Ostatnio testowałam cz.II - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-18, 17:14   #781
Nola_
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio testowałam cz.II

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Dobrze napisane
Stary 2009-02-18, 18:27   #782
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Po 3 latach przerwy na nowo testowałam Scenta. Znalazłam swoją starą recenzję i poszłam przed lustro puknąć się w ten durny łeb.
Przecież on piękny jest. Na mnie lekko słonawy, podchodzi pod Elixir des Merveilles, tylko jeszcze do tego ma cudne drewienka i po chwili znika słoność EdM i ujawnia się urocza herbatka. Mniam.
widzę kolejny nasz wspólny zapach też uwielbiam EDM i też uwielbiam Scenta
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 18:28   #783
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
widzę kolejny nasz wspólny zapach też uwielbiam EDM i też uwielbiam Scenta
Coraz więcej tego mamy w takim razie. Miło.

Niestety Scenty ostatnio zrobiły siuuu z allegro. Za późno mi rozumek wrócił.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 18:43   #784
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Coraz więcej tego mamy w takim razie. Miło.

Niestety Scenty ostatnio zrobiły siuuu z allegro. Za późno mi rozumek wrócił.
musisz polować, ostatnio mi mignęły fajne używki w dobrych cenach więc na pewno szybciej czy później na coś trafisz
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 18:46   #785
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
musisz polować, ostatnio mi mignęły fajne używki w dobrych cenach więc na pewno szybciej czy później na coś trafisz
Były, były. Tylko poszły nim otrzeźwiałam. Ale nadzieję mam...

Stary 2009-02-18, 20:35   #786
mamba
Zadomowienie

Kashmina Touch Podobnie jak lady Vader nie rozumiem idei tego "zapachu". 2 porządne psiki na nadgarstek i nic nie czuję. Nic! Nie trafilam w nadgarstek? O co chodzi? Nie mam kataru ani zaćmienia węchowego, bo Soir de Lune na drugim nadgarstku czuję doskonale (aż za doskonale).
mamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 20:49   #787
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez mamba Pokaż wiadomość
Kashmina Touch Podobnie jak lady Vader nie rozumiem idei tego "zapachu". 2 porządne psiki na nadgarstek i nic nie czuję. Nic! Nie trafilam w nadgarstek? O co chodzi? Nie mam kataru ani zaćmienia węchowego, bo Soir de Lune na drugim nadgarstku czuję doskonale (aż za doskonale).
Ja w szale zaaplikowałam 5 psików...i dalej nic może toto potrzebuje upałów?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 20:53   #788
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Też na to liczę i dlatego się nie pozbywam Czekam, aż się ociepli
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 21:06   #789
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Też na to liczę i dlatego się nie pozbywam Czekam, aż się ociepli
Miejmy nadzieje, jesli tak to może być fajny zapach na lato

ja ostatnio testowałam:
MUST- ja czuję w nim mech ktorego tam nie ma ponoć,w dodatku dowiedziałam sie ze istnieje mUST2 poza tym nic szczególnego
Cristobal-na początku zapach był ok,chociaż czułam jakby mi przybyło z 10 lat ,po paru godzinach zaczął mnie przesladować zapach lakieru do włosów i z przerażeniem odkryłam że to ja tak wonieję!

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-02-18 o 21:10
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 22:27   #790
Murszafka
To ja :)

Raz jeszcze Molecule 01 -czy to w ogole pachnie?? Na mnie przez pierwszych kilka minut czuc alkohol, a potem zupelnie nic...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 12:33   #791
Murszafka
To ja :)

Poivre Piquant -rany, jakie to cudo... Piekne, delikatne, owocowo -mleczne i lekko drapiezne, cudo...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 17:38   #792
free123
Raczkowanie

