Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-01, 18:48   #781
djerba
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Heeej heeej kobitki

Chciałam tylko wpaść napisać, że żyję skończyłam czytać poprzedni wątek na raty...heheh po 3 posty na dzień
nie ma totalnie czasu, ciągle gdzieś coś wypada i trzeba pojechać ;]
dzisiaj np. byliśmy w Gdańsku i kupiliśmy wózek.
w pt dotarł ten bujaczek - baaaardzo fajny, Sade już przetestowała
no i wszystko byłoby ok, poza moim libido buuuuuu
buziaczki kochane
Stary 2012-10-01, 18:51   #782
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witajcie !
Niestety nie odniosę się do wszystkich Waszych wypowiedzi bo nie dam rady, jestem w trakcie przeprowadzki, w sobote bylo pakowanie, wczoraj przewożenie a dziś rozpakowywanie i sprzatanie, wszystko w kartonach i pelno brudu i kurzu nie wiem kiedy ja to ogarne ;(

Lady witaj po urlopie Przykre to co przeżyłaś, na prawde nie zazdroszczę . Oby tamta kobieta i maluch mieli się dobrze!

Bokeh pięknie wygladaliscie!

Ja dziś miałam wizytę, wyniki glukozy wporządku . Miałam tez usg... i pan mi powiedział : " przez chwilę wydawało mi się że to facet, ale głowy nie dam, za wcześnie jest"... no i mam teraz zagwozkę...Ostatnio na połówkowym w prywatnym gabinecie pani mi mowiła że NA PEWNO dziewczynka a ten mi dziś mówi że może facecik...
Jak myślicie że to możliwe żeby Blaneczce coś wyrosło czy moze to pępowina?
Nie to ze mam cos przeciwko synkowi ale juz ciuszków pelna szafa różowych
Może podzielisz mój los i co wizyta inna wersja ale odpuściłam co bedzie to bedzie zakupy wstrymane poczekam jak 100% pewności bedzie mam nadzieje że nie w 9 miesiącu

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy własnie z mężem do domu.
Ja nie ogarniam. Rachunki, biedronkowe całomiesięczne zakupy (potem tylko pieczywo i wedlina na bieżąco idzie), apteka, paliwo i z wyjętej rano pensji została połowa....
A przecież kupujemy tylko rzeczy typu must have. I to wcale nie z najwyższej półki- głownie produkowane dla biedronki....
Z zachcianek zafundowaliśmy sobie tylko czipsy (mąż) i żelki wężowe (ja). A przy kasie ponad 300....

A jak dojdzie Zimorodek???? Ubranka to pryszcz- tu już mam praktykę typu zakupy za grosze. Ale inne rzeczy? Kosmetyki, pielęgnacyjne, pieluchy, apteka-odpukac......
Też mnie to przeraża jakoś ten miesiąc dużo za rachunki wyszło bo rozliczenia były itd a że mamy najdroższą wodę w Polsce trzeba było dopłacić do zaliczek comiesięcznych
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 19:02   #783
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

Ja już się zdecydowałam na miejsce porodu, trochę daleko (ok 40 km). Tzn na chwilę obecną jestem pewna Może coś się "w akcji" się coś zmieni
wybierasz się do Roztoki? Ja jednak zrezygnowałam, i chyba jednak będzie Brzesko... Tam rodziłam, nie narzekam, a ostatnio robili remont oddziału noworodowego więc każda sala jest kolorowa

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Heeej heeej kobitki

Chciałam tylko wpaść napisać, że żyję skończyłam czytać poprzedni wątek na raty...heheh po 3 posty na dzień
buziaczki kochane
fajnie że się odezwałaś a libido... hmmm... może się poprawi

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

apropo wydatków... to ja nawet nie chcę myśleć... dobrze, że za mieszkanie nie musimy płacić, ale rachunki i podstawowe zakupy robią swoje... Boję się jak sobie poradzimy, chociaż przecież wiedzieliśmy, że tak będzie i świadomie zdecydowaliśmy się na drugiego dzidziusia. Bo inaczej nigdy byśmy się nie zdecydowali. Ale jestem optymistką i nie chcę się zamartwiać na zapas
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 19:09   #784
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Dopiero wróciłam po pracy
Byłam w 2 pozostałych Rossmannach - i tam po wkładkach laktacyjnych ani śladu. Moze w ogóle im nie przyszły?
Często tak jest że nie przychodzą, właśnie wtedy jak jest jakaś fajna promocja.

