|
|
#721 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
dla mnie dziwne stwierdzenie, że kolki są w głowie.. ![]() nikomu nie życzę słuchać płaczu dziecka przez ileś tam tygodni z powodu kolki.. żal serce ściska.. chociaż teraz są już różne preparaty na to podobno działające..
|
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
..... moje lokum ma jeszcze 2 miesiące na rozrost ...a już jest 98 cm.
ale co z kg ? jak na razie najwięcej z Was przytyłam a tu tyle czasu przede mną .... Tłumaczę sobie ,że zwierzęta roślinożerne są największe ...(słonie ,hipopotamy...) ![]() Cytat:
|
|
|
#724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a czasem człowiek se myśli moze to lepsze czy coś i pewnie położna to miala na mysli że jeden pieron i tak wyląduje w koszu.
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiecie, że ja ciągle w piżamie
|
|
|
|
#726 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny witam się z Wami w 33 tyg. jeszcze tylko 7 i maluszek będzie z nami
Cytat:
przepiękny pajączek
|
|
|
#727 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale mi sie wydawało że mam wysoki próg bólowy jak zniosłam 2 godziny rycia po kościach na plecach jak mi tatuaż robili hm... Cytat:
![]() to ja się witam w równo 33 tyg zostało nam 49 dni do P.... mam znowu głupie pytanie od paru dni boli mnie bok po lewej stronie na wysokości końcówki żeber. nie mogę na nim leżeć jak kicham to boli itd. mógł mi synek tam nogę wepchnąć i utknąć? albo nie wiem coś połamać ?
|
|
|
#728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no fajny fajny
|
|
|
#729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za tydz ! co do bólu - to nie wiem co to jest - ale chyba niemożliwe aby nóżka tam utknęła .... jak czytam 33 ,34 tydzień to
|
|
|
#730 |
|
Rozeznanie
|
Witam się kochane w nowym wątku. Pędzicie jak szalone. Parę dni, a tu już tyle stron. Miałam nie lada kłopot żeby Was nadrobić
![]() ObserwujeCię nasza cukrzycowa kopalnio wiedzy.... od trzech dni mam za wysoki cukier na czczo .... II kolację jem o 23 i przeważnie jest to jabłko lub suchy chlebek ryżowy. Cukier na czczo badam ok 6-6.30. Do tej pory cukry były w normie, a jakoś od trzech dni mi szaleją i skaczą do 95-97. Masz może jakiś pomysł co może być przyczyną? Bo mnie już ręce opadają. Wkurza mnie to, że człowiek uważa na tą dietę, stosuje się do niej, a cukier i tak pędzi swoimi torami. 10 razy zjesz daną potrawę i cukry ok, a potem nagle ni stąd ni zowąd skoczy i myśl tu teraz dlaczego. Nie mam sił czasami A do połowy kwietnia tak daleko .... Chyba przechodzę kryzys Coś tam pisałyście jakiś czas temu o owsiance .. można? Z czym? Żurawiną? Na wodzie czy na mleku? A jogurt ze zmiksowanymi owocami? Kiwi, wiśnie, maliny? Kurczę wkurza mnie to ![]() I ja tez poproszę o przepisy na chlebki i ten z maszynki i ten z piekarnika. Przetestuję na sobie ![]() No to pomarudziłam trochę i idę sobie zrobić herbatkę ... aaa i czas już na drugie śniadanko |
|
|
|
|
#731 | |
|
Wtajemniczenie
|
za tygodnie !Cytat:
Co do porannego cukru. Jabłko to jest bardzo zła kolacja. Cukry proste! a idea tej późnej kolacji jest taka że ma Cię "trzymać" do rana. Więc tak jak zalecają minimum od I ww do nawet 25 g węgli , plus najlepiej jakaś chuda szyneczka do tego - z tłuszczu cukier uwalnia się wolniej/ to pewien skrót myślowy oczywiście/ - plus miks z węglami ogólnie to spowalnia. Więc idealnie w zależności od wymiarów - porcja węgli - porcja tłuszczy. O chlebku ryżowym się nie wypowiadam, bo nie wiem dokładnie o jaki produkt chodzi, daj linka albo spisz mi skład to coś może poradzę. Ja owsianki nie jadłam, ale dziewczyny tak i chyba było u nich ok, pani wróci za niedługo z poradni więc pewnie nas oświeci jeszcze bardziej. Jogurt z owocami można próbować - metodą prób i błędów - ja akurat jadłam kefir z malinami i truskawkami mrożonymi - popołudniu i u mnie ok z cukrami. Oczywiście bez dosładzania. Kiwi nie jadłam z jogurtem jadłam samo i mi akurat podnosi cukier, więc odpada dla mnie. Zwątpienia będą no ale co robić, ja nie mam ochoty na zastrzyki z insuliny więc wolę się sprężyć. ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Przepisy jak pisałam Małpce wrzucę wieczorkiem ! obiecuję !
