Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-19, 17:46   #781
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Wygraliśmy

Kylie pokaż jakieś fotki przynajmniej spróbowałaś i wiesz, że Dżoana nie jest dla Ciebie
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 18:12   #782
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Wygraliśmy

Kylie pokaż jakieś fotki przynajmniej spróbowałaś i wiesz, że Dżoana nie jest dla Ciebie
ehhhh...grtuluje 50:40
dalismy
ale my sie jeszcze odkujemy

Jutro postaram sie jakies fociszcze zrobic i wstawic, bo dzisiaj tak sie nachodzilam, ze juz na nic nie mam sil
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 18:40   #783
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
przy łzs zakwaszenie pomoze skorze, ale z wlosami to wiadomo jak bywa- nie do konca na dluzsza mete. ja uwielbiam ziaje intima rozowa ale do hig. int. z jej pomoca i leczeniem zakonczylam okres ciaglych infekcji prawdopodobnymi przyczynami byly prezerwatywy lateksowe oraz plyny do hig int innych firm- np facelle czy biedronkowy Pfarmacos tam...
teraz spokoj od roku
U mnie problemy z tego typu infekcjami skończyły się całkowicie, od kiedy przestałam nosić spodnie Od półtora roku tylko rajstopy, legginsy, na górę sukienka albo spódnica, dłuższa bluzka.

Żele z kwasem mlekowym odstawiłam (z powodów bardzo osobistych)i przestawiłam się w końcu na mydło https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...nosrebrem.html Może wydawać się kontrowersyjne, ale o ile kobieta się nie szoruje nie wiadomo jak ani nie ma konkretnej choroby, to krzywdy nie robi.

Cytat:
jasne maska moze byc olejkowa baza, zwlaszcza jak mamy buble kosmetyczne i zal wyrzucic- bo to przeciez kosztowalo. tyle ze nie bedzie dzialania jaki powinno byc i trzeba sie z tym liczyc.
Kurczę, one naprawdę wierzą, że trzymanie odżywek, masek całą noc dokona włosowego cudu, nie raz się spotkałam z takimi praktykami np. na Wizażu. A tak można przecież rozmiękczyć włos jak paznokcie, stanie się gumowaty i bezbronny

Spotkałam się też z opinią "olejowanie z pomijaniem skóry, tylko samych włosów nie ma zupełnie sensu", moim zdaniem kładzeniem olejów na głowę można sobie narobić poważnych problemów

Cytat:
slowo maska jest zarezerwowane mocniej dzialajacym produktom
problem w polsce jest przez zle nazewnictwo od poczatku
bo z angielskiego odzywki to kontytioner- u nas powinno byc kondycjoner- ale widac producenci bali sie ze polacy sa zbyt prosci i nie rozkminia a odzywka w swiadomosci wiadomo- odzywia a to nieprawda odzywka kondycjonuje i dziala powierzchniowo- jest produktem postawowym przy wlosach dlugich i w dobrej kondycji, chroni.
wlosy zniszczone, rozjasniane, po zabiegach powinny byc traktowane ciezszym kalibrem- ale co tu gadac z ludzkim prostactwem
z ciekawostek wejdzcie w dzial porad na stronie np syossa. tam macie rowniez podane jaki kosmetyk dla jakich wlosow- i ze maski dla wlosow po przejsciach...

ale po co czytac producentow wszak na pewno nas klamia
lepiej rozszerzac info ze kazda maska tylko raz na tydzien ( a to nieprawda, mozna co mycie tylko dobrze dobrana) a odzywka codziennie ktora zniszczonym wlosom nic nei pomoze i beda sie lamac,kruszyc dalej...
Jak zwykle masz rację Jak będziesz miała wenę i czas, to proszę pisz więcej takich fachowych postów, może chociaż co 10-ta zbłąkana duszyczka trafiając na Twojego bloga się nawróci i zacznie myśleć logicznie

Cytat:
pogrubilam ci to co masz 100% racji- tak wlasnei jest.
ale polacy sa dziwnie mentalnie... kupia maske- wlosy nei da idealnei piekne albo obciazone i zaraz jest - bubel juz lepsze wlosy miala po taniej odzywce! i tak rosna te mity i rosna...bo nie rozumieja ich dzialania
O tak, naczytałam się trochę w KWC "dziadostwo, tandeta, ma napisane do zniszczonych, a zostawia włosy suche jak siano, matowe i tępe"

Wydaje mi się, że prosta metoda typu szampon oczyszczający=> bogata proteinówka=> nawilżająca, odżywka na chwilkę może nie przejść, ludziska wolą kombinować z moczem i szarym mydłem

Cytat:
skad masz ten przebieg joiko? daj jakiegos linka nei znam doklanie ich procedur, ale wydaje mi sie bledne to co napisalas, jestes pewna tego?moge sie mylic ale bardziej logiczne byloby dac ta odzywke z kroku 2 na koniec.
jesli to prawidlowe to sklaniam sie ze maja jakies tajne srodki buforowe ktore panuja nadcalym zabiegiem zeto dziala, ale madrzyc sie nei bede bo nei nie robilam zabiegu tym zestawem.
Z opakowania. Kupiłam cały mini-set w wersji salonowej, jest też wersja "domowa", ma inny szampon i odżywkę.