Dziewczyny miałam robiony posiew z szyjki macicy. Wynik ujemny - to znaczy że jest dobrze ?
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 19:13   #785
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Heeej heeej kobitki

buziaczki kochane
A właśnie dziś o Tobie myślałam Koniecznie musisz wstawić fotkę wózka!

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 19:14   #786
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Często tak jest że nie przychodzą, właśnie wtedy jak jest jakaś fajna promocja.

Dziewczyny miałam robiony posiew z szyjki macicy. Wynik ujemny - to znaczy że jest dobrze ?
tak, to dobrze, to znaczy że nie masz bakterii
Stary 2012-10-01, 19:16   #787
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Mąz nie chce się ze mną kochac wczoraj zaczynam się przytulac a on się odsuwa i mówi: będziemy się kochac jak uż dojdziesz do siebie po porodzie....
ja p.i.e.r.d.o.l.e. mam czekac prawie pół roku?????????? pajęczyną zarosnę a przeciez mam swoje potrzeby....
nie wiem, czy ja już jestem taka gruba i paskudna, że się nie da ze mną?????
mój tż też się srednio do tego pali... też myślałam, że boi się o dzidziusia, a on twierdzi, że po prostu już tyle nie potrzebuje

Bokeh, wygladaliście idealnie
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
" Bo to nie to że zupa była za słona...zupy po prostu nie było", rozumiem Cię, czasem sama bym sobie popłakała ale wtedy ide się kąpac i zamykam się w łazience, nie chce żeby Tż widział, bo on znowu nei rozumie że tak hormony szaleją i wogóle.
też tak robię.. czasem też się chowam pod kołdrą jak mnie łapie i sobie szlocham myśląc, że tż nie wie a on czeka aż przejdzie i przytula tak mocno
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Może ich nie zauważył, bo był zajęty rozmową
taki palant zajęty rozmową wjechał w auto mojego brata na skrzyżowaniu, wylądowal w rowie.. na szczęście wszystko było ok.
Cytat:
Niestety, kasa idzie jak woda... Mnie też przerażają te wszystkie wydatki jak mała dojdzie, zwłaszcza, że ja nie pracuję (macierzyńskiego mieć nie będę), więc jedziemy tylko z jednej marnej pensji Skąd tu nabrać na to wszystko?
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mnie tez przerazaja wszystkie wydatki. Ja podobnie jak Wy nie pracuje, bedziemy miec tylko to, co TZ zarobi + pomoc od moich rodzicow.
Na szczescie mam dosyc sporo swoich oszczednosci, wiec na poczatek wystarczy.
Przerazaja mnie niespodziewane wydatki - np teraz TZ musi zrobic 2 zęby, 400zł odpadnie...

Dla mnie dodatkowo juz niedlugo zacznie sie takie typowe "dorosle zycie" - do tej pory mieszkalam sama, sama dla siebie gotowalam (albo i nie), a teraz bede bawic sie w żonę - od przyszlego miesiaca planujemy W KONCU zamieszkac z TZ.
z wydatkami tragedia, wiem cos o tym, ale jakoś radzic sobie trzeba...
ech ja mieszkam z tż już miesiąc. ooooj awantury, kłótnie. ale coraz rzadziej, chyba naprawdę trzeba się dotrzeć.
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
uu to ja mam w sumie lajtowy plan, a bierzesz jakis indywidualny tok nauczania?ja musze w tym tygodniu zalatwić go...
i juz mam prezentacje 10 grudnia cholera wtedy to bedzie bebzol dobra ide do lekarza
a mi powiedziano w dziekanacie, że nie ma indywidualnego toku więc muszę sobie jakoś radzić
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-01, 19:19   #788
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
wybierasz się do Roztoki? Ja jednak zrezygnowałam, i chyba jednak będzie Brzesko... Tam rodziłam, nie narzekam, a ostatnio robili remont oddziału noworodowego więc każda sala jest kolorowa
Tak, do Roztoki