|
|
|
#732 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za szkołe i całkiem tanio Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do bólu to też nie wiem ale raczej niemożliwe żeby utknął ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- a ja z tego szystkiego zapomniałam napisać jak tam po wczorajszej wizycie no więc co dziwne wyszła mi glukoza w moczu i musze odnowić wyniki ale lekarka pytała czy jadłam dzien wcześniej winogrona lub mandarynki a ja na wieczór z kilogram mandarynek zjadłam więc może być od tego no ale do poprawki i wizyta za 2 tygodnie bo jej się ta moja szyjka nie podoba oczywiście mam zalecenie leżenia więc teraz staram się jak najwięcej leżeć w miarę możliwości ![]() dostałam właśnie smsa od Klementynki napisała że w nocy trafiła do szpitala bo miała bóle ale szyjka zamknięta, ogólnie ok i czeka na wyniki tak więc tylko trzymać kciuki żeby wyniki były dobre i ją szybko wypuścili
|
|
|
#733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o te wafle ryżowe to też jestem ciekawa czy można je jeść, ja lubiłam takie z Biedronki, tyle w necie o nich znalazłam, chyba za wysokie węglowodany? Więc chyba nie bardzo? Wartość energetyczna w 100 g:368,00 kcalBiałko w 100 g:9,00 gWęglowodany w 100 g:72,30 gTłuszcz w 100 g:4,70 g |
|
|
|
|
|
#736 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć,
Ja dziś kompletnie bez humoru, spać nie mogłam i w ogóle wkurzona jestem ![]() Jeden powód do radości mam - 33 tydzień zaczęłam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tak się boję pająków że nie wzięłabym dziecka na ręce w takim ubranku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mój pomiar sprzed kilku dni, to 95 cm w kłębie (jak to mówi Dragusia )Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zaciśnięte a widzę, ze mi nie zacytowało: OtTakaJa trzymaj się, mam nadzieję, że poprawi się po lekach |
||||||||||
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#738 |
|
Wtajemniczenie
|
dla wszystkich za tygodnie - ależ one szybko mijają ![]() u mnie dziś równo 3 m-ce do P...
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2013-01-09 o 13:45 |
|
|
|
|
#739 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja dzisiaj, odpoczywam w łóżku po pracy...
Lecę Was nadrobić ![]()
|
|
#740 | |
|
Zadomowienie
|
U nas dziś składanie mebli...
)ma do złozenia 2 spore komody dzisiaj a za tydzień lub dwa przyjdzie szafa ... tylko trzeba najpierw zacząć je kupować ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
Jednak po Nowym Roku czas leci szybciej ...