Molecule 01 - na początku delikatny, ledwo wyczuwalny akord drzewny, a potem to już sama chemia. Taki zapach miał mój fartuch po całym dniu w laboratorium. Kiedy użyłam ich z innymi perfumami, koleżanki pytały mnie co tak śmierdzi kwasem.
Boudoir- dla mnie straszny. Sam puder. Uwielbiam Libertine, dlatego chciałam poznać inny zapach V.Westwood. Niestety, nie jest mój.
Flowerbomb edp. - Bardzo słodki, ale ja lubię słodziaki. Na początku nie wiem skąd, ale czuję truskawki. Na mnie jest płaski, nie rozwija się, tylko lekko delikatnieje. Ale w tym przypadku to zaleta, bo to pierwsze uderzenie bardzo mi się podoba i tak już zostaje.
free123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 20:19   #793
ropuszka
Zakorzenienie

Dorwalam dzis nowosci:

Vera Wang Look - swietnie dopasowany do zapachu flakon. Zapach jest przejrzysty - to jest najlepsze okreslenie. Cytrusowy, swiezy, ale nie morski czy ogorkowy, w bazie subtelne pizmo. Bardzo ladny, ale chyba zbyt delikatny i zupelnie nieslodki. Wyczuwam duzo cytrynek.

Kylie Minogue Couture - dalaby sobie spokoj z perfumami. To, co tym razem zaserwowala jest pozal sie Boze kopia D&G The One. Tandetna wanilia.

Marc Jacobs Daisy EDP - identyko jak EDT, tylko moze mocniejsze. Swiezo-slodki i denerwujacy zapach, wwierca sie w gardlo, powodujac mdlosci.
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 20:22   #794
taka taka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez free123;11057520[B
Flowerbomb edp.[/B] - Bardzo słodki, ale ja lubię słodziaki. Na początku nie wiem skąd, ale czuję truskawki. Na mnie jest płaski, nie rozwija się, tylko lekko delikatnieje. Ale w tym przypadku to zaleta, bo to pierwsze uderzenie bardzo mi się podoba i tak już zostaje.
ja też czuję truskawki, albo inaczej : chusteczki higieniczne aromatyzowane truskawkami pachną mi łudząco podobie do Flowerbomb edp
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 23:49   #795
rachell111
Zakorzenienie

W Douglasie Sanderki pastelowe nowe

Yellow - nieźle wiosna kwiatko owocowa banał pewnie ale miły - nei wiem czy chiałabym nosić ale nei mówie nie test wyszedł pozytywnie choc nie jest to nic szczególnego ( ale ja juz testuje wszystko po to zeby własnei przetestowac) nawet Kylie Minogue wyżej wspomnianą i nie musze dodawac nic do wywpowiedzi poprzedniczki podpisuje sie pod tym

blush (chyba) bo nazwy mi jakos umkneły ale rozowa pastelka - kwiatki słodko mdło - zdecydowane nie dla mydełek kwiatkowych

i green - zielona herbatka co tu duzo mówic
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 02:27   #796
GummiHeart
Przyczajenie

GG do GummiHeart Wyślij wiadomość przez MSN do GummiHeart
Smile Dot.: Ostatnio testowałam cz.II

Bali Sunrise :roll eyes:
GummiHeart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 05:13   #797
Małgosia791
spin doctor

Wreszcie dorwałam Rush(Kropko, dziękuję jak nie wiem co)-tak jak podejrzewałam znam ten zapach. Co jakiś czas gdzieś mi przelatuje przed nosem. Gdybym miała go krótko scharakteryzować rzekłabym: wulgarny, wyzywający i bezczelny ale jakże piękny, charakterystyczny, seksowny Słodki, lekko plastikowy, kojarzy mi się z niebotycznie wysokimi lakierowanymi szpilkami i stylem "pretty woman"Rush jest wręcz stworzony do tego aby w nim uprawiać dziki seks To nie Organza Indecence, która kojarzy mi się z leniwą wypachnioną kobietą, która leży ubrana w najlepszą bieliznę i czeka na swojego kochanka, aby biernie mu się poddac, o nie-Rush to dziewczyna ktora wie czego chce i zawsze po to sięga, nie boi się eksperymentów jest bardzo sexy.

Czy to mój zapach?-jeszcze nie wiem ponoszę próbkę i pewnie kliknębo cały czas chodzi mi po głowie nie mogę się od niego uwolnić (no i TŻ stwierdził, że "ładnie pachnę" co w jego ustach jest szczytem zapachowego komplementu)
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 07:40   #798
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
Wreszcie dorwałam Rush(Kropko, dziękuję jak nie wiem co)-tak jak podejrzewałam znam ten zapach. Co jakiś czas gdzieś mi przelatuje przed nosem. Gdybym miała go krótko scharakteryzować rzekłabym: wulgarny, wyzywający i bezczelny ale jakże piękny, charakterystyczny, seksowny Słodki, lekko plastikowy, kojarzy mi się z niebotycznie wysokimi lakierowanymi szpilkami i stylem "pretty woman"Rush jest wręcz stworzony do tego aby w nim uprawiać dziki seks To nie Organza Indecence, która kojarzy mi się z leniwą wypachnioną kobietą, która leży ubrana w najlepszą bieliznę i czeka na swojego kochanka, aby biernie mu się poddac, o nie-Rush to dziewczyna ktora wie czego chce i zawsze po to sięga, nie boi się eksperymentów jest bardzo sexy.

Czy to mój zapach?-jeszcze nie wiem ponoszę próbkę i pewnie kliknębo cały czas chodzi mi po głowie nie mogę się od niego uwolnić (no i TŻ stwierdził, że "ładnie pachnę" co w jego ustach jest szczytem zapachowego komplementu)

Cudny opis. Pierwszy raz przeczytałam o "wyzywającym" i "wulgarnym" Rushu od Agnyski. Najpierw byłam w szoku, ale teraz się zgadzam. To taki zapach emanujący pewnością siebie, aż do przesady. Nie wyobrażam w nim sobie zakompleksionej dziewczynki, szarej myszce Rush nie pasuje zdecydowanie.
Jego plastikowa siła powala na kolana.

Cieszę się, że wywołał w Tobie tyle ciekawych emocji. Niech się dobrze nosi.

Małgosiu - na zdrowie.

Stary 2009-02-20, 08:25   #799
aguskaaa
Raczkowanie

Witam
Ja przy okazji tego watklu spytam czy e.arden sunflowers pachna miodowo?
Pozdrawiam
aguskaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 09:51   #800
KasiaxQ
Zakorzenienie

Cytat:

Małgosiu - wyjęłaś mi to z ust (a właściwie z głowy, bo pisać nie zamierzałam, ale mam dokładnie takie samo zdanie)

Ja ostatnio testowałam Ultraviolet i nie mam pojęcia czemu, ale on mi się po prostu nie podoba Nie umiem tego nawet uzasadnić. On nie jest śmierdzący ani odrzucający, nie ma żadnej drażniącej nuty. Jest najzwyczajniej w świecie brzydki.

KasiaxQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 12:13   #801
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

Indian Holi nie wiem czego sie spodziewalam ale za nic w swiecie nie potrafie odnalezc poszczegolnych nut zapachowych Wybija cos mocno syntetycznego i odrzuca mnie od razu.Mdle i migrenogenne.
Wiecej testow nie bedzie Nie moj klimat.

E.Coudray Jacinthe et Rose mocna nasycona roza przesycona kombinacja wanilii i jasminu-o ile za bardzo nie przepadam za jasminem w perfumach to tym razem jest OK.Podoba mi sie jak rozwija sie na skorze,trzyma sie jej blisko i otula przytulna mgielka.Dobra propozycja na mrozne dni i intymne chwile,kiedy mozna byc ubrana tylko w soczysty aromat,ktory nie dominuje a dopelnia
Stary 2009-02-20, 12:41   #802
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez edytapa68 Pokaż wiadomość
Black Cashmere- kalafonia+ Iso zMolecule01
Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Black Cashmere -a fuj, propolis, wosk pszczeli -cos takiego...
Cytat:
Napisane przez KasiaxQ Pokaż wiadomość
Oj, tak, zgadzam się. Też to ostatnio testowałam. Niezłe paskudztwo