Oglądałam niedawno filmik, jaki nakręcił kolega (jego żona tam rodziła) i wiecie co mnie zaskoczyło?? Że jak dziecko było ważone, mierzone, myte itp to normalnie przyglądały się temu inne kobiety.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-10-01 o 19:21
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 19:26   #789
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, do Roztoki

Oglądałam niedawno filmik, jaki nakręcił kolega (jego żona tam rodziła) i wiecie co mnie zaskoczyło?? Że jak dziecko było ważone, mierzone, myte itp to normalnie przyglądały się temu inne kobiety.
dziwne... ja jak rodziłam to przynieśli dziecko z sali gdzie robili cesarkę i je mierzyli i ważyli ale ja też niby zaczynałam rodzić więc inna bajka, bo zwykłe sale porodowe są połączone wspólną częścia. Ale jak urodziłam Karinkę (już na sali rodzinnej) to byłam ja, mąż i personel.
Stary 2012-10-01, 19:59   #790
eff8
Zakorzenienie

a mi lekarka na wizycie jeszcze nie zagladala nigdzie miala ktoras tak ? poki co tylko Usg zawsze robi no i oczywiscie wywiad itd

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja zapomniałam. Dzisiaj przy śniadaniu przeprosiłam go za to, a mama do mnie "Ale jaki on chłopak dla Ciebie?", na co ja mówię, że przecież jeszcze mi się nie oświadczył. Mama wywaliła gały i powiedziała, że skoro jest pierścionek, to trzeba zrobić zaręczyny jak najszybciej i najlepiej w ten weekend zorganizować już imprezę z tej okazji, tzn TŻ powinien przyjść z kwiatami, ja powinnam zrobić tort i kolację itp itd.

Ja tak samo - porodu się nie boję ani trochę, chcę mieć go szybko za sobą i tyle, ale też mam takie przemyślenia, jak Hosenka... Z jednej strony niepewność, jak to będzie wszystko wyglądało, bo przecież nasze życie się ogromnie zmieni, a z drugiej ogromna niecierpliwość, bo chciałabym już przytulić naszą Oliwkę.

Dobra, no to jak mamy 24. tydzień, to trzeba też zrobić fotkę. Nie mogę wstawić do albumu, bo mam jakiś error, to wstawię tutaj, zwyczajnie, moją facjatę i tak już znacie przecież, nie mam czego chować.

Ps. To, co mam na głowie, zawiązana wstążka - tzn kokardka, by mi grzywka nie przeszkadzała.
slicznie wygladasz kwitniesz Kochana i Tz w koncie sie chowa

Cytat:
Heeej heeej kobitki

buziaczki kochane
hej fajnie ze sie odezwalas

hope ciesze sie ze na wizycie wszystko ok

Lenova kurde kiepska sprawa teraz masz watpliwosci, ale jakby nie bylo bedzie dobrze

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 20:05   #791
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej kochane, ja po wizycie i dupa
Kolejny raz musze lezec, zaczela mi sie skracac szyjka macicy. Jak nie urok to sr.aczka......

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-01, 20:12   #792
bokeh
Zakorzenienie

Hejo laseczki ! ja jeszcze żyje poślubnymi sprawunkami więc mało mnie tutaj

Chciałam Wam serdecznie podziękować za miłe słowa !!!! jesteście kochane ;* oraz za życzenia buziaczki !

Lady witaj po urlopie
Stary 2012-10-01, 20:18   #793
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Kolejny raz musze lezec, zaczela mi sie skracac szyjka macicy. Jak nie urok to sr.aczka......
oj to wspolczuje a usg mialas czy tylko samo badanie ? no i jak waga, wazyl Cie lekarz ?

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 20:20   #794
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
no damy...bo musimy dac...ale mnie to tak przeraża...tymbardziej że w koło same "doświadczone" mamy wiecznie mi prawią swoje mądrości... a ja poprostu się boję i nie wiem jaki wybrać szpital....na każdym forum sa tak podzielone opinie...i mimo że ta znajoma rodziła tu...a tamta tam...obie chwalą sobie dany szpital....a potem czytam w internecie 50% pozytywnych i drugie tyle negatywnych opinii ....ehhh
Powiem tak - odkąd przeczytałam mega niefajne opinie o prywatnym szpitalu, w którym rodziłam - już PO porodzie przeczytałam - mam wrażenie, że wiele z tych opinii na NIE jest naciągana mocno Dziewczyna pisała o brudnych łazienkach (a w życiu!), niedobrym jedzeniu (tia, chciałoby się ) i tym, że miała praktykantki z położnictwa na porodzie - ani się nie musiała na nie zgadzać, a gdzieś muszą się nauczyć, nie?

Cytat:
Ja sie porodu JESZCZE nie boje, narazie jest zbyt odlegly Pewnie zaczne panikowac gdzies w styczniu
Sluchajcie, czym sie kierujecie przy wyborze szpitala?
Niby chcialam rodzic tam, gdzie pracuje moj gin, ale z drugiej strony ten szpital nie ma najlepszej opinii... Czy to rzeczywiscie jest wazne, zeby rodzic tam, gdzie pracuje ginekolog prowadzacy?
Wg mnie tak - prawda taka, że jeszcze w wielu miejscach jest mentalność: a czyją pani jest pacjentką? doktora X, taaak? aaa, to dobrze

Nie chodzi o trafienie na jego dyżur wcale.

Cytat:
Mnie prócz porodu przeraża też wizja opieki nad maleństwem. Boję się czy wszystko będę potrafiła przy nim zrobić. Karmić, kąpać, bawić się, odpowiednio ubierać, potem dodawać stopniowo pokarmy też odpowiednie. Zresztą takie maleństwo jest bardzo absorbujące i tego też się boję, że przestanę mieć czas dla siebie, że już nie będę robiła tego co chcę i kiedy chcę... Ogromne zmiany nas czekają.
A co ty najtrudniejszy okres był gdy córa miała jakieś 8-10mcy :d bo chciała ciągle na kolanach i skakać, a trzeba ją było trzymać - ręce mdlały.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Ja dziś miałam wizytę, wyniki glukozy wporządku . Miałam tez usg... i pan mi powiedział : " przez chwilę wydawało mi się że to facet, ale głowy nie dam, za wcześnie jest"... no i mam teraz zagwozkę...Ostatnio na połówkowym w prywatnym gabinecie pani mi mowiła że NA PEWNO dziewczynka a ten mi dziś mówi że może facecik...
Jak myślicie że to możliwe żeby Blaneczce coś wyrosło czy moze to pępowina?
Nie to ze mam cos przeciwko synkowi ale juz ciuszków pelna szafa różowych
ooo znów nieoczekiwana zamiana?

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Ps. To, co mam na głowie, zawiązana wstążka - tzn kokardka, by mi grzywka nie przeszkadzała.
Ale ładny brzusio

Cytat:
Wróciliśmy własnie z mężem do domu.
Ja nie ogarniam. Rachunki, biedronkowe całomiesięczne zakupy (potem tylko pieczywo i wedlina na bieżąco idzie), apteka, paliwo i z wyjętej rano pensji została połowa....
A przecież kupujemy tylko rzeczy typu must have. I to wcale nie z najwyższej półki- głownie produkowane dla biedronki....
Z zachcianek zafundowaliśmy sobie tylko czipsy (mąż) i żelki wężowe (ja). A przy kasie ponad 300....