|
|
|
|
|
|
#741 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do tsh to ta norma nie dotyczy kobiet w ciąży. dla ciężarnych w I trymestrze i starających się prawidłowe tsh wynosi max 1,5, potem w ciąży rośnie do max 2,5-3 w ostatnim trymestrze. ja na początku ciąży na własną rękę zrobiłam tsh i wyszło mi 3,2 czyli dużo za dużo niż powinno być w I trymestrze. gin stwierdził tylko, że mieszczę się w normie, rodzinna nie chciała mi dać skierowania do endo bo przecież to norma. uparłam się i dostałam skierowanie, potem powtarzałam badania, dostałam leki, teraz kontroluję tsh co miesiąc i regularnie odwiedzam endo. akurat tę sprawę zawdzięczam jedynie swojej dociekliwości bo żaden lekarz nie powiedział żeby zbadać tsh ani nie chciał wysłać do endo. trzymamy kciuki żeby było dobrze. |
|||
|
|
|
|
#742 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#743 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie akurat bez majt nie wyobrazalam chodzenia- a bylam w szpitalu dwa tygodnie i mimo, że corke urodzilam 20 minut po północy to od rana chodzilam.... Nie jestem w stanie leżeć. a teraz czytając - widze majtki siateczkowe, jednorazowe, wieorazowe....podklady takie a takie.... Cytat:
nawet jak kuknęlam na watek styczniowek- kazda kupuje i bierze je do szpitala.... Cytat:
mnie boli na zmiane po prawej i lewej- ginka mowi że to macica sie rozrasta i usiska.... Bry
|
|
|
#744 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytęi za Klementynę.Cytat:
Tu znalazłam http://www.ilewazy.pl/wafel-ryzowy Wafle ryżowe są produktem wysokoprzetworzonym. Jak widzimy na powyższym wykresie, dostarczają praktycznie samych węglowodanów. Wprawdzie są to węglowodany złożone, jednak wysoki stopień przetworzenia sprawia, że wafle posiadają wysoki indeks glikemiczny, co nie jest korzystne. Od czasu do czasu, w ramach urozmaicenia codziennego menu, można sięgnąć po nie, pamiętając, aby stworzyć z ich dodatkiem pełnowartościowy posiłek lub przekąskę. Do Twojej kolacji dołączyłabym jeszcze białko pełnowartościowe w postaci ryby, wędliny, sera, jajka (sam jogurt dostarczy go w niewielkiej ilości). Takie wafle wykorzystywane są w żywieniu osób, które wymagają diety lekkostrawnej. oraz z forum o żywności Witam, Wafle ryżowe poza tym, że są niskokaloryczne nie posiadają szczególnych właściwości, które miałyby pomóc w odchudzaniu. Ponieważ wafle ryżowe nie zawierają glutenu, cholesterolu, soli, cukru, sztucznych dodatków smakowych i zapachowych mogą być obecne w diecie większości osób. Wartość energetyczna 1 wafla to około 30-35kcal – nie dużo Ale wartość energetyczna całej paczki wafli to już ok 400kcal. Z tego względu, że wafle ryżowe są lekkostrawne i mają wysoki indeks glikemiczny (80-85) można stracić kontrolę i zamiast 2-3 krążków zjeść całą paczkę. Jeśli smak wafli nam odpowiada, lubimy chrupać, a nie mamy problemów z zaparciami czy cukrzycą, to mogą wystąpić w diecie niskokalorycznej jako element ją urozmaicający od czasu do czasu, np. jako jedna przegryzka wciągu dnia. Anna Englisz Doradca Żywieniowy SetPoint http://forum.gazeta.pl/forum/w,36,11...yzowe.html?v=2 Cytat:
![]() Lubię takie remonty czyli u nas każdy, bo mój Mąż uważa że nie jestem tak dokładna jak on / prawda
|
|
|
#745 |
|
Przyczajenie
|
[/QUOTE]