Zrobiłam fotki klik klik klik

Nie wiem czy kiedyś kupię znów cały set, są inne dobre regeneraty, a ja nie planuję znów zrujnować sobie włosów Jednak ta odżywka zakwaszająca jest świetna, jak mi się skończy to pomyślę nad zakupem. Nakładam ją po farbowaniu dosłownie na chwilkę, rewelacja. Żadne płukanki octowe czy z cytryną nie dawały tak świetnego efektu, często przesuszały. Chociaż i tak są lepsze niż taka, nasz kochany wątek odświeżony https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=538

A tak w ogóle, nie wiem czy widziałyście nowe szampony Pinio w Biedrze, mam czekoladowy Zapach obłędny Fajny jest, ale używam go raczej jako żelu pod prysznic, ma zupełnie inny skład niż poprzedni, bardziej nawilżająco-oblepiający jak na mój gust. Kosztuje niecałe 5zł

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
Bede Cie wypatrywac
Ja juz po farbowaniu Perłą...'chyba z pokora wracam do C10
na mokro sie przeraziłam, bo po prostu były rude,ale im bardziej schly tym bylo jasniej, teraz jest ok,ale wydaje mi sie,że palette lepiej sobie pardziła
Nic nie pieklo, wlosy w dobrej kondycji, malo wylecialo po farbie...
Nie mam jej w tym aspekcie nic do zarzucenia ale wole Palette, lub tak jak Czeko zamowie Londe 12/61
Na glwie w pwenym momencie zrobila sie rozowa
Fajnie to wygladało...
Mama i Tż mowia,że wyszlo ok i tak samo jak po poprzednim farbowaniu (c10) ale ja widze,że to nie jest tak piekna perla jak c10...
Czeko jesli mozesz napisz mi pw od kogo zamawialas Londy
W C10 ślicznie Ci było, ja bym się chyba jej trzymała
A nie myślałaś o próbie Londa Naturals 12/9 z wodą 12%? Nie pamiętam czy ktoś tutaj podmieniał wodę, ale może wyszłoby ciekawie

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2013-05-19 o 18:41
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 18:54   #784
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość

Nie wiem czy kiedyś kupię znów cały set, są inne dobre regeneraty, a ja nie planuję znów zrujnować sobie włosów Jednak ta odżywka zakwaszająca jest świetna, jak mi się skończy to pomyślę nad zakupem. Nakładam ją po farbowaniu dosłownie na chwilkę, rewelacja. Żadne płukanki octowe czy z cytryną nie dawały tak świetnego efektu, często przesuszały. Chociaż i tak są lepsze niż taka, nasz kochany wątek odświeżony https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=538

A tak w ogóle, nie wiem czy widziałyście nowe szampony Pinio w Biedrze, mam czekoladowy Zapach obłędny Fajny jest, ale używam go raczej jako żelu pod prysznic, ma zupełnie inny skład niż poprzedni, bardziej nawilżająco-oblepiający jak na mój gust. Kosztuje niecałe 5zł

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

A nie myślałaś o próbie Londa Naturals 12/9 z wodą 12%? Nie pamiętam czy ktoś tutaj podmieniał wodę, ale może wyszłoby ciekawie
za przeproszeniem ...☠☠☠łam...:coje st:
mocz,mocz,moczmo cz dobry na wszystko

Czekoladowy Pino...
jutro szpagatami do Biedronki zasuwam

Dziekuje z opinie o c10
wiesz co wiem, ze dziewczyny podmienialy wody w Londzie ale wydaje mi sie,że nawet z woda 12 nie wyszlo by ok na moich wlosach
Ale przyznam szczerze,ze rowaze rowniez ta opcje
Ja dopiero niedawno odkrylam,ze kocham perlowe blondy i,że to wlasnie one wychodza mi lepiej od popieli(219,a10)
Na chwile obecna skreslam Joanne Szlachetna Perłe,bo cos mi nie lezy
Wode w Londzie podmianiala chyba Czeko albo Asia o ile dobrze kojarze( nie bijcie jesli sie myle)ale z tego co wiem szybko rudzieje nawet na 12%
Teraz jeszcze Czeko ćwieka mi zadala z prof.Londa 12/61
Stary 2013-05-19, 19:26   #785
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyna prowadzi bloga włosowego, więc niestety to nie jest prowokacja Otoczenie na pewno ma piękne zapaszki

Cytat:
Czekoladowy Pino...
Koniecznie Oryginalne Bobini kosztuje chyba z 9zł w Rossmannie Jest jeszcze malina i mandarynka, ale trochę inaczej pachną niż te ze stałej oferty, raczej ładniej

Cytat:
Dziekuje z opinie o c10
wiesz co wiem, ze dziewczyny podmienialy wody w Londzie ale wydaje mi sie,że nawet z woda 12 nie wyszlo by ok na moich wlosach
Ja dopiero niedawno odkrylam,ze kocham perlowe blondy i,że to wlasnie one wychodza mi lepiej od popieli(219,a10)
Wode w Londzie podmianiala chyba Czeko albo Asia o ile dobrze kojarze( nie bijcie jesli sie myle)ale z tego co wiem szybko rudzieje nawet na 12%
Oblukałam Najpiękniej w C10, perły są zdecydowanie dla Ciebie

Subrina ma śliczne kolory (przynajmniej na pudełkach)
http://www.subrina.si/en/Shades/Nian..._Special_9353/

Chociaż ja bym chciała taki http://www.subrina.si/en/Shades/Nian..._Special_9355/

http://www.subrina.si/f/pics/Shades_...eme_80-8_m.jpg chociaż to nieosiągalne bez rozjaśniacza, pomarzyć można

Ten też piękny, chociaż ciemniejszy http://www.subrina.si/f/pics/Shades_...eme_30-3_b.jpg

W Polsce chyba dostępne są tylko drogeryjne Subrina Charm, specjalne blondy mają wody 12%, popielaty blond wyszedł mi fajnie, chociaż mało popielato

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2013-05-19 o 19:27
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 19:34   #786
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość
Hej Kobitki

Ale piękna pogoda. Dzisiaj grillujemy wieczorem

Bunny, ale ten alfaparf 8 pięknie się wypłukał (lekko pojaśniał). Każdy mówi, że piękny kolor
A po tej masce nutri gładki jakie są błyszczące.
A powiedz mi kochana, czy ten nowy szampon garnier z morelą nadaje się na mycie przed maską? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...migdalowy.html Też muszę jakiś kupić, bo żyłam w niewiedzy, i myłam ciągle do farbowanych albo dziecięcym
mysle ze szampon morela to moze byc sam w sobie ciezki i z maska moze obciazyc wloski- do maski wybierajmy proste szampony dobrze oczyszczajace.

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
no własnie strupki mam od drapania...a krostki takie pojedyncze pojawiły się po zmianie szamponu. Spróbuję jeszcze jakiś do wrażliwej skóry bo muszę mieć inny szampon oprócz tego J&J dziecięcego bo wydaje mi się że włosy są przy skórze tak bardzo oczyszczone (resztę zabezpieczam odżywką). No i teraz w związku z tym co pisałaś, że po dziecięcym odżywka, a po innym maska, czyli jak ja mam tylko J&J i Alterre to po tej alterze mogę maski kłaść? bo on bez sls jest...
po alterze jak najbardziej
Stary 2013-05-19, 19:39   #787
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyna prowadzi bloga włosowego, więc niestety to nie jest prowokacja Otoczenie na pewno ma piękne zapaszki

Koniecznie Oryginalne Bobini kosztuje chyba z 9zł w Rossmannie Jest jeszcze malina i mandarynka, ale trochę inaczej pachną niż te ze stałej oferty, raczej ładniej

Oblukałam Najpiękniej w C10, perły są zdecydowanie dla Ciebie

Subrina ma śliczne kolory (przynajmniej na pudełkach)
http://www.subrina.si/en/Shades/Nian..._Special_9353/

Chociaż ja bym chciała taki http://www.subrina.si/en/Shades/Nian..._Special_9355/

http://www.subrina.si/f/pics/Shades_...eme_80-8_m.jpg chociaż to nieosiągalne bez rozjaśniacza, pomarzyć można

Ten też piękny, chociaż ciemniejszy http://www.subrina.si/f/pics/Shades_...eme_30-3_b.jpg

W Polsce chyba dostępne są tylko drogeryjne Subrina Charm, specjalne blondy mają wody 12%, popielaty blond wyszedł mi fajnie, chociaż mało popielato
ej co to sa za farby
chce wiedziec o nich wszystko, gdzie je mozna kupic, zamowic,po ile i czemu tak drogo
ten perlowy blond cudny po prostu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-19, 19:43   #788
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
ehhhh...grtuluje 50:40
dalismy
ale my sie jeszcze odkujemy

Jutro postaram sie jakies fociszcze zrobic i wstawic, bo dzisiaj tak sie nachodzilam, ze juz na nic nie mam sil
szłam z nastawieniem, że przegramy, a tu taka miła niespodzianka ale i tak żałuję, że nie było kibiców z Falubazu, bo byłby ciekawiej
ale jakie dziwolągi chodzą na ten żużel
Cytat:
U mnie problemy z tego typu infekcjami skończyły się całkowicie, od kiedy przestałam nosić spodnie Od półtora roku tylko rajstopy, legginsy, na górę sukienka albo spódnica, dłuższa bluzka.

Żele z kwasem mlekowym odstawiłam (z powodów bardzo osobistych)i przestawiłam się w końcu na mydło https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...nosrebrem.html Może wydawać się kontrowersyjne, ale o ile kobieta się nie szoruje nie wiadomo jak ani nie ma konkretnej choroby, to krzywdy nie robi.