A jak dojdzie Zimorodek???? Ubranka to pryszcz- tu już mam praktykę typu zakupy za grosze. Ale inne rzeczy? Kosmetyki, pielęgnacyjne, pieluchy, apteka-odpukac......
ojjj u nas też tak - głównie biedronka, pomijam, że zwyczajnie lubię, mam fajną obsługę tam, no ale ceny też grają OGROMNĄ rolę.

Kosmetyki najtaniej wychodzą, pieluchy - polecam dada biedronkowe najdrożej apteka. Ja chyba wątek o zamiennikach leków założę...
Ostatnio takie Tantum Verde mała miałą zapisane, w psikaczu - prawie 30zł, a zamiennik 15 TEN SAM składnik, nic poza tym, tylko firma inna

Cytat:
Co do wkładek laktacyjnych- pisałam już kiedyś o tym- koleżanka sprzedała mi fajny pomysł. Przecinała na pół zwykłe wkładki higieniczne i przyklejała do biustonosza. Nigdy jej nie przemokło nic, co przy zwykłych laktacyjnych się zdarzało.
Ja na pewno spróbuję

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Ja też jestem w elitarnym gronie bezrobotnych magistrów uniwersyteckich.... I tylko pensja męża- na szczęście nie najniższa krajowa, bo wtedy chyba tylko chlebek i masełko, przy dzisiejszych kosztach podstawowych.....

Pamiętam o tym patencie, podoba mi się

Tia, chciałabyś masełko jeszcze...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 20:21   #795
LadyWhisper
Zakorzenienie

Mialam usg ale tylko szyjki, po badaniu na fotelu stwierdzil ze mi zrobi usg. Wage w gabinecie ma zepsuta :p w domu sie waze to gdzies 3 , max 4kg od poczatku ciazy. Kolejna wizyta za 2 tyg, juz sie stresuje.......

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 20:30   #796
Hosenka*
Zakorzenienie

TŻ się ze mnie śmieje, że mam wielkie problemy z zakupem tych prześcieradeł

Teraz chodzi o kolor Czy brać 4 białe (będą pasować do obu kompletów pościeli, no i do tych kupionych później), czy np. 1 błękitny (pod kolor jednego z kompletów) i 3 białe

W takich momentach naprawde uważam, ze lepiej było za komuny - brało się co "dawali"

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 20:38   #797
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
A właśnie dziś o Tobie myślałam Koniecznie musisz wstawić fotkę wózka!
taki :

http://www.e-wozki.pl/sklep/galerie/...cja-s_2154.jpg
http://www.e-wozki.pl/sklep/galerie/...cja-s_2156.jpg

jeszcze do tego fotelik z adapterem
Stary 2012-10-01, 20:41   #798
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36860387]
Wg mnie tak - prawda taka, że jeszcze w wielu miejscach jest mentalność: a czyją pani jest pacjentką? doktora X, taaak? aaa, to dobrze

Nie chodzi o trafienie na jego dyżur wcale.
[/QUOTE]
Wlasnie o cos takiego mi chodzi!

A ze ja jestem problemowa pacjentka (sam gin stwierdzil, ze interesujacy ze mnie przypadek ), to na pewno mnie dobrze pamieta.

I dalej mam metlik w glowie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 20:58   #799
bokeh
Zakorzenienie

A i pochwale się wybraliśmy imię poszliśmy na kompromis i będzie Hania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-01, 21:04   #800
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ładnie

Matko kochana mam nadzieję że za miesiąc na usg mi też powiedza co mam , prawdę mówiąc to jednak bardziej wierzę że to jednak Blanka bo wtedy miałam robione na lepszym sprzęcie i 30 min badanie trwało a dziś to nie wiem czy 3 minuty i jeszcze tak powiedział jakby zgadywał...a może się tylko tak pocieszam...

Djerba fajny wózek, i miło że się odezwałaś
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:06   #801
Konto usunięte

Cytat:
Heeej heeej kobitki

buziaczki kochane
Brak czy niezaspokojone?