Rewelacja. Tak mi mówcie.
Aż żal, że kiedy noszę , nikt się nie bulwersuje.
Cytat:
Musc Ravageur- cóż to za zapach przedziwny! Odpycha mnie,ale ciagle muszę wąchać nadgarstek, to taki odruch jak draznienie językiem bolącego zęba.
Jest naprawdę nieprzyzwoity! Poczatek kojarzy mi się z burdelem z początku wieku...potem kojarzy mi się coraz bardziej współcześnie, ale dalej w tym klimacie. Gdybym kiedyś wybierała się na orgię sado-maso pachniałabym Musc Ravageur!
O tak. Równie przyjemny.
Cytat:
Napisane przez trigonella Pokaż wiadomość
Pozwolę sobie przyłączyć się do rozmowy o kamforowych zapachach , właśnie wczoraj testowałam Hinoki CdG (ze względu na domniemaną kamforowatość ) moje wrażenia są takie : kamfora jest ale tylko na początku i szybciutko znika, zostaje duuużo żywicy i końcówka w obłoku sandałowca. Oczywiście sa to moje subiektywne odczucia odnośnie tego zapachu .
Podobnie eteryczne nuty są w Serge Noire, choć to nie kamfora, a eugenol. Zawsze mi się wydaje, że miłośnikom kamfory powinien się podobać.

Podobny do kamfory efekt daje na mnie chyba połączenie lawendy z olejkiem goździkowym właśnie. jest takie zimno w nowym Chaosie DK.
I o wiele ładniejsza "przestrzeń" tego typu uwiodła mnie w męskim Rush.

Ale to wszystko przy okazji tylko, bo chciałam napisać, że kamforowy jak szlag jest Spirit of the Tiger Heeleya.
Cytat:
Nowa OI contra stara OI
Czekam z niecierpliwością na efekty.
Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
W Sephorze dzisiaj dostałam wprost szału. Podobało mi się wszystko, wszystko co testowałam- któryś tam raz z kolei
Hihihi! Ja chciałam to wodzieć. Kota w szale. Kocimiętkę testowałaś?
Cytat:

Kolejna w szale.
Cytat:
To nie Organza Indecence, która kojarzy mi się z leniwą wypachnioną kobietą, która leży ubrana w najlepszą bieliznę i czeka na swojego kochanka, aby biernie mu się poddac
Ja przepraszam, że wycięłam sobie cytat nie na temat, ale coś jest w Twoim opisie OI. Pewnie dlatego tak mi dziwnie w tym zapachu. On jest wbrew mojej naturze.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 13:58   #803
porzeczki
Zadomowienie

Parfum Sacre Carona sobie testuję, ujęta pięknymi recenzjami Koty (i nie tylko). Piękny, bardzo wygładzony i dopracowany słodki orient.
Niestety nie w moim stylu, ale polecam dla osób lubiących wyrafinowane słodkości (nie tylko jadalne).

porzeczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 16:47   #804
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Poznałam dziś w końcu (dzięki ivannie ) Tam Dao.

Przypomina mi do złudzenia zapach piasku do kąpieli z serii Powitanie z Afryką Bielendy, który to zapach uwielbiam do tego stopnia, że zawsze mam w pokoju miseczkę wypełnioną tym piaskiem. (Kąpać się z nim już tak nie lubię. Barwi wodę niezbyt... estetycznie ). W każdym razie podobieństwo zapachów od razu mnie uderzyło.
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 18:54   #805
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość

Hihihi! Ja chciałam to wodzieć. Kota w szale. Kocimiętkę testowałaś?
rzadko mi się to zdarza, tym niemiej zdarza się

Cytat:
Napisane przez porzeczki Pokaż wiadomość
Parfum Sacre Carona sobie testuję, ujęta pięknymi recenzjami Koty (i nie tylko). Piękny, bardzo wygładzony i dopracowany słodki orient.
Niestety nie w moim stylu, ale polecam dla osób lubiących wyrafinowane słodkości (nie tylko jadalne).
O, Porzeczki... o ile się orientuję, to Tobie mocniejsza szyprowatość lub zdecydownie się podoba, prawda?
Stary 2009-02-20, 20:28   #806
porzeczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
O, Porzeczki... o ile się orientuję, to Tobie mocniejsza szyprowatość lub zdecydownie się podoba, prawda?
Owszem. Nie pogardzę Ale żeby się nie zamykać w szyprowej klatce, dokonuję czasem skoków w bok, kierując się gustem i recenzjami innych szyprowych dziewczyn. Takich jak niejaka Kota na przykład

I się nie zawiodłam. Parfum Sacre jest przepiękne. Po kilku godzinach oswoiłam się z tą orientalną słodyczą....i jestem oczarowana. Może nie kupię pełnowymiarowego flakonu, ale postaram się o jeszcze większą odlewkę.

porzeczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 22:05   #807
edytapa68
Zakorzenienie

L Lolita- dla mnie to blizniak Pink Sugar. Wolę wąchać na mojej latorośli nizli pachnieć wanilią z cukrem.Kompletnie nie w moim stylu. Od początku do końca sama wanilia. Moja skóra chyba nie lubi takich słodziaków, ale skoro Mitsouko się podobały,to musiałam spróbować. Też nie moja jest Lolita Lempicka edp.

Mitsouko- jestem ugotowana,Grazynka miała rację mówiąc, że mogłaby się w nich kąpać Są szlachetne,eleganckie i osobiste (znaczy przy skórze), nie czuję majtek, ani żadnych nut fizjologicznych . Dla mnie to arcydzieło sztuki perfumiarskiej, miękkie i bardzo kobiece...tak, kobiece...Do nich trzeba dojrzeć. Dla kobiet,które mają juz ukształtowaną kobiecą osobowość.
Soir de Lune to współczesny odpowiednik,równie piękny, bardziej świetlisty.Nie dziwię się,że tworzono je parę lat...
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 11:27   #808
liv87
Guerlain Lover

W czwartek poszłam do Sephory na kolejne testy i miałam na rączkach:
Kylie Minogue Couture - pierwsze wrażenie - kompot z czarnych porzeczek, i od razu przypomniało mi się lato, ciepłe popołudnie, opalam sie na ogródku i zaraz będzie obiadek, a po obiadku kompocik porzeczkowy, mniam mam ochotę na małą buteleczkę tego kompociku
Kylie Minogue Darling - jak dla mnie same za słodkie, ale takie idealne do mięciutkiego sweterka, podobnie jak Cat deluxe i Pur blanca blush, ale raczej nie dla mnie. Wkurza mnie w nim jakaś nuta.
Kenzo Parfum d'ete - taki jakiś nudny, myślałam, że będzie podobny do Summer Kenzo, ale nie jest, a szkoda, chciaż moze lepiej potestować do w lecie?
Celine Dion Sensational Moment - delikatne, ale ciekawe, o wiele lepsze od Sensational, bardzo spodobały się mojej siostrze. Idealne na lato.
liv87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 12:50   #809
KomEwa
Rozeznanie

Właściwie trudno powiedzieć, że testowałam, ale kończę butelki, więc podzielę się wrażeniami, którymi dawniej - nie będąc Wizażanką - nie mogłam się z nikim podzielić.

Kenzo Flower edp - uwielbiam. To syntetyczna pudernica. Faktura zbita ciasno. Ani oddech się nie prześliźnie. Czy więc dusi? Mnie nie. Innych - czasem tak.

Chanel Allure edp - nasycone, słodkie, gęste, miękkie, otulające. Klasa i szlachetność na słodko. Lubię je nosić. Po pewnym czasie następuje przesyt, a potem skruczony powrót. Są uzależniające.

Edytowane przez KomEwa
Czas edycji: 2009-02-21 o 12:51 Powód: lit.
KomEwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 18:11   #810
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
Napisane przez KomEwa Pokaż wiadomość
Chanel Allure edp - nasycone, słodkie, gęste, miękkie, otulające. Klasa i szlachetność na słodko. Lubię je nosić. Po pewnym czasie następuje przesyt, a potem skruczony powrót. Są uzależniające.
Jak podobnie odczuwamy ten zapach
Bardzo podobnie pisałam kiedyś o Allure w innym wątku
To jeden z niewielu zapachów, który zawsze mam.

BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości