|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31549379]Super, będę ciągnąć za sobą nogę. Bo chyba na wzmocnienie mięśni teraz już trochę za późno
![]() Już mi wystarczy, że mąż ma torbiele na kręgosłupie, które mu go uciskają (za 2 tygodnie mamy wizytę u neurochirurga), druga osoba z tym problemem w domu - niefajnie :/ Ale powiem ginowi, może coś zaradzi.[/QUOTE] Wiesz, to normalne w ciąży niestety (u mnie podkłądanie poduchy do spania nie pomogło, widocznie raczej była to kwestia ucisku z wnętrza, a nie napięcie mięśni) Miałam taki ucisk na nerw i taką rwę kulszową że nie mogłam chodzić jeszcze parę tygodni po porodzie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-01-11 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-01-11 o 18:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#784 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za informacje w sprawie ZUS mam nadzieję że nie będę musiała długo czekać to się okaże.
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
w jakim mniej więcej ten gościu jest wieku?
#787 |
Zakorzenienie
|
Mąż kupił bułeczki... Normalnie życie mi tym uratował... Jutro pewnie jak się tylko ocknę pobiegnę do sklepu po warzywka na sałatkę grecką... Prawie boli, jak jej nie ma...
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Może on jakiś psychiczny? |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Wtajemniczenie
|
nie wiem... czy jest psychiczny czy tez nie... ale ja mam tego dosc. Bynajmniej nie wyglada zeby mial obled w oczach.
gdzies w okolicy powiedzialabym 30-stki moze. |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Raczkowanie
|
Chyba od kilku dni czuję ruchy synka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |||
Wtajemniczenie
|
dzięki
![]() a herbatka różnie, przeważnie herbapol . jeszcze mama mi czasem podrzuca zapasy właśnej, zasuszonej Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31552673]Ratunku ![]() ![]() Akurat byłam na spacerze, to pół biedy, trochę się przewietrzyłam, ale to było straszne. Najpierw migrena zasłoniła mi pół widoku, potem nie umiałam sklecić zdania (!), a na końcu trochę mi sparaliżowało ręce i twarz (czasami mi się to zdarza), a najgorsze jest, że nie wiem, jakie mam brać tabletki, bo już bardzo dawno nie miałam migreny i zapomniałam o tym wspomnieć lekarzowi ;(;(;( Na szczęście dolegliwości już przeszły, zostały tylko lekki ból, oby się nie rozwinął... To pewnie przez to, że wstałam o 6, a potem aż do ok. 9 nie umiałam zasnąć, zasnęłam snem przerywanym do 10.30. MASAKRA ;([/QUOTE] ojej, współczuję strasznie. oby się nie powtórzyło... Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#792 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś w ogóle mam jakieś dziwne skurcze... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31552673]Ratunku ![]() ![]() Akurat byłam na spacerze, to pół biedy, trochę się przewietrzyłam, ale to było straszne. Najpierw migrena zasłoniła mi pół widoku, potem nie umiałam sklecić zdania (!), a na końcu trochę mi sparaliżowało ręce i twarz (czasami mi się to zdarza), a najgorsze jest, że nie wiem, jakie mam brać tabletki, bo już bardzo dawno nie miałam migreny i zapomniałam o tym wspomnieć lekarzowi ;(;(;( Na szczęście dolegliwości już przeszły, zostały tylko lekki ból, oby się nie rozwinął... To pewnie przez to, że wstałam o 6, a potem aż do ok. 9 nie umiałam zasnąć, zasnęłam snem przerywanym do 10.30. MASAKRA ;([/QUOTE] Wiesz co na migrenę pomaga ponoć paracetamol - tzn. w ciązy mozna. Cytat:
Cytat:
Dziewczyny wiecie naczytałam się ostatnio o cytomegalii i normalnie boję się. Kurczę. Ogólnie to niby większośc jest nosicielami, ale dla kobiet to jest dośc poważne. Czy Wasz lekarz Wam zlecał te badania? A poza tym byłam w pepco. Jakie tam są fajne ciuszki za nieduże pieniądze. Nie wiem jak gatunkowo ale kupiłam na próbe - zobaczymy.
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
Chyba sobie telewizornie włączę...
![]() Kataloguję sobie roślinki do kupienia... Dobrze, że przyjadą dopiero w marcu, bo małż by mnie zamordował... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tz poczytalam o tym i poczulam sie niepewnie, bo chyba nie mialam bad na ta chorobe takze lepiej chyba tego nie czytac bo za duzo sie wie ;p u mnie w pepco wsyztkie ciuszki takie plastikowe jakies;/
![]() |
#796 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
Ja mam fioła roślinnego... Wcale nie małego.
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Ja nie miałam badań na cytomegalię... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jesteście niesamowite, nie nadążam czytać, tak szybko i dużo piszecie
![]() Torrini ja mam nadzieję,że te mocniejsze kopniaki poczuję tez w 20tc, bo ileż to mogę na nie czekać ![]() ![]() aga bre ja nie miałam takiego badania,o co w tym w ogóle chodzi,bo nic a nic się nie orientuje ![]() A co to jest "pepco", wstyd przyznać ale nie wiem ![]() moniczka1302 jakiś wariat z tego faceta, nie wiem czy pisałaś już o tym wcześniej,ale czemu on cię tak "atakuje"? Jeśli nie pisałaś i nie chcesz pisać to ok, pytania nie było ![]() Tacca ja też podziwiam osoby którym się chce tak pielęgnować kwiaty i tą całą resztę, pięknie to wyglada, ale niestety ciągle trzeba przy tym robić, więc my póki co na ogródku mamy tylko zieloną trawkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#800 |
Wtajemniczenie
|
Oglądałam porodówke na TLC i ja chcę już mieć moje maleństwo przy sobie ale oczywiście poczekam cierpliwie do terminu żeby był zdrowy.
I ja tez nie miałam badania na cytomegalie. |
![]() ![]() |
![]() |
#801 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Praca w ogródku to czysty relaks.. ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Ja oglądam "Piekielną kuchnię". ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
też nie miałam badań na cyto. Ale w piątek mam usg połówkowe, to się wszystkiego dowiem
![]()
#803 |
Zakorzenienie
|
Oglądałam porodówke i poryczałam się
![]() Ehh... |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Raczkowanie
|
Podoba mi się jak oglądam te programy o porodach w Anglii i Stanach jak oni tam dbają o rodzącą, u nas często rodzące są traktowana jako zło konieczne a i warunki w niektórych szpitalach zostawiają wiele do życzenia.
Prace w ogrodzie brrr nie cierpię ![]() Ja także nie miałam tego badania |
![]() ![]() |
![]() |
#805 | |||||
Wtajemniczenie
|
Uff, doczytałam wszystko
![]() ![]() Gratuluję wszystkich udanych wizyt, kopniaczków i rozpoznania płci! ![]() aniu, pola, trzymajcie się ciepło dziewczyny i mówcie do swoich brzuszków, żeby grzeczne były, i myśleć pozytywnie! ![]() Witam nowe mamy! clauudik, begie13, Michalowa79, Torrini, aneta1879 ![]() aga_bre, Ty tutaj? Wreszcie ![]() Ja też jak wiele z Was już ostatnio używałam lusterka do golenia. Tak po omacku to ciężko... ![]() Ciągle nie mogę się zebrać, żeby nasze zdjęcia na poczcie pooglądać i jakieś swoje wstawić, ale myślę, że w najbliższych dniach już na to czas znajdę. Co do listy z wagą wózków podanej przez centipede - wszystko fajnie tylko ona dotyczy raczej wagi stelaża z gondolą (tak sądzę po modelach, które znam, poza tym gdzieniegdzie była wyszczególniona osobno waga gondoli), a tak naprawdę IMO większą wagę (nomen omen ![]() Cytat:
O nie, nie! To było tylko o ostatniej niedzieli ![]() Cytat:
![]() Gratuluję ruchów! Cytat:
![]() ![]() Super są Wasze zakupy ciuszkowe! Ech, jak mi żal, że mnie to omija ![]() Tacca, widzę, że w pajacyki zaopatrzyłaś się już do bólu ![]() ![]() agatka, te "body z luźnymi nogawki" najczęściej noszą nazwę rampers i owszem ja też bardzo lubiłam Maksa w rampersy ubierać. Cytat:
Cytat:
![]() claudik, jest prosta przyczyna - firma Chicco wycofała się z rynku polskiego... Dlaczego nie wiem, nie dociekałam. Jeśli coś jest jeszcze w sklepach, to sprzedają tylko to co stoi, nowego raczej nie da się już zamówić (choć w Kr na os. Zgody pan mi powiedział, że mógłby próbować przez dawnego przedstawiciela zamówić). Mi się podoba Chicco Trio Living, ale w porównaniu do podobnego Peg Perego przegrywa bardzo (porównywałam obydwa w jednym sklepie), przede wszystkim tym że amortyzacja jest w nim praktycznie żadna... Dużo opinii na necie też czytałam o obydwóch, o Chicco jest o wiele więcej złych. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Wtajemniczenie
|
Ja pielęgnować ogrodu nie lubie,wole sie w nim opalać a najbardziej grilować.Bawienie sie w ogrodniczke to dla mnie zło konieczne.
kiedyś jak miałam lat naście może z 15 albo mniej była polska wersja porodówki lecz tam pokazywali wszystko,łącznie z pipką ![]() Ojjjjj tak polskie porodówki odstają od zagranicznych w ogóle całe szpitale. |
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |||||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A przypomnij mi proszę, do jakiego gina Ty chodzisz w Tarn. Ja też chyba będę musiała zmienić z powodów finansowych... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Życzę wszystkiego dobrego na nowej drodze życia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A dziękuję, dziękuję! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Boję się, że aż za dużo będę go Wam poświęcać ![]() Cytat:
![]() |
|||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam robioną cytomegalię ale jakiś rok przed zajściem w ciążę, jak zaczynaliśmy się starać. Wynik był taki, że nie przechodziłam tego i nie mam przeciwciał. Ale jak już byłam w ciąży to pokazywałam ten wynik 2 ginom i żaden mi nie kazał powtarzać, jedynie toxo powtarzałam.
Dziewczyny, zaczęłam tak bardziej wczytywać się w wózki i mam takie pytanie: jak jest opcja wózka 3w1 Jumper X z fotelikiem Maxi Cosi to czy to już jest kompletny zestaw, w sensie, że nie trzeba kupować jakichś dodatkowych adapterów, żeby zamontować fotelik zarówno w samochodzie jak i na stelażu wózka? Bo jakoś nie mogę tego wyczytać (nie mam pojęcia jak się te foteliki montuje, w życiu nie widziałam na żywo, więc sobie nie wyobrażam nawet). Coś tam pisze o jakimś adapterze do montowania na stelażu, ale nie wiem czy on jest w cenie czy jak? ![]() Jakbyście mi mogły to jakoś tak łopatologicznie wyłuszczyć to byłabym wdzięczna ![]() Tutaj ten wózek http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=2274&<osCsid> Bo cenę 1350zł łącznie z fotelikiem jeszcze jest w stanie przełknąć, ale żeby się nie okazało, że nagle trzeba jeszcze dokupić adaptery i wyjdzie z tego 1500zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A no w końcu dotarłam, wiesz cały czas boję się, że zapeszę. Nawet jak kupuję czasami jakieś ubranko to się stresuję. Ja tak już mam. Jak będę Wam smęcić na formu to proszę o kopniaka ustwiającego do pionu, bo wiem, że późneij dól idzie lawinowo po wszystkich.
![]() |
#810 | |
Wtajemniczenie
|
Ech, odpisuję Wam przez chwilę, a tu już kolejne posty lecą
![]() Słyszałam taką opinię, że cytomegalii i tak nie leczy się w ciąży, więc nie ma senscu jej badać, bo to jeszcze dodatkowy stres, jak coś wyjdzie nie tak. Jednak mój gin mi zlecił i cmv, i toxo, obydwa miałam ujemne. Teraz w II trym, mam powtórzyć już tylko toxo. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.