Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-10-27, 06:49   #781
wampir
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 638
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Chwalê siê

Rosn± stosunkowo szybko, choæ nie jestem zbyt systematyczna we wcierkach. Póki co mam rzepê, ale jak tylko j± wykorzystam przechodzê na kozieradkê.

WP_20141026_007.jpg WP_20141026_010.jpg

-J.C

31
/365
wampir jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 08:02   #782
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 246

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Dobra, wrzucam. I gratisowo zdjêcie w falach, bo by³o na telefonie, a zapomnia³am o nim. Co prawda na zdjêciu by³y jeszcze ciut wilgotne, ale no mniej wiêcej tak wygl±da³y.
Na drugim z dzisiaj - koñcówki nie s± suche ani rozdwojone. Zdjêcie jest od razu po wysuszeniu, po max godzinie ten puszek na koñcach mi siê ³adnie wyg³adza.

edit. Wybaczcie wisz±ce gacie.
Piekne mi sie bardziej podobaja fale, ale proste tez sie pieknie prezentuja
Wizazanka5000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 09:02   #783
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Cytat:
Napisane przez wampir Poka¿ wiadomo¶æ
Chwalê siê

Rosn± stosunkowo szybko, choæ nie jestem zbyt systematyczna we wcierkach. Póki co mam rzepê, ale jak tylko j± wykorzystam przechodzê na kozieradkê.

Za³±cznik 5824180 Za³±cznik 5824181
Piêkne loczki masz. Te¿ mam tak± d³ugosæ, ale nie wygl±daj± tak superancko jak Twoje
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 09:57   #784
JudytaKas
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 472

Cytat:
Chwalê siê

Bardzo ³adne w³oski i kszta³t fryzurki super

Znowu przesz³am na wieczorne mycie bo mam ju¿ do¶æ wstawania rano. Mimo, ¿e loki mam dalej króciutkie i ba³am siê, ¿e po ca³ej nocy bêdzie jeden wielki przyklap i wyprost - dzi¶ rano by³am mile zaskoczona. Po wstaniu tylko roztrzepa³am w³osy i luzik, fryzurka uniesiona, mocny skrêt

"Spraw, aby ka¿dy dzieñ mia³
szansê staæ siê najpiêkniejszym
dniem twojego ¿ycia."
JudytaKas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:48   #785
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Poka¿ wiadomo¶æ

Znowu przesz³am na wieczorne mycie bo mam ju¿ do¶æ wstawania rano. Mimo, ¿e loki mam dalej króciutkie i ba³am siê, ¿e po ca³ej nocy bêdzie jeden wielki przyklap i wyprost - dzi¶ rano by³am mile zaskoczona. Po wstaniu tylko roztrzepa³am w³osy i luzik, fryzurka uniesiona, mocny skrêt
Faktycznie ile w³osów tyle problemów. Ja mam do ramion i po spaniu z w³osami za poduszk± bojê siê hiperobjêto¶ci. W³a¶nie dzisiaj tak± mam. podejrzewam, ¿e jak w³osy trochê podrosn± to bêdê wdziêczna ale teraz wygl±da to dziwnie troche, jakie¶ nienaturalne to uniesienie.
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:50   #786
jakisnick
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 124

W codzienniku siê dzieje! Piêkne w³osy!

Martaakow, w obu wersjach jest ¶wietnie! I ten kolor!

Wampir, ¶wietna fryzurka

Ja kiedy¶ próbowa³am wysuszyæ na prosto. Nigdy wiêcej xD
jakisnick jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:53   #787
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Chwalê siê

Fajne tylko albo s± tu jeszcze ciut wilgotne, albo miejscami s³abo odci¶niête.

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Poka¿ wiadomo¶æ
Piekne mi sie bardziej podobaja fale, ale proste tez sie pieknie prezentuja
Mnie te¿ siê bardziej fale podobaj±, ale po nocy nic z nich nie zostaje. Zreszt± do¶æ d³ugo trwa, ¿eby uzyskaæ z moich w³osów choæby takie byle co jak na zdjêciu, które da³am. Jak wychodzê gdzie¶ wieczorem ze znajomymi i myjê w³osy przed wyj¶ciem, to zwykle robiê fale, chyba ¿e nie mam kompletnie czasu, to na prosto. Mimo wszystko zajmuje to o wiele mniej czasu, bo na prosto w 100% wysuszê w³osy mocnym ciep³ym nawiewem w jakie¶ 5 minut, a fale suszê ok. 10 minut, a pó¼niej dosychaj± mi jeszcze z 20-30.

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez jakisnick Poka¿ wiadomo¶æ
Martaakow, w obu wersjach jest ¶wietnie! I ten kolor!

Ja kiedy¶ próbowa³am wysuszyæ na prosto. Nigdy wiêcej xD
Dziêkujê.

No ale jakie Ty masz loki! Nic dziwnego, ¿e proste w³osy z tego nie chc± wyj¶æ.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-10-27, 14:33   #788
zagubiona94
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 451

Kurcze, podziwiam, ¿e Waszym w³osom wystarczy 10-20 minut suszenia, ja to muszê staæ z suszark± godzinê, by je wysuszyæ, a i tak czêsto miejscami s± wilgotne A jakbym ich nie dosuszy³a tylko zostawi³a wilgotne to sch³y by d³uuugi czas
Stary 2014-10-27, 16:07   #789
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Zagubiona, witaj w klubie ;/

W³a¶nie zaslyszalam w rmf jak sobie spiker jaja robi bo zaslyszal rozmowê dwoch pan w tramwaju ' ja to tej mgly nie lubiê bo mi siê w³osy nie chc± krêciæ i smetne loki takie...'
No jaaaaki ubaw na antenie. A ja sobie tylko myslalam ze przecie¿ to normalna rozmowa i nie wiem co w tym ¶miesznego.

¦wiat nas nie rozumie xD

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-10-27 o 16:09
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 16:11   #790
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ

W³a¶nie zaslyszalam w rmf jak sobie spiker jaja robi bo zaslyszal rozmowê dwoch pan w tramwaju ' ja to tej mgly nie lubiê bo mi siê w³osy nie chc± krêciæ i smetne loki takie...'
No jaaaaki ubaw na antenie. A ja sobie tylko myslalam ze przecie¿ to normalna rozmowa i nie wiem co w tym ¶miesznego.

¦wiat nas nie rozumie xD
Ja jakbym uslyszala taka rozmowe w autobusie to tez bym sie smiala
Stary 2014-10-27, 17:35   #791
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

Cytat:

¦wiat nas nie rozumie xD
Te¿ nie wiem, mo¿e mam dziwne poczucie humoru. Mo¿e autobus to jakie¶ ¶wiête miejsce gdzie nie wolno tak blu¼niæ. Tak na serio to mo¿e zale¿y jakim tonem te s³owa by by³y wpowiedziane i jak d³ugo rozmowa krêci³aby siê wko³o loków. Je¶li nie za d³ugo i tonem normalnym to nie wiem o co chodzi.

Cytat:
Napisane przez zagubiona94 Poka¿ wiadomo¶æ
Kurcze, podziwiam, ¿e Waszym w³osom wystarczy 10-20 minut suszenia, ja to muszê staæ z suszark± godzinê, by je wysuszyæ, a i tak czêsto miejscami s± wilgotne A jakbym ich nie dosuszy³a tylko zostawi³a wilgotne to sch³y by d³uuugi czas
U mnie to ok. godzina gor±cym nawiewem. Ale teraz myjê wieczorem wiêc to wreszcie nie mój problem.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-10-27 o 17:37
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-28, 06:19   #792
wampir
Zakorzenienie

Tak, by³y jeszcze lekko wilgotne Mam ogromny problem ze stuprocentowym wysuszenie w³osów nawet suszark±

-J.C

31
/365
Stary 2014-10-28, 08:42   #793
201704240951
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 9 415

Cytat:
Chwalê siê

Super tapir, podobaj± mi siê takie niepouk³adane.

Edytowane przez 201704240951
Czas edycji: 2014-10-28 o 19:16
201704240951 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-28, 15:14   #794
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Cytat:
Chwalê siê

fajna fryzurka,podobnie mi siê uk³ada³y jak mia³am krótkie i nie wyci±gnê³am na szczotkê.

Cytat:

¦wiat nas nie rozumie xD
ja te¿ nie widzê w tym niæ smiesznego.

By³am dzisiaj na ¶ciêciu i jestem zadowolona.Du¿o posz³o aby naprawiæ b³êdy ,ktore zrobi³ mi poprzedni fryzjer przy ciêciu.MAm du¿o krótsze ale ja jestem z tych co wol± mieæ krótsze ale ³adniejszy skrêt i kszta³t.Kaza³a mi umyæ g³owe za ok.3 dni,¿eby siê przyzyczai³y i odpoczê³y od tortur.Moja fryzjerka powiedzia³a,¿e to ca³ê prostowanie na tym olejku zaszkodzi³o skrêtowi bo widzi róznicê i ,¿e wróc± do siebie za jakie¶ 3 mce ca³kowicie ale zrobi³a co mog³a .Jak umyjê i zrobiê po swojemu zobaczymy jaki bêdzie efekt.Nie mogê siê doczekaæ bo d³ugo¶æ jest znacznie skrócona,jednak wielka niewiadoma jak to bêdzie wygl±da³o.S± spuszone,wyczesane ale ju¿ widaæ,¿e ciêcie jest super.A tak na marginesie to polecam t± Pani± wszystkim bo traktuje w³osy krêcone z nale¿ytym im szacunkiem i zna siê na rzeczy.Ja póki co nie zmianiam fryzjera od ciêcia bo juz znalaz³am.

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-28, 16:08   #795
Joanku
Zadomowienie

Curly to ta pani co juz tu u niej mówi³a¶?
Stary 2014-10-28, 16:25   #796
wampir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nika135 Poka¿ wiadomo¶æ
Super tapir, podobaj± mi siê takie niepook³adane.
Chcia³abym je bardziej "pouk³adaæ", ale có¿... ja swoje i one swoje Zaakceptowa³am to
Póki co korzystam z gluta lnianego jako stylizatora, ale chyba przjedê na ¿ele drogeryjne

-J.C

31
/365
Stary 2014-10-28, 16:37   #797
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Curly to ta pani co juz tu u niej mówi³a¶?
tak,¿a³ujê,¿e nie posz³am do niej w sierpniu ale nie by³o terminu,za pózno siê zorientowa³am,¿e muszê i¶æ.

Stary 2014-10-28, 19:19   #798
201704240951
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 9 415

Cytat:
Chcia³abym je bardziej "pouk³adaæ", ale có¿... ja swoje i one swoje Zaakceptowa³am to
Póki co korzystam z gluta lnianego jako stylizatora, ale chyba przjedê na ¿ele drogeryjne

o

Ja u¿ywam drogeryjnego tylko tego kremu do stylizacji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...jacy-loki.html
Inne powoduj±, ze moje kud³y nie s± kud³ami.
201704240951 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-28, 21:04   #799
Juli_Juli
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 223

Witajcie dziewczyny Chcia³abym poradziæ siê was w jaki sposób mog³abym krêciæ w³osy (z natury lekko krêcone). Chcia³abym uzyskaæ efekt lepszego skrêtu bez wiêkszego puszenia, który nie by³by rano gdy nie mam czasu zbyt czasoch³onny oraz taki który mogê stosowaæ codziennie bez obawy ¿e zniszcze tym w³osy. Napiszê co próbowa³am:

Po umyciu w³osów i pielêgnacji (raz olej, raz maska, raz od¿ywka bez sp³ukiwania i ew. ¿el lniany):

1) Nie uk³adam ich w ¿aden sposób, tylko pozostawiam do swobodnego wyschniêcia. Gdy s± ju¿ suche to maj± nawet ³adny skrêt, ale jak dla mnie za bardzo siê pusz±. Gdy k³adê siê spaæ i wstajê rano to ze skrêtu z poprzedniego dnia nic nie zosta³o- s± lekko falowane lub proste. To co zostaje to akurat to co nie powinno, czyli mocne puszenie

2) W³osy na noc gdy s± mokre zwi±zujê na czubku g³owy w lu¼ny koczek. Gdy rano wstajê to rozpuszczam i wygl±daj± bardzo fajnie, z tym ¿e wtedy jeszcze zazwyczaj s± lekko wilgotne. Po ca³kowitym wyschniêciu krêc± siê jako tako, pl±cz± i pusz±.

3) ¦piê na noc w papilotach (u¿ywam na mokre w³osy). Gdy rano wstajê w³osy s± o wiele za mocno skrêcone- nie dajê rady ich rozkrêciæ po np. przeczesaniu palcami, jedyny sposób to spryskanie np. od¿ywk± bez sp³ukiwania, ale wtedy to ju¿ zbyt mocno z kolei siê rozkrêcaj±. Dodatkowo bardzo niewygodnie ¶pi mi siê w papilotach.

4) Na mokrych/wilgotnych w³osach zaplatam warkocz i idê spaæ. Rano nie pusz± siê, ale skrêt jest s³aby.

Ogólnie rzecz bior±c moje w³osy zawsze ¼le reaguj± na wilgoæ na dworze, ale na to chyba nie ma sposobu który by mo¿na stosowaæ codziennie.

Podsumowuj±c- my¶la³am o tym ¿eby ze wzglêdu na wiêksz± wygodê zaopatrzyæ siê w papiloty tego typu:

http://babskaprzystan.blogspot.com/2...oty-magic.html

Domy¶lam siê jednak, ¿e w nocy albo siê zsun±, albo rano w³osy bêd± za mocno skrêcone tak jak przy "zwyk³ych" papilotach. Na dzieñ nie mog³abym ich u¿ywaæ bo w³osy wolno mi schn±, a gdybym rozpu¶ci³a jeszcze mocno wilgotne to zaczê³yby siê pewnie puszyæ jak po rozpuszczeniu mokrego koczka i dodatkowo skrêt by³by s³aby.

Druga opcja jak± bra³am pod uwagê to termoloki/wa³ki do gotowania. Kiedy¶ mia³am przyjemno¶æ wypróbowaæ drug± opcjê i efekt bardzo mi siê podoba³. Kolejnym plusem by³o to, ¿e d³ugo nie musia³am zajmowaæ siê wtedy w³osami. Niestety mam powa¿ne w±tpliwo¶ci czy taki codzienny zabieg przy u¿yciu termoloków lub wa³ków do gotowania nie zniszczy³by w³osów, tutaj s± ró¿ne opinie a nie chcê ryzykowaæ gdy nie mam pewno¶ci.

W zwi±zku z tym co napisa³am- mo¿e która¶ z was dziewczyny ma jak±¶ propozycjê dla mnie ? Tak jak pisa³am gdyby nie zagro¿enie zniszczenia w³osów to wybra³am pewnie te wa³ki do gotowania.
Mêczy mnie ju¿ to szukanie sposobu na ³adne loki, tym bardziej ¿e nie wiem czego jeszcze mog³abym spróbowaæ.

P.S. Przepraszam za d³ugi post
Juli_Juli jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-28, 22:39   #800
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

HA, mam sposób na nawil¿enie i to dzia³a! Ciekawa jestem efektów na d³u¿sz± metê. Polecam zmieszaæ od¿ywkê lidlow± z miodkiem i balsamem do cia³a humektantowo-emolientowym w proporcji 1:1:1 i pod czepek i rêcznik na dosæ d³ugo, tak z godzinê. I to jest rzeczywi¶cie nawil¿enie, w³osy s± bardziej nasiakniête wod±, a nie tylko bardziej miêkkie czy elastyczne. Ja u¿ywam balsamu z Aldi, wiêc jak kto¶ ma dostêp to polecam.
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-28, 23:15   #801
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

A tak wygl±daj± moje w³osy w wersji afro. Od kilku dni jestem do¶æ mocno przeziêbiona, nie chcia³am d³ugo siedzieæ z mokrymi w³osami, wiêc skróci³am stylizacjê do minimum, a suszenie wyd³u¿y³am do maksimum. Przed suszeniem na³o¿y³am tylko olejek arganowy Organix.
Puch = objêto¶æ. Jak na takie olanie stylizacji, nawet nie jest ¼le. xD
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 28pazdziernika2014.jpg (38,6 KB, 31 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 28pazdziernika2014_2.jpg (34,6 KB, 28 za³adowañ)
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-29, 05:59   #802
JudytaKas
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 472

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka¿ wiadomo¶æ
A tak wygl±daj± moje w³osy w wersji afro. Od kilku dni jestem do¶æ mocno przeziêbiona, nie chcia³am d³ugo siedzieæ z mokrymi w³osami, wiêc skróci³am stylizacjê do minimum, a suszenie wyd³u¿y³am do maksimum. Przed suszeniem na³o¿y³am tylko olejek arganowy Organix.
no nie jest ¼le wrêcz ³adnie
Cytat:
Napisane przez nika135 Poka¿ wiadomo¶æ
o

Ja u¿ywam drogeryjnego tylko tego kremu do stylizacji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...jacy-loki.html
Inne powoduj±, ze moje kud³y nie s± kud³ami.
Przymierza³am siê do tego kremu parê razy i zawsze trafia³ do mojej mamy - jako¶ nie umiem z nim wspó³pracowaæ chyba za lekki na moje w³osy - mama jest z niego zadowolona. Z reszt± ¿el mro¿±cy u mnie od dawna zajmuje pierwsze miejsce w stylizatorach i jako¶ nie umiem go "zdradziæ"
Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
HA, mam sposób na nawil¿enie i to dzia³a! Ciekawa jestem efektów na d³u¿sz± metê. Polecam zmieszaæ od¿ywkê lidlow± z miodkiem i balsamem do cia³a humektantowo-emolientowym w proporcji 1:1:1 i pod czepek i rêcznik na dosæ d³ugo, tak z godzinê. I to jest rzeczywi¶cie nawil¿enie, w³osy s± bardziej nasiakniête wod±, a nie tylko bardziej miêkkie czy elastyczne. Ja u¿ywam balsamu z Aldi, wiêc jak kto¶ ma dostêp to polecam.
O tak tak moja wygl±da bardzo podobnie - prawdziwy miód, gliceryna, aloesowa maska natur vital, opcjonalnie dodajê co¶ jeszcze z pó³produktów.

Moje loki wygl±daj± du¿o lepiej po wieczornym myciu i porannym odgniataniu, ni¿ po myciu i uk³adaniu rano

"Spraw, aby ka¿dy dzieñ mia³
szansê staæ siê najpiêkniejszym
dniem twojego ¿ycia."
JudytaKas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-29, 07:09   #803
wampir
Zakorzenienie

Cytat:
Wow, super

-J.C

31
/365
Stary 2014-10-29, 07:33   #804
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
czy mi siê wydaje czy przy tym byle jakim stylizowaniu masz drobnejsze loki?wygl±dasz jak.mulatka pisze o w³osach oczywi¶cie.super bajer elegancko

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

A moje w³osy takie krótkie,ze a¿ siê bojê je umyczaszala³am z tym ciêciem.

Stary 2014-10-29, 07:47   #805
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Gdzie jest Azidee? ciekawa jestem jak jej kuracja. Aziiii, wzywam Cie!!
Stary 2014-10-29, 09:06   #806
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 099

Przyby³am, nadrabiam, jakie¶ 10 stron

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Poka¿ wiadomo¶æ
Myszko a gdzie w tabelkach dopisek dla nieogarów, który wnika, który nie
Zabij mnie, nie zrobi³am tego, ale wezmê siê za to, obiecujê, tylko d³u¿sz± chwilê muszê znale¼æ (pogadaj z moim syneczkiem)

Cytat:
Napisane przez paulownia Poka¿ wiadomo¶æ
Wlasnie wczoraj nie wytrzymalam i kupilam sobie konopny. Pieknie pachnie, tak orzechowo, i ma sliczny zielony kolor. Na razie wyprobowalam na skore - bardzo lubi a na wlosy chyba przed nastepnym myciem zaloze, bo dzis sie jeszcze potraktowalam Vatika oliwkowa.
Nie wiem kiedy to zmyje, bo Groszek dzis jest okropnie marudny i znow czuje ze wiekszosc dnia bedzie chcial byc przenoszony na rekach. Cud ze dalam rade sie w ogole naolejowac - jedna reka.
Czy tylko mi konopny ¶mierdzi wilgotn± ziemi±

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Poka¿ wiadomo¶æ
Obieca³am wrzuciæ wiêc wrzucam zdjêcie w³osów
Cudowneeeee

Cytat:
Co za kolorek sliczne locze.
U mnie dzis mycie, na noc byl konopny i spodziewam sie ladnych fal.
Zaczelam przegladac stare watki zakrecone jeszcze z 2009, moje poczatki pielegnacji, i z rozrzewnieniem wspominam dobre, stare czasy. Chyba wroce do takiej pielegnacji jaka wtedy stosowalam, bo wlasciwie mi sluzyla i wszystko bylo OK dopoki nie zaczelam zanadto eksperymentowac. Od dzis wiec - oleje, OMO, maska z miodem pod czepek i bedziemy sie donawilzac.
Te¿ za bardzo zaczê³am kombinowaæ, a po hennie to ju¿ w ogóle z moich fal nici

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Poka¿ wiadomo¶æ
Dzi¶ jest fajnie przed odgnieceniem ¿elu, i po podró¿y rowerem w ten deszcz. Dziewczyny, które u¿ywaj± kremu do stylizacji - bardziej preferowany jest do skrêtu 3 w górê czy na moje loko-fale tez da³by rade?
Bardzo ³adnie
My¶lê, ¿e kremu do stylizacji mo¿na próbowaæ, tylko ostro¿nie z nim, b lubi obci±¿aæ, ja da siê za du¿o

Cytat:
Moje w³osy mnie dzi¶ zaskoczy³y, po spêdzonych ponad 6h na uczelni, w trakcie których nie widzia³am siê w lustrze, mia³am wra¿enie, ¿e w³osy spuszy³y siê w siañsko, jednak gdy spojrza³am w domu w lustro zosta³am mile zaskoczona, bo w³osy nie prezentowa³y siê wcale strasznie, delikatny puszek b±d¼ co b±d¼ by³, ale to zdecydowanie lepsze ni¿ puch wygl±daj±cy jak siañsko Stwierdzam, i¿ to ca³kiem pozytywny znak Tylko grzywka ostatnio mi siê uk³adaæ nie chce, bo co rusz j± rêkoma poprawiam i... nie wygl±da

Jaki¶ czas temu, gdy mia³am rehabilitacje, Pani rehabilitantka powiedzia³a, ¿e mam takie ³adne, zdrowe i b³yszcz±ce w³osy. Ale mi siê mi³o zrobi³o A potem wróci³am do domu, a w lustrze zobaczy³am spuszone siañsko

A poni¿ej moje dzisiejsze faluski, jest mi³o
Prze¶liczne

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Karen15 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja ju¿ nie mog± z moimi w³osami. Myjê je wieczorem i wygl±daj± potem super, rano po przebudzeniu ³adnie b³yszcz± i s± g³adkie w dotyku, ale po wyj¶ciu z domu (nawet gdy je spinam) zaczynaj± siê strasznie pl±taæ, znika blask, a pojawia sie jedno wielkie popl±tane sianko, suche w dotyku. I tak niezale¿nie od pogody. Ju¿ nie wiem, jak temu zaradziæ i czego u¿ywaæ.
A nie przenawil¿y³a¶ ich kochana co? Albo za du¿o olejowania, za ma³o proteinek?

Cytat:
Haaa sk±d ja to znam!

Dzi¶ akurat jak nigdy ( co za zbieg okoliczno¶ci ze i na forum o tym mowa) jako¶ d³u¿ej zajê³am siê stylizacj± tylu bo normalnie mialam tam takie dziwne, suche pasma najwyzej o skrêcie 1b...

Po d³ugim okresie Bad Hair wreszcie jest mi³o. A to chyba za spraw± kallosa latte którego kupilam chc±c uzupe³niæ mleczne proteiny. Do tego wlosie b. Miêkkie i jak pachnie! !!
Fajna sprawa.
Eh chyba powinnam u¿ywaæ masek przynajmniej co drugie mycie...; (
Co prawda podyfuzorowalam sie tez z 40 minut ale jest fajno

Ja tam zawsze muszê sobie obejrzeæ tyl 'lustro w lustro' ;p
Przepiêknie, szalony skrêt

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Poka¿ wiadomo¶æ
¶ciê³am po³owê d³ugo¶ci, mia³am nie¼le przesuszone i cieniutkie ( chyba nie popalone) zastanawiam siê, co jest winowajc± ( jakie¶ 2 miesi±ce temu podcina³am koñcówki) czyzby jednak dyfuzor
juz mi siê nie chce czekaæ, a¿ same wyschn±, a ciêzko mi zrezygnowaæ z fal
nie wiem, co mam z nimi zrobiæ by siê tak nie niszczy³y
Ale gor±cym nie suszysz co? Kurczê, ja siê dyfuzorowa³am kilka lat, ciep³ym nawiewem i nic z³ego siê nie dzia³o. Ale ka¿de w³osy inne. Mam nadziejê, ¿e znajdziesz przyczynê

Cytat:
No, tak wyszlo dzisiaj. Obleci.
Troche obcielo z tylu, ale mowilam - pstrykanie fotek do lustra idzie mi jak krew z nosa.
Bardzo ³adnie

Cytat:
Zawsze mnie zastanawia to. Moje nie spijaj± olejów.
Pomaga rozczesanie, je¶li przesadzi³am tylko ciut, a tak to do mycia siê nadaj± wy³±cznie.
Moje spija³y oleje na pocz±tku, jak mia³am sianko suche po prostowaniu, teraz nie pij± nic a nic i sto razy ³atwiej je obci±¿yæ

Cytat:
Ja siê coraz bardziej lubiê z tym ¿elem organicznym Andalou. W za³±czniku w³osy stylizowane w³a¶nie na ten ¿el z odrobin± Joanny Styling Effect, bo chcê j± skoñczyæ. Tym razem na³o¿y³am duuu¿o ¿elu. Bardzo ³adnie siê odgniót³. Zdjêcia zrobione prosto po stylizacji. Chodzi³am potem po dworzu, nawet la³ deszcz i trochê zmok³am, a nie mia³am wielkiego puchu. Wygl±da mi na to, ¿e moje w³osy lubi± lekkie ¿ele w du¿ych ilo¶ciach. Podobnie kiedy¶ by³o z ¿elem Artiste. Jedyne co, to nie mogê uzyskaæ takiej objêto¶ci, jak± bym chcia³a. Chyba mam beznadziejny dyfuzor. Ale i tak bêdê kupowaæ drug± suszarkê, bo za d³ugo trwa moje suszenie, susz±c jedn±, to spróbujê znale¼æ jaki¶ lepszy.
Ale cuda, Twój skrêt zawsze mnie powala

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
A ja ostatnio swego w³osia nie poznaje. Miêkkie, b³yszcz±ce (nawet na zdjêciach z fleszem i bez flesza wygl±daj± jak z reklamy!) i czêsto s³yszê, jak sta³y siê tak genialne z tej mojej strzechy. Zakocha³am siê w nich obecnie straszne, mimo, ¿e jako¶ wielce nie dbam - raz w tygodniu maska lub olej, co mycie od¿ywka, mycie szamponem biovaxa albo oliwkowym.
Odwdziêczaj± siê za pielêgnacjê

Cytat:
Napisane przez Doe Poka¿ wiadomo¶æ
Kupi³am olej z orzechów w³oskich, na razie doda³am go do kolacji, ale zaraz na³o¿ê go na noc na w³osy .
Uwielbiam ten olej

Cytat:
Myszki chyba?
Nie umniejszajmy naszej m±drej dziewczynie

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
Tfu, tak, oczywi¶cie. Czyta³am parê postów temu dyskusje o fryzjerce-Mysi i nawet nie zauwa¿y³am co napisa³am.
He he

Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ

A pi³y¶cie mo¿e olej z czarnuszki?To jest dopiero Hard core.Wypi³am pó³ ma³ej buteleczki i ju¿ nigdy wiecej nie tknê tego paskudztwa.Smier dzi i smakuje jak olej napêdowy,znaczy nie próboa³am oleju napêdowego ale domy¶lam siê,¿e tak w³±snie smakuje.Tragedia.Powa¿nie .
Nie odwa¿y³abym siê piæ czarnuszki, sam zapach mnie zabija

Cytat:
Napisane przez Karen15 Poka¿ wiadomo¶æ
Czy Wasze w³osy te¿ tak "pij±" oleje? Moje, zw³aszcza koñcówki, tak spijaj± oleje, ¿e po godzinie z olejem na w³osach dok³adam kolejn± warstwê. Nie wiem, co sie dzieje, bo nigdy tak nie mia³am.
Przesuszy³y siê bidy mo¿e co? Moje z pocz±tku, jak zaczyna³am pielêgnacjê pi³y wszystko momentalnie, ale wtedy mia³am sianko popalone prostownic±

Cytat:
Napisane przez jakisnick Poka¿ wiadomo¶æ
My¶licie, ¿e Kallosem Keratin mo¿na myæ w³osy?
Mo¿e obci±¿yæ, silikony jednak ma, no ale mo¿na spróbowaæ
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:26   #807
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, chcia³abym dzi¶ u¿yæ lokówki, i na wyj¶cie uzyskaæ fajne, du¿e hollywodzkie fale. Co pacnac na w³osy w celu jak najlepszego zabezpieczenia.? Silikony co?
I do jakiej temperatury najlepiej ustawiæ, bo mam paranojê ¿e mi od razu w³osy popali, koñcówki porozdwaja i w ogóle tragedia.
Tak. Wiem. Przesadzam.
Problem ju¿ pewnie nieaktualny, bo loczki ju¿ lokówk± na to wyj¶cie zrobi³a¶ hehe, ale ja zawsze przed lokówk± dajê silikonowe serum (te¿ niewielka ilo¶æ, ¿eby nie obci±¿yæ w³osi±t) i mi wystarcza temperatura na lokówce 120 stopni, choæ niektórym trzeba i 170 stopni, ¿eby co¶ pokrêci³o siê (np. mojej niskoporowatej siostrze). Ale my¶lê, ¿e u Ciebie skrêt wyszed³by ³adny i w ni¿szej temperaturze.
Popaliæ i zniszczyæ od razu nie powinna, ale powiem Ci, ¿e po pierwszej próbnej ¶lubnej fryzurze, fryzurze w³a¶ciwej na ¶lub i trzeciej na sesjê zdjêciow± (na ka¿d± lokówka, tona lakieru a potem trzykrotne mycie barw±) w³osy jednak to odczu³y i w niektórych miejscach siê porozdwaja³y niestety. Ale ja mam wybitnie wra¿liwe w³osy na bardzo wysok± temperaturê, bo taki ciep³y nawiew suszarki (nie gor±cy) akurat mi nie szkodzi

Cytat:
Dobra, wrzucam. I gratisowo zdjêcie w falach, bo by³o na telefonie, a zapomnia³am o nim. Co prawda na zdjêciu by³y jeszcze ciut wilgotne, ale no mniej wiêcej tak wygl±da³y.
Na drugim z dzisiaj - koñcówki nie s± suche ani rozdwojone. Zdjêcie jest od razu po wysuszeniu, po max godzinie ten puszek na koñcach mi siê ³adnie wyg³adza.

edit. Wybaczcie wisz±ce gacie.
Prze¶licznie w obu wersach, nie wiem, w której ³adniej

Cytat:
Cze¶æ! Chcia³abym do³±czyæ do Waszego grona
"Ponowna" (bo walczy³am wcze¶niej, ale poleg³am ¶cinaj±c siê na ch³opaka ) walka o moje kêdziory zaczê³a siê w kwietniu. Póki co s± bardzo krótkie (najd³u¿sze nie dochodz± nawet do linii szczêki), ale staram siê nie poddawaæ i dbaæ o nie, najlepiej jak umiem, choæ s± paskudnie kapry¶ne
Przed ¶ciêciem moje w³osy siêga³y mi za ³opatki, ale by³y mocno zniszczone farbowaniem i wcze¶niejszym kilkuletnim prostowaniem.
A gdzie wkupne zdjêcie

Cytat:
Chwalê siê

Oo, jest
¦licznie siê krêc± przy takiej ju¿ dlugo¶ci, ciekawa jestem, jak piêknie bêdzie, jak urosn±

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Poka¿ wiadomo¶æ

Ja nie znoszê myæ rano, za d³ugo mi schodzi, wolê pospaæ sobie 40 minutek d³u¿ej, myjê wieczorem

Cytat:
O kurczê, to ja suszê dyfuzorem mo¿e maks. 20 minut, a jak suszê na prosto to jeszcze szybciej

Cytat:
Napisane przez Juli_Juli Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie dziewczyny Chcia³abym poradziæ siê was w jaki sposób mog³abym krêciæ w³osy (z natury lekko krêcone). Chcia³abym uzyskaæ efekt lepszego skrêtu bez wiêkszego puszenia, który nie by³by rano gdy nie mam czasu zbyt czasoch³onny oraz taki który mogê stosowaæ codziennie bez obawy ¿e zniszcze tym w³osy. Napiszê co próbowa³am:

Po umyciu w³osów i pielêgnacji (raz olej, raz maska, raz od¿ywka bez sp³ukiwania i ew. ¿el lniany):

1) Nie uk³adam ich w ¿aden sposób, tylko pozostawiam do swobodnego wyschniêcia. Gdy s± ju¿ suche to maj± nawet ³adny skrêt, ale jak dla mnie za bardzo siê pusz±. Gdy k³adê siê spaæ i wstajê rano to ze skrêtu z poprzedniego dnia nic nie zosta³o- s± lekko falowane lub proste. To co zostaje to akurat to co nie powinno, czyli mocne puszenie

2) W³osy na noc gdy s± mokre zwi±zujê na czubku g³owy w lu¼ny koczek. Gdy rano wstajê to rozpuszczam i wygl±daj± bardzo fajnie, z tym ¿e wtedy jeszcze zazwyczaj s± lekko wilgotne. Po ca³kowitym wyschniêciu krêc± siê jako tako, pl±cz± i pusz±.

3) ¦piê na noc w papilotach (u¿ywam na mokre w³osy). Gdy rano wstajê w³osy s± o wiele za mocno skrêcone- nie dajê rady ich rozkrêciæ po np. przeczesaniu palcami, jedyny sposób to spryskanie np. od¿ywk± bez sp³ukiwania, ale wtedy to ju¿ zbyt mocno z kolei siê rozkrêcaj±. Dodatkowo bardzo niewygodnie ¶pi mi siê w papilotach.

4) Na mokrych/wilgotnych w³osach zaplatam warkocz i idê spaæ. Rano nie pusz± siê, ale skrêt jest s³aby.

Ogólnie rzecz bior±c moje w³osy zawsze ¼le reaguj± na wilgoæ na dworze, ale na to chyba nie ma sposobu który by mo¿na stosowaæ codziennie.

Podsumowuj±c- my¶la³am o tym ¿eby ze wzglêdu na wiêksz± wygodê zaopatrzyæ siê w papiloty tego typu:

http://babskaprzystan.blogspot.com/2...oty-magic.html

Domy¶lam siê jednak, ¿e w nocy albo siê zsun±, albo rano w³osy bêd± za mocno skrêcone tak jak przy "zwyk³ych" papilotach. Na dzieñ nie mog³abym ich u¿ywaæ bo w³osy wolno mi schn±, a gdybym rozpu¶ci³a jeszcze mocno wilgotne to zaczê³yby siê pewnie puszyæ jak po rozpuszczeniu mokrego koczka i dodatkowo skrêt by³by s³aby.

Druga opcja jak± bra³am pod uwagê to termoloki/wa³ki do gotowania. Kiedy¶ mia³am przyjemno¶æ wypróbowaæ drug± opcjê i efekt bardzo mi siê podoba³. Kolejnym plusem by³o to, ¿e d³ugo nie musia³am zajmowaæ siê wtedy w³osami. Niestety mam powa¿ne w±tpliwo¶ci czy taki codzienny zabieg przy u¿yciu termoloków lub wa³ków do gotowania nie zniszczy³by w³osów, tutaj s± ró¿ne opinie a nie chcê ryzykowaæ gdy nie mam pewno¶ci.

W zwi±zku z tym co napisa³am- mo¿e która¶ z was dziewczyny ma jak±¶ propozycjê dla mnie ? Tak jak pisa³am gdyby nie zagro¿enie zniszczenia w³osów to wybra³am pewnie te wa³ki do gotowania.
Mêczy mnie ju¿ to szukanie sposobu na ³adne loki, tym bardziej ¿e nie wiem czego jeszcze mog³abym spróbowaæ.

P.S. Przepraszam za d³ugi post
Witaj
Wydaje mi siê, ¿e ¿el lniay mo¿e byæ dla Ciebie za lekki b±d¼ sam mo¿e te¿ puszyæ w³osy. Próbowa³a¶ czego¶ drogeryjnego, delikatnego ugniecenia w³osów i na noc przerzucenia ich za ³ó¿ko? Pod ¿el sporo od¿ywki b/s

Te papiloty magic leverag s± krótkie od razu mówiê, przewa¿nie na jedno pasemko trzeba 2, z jednej paczki mo¿e nie starczyæ :P

No i ogólnie po bogatszej i przemy¶lanej pielêgnacji powinny du¿o mniej siê puszyæ, choæ sposób stylizacji te¿ trzeba by by³o znale¼æ

Cytat:
Gdzie puch, jaka objêto¶æ
Stary 2014-10-29, 09:29   #808
myszka2020
Zakorzenienie

Wracam z wkupnym zdjêciem
Po dwóch hennach skrêtu u mnie prawie ¿e brak, suszê na prosto i suche zawijam w co¶ - tym razem w koczka ¶limaka na pó³ godziny, przypiêtego dwoma ¿abkami, takie cu¶ delikatnego mi wychodzi, ale spokojnie trzyma siê ³adnie i na drugi dzieñ

I zachwycam siê ostatnio olejem z nasion maku, piêknie wyg³adza, nab³yszcza i wzmacnia skrêt, o ile mój skrêt mo¿na nazwaæ skrêtem

Curly - czekam na zdjêcie loczków po Twojej stylizacji

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2014-10-29 o 09:34
Stary 2014-10-29, 14:14   #809
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Poka¿ wiadomo¶æ

I zachwycam siê ostatnio olejem z nasion maku, piêknie wyg³adza, nab³yszcza i wzmacnia skrêt, o ile mój skrêt mo¿na nazwaæ skrêtem

Haaa witaj w klubie siostro!

Ja sie poddaje i zaczynam próby innej stylizacji, koniec z walka o kazdy lok skoro rano one s± tak strasznie suche i postrakowane ze a¿ boli patrzeæ.

Uwa¿am ze przy tym po³amanym i brzydkim ba³aganie fale wygladaja ³adniej, 'doroslej' i glamour.
I tak bêdziemy siê bawiæ. Mam dosyæ przerywania w nierównej walce i zabaw w ma³ego alchemika, ¿e nawet od¿ywki nie mogê ¿adnej wypróbowaæ bo proporcje protein siê musz± zgadzaæ ¿eby to jako¶ wygl±da³o. ...
Martakoow dziêkujê za inspiracje.
Stary 2014-10-29, 14:46   #810
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Haaa witaj w klubie siostro!

Ja sie poddaje i zaczynam próby innej stylizacji, koniec z walka o kazdy lok skoro rano one s± tak strasznie suche i postrakowane ze a¿ boli patrzeæ.

Uwa¿am ze przy tym po³amanym i brzydkim ba³aganie fale wygladaja ³adniej, 'doroslej' i glamour.
I tak bêdziemy siê bawiæ. Mam dosyæ przerywania w nierównej walce i zabaw w ma³ego alchemika, ¿e nawet od¿ywki nie mogê ¿adnej wypróbowaæ bo proporcje protein siê musz± zgadzaæ ¿eby to jako¶ wygl±da³o. ...
Martakoow dziêkujê za inspiracje.
Ja juz jakis czas temu odpuscilam i zyje mi sie lepiej co prawda ostatnio wygladaja moje wlosy bardzo zle, wydaja sie byc bardzo suche i strakuja mimo minimum stylizatra. Jesien im nie sprzyja zdecydowanie. Wygladaja jak psu z gardla i nawet regularne olejowanie nic nie daje. Na plus
jest to, ze bejbiki po nafcie sa co raz bardziej widoczne i bardzo mnie to cieszy. Tylko nafta podraznia mi bardzo moje chore dlonie, a tz to mi to wciera tak, zeby miec ubaw, bo trze mi ten leb tak, ze wygladam jak wkurzony krol lew, ale nafty na skorze zostaje niewiele mam nadzieje, ze olej rycynowy podtrzyma ten efekt
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.