o tym badaniu o które pytałaś nie wypowiem się, ale o 4d słyszałam, że to tylko bajer. już lepiej zainwestować w typowe połówkowe/genetyczne usg robione przez specjalną klinikę i niektórych ginów, bo cena ta sama co 4d a dużo więcej informacji. mój gin uważa, że jeśli w zwykłym usg wychodzi wszystko ok to nie ma sensu robić dalszych badań, więc my robiliśmy tylko zwykłe 2d. co do tsh to ta norma nie dotyczy kobiet w ciąży. dla ciężarnych w I trymestrze i starających się prawidłowe tsh wynosi max 1,5, potem w ciąży rośnie do max 2,5-3 w ostatnim trymestrze. ja na początku ciąży na własną rękę zrobiłam tsh i wyszło mi 3,2 czyli dużo za dużo niż powinno być w I trymestrze. gin stwierdził tylko, że mieszczę się w normie, rodzinna nie chciała mi dać skierowania do endo bo przecież to norma. uparłam się i dostałam skierowanie, potem powtarzałam badania, dostałam leki, teraz kontroluję tsh co miesiąc i regularnie odwiedzam endo. akurat tę sprawę zawdzięczam jedynie swojej dociekliwości bo żaden lekarz nie powiedział żeby zbadać tsh ani nie chciał wysłać do endo. [/QUOTE] O tarczycy to dowiedzialam się w 16 tc kiedy to właśnie robiłam tsh od razu do endo się udałam prywatnie bo ze skierowaniem na nfz nigdzie mnie od reki nie chcieli przyjąć, no i moja endo powiedziała że tsh w ciąży jest niemiarodajne i często może być zafałszowane i od tamtej pory co miesiąc badam ft4, które jest w normie no ale euthyrox musze brać żeby czasem ft4 nie spadło. Wiele moich znajomych w czasie ciąży nawet nie słyszało o takim badaniu jak tsh no ale zawsze lepiej dmuchać na zimne
|
|
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
OC zmierzyłam teraz 1h po obiedzie cukier i ja już nie wiem co jest grane
Zjadłam : ryż brązowy, jeden ziemniak przysmażony w plasterkach w przyprawach bo troszkę mało mi zostało ryżu z wczoraj do tego wołowina, surówka z pora, i małą marchewkę i pietruszkę którą wrzuciłam do wołowiny jak gotowałam, na koniec jeszcze 3/4 jabłka I cukier po 1h 47 ????? /co jest grane przecież za niski też źle? A bałam się ze po takim obiedzie to mi wyskoczy dobrze ponad 100 |
|
|
|
|
#747 |
|
Wtajemniczenie
|
A masz
Drżenie (np. rąk) Zawroty głowy Wzmożone pocenie Uczucie głodu Ból głowy Bladość skóry Nagłe zmiany nastroju lub zachowania, takie jak płacz bez wyraźnego powodu Niezgrabne lub gwałtowne ruchy Zasłabnięcie Problemy ze skupieniem uwagi, dezorientacja Mrowienie w okolicach ust. Jak nie to obstawiam albo zły pomiar : w sensie, niedomyte np z kremu, oliwy, źle wysuszone ręce, wyciskanie krwi na pasek. Albo ten glukometr podejrzany ![]() Spróbuj jeszcze raz.
|
|
#748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tutaj macie opis tego badania tam, gdzie ja chodzę http://pro-creative.pl/pl/usg-4d.htm Czeka mnie jeszcze jedno w około 30-32 tygodniu. W 1 trymestrze kosztowało 200 zł, w drugim i trzecim kosztuje 250 zł. Jest dwóch lekarzy, którzy je tam wykonują (tylko w tym się specjalizują) ja polecam dr. Łukasza Piotrowskiego, pełen profesjonalizm i wysoka kultura osobista, odpowie na każde pytanie, nie spieszy się, wszystko dokładnie sprawdza!
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z paniki zjadłam ciastko (małego wafelka w czekoladzie żeby mi coś podniosło. I teraz po 20-25 min jest 107 A do tego wszystkiego mały się nie rusza, od rana były tylko może ze 3-4 lekkie wiercenia. Normalnie idzie się załamać dzisiaj ![]()
|
|
|
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za klementynke![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.

więc ja nie wiem jak to się dokładnie robi, bo nie robię, a on robi z głowy.

A do połowy kwietnia tak daleko .... 
05.07.2008
zaciśnięte