|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Cytat:
Na początku mojej przygody z "konkretną" nauką języków ![]() ![]() Co do prezentów... ja mam "za sobą" już: - ubrania - książki (jedna bardzo trudno dostępna, a w końcu zdobyłam ją od samego autora ![]() - zapalniczkę zippo (marzył o niej) - wspólne zdjęcie w ramce - perfumy - kapcie ![]() - pendrive W zależności od tego, co lubi Twój TŻ fajne mogą być inne rzeczy np. własnoręcznie zrobiony szalik (mój nie nosi niestety), kalendarz na nowy rok, trochę przerobiony np. możesz powklejać inspirujące cytaty, obrazki, demoty ![]() ![]() Pamiętajmy, że faceci są z Marsa a my z Wenus, więc nie zawsze nasze super pomysły mogą się im podobać ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Drzemkę co 5 minut również można wyłączyć... ![]() http://allegro.pl/budzik-helikopter-...347052408.html albo http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1236441 ![]()
Edytowane przez Coma_ Czas edycji: 2010-12-05 o 18:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Rozeznanie
|
Widzę dziewczyny, że większość z nas miała albo ma problemy z trądzikiem. Ja niby nie mam bardzo nasilonego i bardzo widocznego, ale wszystko gdzieś się kumuluje pod skórą na policzkach.
Ostatnio podjęłam kolejną próbę walki, mam nadzieję, że tym razem skutecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Zakorzenienie
|
Regularkate- ja mojemu tż dałam kiedyś album z naszymi wspólnymi zdjęciami i powkładanymi karteczkami w stylu: kocham Cię, bo...- bardzo się ucieszył
![]() mi. a- Witaj ![]() ale mnie jutro czeka beznadziejny poniedziałek ![]() Ja z trądzikiem nie mam problemów, ale z tym atopowym zapaleniem jest strasznie. Raz lepiej, raz gorzej, ale ciągle jest. Już naprawdę powoduje to u mnie takie obniżenie samooceny, że mam dość. Nie mogę patrzeć na siebie w lustro, często płaczę przez to... Załączam zdjęcie. (a to i tak na zdjęciu wygląda dobrze)
08.2017 (8tc)[*] 12.2017 (15tc)[*] Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama ![]() 2021 ![]() 2022 ![]() Edytowane przez fioleciasto Czas edycji: 2010-12-05 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#754 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak pielęgnujesz twarz? wiem dużo pytań, ale jestem również ciekawa czy bierzesz antybiotyk doustny... edit: nie posprzątałam. nie pouczyłam się angielskiego. jestem leniem, cały dzień leżę pod kocem i latam po wizazu.... no jak tak można; < dobrze ze obiad ugotowałam bo bywaja dni ze odżywiam się jak na biwaku ; / ; / kurde, obiecuje że koniec z tym!! wogole bardzo mnie ciekawi dlaczego leczy się trądzik hormonalny tabletkami anty skoro to tylko maskowanie problemu bo tradzik sie uspokaja tylko na czas brania hormonów, potem wszystko wraca do normy. ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
Muszę Ci powiedzieć, że nie wygląda to tragicznie ![]() ![]()
CZYTAJ SKŁAD ! ! ! ![]() Edytowane przez BJean Czas edycji: 2010-12-05 o 19:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie pofarbowałam włosy, jak wyschną to zobaczę co wyjdzie - kupiłam nowy kolor ![]()
![]() |
#756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#757 |
Wtajemniczenie
|
pogorszyło Ci się bo ogrzewasz dom
![]() zwilżanie na 100% troche pomoże ![]() u mnie było tak sucho że jak rano wstawałam to "czułam" dziurki w nosie tak mnie bolały śluzówki, drapało gardło.
#758 |
Zadomowienie
|
O jeszcze a propos fajnego prezentu, kiedyś dostałam od dobrej koleżanki taką ładną szkatułkę, w której były zapisane na małych karteczkach różne cytaty, myśli, coś "od niej do mnie" (np. uśmiechaj się codziennie, porozmawiaj z kimśtam (tu imię konkretnej osoby), zadzwoń do mnie czasami). Dostałam od niej też kubek z napisaną farbkami do szkła dedykacją, ale taką kreatywną i w której tylko my wiedziałyśmy o co chodzi
![]() ![]() A mojej przyjaciółce, która nie czuła się samotna kiedy wyjechała na studia, podarowałam własnoręcznie zrobiony "śpiewnik" - były w nim zawarte piosenki które kojarzyły się z jakimiś wspólnymi wspomnieniami. Na jednej stronie był tekst piosenki, na drugiej opis sytuacji z którą się ona kojarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Rozeznanie
|
BJean miałam robione badania, także hormonalne (na hormony męskie, bo to one są odpowiedzialne za trądzik), ale nic nie wyszło konkretnego. Teraz zdecydowałam się na tabletki anty, bo wszelkie mazidła nie przynoszą efektów tylko przesuszają niepotrzebnie skórę, a branie antybiotyku po raz kolejny to hmmm... nie wiadomo która metoda jest mniejszym złem.
Od jakiegoś czasu przestałam używać w ogóle preparatów do skóry trądzikowej, a zamiast tego rano krem z filtrem a wieczorem krem nawilżający i widzę, ze jest lepiej. Póki co to początek, zobaczę jak się będę czuła i jak będzie z twarzą, mam nadzieję, że będzie tylko lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Zakorzenienie
|
No to pora na podsumowanie dzisiejszego dnia:
- jakoś na 14 jadę z mamą do dziadków i pewnie posiedzimy do wieczora więc trochę będzie ciężko ze zrobieniem tego co bym chciała ![]() ![]() - muszę ogarnąć trochę na laboratoria z fizyki (jeszcze jutro mam razy dwa bo odrabiam ![]() ![]() - dokończyć notatki na laboratoria z chemii (może też się trochę ich pouczyć, ale jeśli je zrobię do końca to już i tak będzie dobrze) nie ruszyłam tego ![]() - zrobić zadania domowe z angielskiego w większości zrobione, a jeszcze dziś dokończę, bo zostało malutko - przepisać do końca wykład z matmy przepisałam, ale nadal nie do końca i dziś już tego nie ruszę. Także ja uciekam już na dziś, bo chcę dokończyć te parę rzeczy, wykąpać się i do łóżka. ;*
#761 |
Zadomowienie
|
Ja wychodząc z założenia, że mogę robić wszystko byleby tylko nie uczyć się na kolokwium wczoraj wymyśliłam sobie, że wrócę do nauki hiszpańskiego, uczyłam się go w liceum, teraz dwa lata nie miałam z nim styczności, ale bardzo lubiłam ten język i uczyłam się go bez problemu, więc teraz przejrzenie materiałów było dosyć przyjemnym doświadczeniem, bo naprawdę podoba mi się ten język i coś z niego pamiętam. Mam nadzieję, że wystarczy mi zapału i będę się go uczyć.
Co do problemów z trądzikiem, to niestety doskonale was rozumiem, trądzik miałam zawsze, ale nie był taki straszny, ale od kiedy za namową mamy poszłam na wiosnę do dermatologa to od tego czasu jest tragedia, więcej tam nie pójdę ![]() Z wstawaniem na szczęście nie mam problemów, bez problemu wstaje o 5, nawet przed budzikiem, a jak mam wolne potrafię wstać o 8, ale kiedyś też ciężko mi było wstawać. |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Raczkowanie
|
No więc mi w sumie tak średnio wyszło dzisiaj.
![]() Bardzo dużo czasu zmarnowałam na wymyślanie tematu pracy licencjackiej, przeglądanie przykładowych tematów i prac, teraz stwierdzam że chyba za dużo. Nie zdążyłam nauczyć się do wejściówki na jutro, tylko trochę przeczytałam, bo w kółko coś mi nie pasowało w moim temacie, nie mogłam sformułować tezy na której chcę oprzeć pracę i celu. Zmarnowałam na to z ponad 4 godz., plan zaczęłam na brudno kreślić i nie miałam siły by skończyć, a i jak zwykle panikuję, że jest beznadziejnie i że promotor mnie zjedzie i każe inny temat wymyślić, bo coś mu nie będzie pasowało. Ale staram się to stłumić. Jutro spróbuję wstać z godz. wcześniej i poczytać do wejściówki. W sumie nie to, że jak zwykle nie nauczyłam się z lenistwa, ale nie sądziłam że głowienie się nad licencjatem mi tyle zajmie i wyszło jak wyszło. Widać nie można mieć od razu wszystkiego. Nie zawsze wszystko wyjdzie, choć jest mi trochę smutno że się nie wyrobiłam ze wszystkim dziś... Ale postaram się by jutro było lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Rozeznanie
|
Co do prezentów. Ja mam zawsze wrażenie, że faceci nie przepadają za tymi prezentami wymyślanymi przez dziewczyny typu karteczki, książeczki. Ale wiadomo, że każdy facet jest inny a ja moge być dziwna, bo sama nie lubie tego typu rzeczy
![]() Choć sama dalam raz nasze duże, wspolne zdjęcie w fajniej ramce - bardzo się*spodobalo ![]() Ja bym stawiala na coś czego potrzebuje, może właśnie tak jak dziewczyny pisały szalik, fajna zapalniczka, sweterek, koszulka, perfumy. A jeśli nic to uważam, że zawsze super prezentem jest książka/płyta/film/gra. Multimedia generalnie ![]() Co do trądziku i generalnie chorób skórnych, to w dzisiejszych czasach to chyba każdy ma z tym do czynienia. Można się tym pocieszać ![]() ![]() Fioleciasto, na pewno się pogroszyło z powodu zimy. Nie poddawaj się, smaruj się dzielnie ,a poprawa na pewno będzie. Później jakiś podkład i jesteś jak laleczka ![]() Ja mam okropny problem ze wstawaniem. Pamiętam za czasów matury, pare tygodni przed, jak złapał mnie wir nauki i nie musiałam już chodzić do szkoły to potrafiłam się budzić codziennie o 7 i lecieć z nauką. Szkoda, że mi przeszło ![]() Często śpię i jak budzik dzwoni to sobie myśle, jak cudownie będzie jeszcze pospać, ide spać dalej a później jestem na siebie wściekła i mam cały dzień rozwalony ech... A dziś. Nie poszłam na siłownie (czekam ciągle na porządnego kopa od Was) Pouczyłam się na kolokwium, rozwiazujac ze znajomymi przez maila zadanie na milion sposobow. Choć myśle, że mogłam się*nauczyć więcej. Zmyłam naczynia zalegające w zlewie (szkoda, ze znow sa nowe, ja nie wiem one się rozmnażają chyba) I co... chyba na tyle. Niezbyt powalające ech. A jutro u mnie znów zapowiadają śnieżyce i motywacja do wyjścia z domu spada dramatycznie ![]()
#764 |
Zadomowienie
|
Sinsinsin, widzisz, ja np też mogę się komuś wydawać dziwna, bo nie lubię dostawać "multimediów"
![]() ![]() ![]() Ale pomyślałam o jeszcze jednym fajnym prezencie - kalendarz ścienny o tematyce interesującej obdarowywaną osobę ![]() Aaa no i masz wirtualnego kopa ode mnie! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez lipcowa87 Czas edycji: 2010-12-05 o 22:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
Mówisz masz
![]() Mój bilans weekendu: - 2 dni siedzenia w domu na dupie - 5 stron magisterki (razem mam już prawie 16, został mi ostatni podrozdział ostatniego podrozdziału ![]() - pofarbowane włosy - pomalowane paznokcie - dóóóół - muszę z tym powalczyć, bo dochodzę do wniosku, że jestem strasznie negatywną osobą ![]() Plan na jutro: - kupić prezent na pracowe mikołajki - dokończyć pisanie rozdziału (we wtorek zrobię bibliografię i poprawki, w środę nic nie zrobie bo mam impreze mikołajkową z pracy, a w czwartek powinnam oddać).
#766 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny trzymajcie kciuki, jutro mam prezentację, a bardzo się stresuję takimi wystąpieniami... Do tego stopnia ze nigdy z wlasnej woli się do zadnej nie zgłosilam, mimo że czasem było naprawdę warto
![]() Co do trądziku - tu na forum odzywa sie wiele osob z problemem, ale mam wrazenie że w mojej grupie rowieśniczej (24lata) cierpie na niego tylko ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dzisiaj muszę odrobić laboratoria jedne za szpital i będę w domu dopiero po 19.00 ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#768 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Odwołali mi dziś zajęcia i mam jeszcze jeden wolny dzień. Mam zamiar doczytać do końca z dawna zaczętą książkę, oddać laptopa do naprawy ( w końcu!) i pouczyć się trochę inglisza. Ale najpierw kawa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj muszę powiedzieć, że w miarę zrealizowałam swój plan. Chyba pierwszy raz się tak dużo pouczyłam, zawsze zostawiałam wszystko na poniedziałek i wtorek. Jeśli chodzi o prezent dla faceta to też mi się wydaje, że oni lubią rzeczy praktyczne, dlatego mój TŻ co roku dostaje albo swetr albo jakieś kosmetyki. W tym roku myślę nad szalikiem i czapką tylko kompletnie nie wiem gdzie tego szukać, tak żeby do niego stylowo pasowało. ![]() Na koniec masz kopa ode mnie ![]()
![]() |
#770 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję dziewczyny za tyle propozycji prezentu! ![]() ![]() ![]() Ech, pozmieniali mi przystanki autobusowe w Katowicach, nie wiem, jak dojechać na uczelnię ![]() ![]()
![]() |
#771 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kalendarz fajny pomysł, w empiku widziałam pełno pięknych! Za kopa dziękuje, w końcu! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A dziś*dalej nic ciekawego. Musze zrobić jakieś zakupy, bo nie mam w domu kompletnie NIC. Później nauka na kolokwium, troche pracy wieczorem no i nie wiem. Chyba znów nauka ![]() Chciałabym jeszcze dziś upiec ciasteczka, ale nie wiem czy zdąże ;/ Owocnego dnia!
![]() |
#772 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Strasznie podoba mi się ten wątek i chciałabym bardzo do Was dołączyć ![]() Tak jak w temacie grasuje w moim życiu 'potem' ![]() Od tego momentu faktycznie zaczęło się coś dziać małymi kroczkami, ale były też momenty załamania, kiedy uważałam, że to wszystko i tak jest bez sensu. Kilka dni temu przypadkiem natrafiłam na ten wątek ![]() ![]() ![]() Fajne jest to, że taki wątek w pewien sposób motywuje ![]() ![]() Chciałabym kontynuować walkę ze swoimi słabościami, a przede wszystkim ze swoją niecierpliwością, bo to ona głównie mi zawsze wszystko komplikuje i uprzykrza życie ![]() Postanowiłam, że dzisiaj na dużej karcie wypisze wszystko to co mi się nie podoba we mnie i obok to jak chciałabym, żeby to wyglądało ![]() ![]() Mam nadzieję, że pozwolicie mi ze sobą zostać ![]() ![]()
#773 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też by mi się jakiś solidny kop przydał. Potrzebuje jakieś porządnej motywacji, ale kurde nie wiem co by mogło nią być. Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja dopiero co wróciłam do domu, ale cieszę się, że w końcu odrobiłam te laboratoria, bo już długo z tym zwlekałam oczywiście. Nawet plusa zgarnęłam na nich. ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#774 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jak te autobusy mnie wkurzają!!! Nie dość, że muszę latać z jednego przystanku na drugi, bo każdy autobus w moją stronę ma teraz inny przystanek, to jeszcze kierowcy bezczelnie odjeżdżają przed czasem! Plac Andrzeja nieodśnieżony, czuję się jak w jakichś Tatrach, moje białe buty są całe czarne... ![]()
stop what you're doin', get into this groove, can't you see the signs? Encore Precission Bass Player. ![]() Lancia Kappa 2.0 driver. ![]() Edytowane przez regularkate Czas edycji: 2010-12-06 o 19:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Raczkowanie
|
Witam tych, którzy dołączyli do wątku i gratuluję tym, którym coś dzisiaj wyszło
![]() Dzisiejszy dzień nie był dla mnie zbyt szczęśliwy. Nie wstałam o tej o której sobie zaplanowałam (tak jak wiele osób powyżej mam mega problemy ze wstaniem, nie mam siły i motywacji, tym bardziej jak w danym dniu czeka mnie coś nieprzyjemnego), przespałam godziny które zaplanowałam sobie na naukę i jak co do czego przyszło stchórzyłam i nie poszłam na konsultacje w celu napisania zaległej wejściówki, bo stwierdziłam że i tak nie umiem i jak zwykle bałam się, że babka wydrze się że po co przyszłam jak się nie nauczyłam. Porażka na całej linii, nawet nie spróbowałam ![]() Byłam u okulisty, ale okazało się że soczewki kontaktowe nie są dla mnie i to mnie tak zasmuciło (było to moje wielkie marzenie, by pozbyć się okularów), że mam lekkiego doła i nie mam dziś za bardzo siły by walczyć ze swoimi słabostkami. Z trzy godziny się obijałam i rozmyślałam, siedziałam przed kompem. Z pozytywnych rzeczy - do nauki zabrałam się wcześniej niż to zwykle przed wtorkowymi wejściówkami bywa, więc może i dostanę jutro coś więcej niż 3. Kupiłam wreszcie bilet miesięczny i obiecałam iść na urodziny koleżanki w piątek i staram się myśleć o nich optymistycznie (bo zawsze jestem pesymistycznie nastawiona do wszelkich imprez, w których bierze udział ktoś z poza mojego najbliższego grona). |
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My dzisiaj kupiliśmy z tż bilety na piątkową noc kina z racji, że nie byliśmy w kinie od wakacji. ;p ![]() A teraz już uciekam na dziś. Pouczę się teraz chwilkę na laboratoria z chemii, przepiszę może tą matmę w końcu do końca ![]() ![]() Jutro na szczęście będę wcześniej w domu. A najbardziej to mnie chyba motywują wpisy Comy na blogu. ![]()
08.2017 (8tc)[*] 12.2017 (15tc)[*] Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama ![]() 2021 ![]() 2022 ![]() Edytowane przez fioleciasto Czas edycji: 2010-12-06 o 20:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#778 | |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Cytat:
Co do imprezy, to nie ma się co negatywnie nastawiać, lepiej cieszyć się na myśl o dobrej zabawie ![]() U mnie dziś mało produktywnie, chociaż staram się nadrabiać zaległości książkowo-filmowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Zadomowienie
|
Ejj... koniec tego chwalenia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Coma_ Czas edycji: 2010-12-06 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#780 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na domiar złego teraz spostrzegłam się że zapomniałam paru dokumentów odnośnie praktyk z domu i domownicy muszą mi dosłać pocztą, a i tak jestem już spóźniona z załatwianiem tego. Takie sytuacje naprawdę potrafią mnie zdemotywować w dążeniu do poprawy swojego życia, w końcu się staram, coś robię, a tu nagle jakieś przeciwności losu, czasami naprawdę niezależne ode mnie. Chciałabym zmienić swoje nastawienie do porażek, gdy mi coś nie wychodzi, los nie sprzyja - np. tak jak dziś - siedzę i się dołuję i mi to wszystko przesłania, nie mam na nic ochoty oprócz użalania się nad sobą. Chciałabym brać życie jakim jest, znajdować pozytywną stronę każdej sytuacji, nie przeżywać na zapas i nie wymyślać jeszcze czarniejszych scenariuszy. Edytowane przez _Dominiczka_ Czas edycji: 2010-12-06 o 21:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.