|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Śloczny ten twój Krzysio. Coraz sliczniejszy się robi!
No gratki kochana Cytat:
Jesli chodzi o mojego młodego to tak, była rozmowa i łzy w oczach. Karę ustaliliśmy taką że oddał ze skarbownki 300 zł, a drugie 300 będzie odpracowywał , tzn przez miesiąc codziennie będzie wykonywał różne zadane przeze mnie czynności. No i oczywiście sms zablokowane i kara na jakiś czas na komputer i ps3. Dziś pomagał w ogrodzie jak złote dziecko. Ciekawe jak długo. No ale cóż, będzie musiał.
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc Edytowane przez dwakolory1 Czas edycji: 2014-08-26 o 18:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Witam nową AM
![]() Nadrobiłam, ale nie pamiętam... ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
Co do mm na noc to ja w to nie wierzę jeśli chodzi o niemowlaczka. Pokarm z piersi jest wystarczajaco syty. Ale u starszego dziecka to chyba coś w tym jest bo większość znanych mi przypadków lepiej spi na mm jednak myślę że wieksze dziecko nadal pojada sobie cycem tylko lubi ciumkac też w nocy i potrafi się tego domagać
![]() Zeberko my mamy zwykłą Sophie czyli gumową figurkę i tą polecam ![]() Fiol a jedną piersią karmić nie możesz? Ja tak karmiłam Kamila przez ostatnie dwa miesiące bo w prawej miałam dużo mniej mleka i nie chciał jej chwytać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2014-08-26 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dopiero gdy w 20tc bylam w Polsce na wakacjach z mezem umowilismy sie na usg polowkowe. Lekarz wtedy stwierdzil, ze coreczka nie zyje. Nasz wyjazd do Polski zamienil sie w koszmar. Przezylam traume na porodowce, jesli ktoras z was tez przezyla taki horror porodu to prosze napisz mi jak sobie poradzilas. Dla chetnych daje do przeczytania na moim blogu terapeutycznym poronilam.blog.pl w notce urodzic martwe dziecko. Czy ja mialam pecha czy to normalne w Polsce? Obecnie czekamy na wyniki badan, ktore maja byc pod koniec wrzesnia. Z wynikow badan ze szpitala i badania histopatologicznego wiemy, ze corka byla zdrowa, pepowina i lozysko prawidlowe, nie znaleziono zadnych nieprawidlowosci. Nie umiem sie z tym pogodzic.
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Iza
![]() ![]() veriere strasznie mi przykro, witaj... ![]() Paniczka szaleję, póki mam siłę to ile moge to robię ![]() ![]() No i też częsciowo rozkładam po troszku te koszty.... Swoją drogą polecicie jakies dobre nie drogie bardzo żelazko?? Kubek fajnie że wróciłaś....ehh...dylemat y z powrotem do pracy, niezazdroszczę....a może cza iść w ślady Paniczki ![]() Panika a u CB to nieźle leci ten czas, dopiero test pokazałaś a tu już 10tc ![]() Jojla no to obyś dała rade wytrzymać tyle w pracy i aby przedłużyli Ci umowę ![]()
#726 |
Rozeznanie
|
![]() Nie znam przyczyny smierci. Lekarze mowia, ze nie znalezli nic co wskazywaloby na przyczyne smierci. Czekam jeszcze na wyniki badan krwi, moze cos rozjasni sytuacje.
#727 | |
Zakorzenienie
|
Słoiczki to fast food? No nie żartujcje :mdleje :
W hippie marchewka to 90 %marchewka i 10%woda. Więc co w tym złego? Maks będzie jadł słoiczki bo inaczej narazie sobie nie wyobrażam. Chyba że babcie coś ugotują. Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47872545]No właśnie wszyscy krytykują te słoiki, że to taki fast food[/QUOTE]raju... coraz większe patologie widzę w wychowaniu dziecka
![]() i dobrze ![]() Cytat:
mam Philipsa i jestem zadowolona.
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47872545]No właśnie wszyscy krytykują te słoiki, że to taki fast food, a ja nie widzę w tych składach nic złego, ba, jakieś cielęciny, króliki, czego ja bym nie tknęła. Inna sprawa, że ze mnie znowu nie jest taka wybitna kucharka..
Grudki - jogurt z owocami (Jogobella) zje bez problemu. Czasami tam coś wypluje. Ale przy obiadku z grudkami dramat jak niegdyś. Za to całe kawałki je. Poskubie naleśnika, zje bułkę, rogala (nawet ostatnio z czymś), owoce bez problemu, parówy wciśnie. Ale daj mu normalną kaszę jaglaną - OMG...[/QUOTE] ja staram się gotować dla J., ale jak nie mam czasu czy po prostu mi się nie chce nie staję na głowie by miał mój obiad, dostaje słoiczek, tylko jak już kupuję to właśnie coś czego sama nie gotuję np. królik, jagnięcina, cielęcina. jaglaną i J. pluje... Cytat:
jeśli chodzi o słoiczki owocowe bardzo lubię te z rossmanna, są tanie i dobre, natomiast na obiadki już trzeba uważać bo mają trochę inne produkty niż chociażby gerber i bobovita czy hipp, w rossmannowskich bardzo szybko jest śmietana, szpinak, nie pamiętam co tam jeszcze.. musisz też zwracać uwagę na dodatek mleka/serwatki z mleka itp jeśli Maksio jest na Nutramigenie i nie toleruje zwykłego mm. to tak ogólnie bo nie pamiętam już co po którym miesiącu było... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() też bardzo się bałam rozstania z TŻ, przy # bardzo to przeżywałam i każdym innym razem jak byłam w ciąży, ale po porodzie to w głowie miałam dziecko i miliard innych myśli więc nie teskniłam tak za TŻ ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przykro mi. Takie rzeczy nie powinny sie dziac.
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak bylam w szpitalu to tż mi kupował słoiczki min z Rossmanna i w jabłku była z tego co pamiętam skrobia modyfikowana? Trochę mnie to zaskoczyło. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Wtajemniczenie
|
Nie. Od razu powiedział że w takim razie będzie musiał mi oddać ze skarbonki. Ale jka mu uświadomiłam że na rower już nie straczy to posmutniał, łzy miał w oczach, ale nic nie mówił. Jak przedstawiłam swoje zasady zgodził się od razu. I dziś jest grzeczny jak aniołek.
![]() No nie powinny. Przeczytałam twój blog. Okropne to. Straszne poprostu. Ja nigdy nie opisywałam tak szczegółowo swojego poronienia. Ale tez się działo...
![]() |
#735 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Verrerie bardzo mi przykro
![]() Pani no przecież T. musi być wyjątkowy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
![]() Pamiętam, jak Ci 'zazdrościłam' nocek. Coś pięknego.
![]() |
#739 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Niby w badaniu histopatologicznym wyszlo, ze lozysko bylo w porzadku. Ale czy w porzadku oznacza budowe lozyska czy wlasciwie co? Ja mysle, ze mogloby cos z lozyskiem, tak sobie to w glowie ukladam sama. Ella wazyla mniej niz powinna skads to sie wzielo.
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
dwakolory- konsekwencja musi być, ja bym młodemu uświadomiła, że niestety w takiej sytuacji "świnka chudnie" i rower zamiast jesienią będzie na wiosnę
wika- plany związane z przeprowadzką poszły w odstawkę? agatko- zazdroszczę kołyski, Tosia nie ma nadal łóżeczka.... to znaczy teoretycznie ma, ściślej- Kasia nie ma na razie nowego łóżeczka więc i Tosia nie ma co do rozstępów- ja już brzucha nie widzę- tylko rozstępy _ tak mnie Tośka załatwiła w ostatnich tygodniach - ale co tam i tak ją kocham- ona kiedyś może w świat pójdzie a rozstępy mi po niej zostaną na pamiątkę nierozerwalnie ![]() edytko- robi się "gorąco" więc różne myśli przez głowę przechodzą, u mnie podobnie, wieczorem albo ja padam albo Tz-et a zbieram się od kilku dni na poważną rozmowę z nim o porodzie i moich obawach i z tym związanych jakoś ciągle się nie udaje.... BERBIE- Krzyś śliczny, a jak ma koło siebie kolorowo.... ![]() iza, Kubek- Kasia miała 4 miesiące jak wracałam do pracy więc i tak macie "dorosłe" dzieci ![]() Kubeczku- ja dobrze pamiętam, że Ty jak wychodzisz do pracy to długo Cię nie ma....(24h?) verrierie- przeczytałam bolg, tulę bardzo mocno i mocno współczuję, przeżywasz teraz żałobę i musi minąć trochę czasu nim się z bólem po stracie oswoisz, bo ze stratą pogodzić się chyba do końca nigdy nie da... ciociami- myślę o Hani w modlitwach kucyku- czyli polowanie na siki z pudełeczkiem? my zażegaliśmy paciorkowca u Kasi (nie wiem jak u mnie), odebrałam dzisiaj prawidłowe wyniki moczu i umówiłam ją na jutro na cystografię, będę chyba siedzieć na korytarzu a ona zostanie na oddziale z Tz-etem, mam nadzieję, że nie zostawią nas na dłużej i jutro wyjdziemy anitk0- jeszcze raz dziękuję za pomysł z zakupami ![]() idę ogarniać dom bo Kasia śpi a Tz-et w pracy, śliwki mam - idę drożdżowe piec i podłogi mopować ![]() zaczynam dzisiaj 37tc- jeszcze tydzień i teoretycznie mogę rodzić - coś czuję, że tydzień mnie pracowity czeka, muszę zorganizować co nie pokończone i Tz-eta pogonić do sprzątania (siostra na pielgrzymce, w dodatku z nogą coś narobiła... ![]() a za tydzień to już nie dam Tz-etowi spać ![]()
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-08-26 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#741 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedy zaczynasz? Cytat:
mogę spytać czemu? Cytat:
Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47873080] Nadrobiłam, ale nie pamiętam... ![]() ![]() [/QUOTE] co u Ciebie?
![]() |
#742 |
Zadomowienie
|
Zeberko, jak mam dyżury to jestem w pracy nawet 25-26h
![]() A w lutym tylko na staż do CZD na kilka godzin. Kurcze, zęby ![]() Chciałam z Wami popisać, ale T sie wlasnie obudził ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-08-26 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
Przyda się
![]() Berbie Krzyś jest cudny. I jaka minka swietna vererrie Witaj ![]()
#744 |
Konto usunięte
|
Berbie dzięki, że pytasz. Jestem po dniach płodnych, nie wiem jak w tym cyklu, nie czułam owu tak, żebym mogła być 100% pewna. Okaże się 7 września... Zobaczymy.
A poza tym to wychodzę wcześnie z domu, późno wracam, na wrzesień mam zaplanowanych 198 godzin w pracy, bo są mega braki kadrowe ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
witaj ![]() ![]() ![]() Straszne przez co przeszłaś. A służba zdrowia w UK w stosunku do ciężarnej to jakaś farsa, szczerze mówiąc w PL to chociaż nie najlepiej to jednak nie ma co porównywać... Zostań z nami ![]() Cytat:
i dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#746 |
Wtajemniczenie
|
Verriere witaj
![]() ![]()
#747 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najgorsze, ze kazda sekunda mojego zycia to mysl o straconej coreczce. Czuje sie jak w potrzasku. Maga83 - czesc kochana ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Dziekuje ![]()
![]() |
#748 | |||
Zakorzenienie
|
super
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Wtajemniczenie
|
Paniczka jeśli chodzi o zlobek, to chciałabym aby ruszyl od października czyli żeby jego otwarcie przesunęli o miesiąc jeszcze (jutro sa odbiory techniczne). A jak u Was przygotowania, Torres idzie od poniedziałku??
Kubek oczywiście ze trzeba się spotkać ![]() ![]()
#750 | ||
Zakorzenienie
|
ciociami, jak operacja tej Malutkiej?
trochę tak, nie mamy jak zająć się ta przeprowadzką - teściową zostawili dziś na hematologii, dostała krew, zobaczymy co będzie za kilka dni. Być może będzie nawet konieczność przeprowadzki Cytat:
![]() Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47876633] A poza tym to wychodzę wcześnie z domu, późno wracam, na wrzesień mam zaplanowanych 198 godzin w pracy, bo są mega braki kadrowe ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() podejrzane smaczki ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.