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Może podzielisz mój los i co wizyta inna wersja ale odpuściłam co bedzie to bedzie zakupy wstrymane poczekam jak 100% pewności bedzie mam nadzieje że nie w 9 miesiącu

Też mnie to przeraża jakoś ten miesiąc dużo za rachunki wyszło bo rozliczenia były itd a że mamy najdroższą wodę w Polsce trzeba było dopłacić do zaliczek comiesięcznych
To kupuj wsio prócz różu i niebieskiego

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
a mi lekarka na wizycie jeszcze nie zagladala nigdzie miala ktoras tak ? poki co tylko Usg zawsze robi no i oczywiscie wywiad itd

Jak to? nawet w oczy ci zalotnie nie zaglądał?

Cytat:
Ojjj ty się nadenerwujesz

Cytat:
TŻ się ze mnie śmieje, że mam wielkie problemy z zakupem tych prześcieradeł

Teraz chodzi o kolor Czy brać 4 białe (będą pasować do obu kompletów pościeli, no i do tych kupionych później), czy np. 1 błękitny (pod kolor jednego z kompletów) i 3 białe

W takich momentach naprawde uważam, ze lepiej było za komuny - brało się co "dawali"
Ano

Cytat:
Teraz trochę u nas mania na te wózki minęła, bo Bexa się pojawiła, ale wcześniej ich dużo było na drogach

Cytat:
Wlasnie o cos takiego mi chodzi!

A ze ja jestem problemowa pacjentka (sam gin stwierdzil, ze interesujacy ze mnie przypadek ), to na pewno mnie dobrze pamieta.

I dalej mam metlik w glowie
Ja bym wybrała szpital ze swoim ginem.

Cytat:
Ładnie, też braliśmy pod uwagę
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:07   #802
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, tak patrzę na te wózki i stwierdzam, że większosć z nich jest bardzo podobna do siebie, że nie powiem ,,na jedno kopyto".
Ja mam taki jak tu Djerba pokazała plus fotelik z adapterem, tylko mój jest firmy El jot model vesper. Niedrogi, a sprawdził się.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:08   #803
Konto usunięte

Pewnie, różnią się potem np. wagą tylko.
Stary 2012-10-01, 21:13   #804
suzi31
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36861591]Pewnie, różnią się potem np. wagą tylko.[/QUOTE]
No właśnie, ten mój jest dość ciężki, więc teraz kupiłam córce fajną, wygodną spacerówkę - parasolkę, bo pakowanie wózka do samochodu było uciążliwe.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:17   #805
elllmi
Zakorzenienie

hej
pierwszy dzień na L4, ale i tak obudziłam się o 5:50 jak zawsze do pracy ale jakie fajne uczucie jak się zorientowałam, że mogę dalej spać
wczoraj połaziliśmy z rodzinką trochę po górach i chyba jednak przesadziłam z ilością kilometrów, bo pod koniec już bardzo ciężko było mi iść, bolały mnie pachwiny i kręgosłup, więc chyba już czas odpuścić sobie górskie wyprawy

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
niestety ból kości łonowej nasila się, nie mogę prawie chodzić
dobrze,że w środę do gina
mi też to od jakiegoś czasu dokucza, szczególnie jak wstaję z łóżka; nieprzyjemne to jest

Cytat:
Mój się spóźnił i w urzędzie byliśmy za 5 12, a ślub 12 15 ja cała galareta zestresowana wszyscy goście juz czekali.... jak ich zobaczyłam i moje koleżanki takie ładne i rodzine.... to normalnie się popłakałam... potem na sali ślubnej stressssss

Ale wszystko poszło dobrze mam męża

Na sali na obiedzie mogło być lepiej ale nie było źle, dostaliśmy różne cudne prezenty i od ludzi co bym się nie spodziewała, ogólnie przemiło i naprawde jak rozpakowaliśmy wszystko i podliczyliśmy kopertki to sie rozryczałam bo nie spodziewałam się po prostu.......

Zdjęcia pokaże Wam tu bo do klubu nie chce mi sie wrzucać i przesyłać tam potem :P

I Wam Wszystkim też dziękuję za zyczenia mój MĄŻ też dziękuje
przepięknie wyglądałaś, połączenie rudzielca i tego odcienia niebieskiego genialne

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
to ja odwrotnie, jeszcze na żadnej wizycie mi nie przepuściła na początku myslałam, że jak robi USG dopochwowe, to tak przy okazji i na którąś kolejną wizytę, jak już brzuszek był większy i wiedziałąm, że już będzie brzuszkowe, to się w ogóle nie przygotowałam bo mi się nie chciało, a tu ona mnie na fotelik zaprasza a ja taki kudłacz

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:21   #806
djerba
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36861550]Brak czy niezaspokojone?

To kupuj wsio prócz różu i niebieskiego

Jak to? nawet w oczy ci zalotnie nie zaglądał?

Ojjj ty się nadenerwujesz

Ano

Teraz trochę u nas mania na te wózki minęła, bo Bexa się pojawiła, ale wcześniej ich dużo było na drogach

Ładnie, też braliśmy pod uwagę [/QUOTE]

Brak.... mąż załamany
Ja, szczerze mówiąc nie czytałam żadnych opinii, nie patrzyłam na rankingi.. nie miałam w planach kupić konkretnego wózka z wybranej firmy.
Ważne było dla mnie, żeby po złożeniu wszedł do bagażnika, miał dobre koła, w miarę pojemnościowy kosz na zakupy i.... wyglądał jakoś
Ten wylukałam na portalu 3miejskim, pojechałam i wzięłam..troszkę jednak się przeliczyłam z pojemnością bagażnika, bo wchodzi na styk ale wchodzi
Fajny, zadbany bardzo - 3w1 za 500zł to chyba nie dużo
Stary 2012-10-01, 21:49   #807
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36861550]
[/QUOTE]
Jeszcze mysle, ale tez raczej sklaniam sie ku tej opcji.
Dziekuje za pomoc

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 23:11   #808
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
to coś opacznie zrozumiałam
A bo ja się urodziłam w styczniu
Fajna pora, latem będą Wam dzieciaczki już siedzieć w spacerówkach

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 04:12   #809
Lubcia
Zadomowienie

Hej dziewczęta
Nie ma to jak ranne wstawanie do pracy jeszcze tylko dziś i jutro i odpoczynek aż do porodu a potem zacznie się całkiem inne życie

Bokeh ładne imię wybraliście dla córuni

LadyWhisper fajnie że już wróciłaś po urlopie z mężusiem ale to co zdarzyło się na sam koniec to coś strasznego. Ten koleś już nigdy nie powinien usiąść za kółkiem

djerba fajny wózek kupiliście my też chcemy coś w tym stylu dostać zobaczymy co nam z tego wyjdzie
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 06:03   #810
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, nudzi mi sie...

Tak sie zastanawiam... Od srody zaczyna mi sie uczelnia. I to dosyc mocny poczatek bede miec - od 9 do 19. Zadnego okienka, jedynie 15min przerwy miedzy zajeciami.
Juz mysle co by tu zabrac ze soba do jedzenia. Przeciez nie wytrzymam bez obiadu, szczegolnie teraz, kiedy jem jak szalona...
Ja jak miałam taki dzień, to zawsze brałam pojemniczek z sałatką pożywną jakąś, z makaronem czy ryżem.

Cytat:
Bidulo, oszczędzaj się.

Cytat:
Bardzo ładne

Co do szpitala w którym gin pracuje, ja nie mam wyjścia, mój w żadnym nie pracuje
Muszę się pochwalić, mąż wreszcie poczuł jak młody kopie Ten banan na jego twarzy, aż się popłakałam
Dziś zaczynamy 26 tydzień! już tak blisko do końca
Zabieram się niedługo za przetwory dla dziecka, zrobię jabłka do słoiczków takie bez cukru i pure z dyni. szkoda było by nie zrobić, zwłaszcza że nie pryskane i zdrowe z ogrodu teściów.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości