|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio patrzę a żółty ser który jemy (królewski z Siepca) kosztuje 30 zł/kg ![]()
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
ja też muszę kupić jakieś koszule do porodu i do szpitala bo nie mam ale u mnie na rynku takie najzwyklejsze za 15 zł kupię a takie rozpinane po 24 zł. do tego kupie dwa szlafroki jeden taki bylejaki do szpitala (jakby się ubrudził krwią to żeby go wywalić do kosza) i jeden taki ieplutki/milutki ale już do domu żebym w nocy karmiąc nie marzła.
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#725 |
Raczkowanie
|
oooo nie...
Cześć dziewczyny mam zazwyczaj mało czasu aby z wami popisać... właśnie siadłam rozpisałam się i wszystko mi się skasowało... :/ Widzę tempa nie zwalniacie ![]() U mnie 25 tydzień brzuszek mam jak piłeczka przytyłam tylko 5,5kg ![]() Znajomi twierdzą że bardzo dobrze wyglądam jak na dziewczynkę z czego bardzo się cieszę bo ustaliliśmy że jednak weźmiemy ślub w tym roku 27 albo 28 grudzień musimy w tym tygodniu zaklepać datę ![]() sukienka już wybrana http://www.asos.com/ASOS-Maternity/A...rt=-1&clr=Nude Obrączki będą klasyczne z wygrawerowanymi naszymi liniami papilarnymi ![]() Weźmiemy cichy cywilny ślub tylko my i świadkowie ![]() A kiedy nadejdzie czas zrobimy kościelny i huczne wesele ![]() Długo się zastanawialiśmy ale i tak kiedyś był by ślub i tak to czemu nie zrobić tego spontanicznie ![]() Już czuję ten wyjątkowy klimat ślub odbędzie się na starówce w warszawie a w grudniu starówka wygląda magicznie ![]() Imię dla córeczki też już ustalone , będzie mała Nadia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zadomowienie
|
A wogole rozmawialysmy o wosku i paście cukrowej na bikini a ja doszłam do wniosku ze jeszcze oprócz tego muszę nogi zrobic. Mi włoski odrastają w ciagu minuty a niesadze żebym w szpitalu chciała latać z maszynka.
Do tego jeszcze potrzebuje jakies kapcie. Wogole to ja niewiem jak ja mam sie spakować w ta waluzunie. A kiedy sie wogole pakujcie?! Ja słyszałam opinie ze tak naprawdę warto mieć przygotowane wszystko już koło 32 tygodnia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
Gratuluje i szczęścia życzę. A Nadia piękne imię , zawsze chciałam mieć mała Nadie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
No i gratuluję wszystkich podjętych decyzji ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapakuję torbę jak się przeprowadzimy do nowego mieszkania ![]()
![]() |
#729 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Lusso gratuluje decyzji
![]() A, i doczytalam, ze chcecie na Starówce. Nie chcę Cię martwić, ale moze byc problem z okoloswiatecznymi terminami. Oni są mocno oblężeni ![]()
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-10-07 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#732 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Twory - powrót do życia ![]() ![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek ![]() Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-10-07 o 11:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow- super ![]() ![]() Nadia- super ![]()
![]() |
#734 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Klimacik będzie naprawdę śliczny w grudniu ![]() Ja bym się nie zdecydowała na ślub w ciąży, może dlatego ze jestem taka nerwowa i wszystkim bym się stresowala ![]()
![]() |
#737 | |||||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oczywiście, że też tak mam, tylko w złotówkach ![]() --- Negrid zapomniałam wczoraj odpisać, że zdarzyło mi się tak kilka razy (raz mi coś "siadło" na kark-najpierw zaczęło masować, a potem trząść- jakiś koszmar)- akurat wtedy chodziłam do lekarzy w tym neurologa z tymi omdleniami i mdłościami (jeszcze przed ciążą kilkanaście lat) no i skończyło się na wskazaniu przyjmowania... magnezu (no i relaks, odpowiednie nawodnienie, spacery, basen ![]() ![]() --- mi ostatnio mama taki zrobiła- ze śliwek- pycha ![]() --- Cytat:
--- ajakasia gratuluję dobrych wieści (już pewnie dziewczyny odpisały, ta szyjka musi być w milimetrach) i nadrobienia- ja niby jestem ciągle on line, a i tak po kilka stron do tyłu i gonię... --- Cytat:
![]() ale że i tak chciałam zmienić kolor bez "zdejmowania" go, to akurat ![]() mi niestety chyba cycki i brzuch już nie przyjmują kilogramów, bo i w uda i tyłek poszło i twarz coraz okrąglejsza ![]() --- no i trzymam kciuki za wszystkie badania i wizyty dzisiaj, widzę że będą ![]() --- Cytat:
![]() tyle że już zgłosiłam tej przyjaciółce, co Wam pisałam, że będzie mi szukać wyprawki dla mnie na teraz i małego (podobno w Łodzi ciuchlandy i nawet TKmax są bez porównania tańsze i lepiej zaopatrzone) a ma naprawdę fajny gust i figurę taką pode mnie (no może bez brzucha ![]() --- Cytat:
przekonuje mnie wygoda,szybkość i jednak większe bezpieczeństwo (trudniej źle włożyć fotelik a pasy bardzo łatwo zapiąć) --- Cytat:
![]() --- malaMigotkAaa ![]() --- o tym nie słyszałam, ale czytałam ostatnio w Charakterach, że bardzo ważne jest przytulanie i noszenie dziecka nie tylko dla jego psychiki ale i inteligencji, mogę potem spróbować zeskanować ten artykuł, jeśli chcecie. a ten tak zwany "zimny chów" i "wypłakiwanie się" dziecka są wygodne tylko dla rodziców, podejrzewam że to coś podobnego ![]() --- Cytat:
![]() --- Cytat:
--- Cytat:
no i mi bardzo pasuje zapach Palmersa, jego właśnie używam na biust (ale tam jeszcze rozstępów nie dostałam, tylko mnie swędzą) --- Cytat:
--- Cytat:
![]() --- Cytat:
![]() ![]() ![]() --- Cytat:
![]() --- po piątkowych doświadczeniach z tesco (całkiem udanych) dzisiaj z kolei odkrywam zakupy przez neta w Piotr i Paweł, przynajmniej nic przy kasie już nie wpadnie w oko (gorzej, że nie wpadną też rzeczy o których zapomniałam na liście, ale spoko ![]()
![]() |
#738 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja niby mam walizkę taka najmniejsza ze standardowego zestawu i chyba będę musiała noga upychac. Wogole jak zobaczyłam w szpitalu ta szafuleczke to myslalam ze umrę ze śmiechu. Masakra jakaś. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ślubu to bardzo romantycznie, a sukienka boska ![]() Właśnie dostałam wiadomość że zostałam ciocią- siostrzeniec urodził się dzisiaj o 10:30- Mateuszek Jan, 4,200kg. ![]() U mnie 26 tc, na plusie 8 kg, w ostatnich 2 tyg. +3 kg - dostałam opieprz od gin że za dużo ![]() Co do bóli żeber to siostra mówiła że to maleństwo wpycha swoje kończyny tam gdzie nie potrzeba i stąd ten ból. A dzisiaj od niepamiętnych czasów pierwsza cała noc przespana ![]()
![]() |
#740 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz byłam na ślubie w grudniu i było bajeczie ![]() ![]() a imię piękne ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#741 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, idziecie jak burza z pisaniem. Po weekendzie ledwie nadążam z czytaniem
![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. A ja poproszę o kciuki jutro, być może czeka mnie kilkudniowy pobyt w szpitalu i założenie pessaru. Mnie leci dokładnie ten sam tydzień ![]() Ja przytyłam 4 kg od początku ciąży i wydaje mi się, że to sporo, bo jednak czas kiedy tyje się najbardziej dopiero przed nami ![]() Imię dla córeczki śliczne. Życzę powodzenia w przygotowaniach do ślubu. |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a jak to jest z tym braniem apapu?? Chciałam tego uniknąć ale tak mnie meczy ten katar i bol głowy ze chyba nie dam rady.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
apap mozna brac.
![]() |
#744 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lusso cudna sukienka, strasznie lubię takie proste, sama też miałam podobną ![]() ![]() ejani pojechałas z postem ledwo przebrnęłam ![]() Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2013-10-07 o 11:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zadomowienie
|
Witaj się i ja poweekendowo!
Nadrobiłam Was, ale z cytowaniem juz gorzej bo czytałam z doskoku i zapominałam co chciałam pisać. Aniołku, Mezaga kciuki za wizyty! Lusso gratuluje podjęcia decyzji o ślubie ![]() Ja przechodzę ciężko syndrom odstawienia pracy i nie jeżdżenia do biura i jest mi bardzo ciężko siedzieć w domu. Staram się zmobilizować, żeby było trochę lepiej i żebym mogła wrócić do grudnia. Gorzej z tą przepukliną ![]() Co do kwestii oszczędzania- jestem raczej dusi groszem, mój mąż natomiast marzy o domu z ogrodem, więc u nas oszczędzanie wynika z motywacji. Jednak widzę to, że produkty stają się coraz droższe i czasem nawet po zakupach w biedronce, przy kasie mam zawrót głowy. A jak już jestem przy temacie zakupów- rano byłam w lidlu- kupiłam bodziaki i ogrodniczki dla Marysi. Choć to już raczej zakupy wiosenne. |
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Zadomowienie
|
rany, dziewczyny, jak pędzicie...
Cytat:
ja już ze 3 i mi kolejny termin dostawy przepadł... chyba muszę Was na chwilę zostawić, bo nie będę miała kolacji ![]() edit: jednek jeszcze nie- doradźcie mi proszę z tym prezentem, czy taki kubek będzie odpowiedni? i druga sprawa, jakiej używacie pasty do zębów? też Wam tak krwawią dziąsła? dentystka (i internet) twierdzi, że to normalne, ale mi szkoda tracić tyle tej krwi bez sensu (i jeszcze drugie tyle z nosa), może jest coś, co na to pomaga?
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-10-07 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zadomowienie
|
u mnie tez 25 tydz i 5,5 kg, przy czym 2,5 kg w ciągu ostatniego miesiąca
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Raczkowanie
|
zimno nie powinno być spacerować godzinami nie będziemy a jakby co mąż ogrzeje
![]() Terminy jeszcze są wolne byłam w czw w urzędzie ale mam skleroze ciążową i zapomniałam oryginalnego aktu ur wzięłam kopie tylko i nie chcieli nas zapisać ![]() Wcześniej nie chcemy bo zależy nam aby to chociaż trochę było romantyczne a październik czy listopad nie bardzo mi się widzi ![]() a 28 grudzień był by idealny ja się urodziłam dni 28 mój mężczyzna też 28 dnia mam termin porodu na 27/28 ![]() ![]() Nigdy nie chciałam brać ślubu w ciąży ale taki mi się podoba tym bardziej ze i tak go kiedyś byśmy wzięli ![]() Podam godzinę i zrobimy imprezę dla Noworocznych Mamuś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
ja rozumiem doskonale, ale dlatego że sama rzuciłam palenie na kilka dni przed zrobieniem testu. ale jeżeli ktoś nie palił to raczej ciężko będzie to wytłumaczyć.
#750 |
Zakorzenienie
|
to u mnie tak samo 25 tc i 5,5-6 kg na plusie i ostatani miesiąc największy skok wagi ale według tabel jest to dobry przyrost
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.