Kurczę, one naprawdę wierzą, że trzymanie odżywek, masek całą noc dokona włosowego cudu, nie raz się spotkałam z takimi praktykami np. na Wizażu. A tak można przecież rozmiękczyć włos jak paznokcie, stanie się gumowaty i bezbronny

Spotkałam się też z opinią "olejowanie z pomijaniem skóry, tylko samych włosów nie ma zupełnie sensu", moim zdaniem kładzeniem olejów na głowę można sobie narobić poważnych problemów

Jak zwykle masz rację Jak będziesz miała wenę i czas, to proszę pisz więcej takich fachowych postów, może chociaż co 10-ta zbłąkana duszyczka trafiając na Twojego bloga się nawróci i zacznie myśleć logicznie

O tak, naczytałam się trochę w KWC "dziadostwo, tandeta, ma napisane do zniszczonych, a zostawia włosy suche jak siano, matowe i tępe"

Wydaje mi się, że prosta metoda typu szampon oczyszczający=> bogata proteinówka=> nawilżająca, odżywka na chwilkę może nie przejść, ludziska wolą kombinować z moczem i szarym mydłem

Z opakowania. Kupiłam cały mini-set w wersji salonowej, jest też wersja "domowa", ma inny szampon i odżywkę.

Ale musi śmierdzieć jej głowa tym moczem

Wąchoałam ten nowy Pinio czekoladowy i jak dla mnie śmierdzi taki sztuczny ten zapach ja kupiłam teraz Hippi jagodowy
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 19:57   #789
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:

dobra juz wiem wszystko o joico

teraz tak- tej odzywki z kroku 2 nie powinnas stosowac samodzielnie bo mozesz podniszczyc wlosy- tak niskie pH jesli stosowane jest zbyt czesto moze byc niebezpieczne- zreszta producent to zastrzega by korzystac tylko z cala seria tego neutralizatora.
bo to w sumie ten krok 2 nie odzywka a neutralizator po zabiegach np farbowania.
joico ma swoja procedure jak podejrzewalam, dlatego jest taki system a nie inny.
dokladnie rozmiekczony wlos traci odpornosc mechaniczna ;/
dla mnie olejowanie skory jest totalna pomyslka chyba ze ktos ma sucha skore...bardzo sucha

ja rzadko chodze w spodniach moze i to pomoglo skoro tobie tez
teraz zdalam sobie sprawe

mydlem "tam" nie moge pieczenie, swiad, czerwona nie dla mnie ale np mojej mamie sluzy

kurcze wlasnei na takie posty malo czasu mam, bo bardzo dlugo sie je pisze zeby to bylo zrozumiale i zawieralo wszystkie info ale staram sie, mam duzo jeszcze takich nowinek.

pinio obledne moze teraz bedzie bardziej szamponowe, bo jak ogladalam w biedrze to mi sie tresciwsze zdalo

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

co do subriny- ostrzegam tylko ze one maja bardzo niemiarodajne probniki i pudelka
Stary 2013-05-19, 20:00   #790
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
szłam z nastawieniem, że przegramy, a tu taka miła niespodzianka ale i tak żałuję, że nie było kibiców z Falubazu, bo byłby ciekawiej
ale jakie dziwolągi chodzą na ten żużel
moj tata ma depresje jako kibic Falubazu i ciezko go jutro widze

Cytat:

co do subriny- ostrzegam tylko ze one maja bardzo niemiarodajne probniki i pudelka
Prosze napisz mi o nich cos wiecej
w ogole sa u nas dostepne?
Stary 2013-05-19, 20:08   #791
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
moj tata ma depresje jako kibic Falubazu i ciezko go jutro widze

Prosze napisz mi o nich cos wiecej
w ogole sa u nas dostepne?
tu masz np farbe:

http://blond-szatynka.blogspot.com/2...ny-lodowy.html

wiele osob po subrinie poprawialam inna farba w mailach i efekty byly slabe- czesto rudawe odrosty, kolory wychodza duzo ciemniej.
profesjonalan jest lepsza- jest salon w lbn gdzie sie na nich pracuje ale blondy nei sa powalajace...
jesli sie wlosy podjasni to wychodzi idealnie na mysie odrosty ciezko.

z tego co wiem oprocz serii charm profesjonalne farby sa dostepne przez hurtownie...

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

profesjonalne masz na all:

http://allegro.pl/subrina-farba-unik...230880911.html
Stary 2013-05-19, 20:10   #792
asiabb1983
Zakorzenienie

hej!

więc jest brunetką numer z ta farba miałam , że hej nałożyłam na odrosty i połowe długości włosów zostawiając dolne końce bez farby .poszłam sobie malowac paznokcie i po 20minutach patrze w lustro a ja jestem czarna prawie a końcówki złotawy średni blond więc wzięłam szybko resztke farby i zaczęłam na końce nakładać, żeby to zrównać ale farby zamało było więc w tym szoku że ta góra już taka ciemna polałam włosy wodą i zaczęłam rozsmarowywać tą farbe na całości .potrzymałam tak z 10minut i spłukałam całość efekt wyszedł w miare dobrze ale minimalnie ta górna część jest ciemniejsza od dołów nie mam już kaski teraz ,żeby kupić druga farbe i to wyrównać ewentualnie jakąś tańszą mogłabym wziąść ale jak dopasuje tak idealnie ten kolor teraz zobaczę jak będzie po myciu czy się troche bardziej wyrówna czy bardziej odetnie och ja głupia mogłam od razu na całość nałożyć i potrzymać te 20 minut i spłukać ale ogólnie jest ładny kolor i jestem zadowolona
zaraz cykne jakieś fotki

było - 1 czerwiec 2013 -36 cm
jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm
po podcięciu 5 marzec - 47 cm

CEL 60 cm

aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała
asiabb1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 20:16   #793
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
tu masz np farbe:

http://blond-szatynka.blogspot.com/2...ny-lodowy.html

wiele osob po subrinie poprawialam inna farba w mailach i efekty byly slabe- czesto rudawe odrosty, kolory wychodza duzo ciemniej.
profesjonalan jest lepsza- jest salon w lbn gdzie sie na nich pracuje ale blondy nei sa powalajace...
jesli sie wlosy podjasni to wychodzi idealnie na mysie odrosty ciezko.

z tego co wiem oprocz serii charm profesjonalne farby sa dostepne przez hurtownie...

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

profesjonalne masz na all:

http://allegro.pl/subrina-farba-unik...230880911.html
dobra w takim razie przestaje sie ekscytowac pudelkiem i kolorem z niego, zdrowy rozsadek i Twoja opinia mi wystarczy
Czy ja kiedys znajde piekny perlowy blond dla siebie

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez asiabb1983 Pokaż wiadomość
hej!

więc jest brunetką numer z ta farba miałam , że hej nałożyłam na odrosty i połowe długości włosów zostawiając dolne końce bez farby .poszłam sobie malowac paznokcie i po 20minutach patrze w lustro a ja jestem czarna prawie a końcówki złotawy średni blond więc wzięłam szybko resztke farby i zaczęłam na końce nakładać, żeby to zrównać ale farby zamało było więc w tym szoku że ta góra już taka ciemna polałam włosy wodą i zaczęłam rozsmarowywać tą farbe na całości .potrzymałam tak z 10minut i spłukałam całość efekt wyszedł w miare dobrze ale minimalnie ta górna część jest ciemniejsza od dołów nie mam już kaski teraz ,żeby kupić druga farbe i to wyrównać ewentualnie jakąś tańszą mogłabym wziąść ale jak dopasuje tak idealnie ten kolor teraz zobaczę jak będzie po myciu czy się troche bardziej wyrówna czy bardziej odetnie och ja głupia mogłam od razu na całość nałożyć i potrzymać te 20 minut i spłukać ale ogólnie jest ładny kolor i jestem zadowolona
zaraz cykne jakieś fotki
o matko
ja bym tego nie utargala,serio...
kupuje farbe, ktora ma miec kolor jaki chce a wychodzi prawie czern, nie na moje nerwy taki rollercoaster
pokaz nam koniecznie co wyszlo i z buzia oczywiscie, musimy zobaczyc jak sie ladnie to wszystko komponuje
Stary 2013-05-19, 20:17   #794
shizaxa
Wtajemniczenie

Bunny moje Ty bóstwo ja sobie tak chlapałam odżywkę czy maskę obojętnie na jaki szampon a potem się dziwie że cos jest nie tak dzięki za wyjaśnienie

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 20:21   #795
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Jesli Cie to pocieszy to ja tez tak robiłam
Stary 2013-05-19, 20:27   #796
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
Jesli Cie to pocieszy to ja tez tak robiłam
cieszy mnie że nie jestem sama

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 20:31   #797
asiabb1983
Zakorzenienie

Cytat:
o matko
ja bym tego nie utargala,serio...
kupuje farbe, ktora ma miec kolor jaki chce a wychodzi prawie czern, nie na moje nerwy taki rollercoaster
pokaz nam koniecznie co wyszlo i z buzia oczywiscie, musimy zobaczyc jak sie ladnie to wszystko komponuje
nie jestem czarna na szczęście tylko ciemna ,ale na włosach farba tak ściemniała, że szok przeżyłam prawie kolorek jest idealny z tym na opakowaniu
wrzucam fotki, włosy troche w nie ładzie bo były upięte dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg farbowanie 169_zmniejszacz-pl_273688.jpg (27,2 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg farbowanie 170_zmniejszacz-pl_403399.jpg (31,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg farbowanie 172_zmniejszacz-pl_328587.jpg (27,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg farbowanie 174_zmniejszacz-pl_343861.jpg (25,9 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg farbowanie 175_zmniejszacz-pl_750448.jpg (34,4 KB, 23 załadowań)

CEL 60 cm

Stary 2013-05-19, 20:35   #798
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Ja ide jutro wiec prosze trzymac za mnie kciuki,szykuja sie zmiany
http://bebzol.com/pl/Za-kazdym-razem...ra.114857.html

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
nie jestem czarna na szczęście tylko ciemna ,ale na włosach farba tak ściemniała, że szok przeżyłam prawie kolorek jest idealny z tym na opakowaniu
eee nie jest czarno faktycznie
bardzo ladny kolorek, jeszcze teraz jak sie opalisz na sloneczku to w ogole bedzie sie pieknie kompnowal z cera
Stary 2013-05-19, 20:46   #799
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
hej!

zaraz cykne jakieś fotki
o jakiez szalenstwo

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
Bunny moje Ty bóstwo ja sobie tak chlapałam odżywkę czy maskę obojętnie na jaki szampon a potem się dziwie że cos jest nie tak dzięki za wyjaśnienie
nie ma za co moze dlatego tak dlugo nie widzialas efektow?

Cytat:
jaka ciemnosc jak u agatki, taki mam lekki szok i cos malo zloto? ale ladnie najwazniejsze jak ty sie czujesz

Cytat:

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

bardzo ladny kolorek, jeszcze teraz jak sie opalisz na sloneczku to w ogole bedzie sie pieknie kompnowal z cera
ten kotek swietny

dziewczynki bedzie dobrze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-19, 21:07   #800
Lavia15
Wtajemniczenie

Hejka
Ja weekend spędziłam grillowo i spacerowo z Tż-tem słonka złapałam i już nie jestem takim bladziochem

Cytat:
Asiu wg mnie pasuje ci bardziej niż poprzedni odcień a jeszcze właśnie do opalenizny świetnie powinno sie komponowac

Cytat:

będzie dobrze - zdaj relacje jak wrócisz ciekawa jestem tych zmian
kotek pasuje- mam tak samo u fryzjera
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA

Edytowane przez Lavia15
Czas edycji: 2013-05-19 o 21:12
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 21:12   #801
asiabb1983
Zakorzenienie

Cytat:
juz jestem rumiana i efekt bardzo ładnie sie prezentuje z włoskami
Cytat:
o jakiez szalenstwo

jaka ciemnosc jak u agatki, taki mam lekki szok i cos malo zloto? ale ladnie najwazniejsze jak ty sie czujesz

ciemno fakt bo myślałam że nieco jasniej będzie ,ale podoba mi się to pewnie farba nieco się wypłuczę do nastepnego farbowania i pojasnieje

zakochałam się w tym avonie 6.3 http://mojzakupoholizm.blogspot.com/...arbowaniu.html

CEL 60 cm

Stary 2013-05-19, 21:35   #802
wega1993
Rozeznanie

dziewczyny pomóżcie
jaką farbą uzyskam taki kolor? aktualnie mam blond z poziomu 8 / 9 na górze i dół o ton ciemniejszy <- resztki ,brązu'.

albo przynajmniej pod jakimi nazwami mogę znaleźć taki kolor ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Cara-Delevingne-Burberry-Prorsum-2012-BFA1.jpg (47,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_mfbq9qSixE1rh56oxo1_500.jpg (46,3 KB, 25 załadowań)

,,
Większość ludzi jest silniejsza, niż sami sądzą. Tylko czasami zapominają o wierze."

wega1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 22:37   #803
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny Jak wpadam, to piszę długaśne posty, z góry przepraszam

Czekoladowo, pięknie Ci w tej Londzie, ale chyba najbardziej mi się podobałaś w Kolestonie, nie pamiętam jakim, ale pamiętam, że się zachwycałam Czy mogłabyś porównać którąś Palette z wodą 12% z Kolestonem na wodzie 12%? Chodzi mi o moc rozjaśniania. Moje włosy są chyba oporne, Palette z wodą 12% rozjaśnia je max o 2 tony, kolejne farbowanie nie więcej niż pół (sprawdziłam ostatnio) Zastanawiam się czy Koleston mógłby się u mnie sprawdzić, szkoda, że najfajniejsze blondy nie są dostępne w PL
Koleston tez byl git Ale teraz w tym kolorze czuje sie bardzo dobrze Ale jedno miejsce kolo grzywki mnie mega wkurza, bo jak juz mam na drugi dzien wlosy to wogole widac taka plame ciemniejsza zoltawa I tak w paru miejscach Ale to sie zrowna, najwyzej na 5 minut trzasne na calosc nastepnym razem jak Bunny mowila
Co do rozjasnienia. Koleston wychodzi tak pomiedzy tymi a10, 219 a c10. Jasniej i chlodniej niz a10i 219, ale cieplej niz c10. Choc to tez inny odcien. Bo c10 perlowo/srebrno-zolty, a koleston 12/96 to taki bezyk chlodny, perlowy, z poczatku z rozowa poswiata. Ale poziom rozjasnienia podobny do c10

Cytat:
Bede Cie wypatrywac
Ja juz po farbowaniu Perłą...'chyba z pokora wracam do C10
na mokro sie przeraziłam, bo po prostu były rude,ale im bardziej schly tym bylo jasniej, teraz jest ok,ale wydaje mi sie,że palette lepiej sobie pardziła
Nic nie pieklo, wlosy w dobrej kondycji, malo wylecialo po farbie...
Nie mam jej w tym aspekcie nic do zarzucenia ale wole Palette, lub tak jak Czeko zamowie Londe 12/61
Na glwie w pwenym momencie zrobila sie rozowa
Fajnie to wygladało...
Mama i Tż mowia,że wyszlo ok i tak samo jak po poprzednim farbowaniu (c10) ale ja widze,że to nie jest tak piekna perla jak c10...
Czeko jesli mozesz napisz mi pw od kogo zamawialas Londy

Bunny czyli mozemy robic tak jak Czeko pisala,że jesli w moim przypadku uzywam JJ to po nim najlepiej odzywke (awokado i karite, badz morela) a jesli powiedzmy uzyje Schaumy lub tego Biovaxa co mi kupili zamiast maski to wtedy maseczke tak?
a np. po Dove do farbowanych to najlepiej odzywke ,tak?
Zaraz skrobne
Cytat:

Czekoladowy Pino...

Dziekuje z opinie o c10
Ja nie robilam ta Londa 12/9 bo mi Bunny z gory powiedziala ze bedzie rudziec
Cytat:
Bardzo ladnie

Wiecie co, balam sie dzisiaj pierwszego mycia klakow Bo jednak po farbowaniu bezposrednio byly szorstkie, dopiero odzywka sprawe zalatwila. Ale mile zaskoczenie bo wlosy bo samym szamponie milutkie,mieciutkie. Po odzywce juz wogole. Nie czuje zadnego przesuszenia, platania. Wiec kolejny + w porownaniu do c10

Laski prosze jutro miedzy 11 a 13 o trzymanie kciukow, mam rozmowe w calkiem fajnym sklepie, troche moja branza
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 07:44   #804
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Matko jak ja sie nie wyspalam
do 1 w nocy ogladalam Spartacusa,a potem zasnac nie moglam,bo ryja darli pod oknami.
a tu o 6 pobudka i nawet mocna kawa nie pomogla...
czekam wlasnie w autku na mojego Tż i ide do natury po szampon Dove,krem BB z Eveline i jakis tusz do rzes
i do jakiegos fryzjera sie musze wcisnac
Stary 2013-05-20, 08:00   #805
kmb1
Zakorzenienie

Dziewczyny, proszę o pomoc. Miesiąc temu dekoloryzowałam włosy z czerni po 4.0 wellatonu. Wyszło rude coś, zakryte przez fryzjera 7,2. Włosy mocno mi się spłukały, za radą wizażanki, próbowałam zniwelować rudości wczoraj...

Położyłam na włosy 10.0 z 12.1 na wodzie 9%. Rudo już nie jest, włosy są jaśniutkie, tylko...

Wyglądają żółto. Dobrze, że nie zielono czy rudawo ^^ nie jest to kolor kurczaka ani żółtka, raczej rozbielonej żółci, takiej ciepłej platynki. Włosy mają się dobrze, skóra głowy też, chciałabym położyć coś na niższym % żeby oziębić kolor i brak mi pomysłu...
Aha, odrosty zafarbowane na dokładnie ten sam kolor są. Kolor mniej-więcej jak w załączniku (jaśniejsze raczej).

Co powinnam położyć na nie żeby nie były żółte? 10,21? 9,21? Chciałabym coś z poziomu 9-10 i o naturalnym/chłodnym odcieniu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02797.jpg (54,4 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02798.jpg (98,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02799.jpg (103,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02800.jpg (140,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02801.jpg (76,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02802.jpg (100,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02803.jpg (69,6 KB, 16 załadowań)

WYMIANA

WISHLISTA

jest : 75kg ---razem z Ewą Chodakowską--- będzie : 55kg
kmb1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 09:58   #806
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Bunny kochana powiedz mi czy to normalne,ze fryzjerka podcina konce, scina grzywke i cieniuje pazurki na sucho
tzn bez spsikania woda koncow wlosow
Stary 2013-05-20, 10:19   #807
Ninedin
Zakorzenienie

Cześć

Kylie wiele fryzjerek tak robi Moja obcinała na mokro, suszyła, prostowała i jeszcze na sucho poprawiała. Ja dziś sobie na sucho podcięłam końce z boków Tył zrobiła mi fryzjerka w piątek, ale bałam się jej dać boki. Chcę je zapuścić, a ona mi zaraz wypier***** dwa centymetry
I miałabym minę, jak ten kotek
Nienawidzę, jak proszę o obcięcie 1 cm, a ta zaczyna mi równać - z jednej strony utnie za dużo i tak równa i równa..... aż poleci ze 3 cm

Asiu pasuje Ci taki kolor

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 11:25   #808
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
Cześć

Kylie wiele fryzjerek tak robi Moja obcinała na mokro, suszyła, prostowała i jeszcze na sucho poprawiała. Ja dziś sobie na sucho podcięłam końce z boków Tył zrobiła mi fryzjerka w piątek, ale bałam się jej dać boki. Chcę je zapuścić, a ona mi zaraz wypier***** dwa centymetry
I miałabym minę, jak ten kotek
Nienawidzę, jak proszę o obcięcie 1 cm, a ta zaczyna mi równać - z jednej strony utnie za dużo i tak równa i równa..... aż poleci ze 3 cm

Ja sie pierwszy raz z tym spotkalam
ale skoro tak sie robi...
W ogole fryzjera i klientka,ktora czekala po mnie bardzo komplementowaly moje wlosy
ze grube,ze jak na blond wlosy i sie pieknie blyszcza, ze sliczny kolor i jak go osiagam, wiec im powiedzialam, ze to Palette tylko z podmienionym okxy to oczy jak 5zl zrobily

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Kroliczku kupila tego Dove do farbowanych.
wczoraj farbowalam wlosy wiec dzisiaj raczej ich myc nie bede zeby ich nie meczyc,ale jak tylko go sprobuje to dam Ci znac jak wypada
Kocham maski Fructis
musze jeszcze kupic ta czerwona w Biedrze
i nawet co mycie bede ich uzywac,a co
Stary 2013-05-20, 11:32   #809
asiabb1983
Zakorzenienie

hej!

Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość

moja fryzjerka zawsze myje włoski , obcina na mokro , a potem suszy i poprawia na sucho jak trzeba

wrzucam dzisiejsze fotki z światła dziennego robione w pokoju przy oknie i z dala od okna ale bez słońca bo nie świeci i nie widać dokładnie koloru tak jak ja go widze w słońcu na dworze na jednym foto kawałek oka żeby widać jak kolor do cery i oczu pasuje
w każdym bądź razie widać te jaśniejsze pasma a sama góra jest ciut ciemniejsza i nie wiem czy zosatwić tak czy dofarbować od 3/4 długości w dół? doardzicie ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg farbowanie 176_zmniejszacz-pl_996126.jpg (43,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg farbowanie 179_zmniejszacz-pl_733258.jpg (41,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg farbowanie 180_zmniejszacz-pl_971296.jpg (36,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg farbowanie 181_zmniejszacz-pl_495084.jpg (36,0 KB, 45 załadowań)

CEL 60 cm

Stary 2013-05-20, 13:06   #810
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wega1993 Pokaż wiadomość
dziewczyny pomóżcie
jaką farbą uzyskam taki kolor? aktualnie mam blond z poziomu 8 / 9 na górze i dół o ton ciemniejszy <- resztki ,brązu'.

albo przynajmniej pod jakimi nazwami mogę znaleźć taki kolor ?
popielaty blond 9.1 badz 8.1.

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Koleston tez byl git Ale teraz w tym kolorze czuje sie bardzo dobrze Ale jedno miejsce kolo grzywki mnie mega wkurza, bo jak juz mam na drugi dzien wlosy to wogole widac taka plame ciemniejsza zoltawa I tak w paru miejscach Ale to sie zrowna, najwyzej na 5 minut trzasne na calosc nastepnym razem jak Bunny mowila
Co do rozjasnienia. Koleston wychodzi tak pomiedzy tymi a10, 219 a c10. Jasniej i chlodniej niz a10i 219, ale cieplej niz c10. Choc to tez inny odcien. Bo c10 perlowo/srebrno-zolty, a koleston 12/96 to taki bezyk chlodny, perlowy, z poczatku z rozowa poswiata. Ale poziom rozjasnienia podobny do c10

Zaraz skrobne

Ja nie robilam ta Londa 12/9 bo mi Bunny z gory powiedziala ze bedzie rudziec

Bardzo ladnie

Wiecie co, balam sie dzisiaj pierwszego mycia klakow Bo jednak po farbowaniu bezposrednio byly szorstkie, dopiero odzywka sprawe zalatwila. Ale mile zaskoczenie bo wlosy bo samym szamponie milutkie,mieciutkie. Po odzywce juz wogole. Nie czuje zadnego przesuszenia, platania. Wiec kolejny + w porownaniu do c10

Laski prosze jutro miedzy 11 a 13 o trzymanie kciukow, mam rozmowe w calkiem fajnym sklepie, troche moja branza
trzymam kciukasy

Cytat:
Bunny kochana powiedz mi czy to normalne,ze fryzjerka podcina konce, scina grzywke i cieniuje pazurki na sucho
tzn bez spsikania woda koncow wlosow
nie absolutnie nie powinno się ciać wlosow na sucho chyba ze maszynka.
koncowki nie beda tak gladkie jak obciete na mokro.
pazurki jako forme wykonczenia na sucho mozna zrobic, grzywke na upartego tez, bo nei bedzie ryzyka ze za krotka jej wyjdzie

Cytat:
Ja sie pierwszy raz z tym spotkalam
ale skoro tak sie robi...
W ogole fryzjera i klientka,ktora czekala po mnie bardzo komplementowaly moje wlosy
ze grube,ze jak na blond wlosy i sie pieknie blyszcza, ze sliczny kolor i jak go osiagam, wiec im powiedzialam, ze to Palette tylko z podmienionym okxy to oczy jak 5zl zrobily

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Kroliczku kupila tego Dove do farbowanych.
wczoraj farbowalam wlosy wiec dzisiaj raczej ich myc nie bede zeby ich nie meczyc,ale jak tylko go sprobuje to dam Ci znac jak wypada
Kocham maski Fructis
musze jeszcze kupic ta czerwona w Biedrze
i nawet co mycie bede ich uzywac,a co
bo masz piekne wlosy
mowilam ze maski fructisa to jest cos
daj znac o tym dove

Cytat:
hej!

moja fryzjerka zawsze myje włoski , obcina na mokro , a potem suszy i poprawia na sucho jak trzeba

wrzucam dzisiejsze fotki z światła dziennego robione w pokoju przy oknie i z dala od okna ale bez słońca bo nie świeci i nie widać dokładnie koloru tak jak ja go widze w słońcu na dworze na jednym foto kawałek oka żeby widać jak kolor do cery i oczu pasuje
w każdym bądź razie widać te jaśniejsze pasma a sama góra jest ciut ciemniejsza i nie wiem czy zosatwić tak czy dofarbować od 3/4 długości w dół? doardzicie ?
ja bym nie poprawiala, fajnei wyglada jak balejaz brazow
i tak bedzie ci sie wyplukiwac to za 2-3 tyg poprawisz avonem

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości