moim Dzieciątkiem
Tak to jest, jak się wraca z pracy przed 18.Z dobrych wiadomości - zmusiłam się do poprasowania góry ciuszków. Suszarka nareszcie pusta
|
#723 | ||||
|
Rozeznanie
|
padam
umyłam wszystkie okna-a jest ich troche![]() Cytat:
![]() a o czym pomyślałam? że fajnie że jesteś w ciąży, że rok po roku ja całty czas o tym marzę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#724 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Daj znać jak tesciowa zareagowała ![]() Cytat:
Dla Ewy za picie z niekapka. Moja tak jak Igor używa niekapka jako gryzak Dalej jedziemy na podawaniu piciu strzykawką, czasami się uda kilka łyków z doidy "wypić". Cytat:
Ala boi się dziadka czy wujka, których miesiąc nie widziała, o obcych facetach nie wspomnę. Jak jakiś miły Pan w sklepie zrobi do niej głupi usmieszek, to ta w ryk, tak samo z sąsiadami jak któryś zbliża się do wózka. Nie wiem czy to efekt tego, że postać męska to dla niej kosmiczny twór? tata z doskoku w domu się zjawia i znika, dobrze, że na niego mimo wszystko pozytywnie reaguje, chociaż na początku każdego jego powrotu jest bardzo wycofana i klei się do mnie![]() Cytat:
Przed chwilą takie okruszki w gondolkach leżały a teraz, dumne siedzące szkraby Pamiętam jak mała na początku zjamowała dokładnie połowę gondoli, w czasie spaceru sukcesywnie zsuwała się ku dołowi gondoli i zawsze mówiłam, że nad nią jeszcze jedno dziecko by się zmieściło Zaliczyłyśmy po południu drugi spacer, Ala chwilkę pospała, ja wsadziłam bratki do donic, a później odwiedził nas niespodziewanie mój brat. Ala oczywiście się go bała, tym bardziej, że wszedł w stroju na motor i w kominiarce, także wejście smoka...z pół godziny potrzebowała by się do niego w końcu usmiechnąć, ale mimo usmiechu to tuliła mi się do nóg, chowając w nie głowę Wstydzioch mały!!! Jutro jedziemy na imieniny/urodziny do teściowej, także cały dzień poza domem nam się zapowiada-fajnie Tutaj pewnie też będą pustki, nie dość, że weekend, to zapowiadają ładną pogodę
|
||||
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorowa pora.
Moje panny dziś już śpią(nawet nie wykapane), zęby im idą , górne jedynki i wszystko jest na nie. Normalnie masakra... tylko mama mama i mama. Meszares fajnie,że Blanka to takie fajne dziecko, moje była do czasu. Patik nie przejmuj każde dziecko jest indywidualnością, u nas np. Lena już siada i raczkuje i staje, a Lili pełza i nic więcej
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Qrwa co za dzień
Popsuł mi się samochód w LBN. Nie chciał jechac na niskich obrotach poniżej 2 tys, gasł silnik od razu. Dało się jechać, ale trzeba było cały czas na gazie miec nogę, jednocześnie hamując LEWĄ nogą ( nie ma ręcznego jeszcze!). W doatku rozładował się akumulator, musiałam wzywac brata ( dobrze, że był w lbn ). Wpadłam w histerię z tego wszystkiego, darłam się na niego chociaż nic nie zrobił, z tż przez tel się kłóciłam, wszystkim nerwy puściły. Głowa mnie boli z tego wszystkiego jak cholera. U gina: ciąży nie ma ![]() W obrazie usg enodmetrium małe więc do okresu daleko, dzisiaj już 6 dzień spóźnienia. Duża infekcja grzybicza. Mam kupić irygator i przez 5 ni wypłukać ztantum rosa, potem globulki i jeszcze raz cyto. Wisi nade mną wizja pobrania wycinka z szyjki w szpitalu w znieczuleniu ogólnym jeśli znowu cyto wyjdzie źle... tyle dobrze że za wizytę połowę mniej wzięła. ![]()
|
#727 | ||
|
Zakorzenienie
|
oj patik niedobrze
współczuję takich przygód i wieści od gina Jeszcze mi się tak przypomniało-- że Oliweczka Tobie bym radziła kupić wózek taki dla dzieci rok po roku czy bliźniaków. Na Mikołajkach firmowych spotkałam swoją koleżankę właśnei z takm wózkiem, a różnicę między dziećmi ma większą niż ja. Jej 2,5 letnia córeczka chętnie się pakowała do neigo i tak woziła dwójkę. JA sama zastanawiałam się nad takim wózkiem przed narodzinami Lilki ale doszłam do wniosku że nam taki niepotrzebny bo mieszkamy na wsi, i łatwiej ogarnąć takiego uciekającego malucha, w mieście to inna bajka, jak musisz gdzieś tam jechać to wkładasz dwójkę i z głowy. mówię o czymś takim np http://allegro.pl/abc-design-zoom-dl...215484403.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() współczuję Twoim plecom
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
youyou dzięki
W ogóle mi każdy mówi teraz, że wyglądam jak cień człowieka, bo znowu schudłam. A nie chciałam. Nogi to mam gorsze niż patyk, a o cyckach to mogę pomarzyć. Chłopięca sylwetka jak nigdy. 54 kg przy 174 cm. A zawsze było 58-60 kg. Ale to przez ,,gimnastykę" z Igorem.A tak pomijając czadowy wózek ten dla blizniaków. A słyszałyście, że angelina jolie jest w ciąży blizniakami znowu? ( raz już urodziła blizniaki, potem córka, i teraz znowu blizniaki, pomijając adoptowaną trójkę )patik ojjj współczuję dnia. I te wieści od gina. Wyobrażam sobie, jak się wkurzyłaś, mi jak padł akumulator raz to chciałam wyzabijać wsystkich do okoła. Ząb mnie boli, ucho... W du.pie mam jutro ostaje w domu. W ndz pojadę do budy.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#729 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
A! odezwał się dyro od sprzątania. Mam iść w pon na godz. ( całe 6 zł
). Ale co, idę !
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
ILE WASZE DZIECI PIJĄ MLEKA NA NOC ?!
bo moja dzisiaj przebiła samą siebie 260ml ![]() ale nie jad nic od 16stej,bo nie chciała ! |
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool zawsze się wzruszam, jak czytam Twój podpis. Co to za słowa?
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Żaneta mój to w ogóle niejadek jest ( mimo gabarytów ). Wypije max 150 ml. Więcej nie. I nie na noc. Na noc ma pusty brzuszek. Inaczej nie zaśnie. Idzie spać 19.30, a jadł o 17. I to mleko to wypije 2 razy dziennie i finito.
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek mam pytanie dot. Twoich piersi
![]() Powiedz mi czy tą całośc można sobie wcześniej przygotować, w sensie położyć pierś i zakręcić ciastem francuskim i to odłożyć do lodówki, czy nienagrzanego piekarnika? i włączyć za kilka godzin? Pytam bo jutro moi rodzice robią imprezkę i mam mamie zrobić te piersi w wersji z kurczakiem i boczkiem ![]() i nie chciałabym tak przy gościaach się z tym babrać, wolałabym zrobić przed i dopiero przy gościach włożyć do piekarnika.. Co myślisz? Lilce robię 240ml, przeważnie prawie wszystko wypije, zostawi jakieś 30ml na dnie.
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sara raz zjadła 240 po czym wszystko chyba jej sie w brzuch nie zmieściło ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Ja dałam do lodówki gotowce, tak na 3h i nic im nie było. Poza lodówka chyba nie, bo ciasto sie jakby tak rozpływa. |
|
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#736 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
co za baba durna ![]() numer masz na górze po prawej stronie Cytat:
Cytat:
fajny pomysł mam nadzieję że z uchem szybko przejdzie Cytat:
![]() Cytat:
na pewno się uda ![]() ojjj...bardzo nieprzyjemnie trzymam kciuki żeby się wyniki poprawiły!Cytat:
no to się nacieszysz nim Byłam z małym dziś na zakupach. Trzymam go w sklepie na rękach, pani mi coś pokazuje a ten zgiął się w pół do przodu, pani prosto w oczy się wgapił z szerokim uśmiechem i zaczął do niej po swojemu gadać nie muszę mówić jaki pani miała ubaw ![]() Ja się pewnie dopiero w niedzielę wieczorem odezwę bo jutro jedziemy z TŻem za Wrocław miłego weekendu!
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
dziewcyny wiem, że to było wałkowane miliard razy - dacie linka do piersi brumka? plis
|
|
|
|
#738 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Mam wekend !!!!!!!!!!! buziaki dla pracujących dzielnych mamuś Oliweczko moje gratulacje ![]() Marina ale olbrzym z Igorka i Ty go jeszcze nosisz na rękach ??? Ja tez jajka gotuje w cebuli ale z buraków wcale nie wychodzą czerwone Meszares Krystek to płacze na widok obcych osób co tam obcy nawet na widok dawno nie widzianych ciotek i wujków jest ryk Agadus a co to za piękna laseczka w Twoim awku ![]() ![]() ![]() Patik Brumek jak słysze takie teksty o opóźnionych dzieciach to Krystek jest sto lat za murzynami w rozwoju dopiero dziś sam usiadł i prawie wstał trzymając sie poduchy Bella ja też mam problem z piętami kremy nic nie pomagają Dla dzisiejszych solenizantów |
|
|
|
#739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=3OvxOKjOtB0
|
|
|
#740 | |||
|
Rozeznanie
|
pozarłam sie z tz
![]() i szukam w necie przepisów na jego poniedziałkowe urodziny. może Wy macie jakieś pomysły co dobrego do jedzenia można zrobić? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ty tez bys chciała,no nie?![]() hehe, Adaś to taki kochany śmieszek, podrywacz Ci rośnie ![]() Cytat:
Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2012-03-23 o 21:57 |
|||
|
|
|
#741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i dziekujemy ![]() a probpowalas dernilan na te stopy??
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poradźcie mi kochane!
Poluje na wózek bliźniaczy i teraz mam dylemat jakie koła czy pompowane czy piankowe.... a my mieszkamy przy polnej drodze i jakoś wizja tych piankowych kół mnie przeraża a spacerówki prawie każda jedna jest z piankowymi...
|
#743 |
|
Wtajemniczenie
|
miałam cytaty i Tż wyłączył mi kompa
. No nie ważne .Zuza dziękuje za słowa uznania od ciotek Kalinko a ja mocno trzymam kciuki (wiesz za co Marina, widzę że już dostałaś linka. Spróbuj jeszcze pizzy na cieście francuskim, też z blogu Brumka. Ps. podziwiam Cię! Nasza wątkowa siłaczka Brumek, Tymek opóźniony? ![]() Aania a ja obstawiam, że będziesz następna po Oliweczce .Patik niedobrze, zdrówka! Stronczek fajowa Wiki! Jeżu jakiego ja mam lenia...
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Kalinka dzięx za linka!
Justyna pizzę powiadasz? spróbuję koniecznie. A te piersi też niedługo. I dzięki ale w sumie nie ma za co mnie podziwiać to los tak zdecydował
|
|
|
|
#745 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja starsza miala ten lek w 6tym miesiacy zycia i jak przyjechal dziadek specjalnie do niej na kilka dni to przez caly ten czas nie dala mu sie do siebie zblizyc- ale glupia sytuacja to byla wtedy brrr ![]() Cytat:
![]() Twoje dziewczyny pewnie tez przechodza to o czym pisalam wyzej Cytat:
co do tego badania wycinka szyjki 0 mialam to robione, to znieczulenie ogolne to taka narkoza, ktora trwa 20min - powiem Ci na pocieszenie, ze jest to nawet przyjemne ![]() ![]() Cytat:
Adas czaruje obce panie.. milego weekendu! iustyna mialam pisac - Zuziak piekny! Stronczek - ale fajna pysia, wow! |
||||
|
|
|
#746 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zalezal o ci na tym dobrze ze sie udalo,ale mogliby sie bardziej postaracmoge oficjalnie powiedziec ze Kornela juz siedzi dziekujemy za zyczenia |
||||
|
|
|
#747 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Cytat:
A za to, że wytrzyma ładnie czekając na gości to ręczę, bo też kilka razy mi się zdarzyło przygotować je rano i do popołudnia trzymać w lodówce ![]() Scio, a Ty znowu wpadasz ja po ogień i już Cię nie ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A reakcje na cierpiące dzieci też się u mnie skrajnie wyostrzyły, odkąd mam Tymcia ![]() Cytat:
Nie wyobrażam sobie, jak Wy sobie radzicie z tym wszystkim dziewczyny pracujące ![]() Cytat:
2. Aniu, Adam jest chyba największym forumowym czarusiem! On musi być diabelnie kontaktowym dzieckiem ![]() 3. O nie Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#748 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że nie ma jak, ale wykończysz nams się, dziewczyno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No niestety, właśnie się dowiedziałam... Nie ma się z czego śmiać! ![]() Teliczku - obiecywałaś że nam dzis opowiesz co to się wczoraj działo u Was? ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- No brawo ![]() Sama się podnosi z leżenia? A my dziś popołudniu byliśmy u koleżanki męża. Ona ma dwie córki, z czego jedna ma 14 miesięcy. Ale Tymek niestety, jak nigdy, nie był specjalnie towarzyski. Cały czas chciał być na kolankach, a odłożony do dziewczyn zaczynał popłakiwać. Na męskie łzy chyba je chciał wziąć Ale to dlatego, że był strasznie zmęczony. Poza tym ta druga górna dwójeczka zdecydowanie zaczyna dawać się we znaki - wróciło mega ślinienie, mniejszy apetyt, tarcie buzi co chwila i suche policzki...---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- I jeszcze się miałam pożalić - wczoraj Tymek mnie ugryzł podczas karmienia, pierwszy raz tak strasznie mocno, że aż mi się gwiazdy pokazały Zrobił mi dziurkę w sutku! Dziś trochę to spuchło, zsiniało i boli jak diabli.Koniec żalenia
|
|
#749 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane ja sie zegnam na dzis... bedziemy mieli goscia na noc. Tz kolega wpadl i siedza sobie przy drinku (urodziny ma, ten kolega). Jest tu sam, zona i dzieci w PL i nie mial gdzie sie podziac
![]() Dziekuje wszystkim za zachwty nad moim dzieciem D O B R A N O C ... Biedna Brumek, ze mnie sie ostatnio siostra Tz smiala ze nie uswiadcze gryzienia. Przy Wiki moze nie, ale w przyszlosci... kto wie....??? lece... Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-03-23 o 22:29 |
|
|
|
#750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na moje piety na razie próbowałam różne kremy do stóp , musze coś z tym zrobić bo czeka mnie lato w tenisówkach lub skarpetkach ![]() Iustyna zawsze jak robie rybe po grecku to myśle o Tobie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

Tak to jest, jak się wraca z pracy przed 18.
umyłam wszystkie okna-a jest ich troche

serio jest b. duży.

Piękny avek.
Dla Ewy za picie z niekapka. Moja tak jak Igor używa niekapka jako gryzak
Dalej jedziemy na podawaniu piciu strzykawką, czasami się uda kilka łyków z doidy "wypić".
współczuję takich przygód i wieści od gina 

wszystko
zębole
na pewno się uda
trzymam kciuki żeby się wyniki poprawiły!